äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Dag 1 - fördag 10 g Rågsurdeg 40 g Rågmjöl 100 g Polenta 160 g Vatten Dag 2 Fördegen 150 g Burkmajs 100 g Fint rågmjöl 100 g Grovt rågmjöl 60 g Vetemjöl 1 tsk Salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 48h Dag 1: Blanda alla ingredienser; degen blir som en smet. Låt den lösa degen vila i bunken under plast i rumstemperatur till nästa dag. Du har nu gjort en fördeg, som gör att brödet kommer att smaka mer. Dag 2: Blanda alla ingredienser inklusive fördegen från föregående dag. Låt degen vila i kylskåp i minst 2 timmar; det behövs, för degen är ganska blöt men blir efter vilan mindre kladdig, segare i konsistensen och lättare att kavla. Gör bollar som sedan kavlas ut till runda kakor med kavlingspinne eller brödkavel. Nagga och skär ut ett hål i mitten av varje kaka. Grädda vid 275° i cirka 5-7 minuter, håll noga koll. Tips från kocken "Gyllene majsknäcke Ett gott bröd med trevligt sötaktig karaktär. KNÄCKEBRÖD Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. " Favorisera

Källa: recept.se

Förra helgen blev vi bjudna på en underbart god dessert som dessutom var enkel att göra. Då gjordes den med vaniljkesella, digestivekex och bär. Så gott och fräscht! Igår gjorde jag en variant som också var god. Snabbt, enkelt och en ny favorit hemma hos familjen Jonsson. 4 port Drygt 2 dl laktosfri turkisk yoghurt 2 msk socker (jag tog mer och det blev lite väl sött, men det var gott ändå) 8 små Chocolate chip cookies 3 dl hallon Blanda yoghurt med socker. Smula kakorna. Varva kaksmul, yoghurt och hallon i fina glas.

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

När man kommer hem efter en hel veckas arbete vill man nästan inte laga någon mat alls. Det är väl då alla "vanliga" människor går förbi pizzerian eller kebab-haket och köper något färdigt..men ja, det kan inte jag göra. Men jag blev sugen på någon tonfiskröra häromdagen och köpte allt utom...tonfisk! Idag sprang jag in på Netto och köpte två små burkar tonfisk, rättvisemärkt i vatten, vårlök och romansallad. Det är väldigt enkelt att röra ihop en majonäsbaserad sallad på vad man gillar. Tonfiskröra: Tonfisk i vatten, beräkna en burk för två personer 4 kokta ägg 2-4 vårlökar 5 cm gurka, skrapa ur frö-randen med en tesked 1-2 vitlöksklyftor (jag river min vitlök) 1-2 tsk citronsaft salt svartpeppar ca 2 dl majonäs Skär gurka och vårlök smått, hacka äggen och blanda ihop allt med majonäsen. Strimla någon sallad, jag valde Romansallad. Rosta 1-2 skivor lchf-bröd och lägg upp fint på tallrik. Enkelt, snabbt och gott! Idag borde man fira lite extra när självaste grundaren av tallriksmodellen tycker att det inte funkar längre med tallriksmodellen som hon hittade på för 37 år sedan då hon jobbade på Scan! HELT OTROLIGT men SANT! Jag gapskrattade när jag hörde det på nyheterna i morse...kan gissa att det var många som kände en viss förhoppning om att framtidens kostråd kommer låta annorlunda än dagens. Igår var jag på Valet och lyssnade på Bitten Jonsson, författaren bakom boken Sockerbomben och lärde mig en hel del om sjukdomen Sockerberoende. Kommer skriva om det i helgen. *cliffhanger*

Källa: startarom.blogspot.se

Plura Jonsson är veckans gästkock hos Tastelines matkasse. Vi lagade Pluras pasta carbonara med salami och den smakar gott. Det rivna skalet från en citron ger extra frisk smak till pastan. Barnen tyckte också att pastan var god. Recept på "Pluras pasta carbonara med salami" ( från Tastelines matkasse) Ingredienser: ca 400 g pasta ca 300 g salami i bit 4 ägg 1/ dl grädde 150 g riven parmesanost Rivet skal från en citron salt och svartpeppar 1 kruka grovhackad persilja olivolja Gör så här: Börja med att sätta på en kastrull med riktigt saltat vatten till pastan. Vispa äggen med grädden och den rivna parmesanosten ( spara lite av osten till servering). Krydda med nymalen svartpeppar. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. Ta bort plasten från salamin ( om det finns) och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdig-kokt, stek salamin hastigt i lite olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Servera pastan med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar.

Källa: lovingitbyme.blogspot.se

Sist men inte minst en hemmalagad kalori mousse 200 gr mörk choklad pellets 1 1/2 dl grädde 7 ägg 1/2 krydd mått salt 2 msk socker Smält chokladen i en rostfri skål i ett vatten bad. Vispa grädden så att den toppar sig, men inte för hård. Separera äggvitan och äggulor för sig, vispa äggvitan med saltet tills den också toppar sig i med sockret vispa ytterligare en stund tills du kan vända skålen upp och ned utan att det rinner ur. Vänd i äggulorna försiktigt och gör detsamma med den smälta chokladen som har svalnat en stund till sist vändes grädden i. fyll moussen i några vackra portions skålar och ställ dem i kylen ca. 1 tim. Dekorera med lite visp grädde och ett rött chokladhjärta på toppen. Mycket kalorier men vad gör det när man ska mysa med sin kära. Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla. Citat av Henrik Jonsson (Kärlek)

Källa: matfamiljen.blogspot.se

Igår var jag på matbloggsträff på Mitt kök mässan som anordnades av Matbloggspriset . Mycket trevligt och kul att träffa andra matbloggare i Göteborgsområdet. Vi inledde träffen med lite matlagning hos Rent a Chef som hade sitt "matlabb" inne på mässområdet. Kocken som hjälpte oss heter Douglas R Spiik och han lärde oss molekylär matlagning ;-) Vi hade massa trix för oss men grundpoängen handlar om att behålla råvarornas naturliga smaker. Kul erfarenhet! Efter matlagningen så fortsatta vi träffen och agendan kan ni se nedan. Vi fick lära oss om måltidsturism ifrån Gunilla Davidsson ifrån Destination Läckö-Kinnekulle som också bjöd på supergoda kringlor ifrån Lidköping. Vi fick höra om Stena Lines bloggresor av Ylva Vitorovic. Lät jättespännande och kul! Vi hade också en paneldebatt då vi diskuterade det här med att ta emot smakprover, olika samarbeten, hur gör man när en pr-byrå hör av sig, måste man skriva om allt man får osv. Mycket intressant! Kinna Jonsson avslutade sedan med att berätta om dom olika jultraditionerna som vi har/har haft här i Sverige. Tills sist var vi alla bjudna till Gunnebo slott för att äta deras julbord, jag kunde tyvärr inte hänga med men efter att ha sett lite bilder på Instagram så tror jag nog det var supergott! :-) Kul med sådana här träffar. På torsdag åker jag till Mitt kök mässan i Stockholm för att vara med på prisutdelningen av Matbloggspriset. Jag är ju nominerad i kategorin "bästa grillinnehåll". Jättekul och otroligt stolt ;-) Det är matbloggsträff även i Stockholm men tyvärr på fredagen och då är jag redan hemma i Götet igen ;-) Bjuder även på lite bilder från själva matmässan. Det var inte så stor del som var Mitt kök mässa utan den största delen var Hem & Villa men det som var var i alla fall jättebra tycker jag. Mycket smaskigt som man kunde smaka på och köpa, kika på bilderna nedan så ser ni själva :-) Rökt kött, praliner, choklad och godis. Lisa Lemke på scen. Lakritsfabriken, Mutti, kryddor och massor med goda oliver.

Källa: matochodla.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Schnitzel 700 gram tvådelad kycklingfilé, 600-700 g olivolja salt och svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin Tillbehör 750 gram potatis(ar) 1 tsk torkad timjan olivolja salt och svartpeppar 1 ask ruccolasallad citronklyfta(or) Tillagning 1. Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen, lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra, strö över timjan. Ringla olivolja över och rör om potatisen så att den täcks av olivoljan och kryddorna. Låt gå i ugnen cirka 45 min. 2. Schnitzel: Om du har hela kycklingfiléer så lägg en kycklingfilé i en bärkasse av plast. Banka sedan försiktigt ut den till en schnitzel, så tunn som möjligt, använd en liten stekpanna eller en brödkavel. Upprepa med resten av filéerna. Gnid in dem med olivolja, salta och peppra och strö rosmarin över på båda sidor. 3. Hetta upp en grillpanna tills den blir ordentligt het. Ett tips är att aldrig ha olja i en grillpanna, den ska vara torr och så het som möjligt, olja in det som ska grillas i stället. Lägg kycklingschnitzlarna på grillen och grilla 2 minuter på varje sida. Det går även bra att använda en vanlig stekpanna. Servera med en citronklyfta och sköljd ruccolasallad som ni stänkt lite olja och citron på. Det räcker gott så. Har ni hungriga barn, som jag, så servera ugnsstekt klyftpotatis till. Recept: Plura Jonsson Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 451 Fett: 16 g Protein: 41 g Kolhydrater: 29 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Citron- och fänkålskyckling 1 st hel kyckling 0,5 st fänkål , med lite blast 200 gram morötter 0,5 st purjolök(ar) , med lite blast 3 klyfta(or) vitlök(ar) 1 st citron(er) 4 st lagerblad 1 msk olivolja 2 krm salt 2 krm vitpeppar 4 l vatten , 3-4 liter Bulgursallad 2 dl bulgur 1 st paprika 0,5 st fänkål , utan blast 0,5 st purjolök(ar) , utan blast 1 st rödlök(ar) 0,5 st chilipeppar 1 msk olivolja 1 krm paprikapulver 1 krm spiskummin 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 dl kokvatten från kycklingen Tillagning 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Citron- och fänkålskyckling: Lägg kycklingen i en stor kastrull (volym 5 l). Grovhacka fänkål, morötter, purjolök och krossa vitlöksklyftorna. Lägg i kastrullen tillsammans med kycklingen. Dela citronen. Pressa i citronsaft och lägg i citronhalvorna. Tillsätt lagerblad, olja, salt och peppar. Häll på vatten så att det täcker kycklingen, ca 3-4 liter. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock i ca 20-25 min, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75 grader. 3. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på paketet. 4. Skölj och grovhacka paprika, fänkål, purjolök, rödlök och chili. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och tillsätt olivolja. Blanda om ordentligt och rosta i övre delen av ugnen i ca 15 min. 5. Citron- och fänkålskyckling: Ta upp kycklingen ur kastrullen, lägg den på en skärbräda och låt svalna lite. Sila av 2 dl av kokvattnet för att använda till bulgursalladen. Rensa kycklingen. (Vill du göra egen kycklingbuljong? se tips.) 6. Bulgursallad: Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda med den kokta bulgurn. Tillsätt ca 2 dl av kokvattnet, rör om och krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Servera din goda bulgursallad med citron- och fänkålskokt kyckling. Tips! Gör egen kycklingbuljong: Lägg tillbaka kycklingrenset i kastrullen och låt sjuda under tiden du äter. Efter ca 45-60 min sila av buljongen och häll upp i en bunke, täck med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Så har du en fantastisk buljong som du kan använda till framtida rätter. Går även bra att frysa in. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt