äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Såg Tv-programmet "Gokväll" igår med den duktiga kocken Susanne Jonsson. Tänkte jag skulle göra hennes cheesecake, men det fick bli en egen variant. 4 pers. 4 st cookies med choklad 100 gr Philadelphiaost 2 msk jordnötssmör 1 dl kondeserad sötad mjölk 1 tsk snabbkaffe eller starkt kaffe Citron, det gula på skalet (1/4 del) 2 msk pressad citronsaft 2 msk grekisk yoghurt 1 dl vispad grädde Röda vinbär, hallon eller valfri frukt, gärna två sorters frukt Börja med att krossa cookies och fördela dem i glasen. Blanda ost, jordnötsmör, konderserad mjölk, kaffe och citron. Vispa allt med en elvisp till en porös kräm. Rör ner yoghurten och den vispade grädden. Fördela kräm och bär i lager över cookiesen. Chokladsås: ½ dl kakao ½ socker ½ dl kakaolikör eller vatten Koka upp allt i en kastrull, rör hela tiden, tillsätt "lite vatten" om den blir för tjock. Den skall vara tjock och blank och slät. Rostad mandel: Hacka mandel och rosta den i en torr stekpanna. Häll chokladsåsen i glasen och garnera med mandeln. Ställ kallt till serveringen.

Källa: lolosmatblogg.blogspot.se

Jag ska prova på Gröna Kuren för att rensa ur kroppen. Gröna Kuren rekommenderas bland annat av Sanna Ehdin, Bitten Jonsson och Anna Skipper. Jag förbereder mig nu genom att läsa på lite och startar upp om 1 ½ vecka. Vill du hänga på?! I flera år har jag detoxat ett par gånger om året, i början av året och efter sommaren. Jag har sett fram emot dessa detoxperioder då jag har mått väldigt bra av dem. Anledningen för mig att detoxa har främst varit att ladda kroppen med massa vitaminer och energi och rensa ut en massa slaggprodukter. Men, det senaste året har jag inte haft den längtan i vare sig kroppen eller knoppen att göra någon detoxkur. Anledningen är att sedan jag slutade äta vetemjöl (pga. veteallergi) och istället gick över mer och mer till LCHF har jag inte känt samma behov. Jag har överlag känt mig mycket piggare och energifull. Nu är jag ändå väldigt nyfiken på GRÖNA KUREN, ursprungligen framtagen av Bitten Johnsson och som varmt förespråkas av Sanna Ehdin som mer eller mindre lever med Gröna kuren för jämnan. Gröna kuren går ut på att du ska låta kroppen vila från kolhydrater och stärkelse och istället ladda upp med nyttiga fetter, gröna grönsaker (de röda, gula etc. innehåller för mycket socker) samt kött, fisk och ägg. Det här får du äta Fett: s mör, olivolja, kokosfett, lite grädde, getost, parmesan, fårost Grönsaker: s penat, mangold, broccoli, grönkål, zucchini, sparris, spetskål, sallad i olika sorter, groddar, solrosskott, gurka, selleri, gröna bönor, sockerärtor, kronärtskockor, brysselkål, surkål Proteiner: kött , kyckling, ägg, bönor, fisk, skaldjur Nötter/frön: p umpa/linfrön, paranötter, valnötter, andra osaltade/osockrade nötter Vad är då meningen med Gröna kuren? Jo, att rensa ur kroppen från socker (som kolhydrater och stärkelse är/omvandlas till) för att på så sätt få bort eventuella jäsningsprocesser. Gröna kuren sägs minska svullnader och vätskesansamlingar i kroppen, och inte minst är det ett bra sätt att bli av med sockerberoende, enligt Bitten Jonsson som utarbetat den här kuren. Jag har själv känt ett väldigt sug efter just gröna grönsaker sedan några månader, så jag tänker nu alltså bejaka den längtan fullt ut och prova kuren i ett par veckor. Nu är frågan, vill DU hänga på? Jag startar onsdagen den 27 juli (för att det ska passa in i mina semesterplaner) och kommer att blogga, Facebooka och Twittra om kuren. Det vore jätteroligt om fler vill hänga på, så kan vi peppa och tipsa varandra. Du som bara är nyfiken på vad det handlar om och hur det fungerar är självklart välkommen att "följa på avstånd". Följ gärna på Facebook: Gröna Kuren med Ulrika Gabriel Här kan du läs mer om du vill förbereda dig: Sanna Ehdin - Gröna Kuren Anna Skipper - Gröna Kuren

Källa: ulrikagabriel.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt vitpeppar , från kvarn eller mortel 2 st lagerblad 3 st ansjovisfilé(er) 2 msk vetemjöl 5 dl vatten 1 msk köttfond smör Tillbehör 1000 gram potatis(ar) , 8000-1000 g inlagda rödbetor Tillagning 1. Kalops: Skär köttet i 3 cm bitar, salta och peppra med kvarnen. Skala och skiva morötterna. Löken skalas och skärs i klyftor. 2. Bryn sedan köttet och grönsakerna i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull, lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Pudra över vetemjölet och rör om någon minut, tillsätt vatten och fond/ buljong. Koka upp och låt gå på svag värme i runt 3 timmar tills köttet nästan faller isär. Man får passa köttet lite mot slutet om man vill ha det perfekt. 3. Hacka ner ansjovisfiléerna och tillsätt till kalopsen. Rör om försiktigt och smaka av, kanske behövs mer salt och peppar. 4. Tillbehör: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Recept: Plura Jonsson Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 588 Fett: 19 g Protein: 45 g Kolhydrater: 54 g

Källa: tasteline.com

Plura Jonsson är veckans gästkock hos Tastelines matkasse. Vi lagade Pluras pasta carbonara med salami och den smakar gott. Det rivna skalet från en citron ger extra frisk smak till pastan. Barnen tyckte också att pastan var god. Recept på "Pluras pasta carbonara med salami" ( från Tastelines matkasse) Ingredienser: ca 400 g pasta ca 300 g salami i bit 4 ägg 1/ dl grädde 150 g riven parmesanost Rivet skal från en citron salt och svartpeppar 1 kruka grovhackad persilja olivolja Gör så här: Börja med att sätta på en kastrull med riktigt saltat vatten till pastan. Vispa äggen med grädden och den rivna parmesanosten ( spara lite av osten till servering). Krydda med nymalen svartpeppar. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. Ta bort plasten från salamin ( om det finns) och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdig-kokt, stek salamin hastigt i lite olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Servera pastan med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar.

Källa: lovingitbyme.blogspot.se

Sist men inte minst en hemmalagad kalori mousse 200 gr mörk choklad pellets 1 1/2 dl grädde 7 ägg 1/2 krydd mått salt 2 msk socker Smält chokladen i en rostfri skål i ett vatten bad. Vispa grädden så att den toppar sig, men inte för hård. Separera äggvitan och äggulor för sig, vispa äggvitan med saltet tills den också toppar sig i med sockret vispa ytterligare en stund tills du kan vända skålen upp och ned utan att det rinner ur. Vänd i äggulorna försiktigt och gör detsamma med den smälta chokladen som har svalnat en stund till sist vändes grädden i. fyll moussen i några vackra portions skålar och ställ dem i kylen ca. 1 tim. Dekorera med lite visp grädde och ett rött chokladhjärta på toppen. Mycket kalorier men vad gör det när man ska mysa med sin kära. Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla. Citat av Henrik Jonsson (Kärlek)

Källa: matfamiljen.blogspot.se

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 3 dl strösocker 5 dl riven zucchini 1 dl rapsolja 5 dl vetemjöl 150 gram mörk choklad , grovriven 1 dl kakao 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk bakpulver 1 tsk salt Jordgubbsmousse till fyllning 7 dl jordgubbar , (frysta eller färska) 0,5 dl strösocker 3 msk agar agar-flingor, (kan uteslutas om du byter sockret mot gelésocker) 1 msk färskpressad citronsaft några nypor salt 3 dl vispgrädde Chokladmousse till fyllning 200 gram mörk choklad , ca 70 % 4 dl vispgrädde Tillagning Ca 15 skivor: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, 1 ½ liter, eller en springform med diametern 21 cm. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa smeten klumpfri. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr. Täck kakan med bakplåtspapper om den får mycket färg. 3. Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Låt svalna helt med formen på. Jordgubbsmousse: 1. Lägg 5 deciliter jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och agar agar. Sjud blandningen i 5 minuter och mixa den sedan hastigt till slät konsistens. Tillsätt citronsaft och salt. Låt svalna helt. 2. Finhacka resten av jordgubbarna och rör ner i bärmoset. Vispa grädden hårt och rör ner i moset. Låt moussen stå i kylen i några timmar. Chokladmousse: Hacka chokladen. Smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna och vänd sedan ner den i grädden. Dela den runda kakan i tre tårtbottnar. Fyll tårtan med mousserna och spritsa eventuellt lite mousse på toppen. Garnera gärna med flisad choklad. Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta Foto: Karoline Jönsson

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Ankbröst 500 gram ankbröst 1 krm salt Potatiskaka 800 gram potatis(ar) 1 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 3 dl vispgrädde 0,5 dl gräddmjölk 25 gram smör 1 krm salt och svartpeppar Apelsinglace saft från en apelsin 1 msk muscovadosocker , ljust 2 msk vit balsamvinäger Smörstekt grönkål 300 gram grönkål 20 gram smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillagning 1. Tina ankbrösten ett dygn i kylskåp för bästa resultat vid tillagning. Torka köttet väl med hushållspapper. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Potatiskaka: Skala potatisen och skiva den tunt. Strimla purjolöken fint och skala och finhacka vitlöken. Lägg potatis i en kastrull med grädde, gräddmjölk, salt och peppar. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Smörj en ugnsform med ca 10 g smör och häll i potatisblandningen. Toppa med smörklickar, totalt ca 15 g. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå i ca 10 min medan du gör steg två. 3. Anka: Skåra ett rutmönster på ankbröstens skinnsida och salta lätt. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen till medelvärme, vänd ankbrösten och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över dem i en ugnssäker form och häll över fettet från stekpannan. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. 4. Apelsinglace: Blanda alla ingredienserna till glacen i en kastrull och hetta upp under omrörning tills den börjar bubbla. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min och ställ därefter åt sidan. 5. Smörstekt grönkål: Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stek grönkålen lätt i ca 2 min, salta och peppra. Lägg över den i en ugnssäker form och sätt in längst ned i ugnen i ca 5 min. 6. Potatiskaka: Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering. 7. Anka: Hetta upp en stekpanna och stek ankbrösten med skinnsidan nedåt tills de är krispiga. Skiva upp brösten till servering. Ringla apelsinglacen över grönkålen och servera! Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Underbara, sega kanelbullar med surdeg.* Källor: Sebastien Boudet: http://brodpassion.se/?p=575 (med en video om hur man snurrar degen till bullar) och: Elin Jonsson: https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kanelbulle-med-surdeg (med steg för steg bilder) Jag följde Elins beskrivning. Alla ingredienser till degen ska vara rumstempererade, utom smöret. DEG: 700 g vetemjöl 350 g mjölk 100 g råsocker 1 ägg 10 g havssalt 10 g malda kardemummakärnor 80 g bubblig vetesurdeg (25 g + 55 g) ** 100 g osaltat smör FYLLNING: 250 g rumstempererat osaltat smör 100 g strösocker 25 g kanelpulver SOCKERLAG*** 2 dl vatten 220 g råsocker GÖR SÅ HÄR : Dag 1, kväll: Blanda 25 g surdeg med 50 g vetemjöl och 50 g vatten, låt stå i rumstemperatur. Dag 2, morgon: Mata surdegen med 1 msk vetemjöl 2 timmar innan bakningen. Blanda ihop matat surdeg, vetemjöl, mjölk, socker, ägg, salt, kardemumma, resten av surdegen i en skål (EJ smöret!) och låt degen vila i 30 min. Skär det kylskåpskalla smöret i små bitar, lägg smörbitarna mellan två bitar plastfolie och slå på smöret med en brödkavel för att bryta ner smöret. Smöret ska vara mjukt och kallt. Tillsätt smöret i degen och knåda några minuter tills degen blir len och elastisk, genom att slå degen i bänken (eller skålen) och vika degen. Låt degen jäsa ca 8 timmar. Blanda ihop allt till fyllningen, låt den stå i rumstemperatur. Dag 2, eftermiddag: Häll ut degen på mjölat bakbord, använd händerna för att forma en rektangel, kavla degen. Bred fyllningen på 2/3 av degen från kortsidan. Vik över tredjedelen som inte har någon fyllning mot mitten, vik den sista tredjedelen över de två redan hopvikta delarna så att du får tre lager deg. Platta till degen. Skär ut remsor ca 2 cm breda. Tvinna varje remsa genom att vrida ändarna åt varsin håll, så att remsan tvinnas 6-7 gånger. Tryck inte så hårt så att blandningen kläms ut. Tvina remsan två varv kring pek- och långfingret på andra handen. Lägg den resterande degänden över de två ”degsnurrorna”, placera den mellan pek- och långfingret och dra fingrarna till dig så att degänden fäster i kanelsnurran.**** Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa på en dragfri och varm plats (t.ex. i avstängd ugn, lägg en skål med vatten på ugnens botten så att det blir fuktigt i ugnen). Låt bullarna jäsa ca 15-17 timmar. Dag 3 morgon: Koka upp vatten och socker till sockerlagen Pensla bullarna med vatten och strö över pärlsocker. Grädda i 200 ˚C ca 30 minuter. Pensla bullarna med sockerlag direkt när de tas ut ur ugnen. * = Man behöver färdig surdeg. I detta recept anges inte hur man startar en surdeg. ** = Jag hade rågsurdeg. *** = Det blev mycket sockerlag över – nästan 3 dl! Det hade räckt med högst hälften av ingredienserna till sockerlaget. **** = Jag hade kortare degremsor och jag fick 34 st. (små) bullar. Degen räckte inte riktigt till två varv runt fingrarna, utan det blev lite ad-hoc snurrning. Olika sätt att snurra degbitarna: https://www.youtube.com/watch?v=9HgdrnPsYmk https://www.youtube.com/watch?v=tU9I1nYS60E&t=2s https://www.youtube.com/watch?v=qQD3puxNSUc https://www.elmundoeats.com/en/nutella-babka-buns/

Källa: elenasrecept.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2022 ® v3 - Kontakt