äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mockatårta 6 st Gelatinblad 2 msk frystorkat kaffepulver 1 dl Vatten 0.5 dl irländsk whiskey eller cognac 2 st tårtbottnar 1 st marängbotten Mockamousse 1 dl Socker 4 st Äggulor 2 tsk vaniljsocker 3 msk finstött frytorkat kaffepulver 6 dl Vispgrädde Garnering 100 g mörk blockchoklad 150 g chokladbönor Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 40min Blötlägg alla gelatinblad 5 min. Blanda 2 msk kaffepulver med 1 dl vatten i en liten kastrull. Ta upp 2 gelatinblad och smält dem på svag värme i kaffet. Ta från värmen och häll i spriten. Lägg i en av tårtbottnarna i formen. Skeda över hälften av kaffet. Mockamousse: Vispa socker, äggulor, vaniljsocker och finstött kaffepulver till en fluffig smet. Vispa tills det mesta av kaffepulvret löst sig. Ta upp och smält 4 gelatinblad på svag värme. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll lite av mockagrädden i gelatinet och vänd sedan ner detta i resten av mockagrädden. Lägg 1/3 av mockagrädden på tårtbottnen sedan marängbottnen och ytterligare ett lager mockagrädde. Därefter nästa tårtbotten som fuktats med den andra hälften av kaffet och till sist ett lager mockagrädde. Ställ i frysen. Ta fram tårtan 3–4 tim före servering om den ska tinas i kylen eller drygt 1 tim i rumstemperatur. Garnera den frysta tårtan direkt, då fäster chokladen bäst. Garnering: Smält blockchokladen och häll i en spritspåse eller gör en strut av bakplåtspapper. Klipp till remsor av overheadfilm eller bakplåtspapper som är några cm bredare än tårtans höjd. Tejpa ihop dem och klipp remsan lika lång som tårtan är runtom. Lägg papperet plant och klipp ett litet hål i struten och spritsa lite diagonalt, först åt ena hållet och sedan åt andra. Lyft upp papperet och tryck fast det runt tårtan. Ställ i kyl eller frys tills det är riktigt stelt, lossa då papperet försiktigt. Garnera med chokladbönor. Foto: Pepe Nilsson Favorisera

Källa: recept.se

Ingredienser Cassataglasstårta 1 st tårtbotten ca 24 cm 100 g röda cocktailbär 100 g gröna cocktailbär 100 g suckat 1 dl maraschinolikör 2 st Ägg 1 dl Socker 50 g hackad mörk choklad 5 dl Vispgrädde Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 35min Ta undan ca 10 cocktailbär till garnering och hacka resten. Blanda med suckat. Häll över sprit och rör om. Täck med plastfolie och låt stå minst 8 tim. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ner fruktblandningen med spriten samt chokladen. Vispa grädden och blanda ner den. Häll smeten i en zuccottoform eller en 2-litersform, ca 24 cm i diameter, eventuellt klädd med plastfolie. Lägg på en tårtbotten som lock. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 tim. Doppa formen i varmt vatten om du inte använder plastfolie så lossnar den lättare. Stjälp upp på ett fat och låt temperera en stund. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Du kan byta ut likören mot rom men bör då lägga till 0,5 dl socker." Favorisera

Källa: recept.se

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

3 auberginer 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche, 34% 2 dl riven ost smör rapsolja Betyg: Antal röster: 2 Ingår i kategorierna Huvudrätt Gör så här! Som nybliven student (och vegetarian dessutom) är det viktigt att försöka se till att få i sig hälsosam och gärna god mat som är enkel och tar lite tid att göra. Denna gratäng är ett av mina favoritrecept och har fått mycket beröm av både vegetarianer och kompisar och familj som äter en allsidig kost. Toppen rätt att bjuda på till finare tillfällen men också en rätt som passar bra till vardags! Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i en cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk i lite smör och rapsolja. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek skivorna i smör och rapsolja, ca en minut per sida. Blanda tomatsås med crème fraiche. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Klart! Inskickat av Hannah Nilsson, Lund.

Källa: skanemejerier.se

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy