äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

4 port: 500g rättika (ca 2 st) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 100g fårost (tex. feta) havssalt och nymald vitpeppar 3 dl grädde Skala rättikan och skör den i halvcentimeters tjocka skivor. Koka rättikan i lättsaltat vatten ca 15 min. Skiva under tiden löken och vitlöken fint och smörj en ugnssäker form. Häll av vattnet från rättikan och lägg ett lager rättika i formen. Krydda med salt och peppar och strö över lök och vitlök. Smula över fårosten (som ger en krämigare gratäng). Täck med ett lager rättika, krydda med salt och peppar igen. Slå över grädden. Grädda på 175 grader i ca 45 minuter, känn efter om rättikan är lagom mjuk. __________________________________ Denna gratäng tyckte jag var supergod. Smakade nästan som potatisgratäng och fetaosten gjorde att den blev extra krämig och smakrik. Jag serverade med fläsksnitzel, sallad blandad med olivolja, salt och peppar, och Erik Lallerstedt färdiga bearnaisesås. _______________________________________ Näringssammansättning för 1 portion: Energi: 310 kcal Protein: 6 gram Fett: 28 gram Kolhydrater: 6 gram

Källa: jeanettesviktresa.blogspot.se

Vi brukar göra kyckling med bacon och cheddar , men för ett tag sedan fick vi ett tips från en tjej som också har en LCHF-blogg om en variant på den rätten. Superbra tips, det var verkligen jätte gott, här hittade jag receptet . Gott med jalapenos i, blir lite mer hetta ihop med cheddarosten. Vi åt en sallad till och bea-sås från Lallerstedt. Baconinlindad kyckling, fylld med cheddar och jalapenos 4port 4 st kycklingfiléer 8 st cheddarostskivor Jalapenos inlagda i skivor efter smak 2 paket bacon Skär en ficka i varje kycklingfilé, fyll med cheddarost och jalapenos. Linda baconskivor runt kycklingfiléerna och stek i stekpanna. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och ställ in ugnen på 200grader tills kycklingens innertemperatur är 75grader, ca 20-25minuter. Idag blev det ytterligare 1mil i skidspåret. Det var betydligt tyngre idag, inte lika fina spår och kroppen kändes rätt trött, men jag är ändå nöjd över att vi tog oss ut. På väg mot Gyllbergen, rätt imponerande natur Nu ska jag bara vila upp min trött kropp, medans Jimmy ska dra iväg på innebandyspel. Ha en bra söndagkväll! / Camilla

Källa: jimpslchf.blogspot.se

God morgon :-) Struntade faktiskt i att blogga under helgen, ibland får man ju faktiskt prioritera annat som ex bara umgås med familjen och med den man älskar på kvällen, sitta och prata och mysa till nån film! Skippa tel och dator! Men igår skulle han iväg och jobba natten och jag kom igång med maten lite sent,, hade planerat att steka fläskfilen på ytan och sen in i ugnen för att bli mör och god! Men eftersom tiden blev lite knapp för att jag äntligen dammade av sonens wii-platta och körde ett litet pass med wii-fitt :-) Tänk så mer motiverad man blir att komma igång med träning när man gått ner lite och inte känner sig så uppsväld längre! Nu har jag bestämt att jag MÅSTE börja träna mer, minst 15min per dag! Ja iallafall en början med 15min för att inte sätta för stor press på mig! Så spelar ingen roll vad jag gör om det är en promenad, träna på wii, jogga på studsmattan, hoppa hopprep, träna med hantlarna, el annat! Och igår började jag med Matdagboken Där kan man skriva in vad man ätit under målen under dagen för att få lite mer koll på fördelning, mellan fett, kolhydrater, proteiner med mera! Liten kul grej för att få mer koll plus lära sg vad man bode äta mindre el mer av! Men eftersom tiden blev knapp skärde jag bra upp köttet och stekte till det med lite kryddor! Blomkålsmos med smak av Ajvar Relisch *Täck så mycket blomkål du vill ha med vatten och koka ca 3min (som anvisning på påse) *Sila av vattnet och häll tillbaka blomkålen i grytan/ el annat lämpligt *Smaka av med smör och Ajvar relisch philadelphiaost *Smaka även av med kryddor som ex örtsalt, vitpeppar *Mixa allt med en stavmixer *Jag serverade med stekt fläskfile som var kryddad med paprika och chilipulver och stektes någon minut på var sida *Jag serverade även med Erik Lallerstedt s goda Beaneise som är godkänd vid Lchf här ser ni fördelning i burken sen så är det såklart man själv som bestämmer vad man tycker är ok :-) Kolhydrater: 0,5g Fett: 85,7g Protein: 1,2g

Källa: matochannatgott.blogspot.se

Vi åkte tidigt till Quénot tidigt för vi ville hinna med mer den dagen, vilket var tur för väl när vi kom dit så blev vi familjemedlemmar. Har nog aldrig stött på någon som är så pratsam och gärna dricker en flaska brut tills den är slut kl.09.45 Frun (dottern till Claude Quénot) är den som sköter hela firman men som det kan vara i familjeföretag så finns det alltid en som är äldst och den personen vet alltid bäst. Herr Claude Quénot var kanske inte så pratglad när vi träffade honom i vinverkstaden. Jag kan förstå att man vill ta hand om det man byggt upp under så lång tid och det är nog oftast av omtanke som det petas i allt. Madame verkade vara förstående. Hon visade oss runt i deras anläggning som var som ett större garage där fat och filtreringsapparater delade yta. I ett av de stora lagringsfaten stack det plötsligt ut ett huvud, det var en snubbe som gjorde rent faten på insidan. Man kan inte vara för korpulent om man har det som syssla. Vi fick en inbjudan till att nästa tisdag vara med när de fyller flaskorna, det retar mig att det inte var idag. När vi är uppe i bergen där deras vinodlingar ligger dyker en annan kille upp på de smått störda traktorerna. Han stannade för att förklara hur klippningen av buskarna gick till. Han var lite för galen för de gamla i byn eftersom han hade solglasögon när han åkte i traktorn. Jag har förövrigt hittat mitt drömjobb, helikopterbesprutare. Man använder helikopter för att bespruta vissa delar av odlingarna, det såg riktigt nice ut. När vi lämnar den lilla familjen Quenot så har vi hunnit med nästan allt, fått teckningar av barnen, klippt en flaska champagne och sett hur ett genuint hantverk går till. Efter detta så åker vi vidare till en tillverkare som har skapat bland det godaste i champagneväg som vi har smakat, Deibolt-Vallois, 1976. Vi får äran att träffa fadern och dottern i familjen. När de får höra att vi har druckit upp två av våra flaskor från -76 så blir de helt noppriga. Det är tydligen så att de har bara dessa flaskor för eget bruk när det kommer speciella gäster. De levererar ganska mycket till Sverige, bland annat till restaurang F12 och Eric Lallerstedt. Vi köper deras nyligen släppta -04 Blanc de Blanc. Den var krispigt frisk med potential att lagras långtid framöver. Man funderar vad som skall överträffa denna upplevelse, men man behöver inte vänta länge. Vi åker till en ganska konstig prick inom champagnevärlden vid namn Jacques Selosse. Här bemöts man av att man inte får köpa fler än 6 st flaskor och man får det som de har tillgängligt. Så kanske man kan göra när man skapar något så fantastiskt. Det som jag reagerade på förutom att man trodde huset skulle rasa samman vilken sekund som helst så var det att, varför står deras flaskor bland leriga stövlar och i hatthyllan? Vi lyckas få tag på 4 st flaskor, hade vi letat mer kanske det hade blivit fler. Jag känner att jag romantiserar det hela lite men man ska ha klart för sig att det genuina champagne spöar skiten ur exempelvis ett monsterbolag som Moët & Chandon. Där blir man bemött som man blir när man åker charter, falska leenden och äckliga kläder. De berättar när man kan ta kort och väntar att man ska skratta när de säger något fyndigt. När man gått klart deras bedrövliga rundvandring så vet man i alla fall att man ska få smaka lite champagne. Jag valde att välja deras två vintage som smak prov. De var säkert goda om man inte fick testa dem i en unken och sunkig källare. Det doftade inte alls vad man tror det ska göra. Hur tänker de när man gör så? Vill man inte att den som faktiskt åker dit för att provsmaka deras bättre varianter ska få en angenäm upplevelse? Det var nog det sämsta förutom kvinnan i scarf som hade flygvärdinnekläder och pratade äckligt. Nu är vi på ett litet hotell ute på landsbygden och det är helt otroligt att ett litet hotell med 20 rum kan gå runt. De satsar mycket på en bra restaurang och de lyckas till 80 %. Vi beställde en meny för €42/skalle och fick då tre rätter var plus en osttallrik. Eftersom mjölkprodukter inte är ett alternativ så löste de detta utan problem. Osttallriken som man fick var otrolig, det var 7 sorter ostar och en ost med smak av peppar var det godaste jag någonsin ätit. Betyg för middagen 80 poäng .

Källa: sybariterna.blogspot.se

Bland grillrecepten måste helt enkelt hemgjord bernaisesås vara med. Ännu har jag inte hittat en köpt som ens kommer i närheten av den man gör själv. Det är enkelt och risken för att det skall skära sig är betydligt överdriven. Så, tveka inte. Det här receptet kommer från Erik Lallerstedt och publicerades i DN i våras. Ingredienser till fyra portioner: 1 finhackad scharlottenlök 1 knippe hackad persilja (stjälkarna också) 2 msk hackad färsk dragon olivolja 2 msk sherryvinäger 2 msk vatten 4 äggulor vatten 200 g smält smör salt, vitpeppar, kajennpeppar Fräs scharlottenlöken, persiljekvistarna och en tredjedel av dragonen i lite olivolja tills det mjuknar men inte får färg. Tillsätt vinäger och vatten och koka ned tills c:a hälften återstår. Vispa upp äggulorna i en kastrull med lite vatten på svag värme tills det tjocknar något. Sätt kastrullen i ett vattenbad på svag värme och vispa försiktigt i smöret. Tillsätt den silade reduktionen, persiljan och resten av dragonen och smaka av med salt, vitpeppar och en aning kajenn. Ett problem jag upplevt är att när reduktionen svalnar så suger löken och kryddväxterna upp vätskan. Ett tips är därför att sila av den ganska omgående. Som vanligt när man blandar ihop ägg och fett är det viktigt att ingredienserna har så lika temperatur som möjligt. Lallerstedts recept är förstås det klassiska, men en del kan uppleva smaken som lite tam. Därför följer här en variant av kocken Christian Hellberg med lite mer pikant smak. 2 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 1, 5 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 2 msk estragon 4 st äggulor 600 g Svenskt Smör från Arla 5- 6 kvistar bladpersilja, färsk hackad 2 kvistar dragon, färsk, hackad 1 msk körvel, färsk, hackad salt svartpeppar Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Koka vatten, vinäger, estragon, vitlök och lök. Låt reducera till hälften av vätskan återstår. Sila och ta 2-3 msk av reduktionen i en kastrull. Tillsätt äggulor och vispa till ett fluffigt skum i vattenbad. Bryn smöret tills det är brunt. Sila och låt svalna till 65°. Tillsätt det brynta smöret till äggblandningen under konstant vispning i en tunn stråle. Tillsätt de finhackade örterna. Smaka av med salt och peppar.

Källa: mattomten.blogspot.se

Det här är en rätt som passar väl in på IFD:s (inflammation free diet, inflammationsdämpande mat) kriterier! Fantastiskt goda rotfrukter med bl a rotselleri, morötter, lök, äpple. Till det en god entrecôte och själv lyxar jag till det med lite bearnaisesås smaksatt med chili av Erik Lallerstedt :) 4 personer 4 st entrecôter (120-150 g per person) 2 st morötter 2 st äpplen 4 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 1 st palsternacka 1/4 st kålrot 1/4 st rotselleri bearnaisessås från Erik Lallerstedt Skala rotfrukterna och löken och skölj äpplena. Dela dem i jämnstora bitar och lägg i en smörjd ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40-45 minuter, tills de fått en fin färg och är lagom mjuka. Stek entrecôten några minuter på varje sida, beroende på hur välstekt du vill ha dem. Marinera dem gärna några timmar innan, eller salta och peppra vid stekning! Servera gärna med persilja (bra IFD-krydda!) och med en klick bearnaisesås. Smaklig måltid!

Källa: matochlycka.blogspot.se

Hej på er! Hoppas allt är bra! Titta vad häftigt foto,vår granne hade en radiostyrd helikopter med en kamera på så kul att se sitt hus från ovan. Vi bor i huset längst till vänster. Vi skojade o sa att nu är det slut med nakenbadet i sommar haha! Vad grönt o lummigt det är i Edsviken. Men kallt ingen sommarvärme direkt! På måndag börjar sommarschemat på KMTI what? Förra året var vi på vår obligatoriska överraskningsresa (bilsemester) som våra män R o T planerar till mig o Ika då bodde vi på slott, sen var vi på Gekås i Ullared för ett litet stopp för att sedan dra vidare till Båstad o avsluta på Varbergs kurort, så spännande när man inte har en aning om vart bilfärden går. I år blir den lite senare i juni, ska bli sjukt spännande o se vart vi tar vägen i år! Det blir tredje året i rad nu. Sommaren ska komma nästa vecka hörde jag, håller tummarna för det. Det här måste ni testa! Det blev sååå gott! Recept Rabarberkyckling 4 st Kycklingfiléer (jag tog minutfilé så är den redan delad) 3 dl vispgrädde 1,5 msk honung 2 msk kycklingfond 1 tsk sambal oelek 1/2 dl hackad gräslök 3 dl rabarber i bitar smaka av med salt o peppar Jag gjorde så här: 1.Sätt ugnen på 225° 2. Dela o bryn kycklingen i smör i en stekpanna (salta, peppra) 3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, med den delade rabarbern över. 4. Blanda resten av ingredienserna o häll över kycklingen 5. Stek klart i ugnen ca 15 minuter i mitten av ugnen 6. Garnera med hackad gräslök Mumsigt värre! Jag serverade med ris men det är säkert gott med färskpotatis också! Kan vara ett helgtips! En annan fräsch rätt är det här fiskpaketet! Underbart fiskpaket i folie! Jag hade detta i mitt fiskpaket o det blev så gott. Torskrygg eller (laxfilé) Dill Citron Purjolök Romantica tomater En rejäl klick smör Salladsärtor Flingsalt o vitpeppar Små färskpotatisar Vik ihop folien till ett tätslutande paket, efter ca 10 min på grillen tada klart att avnjutas! Doftar ljuvligt o fisken bara trillar isär. (funkar i ugnen också 250 gr) Jag serverade med Lallersteds hollandaise sås med rivet apelsinskal o lite pressad apelsinsaft. Testa det för det blir ett sånt lyft med apelsinen i! Lallerstedt har lite att lära ha ha.............. Tittade ni på Let´s Dance igår? Duktiga allihopa tyckte jag men Anton är ju mer eller mindre proffsdansare så grattis till honom. Sen var det skämskudden fram då säsongsavslutningen av Ack Värmland var. Jag skrattade gott åt ett sms jag fick från dottern. -Det är en hel serie med bara folk som Ove Sundberg! Haha ja det var faktiskt en väldigt bra beskrivning. Tänk om alla tror att vi värmlänningar är så!? Haha Idag regnar det i Karlstad så då har jag tid att blogga ikapp lite! ;) Har ni hört den här låten med Viktor Olsson så vacker! Ha en härlig lördag så hörs vi snart igen! Vi har varit på invigning av Leos Lekland, sen har jag fått provtrycket på min målning på en kudde som jag blev så nöjd med, ska visa er i nästa inlägg! <3 / Petra

Källa: petranyman.blogspot.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 600 gram laxfilé , 500 - 600 g salt och vitpeppar olivolja 1 burk(ar) räkor i lake, ca 400 g 3 msk sweet chilisås , 2 - 3 msk 1 st äpple(n) 1 st rödlök(ar) 0,75 ask ruccola 5 msk Eriks örtvinaigrette Eventuellt tillbehör 4 port ris , gryn eller nudlar Tillagning 1. Skala löken. Skölj och skär äpple och lök i cm stora tärningar. 2. Skär laxen i 4 portionsbitar om den är hel i bit. Salta och peppra laxbitarna på båda sidor. Hetta upp lite olja i en varm panna och stek laxen gyllenbrun på båda sidor. 3. Häll av räkorna och blanda med sweet chili. 4. Skölj ruccolasalladen och lägg upp på ett fat. Lägg laxbitarna över ruccolabädden. 5. Fräs äpple och lök i lite olivolja utan att det tar färg. Blanda med räkorna och lägg över laxen. Häll på Eriks Örtvinaigrette som krona på verket. Servera tillsammans med ris, gryn eller nudlar om du vill ha ett extra tillbehör. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 641 Fett: 25 g Protein: 48 g Kolhydrater: 53 g

Källa: tasteline.com

Perfekt maträtt till köttfria måndagar. Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska? Du kan anpassa rätten till vad du har hemma. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Hoppas ni tycker om receptet. Ingredienser 300g quornfärs (1 paket) 0.5 gullök 4msk potatismjöl 3ägg salt & peppar 1 tsk soja 1.5 tsk oregano 0.5tsk timjan 1 klyfta vitlök 1 tsk chilipulver/1 msk BBQ sås/chilisås Ost (rekommenderar mozzarella) Hemmagjord hamburgersås: 1dl creme fraise, 0.5dl majonäs, 0.5dl chilisås, 0.5tsk dijon senap & om man vill 2-3 msk bostongurka. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god). Potatisklyftor (potatis, flingsalt, olja i 20min 225grader i mitten av ugnen) och majskolv.

Källa: miljonochvardagen.blogspot.se

Vi hade bokat bord på mitt favoritställe Gondolen! Om man inte vill äta Libanesiskt såklart! Då kommer Restaurang Underbar på första plats! Här har jag haft sådana fantastiska matupplevelser! R o jag har ätit avsmakningsmenyer två gånger, 7 rätter som varit amazing! Men igår kväll tyvärr allt var inte på topp! Utsikten kan man inte klaga på ändå! Helt fantastisk! Champagnebubblor! Förrätterna var supergoda! Västerbottenpaj med löjrom. cremefraiche o syltad lök! Carrpaccio Moa! Men nu till min varmrätt! Inte så bra! Min torskrygg är bättre än vad den här var kan jag säga! Den var bränd! Så hela rätten smakade som när man har bränt såsen i kastrullen typ! Sorry Erik Lallerstedt! Det här var inte så bra! Bad hairday! Jag är ju inte den som klagar så jag åt nästan upp allt på tallriken! Hade vi inte varit så stressade till nästa ställe hade jag kanske lite fint sagt till?!? Halstrad Bränd torsk från Barents hav med lasagne på jordärtskocka och gravad lax med dillrödvinssås 285:- Grilled cod from Barents sea with lasagna made with jerusalem artichoke and marinated salmon with dill red wine sauce :) E kollar in vinlistan! Per funderar på bilen han provkörde idag?!? Hihi En espresso o lite choklad så kändes allt förlåtet! Det är inte lätt att vara kock helt enkelt! :) Halvåtta hos mig kockarna är ju helt fantastiska! Men sen när jag kom in på toaletten o fann hela toalettsitsen liggandes på golvet! Då kändes det inte så mycket "finaste restaurangen Gondolen" längre! Störtloppställning för min del! Tur att man har starka benmuskler! Hehe Nu drar vi vidare! <3 

Källa: petranyman.blogspot.com

Av våra fina grannar fick vi i julas en påse med olika såser, signerade Erik Lallerstedt, däribland en Ceasardressing. Maken min är väldigt förtjust just i Ceasarsallad och väljer det allt emellanåt när vi äter ute. Själv har jag aldrig riktigt vågat mig på att tillaga det av någon märklig anledning, kanske för att jag har svårt att se sallad som något receptkrävande. Men å andra sidan vet jag inte om denna sallad klassas som just sallad, nyttig är den dock garanterat inte insåg jag allt tydligare, ju längre in i processen jag kom när det nu väl blev dags för en provlagning. 4,5 portioner Först riva romansallad i mindre bitar, 1 stort huvud Halvera körsbärstomater, 300 g Finskiva en halv rödlök Så långt, vanlig salladshantering Sedan blanda med en myckenhet av dressing Det krävdes ingen djupstudie av innehållsförteckningen, faktiskt ingen studie alls, för att inse att den innehöll sina kalorier, de måste i det närmaste suttit i knäet på varandra för att få plats allihop. Vidare steka bacon, två paket, som jag faktiskt lät svalna på hushållspapper för viss fettreduktion Steka kycklingbitar, 800 g, då vädret inte var gynnsamt för grillning, salta och peppra Skära bröd, fyra skivor, i fina fyrkanter steka dem i ordentligt med olja och örtkryddor Fördela salladen i djupa tallrikar och sedan ösa över bacon, kyckling, krutonger och en massa hyvlad parmesan Aldrig har jag fått så mycket beröm av husets herrar för något bladbaserat förr. En riktig hit skulle man absolut kunna säga samt att de helt visst brås på sin far. Nåja, jag tyckte också det var gott, dock nådde min eufori inte fullt lika höga höjder, men en förhållandevis enkel, snabb och god rätt, med färdig dressing.

Källa: hemkarahanna.blogspot.com

Blir så lycklig av att äntligen kunna njuta av lite fina blommor igen. Tulpanerna på köksbordet gör att varje måltid känns extra mysig. Vi är riktiga tråkmånsar som alltid dricker vatten till maten. Men ska försöka bli bättre på att ha kannor med vatten i kylen. Är ju så mycket godare med lite citron, apelsiner eller gurka i. Känns dessutom lite mer vardagslyxigt . Sista bilden tog MrJ när jag skulle göra klart min matlåda inför morgondagen. Bearnaisesås från Erik Lallerstedt är grymt god. Men skulle nog inte vilja äta den som den är direkt ur burken. Men bjuder gärna på bilden. Nu ska jag forstätta mitt tisdagsmys med att bli klar till bio-besöket. Ha en fortsatt trevlig kväll. Kramar

Källa: frunerolindstrom.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt