äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

3 auberginer 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche, 34% 2 dl riven ost smör rapsolja Betyg: Antal röster: 2 Ingår i kategorierna Huvudrätt Gör så här! Som nybliven student (och vegetarian dessutom) är det viktigt att försöka se till att få i sig hälsosam och gärna god mat som är enkel och tar lite tid att göra. Denna gratäng är ett av mina favoritrecept och har fått mycket beröm av både vegetarianer och kompisar och familj som äter en allsidig kost. Toppen rätt att bjuda på till finare tillfällen men också en rätt som passar bra till vardags! Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i en cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk i lite smör och rapsolja. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek skivorna i smör och rapsolja, ca en minut per sida. Blanda tomatsås med crème fraiche. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Klart! Inskickat av Hannah Nilsson, Lund.

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

På onsdag den 22 februari kommer Foodtwist vara hos Fröken Nilsson ute i Bromma - alldeles vid Ålstens Torg när de ordnar kundkväll. Det kommer bli provsmakning av både det ena och det andra. Fröken Nilsson är en sådan där trevlig butik med både färdiglagat och en massa andra godsaker, ostar, charkuterier och annat spännande Där hittar du också vår Tomatsplash och vår Splash med hallon, Azadas vitlöksolja och deras Apelsinolja och så Andantes olivolja och Fynbos härliga aubergine röra. Vill du komma och provsmaka under kvällen så anmäl dig till kundkvällen i butiken, http://www.frokennilsson.se/ Vi kommer också kunna berätta mera om allt du kan använda produkterna till och lite om det Sydafrikanska köket.

Källa: kerstinsfoodtwist.blogspot.se

Torsdagen skulle egentligen bjuda på laxwallenbergare men då jag åt lax till lunch i kombination med att hustrun bakat surdegsbröd valde jag i stället ett sopprecept från Göran Nilsson, en av mina favoriter, i Borås Tidning. För fyra personer Ingredienser: Räkfond 1 kg räkor med skal 2 msk rapsolja 0,5 gul lök 1 liten morot 20 g rotselleri 2 msk tomatpuré 5 vitpepparkorn Soppa 1 skalad morot i tärningar 1 skalad palsternacka i tärningar 1 skald kålrot i tärningar 2 msk rapsolja 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 2 citrongräs 4 dl grädde Gör så här: Fond : Skala räkorna, spara skalen och lägg undan räkorna till soppan. Skala och skölj grönsakerna. Skär lök, morot och rotselleri i minder bitar. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs räkskalen tillsammans med grönsakerna så att nästa alla vätska försvinner. Klicka ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på vatten så det täcker skalen och tillsätt vitpepparkornen. Koka upp och sjud under lock i ca 30 minuter. Sila. Soppa : Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Häll av. Dela chilifrukten och skrapa ur fröna, strimla. Finhacka vitlöken och strimla citrongräset. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs chili, vitlök och citrongräs hastigt. Häll på räkfonden och reducera till hälften. Häll på grädden, koka 5 minuter. Sila. Koka upp och blanda ner rotfrukterna. Koka några minuter och smaka av med salt. Tag av värmen och blanda ned räkorna. Kommentar: En kanonsoppa! Det känns väldigt tillfredställande att göra både fond och soppa samtidigt. Soppan har en härlig stuns och rotfrukterna blir så goda. Till detta kan man mycket väl använda frysta räkor, det är nästa slöseri att använda färska här. Tina dem gärna så här . Hustrun började med fonden eftersom jag kom hem ganska sent så det var bara att ta vid där. Det tar kanske lite lång tid för en vardag men å andra sidan handlar det bara om planering.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Hello Sunshine´s! Blir alldeles till mig när jag kan fota middagsmaten i solsken . Ser ni solstrålarna på bilden? När hände det senast?!! Ja, nån gång i oktober i bästa fall...Hurra vad härligt:-) Idag blev det en variant av denna kycklingrätt. Men utan redning och med torkade kantareller, massor av persilja och citrustouch. Tänk så enkelt och snabbt det går egentligen att tillaga till exempel kycklingfilé eller laxfilé. I stället för att slentrianmässigt steka den där falukorven när man har bråttom så går det här ju lika snabbt! Blir ännu mer övertygad om min filosofi med riktig, äkta mat nu när jag läser Den Hemlige Kocken av Mats-Eric Nilsson. Att undvika processad mat så långt det är möjligt! Det är fascinerande läsning om alla tillsatser för att maten ska smaka så äkta som möjligt när råvaran kanske inte är den bästa...Rekommenderas verkligen!! Ha det bäst! Här kommer kvällens middagsrecept : Kycklingpanna med kantareller 600 g kycklingfilé 1 stor purjolök en rejäl näve torkade kantareller olivolja smör 2,5 dl grädde ca 1 dl vatten 1 citron salt och peppar färsk persilja, finhackad Strimla kycklingfiléerna och skär purjolöken i cm-tjocka bitar. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt olivolja och smör. Fräs purjolök och kyckling lätt. Tillsätt sedan grädde vatten och de torkade kantarellerna. Låt puttra under lock tills kycklingköttet är färdigt, ca 10 minuter. Pressa över en halv citron och spara den andra halvan till servering. Strö persilja över. Servera med t ex fullkornsris.

Källa: mrssunshinecooking.blogspot.se

Stolt som en tupp över dom fina ord som Helen på Scrapfabriken har skrivit om mig och mitt skapande. Blev så glad när hon frågade mig om att hålla kurs i Uddevalla i hennes fina butik. Nu hoppas vi på att kursen blir full! Välkomna! Nu börjar Scrapfabriken med sina kurser. Först ut är en färgläggningskurs med Anna Maria ”Rimna” Nilsson. I tre timmar skall hon lära oss hur man färglägger stämplade motiv med Distress Ink samt skuggteknik. Hon kommer att prata lite kring de material och verktyg vi kommer att använda och det utlovas även lite tips och råd. Rimna är världsberömd i stämpelvärlden. Hon har anlitats av företag som Stampavie, Inkido, Tickled Pink Stamps och The Greeting Farm som inspiratör. Rimna har även designeruppdrag från flera svenska scrapbutiker. Besök gärna hennes populära blogg: http://rimna.blogspot.com och blir inspirerad av alla fantastiska alster. Kursen pågår under tre timmar. Allt material ingår i kursavgiften och det enda du behöver ha med dig är ett gott humör. Vi bjuder på fika under dagen. Det kommer att finnas förmånliga erbjudanden på plats för kursdeltagarna. Vi har 10 platser. Det är först till kvar’n som gäller. Anmälan tas emot via telefon, e-post eller via formuläret nedan. Anmälan är bindande och kursavgiften betalas i förskott. Datum: 23 juli Tid: 12.oo-15.oo Plats: Scrapfabriken, Gustaf Mattssons väg 2, Uddevalla Kursavgift: 300 kr (allt material ingår) Sista anmälningsdag: 30 juni -11 Anmälan gör du enklast här.

Källa: rimna.blogspot.se

På söndag efter konserten kommer vi att träffas hos mig! Vi ska fika, prata om hur det har gått, hur vi framfört våra nummer osv. Jag pratar om mig och min vän Matilda. Vi gör konserten tillsammans! Hon står för sopran och jag står för piano! :) Så i onsdags när vi var lediga har jag bakat en hel del till fikat! Jag menar det inte bara jag och hon, våra familjer och hennes föräldrar som är bjudna på "efter-konsertens-fika"! :) Jag har bakat två sorters knäckebröd, rostbröd och hallonmuffins. Allt kommer ut på bloggen och först är ett knäcke som jag smaksatt med parmesanost! Receptet har jag hittat hos min bloggvän Fröken Nilsson . Det blev jättegott! :) Sprött och tunt! Mums! Här är recept på Knäckebröd smaksatt med parmesan: Du behöver: 1 dl krossad linfrö 1 dl sesamfrön 1 ägg 1 dl riven parmesan 2 msk olivolja Så här gör du: 1. Blanda alla ingredienser till en degklump. 2. Lägg degen på bakplåtspapper och lägg en plastfolieark ovanpå. Kavla ut degen tunt. Dra försiktigt bort plastfolie. 3. Grädda knäckebrödet i ugnen, 175 grader ca 15-20 minuter. 4. Ta ut plåten efter halva tiden och skär försiktigt i rutor med pizzaskärare. In ugnen igen för de sista ca 10 minuter. 5. Låt svalna och bryt i knäckerutor. Gott, gott! :)

Källa: ryskadockor.blogspot.se

Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt. Alla är de namn på panerat kött, ibland på biff eller kalv och ibland på gris, det varierar lite mellan länderna. Alla är de dock utmärkta exempel på hur man kan göra magert kött mycket fetare. Fett, det är gott det förstår ni. Det är fredag och jag är grymt sugen på fett. Eller i alla fall panerat kött. Under eftermiddagens besök på Hötorgshallen, hos utmärkta G. Nilsson Livs , blev jag presenterad för en riktigt vacker bit kalvinnanlår. Av den skar den trevlige kötthandlaren två fina skivor och bankade ut dem åt mig. Jag kunde ju ha gjort det själv men nu erbjöd han ju sig. Jag brukar egentligen ta benfri kalvkotlett eftersom innanlår ofta är lite segt. Det här köttet var dock av absolut högsta kvalitet så det var mört som smör. Nästan i alla fall. Två vackra skivor kalvkött. Goddag, goddag. Angenämt. På vägen hem köpte jag lite tillbehör och på kvällen vara det bara att sätt igång med att förvandla köttskivorna till en middag. Eftersom vi hade en del kokt potatis i kylen blev det Bratkartoffeln till schnitzeln. Stekt potatis är ju också riktigt fett och gott. Detta plus köttet ovan blev en middag. En fet och fin middag. Wienerschnitzel mit Bratkartoffeln 2 prima skivor kalvinnanlår eller benfri kalvkotlett 2 ägg Vetemjöl till panering Panko, eller vanligt ströbröd, till panering Smör att steka i Rapsolja att också steka i Salt & vitpeppar Kokt potatis, precis lagom mycket 1 schalottenlök 1 liten burk ansjovis (OBS! Både fisken och spadet ska användas) 3 msk kapris 1 dl vitt torrt vin (inte fatlagrat) 1 dl vispgrädde 1 citron 3 dl ärter Börja med att banka ut köttet ordentligt. Detta slipper man om man handlar av en snäll slaktare. Salta och peppra och sikta sedan mjöl över hela köttskivorna. Knäck äggen i en stor djup tallrik och vispa upp dem med en gaffel. Två ägg som var så knäckta att de glodde på mig. Nu glor de på dig. Lägg ner köttet i äggsmeten och se till att skivorna bli helt täckta av ägg. Mjölet måste bli helt uppblött annars fastnar inte ströbrödet. Om man, som jag gjorde, använder panko så blir paneringen väldigt knaprig men om man väljer vanligt ströbröd blir den något tätare. Panko är japanskt ströbröd som är mycket grövre än vanligt ströbröd. Det används till tempura, bland annat. Schnitzeln tittar upp ur äggröran och längtar efter panko. Dags nu att vända det äggkladdiga köttet i ströbrödet. Tryck till så att det fastnar ordentligt överallt. På köttet alltså. Inte ÖVERALLT. Aaaah! Det känns bättre. Hetta upp en panna med rejält med matfett, lika delar smör och olja ungefär, och stek köttet på medelvärme tills det är gyllenbrunt. Låt rinna av lite på hushållspapper. Eller på tusenkronorssedlar om du är jätterik. Den är gyllenbrun på undersidan men lite blyg. Den vill bara visa framsidan. Finhacka löken. Skär potatisen i mindre bitar och bryn den ordentligt i smör. När potatisen är färdig, lägg i löken och stek vidare tills löken är genomskinlig. Salta och peppra. Potatis som är stekt med kärlek, i smör och med lök. Ta upp ansjovisen ur burken men slå inte bort spadet. Betrakta fisken med kärlek i blicken en liten stund. Ansjovis som betraktas med kärlek. Ett ögonblick av fiskfulness. Skär den i småbitar och blanda med kapris. Servera vid sidan om så att alla får ta så mycket de vill. Jag vill ta jättemycket. Citronen betraktar vindögt en liten skål med ansjovis och kapris som blandats både med sked och med omtanke. En liten sås ska vi väl kunna få till också. Pannan som du just stekt köttet i är fullt av gott. Brynt smör, köttsaft och brödsmulor blir en bra början på en sås. Dra på värmen och slå i vinet. Koka nästan bort det och slå i grädden och ansjovisspadet. Koka ihop lite och smaka av med vitpeppar. Salt behövs knappast eftersom ansjovisspad är ganska salt. Sila såsen innan det är dags att äta. Koka ärterna i saltat vatten, slå av vattnet och slå i en klick smör. Dags att käka. Jävelberg vad gott. Vi drack kyld beaujolais till schnitzeln. Det fungerar utmärkt eftersom beaujolais är ett rött vin som nästan beter sig som ett kraftigt vitt. Det har hög syra och är mycket fruktigt och bärigt vilket sitter fint till fetare mat. Beaujolais är djupt underskattat och bör drickas mycket oftare. Jag lovar att göra det. Fleurie Poncié Domaine du Vissoux 2012 (nr 5150) 149 kr Doften är stor och kryddig med toner av hallon och blåbär. Smaken är ganska lätt och mjukt med hög syra och lång eftersmak med inslag av röda bär, örter och smörkola. Det här vinet passade bäst av de två till maten tack vare sin markerade syra. Morgon Marcel Lapierre 2013 (nr 91294) 198 kr Doften är mycket fruktig och tät med toner av mörka körsbär i örtig stil. Smaken är lätt och mycket mjuk med bra syra och inslag av hallon och söt lakrits. Vi serverade bägge vinerna kylda, vid cirka 12-14 grader, och detta vin passade bra till maten men gjorde sig bäst på egen hand. Två viner från två olika byar i Beaujolais. Samma druva dock, nämligen gamay. Kanske borde vi ha lyssnat på något tyskt, Rammstein till exempel. Det gjorde vi dock inte. Det blev Dave Brubeck hela kvällen. Vi är våra grannars idoler. Tror vi. Om de gillar jazz alltså. Kerstin är vår tjockaste katt. Hon verkar tveksam till Dave Brubeck. Hon är dock mindre tveksam till mat.

Källa: olmasnjutbar.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Fördeg 75 gram jäst för söta degar 5 dl mjölk 11,6 dl vetemjöl special 0,3 dl socker 1 gram saffran 1 msk muscovadosocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk whisky Deg 180 gram socker 5 gram salt 4 st äggula(or) 500 gram vetemjöl special 250 gram smör Topping 3 st apelsin(er) 300 gram smör 150 gram muscovadosocker Tillagning Fördeg: Smula ner jästen i degbunken. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt vetemjöl och socker. Mortlamsaffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen. Arbeta på låg hastighet i 10 minuter. Täck med plast och låt jäsa i kylen minst 1 timme. Bortgöring: Tillsätt socker, salt, äggulor och vetemjöl till fördegen. Arbeta på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt därefter smöret lite i taget och arbeta på medelhastighet i ytterligare 10 minuter. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Klassiska lussekatter: Dela degen i 48 lika stora delar och forma lussekatter. Dekorera med russin. Låt jäsa under en bakduk ca 30-45 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8-10 minuter. Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rektangel (ca 20x45 cm). Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut en fjärdedel av fyllningen på varje rektangel. Vik degen dubbel längs långsidan och skär till tre lika breda remsor (ca 3-4 cm). Fläta ihop remsorna till en stor fläta. Låt jäsa under en bakduk ca 45 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225° i ca 30 minuter. TIPS! Det här är en rätt stor deg som blir väldigt tung att bearbeta. Om du har en mindre assistent kan det därför vara klokt att halvera satsen. Recept: Anna Nilsson Styling & foto: Sanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Så där ja, då var ytterligare en arbetsvecka avklarad och en helg ligger framför oss. Håkan är ledig hela helgen så vi får se vad vi hittar på. Det känns som att det kanske hänger lite på vad det blir för väder, blir det plötsligt sommar igen så skull det inte vara helt fel med ett strandbesök. Blir det istället höst så gör vi kanske en liten utflykt, vi har ett ställe som vi väntat på att besöka länge och vem vet, i morgon så kanske... Dagens middagsrätt är gjord efter ett recept vi fått tipsat från Ankis mor, en riktigt receptskatt, som vet precis vad som går hem hos oss. Även denna gången fick hon in en femetta, fisksoppan som vi njutit av var verkligen hur god som helst och smördegstäcket gjorde sig kanon till soppan. Håkan slutade jobba tidigt denna fredag så han trampade ner till systembolaget för ett vininköp till soppan. Denna gången gick han efter utseendet på flaskan och det gjorde han helt rätt i, det gifte sig perfekt med maten. Flaskan innehöll ett bubblande rosévin vid namn Blason de Bourgogne , nummer 7687 för en kostnad av 89 kronor. Friskt med mycket bubblor, ett vin som absolut kommer att drickas av oss fler gånger. Täckt soppa. Fisk med smördegstäcke 2 port. varmrätt eller 4 port. förrätt. 1 liten strimlad purjolök 1 msk olja ½ burk krossade tomater 6-7 dl fiskbuljong ½ pkt saffran 1 pressad vitlök ½ tsk dragon ½ tsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 400 g torsk i bitar räkor och musslor efter eget tycke och smak 1 smördegsplatta ägg till pensling "Smält" purjon i oljan, låt den inte få färg. Tillsätt kryddor, saffran och vitlök och låt sjuda under lock i 10 minuter. Lägg i fisken och sjud 6-8 minuter. Fördela soppan i ugnsfasta portionsformar (som ej är för vida upp till) och lägg i musslor och räkor efter behag. Täck skålarna med smördeg och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen på ca 200 graders värme i ca 15 minuter. Servera gärna med aioli. Soppan kan förberedas fram t.o.m att locket ska läggas på. Ett hål är gjort och där nere hägrar soppan med fisk och räkor, så god! Just nu snurrar Doobidoo på tvn, Lisa Nilsson har just sjungit med någon vi inte har någon aning om vem det är. Ostbågarna ska hällas upp, drinken blandas (blir en Elektrisk lemonad ) och en styck tv ska tittas på och förmodligen slumras till, brukar bli så när det är fredagskväll. Somnar ni också framför tvn när det är fredagskväll? Hur som helst, ha en härlig helg! Smaklig spis! / Anki och Håkan x

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Mats-Eric Nilsson's tips på hur du avslöjar brödbluffen. 1. Läs innehållsförteckningen. För att baka riktigt bröd behövs inget annat än mjöl, vatten, jäst (om det inte är surdegsbröd) och salt. Varför ska du lägga dina pengar på bröd som innehåller en massa industriingredienser och tillsatser? 2. Leta i livsmedelsbutiken efter bröd från Saltå, Kung Markatta (om du gillar fullkornsbröd) eller lokala bagerier. På sajten www.aktavara.org finns en Sverigeguide där många pålitliga småbagerier är listade. 3. Be att få se innehållsförteckningen när du handlar i ett bageri. Fråga var brödet har bakats och hur länge det har jäst. Grundregeln är att långa tider är bättre än korta. Ett riktigt lantbröd ska ha en kraftig skorpa. Om undersidan är grov och ojämn är detta också ett bra tecken. Bryt itu brödet som du köpt och känn på aromen. Den ska vara rik och inte ha för mycket jästlukt. Och inkråmet bör ha ojämna hål och inte de små perfekta hål som industrijästen åstadkommer. 4. Gå efter vikt och inte volym när du jämför två bröd. Det riktigt bakade brödet kan verka mycket dyrare än industribrödet, men ta dem i handen och känn på tyngden. Hur tunna skivor kan du skära? Hur mätt blir du? Hur smakar det? 5. Börja som så många andra som tröttnat på industribrödet att baka ditt eget bröd. Se Bullar av stål på SVT2 och gå in på bloggsajten Pain de Martin för kunskaper och inspiration. Posted in: bröd , hel och halv fabrikat Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt