lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | kräftströmming per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

En härlig hemma helg har vi och då passar det ju bäst med en härlig tre rätters meny då vi älskar att laga mat tillsammans. Vi hade bestämt oss för att göra Anka idag & vad glada vi blev när vi hittade ett trevligt recept i dagens DN. Lite modifiering och så vips passar det en viktväktare. Och vi fortsätter med lånade recept, till förrätt blev det pilgrimsmusslor enligt recept av Tommy Myllymäki och en dessert inspirerat av Taste by Louise. Pilgrimsmusslor med citronette och pepparrot 5 propoints 4 portioner 12 st pilgrimsmusslor 1 st citron 0.5 st blomkålshuvud 1 kruka finhackad gräslök 0.5 st skalad gurka 50 g laxrom 25 g ärtskott 5 cm skalad pepparrot 1 nypa stevia ca 1.5 dl olivolja Salt & svartpeppar Ta pilgrimmsmusslorna och spraya dem med lite olja. Salta & peppra. Stek sedan musslorna, inte för många i taget, runt om på högkant. Musslorna ska få en sotad yta, dock bara på kanterna. Låt sedan musslorna vila fram till servering. Skär fina kuber av grukan, lägg dem i en skål med lite salt på. Blanda en citronett, skalet från citronen samt en del citronsaft och tre delar olivolja. Ca 3 msk saft och 9 msk olivolja. Även en nypa socker går i. Blanda runt och smaka av. Den ska inte vara söt, sockret balanserar syran. Dressingen kan göras mindre av, den går inte åt. Blanda ner laxrommen i citronetten och den finhackade gräslöken. Dela musslorna på mitten, salt och peppra och placera ut på tallrikar, sex halvor per person. Placera ut grukkuberna och hyvla tunna tunna skivor av blomkål i små buketter och placera ut. Rispa pepparroten med en sked och lägg på tallriken. Droppa citronetten på rätten och avsluta med vackra skott. Det vackra upplägget är Fredriks verk! Ankbröst med kryddkokt päron & madeirasås 13 propoints 6 portioner 2 ankbröst ca 800 gram. OBS! Med fettkappan bortskuret när man äter 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 krukor vattenkrasse Päron 2 hårda päron 2 dl vatten 1 1/2 dl Stevia sötningsmedel 1/2 dl ättiksprit 5 kardemummafrön 5 enbär 5 kryddpepparkorn Sås 1 liten gul lök 1 liten palsternacka 1-2 spray olja 1 dl torr madeira 2 dl hönsbuljong 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk salt Tillbehör 8 stora potatisar Salt Peppar 2 spray olja Börja med päronen. Skala kärna ur och skär päronen i klyftor. Koka upp vatten, stevia, ättika & kryddor i en kastrull. Lägg päronen i lagen och sjud ca 10 min eller tills de är mjuka. Låt klyftorna kallna i lagen. Skala potatis och skär i stora stavar 1x1 cm. Lägg på teflonfolie. Spraya olja och salta & peppra. Stek i ugn ca 30 min. Skala & hacka lök & palsternacka. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 1 minut. Häll i madeira, buljong & grädde. Koka såsen ca 10 minuter. Mixa såsen slät med mixer och smaka av med salt. Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett rutmönster i ankbröstens fettkappa. Salta & peppra och lägg brösten i en stekpanna med fettkappan nedåt. Stek dem ca 3 min per sida och sedan in i ugnen i ca 15 min till en temperatur av 48 grader. Låt vila i folie i ca 10 minuter tills den når 58 grader. Skär ankan i skivor och servera med päron, potatis, sås & sockerärtor. ( Tyvärr hade vi ingen krasse så för den skarpögde syns det att det är ärtskott istället) Fikon med choklad och mascarpone 12 propoints 2 portioner 4 färska fikon 50 g mörk choklad, 70 % 2 msk vispgrädde smör till formen 1 tsk flytande honung 125 g mascarponeost 1 tsk vaniljsocker 1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv chokladen och blanda med grädden. 2. Skär ett kryss i toppen på fikonen och tryck i botten i så att de öppnar sig. Smöra en ugnsäker form eller tallrik och placera fikonen ovanpå. 3. Fyll fikonen med chokladkrämen och ringla över lite honung, baka av i cirka 10 minuter. 4. Blanda under tiden mascarponeosten med vaniljsocker och toppa ovanpå fikonen när de är klara. Servera direkt. Det var gårdagens underbara meny. Idag gör vi som halva Sverige redan gjort, lång kok. Pulled pork. Köttet står i ugnen precis som det kommer göra ca 5-7 timmar. Så vi hoppas det blir gott & värt väntan. Recept kommer på bloggen.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Våra egna tomater! När Amy var här fick jag Tandori masala-krydda av henne. I går fick jag använt den för första gången. Jag marinerade kycklingfilé i yoghurt och krydda och detta fick ligga i kylskåp i ett dygn. Åh, så gott det blev. Så mört och underbart kött. Som tillbehör blev det gräddbakad potatis, ett för mig, nytt recept. Ett recept av Tommy Myllymäki från Allt om Mat. Gräddbakad färskpotatis 1 kg färskpotatis 1 solovitlök 2,5 dl matlagningsgrädde gräslök Salt Svartpeppar Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och halvera dem. Salta, peppra riv över vitlök och häll över grädde. Baka i ugnen i ca tjugo min. I kväll mer grill, nytt även den här gången. Får besök av härliga vänner, som ska sova över i vårt uthus. Två uppblåsbara madrasser så är det fixat.

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Mitt kök på Tv4 levererar otroligt mycket god mat och med liten modifiering blir det tillräckligt slankt ibland. Tack Tommy Myllymäki & Lisa Lemke för all inspiration. Snabbrimmad torsk med tomater och citronsmör 12 propoints 2 portioner 2 x150 gram torskrygg 1 l rimlag, 2,5% ca 8 blandade cocktailtomater 1/2 citron saft och skal av 1/2 bananschalottenlök 1/2 kruka dill 60 g smör 4 potatis Koka potatisen till servering. Rimlag gör du genom att koka upp vatten och salt och sedan låta blandningen svalna. När det ska vara 2,5 procent salthalt som i detta recept så tar du helt enkelt 25 g salt till varje liter vatten. Lägg torsken i en hög ungsfast form. Slå sedan rimlagen över fisken så att det täcker. Låt sedan torsken tillagas i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter beroende på storlek. Den här gången köpte vi fryst torskrygg från Findus. Jag är ju inte så förtjust i fryst fisk men det var helt ok. Och priset är ju si sådär 300:- billigare per kilo. Ta fram en stor kastrull med kokande vatten samt en skål eller bunke med iskallt vatten. "Kryssa" alla tomater, dvs. skär ett litet snitt i tomaten där kvisten har suttit, det gör att skinnet kommer släppa när tomaten hamnar i kokande vatten. Lägg de kryssade tomaterna i det kokande vattnet, de ska bara doppas så att skinnet spricker. Sedan ska de snabbt kylas ner i det iskalla vattnet. När de kommit ner i temperatur, ta upp tomaterna och pilla bort skalet. Skiva tunna ringar av löken och riv skalet på citronen. Bryn smöret i en stekpanna, lägg ner ca 90 % av smöret i pannan. När smöret blivit brynt och en nötig doft sprider sig i köket, lyft av pannan från spisen och klicka i det sista smöret. Då kyls det brynta smöret ner snabbare och riskerar inte att bli bränt. Vänd ner lök, tomater, citronskal och saft i det brynta smöret. Avsluta med att salta och peppra samt plocka ner dill till servering. Häll av potatisen och servera fisken utan rimlagen. Toppa med det brynta smöret med tomat och lök samt dill. Smaklig spis! Var på Bromma blocks idag och Village inredning skulle stänga & hade 50% på allt. Så det blev lite nya fina saker till hemmet. Lite bokstäver i plåt, kuddfodral & linne servetter.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Nu äntligen bubblar rabarberna upp i rabatten, som jag har längtat! Visst kan man köpa i affären men det är ju inte alls samma känsla som att äta av sina egna :) I förra vecka gjorde jag denna rabarberpaj med jordgubbar med köpta rabarber, kunde inte hålla mig längre! Om bara ett par dagar eller tre kommer jag att göra den igen och då på mina egna. Jippiii! :) Rabarber och jordgubbar är ju som känt en väldigt fin kombination, sen tycker jag att det är gott med något nötaktigt till det och i detta fall blev det mandel. Väldigt gott! Tål man inte mandel kan man ju ersätta den med kokos eller något annat eller så ersätter man den inte alls... Givetvis serverar jag min till hemmagjord vaniljsås, mums mums mums! Receptet på denna vaniljsås är hämtat från Tommy Myllymäki men jag har minskat på mängden socker då jag inte vill ha den toksöt! Varsågoda, här kommer receptet. Rabarber och jordgubbspaj 300g rabarber (rensade & skalade) 200g jordgubbar 3/4 dl socker 1/2 msk potatismjöl 175g smör normalsaltat (tärnat) 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1/4-1/2 dl muscovadosocker ca 1/2 dl mandelspån Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar. Vänd runt dem i sockret och potatismjölet. Lägg i en paj eller ugnsform. Lägg smör, vetemjöl, havregryn och socker i en bunke och krama ihop den till en deg. Smula den över frukten, strö över lite muscovadosocker och mandelspån. Grädda i ca 20 min Vaniljsås 2,5 dl mjölk 2,5 dl grädde 1 dl socker 1 vaniljstång 5 gulor Skrapa ur vaniljstången och koka upp den tillsammans men mjölk, socker och grädde. Dra det åt sidan och vispa försiktigt ner lätt uppvispade gulor. Ställ tillbaka på plattan och låt sjuda en stund. ställ åt sidan och låt svalna. Ha en bra dag! Kram, Sanja

Källa: bakakuten.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili 800 gram högrev, i tärningar 2 st gul lök(ar) , grovt hackade 4 st vitlöksklyfta(or) , skivade 1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk koriander, malen 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk fänkålsfrö 1 st lagerblad 2 msk tomatpuré 3 msk kalvfond 3 dl vatten salt olivolja 0,5 kruka(or) persilja Tillbehör 3 dl gräddfil 0,5 paket mjukt bröd smör 0,5 st gurka i stavar Tillagning 1. Chili: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar. 2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn. 3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt. 4. Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd. Recept: Tommy Myllymäki Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 690 Fett: 40 g Protein: 45 g Kolhydrater: 38 g

Källa: tasteline.com

Såg ni semifinalen i Kockarnas kamp i TV4 igår? Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Han sade så kloka ord om smaksättningen att jag inte längre skäms för mina förmaningar när jag publicerade mitt recept. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Titta på något program om du missat dem. Finalen kommer nästa torsdag. Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept i repris här. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Jo, den andre kocken betonade att han hade morot i buljongen för att få naturlig sötma. Det har ju faktiskt jag också. Så hela receptet får vara med. KOKT LAMM I SÖTSUR DILLSÅS Lammkött efter tillgång Salt Vitpeppar, 10 korn Gul lök, små 2 morötter Sås: 2 msk smör 2 msk mjöl 4 dl kokspad Ättiksprit ( 12 % ) eller citron Socker Dill Koka upp köttet och skumma. Tillsätt salt och peppar.Efter halva koktiden som är ca 1 ¼ timme tillsätter man hela gula lökar och hela morötter. De blir då färdiga samtidigt som köttet. Sås: Fräs smör och mjöl. Tillsätt 4 dl kokspad. Vispa och koka 5 minuter. Smaka av med ättiksprit och socker. Börja med ½-1 tsk ättika och ½ tsk socker. Börja försiktigt . Jag brukar droppa i flera gånger. Citron är väl inte så riskabelt och blir också mycket gott. Moderna recept utesluter ofta socker. Ättika och socker är gammal tradition och godast tycker jag. Lägg sist i skuren dill. Kommentar efter Kockarnas kamp. Dessa giganter utelämnar inte sockret.

Källa: matskap.blogspot.se

Nudlar har aldrig varit min favorit men min dotter hade lagat en liknande rätt som hon berömde. Kan ju inte vara sämre än att testa, tänkte jag. Grundreceptet är från Tommy Myllymäki men jag har ändrat det utifrån det som vi tycker om. I detta recept använder jag mig av kycklingfilé, i ursprungsreceptet används schnitzel. I woken kan du ha i princip vilka grönsaker du tycker om. Ingredienser: 4 kycklingfilér 1 dl vetemjöl 1 ägg lite vatten 2-3 dl panko ströbröd 3 msk sesamfrön, gärna blandade svarta och vita Ingredienser till majonnäsen: 2 dl majonnäs 2 msk japansk soya 1 tsk sesamolja Ingredienser till woken: 10 färska champinjoner 2 morötter färsk broccoli 0,5 förpackning sugersnaps 7-8 sticklökar 2 msk färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 400 g äggnudlar Börja med att dela filérna på mitten så det blir två tunna skivor. Salta köttet och börja sedan med paneringen. Vänd först i mjöl, sedan uppvispad ägg (blanda gärna i lite vatten så ägget blir jämnare fördelat) och sist i pankoströbröd blandat med sesamfrön. Detta kan du gärna förbereda för att steka precis innan servering. Förbered den kalla såsen genom att blanda majonnäs med sojan och sesamoljan, vispa ihop tills den är slät. Ställ i kylen till servering. Ansa sedan grönsakerna. Skala och strimla fint, färsk ingefära, vitlöksklyftor, champinjoner, sugernaps, sticklök och morot. Skär broccolin i små buketter. Stek grönsakerna på hög värme. Börja med de grönsakerna som tar längst tid, såsom morot och broccoli. Under tiden du fräser grönsakerna kokar du nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek sedan filéerna i olja, 4 - 5 min på varje sida beroende på hur tjocka skivorna är. Var lite försiktig med värmen så att köttet inte bränns När allt börjar bli klart vänder du ner grönsakerna i de kokta nudlarna, blanda väl. Häll upp på ett fat och servera med köttet och majonnäsen. Smaklig måltid!

Källa: nylagat.blogspot.se

4 portioner 600 gr kycklinglårfilé alt. bröst i bitar 2 gula lökar, klyftor 1-2 vitlöksklyftor, pressade 1½ msk curry 2 dl vispgrädde 2 dl kycklingfond, utblandad från koncentrat Maizena till redning (valfritt) Smör Salt Basmatiris Valfria tillbehör Koriander Lime Mango Vårlök Avokado Jordnötter Cashewnötter Rostad kokos Gurka Chili Bladspenat Fräs kyckling, lök och curry i smör i en stor stekpanna eller stekgryta 5 minuter på medelvärme. Det behöver inte få så mycket färg utan bara bli lätt tillagat. Pressa i vitlök. Häll på grädde och fond, låt småkoka i 5-10 minuter. Red med Maizena om det önskas. Smaka av med salt. Servera med nykokt ris och valfria tillbehör. Tips! Smaksätt riset med gurkmeja och kyckling- eller grönsaksbuljongtärning. Och varför inte några kardemummakärnor. Inspiration recept och bild: Tommy Myllymäki

Källa: beatricematmedmera.blogspot.se

Texas hot beans ???????????? - med smak av vitlök, bbq sås och röd chili Recept Tommy Myllymäki 600 g falukorv 1 förp bacon 2 tsk malen spiskummin 2 klyfta vitlök 2 tsk rökt paprikapulver 4 kvist timjan 600 g blandade bönor 5 dl tomatsås 1 röd chilifrukt 3-4 msk barbequesås 1 gul lök salt Gör så här Börja med att hacka lök, vitlök och chilin. Skär ner bacon i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med hög kant, stek sedan alltsammans i olja. När de mjuknat, slå på kryddorna, tomatsås och bönor. Låt puttra några minuter och slå sedan på BBQ-såsen. Smaka av och salta. Skär falukorven i slantar och stek så den får färg och yta. Servera alltsammans med på en tallrik med timjan på toppen. Vill ni ha större portioner servera även ris och bröd till.

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt