lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | kräftströmming per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Se alla webbplatser


Recept:

bra eller anis?

På örtnörderifronten måste det tilläggas att den underbara isopen egentligen är både isop och anisisop. På vallis använder vi främst den med toner av anis och[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Tomejto tomato

Hade en lat ledig dag på ett lånat lantställe idag. Till väster Kullaberg, norr Bjärehalvön och precis söder om min solstol de allra finaste tomater från[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Sjötunga Walewska

Idag hade vi en specialbeställning till lunch. Eller snarare en önskan: Sjötunga Walewska. Jag är inget kustbarn, har aldrig kokat en hummer och har dessutom[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Tusen sköna skördar

Trädgårdsmästare Helén tog oss på en guidad tur i vår egen djungel. Det visade sig att den växt som jag alltid har använt som isop, inte alls är isop utan[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Tävling!

Kära läsare, vänner, gäster och alla andra. I trädgården odlar vi såväl paprika som chilipeppar. Huruvida vi talar om jalapeño eller brasiliansk malagueta[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
kakenkelt!

Ok, veckans fråga var ju piece of cake. Vad ni kanske inte visste är att chilin trotsar all världens gravitation och växer uppåt, medan paprikan mer normalt[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
To mat

De största vikentomaterna blev till en guldglimmande tomatterrin som serverades till torsk idag och kommer att räcka till någon av rätterna imorgon också. Det[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Mer majonäs

Häromdagen gjorde jag en vitlöksolja av blasten på färsk vitlök. Oljan användes till majo och blev en aioli till en fiskosoppa. Helt och hållet mitt eget[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Imorgon är det Fredag

För er stackare som missar Vallåsens Värdshus romantiska frukostbuffé i morgon:  Fredagkväll serveras långbräserad (började idag) kalvbog. Helt[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Mormor eller Google gav mig kunskapen

Dags att putsa silverbestick? Bästa husmorstrixet lärde jag mig av mormor, gammelmormor eller någon annans mormor på nätet - bestäm själv. Gör följande: Klä[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Vallis, en del av NYC

På begäran från ledningen gnuggades våra hjärnhalvor för att komma upp med ett blommigt bakverk. Pär drog sig förstås till minnes Sex and the Citys[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
God Afton

Fast nu är det nästan försent för att komma och äta ikväll men jag ska istället dela med mig av mitt sätt att göra karamelliserade äpplen: Skär äpplet i ca en[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Afternoon tea

I dagarna tre har Julia spridit solsken i kök, trädgård och servering. Den här fantastiska curden har slängts ihop under Julias kreativa anda. Den serveras på[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Dagens ört: mynta i allmänhet, indianmynta i[...]

Frågan är om det finns någon enklare ört än mynta. Lätt och billig - tydligen den mest promiskuösa av alla örter. Och myntan verkar inte bara göra lamm utav[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se
Lunchförslag

Sista dagen för vikentomaterna innan de alla blir till sylt. Personallunchen blev alltså lyxig i form av tomatsallad med pesto på grekisk oregano, rostade[...]

Källa: vallasensvardshus.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy