äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Har minskat ner på potatis i min kost radikalt, men nu äter vi ur kylskåpet och då hittade jag två bakpotatisar. I frysen hittade jag några överblivna tillagade kycklingklubbor och då kändes currysåsen given. Ska dock villigt erkänna (eftersom jag lovat att bjuda även på mina mindre lyckade försök i köket) att currysåsen smakade sådär. Lite fadd i smaken liksom. Curryn kan inte vara för gammal i alla fall sa jag så mycket curry som vi använder, men ack så fel jag hade. Dryga året för gammal var den och därmed skyller jag allt på curryn och kocken går fri. Sen hade det varit grymt gott med lite riven ost och en klick smör också men de kalorierna hade inte Fru Jonsson utrymme för idag. Några klyftade cocktailtomater hade varit gott både för smak och syn också, men det hade vi inte några. 2 port 2 bakpotatisar 200 g kyckling kött (ca 6-7 klubbor) 1 dl créme fraiche 180 g purjolök Curry (ca 1/2 msk) Salt & Peppar Ca 570 kalorier (enligt appen ShapeUp) Gör lite hål i potatisarna med en gaffel. Tillaga i micron 10-15 minuter och sen 5 minuter i ugn på 200 grader (skalet blir bättre då tycker jag) Blanda créme fraiche, curry, salt och peppar och kontrollera gärna Bäst Före-datum på curryn :) Ta bor skinnet på kycklingen och pilla bort köttet från benen. Hacka i bitar Skär purjolöken i tunna skivor. Skölj noga Fräs purjolöken så att den blir mjuk. Tillsätt kycklingen på slutet så att den blir varm Lägg upp och servera

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

I dag fyllde Monica på vår Kundtjänst år och bjöd då på den här goda ananaspajen som jag har gjort massor av gånger. Första gången jag åt pajen var på en tjejfest hemma hos Lotta N och det är från henne jag har fått detta goda recept. Ananaspaj 150 g smält smör 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver Blanda till en deg. Förgrädda 10 minuter i 200 grader. Fyllning: 1 liten bruk krossad (avrunnen) ananas 1 dl socker 1 brk creme fraiche 1 msk vaniljsocker 1 ägg Häll smeten i pajdegen och grädda i 20 minuter i 200 grader. Servera med vaniljglass el grädde. Till kvällsmat blev det ett nytt recept igen. Vet faktiskt inte vad det här receptet kommer ifrån. Jag hade varken spenat el ruccola hemma, så jag blandade istället i broccoli. Och istället för att pressa i vitlök i woken, så gjorde jag en vitlökssås till. Wok med svamp och chorizo 500 g potatisklyftor, djupfrysta 2 msk smör 200 g färska champinjoner 300 g chorizokorv 1 gul paprika, strimlad 1 orange paprika, strimlad 150 spenat el ruccola, färsk i påse salt och peppar parmesan Gör så här: Woka potatisklyftorna i smör. Skölj och skiva svampen. Strimla paprikorna. Woka svamp och korv också. Stek tills allt har fin färg och potatisen är mjuk. Tillsätt strimlad paprikor och låt de steka med ett tag. Lägg i spenaten, pressa över vitlöken, salta och peppra. Blanda! Flaga parmesan över och servera. Vitlökssås: Gräddfil, pressad vitlök och massor med citronpeppar. Blanda allt och låt såsen stå och dra ett tag! Servera till woken. Den här såsen brukar jag servera till tacos. Efter maten målade jag igen. I dag målade jag om hallmöbeln. Den får ni se bild på när den är klar! Synd att inte Emil Jönsson, Årsunda IF, fick priset som "årets nykomling" på idrottsgalan i går. Det hade han förtjänat!

Källa: pinglansreceptblogg.blogspot.se

Sist men inte minst en hemmalagad kalori mousse 200 gr mörk choklad pellets 1 1/2 dl grädde 7 ägg 1/2 krydd mått salt 2 msk socker Smält chokladen i en rostfri skål i ett vatten bad. Vispa grädden så att den toppar sig, men inte för hård. Separera äggvitan och äggulor för sig, vispa äggvitan med saltet tills den också toppar sig i med sockret vispa ytterligare en stund tills du kan vända skålen upp och ned utan att det rinner ur. Vänd i äggulorna försiktigt och gör detsamma med den smälta chokladen som har svalnat en stund till sist vändes grädden i. fyll moussen i några vackra portions skålar och ställ dem i kylen ca. 1 tim. Dekorera med lite visp grädde och ett rött chokladhjärta på toppen. Mycket kalorier men vad gör det när man ska mysa med sin kära. Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla. Citat av Henrik Jonsson (Kärlek)

Källa: matfamiljen.blogspot.se

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 3 dl strösocker 5 dl riven zucchini 1 dl rapsolja 5 dl vetemjöl 150 gram mörk choklad , grovriven 1 dl kakao 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk bakpulver 1 tsk salt Jordgubbsmousse till fyllning 7 dl jordgubbar , (frysta eller färska) 0,5 dl strösocker 3 msk agar agar-flingor, (kan uteslutas om du byter sockret mot gelésocker) 1 msk färskpressad citronsaft några nypor salt 3 dl vispgrädde Chokladmousse till fyllning 200 gram mörk choklad , ca 70 % 4 dl vispgrädde Tillagning Ca 15 skivor: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, 1 ½ liter, eller en springform med diametern 21 cm. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa smeten klumpfri. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr. Täck kakan med bakplåtspapper om den får mycket färg. 3. Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Låt svalna helt med formen på. Jordgubbsmousse: 1. Lägg 5 deciliter jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och agar agar. Sjud blandningen i 5 minuter och mixa den sedan hastigt till slät konsistens. Tillsätt citronsaft och salt. Låt svalna helt. 2. Finhacka resten av jordgubbarna och rör ner i bärmoset. Vispa grädden hårt och rör ner i moset. Låt moussen stå i kylen i några timmar. Chokladmousse: Hacka chokladen. Smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna och vänd sedan ner den i grädden. Dela den runda kakan i tre tårtbottnar. Fyll tårtan med mousserna och spritsa eventuellt lite mousse på toppen. Garnera gärna med flisad choklad. Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta Foto: Karoline Jönsson

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 400 gram pasta 300 gram salami i bit 4 st ägg 0,5 dl grädde 150 gram riven parmesanost rivet skal av en citron salt och svartpeppar 1 kruka(or) persilja , grovhackad olivolja Tillagning 1. Börja med att sätta på en kastrull med rikligt saltat vatten till pastan. 2. Vispa äggen med grädden och blanda med parmesanosten, ägg och grädde (spar lite av osten till servering). Krydda rejält med nymalen svartpeppar, själv stöter jag den i mortel för att jag vill ha den ganska grov. 3. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. 4. Ta bort plasten från salamin och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdigkokt, stek salamin hastigt i olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Häll upp på ett stort serveringsfat, alternativt individuella tallrikar, toppa med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar, ta en tugga och lyssna till hur änglarna sjunger. Recept: Plura Jonsson Foto: Malou Fickling Näringsvärde: KCAL: 888 Fett: 45 g Protein: 44 g Kolhydrater: 72 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Citron- och fänkålskyckling 1 st hel kyckling 0,5 st fänkål , med lite blast 200 gram morötter 0,5 st purjolök(ar) , med lite blast 3 klyfta(or) vitlök(ar) 1 st citron(er) 4 st lagerblad 1 msk olivolja 2 krm salt 2 krm vitpeppar 4 l vatten , 3-4 liter Bulgursallad 2 dl bulgur 1 st paprika 0,5 st fänkål , utan blast 0,5 st purjolök(ar) , utan blast 1 st rödlök(ar) 0,5 st chilipeppar 1 msk olivolja 1 krm paprikapulver 1 krm spiskummin 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 dl kokvatten från kycklingen Tillagning 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Citron- och fänkålskyckling: Lägg kycklingen i en stor kastrull (volym 5 l). Grovhacka fänkål, morötter, purjolök och krossa vitlöksklyftorna. Lägg i kastrullen tillsammans med kycklingen. Dela citronen. Pressa i citronsaft och lägg i citronhalvorna. Tillsätt lagerblad, olja, salt och peppar. Häll på vatten så att det täcker kycklingen, ca 3-4 liter. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock i ca 20-25 min, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75 grader. 3. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på paketet. 4. Skölj och grovhacka paprika, fänkål, purjolök, rödlök och chili. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och tillsätt olivolja. Blanda om ordentligt och rosta i övre delen av ugnen i ca 15 min. 5. Citron- och fänkålskyckling: Ta upp kycklingen ur kastrullen, lägg den på en skärbräda och låt svalna lite. Sila av 2 dl av kokvattnet för att använda till bulgursalladen. Rensa kycklingen. (Vill du göra egen kycklingbuljong? se tips.) 6. Bulgursallad: Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda med den kokta bulgurn. Tillsätt ca 2 dl av kokvattnet, rör om och krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Servera din goda bulgursallad med citron- och fänkålskokt kyckling. Tips! Gör egen kycklingbuljong: Lägg tillbaka kycklingrenset i kastrullen och låt sjuda under tiden du äter. Efter ca 45-60 min sila av buljongen och häll upp i en bunke, täck med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Så har du en fantastisk buljong som du kan använda till framtida rätter. Går även bra att frysa in. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt