Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Det finns många och komplicerade recept på köttbullar, men kan man också göra det klassiskt med torra ingredienser. Vi behöver: 0,5 kg blandfärs 1 dl ströbröd[...]
Källa: mattomten.blogspot.seSnabb laxlasagne med lite halvfabrikat. 0,5 kg laxfile 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 200-300 g blad/baby-spenat Abbas middagsklart citronsås för lax. En stor (375[...]
Källa: mattomten.blogspot.seTill ungefär 600 g lax. Gärna fryst i tre dygn innan den gravas. 3 msk gin 0,5 dl socker 0,5 dl salt (gärna rökt) 1 tsk stött svartpeppar 5 stötta enbär 1 dl[...]
Källa: mattomten.blogspot.seAtt varmröka lax funkar i vilken klotgrill som hels, men en smoker är att föredra. Problemet är att hålla värmen tillräckligt låg. 100 grader, eller strax[...]
Källa: mattomten.blogspot.seLammlägg, en försummad köttbit nu för tiden. Blir bättre ju längre den tillagas. För 4 portioner 4 lammlägg (1,2-1,5 kg) 1 morot 1 palsternacka 1 liten[...]
Källa: mattomten.blogspot.seEngelsk pubmat. Det är kul. Vilket kött man använder är inte så noga. Låt det bara koka tills det är mört. 1 kg bog, bringa eller högrev 300 g nötnjure 2 gula[...]
Källa: mattomten.blogspot.seFick njure över när jag gjorde steak an kidney pie. Tänkte försöka återskapa barndomens njursauté. 500 g njure (nöt eller gris) 2 gula lökar 250 g champinjoner[...]
Källa: mattomten.blogspot.seViktigt att komma ihåg tycker jag är att shepherds pie lagas på lammfärs. Har du inte lammfärs hemma så gör en köttfärslimpa och servera med potatismos. Det[...]
Källa: mattomten.blogspot.seDillkött, en svensk klassiker.Jag vill göra den på kalv. Bog eller högrev. Men många föredrar lamm. Till c:a 2 kg kött behövs: 2 krukor dill 1 liten purjolök 1[...]
Källa: mattomten.blogspot.seHamburgare är något som kräver lite omsorg för att sticka ut från mängden. Självfallet skall köttet var av god kvalitet, men det som verkligen lyfter burgaren[...]
Källa: mattomten.blogspot.seNu dra grillsäsongen igång och jag tänkte inleda med att göra mitt eget bacon. När jag såg tipset i bbqlovers.se kunde jag bara inte låta bli. Eftersom jag[...]
Källa: mattomten.blogspot.seTyckte det kunde vara trevligt att skriva ett par rader om årets gåsamiddag. 10 gäster. Svartsoppa och gås från Widerbergs i Lund. Äppelkaka, såklart. En rolig[...]
Källa: mattomten.blogspot.seDet här snodde jag från Jonas Borséns "Killen vid grillen". Den enda kokbok grillmästaren behöver! Ta en lättrimmad julskinka på lite knappt två kilo. Bind upp[...]
Källa: mattomten.blogspot.seDen här hittade jag i Allers förra året. Lägg 2 kanelstänger, 7 kryddnejlikor, 2 torkade pommeransskal, en bit torkad ingefära och 2 msk stötta[...]
Källa: mattomten.blogspot.seDen här tror jag har varit publicerad i DN för ett antal år sedan. Ta 3 dl brännvin och lägg i 1 liten kanelstång, 1 liten bit lätt krossad torkad ingefära 10[...]
Källa: mattomten.blogspot.se