äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Bearnaisesås, tex Erik Lallerstedt ca 800g potatis timjan salt & peppar Ugn 225 grader. Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja och smör på klyftorna. Krydda med timjan salt & peppar. Stek mitt i ugnen i 25-30 min. 500g fläskfilé salt & peppar Salta & peppra fläskfilén. Bryn den på hög värme i lite smör och olja, sänk sedan till medelvärme och stek i ca 20 min. Täck med lock eller folie. Låt fläskfilén svalna något innan du skär upp den i skivor. Haricot verte 1 vitlöksklyfta, pressad 1 schalottenlök, hackad salt & peppar Stek haricot verte, vitlök och lök i lite smör och olja. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis, fläskfilé och bearnaisesås!

Källa: hungriga.blogspot.se

4 port: 500g rättika (ca 2 st) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 100g fårost (tex. feta) havssalt och nymald vitpeppar 3 dl grädde Skala rättikan och skör den i halvcentimeters tjocka skivor. Koka rättikan i lättsaltat vatten ca 15 min. Skiva under tiden löken och vitlöken fint och smörj en ugnssäker form. Häll av vattnet från rättikan och lägg ett lager rättika i formen. Krydda med salt och peppar och strö över lök och vitlök. Smula över fårosten (som ger en krämigare gratäng). Täck med ett lager rättika, krydda med salt och peppar igen. Slå över grädden. Grädda på 175 grader i ca 45 minuter, känn efter om rättikan är lagom mjuk. __________________________________ Denna gratäng tyckte jag var supergod. Smakade nästan som potatisgratäng och fetaosten gjorde att den blev extra krämig och smakrik. Jag serverade med fläsksnitzel, sallad blandad med olivolja, salt och peppar, och Erik Lallerstedt färdiga bearnaisesås. _______________________________________ Näringssammansättning för 1 portion: Energi: 310 kcal Protein: 6 gram Fett: 28 gram Kolhydrater: 6 gram

Källa: jeanettesviktresa.blogspot.se

Dagens mat blev grillad fläskfilé med diverse tillbehör. Jag gjorde smörstekta champinjoner i en stekpanna. Och så gjorde jag rödlök, champinjoner, paprika och tomat i ugnen med lite olja. Till detta hade jag en tzatziki som jag gjorde på turkisk yoghurt, gurka, vitlök och några stänk citronsaft. Och lite bearnaisesås, som jag köpte färdig av "Erik Lallerstedt" . // Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

Källa: jeanettesviktresa.blogspot.se

Vi brukar göra kyckling med bacon och cheddar , men för ett tag sedan fick vi ett tips från en tjej som också har en LCHF-blogg om en variant på den rätten. Superbra tips, det var verkligen jätte gott, här hittade jag receptet . Gott med jalapenos i, blir lite mer hetta ihop med cheddarosten. Vi åt en sallad till och bea-sås från Lallerstedt. Baconinlindad kyckling, fylld med cheddar och jalapenos 4port 4 st kycklingfiléer 8 st cheddarostskivor Jalapenos inlagda i skivor efter smak 2 paket bacon Skär en ficka i varje kycklingfilé, fyll med cheddarost och jalapenos. Linda baconskivor runt kycklingfiléerna och stek i stekpanna. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och ställ in ugnen på 200grader tills kycklingens innertemperatur är 75grader, ca 20-25minuter. Idag blev det ytterligare 1mil i skidspåret. Det var betydligt tyngre idag, inte lika fina spår och kroppen kändes rätt trött, men jag är ändå nöjd över att vi tog oss ut. På väg mot Gyllbergen, rätt imponerande natur Nu ska jag bara vila upp min trött kropp, medans Jimmy ska dra iväg på innebandyspel. Ha en bra söndagkväll! / Camilla

Källa: jimpslchf.blogspot.se

Helgen 14-16 oktober ska jag alltså resa till Stockholm. Det ska bli trevligt att återse huvudstaden igen. Jag har suttit här och klurat på vad vi ska hitta på och var vi ska äta. Och plötsligt stod det helt klart för mig. På GONDOLEN såklart! Var har man liksom bästa utsikten i hela Stockholm? Var sitter man bekvämt och avnjuter mat och dryck medan man njuter av den? Och dessutom är jag förtjust i den klassiska stilen. Jag är kanske lite gammeldags men jag gillar vita linnedukar på borden och personal som vet vad de gör. Förutom detta är jag en stor fan av Erik Lallerstedt och bara det gör att det blir extra spännande att besöka Gondolen. Tänk om han faktiskt är där, i egen hög person. Sitter därför i detta nu och dregglar över menyn som kanske redan är utbytt när jag kommer men det gör inte så mycket då det säkert inte kommer att bli sämre för det. Extra sugen är jag just nu på det här: Confiterat anklår med brysselkål, gulbeta, citronveloute och potatisgnocchi 265:- Hur gott låter inte det? Jag tror faktiskt att jag ska ta och boka bord med en gång så jag inte blir utan. Boka bord kan man göra HÄR . Bilden hittade jag på google..

Källa: lata-mammans-receptblogg.blogspot.se

Någon mer än jag som sett reklamen med Erik Lallerstedt där han gör kycklingrullader? Jag har sett den massor av gånger och det ser ju så gott ut. Så när min kollega berättade att hon hade gjort rätten så letade jag på receptet och svängde ihop detta i onsdag. Det finns nu tunnskivade kycklingfiléer att köpa (perfekt), men jag hade vanlig filéer som jag skar tunna skivor av när de fortfarande var lite frusna. Det gick bra det också! Lallerstedts kycklingrullader 16 skivor tunna kycklingfiléer 1 skivad gul lök 4 baconskivor, grovskurna 2 msk fransk senap 1 dl hackad persilja 5 dl kycklingfond ½ dl creme fraiche 1 dl grädde 1 msk smör Salt & peppar Gör så här: Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag). Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med creme fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong. I helgen blir det inte så mycket matlagande och bloggande för min del. Ska tillbringa hela helgen på Göransson Arena där Tidningscupen i inomhusfotboll äger rum och båda barnen är med och spelar. Det ska bli skoj!

Källa: pinglansreceptblogg.blogspot.se

Ibland kommer tomten tidigt. Detta fick jag hem i måndags inte så tokigt att vara hemma och va sjuk när man får sånt här. I kassen från ica så fanns detta med: Först så har dom två nya sorter i icas sortimen och det va dessa som följde med. Pepparkaksfil – en filmjölk smaksatt med kanel och pepparkakskrydda. Ät den till frukost eller använd filen till julens desserter. Julkyckling – hel, färsk och färdigkryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära och apelsin, bara att stoppa in i ugnen för tillagning. Sen va det även Julmust, pepparkakor, kokt julskinka, glögg, glöggmix och på pepparkakorna så stod det "alla kan bli snällare" det va väl en passande present till mig, ha ha.. Sen så va det även med en ny sås dock inte från ica utan den heter eriks sås Kolla här Eriks Såser lanserades 2008, med tanken att alla ska ha möjlighet att njuta av vardagslyx i form av en god och högkvalitativ sås, utan att behöva gå på restaurang eller tillaga den själv. Sedan lanseringen har Eriks Såser skördat stora framgångar och man har under denna korta tid blivit ett av Sveriges tredje största såsföretag. Eriks Såsers sortiment består idag av åtta varianter, bland vilka man finner klassiker som Bearnaise, Pepparsås och Holländarsås, men även nyare smaker som Chili Bearnaise och Aioli Lime. Nu utökar Eriks Såser sortimentet och presenterar Bearnaise Provencale, en krämig bearnaise gjord från grunden av äggula, såsbas, dragon och vinäger, kryddad med färsk vitlök och persilja. Såsen har tydliga franska influenser som för tankarna till den pittoreska landsbygden. – Som vi ser det finns det ingen motsvarighet till Eriks Såser på marknaden. Alla såser tillverkas av noggrant utvalda råvaror av högsta kvalité för att garantera en sås med bästa möjliga smak. Vi väldigt stolta över att svenska folket tagit våra såser till sina hjärtan och jag tror att nya Bearnaise Provencale kommer att bli en ny favorit hos många svenskar, säger Fredrik von Essen, VD på Svenska Smakupplevelser. Känd frontfigur Frontfigur för Eriks Såser är den erkände kocken Erik Lallerstedt, som idag driver bland annat restaurang Gondolen och Eriks Bakficka i Stockholm. Erik har varit verksam i företaget sedan lanseringen 2008 och är själv ansvarig för utvecklingen av recepten. – För mig är det en ära att få ta fram och utveckla produkter som har lika höga kvalitetskrav som jag själv har när jag arbetar i köket. Därför smakar också såsen man köper i butik lika fräscht som om du skulle äta den på någon av mina restauranger, säger Erik Lallersted. Bearnaise Provencale finns i butik från vecka 45, 2010. Cirkapris 22,90 kr för 230 ml. Kopierat från pressmeddelandet som kom.. Och sen så ha det även kommit 2 nya kexsorter som jag ser fram emot att pröva till helgen.. Carr’s lanserar smakrika Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese Brittiska hovleverantören Carr’s har funnits på den svenska marknaden sedan 2009 och har sedan lanseringen blivit en stor favorit bland svenska konsumenter. Nu utökar Carr’s sitt sortiment och presenterar två nya sorter, Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese, läckra kex i mindre modell. Avnjut Nibbles till en traditionell ostbricka eller varför inte överraska och servera kexen istället för chips på festen eller ta med dem som snacks på höstens alla mysiga utflykter? I höst utökar Carr’s sitt svenska sortiment med Carr’s Nibbles, små smakrika kex med samma klassiska sprödhet som Carr’s övriga sortiment. Carr’s Nibbles lanseras i två varianter, Black Olives med smak av svarta oliver och Cheese, med riven cheddarost. Med sin rika smak och lilla storlek är Carr’s Nibbles lika goda att servera som snacks som att kombinera med en bit ost eller en röra på ostbrickan. - Carr’s är relativt nya på den svenska marknaden och ända sedan lanseringen har kexen fått otroligt positiv respons från konsumenterna. I och med dess popularitet har vi märkt av en ökad efterfrågan av nya smaker och är därför väldigt stolta över att presentera de nya kexen. Kex gör varje tillfälle till en fest och Carr’s Nibbles passar utmärkt att servera både vid större festliga tillfällen och vid mysiga hemmakvällar med familjen , säger Tony Kraftling, Nordic Manager, United Biscuits. Klassiska kex Carr’s har en anrik historia som sträcker sig ända till 1831 då företaget grundades av Jonathan Carr. I Storbritannien är Carr’s en del av det brittiska arvet, vilket också återspeglas i att man varit kunglig hovleverantör i över 160 år. Kexen tillverkas av finaste vete för att kunna garantera en smak av högsta kvalitet. De är kända för sin tunna och runda form, balanserade smak och dess karaktäristiska krispighet, vilken uppnås genom att kexen gräddas i specialkonstruerade ugnar med extra hög värme. Förutom Carr’s Nibbles består Carr’s sortiment av; Tablewater Bitesize, Tablewater Kingsize, Cheese Melts och Melts Rosemary and Thyme. Carr’s distribueras av Bisca i Sverige. Carr’s Nibbles innehåller 100 g. Cirkapris: 18 kr/förpackning. Finns i butik hösten 2010. Kopierat från pressmeddelandet som kom..

Källa: vxlhaxanfranorrland.blogspot.se

Ingredienser 400 gram kallrökt lax , i bit (ca) Ostbollar 1 dl Västerbottensost , grovriven 1 msk pepparrot , finriven 4 msk majonnäs 2 msk crème fraiche 1 nypa(or) cayennepeppar vitpeppar , från kvarn Till servering dill gräslök röd lök(ar) Tillagning 1. Blanda alla ingredienser till oströran. Låt den gärna stå och mogna 1 dygn i kylen. 2. Skiva laxen så tunt som möjligt och skär bort det bruna som suttit närmast skinnet. 3. Arrangera på tallrik och skeda oströran ovanpå. Garnera med hackad dill, gräslök och/eller rödlök. Receptet kommer från ”Julbordet” (Ica Bokförlag) av Erik Lallerstedt och Magnus Leidstedt Foto: Bruno Ehrs

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 1 st gul lök(ar) 2 st äpple(n) 200 gram morötter 200 gram vitkål 0,5 flaska(or) Eriks Curry Limedressing salt och svartpeppar Tillbehör 0,5 paket bulgur , ca 250 gram Tillagning 1. Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. 2. Kyckling: Skala morötter och lök och skölj äpplena. Skär morötter, lök, äpple och vitkål i strimlor. 3. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen på medelhög värme tills de är helt genomstekta. Ta ur kycklingbitarna och lägg i en stor bunke. 4. Skölj ur pannan och tillsätt lite ny olja. Fräs grönsaksstrimlorna på hög värme snabbt så att de blir varma men ändå behåller sin krisp. Salta och peppra lite lätt. Häll över grönsakerna till kycklingen och tillsätt ca ½ flaska Curry-Limedressing. Blanda om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer dressing om du vill eller servera vid sidan om. Servera den ljumna kyckling- och äppelsalladen med bulgur. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 15 g Protein: 50 g Kolhydrater: 48 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 600 gram laxfilé , 500 - 600 g salt och vitpeppar olivolja 1 burk(ar) räkor i lake, ca 400 g 3 msk sweet chilisås , 2 - 3 msk 1 st äpple(n) 1 st rödlök(ar) 0,75 ask ruccola 5 msk Eriks örtvinaigrette Eventuellt tillbehör 4 port ris , gryn eller nudlar Tillagning 1. Skala löken. Skölj och skär äpple och lök i cm stora tärningar. 2. Skär laxen i 4 portionsbitar om den är hel i bit. Salta och peppra laxbitarna på båda sidor. Hetta upp lite olja i en varm panna och stek laxen gyllenbrun på båda sidor. 3. Häll av räkorna och blanda med sweet chili. 4. Skölj ruccolasalladen och lägg upp på ett fat. Lägg laxbitarna över ruccolabädden. 5. Fräs äpple och lök i lite olivolja utan att det tar färg. Blanda med räkorna och lägg över laxen. Häll på Eriks Örtvinaigrette som krona på verket. Servera tillsammans med ris, gryn eller nudlar om du vill ha ett extra tillbehör. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 641 Fett: 25 g Protein: 48 g Kolhydrater: 53 g

Källa: tasteline.com

Perfekt maträtt till köttfria måndagar. Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska? Du kan anpassa rätten till vad du har hemma. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Hoppas ni tycker om receptet. Ingredienser 300g quornfärs (1 paket) 0.5 gullök 4msk potatismjöl 3ägg salt & peppar 1 tsk soja 1.5 tsk oregano 0.5tsk timjan 1 klyfta vitlök 1 tsk chilipulver/1 msk BBQ sås/chilisås Ost (rekommenderar mozzarella) Hemmagjord hamburgersås: 1dl creme fraise, 0.5dl majonäs, 0.5dl chilisås, 0.5tsk dijon senap & om man vill 2-3 msk bostongurka. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god). Potatisklyftor (potatis, flingsalt, olja i 20min 225grader i mitten av ugnen) och majskolv.

Källa: miljonochvardagen.blogspot.se

Av våra fina grannar fick vi i julas en påse med olika såser, signerade Erik Lallerstedt, däribland en Ceasardressing. Maken min är väldigt förtjust just i Ceasarsallad och väljer det allt emellanåt när vi äter ute. Själv har jag aldrig riktigt vågat mig på att tillaga det av någon märklig anledning, kanske för att jag har svårt att se sallad som något receptkrävande. Men å andra sidan vet jag inte om denna sallad klassas som just sallad, nyttig är den dock garanterat inte insåg jag allt tydligare, ju längre in i processen jag kom när det nu väl blev dags för en provlagning. 4,5 portioner Först riva romansallad i mindre bitar, 1 stort huvud Halvera körsbärstomater, 300 g Finskiva en halv rödlök Så långt, vanlig salladshantering Sedan blanda med en myckenhet av dressing Det krävdes ingen djupstudie av innehållsförteckningen, faktiskt ingen studie alls, för att inse att den innehöll sina kalorier, de måste i det närmaste suttit i knäet på varandra för att få plats allihop. Vidare steka bacon, två paket, som jag faktiskt lät svalna på hushållspapper för viss fettreduktion Steka kycklingbitar, 800 g, då vädret inte var gynnsamt för grillning, salta och peppra Skära bröd, fyra skivor, i fina fyrkanter steka dem i ordentligt med olja och örtkryddor Fördela salladen i djupa tallrikar och sedan ösa över bacon, kyckling, krutonger och en massa hyvlad parmesan Aldrig har jag fått så mycket beröm av husets herrar för något bladbaserat förr. En riktig hit skulle man absolut kunna säga samt att de helt visst brås på sin far. Nåja, jag tyckte också det var gott, dock nådde min eufori inte fullt lika höga höjder, men en förhållandevis enkel, snabb och god rätt, med färdig dressing.

Källa: hemkarahanna.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt