äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Bearnaisesås, tex Erik Lallerstedt ca 800g potatis timjan salt & peppar Ugn 225 grader. Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja och smör på klyftorna. Krydda med timjan salt & peppar. Stek mitt i ugnen i 25-30 min. 500g fläskfilé salt & peppar Salta & peppra fläskfilén. Bryn den på hög värme i lite smör och olja, sänk sedan till medelvärme och stek i ca 20 min. Täck med lock eller folie. Låt fläskfilén svalna något innan du skär upp den i skivor. Haricot verte 1 vitlöksklyfta, pressad 1 schalottenlök, hackad salt & peppar Stek haricot verte, vitlök och lök i lite smör och olja. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis, fläskfilé och bearnaisesås!

Källa: hungriga.blogspot.se

Helgen 14-16 oktober ska jag alltså resa till Stockholm. Det ska bli trevligt att återse huvudstaden igen. Jag har suttit här och klurat på vad vi ska hitta på och var vi ska äta. Och plötsligt stod det helt klart för mig. På GONDOLEN såklart! Var har man liksom bästa utsikten i hela Stockholm? Var sitter man bekvämt och avnjuter mat och dryck medan man njuter av den? Och dessutom är jag förtjust i den klassiska stilen. Jag är kanske lite gammeldags men jag gillar vita linnedukar på borden och personal som vet vad de gör. Förutom detta är jag en stor fan av Erik Lallerstedt och bara det gör att det blir extra spännande att besöka Gondolen. Tänk om han faktiskt är där, i egen hög person. Sitter därför i detta nu och dregglar över menyn som kanske redan är utbytt när jag kommer men det gör inte så mycket då det säkert inte kommer att bli sämre för det. Extra sugen är jag just nu på det här: Confiterat anklår med brysselkål, gulbeta, citronveloute och potatisgnocchi 265:- Hur gott låter inte det? Jag tror faktiskt att jag ska ta och boka bord med en gång så jag inte blir utan. Boka bord kan man göra HÄR . Bilden hittade jag på google..

Källa: lata-mammans-receptblogg.blogspot.se

Någon mer än jag som sett reklamen med Erik Lallerstedt där han gör kycklingrullader? Jag har sett den massor av gånger och det ser ju så gott ut. Så när min kollega berättade att hon hade gjort rätten så letade jag på receptet och svängde ihop detta i onsdag. Det finns nu tunnskivade kycklingfiléer att köpa (perfekt), men jag hade vanlig filéer som jag skar tunna skivor av när de fortfarande var lite frusna. Det gick bra det också! Lallerstedts kycklingrullader 16 skivor tunna kycklingfiléer 1 skivad gul lök 4 baconskivor, grovskurna 2 msk fransk senap 1 dl hackad persilja 5 dl kycklingfond ½ dl creme fraiche 1 dl grädde 1 msk smör Salt & peppar Gör så här: Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag). Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med creme fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong. I helgen blir det inte så mycket matlagande och bloggande för min del. Ska tillbringa hela helgen på Göransson Arena där Tidningscupen i inomhusfotboll äger rum och båda barnen är med och spelar. Det ska bli skoj!

Källa: pinglansreceptblogg.blogspot.se

Ingredienser 400 gram kallrökt lax , i bit (ca) Ostbollar 1 dl Västerbottensost , grovriven 1 msk pepparrot , finriven 4 msk majonnäs 2 msk crème fraiche 1 nypa(or) cayennepeppar vitpeppar , från kvarn Till servering dill gräslök röd lök(ar) Tillagning 1. Blanda alla ingredienser till oströran. Låt den gärna stå och mogna 1 dygn i kylen. 2. Skiva laxen så tunt som möjligt och skär bort det bruna som suttit närmast skinnet. 3. Arrangera på tallrik och skeda oströran ovanpå. Garnera med hackad dill, gräslök och/eller rödlök. Receptet kommer från ”Julbordet” (Ica Bokförlag) av Erik Lallerstedt och Magnus Leidstedt Foto: Bruno Ehrs

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 1 st gul lök(ar) 2 st äpple(n) 200 gram morötter 200 gram vitkål 0,5 flaska(or) Eriks Curry Limedressing salt och svartpeppar Tillbehör 0,5 paket bulgur , ca 250 gram Tillagning 1. Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. 2. Kyckling: Skala morötter och lök och skölj äpplena. Skär morötter, lök, äpple och vitkål i strimlor. 3. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen på medelhög värme tills de är helt genomstekta. Ta ur kycklingbitarna och lägg i en stor bunke. 4. Skölj ur pannan och tillsätt lite ny olja. Fräs grönsaksstrimlorna på hög värme snabbt så att de blir varma men ändå behåller sin krisp. Salta och peppra lite lätt. Häll över grönsakerna till kycklingen och tillsätt ca ½ flaska Curry-Limedressing. Blanda om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer dressing om du vill eller servera vid sidan om. Servera den ljumna kyckling- och äppelsalladen med bulgur. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 15 g Protein: 50 g Kolhydrater: 48 g

Källa: tasteline.com

Bland grillrecepten måste helt enkelt hemgjord bernaisesås vara med. Ännu har jag inte hittat en köpt som ens kommer i närheten av den man gör själv. Det är enkelt och risken för att det skall skära sig är betydligt överdriven. Så, tveka inte. Det här receptet kommer från Erik Lallerstedt och publicerades i DN i våras. Ingredienser till fyra portioner: 1 finhackad scharlottenlök 1 knippe hackad persilja (stjälkarna också) 2 msk hackad färsk dragon olivolja 2 msk sherryvinäger 2 msk vatten 4 äggulor vatten 200 g smält smör salt, vitpeppar, kajennpeppar Fräs scharlottenlöken, persiljekvistarna och en tredjedel av dragonen i lite olivolja tills det mjuknar men inte får färg. Tillsätt vinäger och vatten och koka ned tills c:a hälften återstår. Vispa upp äggulorna i en kastrull med lite vatten på svag värme tills det tjocknar något. Sätt kastrullen i ett vattenbad på svag värme och vispa försiktigt i smöret. Tillsätt den silade reduktionen, persiljan och resten av dragonen och smaka av med salt, vitpeppar och en aning kajenn. Ett problem jag upplevt är att när reduktionen svalnar så suger löken och kryddväxterna upp vätskan. Ett tips är därför att sila av den ganska omgående. Som vanligt när man blandar ihop ägg och fett är det viktigt att ingredienserna har så lika temperatur som möjligt. Lallerstedts recept är förstås det klassiska, men en del kan uppleva smaken som lite tam. Därför följer här en variant av kocken Christian Hellberg med lite mer pikant smak. 2 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 1, 5 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 2 msk estragon 4 st äggulor 600 g Svenskt Smör från Arla 5- 6 kvistar bladpersilja, färsk hackad 2 kvistar dragon, färsk, hackad 1 msk körvel, färsk, hackad salt svartpeppar Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Koka vatten, vinäger, estragon, vitlök och lök. Låt reducera till hälften av vätskan återstår. Sila och ta 2-3 msk av reduktionen i en kastrull. Tillsätt äggulor och vispa till ett fluffigt skum i vattenbad. Bryn smöret tills det är brunt. Sila och låt svalna till 65°. Tillsätt det brynta smöret till äggblandningen under konstant vispning i en tunn stråle. Tillsätt de finhackade örterna. Smaka av med salt och peppar.

Källa: mattomten.blogspot.se

Ibland har man nästan inget hemma i kylen, idag är en sån dag. Dagens lunch.... " ihopakok "... Kokosolja/olivolja att steka i, svamp, vitlök, paprika, purjolök, ekologisk nötfärs, en skvätt kokosmjölk av den krämiga sorten och färsk bladspenat. Kryddades med egna chiliflakes från sommarens skörd, svartpeppar, örtsalt och gurkmeja. Serverades med limeaioli, fusk från Lallerstedt fungerar prima en latmans söndag . .

Källa: hannabrunnegard.blogspot.com

Hej på er! Hoppas allt är bra! Titta vad häftigt foto,vår granne hade en radiostyrd helikopter med en kamera på så kul att se sitt hus från ovan. Vi bor i huset längst till vänster. Vi skojade o sa att nu är det slut med nakenbadet i sommar haha! Vad grönt o lummigt det är i Edsviken. Men kallt ingen sommarvärme direkt! På måndag börjar sommarschemat på KMTI what? Förra året var vi på vår obligatoriska överraskningsresa (bilsemester) som våra män R o T planerar till mig o Ika då bodde vi på slott, sen var vi på Gekås i Ullared för ett litet stopp för att sedan dra vidare till Båstad o avsluta på Varbergs kurort, så spännande när man inte har en aning om vart bilfärden går. I år blir den lite senare i juni, ska bli sjukt spännande o se vart vi tar vägen i år! Det blir tredje året i rad nu. Sommaren ska komma nästa vecka hörde jag, håller tummarna för det. Det här måste ni testa! Det blev sååå gott! Recept Rabarberkyckling 4 st Kycklingfiléer (jag tog minutfilé så är den redan delad) 3 dl vispgrädde 1,5 msk honung 2 msk kycklingfond 1 tsk sambal oelek 1/2 dl hackad gräslök 3 dl rabarber i bitar smaka av med salt o peppar Jag gjorde så här: 1.Sätt ugnen på 225° 2. Dela o bryn kycklingen i smör i en stekpanna (salta, peppra) 3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, med den delade rabarbern över. 4. Blanda resten av ingredienserna o häll över kycklingen 5. Stek klart i ugnen ca 15 minuter i mitten av ugnen 6. Garnera med hackad gräslök Mumsigt värre! Jag serverade med ris men det är säkert gott med färskpotatis också! Kan vara ett helgtips! En annan fräsch rätt är det här fiskpaketet! Underbart fiskpaket i folie! Jag hade detta i mitt fiskpaket o det blev så gott. Torskrygg eller (laxfilé) Dill Citron Purjolök Romantica tomater En rejäl klick smör Salladsärtor Flingsalt o vitpeppar Små färskpotatisar Vik ihop folien till ett tätslutande paket, efter ca 10 min på grillen tada klart att avnjutas! Doftar ljuvligt o fisken bara trillar isär. (funkar i ugnen också 250 gr) Jag serverade med Lallersteds hollandaise sås med rivet apelsinskal o lite pressad apelsinsaft. Testa det för det blir ett sånt lyft med apelsinen i! Lallerstedt har lite att lära ha ha.............. Tittade ni på Let´s Dance igår? Duktiga allihopa tyckte jag men Anton är ju mer eller mindre proffsdansare så grattis till honom. Sen var det skämskudden fram då säsongsavslutningen av Ack Värmland var. Jag skrattade gott åt ett sms jag fick från dottern. -Det är en hel serie med bara folk som Ove Sundberg! Haha ja det var faktiskt en väldigt bra beskrivning. Tänk om alla tror att vi värmlänningar är så!? Haha Idag regnar det i Karlstad så då har jag tid att blogga ikapp lite! ;) Har ni hört den här låten med Viktor Olsson så vacker! Ha en härlig lördag så hörs vi snart igen! Vi har varit på invigning av Leos Lekland, sen har jag fått provtrycket på min målning på en kudde som jag blev så nöjd med, ska visa er i nästa inlägg! <3 / Petra

Källa: petranyman.blogspot.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 600 gram laxfilé , 500 - 600 g salt och vitpeppar olivolja 1 burk(ar) räkor i lake, ca 400 g 3 msk sweet chilisås , 2 - 3 msk 1 st äpple(n) 1 st rödlök(ar) 0,75 ask ruccola 5 msk Eriks örtvinaigrette Eventuellt tillbehör 4 port ris , gryn eller nudlar Tillagning 1. Skala löken. Skölj och skär äpple och lök i cm stora tärningar. 2. Skär laxen i 4 portionsbitar om den är hel i bit. Salta och peppra laxbitarna på båda sidor. Hetta upp lite olja i en varm panna och stek laxen gyllenbrun på båda sidor. 3. Häll av räkorna och blanda med sweet chili. 4. Skölj ruccolasalladen och lägg upp på ett fat. Lägg laxbitarna över ruccolabädden. 5. Fräs äpple och lök i lite olivolja utan att det tar färg. Blanda med räkorna och lägg över laxen. Häll på Eriks Örtvinaigrette som krona på verket. Servera tillsammans med ris, gryn eller nudlar om du vill ha ett extra tillbehör. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 641 Fett: 25 g Protein: 48 g Kolhydrater: 53 g

Källa: tasteline.com

Hej Sitter med en kaffe, ingen MBC utan själv kör jag med grädde istället medans Levi ligger bredvid mig och sover lite middag några min. Så passar på att få in gårdagens middag innan jag ska väcka han. Och hur gott är inte detta då? Jo hur gott som helst, så vi som äter Lchf lär äta en och annan köttbit nu när det snart är sommar och grillsäsong, och våra respektive som äter vanligt får vi lätt i mat som är ok enligt Lchf utan att dom egentligen fattar det själva, perfekt årstid för massa härlig sommarmat med Lchf. .Behövs nog inte nåt värst avancerat recept på detta men här kommer lite snabbt hur jag gjorde Gör så här Skiva upp fläskfile Stek upp i ex smör och smula över köttbuljong och krydda med paprikapulver Vänd och krydda med paprikapulver även på andra sidan och stek sen på båda sidor tills dom är genomstekta, låt det inte bli för torrt i pannan, blir mycket godare om det får fräsa runt i kryddsmöret Koka brysselkålen enligt anvisning på påsen Ta ur köttbitarna och lägg i brysselkålen i kryddsmöret som finns kvar och stek runt dom liten stund så dom får smak Går ju såklart göra egen beasås men nu fick Erik Lallerstedt stå för såsen idag (den är riktigt god och ok som Lchf

Källa: veronicaslchfmat.blogspot.se

Perfekt maträtt till köttfria måndagar. Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska? Du kan anpassa rätten till vad du har hemma. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Hoppas ni tycker om receptet. Ingredienser 300g quornfärs (1 paket) 0.5 gullök 4msk potatismjöl 3ägg salt & peppar 1 tsk soja 1.5 tsk oregano 0.5tsk timjan 1 klyfta vitlök 1 tsk chilipulver/1 msk BBQ sås/chilisås Ost (rekommenderar mozzarella) Hemmagjord hamburgersås: 1dl creme fraise, 0.5dl majonäs, 0.5dl chilisås, 0.5tsk dijon senap & om man vill 2-3 msk bostongurka. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god). Potatisklyftor (potatis, flingsalt, olja i 20min 225grader i mitten av ugnen) och majskolv.

Källa: miljonochvardagen.blogspot.se

Av våra fina grannar fick vi i julas en påse med olika såser, signerade Erik Lallerstedt, däribland en Ceasardressing. Maken min är väldigt förtjust just i Ceasarsallad och väljer det allt emellanåt när vi äter ute. Själv har jag aldrig riktigt vågat mig på att tillaga det av någon märklig anledning, kanske för att jag har svårt att se sallad som något receptkrävande. Men å andra sidan vet jag inte om denna sallad klassas som just sallad, nyttig är den dock garanterat inte insåg jag allt tydligare, ju längre in i processen jag kom när det nu väl blev dags för en provlagning. 4,5 portioner Först riva romansallad i mindre bitar, 1 stort huvud Halvera körsbärstomater, 300 g Finskiva en halv rödlök Så långt, vanlig salladshantering Sedan blanda med en myckenhet av dressing Det krävdes ingen djupstudie av innehållsförteckningen, faktiskt ingen studie alls, för att inse att den innehöll sina kalorier, de måste i det närmaste suttit i knäet på varandra för att få plats allihop. Vidare steka bacon, två paket, som jag faktiskt lät svalna på hushållspapper för viss fettreduktion Steka kycklingbitar, 800 g, då vädret inte var gynnsamt för grillning, salta och peppra Skära bröd, fyra skivor, i fina fyrkanter steka dem i ordentligt med olja och örtkryddor Fördela salladen i djupa tallrikar och sedan ösa över bacon, kyckling, krutonger och en massa hyvlad parmesan Aldrig har jag fått så mycket beröm av husets herrar för något bladbaserat förr. En riktig hit skulle man absolut kunna säga samt att de helt visst brås på sin far. Nåja, jag tyckte också det var gott, dock nådde min eufori inte fullt lika höga höjder, men en förhållandevis enkel, snabb och god rätt, med färdig dressing.

Källa: hemkarahanna.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2022 ® v3 - Kontakt