äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mockatårta 6 st Gelatinblad 2 msk frystorkat kaffepulver 1 dl Vatten 0.5 dl irländsk whiskey eller cognac 2 st tårtbottnar 1 st marängbotten Mockamousse 1 dl Socker 4 st Äggulor 2 tsk vaniljsocker 3 msk finstött frytorkat kaffepulver 6 dl Vispgrädde Garnering 100 g mörk blockchoklad 150 g chokladbönor Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 40min Blötlägg alla gelatinblad 5 min. Blanda 2 msk kaffepulver med 1 dl vatten i en liten kastrull. Ta upp 2 gelatinblad och smält dem på svag värme i kaffet. Ta från värmen och häll i spriten. Lägg i en av tårtbottnarna i formen. Skeda över hälften av kaffet. Mockamousse: Vispa socker, äggulor, vaniljsocker och finstött kaffepulver till en fluffig smet. Vispa tills det mesta av kaffepulvret löst sig. Ta upp och smält 4 gelatinblad på svag värme. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll lite av mockagrädden i gelatinet och vänd sedan ner detta i resten av mockagrädden. Lägg 1/3 av mockagrädden på tårtbottnen sedan marängbottnen och ytterligare ett lager mockagrädde. Därefter nästa tårtbotten som fuktats med den andra hälften av kaffet och till sist ett lager mockagrädde. Ställ i frysen. Ta fram tårtan 3–4 tim före servering om den ska tinas i kylen eller drygt 1 tim i rumstemperatur. Garnera den frysta tårtan direkt, då fäster chokladen bäst. Garnering: Smält blockchokladen och häll i en spritspåse eller gör en strut av bakplåtspapper. Klipp till remsor av overheadfilm eller bakplåtspapper som är några cm bredare än tårtans höjd. Tejpa ihop dem och klipp remsan lika lång som tårtan är runtom. Lägg papperet plant och klipp ett litet hål i struten och spritsa lite diagonalt, först åt ena hållet och sedan åt andra. Lyft upp papperet och tryck fast det runt tårtan. Ställ i kyl eller frys tills det är riktigt stelt, lossa då papperet försiktigt. Garnera med chokladbönor. Foto: Pepe Nilsson Favorisera

Källa: recept.se

3 auberginer 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche, 34% 2 dl riven ost smör rapsolja Betyg: Antal röster: 2 Ingår i kategorierna Huvudrätt Gör så här! Som nybliven student (och vegetarian dessutom) är det viktigt att försöka se till att få i sig hälsosam och gärna god mat som är enkel och tar lite tid att göra. Denna gratäng är ett av mina favoritrecept och har fått mycket beröm av både vegetarianer och kompisar och familj som äter en allsidig kost. Toppen rätt att bjuda på till finare tillfällen men också en rätt som passar bra till vardags! Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i en cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk i lite smör och rapsolja. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek skivorna i smör och rapsolja, ca en minut per sida. Blanda tomatsås med crème fraiche. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Klart! Inskickat av Hannah Nilsson, Lund.

Källa: skanemejerier.se

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

Torsdagen skulle egentligen bjuda på laxwallenbergare men då jag åt lax till lunch i kombination med att hustrun bakat surdegsbröd valde jag i stället ett sopprecept från Göran Nilsson, en av mina favoriter, i Borås Tidning. För fyra personer Ingredienser: Räkfond 1 kg räkor med skal 2 msk rapsolja 0,5 gul lök 1 liten morot 20 g rotselleri 2 msk tomatpuré 5 vitpepparkorn Soppa 1 skalad morot i tärningar 1 skalad palsternacka i tärningar 1 skald kålrot i tärningar 2 msk rapsolja 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 2 citrongräs 4 dl grädde Gör så här: Fond : Skala räkorna, spara skalen och lägg undan räkorna till soppan. Skala och skölj grönsakerna. Skär lök, morot och rotselleri i minder bitar. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs räkskalen tillsammans med grönsakerna så att nästa alla vätska försvinner. Klicka ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på vatten så det täcker skalen och tillsätt vitpepparkornen. Koka upp och sjud under lock i ca 30 minuter. Sila. Soppa : Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Häll av. Dela chilifrukten och skrapa ur fröna, strimla. Finhacka vitlöken och strimla citrongräset. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs chili, vitlök och citrongräs hastigt. Häll på räkfonden och reducera till hälften. Häll på grädden, koka 5 minuter. Sila. Koka upp och blanda ner rotfrukterna. Koka några minuter och smaka av med salt. Tag av värmen och blanda ned räkorna. Kommentar: En kanonsoppa! Det känns väldigt tillfredställande att göra både fond och soppa samtidigt. Soppan har en härlig stuns och rotfrukterna blir så goda. Till detta kan man mycket väl använda frysta räkor, det är nästa slöseri att använda färska här. Tina dem gärna så här . Hustrun började med fonden eftersom jag kom hem ganska sent så det var bara att ta vid där. Det tar kanske lite lång tid för en vardag men å andra sidan handlar det bara om planering.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Så där ja, då var ytterligare en arbetsvecka avklarad och en helg ligger framför oss. Håkan är ledig hela helgen så vi får se vad vi hittar på. Det känns som att det kanske hänger lite på vad det blir för väder, blir det plötsligt sommar igen så skull det inte vara helt fel med ett strandbesök. Blir det istället höst så gör vi kanske en liten utflykt, vi har ett ställe som vi väntat på att besöka länge och vem vet, i morgon så kanske... Dagens middagsrätt är gjord efter ett recept vi fått tipsat från Ankis mor, en riktigt receptskatt, som vet precis vad som går hem hos oss. Även denna gången fick hon in en femetta, fisksoppan som vi njutit av var verkligen hur god som helst och smördegstäcket gjorde sig kanon till soppan. Håkan slutade jobba tidigt denna fredag så han trampade ner till systembolaget för ett vininköp till soppan. Denna gången gick han efter utseendet på flaskan och det gjorde han helt rätt i, det gifte sig perfekt med maten. Flaskan innehöll ett bubblande rosévin vid namn Blason de Bourgogne , nummer 7687 för en kostnad av 89 kronor. Friskt med mycket bubblor, ett vin som absolut kommer att drickas av oss fler gånger. Täckt soppa. Fisk med smördegstäcke 2 port. varmrätt eller 4 port. förrätt. 1 liten strimlad purjolök 1 msk olja ½ burk krossade tomater 6-7 dl fiskbuljong ½ pkt saffran 1 pressad vitlök ½ tsk dragon ½ tsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 400 g torsk i bitar räkor och musslor efter eget tycke och smak 1 smördegsplatta ägg till pensling "Smält" purjon i oljan, låt den inte få färg. Tillsätt kryddor, saffran och vitlök och låt sjuda under lock i 10 minuter. Lägg i fisken och sjud 6-8 minuter. Fördela soppan i ugnsfasta portionsformar (som ej är för vida upp till) och lägg i musslor och räkor efter behag. Täck skålarna med smördeg och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen på ca 200 graders värme i ca 15 minuter. Servera gärna med aioli. Soppan kan förberedas fram t.o.m att locket ska läggas på. Ett hål är gjort och där nere hägrar soppan med fisk och räkor, så god! Just nu snurrar Doobidoo på tvn, Lisa Nilsson har just sjungit med någon vi inte har någon aning om vem det är. Ostbågarna ska hällas upp, drinken blandas (blir en Elektrisk lemonad ) och en styck tv ska tittas på och förmodligen slumras till, brukar bli så när det är fredagskväll. Somnar ni också framför tvn när det är fredagskväll? Hur som helst, ha en härlig helg! Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Min bonus dotter fyller 6 år imorgon och har idag sitt barnkalas. Hon har pratat om sin barnkalastårta i flera månader och tänkt ut flera olika teman och till slut fick vi lugna hennes fantasier som blev vildare och vildare och det fick bli en Pippi tårta. Hon har till och med suttit och Googlat "Pippi tårta" och hittade en superfin tårta hos Tove - Baka baka liten kaka . Så vi snodde Toves idé och gjorde vår tolkning av Pippi, Herr Nilsson och myntväskan =) Här är resultatet =) Tårtan är fylld med Mjölkchoklad fluff & Vaniljkräm och är spacklad med enkel Mashmallowsfrosting med jordgubbssmak =)

Källa: sockertussen.blogspot.se

Detta recepet hittade jag i boken som är skriven av Christina Nilsson självaste ägaren till Kalasform !! När jag köpte boken så visste jag ju inte att jag skulle få äran att ha henne som samarbetsparter! Så en liten hyllning till Kalasform och boken så är toppen den måste ni bara köpa! Jag har använt mig av muffinsformen Lagom"viola", som jag köpte hos Casual Living . Här kommer receptet.. Jag har lagt till extra mandelmassa och sedan hade jag i mandelessensen som jag fick med från Dr.Oetkers paket! Enkla Mazariner 12st 150 gr smör 75 g mandelmassa (jag tog 100 gr finriven mandelmassa) 1 ägg 2½ dl strösocker (ekologiskt) 3 dl vetemjöl (ekologiskt) 1 msk vanlijsocker ½ bakpulver 1½ dl mjölk ½ tsk mandel essens (mitt påhitt, så det kan man utesluta om man vill följa orginalreceptet ) Glasyr: 3 dl florsocker (ekologiskt) 1½ msk vatten Några droppar citronsaft Mitt tillägg: 2-3 droppar lila karamellfärg viol flakes vita pärlor Gör så här: Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mandelmassan i äggsmeten. Blanda vetemjöl med vanlijsockret och bakpulver i en separat bunke. Tillsätt mjölblandningen i smeten omväxlande med det smälta smöret och mjölken. Häll smeten i pappersformar placerade i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakorna svala i muffinsplåten. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna och gardera med pärlor eller strössel. Helt enkelt det du tycker är snyggt! Strösockret och florsockret jag använder till kakorna är från Dansukker och är ekologiskt. Gör att kakorna smakar mera och får finare färg! Bakpulvret, vanlijsockret , mandel essensen, och violströsslet är ifrån Dr.Oetker .

Källa: surdegsmilla.blogspot.se

Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt. Alla är de namn på panerat kött, ibland på biff eller kalv och ibland på gris, det varierar lite mellan länderna. Alla är de dock utmärkta exempel på hur man kan göra magert kött mycket fetare. Fett, det är gott det förstår ni. Det är fredag och jag är grymt sugen på fett. Eller i alla fall panerat kött. Under eftermiddagens besök på Hötorgshallen, hos utmärkta G. Nilsson Livs , blev jag presenterad för en riktigt vacker bit kalvinnanlår. Av den skar den trevlige kötthandlaren två fina skivor och bankade ut dem åt mig. Jag kunde ju ha gjort det själv men nu erbjöd han ju sig. Jag brukar egentligen ta benfri kalvkotlett eftersom innanlår ofta är lite segt. Det här köttet var dock av absolut högsta kvalitet så det var mört som smör. Nästan i alla fall. Två vackra skivor kalvkött. Goddag, goddag. Angenämt. På vägen hem köpte jag lite tillbehör och på kvällen vara det bara att sätt igång med att förvandla köttskivorna till en middag. Eftersom vi hade en del kokt potatis i kylen blev det Bratkartoffeln till schnitzeln. Stekt potatis är ju också riktigt fett och gott. Detta plus köttet ovan blev en middag. En fet och fin middag. Wienerschnitzel mit Bratkartoffeln 2 prima skivor kalvinnanlår eller benfri kalvkotlett 2 ägg Vetemjöl till panering Panko, eller vanligt ströbröd, till panering Smör att steka i Rapsolja att också steka i Salt & vitpeppar Kokt potatis, precis lagom mycket 1 schalottenlök 1 liten burk ansjovis (OBS! Både fisken och spadet ska användas) 3 msk kapris 1 dl vitt torrt vin (inte fatlagrat) 1 dl vispgrädde 1 citron 3 dl ärter Börja med att banka ut köttet ordentligt. Detta slipper man om man handlar av en snäll slaktare. Salta och peppra och sikta sedan mjöl över hela köttskivorna. Knäck äggen i en stor djup tallrik och vispa upp dem med en gaffel. Två ägg som var så knäckta att de glodde på mig. Nu glor de på dig. Lägg ner köttet i äggsmeten och se till att skivorna bli helt täckta av ägg. Mjölet måste bli helt uppblött annars fastnar inte ströbrödet. Om man, som jag gjorde, använder panko så blir paneringen väldigt knaprig men om man väljer vanligt ströbröd blir den något tätare. Panko är japanskt ströbröd som är mycket grövre än vanligt ströbröd. Det används till tempura, bland annat. Schnitzeln tittar upp ur äggröran och längtar efter panko. Dags nu att vända det äggkladdiga köttet i ströbrödet. Tryck till så att det fastnar ordentligt överallt. På köttet alltså. Inte ÖVERALLT. Aaaah! Det känns bättre. Hetta upp en panna med rejält med matfett, lika delar smör och olja ungefär, och stek köttet på medelvärme tills det är gyllenbrunt. Låt rinna av lite på hushållspapper. Eller på tusenkronorssedlar om du är jätterik. Den är gyllenbrun på undersidan men lite blyg. Den vill bara visa framsidan. Finhacka löken. Skär potatisen i mindre bitar och bryn den ordentligt i smör. När potatisen är färdig, lägg i löken och stek vidare tills löken är genomskinlig. Salta och peppra. Potatis som är stekt med kärlek, i smör och med lök. Ta upp ansjovisen ur burken men slå inte bort spadet. Betrakta fisken med kärlek i blicken en liten stund. Ansjovis som betraktas med kärlek. Ett ögonblick av fiskfulness. Skär den i småbitar och blanda med kapris. Servera vid sidan om så att alla får ta så mycket de vill. Jag vill ta jättemycket. Citronen betraktar vindögt en liten skål med ansjovis och kapris som blandats både med sked och med omtanke. En liten sås ska vi väl kunna få till också. Pannan som du just stekt köttet i är fullt av gott. Brynt smör, köttsaft och brödsmulor blir en bra början på en sås. Dra på värmen och slå i vinet. Koka nästan bort det och slå i grädden och ansjovisspadet. Koka ihop lite och smaka av med vitpeppar. Salt behövs knappast eftersom ansjovisspad är ganska salt. Sila såsen innan det är dags att äta. Koka ärterna i saltat vatten, slå av vattnet och slå i en klick smör. Dags att käka. Jävelberg vad gott. Vi drack kyld beaujolais till schnitzeln. Det fungerar utmärkt eftersom beaujolais är ett rött vin som nästan beter sig som ett kraftigt vitt. Det har hög syra och är mycket fruktigt och bärigt vilket sitter fint till fetare mat. Beaujolais är djupt underskattat och bör drickas mycket oftare. Jag lovar att göra det. Fleurie Poncié Domaine du Vissoux 2012 (nr 5150) 149 kr Doften är stor och kryddig med toner av hallon och blåbär. Smaken är ganska lätt och mjukt med hög syra och lång eftersmak med inslag av röda bär, örter och smörkola. Det här vinet passade bäst av de två till maten tack vare sin markerade syra. Morgon Marcel Lapierre 2013 (nr 91294) 198 kr Doften är mycket fruktig och tät med toner av mörka körsbär i örtig stil. Smaken är lätt och mycket mjuk med bra syra och inslag av hallon och söt lakrits. Vi serverade bägge vinerna kylda, vid cirka 12-14 grader, och detta vin passade bra till maten men gjorde sig bäst på egen hand. Två viner från två olika byar i Beaujolais. Samma druva dock, nämligen gamay. Kanske borde vi ha lyssnat på något tyskt, Rammstein till exempel. Det gjorde vi dock inte. Det blev Dave Brubeck hela kvällen. Vi är våra grannars idoler. Tror vi. Om de gillar jazz alltså. Kerstin är vår tjockaste katt. Hon verkar tveksam till Dave Brubeck. Hon är dock mindre tveksam till mat.

Källa: olmasnjutbar.blogspot.se

EN HÄNDELSERIK HELG! Goddagens! Idag var jag inte kaxig när klockan ringde, för lite sömn och många saker på agendan i helgen men jag skulle inte vilja byta bort det mot något! Energidepåerna är fulladdade! Vad har du hittat på för roligt?! Jag hade inga planer på att skriva ett inlägg idag men jag kände för att skriva av mig lite! Förut tyckte jag att både Januari och Februari var sega och långa månader men nu så tycker jag att tiden bara rinner iväg! Härligt! Hur uppfattar du den här tiden? Jag är en sån människa som gillar att hålla på hela tiden med nåt vare sig det är träning, djurkel/skötsel, trädgård eller bak och matlagning! Min man är lika "knäpp" han med! Haha! Vissa laddar batterierna med att "bara vara" medan jag gör det när jag gör saker jag tycker är roliga! Hos Fam. Nilsson finns det alltid nåt att göra! Haha! Jag vet inte många barn som har fått smaka så många olika och många bakverk som min son har fått göra! Han har blivit en riktigt gourmet! Stackars hans tjej som ska baka nåt till honom sedan! Haha! Det finns några bakverk som han specifikt önskar att jag ska baka igen, trots att jag är inte ett big fan av att baka om ett bakverk! Det spelar ingen roll om det är den godaste jag har någonsin ätit och bakat, själva drivet att göra om den är borta! Jag vet ju hur slutresulatet blir! När Isak (min son) igår var och lekte hos några kompisar passade jag på att överraska honom med hans absoluta favorit, Daim- och kolapajen med Chokladgömma! Jag pimpade till den lite bara med extra choklad i botten av skalet! Det värmer i mitt mamma hjärta när jag såg hur glad han blev! Jag och gubben blev också glada eftersom det blev kvällens fika sedan med glass! Den kolan alltså...går inte av för hackor! MUMS! DAIM- OCH KOLAPAJ MED CHOKLADGÖMMA http://arstidsboden.blogspot.se/2014/11/daim-och-kolapaj-med-chokladgomma.html Jag har länge försökt att få in mer vegetarisk mat hemma hos oss, dels för att man mår bättre och så odlar vi ju mycket grönt själv. Detta gör ju att vi kan nästan bli självförsörjande av de saker vi odlar själv!! Nu kan jag stolt säga att 90% av vår mat är Vegetariskt! Jag har nu lyckats samla på mig en massa spännande recept som jag sedan kan använda under skördetid! Lördagens middag blev hemmagjord pasta med pasta rosso och frästa grönsaker med riven parmesan! MUMS! Lördagen blev en riktig utedag och nu i efterhand med tanke på söndagens regnväder valde vi rätt dag att storstäda hönsgårdarna! Man får vara riktig påhittig för att locka ut hönsen på vintern, göra det så torrt och mysigt som det bara går! Vi har tak på våra utegårdar men det hjälper inte alltid när det regnar sidledes! Höns älskar ju att picka och gräva men när marken är frusen får man hitta på annat, halm tex. Just nu så är de ganska mycket på marken men snart vill de upp och sätta sig på pinnar, jag har lite planer på hur jag ska inreda! Jag återkommer med bilder senare! Igår så fick jag äntligen hem mina älskade pullor! Jag har letat länge men det är svårt att hitta denna tiden av året 23 veckors gamla hönor och i större antal! Varför 23 veckors? Därför att det är först då man ver riktigt könen på dem och de börjar att värpa! Bara höns? Ja, vi kan inte ha tuppar hos oss för grannarna uppskattar det tyvärr inte! Visst är de vackra?! Jag älskar att lyxa till med nåt gott i tid och otid, överraska gubben lite! Igår så blev det ett vinglas i växthuset för att vi har faktiskt inte skåla in det ännu! Gör det själv nån gång vetja! Ibland behöver man nåt extra gott, vare sig det är måndag eller helg! Man kan ju inte bara se framemot helgerna...veckan har ju 7 dagar! Haha! Tack fina Majjen för kommentaren i förra inlägget! Ibland undrar jag om folk läser bloggen eller om de är endast intresserade av recepten? Skönt att veta att ni gillar allt runtomkring med! Du gjorde min kväll! Tack! /Helena

Källa: arstidsboden.blogspot.com

God morgon och god ny vecka! En vecka kvar sen är hela familjen, typ i fas, med tider och rutiner. Men än är det ett tag kvar för barnen att fortsätta med sina härliga och aktiva sommarlov. Kompisar, padel, basket, minigolf, resor till Kalmar/Öland... Det är väldigt roligt men samtidigt lite slitigt när klockan ringer 05:00 och det är dags för mig att göra mig klar för jobbet. :-) Blir lite kortvecka även denna vecka. De middagar som är planerade har jag hämtat på köket.se Veckans första måltid blev denna Chicken cashew av Tove Nilsson. Alla hennes recept som jag lagat är så goda, även denna. Psst... DENNA kokbok är toppen om du gillar asiatisk mat. Chicken cashew, 4 p Du behöver 1,5 dl cashewnötter 500 g kycklinglårfilé utan skinn 1-2 msk röd currypasta 4 msk neutral rapsolja 2 gula lökar, strimlade 2 klyfta vitlök, skivade 1 msk färsk ingefära, finhackad 1 röd paprika, strimlad 1 gul paprika, strimlad 1 dl ostronsås 1 msk vitvinsvinäger 65 g mangoldblad (eller färska spenatblad) tog spenat Tillbehör 4 port ris (tog jasminris) 2 citrongräs Gör så här Koka riset tillsammans med bankat citrongräs enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en stekpanna eller wok och rosta nötterna snabbt i pannan. Häll av på ett fat och lägg åt sidan. Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med currypasta i olja. När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält. Tillsätt lök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så de blir lite mjuka men fortfarande “tuggiga”. Tillsätt ostronsås och vinäger. Vänd in mangold och cashewnötter. Servera med riset. Receptet är kopierat från hemsidan, och du hittar det HÄR Väldigt enkelt och gott. Till och med 15-åringen som är skeptisk till all "konstig" mat gav rätten godkänt. Sen var det premiär för en, tror jag, rolig grej. Första leveransen av vinprenumerationen från vinoteket.se . Vid beställning fick vi datum och en bred leveranstid, mellan 18-22. Men ca en timma innan kom ett sms med exakt leveranstid och det gick även att följa bilen på en karta. Smidigt efter som detta var lite bortglömt och vi var på väg ut på en promenad efter maten och 15-åringen själv hemma :-) Det är alltså vinexperter som väljer ut ett antal viner och boxarna går att beställa tre olika nivåer. 499:-, 599:- eller 799:- Valde mellannivån. Nu när snart hösten är här kommer jag bjuda hem goda vänner på lite vinprovning och mat anpassad efter de olika vinerna. Kul! Vinboxarna kommer, om man vill, var fjärde vecka men det är bara att stoppa om man inte vill ha fler. Det kan kanske bli lite väl fullt i vinkylen. Detta var i första leveransen: 1. SELECCIÓN NUMERADA NAVARRA CRIANZA V11 2016 DOFT & SMAK Elegant och komplext vin som legat 18 månader på ekfat. Klassiskt och elegant i stilen. På näsan känner vi massor av mörk frukt som mogna plommon och bigarråer. Detta känns även igen på smaken med adderad kryddighet, fin ek som ger uttryck av mjölkchoklad, kaffe och läder, efterföljande en lång fin avslutning. PASSAR TILL Servera vinet kring 18-20 grader och avnjut det gärna tillsammans med en bättre köttbit, varför inte på lamm från grillen som endast rubbats med en god olivolja, salt, peppar och färska krydor som salvia eller timjan. Lägg sedan på dina favoritgrönsaker på grillen mot slutet så de får den fina grillsmaken men behåller sin krisp. BESKRIVNING Här har vi en superb Navarra, skapad av en stjärnvinmakare till ett riktigt pangpris mot att vi håller producenten hemlig. Det är inte ofta som man kommer över denna kvalitet för denna blygsamma peng från supertrendiga Navarra, så detta är vi verkligen stolta över att få presentera för er kunder. Det vi kan avslöja är att i familjens ägor ingår tre vingårdar varav två i Rioja och då i byarna Azagra och Haro och sedan den äldsta vingården i Campanas som ligger i appellation Navarra och just detta vin kommer då ifrån den sistnämnde. De som driver dessa vingårdar idag är den femte generationens unga och innovativa vinmakare. De värnar mycket om att vinet ska tala sitt rätta ursprung. Numerada v11, består av en blend på Cabernet Sauvignon, Tempranillo och Garnacha. Sedan har vinet fått mogna två år på ekfat vilket är betydligt längre än de flesta Crianzas! 2. AIMÉ BOUCHER PINOT NOIR 2019 DOFT & SMAK Distinkta aromer, med en unik stil av subtila arom av röda frukter. Fint balanserad, med sammetslena tanniner och inslag av svarta körsbär. PASSAR TILL Servera runt 14-18°C till grillad fisk, rätter på vitt kött, såsom kalv eller fläskkotletter. BESKRIVNING Den berömda vinmakaren Aimé Boucher etablerade sin vingård i Loire-dalen 1923, alldeles nära King Francis den förstas magnifika slott Chambord. För att symbolisera ursprunget och renheten i sina viner, använde han kungens emblem, en kunglig Salamander. Som en hyllning till hans antika hantverk och passion, har dagens Aimé Boucher-viner samma salamander som en symbol för sitt ursprung och terroir. 3. AKAU PINOT NOIR 2016 DOFT & SMAK Fruktdriven Nya Världen-Pinot med plommon, mörka körsbär och kryddig ek. Lagom mjukt med mogna tanniner som ger en silkeslen munkänsla och ett långt härligt avslut. PASSAR TILL Servera något svalt, runt 14-18°C tillsammans med anka, eller en svamprisotto. Är även utmärkt när du ska lägga kyckling på grillen i sommar! BESKRIVNING Akau är ett livfullt vin som återspeglar allt du kan förvänta dig av Marlborough-viner när de är som bäst! Du hittar här en fruktdriven Nya Världen-Pinot med plommon, mörka körsbär och kryddig ek. Lagom mjukt med mogna tanniner som ger en silkeslen munkänsla och ett långt härligt avslut. 4. CABALIÉ CUVÉE VIEILLES VIGNES 2019 DOFT & SMAK Mogna aromer av krikon, plommon, björnbär och söta kryddor. Stora, fylliga och lena smaker av inbjudande röda och svarta frukter. UTMÄRKELSER Guld - Guide Gilbert & Gaillard, 2019 PASSAR TILL Servera runt 16-20 grader tillsammans med fylliga rätter såsom vitlöksrostat lamm, mustiga grytor eller hårdostar. BESKRIVNING Den Parker-hyllade vinmakaren Hervé Sabardeil har gjort denna stora, mogna katalanska röda i över ett decennium. Nyligen gjorde han en jubileumsblandning som visade sig vara så populär att han gjorde det igen. Hervé anskaffade druvorna från samma skifferrika jordar av Maury i Roussillon, en stad där vinproduktionen har gått i arv sedan andra århundradet före kristus. Vinrankorna är 60-100 år gamla så utbytena är små, vilket ger vinet verklig kraft och intensitet. Gjord på Greanche med en stor del kryddig, mörkfruktig Carignan, är denna magnifika röda en stark utmanare till den ursprungliga Cabalié. På återhörande och då med ett laxrecept. Ha en fin dag!

Källa: kobbarokrubb.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2022 ® v3 - Kontakt