Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
När man gör ostkaka kan man baka på vasslan. På en föreläsning om säd fick jag veta att nymalt fullkornsmjöl från vete börjar bli dåligt efter 4 timmar. dvs[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seDetta är bekvämt bröd att baka. Du rör ihop degen, formar limpan och rullar den i mjöl. Sätter på ugnen på 200 grader , sätter in limpan och väntar i ca 50[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seDetta är min version av ett bröd som bakades av nybyggarna i New England på amerikanska östkusten. Nybyggarna kom i kontakt med majs via indianerna och kom att[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seUnder den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många varianter innehöll baguetterna[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seOatcake tillagas i stekpenna och kallas också för bannock. Det finns flera typert ex på Irland görs de på vetemjöl och i Wales på kornmjöl. I Kanada finns en[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seFörr i tiden drygade man ut mjölet i brödet med ärtmjöl, potatis och vid riktiga nödår med bark. Potatis i bröd blev riktigt lyckat och därför finns det kvar[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.se2 dl aktiv surdeg Läs mer på Surdegshjälpen 7 dl vatten 1,5 dl krossad linfrö 1,5 dl grovt rågmjöl 1,5 dl vetekli 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl 1. Skålla 1,5 dl[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seDetta är inte ett brödrecept men jag hade lust att pröva att göra något annat än bröd på surdeg. Jag kanske också någon gång ska göra den ryska drycken kvass[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seDag 1: Skålla ½ liter kokande vatten 1/4 kg fint rågmjöl Slå det kokande vattnet över mjölet. Rör om och låt stå i rumstemperatur över natten. Dag 2: 3 dl[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seDetta bröd följer en småländsk baktradition med där strax under hälften av rågsiktsmjölet skållas. Detta gör att brödet blir ganska kompakt. Den långa[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seIngredienser för ca 4 bröd 0,5 l surdeg (se Surdegshjälpen) 6 dl maltöl 9 dl vatten 1,8 kg krossad råg 700 g grovt mjöl av emmer eller råg 4 dl pumpakärnor 3[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.se0,5 kg vetemjöl (ca 7 dl) 1 1/4 tsk salt 1 tsk färsk jäst (eller ½ tsk torrjäst) 3,5 dl vatten vetekli eller majsmjöl att rulla brödet i före gräddningen[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.sePå engelska använder man ordet sourdough (surdeg) om en person som varit på en plats länge och kan trakten. Betydelsen uppstod under guldrushen i Alaska. Det[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seHagabröd i Umeå gör en mycket gott surdegsfruktbröd som bakas i form. Detta är originalreceptet från bageriet och ger 16 formbröd Dag 1 på kvällen 1. Blanda ..[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.seJag bakade ofta Pumpernickel under 80-talet men sedan blev jag trött på brödet och slarvade bort receptet. När jag gick igenom min systers bakpärm där hon[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.se