Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Jeanette här. Så här blev mina cupcakes. Megastora blev de för vi hade inga små formar. Och ingen riktig cupcakeform heller, en sån måste vi verkligen skaffa.[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seRågbrödet jag gjorde på surdegsgrunden. Dag 1: 100 g (ca 1½ dl) surdegsgrund 300 g (3 dl) ljummet vatten 200 g (ca 3,5 dl) rågmjöl Rör ihop degen och låt[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seGjorde nyss scones. De blev jättegoda. Knapriga på ytan och mjuka inuti. De är en "vetemjölsvariant" av de glutenfria som jag gjorde för några veckor sen.[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seJag är inte nån lasagneexpert men denna blev god. Väldigt enkel att göra och med få ingredienser. Egentligen samma sak som köttfärslasagne men utan köttfärs.[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seDetta är min favoritcheesecake från och med nu! Underbart krämig och god. Dessutom väldigt fräscht och gott med blåbär som omväxling. Tycker det går snabbt när[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seIkväll blev det gräddig rotfruktssoppa till kvällsmat. Mustig och god! Gräddig rotfruktssoppa 3 stora potatisar 2 morötter 1/2 rotselleri 1 gul lök 1[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seNu är surdegen på gång. Den är gjord på 100g (1dl) ljummet vatten och ca 40g (drygt en halv dl) rågmjöl som är ihopblandat. Nu skall den få stå och dra sig i[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seDet låter ju inte såå svårt att göra sin egen surdeg. Blanda ihop mjöl och vatten och bara låta det stå.. Rätt så simpelt. Men det återstår väl att se hur[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seNu har jag tillsatt 50g (½dl) vatten och 50g (ca 0.75dl) rågmjöl. Lite fastare blev den. Nu skall den få stå ännu ett dygn. Om den verkar okej imorgon så[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seSå här ska den se ut. Kanske lite svårt att se på bilden. Den är i alla fall tjock och dallrig och bubblig. Imorgon får den åka in i kylen. Nån dag snart blir[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seJeanette här. En sån här pirog skulle jag vilja lära mig baka. Denna är från butiken, troligen gjord på filodeg. Har en krämig fetaostfyllning. Jag har försökt[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seNu ska det förhoppningsvis snart bli surt rågbröd. Jag använde 100 g av surdegsroten och tillsatte 200 g (ca 3,5 dl) rågmjöl och 300 g vatten. Blandade bara[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seImorse tillsatte jag 200 g ljummet vatten, 330 g rågmjöl, 50 g grahamsmjöl och 15 g salt. Körde degen på medelhastighet i assistenten ca 15 minuter och sen har[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.seMärker nu att det blev lite för mycket mjöl, degen är för styv. Men det ska väl bli bröd av det ändå. På måndag blir det att baka nåt glutenfritt så håll[...]
Källa: bagaren-som-smet.blogspot.se