Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
För någon dag sedan åt vi chili con carne till middag, och alldeles nyss åt jag upp de sista resterna av den goda och starka grytan. Mmm, vilken god lunch det[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seEfter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor. Gissade lite[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seAtt få röra i en gryta, hitta de rätta smakerna, knåda en deg och röra ihop en kaka, det är min passion! Att få dela med mig av mina matlagningsexperiment och[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seOfta börjar man en blogg med att beskriva sig själv. Men eftersom det här är en matblogg, tänkte jag beskriva mig själv genom den mat jag äter! Det här är en[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seRegnet öste ner hela eftermiddagen, så vad passade väl bättre än lite bakning tänkte jag. Jag bläddrade i några kokböcker för inspiration och bestämde mig för[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seKanelbullar penslas med ägg för att få en glansig yta, finare färg och för att garnering, som pärlsocker, ska fastna. Tycker man, som jag, att bullarna blir[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seIdag på jobbet pratade vi om pajer, jag blev så sugen så när jag kom hem satte jag genast igång att blanda en pajdeg! Snabbt och enkelt, men framför allt gott![...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seTog en härlig morgonpromenad i skogen imorse. Allt är så vackert ute nu, löven har fina färgen och hela skogen känns så frisk. Extra fint blir det efter en[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seHär kommer receptet på den goda soppan jag gjorde till lunch, passar perfekt en höstig dag som denna! Mustig majssoppa 2 portioner 1 msk smör 1/2 gul lök 1[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seEfter middagen, ungstekt öring, gjorde jag en härlig plommonkräm! Det gäller ju att ta vara på hösten frukt medan den är som bäst! Visst är det gott att äta[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seFör några dagar sedan gjorde jag surdegsbaguetter, och de blev såå goda! Härligt frasig och knaprig skorpa, och mjuk och lite seg insida, precis som baguetter[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seNyss hemkommen från en härlig weekend i stugan! Uppe i norra Jämtland ligger vår stuga, och vi har varken el eller vatten, så att laga mat är lite trixigare än[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seEtt gott och enkelt tips till de dagar då man vill att maten bara ska ta några minuter att förbereda. Lägg upp kallskuret kött och lite rökt lax på ett fat,[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seVisst är fisk jättegott, men man blir hungrig ganska snabbt efter det. Så vi äter ofta efterrätt efter en fiskmiddag. Idag åt vi Sura lingon, en jämtländsk[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.seUgnsbakad fänkål med brynt smör till, det är grejer det! Idag var det sidorätten som spelade huvudrollen i middagen! Det var länge sen vi åt fänkål sist, men[...]
Källa: ylvasskafferi.blogspot.se