äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Jag är svag för vit choklad. Eller har varit i alla fall. De här godbitarna är Ajabaja för Fru Jonsson för tillfället, men lovade att baka något gott till sonen som är ute på fisketur med världens bästa Morfar idag. Ca 16 Muffins 2 ägg 1,5 dl socker 4 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl mjölk 75 g smör (smält och avsvalnat) 1,5 dl blåbär 50 g vit choklad Sätt ugnen på 200 grader Smält smör, häll i mjölk och ställ åt sidan Vispa ägg och socker Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten Vänd ner smör och mjölkblandningen Hacka vit choklad fint och rör ner Häll upp smeten i muffins formar Toppa med några frusna blåbär i varje Grädda i 8-10 minuter

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Såg Tv-programmet "Gokväll" igår med den duktiga kocken Susanne Jonsson. Tänkte jag skulle göra hennes cheesecake, men det fick bli en egen variant. 4 pers. 4 st cookies med choklad 100 gr Philadelphiaost 2 msk jordnötssmör 1 dl kondeserad sötad mjölk 1 tsk snabbkaffe eller starkt kaffe Citron, det gula på skalet (1/4 del) 2 msk pressad citronsaft 2 msk grekisk yoghurt 1 dl vispad grädde Röda vinbär, hallon eller valfri frukt, gärna två sorters frukt Börja med att krossa cookies och fördela dem i glasen. Blanda ost, jordnötsmör, konderserad mjölk, kaffe och citron. Vispa allt med en elvisp till en porös kräm. Rör ner yoghurten och den vispade grädden. Fördela kräm och bär i lager över cookiesen. Chokladsås: ½ dl kakao ½ socker ½ dl kakaolikör eller vatten Koka upp allt i en kastrull, rör hela tiden, tillsätt "lite vatten" om den blir för tjock. Den skall vara tjock och blank och slät. Rostad mandel: Hacka mandel och rosta den i en torr stekpanna. Häll chokladsåsen i glasen och garnera med mandeln. Ställ kallt till serveringen.

Källa: lolosmatblogg.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Biffar 500 gram nötfärs 1 st ägg 1 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 dl vatten 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar smör Skysås Lite av en köttbuljongtärning 1 tsk japansk soja 2 dl vatten Tillbehör 1 kg potatis(ar) , 800 - 1000 g 1 st gul lök(ar) , skalad och skivad 1 st rödlök(ar), skalad och skivad lingonsylt Tillagning 1. Sätt ugnen på 150 grader och koka potatisen i saltat vatten. 2. Biffar: Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd. Salta och peppra. Tillsätt sedan mjölk och vatten. Blanda samman allting med händerna, det ska bli en förhållandevis lös smet, tillsätt mer vatten om smeten känns torr. 3. Tillbehör: Börja nu steka löken, den kan gå på svag värme under tiden du steker pannbiffarna, vänd löken då och då. 4. Biffar: Spola händerna i kallt vatten och börja rulla pannbiffarna, forma dem som stora köttbullar och platta sedan till dem, lägg dem på en skärbräda som spolats med kallt vatten, detta förhindrar att de klibbar fast. 5. Hetta upp en stekpanna med smör, stek sedan biffarna tills de får vacker färg på båda sidor. 6. Skysås: Häll i 1 dl vatten i pannan och låt småputtra någon minut. Lyft ur biffarna, och håll dem varma i ugnen på låg värme. Häll i ytterligare 1 dl vatten i stekpannan, smula i lite av en buljongtärning och några stänk soja, koka ihop något och smaka av med salt och peppar. Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och placera löken över. Servera med kokt potatis, skysåsen och lingonsylt. Recept: Plura Jonsson Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 510 Fett: 17 g Protein: 33 g Kolhydrater: 53 g

Källa: tasteline.com

Plura Jonsson är veckans gästkock hos Tastelines matkasse. Vi lagade Pluras pasta carbonara med salami och den smakar gott. Det rivna skalet från en citron ger extra frisk smak till pastan. Barnen tyckte också att pastan var god. Recept på "Pluras pasta carbonara med salami" ( från Tastelines matkasse) Ingredienser: ca 400 g pasta ca 300 g salami i bit 4 ägg 1/ dl grädde 150 g riven parmesanost Rivet skal från en citron salt och svartpeppar 1 kruka grovhackad persilja olivolja Gör så här: Börja med att sätta på en kastrull med riktigt saltat vatten till pastan. Vispa äggen med grädden och den rivna parmesanosten ( spara lite av osten till servering). Krydda med nymalen svartpeppar. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. Ta bort plasten från salamin ( om det finns) och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdig-kokt, stek salamin hastigt i lite olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Servera pastan med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar.

Källa: lovingitbyme.blogspot.se

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 3 dl strösocker 5 dl riven zucchini 1 dl rapsolja 5 dl vetemjöl 150 gram mörk choklad , grovriven 1 dl kakao 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk bakpulver 1 tsk salt Jordgubbsmousse till fyllning 7 dl jordgubbar , (frysta eller färska) 0,5 dl strösocker 3 msk agar agar-flingor, (kan uteslutas om du byter sockret mot gelésocker) 1 msk färskpressad citronsaft några nypor salt 3 dl vispgrädde Chokladmousse till fyllning 200 gram mörk choklad , ca 70 % 4 dl vispgrädde Tillagning Ca 15 skivor: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, 1 ½ liter, eller en springform med diametern 21 cm. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa smeten klumpfri. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr. Täck kakan med bakplåtspapper om den får mycket färg. 3. Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Låt svalna helt med formen på. Jordgubbsmousse: 1. Lägg 5 deciliter jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och agar agar. Sjud blandningen i 5 minuter och mixa den sedan hastigt till slät konsistens. Tillsätt citronsaft och salt. Låt svalna helt. 2. Finhacka resten av jordgubbarna och rör ner i bärmoset. Vispa grädden hårt och rör ner i moset. Låt moussen stå i kylen i några timmar. Chokladmousse: Hacka chokladen. Smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna och vänd sedan ner den i grädden. Dela den runda kakan i tre tårtbottnar. Fyll tårtan med mousserna och spritsa eventuellt lite mousse på toppen. Garnera gärna med flisad choklad. Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta Foto: Karoline Jönsson

Källa: tasteline.com

Jag kan varmt rekommendera ett besök på LCHF-butikens café och handelsbod som är en kombinerad butik och café. Den öppnades av Ingela Jönsson förra året. Lchf-butiken serverar goda kakor, ett varierat utbud av dagens luncher, kaffe med mera. Bland annat gör de sin egen mjukglass helt utan socker. Den provsmakade jag förra sommaren då produkten var helt ny. Jättegod. I caféet finns även en butiksdel som säljer bra produkter utan eller med minimalt kolhydratinnehåll. De erbjuder även catering, föreläsningar och säljer frysta portionsförpackade färdigrätter. Kika in på deras hemsida eller följ dem på Facebook. Ingela Jönsson Räksmörgås på lchf-bröd - mycket god och mättande Pistaschbröd från lchf-butiken

Källa: brittasmat.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Ankbröst 500 gram ankbröst 1 krm salt Potatiskaka 800 gram potatis(ar) 1 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 3 dl vispgrädde 0,5 dl gräddmjölk 25 gram smör 1 krm salt och svartpeppar Apelsinglace saft från en apelsin 1 msk muscovadosocker , ljust 2 msk vit balsamvinäger Smörstekt grönkål 300 gram grönkål 20 gram smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillagning 1. Tina ankbrösten ett dygn i kylskåp för bästa resultat vid tillagning. Torka köttet väl med hushållspapper. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Potatiskaka: Skala potatisen och skiva den tunt. Strimla purjolöken fint och skala och finhacka vitlöken. Lägg potatis i en kastrull med grädde, gräddmjölk, salt och peppar. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Smörj en ugnsform med ca 10 g smör och häll i potatisblandningen. Toppa med smörklickar, totalt ca 15 g. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå i ca 10 min medan du gör steg två. 3. Anka: Skåra ett rutmönster på ankbröstens skinnsida och salta lätt. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen till medelvärme, vänd ankbrösten och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över dem i en ugnssäker form och häll över fettet från stekpannan. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. 4. Apelsinglace: Blanda alla ingredienserna till glacen i en kastrull och hetta upp under omrörning tills den börjar bubbla. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min och ställ därefter åt sidan. 5. Smörstekt grönkål: Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stek grönkålen lätt i ca 2 min, salta och peppra. Lägg över den i en ugnssäker form och sätt in längst ned i ugnen i ca 5 min. 6. Potatiskaka: Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering. 7. Anka: Hetta upp en stekpanna och stek ankbrösten med skinnsidan nedåt tills de är krispiga. Skiva upp brösten till servering. Ringla apelsinglacen över grönkålen och servera! Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt