äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Dag 1 - fördag 10 g Rågsurdeg 40 g Rågmjöl 100 g Polenta 160 g Vatten Dag 2 Fördegen 150 g Burkmajs 100 g Fint rågmjöl 100 g Grovt rågmjöl 60 g Vetemjöl 1 tsk Salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 48h Dag 1: Blanda alla ingredienser; degen blir som en smet. Låt den lösa degen vila i bunken under plast i rumstemperatur till nästa dag. Du har nu gjort en fördeg, som gör att brödet kommer att smaka mer. Dag 2: Blanda alla ingredienser inklusive fördegen från föregående dag. Låt degen vila i kylskåp i minst 2 timmar; det behövs, för degen är ganska blöt men blir efter vilan mindre kladdig, segare i konsistensen och lättare att kavla. Gör bollar som sedan kavlas ut till runda kakor med kavlingspinne eller brödkavel. Nagga och skär ut ett hål i mitten av varje kaka. Grädda vid 275° i cirka 5-7 minuter, håll noga koll. Tips från kocken "Gyllene majsknäcke Ett gott bröd med trevligt sötaktig karaktär. KNÄCKEBRÖD Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. " Favorisera

Källa: recept.se

Förra helgen blev vi bjudna på en underbart god dessert som dessutom var enkel att göra. Då gjordes den med vaniljkesella, digestivekex och bär. Så gott och fräscht! Igår gjorde jag en variant som också var god. Snabbt, enkelt och en ny favorit hemma hos familjen Jonsson. 4 port Drygt 2 dl laktosfri turkisk yoghurt 2 msk socker (jag tog mer och det blev lite väl sött, men det var gott ändå) 8 små Chocolate chip cookies 3 dl hallon Blanda yoghurt med socker. Smula kakorna. Varva kaksmul, yoghurt och hallon i fina glas.

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Såg Tv-programmet "Gokväll" igår med den duktiga kocken Susanne Jonsson. Tänkte jag skulle göra hennes cheesecake, men det fick bli en egen variant. 4 pers. 4 st cookies med choklad 100 gr Philadelphiaost 2 msk jordnötssmör 1 dl kondeserad sötad mjölk 1 tsk snabbkaffe eller starkt kaffe Citron, det gula på skalet (1/4 del) 2 msk pressad citronsaft 2 msk grekisk yoghurt 1 dl vispad grädde Röda vinbär, hallon eller valfri frukt, gärna två sorters frukt Börja med att krossa cookies och fördela dem i glasen. Blanda ost, jordnötsmör, konderserad mjölk, kaffe och citron. Vispa allt med en elvisp till en porös kräm. Rör ner yoghurten och den vispade grädden. Fördela kräm och bär i lager över cookiesen. Chokladsås: ½ dl kakao ½ socker ½ dl kakaolikör eller vatten Koka upp allt i en kastrull, rör hela tiden, tillsätt "lite vatten" om den blir för tjock. Den skall vara tjock och blank och slät. Rostad mandel: Hacka mandel och rosta den i en torr stekpanna. Häll chokladsåsen i glasen och garnera med mandeln. Ställ kallt till serveringen.

Källa: lolosmatblogg.blogspot.se

Jag ska prova på Gröna Kuren för att rensa ur kroppen. Gröna Kuren rekommenderas bland annat av Sanna Ehdin, Bitten Jonsson och Anna Skipper. Jag förbereder mig nu genom att läsa på lite och startar upp om 1 ½ vecka. Vill du hänga på?! I flera år har jag detoxat ett par gånger om året, i början av året och efter sommaren. Jag har sett fram emot dessa detoxperioder då jag har mått väldigt bra av dem. Anledningen för mig att detoxa har främst varit att ladda kroppen med massa vitaminer och energi och rensa ut en massa slaggprodukter. Men, det senaste året har jag inte haft den längtan i vare sig kroppen eller knoppen att göra någon detoxkur. Anledningen är att sedan jag slutade äta vetemjöl (pga. veteallergi) och istället gick över mer och mer till LCHF har jag inte känt samma behov. Jag har överlag känt mig mycket piggare och energifull. Nu är jag ändå väldigt nyfiken på GRÖNA KUREN, ursprungligen framtagen av Bitten Johnsson och som varmt förespråkas av Sanna Ehdin som mer eller mindre lever med Gröna kuren för jämnan. Gröna kuren går ut på att du ska låta kroppen vila från kolhydrater och stärkelse och istället ladda upp med nyttiga fetter, gröna grönsaker (de röda, gula etc. innehåller för mycket socker) samt kött, fisk och ägg. Det här får du äta Fett: s mör, olivolja, kokosfett, lite grädde, getost, parmesan, fårost Grönsaker: s penat, mangold, broccoli, grönkål, zucchini, sparris, spetskål, sallad i olika sorter, groddar, solrosskott, gurka, selleri, gröna bönor, sockerärtor, kronärtskockor, brysselkål, surkål Proteiner: kött , kyckling, ägg, bönor, fisk, skaldjur Nötter/frön: p umpa/linfrön, paranötter, valnötter, andra osaltade/osockrade nötter Vad är då meningen med Gröna kuren? Jo, att rensa ur kroppen från socker (som kolhydrater och stärkelse är/omvandlas till) för att på så sätt få bort eventuella jäsningsprocesser. Gröna kuren sägs minska svullnader och vätskesansamlingar i kroppen, och inte minst är det ett bra sätt att bli av med sockerberoende, enligt Bitten Jonsson som utarbetat den här kuren. Jag har själv känt ett väldigt sug efter just gröna grönsaker sedan några månader, så jag tänker nu alltså bejaka den längtan fullt ut och prova kuren i ett par veckor. Nu är frågan, vill DU hänga på? Jag startar onsdagen den 27 juli (för att det ska passa in i mina semesterplaner) och kommer att blogga, Facebooka och Twittra om kuren. Det vore jätteroligt om fler vill hänga på, så kan vi peppa och tipsa varandra. Du som bara är nyfiken på vad det handlar om och hur det fungerar är självklart välkommen att "följa på avstånd". Följ gärna på Facebook: Gröna Kuren med Ulrika Gabriel Här kan du läs mer om du vill förbereda dig: Sanna Ehdin - Gröna Kuren Anna Skipper - Gröna Kuren

Källa: ulrikagabriel.blogspot.se

Jag kan varmt rekommendera ett besök på LCHF-butikens café och handelsbod som är en kombinerad butik och café. Den öppnades av Ingela Jönsson förra året. Lchf-butiken serverar goda kakor, ett varierat utbud av dagens luncher, kaffe med mera. Bland annat gör de sin egen mjukglass helt utan socker. Den provsmakade jag förra sommaren då produkten var helt ny. Jättegod. I caféet finns även en butiksdel som säljer bra produkter utan eller med minimalt kolhydratinnehåll. De erbjuder även catering, föreläsningar och säljer frysta portionsförpackade färdigrätter. Kika in på deras hemsida eller följ dem på Facebook. Ingela Jönsson Räksmörgås på lchf-bröd - mycket god och mättande Pistaschbröd från lchf-butiken

Källa: brittasmat.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 400 gram pasta 300 gram salami i bit 4 st ägg 0,5 dl grädde 150 gram riven parmesanost rivet skal av en citron salt och svartpeppar 1 kruka(or) persilja , grovhackad olivolja Tillagning 1. Börja med att sätta på en kastrull med rikligt saltat vatten till pastan. 2. Vispa äggen med grädden och blanda med parmesanosten, ägg och grädde (spar lite av osten till servering). Krydda rejält med nymalen svartpeppar, själv stöter jag den i mortel för att jag vill ha den ganska grov. 3. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. 4. Ta bort plasten från salamin och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdigkokt, stek salamin hastigt i olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Häll upp på ett stort serveringsfat, alternativt individuella tallrikar, toppa med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar, ta en tugga och lyssna till hur änglarna sjunger. Recept: Plura Jonsson Foto: Malou Fickling Näringsvärde: KCAL: 888 Fett: 45 g Protein: 44 g Kolhydrater: 72 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Ankbröst 500 gram ankbröst 1 krm salt Potatiskaka 800 gram potatis(ar) 1 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 3 dl vispgrädde 0,5 dl gräddmjölk 25 gram smör 1 krm salt och svartpeppar Apelsinglace saft från en apelsin 1 msk muscovadosocker , ljust 2 msk vit balsamvinäger Smörstekt grönkål 300 gram grönkål 20 gram smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillagning 1. Tina ankbrösten ett dygn i kylskåp för bästa resultat vid tillagning. Torka köttet väl med hushållspapper. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Potatiskaka: Skala potatisen och skiva den tunt. Strimla purjolöken fint och skala och finhacka vitlöken. Lägg potatis i en kastrull med grädde, gräddmjölk, salt och peppar. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Smörj en ugnsform med ca 10 g smör och häll i potatisblandningen. Toppa med smörklickar, totalt ca 15 g. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå i ca 10 min medan du gör steg två. 3. Anka: Skåra ett rutmönster på ankbröstens skinnsida och salta lätt. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen till medelvärme, vänd ankbrösten och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över dem i en ugnssäker form och häll över fettet från stekpannan. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. 4. Apelsinglace: Blanda alla ingredienserna till glacen i en kastrull och hetta upp under omrörning tills den börjar bubbla. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min och ställ därefter åt sidan. 5. Smörstekt grönkål: Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stek grönkålen lätt i ca 2 min, salta och peppra. Lägg över den i en ugnssäker form och sätt in längst ned i ugnen i ca 5 min. 6. Potatiskaka: Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering. 7. Anka: Hetta upp en stekpanna och stek ankbrösten med skinnsidan nedåt tills de är krispiga. Skiva upp brösten till servering. Ringla apelsinglacen över grönkålen och servera! Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

När man kommer hem efter en hel veckas arbete vill man nästan inte laga någon mat alls. Det är väl då alla "vanliga" människor går förbi pizzerian eller kebab-haket och köper något färdigt..men ja, det kan inte jag göra. Men jag blev sugen på någon tonfiskröra häromdagen och köpte allt utom...tonfisk! Idag sprang jag in på Netto och köpte två små burkar tonfisk, rättvisemärkt i vatten, vårlök och romansallad. Det är väldigt enkelt att röra ihop en majonäsbaserad sallad på vad man gillar. Tonfiskröra: Tonfisk i vatten, beräkna en burk för två personer 4 kokta ägg 2-4 vårlökar 5 cm gurka, skrapa ur frö-randen med en tesked 1-2 vitlöksklyftor (jag river min vitlök) 1-2 tsk citronsaft salt svartpeppar ca 2 dl majonäs Skär gurka och vårlök smått, hacka äggen och blanda ihop allt med majonäsen. Strimla någon sallad, jag valde Romansallad. Rosta 1-2 skivor lchf-bröd och lägg upp fint på tallrik. Enkelt, snabbt och gott! Idag borde man fira lite extra när självaste grundaren av tallriksmodellen tycker att det inte funkar längre med tallriksmodellen som hon hittade på för 37 år sedan då hon jobbade på Scan! HELT OTROLIGT men SANT! Jag gapskrattade när jag hörde det på nyheterna i morse...kan gissa att det var många som kände en viss förhoppning om att framtidens kostråd kommer låta annorlunda än dagens. Igår var jag på Valet och lyssnade på Bitten Jonsson, författaren bakom boken Sockerbomben och lärde mig en hel del om sjukdomen Sockerberoende. Kommer skriva om det i helgen. *cliffhanger*

Källa: startarom.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt