Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Det är mycket äpplen i år och de som tror att detta är ett tecken på en svår vinter kanske kan ha rätt. Kan det vara så att naturen förser oss med riklig[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seDet är något visst med björnbär. De är inte för söta, de är inte för sura, de är inte för hårda och de är inte för mjuka. Ett ganska perfekt bär tycker vi.[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seHar man haft tur och hittat svamp i skogen, så kan man prova på att göra svampsalt. Jag kryddar gärna biffarna med svampsalt och låter ligga ett par timmar i[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seGatukonst med mattema - svampar Nu var det ett bra tag sedan jag skrev ett inlägg på bloggen. Jag tänkte bidra med ett lite längre sådant, som handlar om vår[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seNi anar inte hur många samtal jag fått den här månaden från nära och kära, som frågar "har du ett bra recept på rabarberpaj?" Mitt vanligaste svar brukar vara:[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seJag tänkte att jag skulle bjuda på en av familjens favoriträtter. Kotletter kan lätt bli torra om man översteker dem, därför bryner jag dem bara och kör klart[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seAmerikanska pannkakor är gudomligt goda och ännu godare med blåbär i. Har inga blåbär i någon skog i närheten funkar det utmärkt med frusna. Blåbärspannkakor -[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seI augusti 2015 satte jag igång ett vinbärsvin, som jag inte trodde att jag skulle lyckas med. Jag valde nämligen att vildjäsa vinet. Då jag tidigare hade[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seEget pålägg kan man ju lätt göra av överbliven stek. Är man hjärtligt trött på pyttipanna, är det bara att skära upp resterna så tunt det bara går och använda[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seI somras gjorde vi flera liter svartvinbärssaft på våra egna bär. Jag frös dock ner en hel massa bär just för att kunna baka lite på dem. Trots att de svarta[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seDet är dags för en kortvisit i Gästrikland. De här enkla portionsbröden kommer från boken Landskapsbröd av Karl-Johan Börjesson. Man kan slänga med kummin i[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seHär kommer Hälsinglands version på sirapslimpa. Receptet kommer från Sylvia Johansson (som även kallar limporna för Hedbergslimpa ) och är tryckt i boken[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seMera bröd ur den svenska receptbanken. Dags för söta små kuvertbröd och när jag säger söta, så menar jag sockersöta. Receptet kommer från Karin Norman i[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seSnabbt och kvickt har vi kommit till Hälsingland. Receptet kommer från boken Leva Livet Lill-Babs kokbok från 2003, av Barbro Svensson. I originalrecptet ingår[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.seHär kommer sista receptet från Medelpad. Receptet publicerades i tidningen Hembygden 4/2010, som ges ut av Ångermanlands & Medelpads Hembygdsförbund. Det[...]
Källa: dalmatianmom.blogspot.se