lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | kräftströmming per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

I år fick vi en hel del päron på vårt lilla träd. Dom är fasta och goda typ gråpäron. Hittade ett recept från kocken Tommy Myllymäki som vi provade i helgen. Kardemumman som skulle bakas med Päronen vart väldigt god i denna pannkaksliknande kaka. Tänker göra denna nästa gång vi bjuder på soppa och vill ha lite god efterrätt. 4 ägg 1,5 dl socker 1,5 dl mjöl 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 100 g smält smör Päron i skivor 0.5 st skal från citron 10 st kardemummakärnor Blanda smeten. Mortla kardemumman och blanda ned rivet citronskal. Skär päron i skivor och blanda med kryddblandningen. Lägg på smord plåt och ringla ca 3 msk smör över. Baka dom i ugnen 175 grader i 10 minuter. Slå smeten i en smord pajform och lägg över päronen. Bakas ytterligare 30 minuter. Serveras med vispad grädde med en skvätt cognac i.

Källa: backastrand.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 600 gram laxfilé 0,5 st gurka 1 huvud blomkål salt och peppar 0,5 kruka(or) persilja , finhackad rapsolja Tillbehör 4 port ris Dressing 4 msk ljus sirap 4 msk japansk soja 2 tsk ättika 2 tsk sesamolja 2 tsk färsk chilifrukt, finskuren 1 tsk rostade sesamfrön Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. 2. Koka upp vatten till blomkålen. Skölj och skiva gurkan tunt. Skölj och skär blomkålen i mindre klyftor och koka den lätt, den ska vara lite krispig fortfarande. 3. Dressing: Rosta sesamfröna i en varm panna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. 4. Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 8 kuber. Krydda laxbitarna med salt och peppar och grilla dem hastigt på hög värme i lite rapsolja ca 1 minut på varje sida. Vill du ha laxen helt genomstekt så sänker du värmen och låter dem bli klara i stekpannan. 5. Lägg upp blomkål, gurka och laxbitar på ett fat. Strö över sköljd finhackad persilja och ringla dressingen över. Servera med nykokt ris. Recept: Tommy Myllymäki Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 615 Fett: 23 g Protein: 34 g Kolhydrater: 68 g

Källa: tasteline.com

Nu äntligen bubblar rabarberna upp i rabatten, som jag har längtat! Visst kan man köpa i affären men det är ju inte alls samma känsla som att äta av sina egna :) I förra vecka gjorde jag denna rabarberpaj med jordgubbar med köpta rabarber, kunde inte hålla mig längre! Om bara ett par dagar eller tre kommer jag att göra den igen och då på mina egna. Jippiii! :) Rabarber och jordgubbar är ju som känt en väldigt fin kombination, sen tycker jag att det är gott med något nötaktigt till det och i detta fall blev det mandel. Väldigt gott! Tål man inte mandel kan man ju ersätta den med kokos eller något annat eller så ersätter man den inte alls... Givetvis serverar jag min till hemmagjord vaniljsås, mums mums mums! Receptet på denna vaniljsås är hämtat från Tommy Myllymäki men jag har minskat på mängden socker då jag inte vill ha den toksöt! Varsågoda, här kommer receptet. Rabarber och jordgubbspaj 300g rabarber (rensade & skalade) 200g jordgubbar 3/4 dl socker 1/2 msk potatismjöl 175g smör normalsaltat (tärnat) 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1/4-1/2 dl muscovadosocker ca 1/2 dl mandelspån Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar. Vänd runt dem i sockret och potatismjölet. Lägg i en paj eller ugnsform. Lägg smör, vetemjöl, havregryn och socker i en bunke och krama ihop den till en deg. Smula den över frukten, strö över lite muscovadosocker och mandelspån. Grädda i ca 20 min Vaniljsås 2,5 dl mjölk 2,5 dl grädde 1 dl socker 1 vaniljstång 5 gulor Skrapa ur vaniljstången och koka upp den tillsammans men mjölk, socker och grädde. Dra det åt sidan och vispa försiktigt ner lätt uppvispade gulor. Ställ tillbaka på plattan och låt sjuda en stund. ställ åt sidan och låt svalna. Ha en bra dag! Kram, Sanja

Källa: bakakuten.blogspot.se

150 gr kycklingfilé eller fläskfilé Salt och peppar 1 ½ tsk koriander 1 ½ tsk finhackad, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 droppar sesamolja 1 tsk ljus soja Savoykål (eller wontonplattor) Mixa eller mal kyckling eller fläskfilé och tillsätt salt och peppar. Blanda med koriander, ingefära, vitlök, sesamolja och lite soja. Lägg lite färs på ett blad savoykål och vik ihop till ett litet knyte. Eller lägg lite färs på en wontonplatta, pensla kanterna med lite vatten och vik ihop till små paket. Lägg knytena i en bambukorg. Klipp till lite bakplåtspapper till botten vid dumplings. Sätt wokpanna eller stekpanna på spisen. Häll i vatten och låt koka upp. Ställ på bambukorgen/korgarna och låt knytena ångas. Kycklingfärs bör vara 70° i mitten. Servera med Nahm Plah , sojadip eller Sean Connerysås . Inspiration: Tommy Myllymäki Bild: Vegankrubb.se

Källa: beatricematmedmera.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili 800 gram högrev, i tärningar 2 st gul lök(ar) , grovt hackade 4 st vitlöksklyfta(or) , skivade 1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk koriander, malen 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk fänkålsfrö 1 st lagerblad 2 msk tomatpuré 3 msk kalvfond 3 dl vatten salt olivolja 0,5 kruka(or) persilja Tillbehör 3 dl gräddfil 0,5 paket mjukt bröd smör 0,5 st gurka i stavar Tillagning 1. Chili: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar. 2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn. 3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt. 4. Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd. Recept: Tommy Myllymäki Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 690 Fett: 40 g Protein: 45 g Kolhydrater: 38 g

Källa: tasteline.com

Oj vad höstlikt det blev med en gång! Regn, blåst, virvlande löv - och strömavbrott i vanlig ordning härute på vischan. Men, men, jag ska absolut inte klaga. Jag har faktiskt varit ute på vift och laddat sol och D-vitamin en vecka på Rhodos. Där var det runt 28 grader och sol, och jag njöt av varje minut! God mat åt jag dessutom, massor med frukt och grönsaker, fetaost, tzatziki, grekisk yoghurt och timjanhonung. En och annan köttbit och grillad fisk dessutom. Dessutom unnade jag mig en veckas total bloggvila - förutom några förinställda inlägg - om nu någon skulle undra varför jag har varit tyst. Men nu är jag tillbaka, och får vackert ställa mig vid spisen igen efter att ha varit bortskämd och bara behövt sätta mig vid dukat bord och bli uppassad. Och tänk, det ska bli riktigt kul! Det är ju kontrasterna som utgör livet, eller hur? Fast de där efterhängsna strömavbrotten kan jag gärna vara utan! Mörkret och långkalsongerna också för den delen! Tommy Myllymäki - den supertrevlige kocken som vinner den ena utmärkelsen efter den andra - gick ju även och vann Kock-EM , den prestigefyllda matlagningstävlingen Bocuse d`Or Europe häromsistens. Respekt! Men när jag läste hans vinnarmeny i tidningen blev jag så matt att jag nästan var tvungen att inta sängläge! HUR kan man överhuvudtaget få till något sådant? HUR många ingredienser gick det åt, vad kostade det, och HUR många timmar hade Tommy lagt ned på träning för att få ihop alla rätter inom stipulerad tid? Nä, det är inget för mig kan jag säga med en gång! Visst kan jag pyssla och dona med maten emellanåt, och visst blåser det ganska friskt med idéer i mitt huvud också ibland, men jag skulle aldrig ha varken ork eller tålamod att knåpa ihop en vinnarmeny som liknar Tommys. Oftast blir det enkel och lättgjord mat med ganska få ingredienser. Det kan faktiskt bli riktigt gott det också! Det här åt jag en dag i förrförra veckan när maken var ute på jobb och jag var solo vid matbordet. valfri pasta för en person - jag använde italiensk glutenfri spaghetti från Arrenius & Co i Uppsala. 1 msk olivolja ½ paket bacon - gärna kalkonbacon 1 äggula en rejäl driva färskriven parmesan Koka pastan enligt anvisning i rikligt med saltat vatten + en matsked olivolja. Stek baconet knaprigt, riv osten. Blanda den varma nykokta pastan med äggula och fördela bacon och ost över. Klart! Titta gärna in i morgon också förresten. Då tänkte jag bjuda på ett litet extrainlägg från vår resa.

Källa: kjerstismatochprat.blogspot.se

Såg ni semifinalen i Kockarnas kamp i TV4 igår? Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Han sade så kloka ord om smaksättningen att jag inte längre skäms för mina förmaningar när jag publicerade mitt recept. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Titta på något program om du missat dem. Finalen kommer nästa torsdag. Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept i repris här. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Jo, den andre kocken betonade att han hade morot i buljongen för att få naturlig sötma. Det har ju faktiskt jag också. Så hela receptet får vara med. KOKT LAMM I SÖTSUR DILLSÅS Lammkött efter tillgång Salt Vitpeppar, 10 korn Gul lök, små 2 morötter Sås: 2 msk smör 2 msk mjöl 4 dl kokspad Ättiksprit ( 12 % ) eller citron Socker Dill Koka upp köttet och skumma. Tillsätt salt och peppar.Efter halva koktiden som är ca 1 ¼ timme tillsätter man hela gula lökar och hela morötter. De blir då färdiga samtidigt som köttet. Sås: Fräs smör och mjöl. Tillsätt 4 dl kokspad. Vispa och koka 5 minuter. Smaka av med ättiksprit och socker. Börja med ½-1 tsk ättika och ½ tsk socker. Börja försiktigt . Jag brukar droppa i flera gånger. Citron är väl inte så riskabelt och blir också mycket gott. Moderna recept utesluter ofta socker. Ättika och socker är gammal tradition och godast tycker jag. Lägg sist i skuren dill. Kommentar efter Kockarnas kamp. Dessa giganter utelämnar inte sockret.

Källa: matskap.blogspot.se

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. Hans nya bok innehåller ca 100 recept fördelade på lika många vardags- som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter. Tommy befäster sin position som skicklig kokboksmakare och, så klart, som en av de bästa kockar vi har!

Källa: elsasskafferi.blogspot.se

Texas hot beans ???????????? - med smak av vitlök, bbq sås och röd chili Recept Tommy Myllymäki 600 g falukorv 1 förp bacon 2 tsk malen spiskummin 2 klyfta vitlök 2 tsk rökt paprikapulver 4 kvist timjan 600 g blandade bönor 5 dl tomatsås 1 röd chilifrukt 3-4 msk barbequesås 1 gul lök salt Gör så här Börja med att hacka lök, vitlök och chilin. Skär ner bacon i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med hög kant, stek sedan alltsammans i olja. När de mjuknat, slå på kryddorna, tomatsås och bönor. Låt puttra några minuter och slå sedan på BBQ-såsen. Smaka av och salta. Skär falukorven i slantar och stek så den får färg och yta. Servera alltsammans med på en tallrik med timjan på toppen. Vill ni ha större portioner servera även ris och bröd till.

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt
';