äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

3 auberginer 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche, 34% 2 dl riven ost smör rapsolja Betyg: Antal röster: 2 Ingår i kategorierna Huvudrätt Gör så här! Som nybliven student (och vegetarian dessutom) är det viktigt att försöka se till att få i sig hälsosam och gärna god mat som är enkel och tar lite tid att göra. Denna gratäng är ett av mina favoritrecept och har fått mycket beröm av både vegetarianer och kompisar och familj som äter en allsidig kost. Toppen rätt att bjuda på till finare tillfällen men också en rätt som passar bra till vardags! Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i en cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk i lite smör och rapsolja. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek skivorna i smör och rapsolja, ca en minut per sida. Blanda tomatsås med crème fraiche. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Klart! Inskickat av Hannah Nilsson, Lund.

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

Älskar fisksoppa!!! Den här blev en av de bättre jag fått ihop ;) Fräs hackad purjolök och fänkål i smör , tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs ihop lite till Nu ska grädde och vatten i tillsammans med en fiskfond , philadelphiaost och cantadou 4 peppar En skvätt vitt vin skadar aldrig Låt nu allt koka ihop och smaka sen av med dill och kanske mer salt och peppar Några minuter innan servering tillsätt fisken (jag tog lax och torsk)och koka ngr minuter tills fisken är klar Mängderna beror helt på hur mkt soppa DU vill ha såklart Jag serverade min soppa med en klick CF röra och färska räkor på toppen En bit brie är ett perfekt tillbehör oxå! Vad hade jag i creme fraiche röran då?? 1½ dl CF, 3 msk majjo, 1 vitlöksklyfta, 1 röd chili och 1 dl riven boxholms chiliost Kan meddela att det blev riktigt bra sting i denna och den gjorde sig perfekt i den mildare soppan!! Perfekt när man bjuder den till personer med olika styrkekrav på maten Drack ett riktigt gott vin till oxå Larche Vi fick en snilleblixt vid middagsbordet att om vi tar kort på de viner vi gillar så blir det kanske lättare att komma ihåg vilka som va goda ;) Det bästa av allt med fredagskvällens fisksoppa är att det blev så mkt att lördagslunchen är klar i kylen! Ha en härlig helg!

Källa: frokennilssonskok.blogspot.se

I helgen när vi var på Ica och handlade fick vi provsmaka köttbullar. Dom var så himla goda & bara 15% fett så jag tänkte att det kan ju faktiskt funka. Idag när vi skulle laga till dem såg jag att de var Alexander Nilsson (Kniven mot strupen) som låg bakom receptet. Hur som så var de jäkligt goda & rekommenderas varmt. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints 4 port 1 påse Nilssons Lyxköttbullar (600 gram) 1 tsk mjöl 1/2 tsk smör 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 2 dl mini mjölk Buljongpulver Salt & peppar Gele Soya Worchestershiresås 8 potatis 8 msk lingonsylt Smält smöret och rör i mjöl. Spä med grädde & mjölk. Låt koka ihop och tillsätt smaksättarna tills du blir nöjd. Blir en enkel & god sås. Koka potatis. Tag ut köttbullarna och häll dem frysta i en stekpanna. Tillsätt 1 dl vatten och stek dem klara. Servera med potatis, sås och lingon.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

På torsdag är det ärtsoppa på lördag är det fest men fredag är ändå den dagen som känns bäst Ge mig då kyckling, det gillar jag mest Kyckling på fredag, det enda jag vill ha Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra Kyckling på fredag, vad var det jag sa? Jag vill ha fredag idag... " Åh det är ju fredag idag...härligt! Ikväll kommer jag tillbringa kvällen hos svägerskan å vi ska ha riktig mysfredag... laga lamm och hemmagjord pasta å dricka vin! Tänkte ge er ett riktigt smarrigt fredagsrecept på kyckling! Hoppas ni kommer tycka om det, för det hör verkligen till en av mina favoriter! Porslin: Rikard Nilsson Kycklingfilé i balsamvinäger marinad 8 kycklingfiléer 2 tsk salt 2 krm svartpeppar Marinaden: 1 dl olivolja 1 dl balsamvinäger 4 msk flytande honung 1 tsk gourmetsalt 1 krm svartpeppar 2 vitlöksklyftor 1 kruka färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano. (Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor) Gör så här: Salta och peppra filéerna. Stek kycklingfiléerna i smör. Blanda marinaden. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i marinaden. Låt de marineras några timmar. Går perfekt att låta de ligga över natten. Servera dem till en god sallad och potatisgratäng eller klyftpotatis.

Källa: gourmetmorsan.blogspot.se

På onsdag den 22 februari kommer Foodtwist vara hos Fröken Nilsson ute i Bromma - alldeles vid Ålstens Torg när de ordnar kundkväll. Det kommer bli provsmakning av både det ena och det andra. Fröken Nilsson är en sådan där trevlig butik med både färdiglagat och en massa andra godsaker, ostar, charkuterier och annat spännande Där hittar du också vår Tomatsplash och vår Splash med hallon, Azadas vitlöksolja och deras Apelsinolja och så Andantes olivolja och Fynbos härliga aubergine röra. Vill du komma och provsmaka under kvällen så anmäl dig till kundkvällen i butiken, http://www.frokennilsson.se/ Vi kommer också kunna berätta mera om allt du kan använda produkterna till och lite om det Sydafrikanska köket.

Källa: kerstinsfoodtwist.blogspot.se

Ett recept från en av mina favoriter, Göran Nilsson, som ofta har ett kanonrecept i Borås Tidning på fredagarna. För fyra personer Ingredienser: 500 g benfri kotlettrad Smör till stekning 150 g förvällda trattkantareller 2 finhackade schalottenlökar 70 g ädelost 1 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 2 dl grädde 3 msk lingon (1 msk lingonsylt) salt, peppar Raggmunk 1 stort ägg 0,5 dl vetemjöl 1 dl mjölk 1 nypa salt 500 g potatis smör till stekning Gör så här: Dela kotlettraden på längden och skär i mindre bitar Stek köttet i smör, lägg upp på hushållspapper Lägg i lite mer smör i pannan, stek trattkantareller och lök i några minuter. Ta av plattan och rör ned ädelosten Häll på köttfond, vatten och grädde. Låt såsen koka långsamt till lagom tjock konsistent. Smaka av med salt och peppar. Blanda ned lingonen. Lägg ner köttbitarna och låt sjuda några minuter Raggmunkar Blanda ihop ägg, vetemjöl, mjölk och salt till en smet. Låt vila ca 15 minuter. Skala och riv potatisen. Blanda ned i smeten Stek 8 små raggmunkar i smör Lägg raggmunkarna på varma tallrikar, lägg på köttet och skeda på såsen. Kommentar: Klockren femma! Vilka smaker. Dessutom är rätten lättlagad, tar ca en timme och passar därför utmärkt för en fredag. Vinvalet blev australiskt, Pimpala Road , som finns tillfälligt på systembolaget. Ett kraftigt vin som passar utmärkt till den här sortens mat.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Stolt som en tupp över dom fina ord som Helen på Scrapfabriken har skrivit om mig och mitt skapande. Blev så glad när hon frågade mig om att hålla kurs i Uddevalla i hennes fina butik. Nu hoppas vi på att kursen blir full! Välkomna! Nu börjar Scrapfabriken med sina kurser. Först ut är en färgläggningskurs med Anna Maria ”Rimna” Nilsson. I tre timmar skall hon lära oss hur man färglägger stämplade motiv med Distress Ink samt skuggteknik. Hon kommer att prata lite kring de material och verktyg vi kommer att använda och det utlovas även lite tips och råd. Rimna är världsberömd i stämpelvärlden. Hon har anlitats av företag som Stampavie, Inkido, Tickled Pink Stamps och The Greeting Farm som inspiratör. Rimna har även designeruppdrag från flera svenska scrapbutiker. Besök gärna hennes populära blogg: http://rimna.blogspot.com och blir inspirerad av alla fantastiska alster. Kursen pågår under tre timmar. Allt material ingår i kursavgiften och det enda du behöver ha med dig är ett gott humör. Vi bjuder på fika under dagen. Det kommer att finnas förmånliga erbjudanden på plats för kursdeltagarna. Vi har 10 platser. Det är först till kvar’n som gäller. Anmälan tas emot via telefon, e-post eller via formuläret nedan. Anmälan är bindande och kursavgiften betalas i förskott. Datum: 23 juli Tid: 12.oo-15.oo Plats: Scrapfabriken, Gustaf Mattssons väg 2, Uddevalla Kursavgift: 300 kr (allt material ingår) Sista anmälningsdag: 30 juni -11 Anmälan gör du enklast här.

Källa: rimna.blogspot.se

På söndag efter konserten kommer vi att träffas hos mig! Vi ska fika, prata om hur det har gått, hur vi framfört våra nummer osv. Jag pratar om mig och min vän Matilda. Vi gör konserten tillsammans! Hon står för sopran och jag står för piano! :) Så i onsdags när vi var lediga har jag bakat en hel del till fikat! Jag menar det inte bara jag och hon, våra familjer och hennes föräldrar som är bjudna på "efter-konsertens-fika"! :) Jag har bakat två sorters knäckebröd, rostbröd och hallonmuffins. Allt kommer ut på bloggen och först är ett knäcke som jag smaksatt med parmesanost! Receptet har jag hittat hos min bloggvän Fröken Nilsson . Det blev jättegott! :) Sprött och tunt! Mums! Här är recept på Knäckebröd smaksatt med parmesan: Du behöver: 1 dl krossad linfrö 1 dl sesamfrön 1 ägg 1 dl riven parmesan 2 msk olivolja Så här gör du: 1. Blanda alla ingredienser till en degklump. 2. Lägg degen på bakplåtspapper och lägg en plastfolieark ovanpå. Kavla ut degen tunt. Dra försiktigt bort plastfolie. 3. Grädda knäckebrödet i ugnen, 175 grader ca 15-20 minuter. 4. Ta ut plåten efter halva tiden och skär försiktigt i rutor med pizzaskärare. In ugnen igen för de sista ca 10 minuter. 5. Låt svalna och bryt i knäckerutor. Gott, gott! :)

Källa: ryskadockor.blogspot.se

EN HÄNDELSERIK HELG! Goddagens! Idag var jag inte kaxig när klockan ringde, för lite sömn och många saker på agendan i helgen men jag skulle inte vilja byta bort det mot något! Energidepåerna är fulladdade! Vad har du hittat på för roligt?! Jag hade inga planer på att skriva ett inlägg idag men jag kände för att skriva av mig lite! Förut tyckte jag att både Januari och Februari var sega och långa månader men nu så tycker jag att tiden bara rinner iväg! Härligt! Hur uppfattar du den här tiden? Jag är en sån människa som gillar att hålla på hela tiden med nåt vare sig det är träning, djurkel/skötsel, trädgård eller bak och matlagning! Min man är lika "knäpp" han med! Haha! Vissa laddar batterierna med att "bara vara" medan jag gör det när jag gör saker jag tycker är roliga! Hos Fam. Nilsson finns det alltid nåt att göra! Haha! Jag vet inte många barn som har fått smaka så många olika och många bakverk som min son har fått göra! Han har blivit en riktigt gourmet! Stackars hans tjej som ska baka nåt till honom sedan! Haha! Det finns några bakverk som han specifikt önskar att jag ska baka igen, trots att jag är inte ett big fan av att baka om ett bakverk! Det spelar ingen roll om det är den godaste jag har någonsin ätit och bakat, själva drivet att göra om den är borta! Jag vet ju hur slutresulatet blir! När Isak (min son) igår var och lekte hos några kompisar passade jag på att överraska honom med hans absoluta favorit, Daim- och kolapajen med Chokladgömma! Jag pimpade till den lite bara med extra choklad i botten av skalet! Det värmer i mitt mamma hjärta när jag såg hur glad han blev! Jag och gubben blev också glada eftersom det blev kvällens fika sedan med glass! Den kolan alltså...går inte av för hackor! MUMS! DAIM- OCH KOLAPAJ MED CHOKLADGÖMMA http://arstidsboden.blogspot.se/2014/11/daim-och-kolapaj-med-chokladgomma.html Jag har länge försökt att få in mer vegetarisk mat hemma hos oss, dels för att man mår bättre och så odlar vi ju mycket grönt själv. Detta gör ju att vi kan nästan bli självförsörjande av de saker vi odlar själv!! Nu kan jag stolt säga att 90% av vår mat är Vegetariskt! Jag har nu lyckats samla på mig en massa spännande recept som jag sedan kan använda under skördetid! Lördagens middag blev hemmagjord pasta med pasta rosso och frästa grönsaker med riven parmesan! MUMS! Lördagen blev en riktig utedag och nu i efterhand med tanke på söndagens regnväder valde vi rätt dag att storstäda hönsgårdarna! Man får vara riktig påhittig för att locka ut hönsen på vintern, göra det så torrt och mysigt som det bara går! Vi har tak på våra utegårdar men det hjälper inte alltid när det regnar sidledes! Höns älskar ju att picka och gräva men när marken är frusen får man hitta på annat, halm tex. Just nu så är de ganska mycket på marken men snart vill de upp och sätta sig på pinnar, jag har lite planer på hur jag ska inreda! Jag återkommer med bilder senare! Igår så fick jag äntligen hem mina älskade pullor! Jag har letat länge men det är svårt att hitta denna tiden av året 23 veckors gamla hönor och i större antal! Varför 23 veckors? Därför att det är först då man ver riktigt könen på dem och de börjar att värpa! Bara höns? Ja, vi kan inte ha tuppar hos oss för grannarna uppskattar det tyvärr inte! Visst är de vackra?! Jag älskar att lyxa till med nåt gott i tid och otid, överraska gubben lite! Igår så blev det ett vinglas i växthuset för att vi har faktiskt inte skåla in det ännu! Gör det själv nån gång vetja! Ibland behöver man nåt extra gott, vare sig det är måndag eller helg! Man kan ju inte bara se framemot helgerna...veckan har ju 7 dagar! Haha! Tack fina Majjen för kommentaren i förra inlägget! Ibland undrar jag om folk läser bloggen eller om de är endast intresserade av recepten? Skönt att veta att ni gillar allt runtomkring med! Du gjorde min kväll! Tack! /Helena

Källa: arstidsboden.blogspot.com

Mats-Eric Nilsson's tips på hur du avslöjar brödbluffen. 1. Läs innehållsförteckningen. För att baka riktigt bröd behövs inget annat än mjöl, vatten, jäst (om det inte är surdegsbröd) och salt. Varför ska du lägga dina pengar på bröd som innehåller en massa industriingredienser och tillsatser? 2. Leta i livsmedelsbutiken efter bröd från Saltå, Kung Markatta (om du gillar fullkornsbröd) eller lokala bagerier. På sajten www.aktavara.org finns en Sverigeguide där många pålitliga småbagerier är listade. 3. Be att få se innehållsförteckningen när du handlar i ett bageri. Fråga var brödet har bakats och hur länge det har jäst. Grundregeln är att långa tider är bättre än korta. Ett riktigt lantbröd ska ha en kraftig skorpa. Om undersidan är grov och ojämn är detta också ett bra tecken. Bryt itu brödet som du köpt och känn på aromen. Den ska vara rik och inte ha för mycket jästlukt. Och inkråmet bör ha ojämna hål och inte de små perfekta hål som industrijästen åstadkommer. 4. Gå efter vikt och inte volym när du jämför två bröd. Det riktigt bakade brödet kan verka mycket dyrare än industribrödet, men ta dem i handen och känn på tyngden. Hur tunna skivor kan du skära? Hur mätt blir du? Hur smakar det? 5. Börja som så många andra som tröttnat på industribrödet att baka ditt eget bröd. Se Bullar av stål på SVT2 och gå in på bloggsajten Pain de Martin för kunskaper och inspiration. Posted in: bröd , hel och halv fabrikat Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt