äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Vi brukar göra kyckling med bacon och cheddar , men för ett tag sedan fick vi ett tips från en tjej som också har en LCHF-blogg om en variant på den rätten. Superbra tips, det var verkligen jätte gott, här hittade jag receptet . Gott med jalapenos i, blir lite mer hetta ihop med cheddarosten. Vi åt en sallad till och bea-sås från Lallerstedt. Baconinlindad kyckling, fylld med cheddar och jalapenos 4port 4 st kycklingfiléer 8 st cheddarostskivor Jalapenos inlagda i skivor efter smak 2 paket bacon Skär en ficka i varje kycklingfilé, fyll med cheddarost och jalapenos. Linda baconskivor runt kycklingfiléerna och stek i stekpanna. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och ställ in ugnen på 200grader tills kycklingens innertemperatur är 75grader, ca 20-25minuter. Idag blev det ytterligare 1mil i skidspåret. Det var betydligt tyngre idag, inte lika fina spår och kroppen kändes rätt trött, men jag är ändå nöjd över att vi tog oss ut. På väg mot Gyllbergen, rätt imponerande natur Nu ska jag bara vila upp min trött kropp, medans Jimmy ska dra iväg på innebandyspel. Ha en bra söndagkväll! / Camilla

Källa: jimpslchf.blogspot.se

Efter 2 dagar med demonstrationer på de fina Mästerlivsbutikerna i Malmö av våra Fynbos produkterna och många glada samtal med kunder var det söndag och jag hade lovat ta ut min mor och svärfar på lunch. Skåne och lunch - då kommer man ju att tänka på gästgivaregårdar och den klassiska söndagsmaten. Sådan mat som man känner sig varm och ombonad i hela kroppen men på ett juste sätt. När jag började söka vart jag skulle ta ut dem så visade det sig inte så lätt för första advent börjar alla julbord. Och jag vill inte äta julbord i november eller så mycket mer än ett litet mini ett på julafton. Gamla klassiska Dalby gästis hade dock både julbord och vanlig mat också. För mig som gammal Lundastudent är Dalby gästis så mycket nostalgi. Dit åkte man och åt antingen pyttipanna eller köttbullar och drack gärna mjölk ur kanna till. Det var ju ofta dagen efter en fest man kom dit. Men idag var det ju lite lugnare så vi fastnade för Tocknatupp med cidersås och savojkål. Tuppen hade fler än vi velat ha men Gästis erbjöd vildand istället. Det var jättegott och blev precis så där lagom traditionellt men modernt stekt och upplagt. Utanför piskade regnet på fönstret och det blåste som det bara kan blåsa i Skåne. Men vad gjorde det jag blev just sådär varm och ombonad i kroppen som jag drömmer om av mat. Sedan blir man ju ändå lite hungrig på kvällen och Lallerstedt sillmacka är en höjdare efter en sådan lunch tidigare på dagen. Grovt rostat bröd, ett supertunt lager majonäs. Sallad (kanske med lite paprika och gurktärningar i), ett skivat löskokt ägg, ansjoviskryddad sill toppad med gräddfil, rädisskivor, finhackad rödlök och ett par tag på svartpepparkvarnen. Ett glas källarsval pilsner. Kan bara rekommenderas. Glöm inte att lägg upp det lite tjusigt och så har du plötsligt världens lyxsmörrebröd. Trots allt är man ju inte så långt från Danmark

Källa: kerstinsfoodtwist.blogspot.se

Någon mer än jag som sett reklamen med Erik Lallerstedt där han gör kycklingrullader? Jag har sett den massor av gånger och det ser ju så gott ut. Så när min kollega berättade att hon hade gjort rätten så letade jag på receptet och svängde ihop detta i onsdag. Det finns nu tunnskivade kycklingfiléer att köpa (perfekt), men jag hade vanlig filéer som jag skar tunna skivor av när de fortfarande var lite frusna. Det gick bra det också! Lallerstedts kycklingrullader 16 skivor tunna kycklingfiléer 1 skivad gul lök 4 baconskivor, grovskurna 2 msk fransk senap 1 dl hackad persilja 5 dl kycklingfond ½ dl creme fraiche 1 dl grädde 1 msk smör Salt & peppar Gör så här: Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag). Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med creme fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong. I helgen blir det inte så mycket matlagande och bloggande för min del. Ska tillbringa hela helgen på Göransson Arena där Tidningscupen i inomhusfotboll äger rum och båda barnen är med och spelar. Det ska bli skoj!

Källa: pinglansreceptblogg.blogspot.se

Vi åkte tidigt till Quénot tidigt för vi ville hinna med mer den dagen, vilket var tur för väl när vi kom dit så blev vi familjemedlemmar. Har nog aldrig stött på någon som är så pratsam och gärna dricker en flaska brut tills den är slut kl.09.45 Frun (dottern till Claude Quénot) är den som sköter hela firman men som det kan vara i familjeföretag så finns det alltid en som är äldst och den personen vet alltid bäst. Herr Claude Quénot var kanske inte så pratglad när vi träffade honom i vinverkstaden. Jag kan förstå att man vill ta hand om det man byggt upp under så lång tid och det är nog oftast av omtanke som det petas i allt. Madame verkade vara förstående. Hon visade oss runt i deras anläggning som var som ett större garage där fat och filtreringsapparater delade yta. I ett av de stora lagringsfaten stack det plötsligt ut ett huvud, det var en snubbe som gjorde rent faten på insidan. Man kan inte vara för korpulent om man har det som syssla. Vi fick en inbjudan till att nästa tisdag vara med när de fyller flaskorna, det retar mig att det inte var idag. När vi är uppe i bergen där deras vinodlingar ligger dyker en annan kille upp på de smått störda traktorerna. Han stannade för att förklara hur klippningen av buskarna gick till. Han var lite för galen för de gamla i byn eftersom han hade solglasögon när han åkte i traktorn. Jag har förövrigt hittat mitt drömjobb, helikopterbesprutare. Man använder helikopter för att bespruta vissa delar av odlingarna, det såg riktigt nice ut. När vi lämnar den lilla familjen Quenot så har vi hunnit med nästan allt, fått teckningar av barnen, klippt en flaska champagne och sett hur ett genuint hantverk går till. Efter detta så åker vi vidare till en tillverkare som har skapat bland det godaste i champagneväg som vi har smakat, Deibolt-Vallois, 1976. Vi får äran att träffa fadern och dottern i familjen. När de får höra att vi har druckit upp två av våra flaskor från -76 så blir de helt noppriga. Det är tydligen så att de har bara dessa flaskor för eget bruk när det kommer speciella gäster. De levererar ganska mycket till Sverige, bland annat till restaurang F12 och Eric Lallerstedt. Vi köper deras nyligen släppta -04 Blanc de Blanc. Den var krispigt frisk med potential att lagras långtid framöver. Man funderar vad som skall överträffa denna upplevelse, men man behöver inte vänta länge. Vi åker till en ganska konstig prick inom champagnevärlden vid namn Jacques Selosse. Här bemöts man av att man inte får köpa fler än 6 st flaskor och man får det som de har tillgängligt. Så kanske man kan göra när man skapar något så fantastiskt. Det som jag reagerade på förutom att man trodde huset skulle rasa samman vilken sekund som helst så var det att, varför står deras flaskor bland leriga stövlar och i hatthyllan? Vi lyckas få tag på 4 st flaskor, hade vi letat mer kanske det hade blivit fler. Jag känner att jag romantiserar det hela lite men man ska ha klart för sig att det genuina champagne spöar skiten ur exempelvis ett monsterbolag som Moët & Chandon. Där blir man bemött som man blir när man åker charter, falska leenden och äckliga kläder. De berättar när man kan ta kort och väntar att man ska skratta när de säger något fyndigt. När man gått klart deras bedrövliga rundvandring så vet man i alla fall att man ska få smaka lite champagne. Jag valde att välja deras två vintage som smak prov. De var säkert goda om man inte fick testa dem i en unken och sunkig källare. Det doftade inte alls vad man tror det ska göra. Hur tänker de när man gör så? Vill man inte att den som faktiskt åker dit för att provsmaka deras bättre varianter ska få en angenäm upplevelse? Det var nog det sämsta förutom kvinnan i scarf som hade flygvärdinnekläder och pratade äckligt. Nu är vi på ett litet hotell ute på landsbygden och det är helt otroligt att ett litet hotell med 20 rum kan gå runt. De satsar mycket på en bra restaurang och de lyckas till 80 %. Vi beställde en meny för €42/skalle och fick då tre rätter var plus en osttallrik. Eftersom mjölkprodukter inte är ett alternativ så löste de detta utan problem. Osttallriken som man fick var otrolig, det var 7 sorter ostar och en ost med smak av peppar var det godaste jag någonsin ätit. Betyg för middagen 80 poäng .

Källa: sybariterna.blogspot.se

Ibland kommer tomten tidigt. Detta fick jag hem i måndags inte så tokigt att vara hemma och va sjuk när man får sånt här. I kassen från ica så fanns detta med: Först så har dom två nya sorter i icas sortimen och det va dessa som följde med. Pepparkaksfil – en filmjölk smaksatt med kanel och pepparkakskrydda. Ät den till frukost eller använd filen till julens desserter. Julkyckling – hel, färsk och färdigkryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära och apelsin, bara att stoppa in i ugnen för tillagning. Sen va det även Julmust, pepparkakor, kokt julskinka, glögg, glöggmix och på pepparkakorna så stod det "alla kan bli snällare" det va väl en passande present till mig, ha ha.. Sen så va det även med en ny sås dock inte från ica utan den heter eriks sås Kolla här Eriks Såser lanserades 2008, med tanken att alla ska ha möjlighet att njuta av vardagslyx i form av en god och högkvalitativ sås, utan att behöva gå på restaurang eller tillaga den själv. Sedan lanseringen har Eriks Såser skördat stora framgångar och man har under denna korta tid blivit ett av Sveriges tredje största såsföretag. Eriks Såsers sortiment består idag av åtta varianter, bland vilka man finner klassiker som Bearnaise, Pepparsås och Holländarsås, men även nyare smaker som Chili Bearnaise och Aioli Lime. Nu utökar Eriks Såser sortimentet och presenterar Bearnaise Provencale, en krämig bearnaise gjord från grunden av äggula, såsbas, dragon och vinäger, kryddad med färsk vitlök och persilja. Såsen har tydliga franska influenser som för tankarna till den pittoreska landsbygden. – Som vi ser det finns det ingen motsvarighet till Eriks Såser på marknaden. Alla såser tillverkas av noggrant utvalda råvaror av högsta kvalité för att garantera en sås med bästa möjliga smak. Vi väldigt stolta över att svenska folket tagit våra såser till sina hjärtan och jag tror att nya Bearnaise Provencale kommer att bli en ny favorit hos många svenskar, säger Fredrik von Essen, VD på Svenska Smakupplevelser. Känd frontfigur Frontfigur för Eriks Såser är den erkände kocken Erik Lallerstedt, som idag driver bland annat restaurang Gondolen och Eriks Bakficka i Stockholm. Erik har varit verksam i företaget sedan lanseringen 2008 och är själv ansvarig för utvecklingen av recepten. – För mig är det en ära att få ta fram och utveckla produkter som har lika höga kvalitetskrav som jag själv har när jag arbetar i köket. Därför smakar också såsen man köper i butik lika fräscht som om du skulle äta den på någon av mina restauranger, säger Erik Lallersted. Bearnaise Provencale finns i butik från vecka 45, 2010. Cirkapris 22,90 kr för 230 ml. Kopierat från pressmeddelandet som kom.. Och sen så ha det även kommit 2 nya kexsorter som jag ser fram emot att pröva till helgen.. Carr’s lanserar smakrika Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese Brittiska hovleverantören Carr’s har funnits på den svenska marknaden sedan 2009 och har sedan lanseringen blivit en stor favorit bland svenska konsumenter. Nu utökar Carr’s sitt sortiment och presenterar två nya sorter, Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese, läckra kex i mindre modell. Avnjut Nibbles till en traditionell ostbricka eller varför inte överraska och servera kexen istället för chips på festen eller ta med dem som snacks på höstens alla mysiga utflykter? I höst utökar Carr’s sitt svenska sortiment med Carr’s Nibbles, små smakrika kex med samma klassiska sprödhet som Carr’s övriga sortiment. Carr’s Nibbles lanseras i två varianter, Black Olives med smak av svarta oliver och Cheese, med riven cheddarost. Med sin rika smak och lilla storlek är Carr’s Nibbles lika goda att servera som snacks som att kombinera med en bit ost eller en röra på ostbrickan. - Carr’s är relativt nya på den svenska marknaden och ända sedan lanseringen har kexen fått otroligt positiv respons från konsumenterna. I och med dess popularitet har vi märkt av en ökad efterfrågan av nya smaker och är därför väldigt stolta över att presentera de nya kexen. Kex gör varje tillfälle till en fest och Carr’s Nibbles passar utmärkt att servera både vid större festliga tillfällen och vid mysiga hemmakvällar med familjen , säger Tony Kraftling, Nordic Manager, United Biscuits. Klassiska kex Carr’s har en anrik historia som sträcker sig ända till 1831 då företaget grundades av Jonathan Carr. I Storbritannien är Carr’s en del av det brittiska arvet, vilket också återspeglas i att man varit kunglig hovleverantör i över 160 år. Kexen tillverkas av finaste vete för att kunna garantera en smak av högsta kvalitet. De är kända för sin tunna och runda form, balanserade smak och dess karaktäristiska krispighet, vilken uppnås genom att kexen gräddas i specialkonstruerade ugnar med extra hög värme. Förutom Carr’s Nibbles består Carr’s sortiment av; Tablewater Bitesize, Tablewater Kingsize, Cheese Melts och Melts Rosemary and Thyme. Carr’s distribueras av Bisca i Sverige. Carr’s Nibbles innehåller 100 g. Cirkapris: 18 kr/förpackning. Finns i butik hösten 2010. Kopierat från pressmeddelandet som kom..

Källa: vxlhaxanfranorrland.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kött 1 st fläskfilé(er) , eller fläskytterfilé 2 msk örter, ex provencalska 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar Dressing 0,75 flaska(or) Eriks Fransk Vitlöksdressing 0,5 st gurka 0,5 st citron(er) , saften 0,5 kruka(or) mynta salt och svartpeppar Tillbehör 1 paket sockerärtor smör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Kött: Ta bort fett och senor från fläskfilén. Skiva den i 1 ½ cm stora skivor. Lägg skivorna i en bunke. Häll i olja, salt, peppar och örterna. Blanda om ordentligt så att skivorna får jämnt fördelat med kryddorna. 3. Dressing: Skölj och dela gurkan på längden och ta ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små skivor och tillsätt hackad mynta, citronsaft, salt och peppar och slutligen Eriks Franska Vitlöksdressing. 4. Kött: Hetta upp en stekpanna med olja och stek fläskfiléskivorna i 1 min på varje sida. Lägg upp på ett fat. 5. Tillbehör: Lägg i sockerärtorna på eftervärmen i lite smör, de ska bara snabbt fräsas till. Servera fläskfilén med sockerärtor, Eriks dressing och nykokt ris. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Malou Fickling Näringsvärde: Kcal: 607 Fett: 30 g Protein: 32 g Kolhydrater: 48 g

Källa: tasteline.com

Bland grillrecepten måste helt enkelt hemgjord bernaisesås vara med. Ännu har jag inte hittat en köpt som ens kommer i närheten av den man gör själv. Det är enkelt och risken för att det skall skära sig är betydligt överdriven. Så, tveka inte. Det här receptet kommer från Erik Lallerstedt och publicerades i DN i våras. Ingredienser till fyra portioner: 1 finhackad scharlottenlök 1 knippe hackad persilja (stjälkarna också) 2 msk hackad färsk dragon olivolja 2 msk sherryvinäger 2 msk vatten 4 äggulor vatten 200 g smält smör salt, vitpeppar, kajennpeppar Fräs scharlottenlöken, persiljekvistarna och en tredjedel av dragonen i lite olivolja tills det mjuknar men inte får färg. Tillsätt vinäger och vatten och koka ned tills c:a hälften återstår. Vispa upp äggulorna i en kastrull med lite vatten på svag värme tills det tjocknar något. Sätt kastrullen i ett vattenbad på svag värme och vispa försiktigt i smöret. Tillsätt den silade reduktionen, persiljan och resten av dragonen och smaka av med salt, vitpeppar och en aning kajenn. Ett problem jag upplevt är att när reduktionen svalnar så suger löken och kryddväxterna upp vätskan. Ett tips är därför att sila av den ganska omgående. Som vanligt när man blandar ihop ägg och fett är det viktigt att ingredienserna har så lika temperatur som möjligt. Lallerstedts recept är förstås det klassiska, men en del kan uppleva smaken som lite tam. Därför följer här en variant av kocken Christian Hellberg med lite mer pikant smak. 2 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 1, 5 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 2 msk estragon 4 st äggulor 600 g Svenskt Smör från Arla 5- 6 kvistar bladpersilja, färsk hackad 2 kvistar dragon, färsk, hackad 1 msk körvel, färsk, hackad salt svartpeppar Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Koka vatten, vinäger, estragon, vitlök och lök. Låt reducera till hälften av vätskan återstår. Sila och ta 2-3 msk av reduktionen i en kastrull. Tillsätt äggulor och vispa till ett fluffigt skum i vattenbad. Bryn smöret tills det är brunt. Sila och låt svalna till 65°. Tillsätt det brynta smöret till äggblandningen under konstant vispning i en tunn stråle. Tillsätt de finhackade örterna. Smaka av med salt och peppar.

Källa: mattomten.blogspot.se

Ibland har man nästan inget hemma i kylen, idag är en sån dag. Dagens lunch.... " ihopakok "... Kokosolja/olivolja att steka i, svamp, vitlök, paprika, purjolök, ekologisk nötfärs, en skvätt kokosmjölk av den krämiga sorten och färsk bladspenat. Kryddades med egna chiliflakes från sommarens skörd, svartpeppar, örtsalt och gurkmeja. Serverades med limeaioli, fusk från Lallerstedt fungerar prima en latmans söndag . .

Källa: hannabrunnegard.blogspot.com

Det här är en rätt som passar väl in på IFD:s (inflammation free diet, inflammationsdämpande mat) kriterier! Fantastiskt goda rotfrukter med bl a rotselleri, morötter, lök, äpple. Till det en god entrecôte och själv lyxar jag till det med lite bearnaisesås smaksatt med chili av Erik Lallerstedt :) 4 personer 4 st entrecôter (120-150 g per person) 2 st morötter 2 st äpplen 4 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 1 st palsternacka 1/4 st kålrot 1/4 st rotselleri bearnaisessås från Erik Lallerstedt Skala rotfrukterna och löken och skölj äpplena. Dela dem i jämnstora bitar och lägg i en smörjd ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40-45 minuter, tills de fått en fin färg och är lagom mjuka. Stek entrecôten några minuter på varje sida, beroende på hur välstekt du vill ha dem. Marinera dem gärna några timmar innan, eller salta och peppra vid stekning! Servera gärna med persilja (bra IFD-krydda!) och med en klick bearnaisesås. Smaklig måltid!

Källa: matochlycka.blogspot.se

Hej på er! Hoppas allt är bra! Titta vad häftigt foto,vår granne hade en radiostyrd helikopter med en kamera på så kul att se sitt hus från ovan. Vi bor i huset längst till vänster. Vi skojade o sa att nu är det slut med nakenbadet i sommar haha! Vad grönt o lummigt det är i Edsviken. Men kallt ingen sommarvärme direkt! På måndag börjar sommarschemat på KMTI what? Förra året var vi på vår obligatoriska överraskningsresa (bilsemester) som våra män R o T planerar till mig o Ika då bodde vi på slott, sen var vi på Gekås i Ullared för ett litet stopp för att sedan dra vidare till Båstad o avsluta på Varbergs kurort, så spännande när man inte har en aning om vart bilfärden går. I år blir den lite senare i juni, ska bli sjukt spännande o se vart vi tar vägen i år! Det blir tredje året i rad nu. Sommaren ska komma nästa vecka hörde jag, håller tummarna för det. Det här måste ni testa! Det blev sååå gott! Recept Rabarberkyckling 4 st Kycklingfiléer (jag tog minutfilé så är den redan delad) 3 dl vispgrädde 1,5 msk honung 2 msk kycklingfond 1 tsk sambal oelek 1/2 dl hackad gräslök 3 dl rabarber i bitar smaka av med salt o peppar Jag gjorde så här: 1.Sätt ugnen på 225° 2. Dela o bryn kycklingen i smör i en stekpanna (salta, peppra) 3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, med den delade rabarbern över. 4. Blanda resten av ingredienserna o häll över kycklingen 5. Stek klart i ugnen ca 15 minuter i mitten av ugnen 6. Garnera med hackad gräslök Mumsigt värre! Jag serverade med ris men det är säkert gott med färskpotatis också! Kan vara ett helgtips! En annan fräsch rätt är det här fiskpaketet! Underbart fiskpaket i folie! Jag hade detta i mitt fiskpaket o det blev så gott. Torskrygg eller (laxfilé) Dill Citron Purjolök Romantica tomater En rejäl klick smör Salladsärtor Flingsalt o vitpeppar Små färskpotatisar Vik ihop folien till ett tätslutande paket, efter ca 10 min på grillen tada klart att avnjutas! Doftar ljuvligt o fisken bara trillar isär. (funkar i ugnen också 250 gr) Jag serverade med Lallersteds hollandaise sås med rivet apelsinskal o lite pressad apelsinsaft. Testa det för det blir ett sånt lyft med apelsinen i! Lallerstedt har lite att lära ha ha.............. Tittade ni på Let´s Dance igår? Duktiga allihopa tyckte jag men Anton är ju mer eller mindre proffsdansare så grattis till honom. Sen var det skämskudden fram då säsongsavslutningen av Ack Värmland var. Jag skrattade gott åt ett sms jag fick från dottern. -Det är en hel serie med bara folk som Ove Sundberg! Haha ja det var faktiskt en väldigt bra beskrivning. Tänk om alla tror att vi värmlänningar är så!? Haha Idag regnar det i Karlstad så då har jag tid att blogga ikapp lite! ;) Har ni hört den här låten med Viktor Olsson så vacker! Ha en härlig lördag så hörs vi snart igen! Vi har varit på invigning av Leos Lekland, sen har jag fått provtrycket på min målning på en kudde som jag blev så nöjd med, ska visa er i nästa inlägg! <3 / Petra

Källa: petranyman.blogspot.com

Perfekt maträtt till köttfria måndagar. Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska? Du kan anpassa rätten till vad du har hemma. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Hoppas ni tycker om receptet. Ingredienser 300g quornfärs (1 paket) 0.5 gullök 4msk potatismjöl 3ägg salt & peppar 1 tsk soja 1.5 tsk oregano 0.5tsk timjan 1 klyfta vitlök 1 tsk chilipulver/1 msk BBQ sås/chilisås Ost (rekommenderar mozzarella) Hemmagjord hamburgersås: 1dl creme fraise, 0.5dl majonäs, 0.5dl chilisås, 0.5tsk dijon senap & om man vill 2-3 msk bostongurka. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god). Potatisklyftor (potatis, flingsalt, olja i 20min 225grader i mitten av ugnen) och majskolv.

Källa: miljonochvardagen.blogspot.se

Av våra fina grannar fick vi i julas en påse med olika såser, signerade Erik Lallerstedt, däribland en Ceasardressing. Maken min är väldigt förtjust just i Ceasarsallad och väljer det allt emellanåt när vi äter ute. Själv har jag aldrig riktigt vågat mig på att tillaga det av någon märklig anledning, kanske för att jag har svårt att se sallad som något receptkrävande. Men å andra sidan vet jag inte om denna sallad klassas som just sallad, nyttig är den dock garanterat inte insåg jag allt tydligare, ju längre in i processen jag kom när det nu väl blev dags för en provlagning. 4,5 portioner Först riva romansallad i mindre bitar, 1 stort huvud Halvera körsbärstomater, 300 g Finskiva en halv rödlök Så långt, vanlig salladshantering Sedan blanda med en myckenhet av dressing Det krävdes ingen djupstudie av innehållsförteckningen, faktiskt ingen studie alls, för att inse att den innehöll sina kalorier, de måste i det närmaste suttit i knäet på varandra för att få plats allihop. Vidare steka bacon, två paket, som jag faktiskt lät svalna på hushållspapper för viss fettreduktion Steka kycklingbitar, 800 g, då vädret inte var gynnsamt för grillning, salta och peppra Skära bröd, fyra skivor, i fina fyrkanter steka dem i ordentligt med olja och örtkryddor Fördela salladen i djupa tallrikar och sedan ösa över bacon, kyckling, krutonger och en massa hyvlad parmesan Aldrig har jag fått så mycket beröm av husets herrar för något bladbaserat förr. En riktig hit skulle man absolut kunna säga samt att de helt visst brås på sin far. Nåja, jag tyckte också det var gott, dock nådde min eufori inte fullt lika höga höjder, men en förhållandevis enkel, snabb och god rätt, med färdig dressing.

Källa: hemkarahanna.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt
';