äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Dag 1 - fördag 10 g Rågsurdeg 40 g Rågmjöl 100 g Polenta 160 g Vatten Dag 2 Fördegen 150 g Burkmajs 100 g Fint rågmjöl 100 g Grovt rågmjöl 60 g Vetemjöl 1 tsk Salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 48h Dag 1: Blanda alla ingredienser; degen blir som en smet. Låt den lösa degen vila i bunken under plast i rumstemperatur till nästa dag. Du har nu gjort en fördeg, som gör att brödet kommer att smaka mer. Dag 2: Blanda alla ingredienser inklusive fördegen från föregående dag. Låt degen vila i kylskåp i minst 2 timmar; det behövs, för degen är ganska blöt men blir efter vilan mindre kladdig, segare i konsistensen och lättare att kavla. Gör bollar som sedan kavlas ut till runda kakor med kavlingspinne eller brödkavel. Nagga och skär ut ett hål i mitten av varje kaka. Grädda vid 275° i cirka 5-7 minuter, håll noga koll. Tips från kocken "Gyllene majsknäcke Ett gott bröd med trevligt sötaktig karaktär. KNÄCKEBRÖD Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. " Favorisera

Källa: recept.se

Såg Tv-programmet "Gokväll" igår med den duktiga kocken Susanne Jonsson. Tänkte jag skulle göra hennes cheesecake, men det fick bli en egen variant. 4 pers. 4 st cookies med choklad 100 gr Philadelphiaost 2 msk jordnötssmör 1 dl kondeserad sötad mjölk 1 tsk snabbkaffe eller starkt kaffe Citron, det gula på skalet (1/4 del) 2 msk pressad citronsaft 2 msk grekisk yoghurt 1 dl vispad grädde Röda vinbär, hallon eller valfri frukt, gärna två sorters frukt Börja med att krossa cookies och fördela dem i glasen. Blanda ost, jordnötsmör, konderserad mjölk, kaffe och citron. Vispa allt med en elvisp till en porös kräm. Rör ner yoghurten och den vispade grädden. Fördela kräm och bär i lager över cookiesen. Chokladsås: ½ dl kakao ½ socker ½ dl kakaolikör eller vatten Koka upp allt i en kastrull, rör hela tiden, tillsätt "lite vatten" om den blir för tjock. Den skall vara tjock och blank och slät. Rostad mandel: Hacka mandel och rosta den i en torr stekpanna. Häll chokladsåsen i glasen och garnera med mandeln. Ställ kallt till serveringen.

Källa: lolosmatblogg.blogspot.se

Plura Jonsson är veckans gästkock hos Tastelines matkasse. Vi lagade Pluras pasta carbonara med salami och den smakar gott. Det rivna skalet från en citron ger extra frisk smak till pastan. Barnen tyckte också att pastan var god. Recept på "Pluras pasta carbonara med salami" ( från Tastelines matkasse) Ingredienser: ca 400 g pasta ca 300 g salami i bit 4 ägg 1/ dl grädde 150 g riven parmesanost Rivet skal från en citron salt och svartpeppar 1 kruka grovhackad persilja olivolja Gör så här: Börja med att sätta på en kastrull med riktigt saltat vatten till pastan. Vispa äggen med grädden och den rivna parmesanosten ( spara lite av osten till servering). Krydda med nymalen svartpeppar. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. Ta bort plasten från salamin ( om det finns) och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdig-kokt, stek salamin hastigt i lite olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Servera pastan med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar.

Källa: lovingitbyme.blogspot.se

Sist men inte minst en hemmalagad kalori mousse 200 gr mörk choklad pellets 1 1/2 dl grädde 7 ägg 1/2 krydd mått salt 2 msk socker Smält chokladen i en rostfri skål i ett vatten bad. Vispa grädden så att den toppar sig, men inte för hård. Separera äggvitan och äggulor för sig, vispa äggvitan med saltet tills den också toppar sig i med sockret vispa ytterligare en stund tills du kan vända skålen upp och ned utan att det rinner ur. Vänd i äggulorna försiktigt och gör detsamma med den smälta chokladen som har svalnat en stund till sist vändes grädden i. fyll moussen i några vackra portions skålar och ställ dem i kylen ca. 1 tim. Dekorera med lite visp grädde och ett rött chokladhjärta på toppen. Mycket kalorier men vad gör det när man ska mysa med sin kära. Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla. Citat av Henrik Jonsson (Kärlek)

Källa: matfamiljen.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Schnitzel 700 gram tvådelad kycklingfilé, 600-700 g olivolja salt och svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin Tillbehör 750 gram potatis(ar) 1 tsk torkad timjan olivolja salt och svartpeppar 1 ask ruccolasallad citronklyfta(or) Tillagning 1. Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen, lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra, strö över timjan. Ringla olivolja över och rör om potatisen så att den täcks av olivoljan och kryddorna. Låt gå i ugnen cirka 45 min. 2. Schnitzel: Om du har hela kycklingfiléer så lägg en kycklingfilé i en bärkasse av plast. Banka sedan försiktigt ut den till en schnitzel, så tunn som möjligt, använd en liten stekpanna eller en brödkavel. Upprepa med resten av filéerna. Gnid in dem med olivolja, salta och peppra och strö rosmarin över på båda sidor. 3. Hetta upp en grillpanna tills den blir ordentligt het. Ett tips är att aldrig ha olja i en grillpanna, den ska vara torr och så het som möjligt, olja in det som ska grillas i stället. Lägg kycklingschnitzlarna på grillen och grilla 2 minuter på varje sida. Det går även bra att använda en vanlig stekpanna. Servera med en citronklyfta och sköljd ruccolasallad som ni stänkt lite olja och citron på. Det räcker gott så. Har ni hungriga barn, som jag, så servera ugnsstekt klyftpotatis till. Recept: Plura Jonsson Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 451 Fett: 16 g Protein: 41 g Kolhydrater: 29 g

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Underbara, sega kanelbullar med surdeg.* Källor: Sebastien Boudet: http://brodpassion.se/?p=575 (med en video om hur man snurrar degen till bullar) och: Elin Jonsson: https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kanelbulle-med-surdeg (med steg för steg bilder) Jag följde Elins beskrivning. Alla ingredienser till degen ska vara rumstempererade, utom smöret. DEG: 700 g vetemjöl 350 g mjölk 100 g råsocker 1 ägg 10 g havssalt 10 g malda kardemummakärnor 80 g bubblig vetesurdeg (25 g + 55 g) ** 100 g osaltat smör FYLLNING: 250 g rumstempererat osaltat smör 100 g strösocker 25 g kanelpulver SOCKERLAG*** 2 dl vatten 220 g råsocker GÖR SÅ HÄR : Dag 1, kväll: Blanda 25 g surdeg med 50 g vetemjöl och 50 g vatten, låt stå i rumstemperatur. Dag 2, morgon: Mata surdegen med 1 msk vetemjöl 2 timmar innan bakningen. Blanda ihop matat surdeg, vetemjöl, mjölk, socker, ägg, salt, kardemumma, resten av surdegen i en skål (EJ smöret!) och låt degen vila i 30 min. Skär det kylskåpskalla smöret i små bitar, lägg smörbitarna mellan två bitar plastfolie och slå på smöret med en brödkavel för att bryta ner smöret. Smöret ska vara mjukt och kallt. Tillsätt smöret i degen och knåda några minuter tills degen blir len och elastisk, genom att slå degen i bänken (eller skålen) och vika degen. Låt degen jäsa ca 8 timmar. Blanda ihop allt till fyllningen, låt den stå i rumstemperatur. Dag 2, eftermiddag: Häll ut degen på mjölat bakbord, använd händerna för att forma en rektangel, kavla degen. Bred fyllningen på 2/3 av degen från kortsidan. Vik över tredjedelen som inte har någon fyllning mot mitten, vik den sista tredjedelen över de två redan hopvikta delarna så att du får tre lager deg. Platta till degen. Skär ut remsor ca 2 cm breda. Tvinna varje remsa genom att vrida ändarna åt varsin håll, så att remsan tvinnas 6-7 gånger. Tryck inte så hårt så att blandningen kläms ut. Tvina remsan två varv kring pek- och långfingret på andra handen. Lägg den resterande degänden över de två ”degsnurrorna”, placera den mellan pek- och långfingret och dra fingrarna till dig så att degänden fäster i kanelsnurran.**** Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa på en dragfri och varm plats (t.ex. i avstängd ugn, lägg en skål med vatten på ugnens botten så att det blir fuktigt i ugnen). Låt bullarna jäsa ca 15-17 timmar. Dag 3 morgon: Koka upp vatten och socker till sockerlagen Pensla bullarna med vatten och strö över pärlsocker. Grädda i 200 ˚C ca 30 minuter. Pensla bullarna med sockerlag direkt när de tas ut ur ugnen. * = Man behöver färdig surdeg. I detta recept anges inte hur man startar en surdeg. ** = Jag hade rågsurdeg. *** = Det blev mycket sockerlag över – nästan 3 dl! Det hade räckt med högst hälften av ingredienserna till sockerlaget. **** = Jag hade kortare degremsor och jag fick 34 st. (små) bullar. Degen räckte inte riktigt till två varv runt fingrarna, utan det blev lite ad-hoc snurrning. Olika sätt att snurra degbitarna: https://www.youtube.com/watch?v=9HgdrnPsYmk https://www.youtube.com/watch?v=tU9I1nYS60E&t=2s https://www.youtube.com/watch?v=qQD3puxNSUc https://www.elmundoeats.com/en/nutella-babka-buns/

Källa: elenasrecept.blogspot.se

Ikväll går den stora drabbningen mellan Christin Kashou och Ayla Canpunar av stapeln. Har ni följt årets säsong? Eftersom jag köper alla Mästerkockarnas kokböcker så hoppas jag kunna beställa en kokbok av Christin till min samling kokböcker av Sveriges Mästerkock ikväll. Och det för att jag helt enkelt känner mig lockad av hennes lätta och snabba asiatiska recept, som är helt i min smak! Vem hejar du på? Förra årets vinnare Sofia Henrikssons kokbok finns i samlingen. Uppslag ur Sofia Henrikssons kokbok Always hungry. Och jag har i alla fall lagat minst ett recept ur var och en av kokböckerna. Ur Sofias kokbok lagade jag vietnamesiska sommarrullar. Recept! 2019 vann Gabriel Jonsson. Ur hans kokbok Från skog till bord lagade jag viltköttbullar med potatismos, gräddsås och rårörda lingon. Recept! Året dessförinnan var det Erik Hammar som tog hem titeln. Ur hans kokbok lagade jag bland annat helstekt kyckling med dragonsmör och rostade rotfrukter. Receptet hittar ni här! Klara Lind vann 2017. Här hittar ni när jag lagade gallo pinto på hennes vis. Catarina König vann 2016. Hennes recept på torskrygg i ugn med pepparrotsmos hittar ni här. Sandra Mastio vann 2015. Recept på karamelliserade popcorn hittar ni här . Amir Kheirmand vann 2014. Här finns h ans recept på Baskiska Pintxos . Jennie Walldén vann 2013. Recept på Jennies Thai fish cakes finns här . Sigrid Bárány vann 2012. Och jag lagade hennes BBQ- högrev. Recept! Och f örst ut att ta hem titeln Sveriges Mästerkock var Louise Johansson 2011 . Hennes recept på halstrad lax med krämig risoni hittar ni här . Ska bli spännande och se vem som slutligen tar hem titeln Sveriges mästerkock 2021!!

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt
';