äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Vi brukar göra kyckling med bacon och cheddar , men för ett tag sedan fick vi ett tips från en tjej som också har en LCHF-blogg om en variant på den rätten. Superbra tips, det var verkligen jätte gott, här hittade jag receptet . Gott med jalapenos i, blir lite mer hetta ihop med cheddarosten. Vi åt en sallad till och bea-sås från Lallerstedt. Baconinlindad kyckling, fylld med cheddar och jalapenos 4port 4 st kycklingfiléer 8 st cheddarostskivor Jalapenos inlagda i skivor efter smak 2 paket bacon Skär en ficka i varje kycklingfilé, fyll med cheddarost och jalapenos. Linda baconskivor runt kycklingfiléerna och stek i stekpanna. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och ställ in ugnen på 200grader tills kycklingens innertemperatur är 75grader, ca 20-25minuter. Idag blev det ytterligare 1mil i skidspåret. Det var betydligt tyngre idag, inte lika fina spår och kroppen kändes rätt trött, men jag är ändå nöjd över att vi tog oss ut. På väg mot Gyllbergen, rätt imponerande natur Nu ska jag bara vila upp min trött kropp, medans Jimmy ska dra iväg på innebandyspel. Ha en bra söndagkväll! / Camilla

Källa: jimpslchf.blogspot.se

Någon mer än jag som sett reklamen med Erik Lallerstedt där han gör kycklingrullader? Jag har sett den massor av gånger och det ser ju så gott ut. Så när min kollega berättade att hon hade gjort rätten så letade jag på receptet och svängde ihop detta i onsdag. Det finns nu tunnskivade kycklingfiléer att köpa (perfekt), men jag hade vanlig filéer som jag skar tunna skivor av när de fortfarande var lite frusna. Det gick bra det också! Lallerstedts kycklingrullader 16 skivor tunna kycklingfiléer 1 skivad gul lök 4 baconskivor, grovskurna 2 msk fransk senap 1 dl hackad persilja 5 dl kycklingfond ½ dl creme fraiche 1 dl grädde 1 msk smör Salt & peppar Gör så här: Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag). Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med creme fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong. I helgen blir det inte så mycket matlagande och bloggande för min del. Ska tillbringa hela helgen på Göransson Arena där Tidningscupen i inomhusfotboll äger rum och båda barnen är med och spelar. Det ska bli skoj!

Källa: pinglansreceptblogg.blogspot.se

Vi åkte tidigt till Quénot tidigt för vi ville hinna med mer den dagen, vilket var tur för väl när vi kom dit så blev vi familjemedlemmar. Har nog aldrig stött på någon som är så pratsam och gärna dricker en flaska brut tills den är slut kl.09.45 Frun (dottern till Claude Quénot) är den som sköter hela firman men som det kan vara i familjeföretag så finns det alltid en som är äldst och den personen vet alltid bäst. Herr Claude Quénot var kanske inte så pratglad när vi träffade honom i vinverkstaden. Jag kan förstå att man vill ta hand om det man byggt upp under så lång tid och det är nog oftast av omtanke som det petas i allt. Madame verkade vara förstående. Hon visade oss runt i deras anläggning som var som ett större garage där fat och filtreringsapparater delade yta. I ett av de stora lagringsfaten stack det plötsligt ut ett huvud, det var en snubbe som gjorde rent faten på insidan. Man kan inte vara för korpulent om man har det som syssla. Vi fick en inbjudan till att nästa tisdag vara med när de fyller flaskorna, det retar mig att det inte var idag. När vi är uppe i bergen där deras vinodlingar ligger dyker en annan kille upp på de smått störda traktorerna. Han stannade för att förklara hur klippningen av buskarna gick till. Han var lite för galen för de gamla i byn eftersom han hade solglasögon när han åkte i traktorn. Jag har förövrigt hittat mitt drömjobb, helikopterbesprutare. Man använder helikopter för att bespruta vissa delar av odlingarna, det såg riktigt nice ut. När vi lämnar den lilla familjen Quenot så har vi hunnit med nästan allt, fått teckningar av barnen, klippt en flaska champagne och sett hur ett genuint hantverk går till. Efter detta så åker vi vidare till en tillverkare som har skapat bland det godaste i champagneväg som vi har smakat, Deibolt-Vallois, 1976. Vi får äran att träffa fadern och dottern i familjen. När de får höra att vi har druckit upp två av våra flaskor från -76 så blir de helt noppriga. Det är tydligen så att de har bara dessa flaskor för eget bruk när det kommer speciella gäster. De levererar ganska mycket till Sverige, bland annat till restaurang F12 och Eric Lallerstedt. Vi köper deras nyligen släppta -04 Blanc de Blanc. Den var krispigt frisk med potential att lagras långtid framöver. Man funderar vad som skall överträffa denna upplevelse, men man behöver inte vänta länge. Vi åker till en ganska konstig prick inom champagnevärlden vid namn Jacques Selosse. Här bemöts man av att man inte får köpa fler än 6 st flaskor och man får det som de har tillgängligt. Så kanske man kan göra när man skapar något så fantastiskt. Det som jag reagerade på förutom att man trodde huset skulle rasa samman vilken sekund som helst så var det att, varför står deras flaskor bland leriga stövlar och i hatthyllan? Vi lyckas få tag på 4 st flaskor, hade vi letat mer kanske det hade blivit fler. Jag känner att jag romantiserar det hela lite men man ska ha klart för sig att det genuina champagne spöar skiten ur exempelvis ett monsterbolag som Moët & Chandon. Där blir man bemött som man blir när man åker charter, falska leenden och äckliga kläder. De berättar när man kan ta kort och väntar att man ska skratta när de säger något fyndigt. När man gått klart deras bedrövliga rundvandring så vet man i alla fall att man ska få smaka lite champagne. Jag valde att välja deras två vintage som smak prov. De var säkert goda om man inte fick testa dem i en unken och sunkig källare. Det doftade inte alls vad man tror det ska göra. Hur tänker de när man gör så? Vill man inte att den som faktiskt åker dit för att provsmaka deras bättre varianter ska få en angenäm upplevelse? Det var nog det sämsta förutom kvinnan i scarf som hade flygvärdinnekläder och pratade äckligt. Nu är vi på ett litet hotell ute på landsbygden och det är helt otroligt att ett litet hotell med 20 rum kan gå runt. De satsar mycket på en bra restaurang och de lyckas till 80 %. Vi beställde en meny för €42/skalle och fick då tre rätter var plus en osttallrik. Eftersom mjölkprodukter inte är ett alternativ så löste de detta utan problem. Osttallriken som man fick var otrolig, det var 7 sorter ostar och en ost med smak av peppar var det godaste jag någonsin ätit. Betyg för middagen 80 poäng .

Källa: sybariterna.blogspot.se

Ingredienser 400 gram kallrökt lax , i bit (ca) Ostbollar 1 dl Västerbottensost , grovriven 1 msk pepparrot , finriven 4 msk majonnäs 2 msk crème fraiche 1 nypa(or) cayennepeppar vitpeppar , från kvarn Till servering dill gräslök röd lök(ar) Tillagning 1. Blanda alla ingredienser till oströran. Låt den gärna stå och mogna 1 dygn i kylen. 2. Skiva laxen så tunt som möjligt och skär bort det bruna som suttit närmast skinnet. 3. Arrangera på tallrik och skeda oströran ovanpå. Garnera med hackad dill, gräslök och/eller rödlök. Receptet kommer från ”Julbordet” (Ica Bokförlag) av Erik Lallerstedt och Magnus Leidstedt Foto: Bruno Ehrs

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 1 st gul lök(ar) 2 st äpple(n) 200 gram morötter 200 gram vitkål 0,5 flaska(or) Eriks Curry Limedressing salt och svartpeppar Tillbehör 0,5 paket bulgur , ca 250 gram Tillagning 1. Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. 2. Kyckling: Skala morötter och lök och skölj äpplena. Skär morötter, lök, äpple och vitkål i strimlor. 3. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen på medelhög värme tills de är helt genomstekta. Ta ur kycklingbitarna och lägg i en stor bunke. 4. Skölj ur pannan och tillsätt lite ny olja. Fräs grönsaksstrimlorna på hög värme snabbt så att de blir varma men ändå behåller sin krisp. Salta och peppra lite lätt. Häll över grönsakerna till kycklingen och tillsätt ca ½ flaska Curry-Limedressing. Blanda om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer dressing om du vill eller servera vid sidan om. Servera den ljumna kyckling- och äppelsalladen med bulgur. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 15 g Protein: 50 g Kolhydrater: 48 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kött 1 st fläskfilé(er) , eller fläskytterfilé 2 msk örter, ex provencalska 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar Dressing 0,75 flaska(or) Eriks Fransk Vitlöksdressing 0,5 st gurka 0,5 st citron(er) , saften 0,5 kruka(or) mynta salt och svartpeppar Tillbehör 1 paket sockerärtor smör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Kött: Ta bort fett och senor från fläskfilén. Skiva den i 1 ½ cm stora skivor. Lägg skivorna i en bunke. Häll i olja, salt, peppar och örterna. Blanda om ordentligt så att skivorna får jämnt fördelat med kryddorna. 3. Dressing: Skölj och dela gurkan på längden och ta ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små skivor och tillsätt hackad mynta, citronsaft, salt och peppar och slutligen Eriks Franska Vitlöksdressing. 4. Kött: Hetta upp en stekpanna med olja och stek fläskfiléskivorna i 1 min på varje sida. Lägg upp på ett fat. 5. Tillbehör: Lägg i sockerärtorna på eftervärmen i lite smör, de ska bara snabbt fräsas till. Servera fläskfilén med sockerärtor, Eriks dressing och nykokt ris. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Malou Fickling Näringsvärde: Kcal: 607 Fett: 30 g Protein: 32 g Kolhydrater: 48 g

Källa: tasteline.com

Det här är en rätt som passar väl in på IFD:s (inflammation free diet, inflammationsdämpande mat) kriterier! Fantastiskt goda rotfrukter med bl a rotselleri, morötter, lök, äpple. Till det en god entrecôte och själv lyxar jag till det med lite bearnaisesås smaksatt med chili av Erik Lallerstedt :) 4 personer 4 st entrecôter (120-150 g per person) 2 st morötter 2 st äpplen 4 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 1 st palsternacka 1/4 st kålrot 1/4 st rotselleri bearnaisessås från Erik Lallerstedt Skala rotfrukterna och löken och skölj äpplena. Dela dem i jämnstora bitar och lägg i en smörjd ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40-45 minuter, tills de fått en fin färg och är lagom mjuka. Stek entrecôten några minuter på varje sida, beroende på hur välstekt du vill ha dem. Marinera dem gärna några timmar innan, eller salta och peppra vid stekning! Servera gärna med persilja (bra IFD-krydda!) och med en klick bearnaisesås. Smaklig måltid!

Källa: matochlycka.blogspot.se

Hej på er! Hoppas allt är bra! Titta vad häftigt foto,vår granne hade en radiostyrd helikopter med en kamera på så kul att se sitt hus från ovan. Vi bor i huset längst till vänster. Vi skojade o sa att nu är det slut med nakenbadet i sommar haha! Vad grönt o lummigt det är i Edsviken. Men kallt ingen sommarvärme direkt! På måndag börjar sommarschemat på KMTI what? Förra året var vi på vår obligatoriska överraskningsresa (bilsemester) som våra män R o T planerar till mig o Ika då bodde vi på slott, sen var vi på Gekås i Ullared för ett litet stopp för att sedan dra vidare till Båstad o avsluta på Varbergs kurort, så spännande när man inte har en aning om vart bilfärden går. I år blir den lite senare i juni, ska bli sjukt spännande o se vart vi tar vägen i år! Det blir tredje året i rad nu. Sommaren ska komma nästa vecka hörde jag, håller tummarna för det. Det här måste ni testa! Det blev sååå gott! Recept Rabarberkyckling 4 st Kycklingfiléer (jag tog minutfilé så är den redan delad) 3 dl vispgrädde 1,5 msk honung 2 msk kycklingfond 1 tsk sambal oelek 1/2 dl hackad gräslök 3 dl rabarber i bitar smaka av med salt o peppar Jag gjorde så här: 1.Sätt ugnen på 225° 2. Dela o bryn kycklingen i smör i en stekpanna (salta, peppra) 3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, med den delade rabarbern över. 4. Blanda resten av ingredienserna o häll över kycklingen 5. Stek klart i ugnen ca 15 minuter i mitten av ugnen 6. Garnera med hackad gräslök Mumsigt värre! Jag serverade med ris men det är säkert gott med färskpotatis också! Kan vara ett helgtips! En annan fräsch rätt är det här fiskpaketet! Underbart fiskpaket i folie! Jag hade detta i mitt fiskpaket o det blev så gott. Torskrygg eller (laxfilé) Dill Citron Purjolök Romantica tomater En rejäl klick smör Salladsärtor Flingsalt o vitpeppar Små färskpotatisar Vik ihop folien till ett tätslutande paket, efter ca 10 min på grillen tada klart att avnjutas! Doftar ljuvligt o fisken bara trillar isär. (funkar i ugnen också 250 gr) Jag serverade med Lallersteds hollandaise sås med rivet apelsinskal o lite pressad apelsinsaft. Testa det för det blir ett sånt lyft med apelsinen i! Lallerstedt har lite att lära ha ha.............. Tittade ni på Let´s Dance igår? Duktiga allihopa tyckte jag men Anton är ju mer eller mindre proffsdansare så grattis till honom. Sen var det skämskudden fram då säsongsavslutningen av Ack Värmland var. Jag skrattade gott åt ett sms jag fick från dottern. -Det är en hel serie med bara folk som Ove Sundberg! Haha ja det var faktiskt en väldigt bra beskrivning. Tänk om alla tror att vi värmlänningar är så!? Haha Idag regnar det i Karlstad så då har jag tid att blogga ikapp lite! ;) Har ni hört den här låten med Viktor Olsson så vacker! Ha en härlig lördag så hörs vi snart igen! Vi har varit på invigning av Leos Lekland, sen har jag fått provtrycket på min målning på en kudde som jag blev så nöjd med, ska visa er i nästa inlägg! <3 / Petra

Källa: petranyman.blogspot.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 600 gram laxfilé , 500 - 600 g salt och vitpeppar olivolja 1 burk(ar) räkor i lake, ca 400 g 3 msk sweet chilisås , 2 - 3 msk 1 st äpple(n) 1 st rödlök(ar) 0,75 ask ruccola 5 msk Eriks örtvinaigrette Eventuellt tillbehör 4 port ris , gryn eller nudlar Tillagning 1. Skala löken. Skölj och skär äpple och lök i cm stora tärningar. 2. Skär laxen i 4 portionsbitar om den är hel i bit. Salta och peppra laxbitarna på båda sidor. Hetta upp lite olja i en varm panna och stek laxen gyllenbrun på båda sidor. 3. Häll av räkorna och blanda med sweet chili. 4. Skölj ruccolasalladen och lägg upp på ett fat. Lägg laxbitarna över ruccolabädden. 5. Fräs äpple och lök i lite olivolja utan att det tar färg. Blanda med räkorna och lägg över laxen. Häll på Eriks Örtvinaigrette som krona på verket. Servera tillsammans med ris, gryn eller nudlar om du vill ha ett extra tillbehör. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 641 Fett: 25 g Protein: 48 g Kolhydrater: 53 g

Källa: tasteline.com

Hej Sitter med en kaffe, ingen MBC utan själv kör jag med grädde istället medans Levi ligger bredvid mig och sover lite middag några min. Så passar på att få in gårdagens middag innan jag ska väcka han. Och hur gott är inte detta då? Jo hur gott som helst, så vi som äter Lchf lär äta en och annan köttbit nu när det snart är sommar och grillsäsong, och våra respektive som äter vanligt får vi lätt i mat som är ok enligt Lchf utan att dom egentligen fattar det själva, perfekt årstid för massa härlig sommarmat med Lchf. .Behövs nog inte nåt värst avancerat recept på detta men här kommer lite snabbt hur jag gjorde Gör så här Skiva upp fläskfile Stek upp i ex smör och smula över köttbuljong och krydda med paprikapulver Vänd och krydda med paprikapulver även på andra sidan och stek sen på båda sidor tills dom är genomstekta, låt det inte bli för torrt i pannan, blir mycket godare om det får fräsa runt i kryddsmöret Koka brysselkålen enligt anvisning på påsen Ta ur köttbitarna och lägg i brysselkålen i kryddsmöret som finns kvar och stek runt dom liten stund så dom får smak Går ju såklart göra egen beasås men nu fick Erik Lallerstedt stå för såsen idag (den är riktigt god och ok som Lchf

Källa: veronicaslchfmat.blogspot.se

Perfekt maträtt till köttfria måndagar. Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska? Du kan anpassa rätten till vad du har hemma. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Hoppas ni tycker om receptet. Ingredienser 300g quornfärs (1 paket) 0.5 gullök 4msk potatismjöl 3ägg salt & peppar 1 tsk soja 1.5 tsk oregano 0.5tsk timjan 1 klyfta vitlök 1 tsk chilipulver/1 msk BBQ sås/chilisås Ost (rekommenderar mozzarella) Hemmagjord hamburgersås: 1dl creme fraise, 0.5dl majonäs, 0.5dl chilisås, 0.5tsk dijon senap & om man vill 2-3 msk bostongurka. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god). Potatisklyftor (potatis, flingsalt, olja i 20min 225grader i mitten av ugnen) och majskolv.

Källa: miljonochvardagen.blogspot.se

Av våra fina grannar fick vi i julas en påse med olika såser, signerade Erik Lallerstedt, däribland en Ceasardressing. Maken min är väldigt förtjust just i Ceasarsallad och väljer det allt emellanåt när vi äter ute. Själv har jag aldrig riktigt vågat mig på att tillaga det av någon märklig anledning, kanske för att jag har svårt att se sallad som något receptkrävande. Men å andra sidan vet jag inte om denna sallad klassas som just sallad, nyttig är den dock garanterat inte insåg jag allt tydligare, ju längre in i processen jag kom när det nu väl blev dags för en provlagning. 4,5 portioner Först riva romansallad i mindre bitar, 1 stort huvud Halvera körsbärstomater, 300 g Finskiva en halv rödlök Så långt, vanlig salladshantering Sedan blanda med en myckenhet av dressing Det krävdes ingen djupstudie av innehållsförteckningen, faktiskt ingen studie alls, för att inse att den innehöll sina kalorier, de måste i det närmaste suttit i knäet på varandra för att få plats allihop. Vidare steka bacon, två paket, som jag faktiskt lät svalna på hushållspapper för viss fettreduktion Steka kycklingbitar, 800 g, då vädret inte var gynnsamt för grillning, salta och peppra Skära bröd, fyra skivor, i fina fyrkanter steka dem i ordentligt med olja och örtkryddor Fördela salladen i djupa tallrikar och sedan ösa över bacon, kyckling, krutonger och en massa hyvlad parmesan Aldrig har jag fått så mycket beröm av husets herrar för något bladbaserat förr. En riktig hit skulle man absolut kunna säga samt att de helt visst brås på sin far. Nåja, jag tyckte också det var gott, dock nådde min eufori inte fullt lika höga höjder, men en förhållandevis enkel, snabb och god rätt, med färdig dressing.

Källa: hemkarahanna.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt