äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

3 auberginer 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche, 34% 2 dl riven ost smör rapsolja Betyg: Antal röster: 2 Ingår i kategorierna Huvudrätt Gör så här! Som nybliven student (och vegetarian dessutom) är det viktigt att försöka se till att få i sig hälsosam och gärna god mat som är enkel och tar lite tid att göra. Denna gratäng är ett av mina favoritrecept och har fått mycket beröm av både vegetarianer och kompisar och familj som äter en allsidig kost. Toppen rätt att bjuda på till finare tillfällen men också en rätt som passar bra till vardags! Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i en cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk i lite smör och rapsolja. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek skivorna i smör och rapsolja, ca en minut per sida. Blanda tomatsås med crème fraiche. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Klart! Inskickat av Hannah Nilsson, Lund.

Källa: skanemejerier.se

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

I helgen när vi var på Ica och handlade fick vi provsmaka köttbullar. Dom var så himla goda & bara 15% fett så jag tänkte att det kan ju faktiskt funka. Idag när vi skulle laga till dem såg jag att de var Alexander Nilsson (Kniven mot strupen) som låg bakom receptet. Hur som så var de jäkligt goda & rekommenderas varmt. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints 4 port 1 påse Nilssons Lyxköttbullar (600 gram) 1 tsk mjöl 1/2 tsk smör 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 2 dl mini mjölk Buljongpulver Salt & peppar Gele Soya Worchestershiresås 8 potatis 8 msk lingonsylt Smält smöret och rör i mjöl. Spä med grädde & mjölk. Låt koka ihop och tillsätt smaksättarna tills du blir nöjd. Blir en enkel & god sås. Koka potatis. Tag ut köttbullarna och häll dem frysta i en stekpanna. Tillsätt 1 dl vatten och stek dem klara. Servera med potatis, sås och lingon.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

På torsdag är det ärtsoppa på lördag är det fest men fredag är ändå den dagen som känns bäst Ge mig då kyckling, det gillar jag mest Kyckling på fredag, det enda jag vill ha Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra Kyckling på fredag, vad var det jag sa? Jag vill ha fredag idag... " Åh det är ju fredag idag...härligt! Ikväll kommer jag tillbringa kvällen hos svägerskan å vi ska ha riktig mysfredag... laga lamm och hemmagjord pasta å dricka vin! Tänkte ge er ett riktigt smarrigt fredagsrecept på kyckling! Hoppas ni kommer tycka om det, för det hör verkligen till en av mina favoriter! Porslin: Rikard Nilsson Kycklingfilé i balsamvinäger marinad 8 kycklingfiléer 2 tsk salt 2 krm svartpeppar Marinaden: 1 dl olivolja 1 dl balsamvinäger 4 msk flytande honung 1 tsk gourmetsalt 1 krm svartpeppar 2 vitlöksklyftor 1 kruka färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano. (Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor) Gör så här: Salta och peppra filéerna. Stek kycklingfiléerna i smör. Blanda marinaden. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i marinaden. Låt de marineras några timmar. Går perfekt att låta de ligga över natten. Servera dem till en god sallad och potatisgratäng eller klyftpotatis.

Källa: gourmetmorsan.blogspot.se

Nu smakar juryn Klas Lindbergs hummerrätt och juryn har inget lätt arbete säger Anders Dahlbom och Rikard Nilsson. Här står de alla tre och funderar. Klas ser lite lurig ut. Klas Lindberg gör terrin Här ser vi Klas förbereda den lilla gröna hummerlasagnen eller terrinen och den var så fin! Älskar mat som är ljusgrön, orangerosa och vit! Här är hans rätter: Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja samt Sallad på confiterad hummer, pressade vintergrönsaker och surdegskrutonger med saffran . Anders Dahlbom visar upp Klas Lindbergs vintergrönsaker. 

Källa: husmorlisa.blogspot.se

Torsdagen skulle egentligen bjuda på laxwallenbergare men då jag åt lax till lunch i kombination med att hustrun bakat surdegsbröd valde jag i stället ett sopprecept från Göran Nilsson, en av mina favoriter, i Borås Tidning. För fyra personer Ingredienser: Räkfond 1 kg räkor med skal 2 msk rapsolja 0,5 gul lök 1 liten morot 20 g rotselleri 2 msk tomatpuré 5 vitpepparkorn Soppa 1 skalad morot i tärningar 1 skalad palsternacka i tärningar 1 skald kålrot i tärningar 2 msk rapsolja 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 2 citrongräs 4 dl grädde Gör så här: Fond : Skala räkorna, spara skalen och lägg undan räkorna till soppan. Skala och skölj grönsakerna. Skär lök, morot och rotselleri i minder bitar. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs räkskalen tillsammans med grönsakerna så att nästa alla vätska försvinner. Klicka ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på vatten så det täcker skalen och tillsätt vitpepparkornen. Koka upp och sjud under lock i ca 30 minuter. Sila. Soppa : Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Häll av. Dela chilifrukten och skrapa ur fröna, strimla. Finhacka vitlöken och strimla citrongräset. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs chili, vitlök och citrongräs hastigt. Häll på räkfonden och reducera till hälften. Häll på grädden, koka 5 minuter. Sila. Koka upp och blanda ner rotfrukterna. Koka några minuter och smaka av med salt. Tag av värmen och blanda ned räkorna. Kommentar: En kanonsoppa! Det känns väldigt tillfredställande att göra både fond och soppa samtidigt. Soppan har en härlig stuns och rotfrukterna blir så goda. Till detta kan man mycket väl använda frysta räkor, det är nästa slöseri att använda färska här. Tina dem gärna så här . Hustrun började med fonden eftersom jag kom hem ganska sent så det var bara att ta vid där. Det tar kanske lite lång tid för en vardag men å andra sidan handlar det bara om planering.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Min bonus dotter fyller 6 år imorgon och har idag sitt barnkalas. Hon har pratat om sin barnkalastårta i flera månader och tänkt ut flera olika teman och till slut fick vi lugna hennes fantasier som blev vildare och vildare och det fick bli en Pippi tårta. Hon har till och med suttit och Googlat "Pippi tårta" och hittade en superfin tårta hos Tove - Baka baka liten kaka . Så vi snodde Toves idé och gjorde vår tolkning av Pippi, Herr Nilsson och myntväskan =) Här är resultatet =) Tårtan är fylld med Mjölkchoklad fluff & Vaniljkräm och är spacklad med enkel Mashmallowsfrosting med jordgubbssmak =)

Källa: sockertussen.blogspot.se

{0} port. Ingredienser Fördeg 75 gram jäst för söta degar 500 gram mjölk 700 gram vetemjöl 25 gram socker 1 gram saffran 1 tsk vaniljsocker 1 tsk whisky Deg (bortgörning) 2 dl socker 5 gram salt 4 st äggula(or) 500 gram mjöl 250 gram smör Fyllning 500 gram mandelmassa 200 gram smör Tillagning Fördeg: Smula ner jästen i degbunken. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt vetemjöl och socker. Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen. Arbeta på låg hastighet i 10 minuter. Täck med plast och låt jäsa i kylen minst 1 timme. Deg: Tillsätt socker, salt, äggulor och vetemjöl till fördegen. Arbeta på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt därefter smöret lite i taget och arbeta på medelhastighet i ytterligare 10 minuter. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Tillagning: Dela degen i 2 lika stora delar. Kavla ut varje del till en fyrkant (ca 45x45 cm). Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut hälften av fyllningen på varje fyrkant. Vik degen dubbel och skär till 24 st remsor (ca 2x20 cm). Snurra remsorna och forma lussekatter. Låt jäsa under en bakduk ca 30-45 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8-10 minuter. Recept: Anna Nilsson Styling & foto: Sanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt