lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | kräftströmming per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

I år fick vi en hel del päron på vårt lilla träd. Dom är fasta och goda typ gråpäron. Hittade ett recept från kocken Tommy Myllymäki som vi provade i helgen. Kardemumman som skulle bakas med Päronen vart väldigt god i denna pannkaksliknande kaka. Tänker göra denna nästa gång vi bjuder på soppa och vill ha lite god efterrätt. 4 ägg 1,5 dl socker 1,5 dl mjöl 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 100 g smält smör Päron i skivor 0.5 st skal från citron 10 st kardemummakärnor Blanda smeten. Mortla kardemumman och blanda ned rivet citronskal. Skär päron i skivor och blanda med kryddblandningen. Lägg på smord plåt och ringla ca 3 msk smör över. Baka dom i ugnen 175 grader i 10 minuter. Slå smeten i en smord pajform och lägg över päronen. Bakas ytterligare 30 minuter. Serveras med vispad grädde med en skvätt cognac i.

Källa: backastrand.blogspot.se

Slurpar kaffe, lyssnar podcast, gluttar på Tommy Myllymäki på TV och skriver inköpslista till helgens matlagning. Han lagar röding och beurre blanc som ju ser gött ut. Röding ska tydligen vara ingrediens i dagens tävling när Årets Kock ska avgöras. Spännande! Jag fyller 30 på tisdag och på söndag är släkten bjuden på brunch och bubbel. Det är alltså till brunchen jag skriver inköpslista. Vad tycks om det här på menyn? Borde jag lägga till nåt? Äggröra Stekt bacon Gravad lax Halloumipizza Lite ostar Lite olika bröd Skinka och salami Sallad Plättar m/bär Juice Bubbel

Källa: casaspangtorp.blogspot.se

En härlig hemma helg har vi och då passar det ju bäst med en härlig tre rätters meny då vi älskar att laga mat tillsammans. Vi hade bestämt oss för att göra Anka idag & vad glada vi blev när vi hittade ett trevligt recept i dagens DN. Lite modifiering och så vips passar det en viktväktare. Och vi fortsätter med lånade recept, till förrätt blev det pilgrimsmusslor enligt recept av Tommy Myllymäki och en dessert inspirerat av Taste by Louise. Pilgrimsmusslor med citronette och pepparrot 5 propoints 4 portioner 12 st pilgrimsmusslor 1 st citron 0.5 st blomkålshuvud 1 kruka finhackad gräslök 0.5 st skalad gurka 50 g laxrom 25 g ärtskott 5 cm skalad pepparrot 1 nypa stevia ca 1.5 dl olivolja Salt & svartpeppar Ta pilgrimmsmusslorna och spraya dem med lite olja. Salta & peppra. Stek sedan musslorna, inte för många i taget, runt om på högkant. Musslorna ska få en sotad yta, dock bara på kanterna. Låt sedan musslorna vila fram till servering. Skär fina kuber av grukan, lägg dem i en skål med lite salt på. Blanda en citronett, skalet från citronen samt en del citronsaft och tre delar olivolja. Ca 3 msk saft och 9 msk olivolja. Även en nypa socker går i. Blanda runt och smaka av. Den ska inte vara söt, sockret balanserar syran. Dressingen kan göras mindre av, den går inte åt. Blanda ner laxrommen i citronetten och den finhackade gräslöken. Dela musslorna på mitten, salt och peppra och placera ut på tallrikar, sex halvor per person. Placera ut grukkuberna och hyvla tunna tunna skivor av blomkål i små buketter och placera ut. Rispa pepparroten med en sked och lägg på tallriken. Droppa citronetten på rätten och avsluta med vackra skott. Det vackra upplägget är Fredriks verk! Ankbröst med kryddkokt päron & madeirasås 13 propoints 6 portioner 2 ankbröst ca 800 gram. OBS! Med fettkappan bortskuret när man äter 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 krukor vattenkrasse Päron 2 hårda päron 2 dl vatten 1 1/2 dl Stevia sötningsmedel 1/2 dl ättiksprit 5 kardemummafrön 5 enbär 5 kryddpepparkorn Sås 1 liten gul lök 1 liten palsternacka 1-2 spray olja 1 dl torr madeira 2 dl hönsbuljong 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk salt Tillbehör 8 stora potatisar Salt Peppar 2 spray olja Börja med päronen. Skala kärna ur och skär päronen i klyftor. Koka upp vatten, stevia, ättika & kryddor i en kastrull. Lägg päronen i lagen och sjud ca 10 min eller tills de är mjuka. Låt klyftorna kallna i lagen. Skala potatis och skär i stora stavar 1x1 cm. Lägg på teflonfolie. Spraya olja och salta & peppra. Stek i ugn ca 30 min. Skala & hacka lök & palsternacka. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 1 minut. Häll i madeira, buljong & grädde. Koka såsen ca 10 minuter. Mixa såsen slät med mixer och smaka av med salt. Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett rutmönster i ankbröstens fettkappa. Salta & peppra och lägg brösten i en stekpanna med fettkappan nedåt. Stek dem ca 3 min per sida och sedan in i ugnen i ca 15 min till en temperatur av 48 grader. Låt vila i folie i ca 10 minuter tills den når 58 grader. Skär ankan i skivor och servera med päron, potatis, sås & sockerärtor. ( Tyvärr hade vi ingen krasse så för den skarpögde syns det att det är ärtskott istället) Fikon med choklad och mascarpone 12 propoints 2 portioner 4 färska fikon 50 g mörk choklad, 70 % 2 msk vispgrädde smör till formen 1 tsk flytande honung 125 g mascarponeost 1 tsk vaniljsocker 1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv chokladen och blanda med grädden. 2. Skär ett kryss i toppen på fikonen och tryck i botten i så att de öppnar sig. Smöra en ugnsäker form eller tallrik och placera fikonen ovanpå. 3. Fyll fikonen med chokladkrämen och ringla över lite honung, baka av i cirka 10 minuter. 4. Blanda under tiden mascarponeosten med vaniljsocker och toppa ovanpå fikonen när de är klara. Servera direkt. Det var gårdagens underbara meny. Idag gör vi som halva Sverige redan gjort, lång kok. Pulled pork. Köttet står i ugnen precis som det kommer göra ca 5-7 timmar. Så vi hoppas det blir gott & värt väntan. Recept kommer på bloggen.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Våra egna tomater! När Amy var här fick jag Tandori masala-krydda av henne. I går fick jag använt den för första gången. Jag marinerade kycklingfilé i yoghurt och krydda och detta fick ligga i kylskåp i ett dygn. Åh, så gott det blev. Så mört och underbart kött. Som tillbehör blev det gräddbakad potatis, ett för mig, nytt recept. Ett recept av Tommy Myllymäki från Allt om Mat. Gräddbakad färskpotatis 1 kg färskpotatis 1 solovitlök 2,5 dl matlagningsgrädde gräslök Salt Svartpeppar Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och halvera dem. Salta, peppra riv över vitlök och häll över grädde. Baka i ugnen i ca tjugo min. I kväll mer grill, nytt även den här gången. Får besök av härliga vänner, som ska sova över i vårt uthus. Två uppblåsbara madrasser så är det fixat.

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Mina recept går inte in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök mig på www.matskap.blogspot.com Såg ni semifinalen i Kockarnas kamp i TV4 igår? Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Han sade så kloka ord om smaksättningen att jag inte längre skäms för mina förmaningar när jag publicerade mitt recept. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Titta på något program om du missat dem. Finalen kommer nästa torsdag. Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept i repris här. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Jo, den andre kocken betonade att han hade morot i buljongen för att få naturlig sötma. Det har ju faktiskt jag också. Så hela receptet får vara med. KOKT LAMM I SÖTSUR DILLSÅS Lammkött efter tillgång Salt Vitpeppar, 10 korn Gul lök, små 2 morötter Sås: 2 msk smör 2 msk mjöl 4 dl kokspad Ättiksprit ( 12 % ) eller citron Socker Dill Koka upp köttet och skumma. Tillsätt salt och peppar.Efter halva koktiden som är ca 1 ¼ timme tillsätter man hela gula lökar och hela morötter. De blir då färdiga samtidigt som köttet. Sås: Fräs smör och mjöl. Tillsätt 4 dl kokspad. Vispa och koka 5 minuter. Smaka av med ättiksprit och socker. Börja med ½-1 tsk ättika och ½ tsk socker. Börja försiktigt . Jag brukar droppa i flera gånger. Citron är väl inte så riskabelt och blir också mycket gott. Moderna recept utesluter ofta socker. Ättika och socker är gammal tradition och godast tycker jag. Lägg sist i skuren dill. Kommentar efter Kockarnas kamp. Dessa giganter utelämnar inte sockret.

Källa: matskap.blogspot.se

Det är det här som kallas "att ha flyt". Helsike! Jag kom tamigtusan tvåa i Taffels och Svensk potatis storslagna tävling Årets potatisstjärna . Allra bäst var Karin Walker, även känd som Chiliconkarin , men jag är djupt ärad över andraplatsen. Tänk vad en friterad liten boll kan åstadkomma! Juryn bestod av matskribenten Lisa Förare Winbladh, kocken Tommy Myllymäki (Årets kock 2007), potatisodlaren AnnaKarin Hamilton och författaren Martina Haag, och de gav följande motivering till min placering: ”En utsökt och raffinerad munsbit där varje moment i receptet bidrar till ett perfekt resultat.” Jag rodnar bara jag tänker på det. Den fina bilden är tagen av Björn Tesch , och receptet, inklusive vackra ord, finns på Taffel . Och här förstås! Partystarter med ädelost och bacon 40 små bollar eller 20 större Det är krispigt, det är krämigt, det är ett friterat litet Kinderägg med en ack så god överraskning inuti. Ät varma till en iskall öl! * 400 g mjölig potatis, t ex King Edward * 1/2 dl crème fraiche * 1 msk smör * 1 pkt bacon * 140 g ädelost, t ex Kvibille * 1/2 dl finskuren gräslök * 2 dl vetemjöl * 2 ägg * 2 dl panko eller ströbröd * ca 1 liter neutral olja till fritering * nymald svartpeppar, ev salt Skala potatisen, dela dem i stora bitar och sjud dem mjuka. Strimla baconet och stek det gyllene, låt rinna av på hushållspapper. Ställ åt sidan. Kör snabbt i matberedare tillsammans med crème fraiche och smör. Kör inte för länge då blir moset segt. Ställ moset i kylen att svalna. Hacka eller smula osten grovt och vänd ner i potatisen tillsammans med gräslök och bacon. Smaka av med peppar; ytterligare salt behövs förmodligen inte. Forma 2 rullar, ca 2 cm i diameter, med hjälp av plastfolie. Vrid åt rullarna hårt och lägg i frysen i ca 30 minuter, tills de stelnat nog att skära i fina bitar. Skär varje rulle i ca 20 centimetertjocka skivor. Forma försiktigt till bollar. Doppa bollarna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Se till att de täcks ordentligt runt om vid varje moment, annars kan osten lätt rinna ut under friteringen. Hetta upp oljan till ca 180°C, eller tills en vit brödbit ganska snabbt blir gyllene. Fritera bitarna i någon minut tills de fått fin färg. Låt rinna av på lite hushållspapper och servera, helst varma!

Källa: pyttes.blogspot.se

För några veckor sen såg jag ett twitter där Tommy Myllymäki skrev att han ätit ugnsrostade jordärtskockor till middag, och då vi hemma hos oss älskar denna rotsak så var jag bara tvungen att testa detta någon gång. Jag hade lite fint marmorerad svensk biff i bit som låg frysen från ett annat tillfälle så tillsammans med en portvinssås samt lite majskolvar fick det bli middag. Biffen får ni ingen tillagningsanvisning på men tänk på följande saker när den ska lagas: - Rumstempererat kött - Krydda i förväg - Het stekpanna - Bryn köttet och stek färdigt i ugn - Använd stektermometer Ugnsrostade jordärtskockor (4 portioner) 1 kg jordärtskockor ca 50 gram smör 2 msk flingsalt + 1 msk flingsalt Tvätta och putsa jordärtskockorna väl så att inga jordrester finns kvar. Lägg dem sedan i en ugnsfast form, skiva smör med osthyvel och lägg på skockorna. Avsluta med att strö över 2 msk flingsalt. Ställ in formen i en ugn på 200 grader och låt skockorna rostas ca 30-40 minuter, tiden variera lite beroende på skockorna storlek. Efter halva tiden ös jordärtskockorna med smöret som smält. När skockorna är klara, använd provsticka för att kontrollera, salta dem med mer flingsalt och servera dem genast. Portvinssås (4 portioner) 1 st vitlöksklyfta 1 st schalottenlök 1 liten morot 20 gram smör 1 lagerblad 5 svartpepparkorn 2 dl portvin 2 dl rött vin 0,25 dl strösocker 1,5 msk kalvfond 1 msk balsamvinäger colloritsoja för färg maizenamjöl + vatten till redning salt Finhacka vitlök, schalottenlök och morot. Värm en kastrull med smör i och lägg ner grönsakerna tillsammans med lagerblad och krossade svartpepparkorn. Låt detta sakta brynas på låg värme tills löken börjar få lite färg. Slå då över rött vin och portvin, låt det koka upp. Blanda sedan ner strösocker, kalvfond och balsamvinäger. Låt nu allt koka tills vätskan reducerats ner till hälften, sila då av såsen. Koka upp den på nytt, red av den med maizenaredning tills den blir simmig i konstistensen. Låt såsen koka ytterligare några minuter så att mjölsmaken försvinner. Tillsätt colloritsoja (sockerkulör) tills såsen för en mörkröd färg och smaka av med ev lite salt. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

Nu är midsommar över och jag kom inte med något inspirerande inlägg innan midsommar. Tänkte komma med det nu så här i efterhand. Men det gör väl inget... Jordgubbmarängstårta och matjesilltårta kan man väl käka hela sommaren. Jordgubbstårtan har jag gjort förut, eller då blev den piffad med blåbär istället och jag gav mig även på att bygga den mer på höjden. Denna gång blev den bara i två lager men desto bredare. I detta recept kan man använda vanligt socker eller sukrinmelis om man vill det, man väljer själv helt enkelt. Samma mängd funkar fint. Marängtårta med citronkräm hittar ni här! Nästa tårta är alltså en matjesilltårta som blev himlans god och inte minst snygg. Inspirationen till denna kommer från Mitt Kök och Tommy Myllymäki såklart. När jag gjorde den så letade jag inte fram receptet utan hade bara kollat när han gjorde den på tv och det blev fin fint men här kan ni läsa det korrekta receptet om ni har lust att prova. Ni borde göra det!!

Källa: casaspangtorp.blogspot.se

Mitt kök på Tv4 levererar otroligt mycket god mat och med liten modifiering blir det tillräckligt slankt ibland. Tack Tommy Myllymäki & Lisa Lemke för all inspiration. Snabbrimmad torsk med tomater och citronsmör 12 propoints 2 portioner 2 x150 gram torskrygg 1 l rimlag, 2,5% ca 8 blandade cocktailtomater 1/2 citron saft och skal av 1/2 bananschalottenlök 1/2 kruka dill 60 g smör 4 potatis Koka potatisen till servering. Rimlag gör du genom att koka upp vatten och salt och sedan låta blandningen svalna. När det ska vara 2,5 procent salthalt som i detta recept så tar du helt enkelt 25 g salt till varje liter vatten. Lägg torsken i en hög ungsfast form. Slå sedan rimlagen över fisken så att det täcker. Låt sedan torsken tillagas i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter beroende på storlek. Den här gången köpte vi fryst torskrygg från Findus. Jag är ju inte så förtjust i fryst fisk men det var helt ok. Och priset är ju si sådär 300:- billigare per kilo. Ta fram en stor kastrull med kokande vatten samt en skål eller bunke med iskallt vatten. "Kryssa" alla tomater, dvs. skär ett litet snitt i tomaten där kvisten har suttit, det gör att skinnet kommer släppa när tomaten hamnar i kokande vatten. Lägg de kryssade tomaterna i det kokande vattnet, de ska bara doppas så att skinnet spricker. Sedan ska de snabbt kylas ner i det iskalla vattnet. När de kommit ner i temperatur, ta upp tomaterna och pilla bort skalet. Skiva tunna ringar av löken och riv skalet på citronen. Bryn smöret i en stekpanna, lägg ner ca 90 % av smöret i pannan. När smöret blivit brynt och en nötig doft sprider sig i köket, lyft av pannan från spisen och klicka i det sista smöret. Då kyls det brynta smöret ner snabbare och riskerar inte att bli bränt. Vänd ner lök, tomater, citronskal och saft i det brynta smöret. Avsluta med att salta och peppra samt plocka ner dill till servering. Häll av potatisen och servera fisken utan rimlagen. Toppa med det brynta smöret med tomat och lök samt dill. Smaklig spis! Var på Bromma blocks idag och Village inredning skulle stänga & hade 50% på allt. Så det blev lite nya fina saker till hemmet. Lite bokstäver i plåt, kuddfodral & linne servetter.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili 800 gram högrev, i tärningar 2 st gul lök(ar) , grovt hackade 4 st vitlöksklyfta(or) , skivade 1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk koriander, malen 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk fänkålsfrö 1 st lagerblad 2 msk tomatpuré 3 msk kalvfond 3 dl vatten salt olivolja 0,5 kruka(or) persilja Tillbehör 3 dl gräddfil 0,5 paket mjukt bröd smör 0,5 st gurka i stavar Tillagning 1. Chili: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar. 2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn. 3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt. 4. Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd. Recept: Tommy Myllymäki Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 690 Fett: 40 g Protein: 45 g Kolhydrater: 38 g

Källa: tasteline.com

Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. Borde koka sås på egen buljong oftare. Det blir så mycket godare. Torskrygg i ugn 4 portioner ca 500 g torskrygg 3 msk smör 0,5 msk flytande honung 0,5 st fiskbuljongtärning Saft från c itron Salt Peppar Sås 1 gul lök 0,5 msk vitvinsvinäger 1,5 dl vatten 0,5 st fiskbuljongtärning 2 msk mjöl 2 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk dijonsenap 1 msk honung Smör Salt Peppar Saft från c itron Till servering Kokt potatis Sparris Gör så här Smält 3 msk smör Rör ner honung, 0,5 fiskbuljongtärning och citronsaft i smöret Låt svalna och spar tills fisken ska in i ugnen Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och fiskbuljong Reducera till ca 0,5 dl Sila bort löken från buljongen Smält 2 msk smör Tillsätt mjöl och rör ihop Tillsätt grädde, buljongen, creme fraiche, dijonsenap och honung Smaka av med salt, peppar och citronsaft Smörj en form med olja så fisken inte fastnar Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 8-15 minuter, tills innertemperaturen är 52 grader Servera kokt potatis och stekt sparris till fisken Ett recept lagat av Tommy Myllymäki i Mitt kök.

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. Hans nya bok innehåller ca 100 recept fördelade på lika många vardags- som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter. Tommy befäster sin position som skicklig kokboksmakare och, så klart, som en av de bästa kockar vi har!

Källa: elsasskafferi.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt