Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Jan Hedh skriver att 50, 50 är ett bra sätt att tänka när man gör ett recept men här kom jag fram till att det krävs 1/3, 1/3, 1/3 för att få ett perfekt[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seTonkaböna är en fantastiskt aromatisk krydda men tyvärr väldigt svår att hitta i Sverige. Den växer i stora träd i Venezuela. När den har skördats får den dra[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seHabanerotryffel (ca 20 stycken) Habanerons kittlande hetta gör denna tryffel magiskt god men var försiktig med kryddorna eftersom att habaneron är riktigt[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seDeg (4st stora pizzor) 300g vetesurdeg 200g vetemjöl special (gärna Manitoba Cream) 250g dinkelvetemjöl ca 300g vatten 10g salt Knåda surdeg, mjöl och vatten i[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seFölj inte det här receptet. Ett uppdaterat och mycket bättre recept finns här ! En fantastiskt god och luftig tårta med tårtbotten från Rut på skäret, syrlig[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seSå här gjorde jag min vetesurdeg. Jag använde bara mjöl och vatten eftersom jag litade på mjölets kvalitet. Vispa 100g Saltå kvarn dinkelsikt med 100g vatten[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seManitoba, dinkel och vetesurdeg i en skolåda. Det perfekta bärbara skafferiet. Vi har åkt till mormor i Finspång där vi spenderar sportlovet åkandes skidor.[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seEn krämig chokladmousse som får sin konsistens av en sabayonelik nande äggkräm som konditorer kallar pâtè bombe. Här har jag utgått från Maria Escalantes[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seJag använder en stor fördeg för att få mycket surdegssmak och en väl jäsande deg. Du kan byta ut mjölet mot vetemjöl special eller blanda i lite rågmjöl om du[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seI dag provade jag att baka våfflor efter ett recept i Kokkonsten av Dr Ch. Em. Hagdahl. Problemet var att det inte stod hur mycket mjöl man skulle ha. Jag[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seMarsipanägg, pralin med flytande apelsinfyllning och ägg av nougat doppade i choklad. Marsipan med bittermandel och vanilj 100g mandel 70g socker 30g vit sirap[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seJag bakade kanelbullar på påsklovet och de blev riktigt goda. Jag använde ceylonkanel och kardemumma från hela kapslar. Det gav en lite lyxigare smak. Surdegen[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seTill valborgsmiddagen valde jag att göra två desserter en lätt citronsorbet i fläderläsk och vispad choklad med karamelliserad mandel och en syrlig hallonsås.[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seEn enkel och väldigt läskande efterrätt. Granité är smaksatt sockerlag som man fryser till is och sedan krossar med en gaffel. Apelsingranité med Grand Marnier[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.seSnart tar min bror studenten och jag har bakat många baguetter till festen. Vi köpte 2 st baguettevaggor (plåtar böjda för att ge baguetten en rund botten) med[...]
Källa: sottochsurt.blogspot.se