äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Botten 4 st Ägg 2 dl Socker 1 dl potatismjöl 1 dl Vetemjöl 2 tsk Bakpulver Vaniljkräm 2 st Gelatinblad 2 dl Mjölk 2 st Äggulor 2 msk Socker 2 msk majsstärkelse 1 st vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker 2 dl Vispgrädde Fyllning 1 dl Vispgrädde 1 dl hallonsylt Garnering 400 g Marsipan 10 droppar karamellfärg i gult svart och mörkblå 0.5 dl Florsocker Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 10min Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Botten: Vispa ägg och socker tills det blir ljust och riktigt pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda väl. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 35 min, prova med sticka att kakan är klar. Låt tårtbottnen svalna något innan du stjälper upp den. Vaniljkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda mjölk, äggulor, socker, majsstärkelse och eventuellt vaniljstång (halverad och urskrapad) i en kastrull. Sjud till en tjock kräm över svag värme, ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i krämen. Ta från värmen och kyl i vattenbad under lock. Tillsätt vaniljsocker om du använder det. Vispa all grädde och blanda 2/3 med den kalla krämen. Fyllning: Dela tårtbottnen i 3 delar. Bred hallonsylt på första lagret och vaniljkrämen på det andra. Bred resten av den vispade grädden på tårtan och lite runt kanterna. Ställ kallt. Garnering: Kavla marsipanen mellan bakpapper, gärna av flergångstyp. Kavla tunt till en stor rundel. Lägg marsipan över tårtan med hjälp av det ena papperet. Dra ner vid kanterna med en bred palett eller kniv. Skär bort överflödig marsipan. Färga en liten bit med gul karamellfärg. Gör en liten kula och platta till den. Färga eventuellt en liten bit mörkt blå. Färga resten svart och kavla en lång remsa som räcker runt hela tårtan. Skär kanterna jämna. Lägg bandet runt mössan och tryck fast den gula blomman. Gör en liten kula i mitten av den mörkblå marsipanen. Pudra med florsocker. Foto: Pepe Nilsson Favorisera

Källa: recept.se

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

I helgen när vi var på Ica och handlade fick vi provsmaka köttbullar. Dom var så himla goda & bara 15% fett så jag tänkte att det kan ju faktiskt funka. Idag när vi skulle laga till dem såg jag att de var Alexander Nilsson (Kniven mot strupen) som låg bakom receptet. Hur som så var de jäkligt goda & rekommenderas varmt. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints 4 port 1 påse Nilssons Lyxköttbullar (600 gram) 1 tsk mjöl 1/2 tsk smör 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 2 dl mini mjölk Buljongpulver Salt & peppar Gele Soya Worchestershiresås 8 potatis 8 msk lingonsylt Smält smöret och rör i mjöl. Spä med grädde & mjölk. Låt koka ihop och tillsätt smaksättarna tills du blir nöjd. Blir en enkel & god sås. Koka potatis. Tag ut köttbullarna och häll dem frysta i en stekpanna. Tillsätt 1 dl vatten och stek dem klara. Servera med potatis, sås och lingon.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Nu smakar juryn Klas Lindbergs hummerrätt och juryn har inget lätt arbete säger Anders Dahlbom och Rikard Nilsson. Här står de alla tre och funderar. Klas ser lite lurig ut. Klas Lindberg gör terrin Här ser vi Klas förbereda den lilla gröna hummerlasagnen eller terrinen och den var så fin! Älskar mat som är ljusgrön, orangerosa och vit! Här är hans rätter: Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja samt Sallad på confiterad hummer, pressade vintergrönsaker och surdegskrutonger med saffran . Anders Dahlbom visar upp Klas Lindbergs vintergrönsaker. 

Källa: husmorlisa.blogspot.se

På onsdag den 22 februari kommer Foodtwist vara hos Fröken Nilsson ute i Bromma - alldeles vid Ålstens Torg när de ordnar kundkväll. Det kommer bli provsmakning av både det ena och det andra. Fröken Nilsson är en sådan där trevlig butik med både färdiglagat och en massa andra godsaker, ostar, charkuterier och annat spännande Där hittar du också vår Tomatsplash och vår Splash med hallon, Azadas vitlöksolja och deras Apelsinolja och så Andantes olivolja och Fynbos härliga aubergine röra. Vill du komma och provsmaka under kvällen så anmäl dig till kundkvällen i butiken, http://www.frokennilsson.se/ Vi kommer också kunna berätta mera om allt du kan använda produkterna till och lite om det Sydafrikanska köket.

Källa: kerstinsfoodtwist.blogspot.se

Hello Sunshine´s! Blir alldeles till mig när jag kan fota middagsmaten i solsken . Ser ni solstrålarna på bilden? När hände det senast?!! Ja, nån gång i oktober i bästa fall...Hurra vad härligt:-) Idag blev det en variant av denna kycklingrätt. Men utan redning och med torkade kantareller, massor av persilja och citrustouch. Tänk så enkelt och snabbt det går egentligen att tillaga till exempel kycklingfilé eller laxfilé. I stället för att slentrianmässigt steka den där falukorven när man har bråttom så går det här ju lika snabbt! Blir ännu mer övertygad om min filosofi med riktig, äkta mat nu när jag läser Den Hemlige Kocken av Mats-Eric Nilsson. Att undvika processad mat så långt det är möjligt! Det är fascinerande läsning om alla tillsatser för att maten ska smaka så äkta som möjligt när råvaran kanske inte är den bästa...Rekommenderas verkligen!! Ha det bäst! Här kommer kvällens middagsrecept : Kycklingpanna med kantareller 600 g kycklingfilé 1 stor purjolök en rejäl näve torkade kantareller olivolja smör 2,5 dl grädde ca 1 dl vatten 1 citron salt och peppar färsk persilja, finhackad Strimla kycklingfiléerna och skär purjolöken i cm-tjocka bitar. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt olivolja och smör. Fräs purjolök och kyckling lätt. Tillsätt sedan grädde vatten och de torkade kantarellerna. Låt puttra under lock tills kycklingköttet är färdigt, ca 10 minuter. Pressa över en halv citron och spara den andra halvan till servering. Strö persilja över. Servera med t ex fullkornsris.

Källa: mrssunshinecooking.blogspot.se

Dags för en ny skiss av Jen att inspireras av. Denna gång har jag färglagt en digistämpel av Saturated Canary Digi's . Underbara stämplar som är så roliga att färglägga. Gillar dom stora ögonen! Här kan man se att jag lagt ett lager 3D gloss på äpplena. This is my last week on The Deconstructed Sketch team. I'm so thankful to Jen and the girls on the team. It's have been a blast!!! Thank you! Do you love sketches? Would you like to be a guest designer for The Deconstructed Sketch? Jen is holding a contest using this week's sketch to find a VERY SPECIAL designer to guest with us from November 3, 2011 to January 26, 2012. That's THREE months designing with the Deconstructed Sketch Girls! If you are interested all you need to do is make a card using this week's sketch and add your card to InLinkz on Jen's blog by October 19, 2011 at 8 pm CST and add GUEST to the end of your name when linking up . If you are selected Jen will contact you regarding the specific duties for the three month term. Amber Hight Angela Sowell Anna Maria Nilsson Arielle Gordon Donna Wardle Emma Eads Jen Shults Jessica Diedrich Kadie Ensley Lori Boyd Pam Varnell Sheri Gilson

Källa: rimna.blogspot.se

En liten skön stund med njutbar läsning i växthuset. Kolla in Rabarber av Ingar Nilsson en riktigt trevlig bok om rabarber. Fullspäckad med interessant läsning både lite historia, tips om olika sorter, kuriosa och sist men inte minst sagolika recept - absolutely mouth watering. Jag läser på bokens baksida att Ingar Nilsson är journalist till yrket med mat och trädgård som inriktning. Hon är också initiativtagare till den i Sörmland årliga Rabarberfestivalen. Ingar startade även grönsaksdistributören Ekolådan. Det är förlaget Natur och kultur som ger ut boken. En förrätt som jag föll pladask för är Ostron med rabarberjuice och chili! Wow det bara måste testas, se bilden i nedre vänstra hörnet. Kollaget är gjort av bilder ifrån boken. Mums Jag vill ha fler sådana här underbara böcker!

Källa: tyras-potager.blogspot.se

Det här receptet hittade jag hos Åsa som i sin tur hittade det hos Fröken Nilsson :) Testade att göra hamburgerbröd och det var väldigt smidigt! Hamburgerbröd 4 st 4 ägg 1 krm salt 50 gr smält smör 1 dl vatten 1 dl kokosmjöl 0,5 dl bakerix 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver Vispa äggen fluffigt. Häll i smör och vatten. Blanda alla torra ingredienser och häv ner det i äggsmeten. Rör om väl och låt svälla 5-10 min. Fukta gärna händerna lätt innan du formar antingen korvbröd eller hamburgerbröd. Jag penslade mina hamburgerbröd med ägg innan gräddning och strödde lite sesamfrön på. Jag gjorde en dubbelsats och frös in de som blev över. Gräddas på 175 grader i 25 min.

Källa: viktnedgangsomfunkar.blogspot.se

På söndag efter konserten kommer vi att träffas hos mig! Vi ska fika, prata om hur det har gått, hur vi framfört våra nummer osv. Jag pratar om mig och min vän Matilda. Vi gör konserten tillsammans! Hon står för sopran och jag står för piano! :) Så i onsdags när vi var lediga har jag bakat en hel del till fikat! Jag menar det inte bara jag och hon, våra familjer och hennes föräldrar som är bjudna på "efter-konsertens-fika"! :) Jag har bakat två sorters knäckebröd, rostbröd och hallonmuffins. Allt kommer ut på bloggen och först är ett knäcke som jag smaksatt med parmesanost! Receptet har jag hittat hos min bloggvän Fröken Nilsson . Det blev jättegott! :) Sprött och tunt! Mums! Här är recept på Knäckebröd smaksatt med parmesan: Du behöver: 1 dl krossad linfrö 1 dl sesamfrön 1 ägg 1 dl riven parmesan 2 msk olivolja Så här gör du: 1. Blanda alla ingredienser till en degklump. 2. Lägg degen på bakplåtspapper och lägg en plastfolieark ovanpå. Kavla ut degen tunt. Dra försiktigt bort plastfolie. 3. Grädda knäckebrödet i ugnen, 175 grader ca 15-20 minuter. 4. Ta ut plåten efter halva tiden och skär försiktigt i rutor med pizzaskärare. In ugnen igen för de sista ca 10 minuter. 5. Låt svalna och bryt i knäckerutor. Gott, gott! :)

Källa: ryskadockor.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt