äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

Torsdagen skulle egentligen bjuda på laxwallenbergare men då jag åt lax till lunch i kombination med att hustrun bakat surdegsbröd valde jag i stället ett sopprecept från Göran Nilsson, en av mina favoriter, i Borås Tidning. För fyra personer Ingredienser: Räkfond 1 kg räkor med skal 2 msk rapsolja 0,5 gul lök 1 liten morot 20 g rotselleri 2 msk tomatpuré 5 vitpepparkorn Soppa 1 skalad morot i tärningar 1 skalad palsternacka i tärningar 1 skald kålrot i tärningar 2 msk rapsolja 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 2 citrongräs 4 dl grädde Gör så här: Fond : Skala räkorna, spara skalen och lägg undan räkorna till soppan. Skala och skölj grönsakerna. Skär lök, morot och rotselleri i minder bitar. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs räkskalen tillsammans med grönsakerna så att nästa alla vätska försvinner. Klicka ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på vatten så det täcker skalen och tillsätt vitpepparkornen. Koka upp och sjud under lock i ca 30 minuter. Sila. Soppa : Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Häll av. Dela chilifrukten och skrapa ur fröna, strimla. Finhacka vitlöken och strimla citrongräset. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs chili, vitlök och citrongräs hastigt. Häll på räkfonden och reducera till hälften. Häll på grädden, koka 5 minuter. Sila. Koka upp och blanda ner rotfrukterna. Koka några minuter och smaka av med salt. Tag av värmen och blanda ned räkorna. Kommentar: En kanonsoppa! Det känns väldigt tillfredställande att göra både fond och soppa samtidigt. Soppan har en härlig stuns och rotfrukterna blir så goda. Till detta kan man mycket väl använda frysta räkor, det är nästa slöseri att använda färska här. Tina dem gärna så här . Hustrun började med fonden eftersom jag kom hem ganska sent så det var bara att ta vid där. Det tar kanske lite lång tid för en vardag men å andra sidan handlar det bara om planering.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Ett recept från en av mina favoriter, Göran Nilsson, som ofta har ett kanonrecept i Borås Tidning på fredagarna. För fyra personer Ingredienser: 500 g benfri kotlettrad Smör till stekning 150 g förvällda trattkantareller 2 finhackade schalottenlökar 70 g ädelost 1 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 2 dl grädde 3 msk lingon (1 msk lingonsylt) salt, peppar Raggmunk 1 stort ägg 0,5 dl vetemjöl 1 dl mjölk 1 nypa salt 500 g potatis smör till stekning Gör så här: Dela kotlettraden på längden och skär i mindre bitar Stek köttet i smör, lägg upp på hushållspapper Lägg i lite mer smör i pannan, stek trattkantareller och lök i några minuter. Ta av plattan och rör ned ädelosten Häll på köttfond, vatten och grädde. Låt såsen koka långsamt till lagom tjock konsistent. Smaka av med salt och peppar. Blanda ned lingonen. Lägg ner köttbitarna och låt sjuda några minuter Raggmunkar Blanda ihop ägg, vetemjöl, mjölk och salt till en smet. Låt vila ca 15 minuter. Skala och riv potatisen. Blanda ned i smeten Stek 8 små raggmunkar i smör Lägg raggmunkarna på varma tallrikar, lägg på köttet och skeda på såsen. Kommentar: Klockren femma! Vilka smaker. Dessutom är rätten lättlagad, tar ca en timme och passar därför utmärkt för en fredag. Vinvalet blev australiskt, Pimpala Road , som finns tillfälligt på systembolaget. Ett kraftigt vin som passar utmärkt till den här sortens mat.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Hello Sunshine´s! Blir alldeles till mig när jag kan fota middagsmaten i solsken . Ser ni solstrålarna på bilden? När hände det senast?!! Ja, nån gång i oktober i bästa fall...Hurra vad härligt:-) Idag blev det en variant av denna kycklingrätt. Men utan redning och med torkade kantareller, massor av persilja och citrustouch. Tänk så enkelt och snabbt det går egentligen att tillaga till exempel kycklingfilé eller laxfilé. I stället för att slentrianmässigt steka den där falukorven när man har bråttom så går det här ju lika snabbt! Blir ännu mer övertygad om min filosofi med riktig, äkta mat nu när jag läser Den Hemlige Kocken av Mats-Eric Nilsson. Att undvika processad mat så långt det är möjligt! Det är fascinerande läsning om alla tillsatser för att maten ska smaka så äkta som möjligt när råvaran kanske inte är den bästa...Rekommenderas verkligen!! Ha det bäst! Här kommer kvällens middagsrecept : Kycklingpanna med kantareller 600 g kycklingfilé 1 stor purjolök en rejäl näve torkade kantareller olivolja smör 2,5 dl grädde ca 1 dl vatten 1 citron salt och peppar färsk persilja, finhackad Strimla kycklingfiléerna och skär purjolöken i cm-tjocka bitar. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt olivolja och smör. Fräs purjolök och kyckling lätt. Tillsätt sedan grädde vatten och de torkade kantarellerna. Låt puttra under lock tills kycklingköttet är färdigt, ca 10 minuter. Pressa över en halv citron och spara den andra halvan till servering. Strö persilja över. Servera med t ex fullkornsris.

Källa: mrssunshinecooking.blogspot.se

En liten skön stund med njutbar läsning i växthuset. Kolla in Rabarber av Ingar Nilsson en riktigt trevlig bok om rabarber. Fullspäckad med interessant läsning både lite historia, tips om olika sorter, kuriosa och sist men inte minst sagolika recept - absolutely mouth watering. Jag läser på bokens baksida att Ingar Nilsson är journalist till yrket med mat och trädgård som inriktning. Hon är också initiativtagare till den i Sörmland årliga Rabarberfestivalen. Ingar startade även grönsaksdistributören Ekolådan. Det är förlaget Natur och kultur som ger ut boken. En förrätt som jag föll pladask för är Ostron med rabarberjuice och chili! Wow det bara måste testas, se bilden i nedre vänstra hörnet. Kollaget är gjort av bilder ifrån boken. Mums Jag vill ha fler sådana här underbara böcker!

Källa: tyras-potager.blogspot.se

Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt. Alla är de namn på panerat kött, ibland på biff eller kalv och ibland på gris, det varierar lite mellan länderna. Alla är de dock utmärkta exempel på hur man kan göra magert kött mycket fetare. Fett, det är gott det förstår ni. Det är fredag och jag är grymt sugen på fett. Eller i alla fall panerat kött. Under eftermiddagens besök på Hötorgshallen, hos utmärkta G. Nilsson Livs , blev jag presenterad för en riktigt vacker bit kalvinnanlår. Av den skar den trevlige kötthandlaren två fina skivor och bankade ut dem åt mig. Jag kunde ju ha gjort det själv men nu erbjöd han ju sig. Jag brukar egentligen ta benfri kalvkotlett eftersom innanlår ofta är lite segt. Det här köttet var dock av absolut högsta kvalitet så det var mört som smör. Nästan i alla fall. Två vackra skivor kalvkött. Goddag, goddag. Angenämt. På vägen hem köpte jag lite tillbehör och på kvällen vara det bara att sätt igång med att förvandla köttskivorna till en middag. Eftersom vi hade en del kokt potatis i kylen blev det Bratkartoffeln till schnitzeln. Stekt potatis är ju också riktigt fett och gott. Detta plus köttet ovan blev en middag. En fet och fin middag. Wienerschnitzel mit Bratkartoffeln 2 prima skivor kalvinnanlår eller benfri kalvkotlett 2 ägg Vetemjöl till panering Panko, eller vanligt ströbröd, till panering Smör att steka i Rapsolja att också steka i Salt & vitpeppar Kokt potatis, precis lagom mycket 1 schalottenlök 1 liten burk ansjovis (OBS! Både fisken och spadet ska användas) 3 msk kapris 1 dl vitt torrt vin (inte fatlagrat) 1 dl vispgrädde 1 citron 3 dl ärter Börja med att banka ut köttet ordentligt. Detta slipper man om man handlar av en snäll slaktare. Salta och peppra och sikta sedan mjöl över hela köttskivorna. Knäck äggen i en stor djup tallrik och vispa upp dem med en gaffel. Två ägg som var så knäckta att de glodde på mig. Nu glor de på dig. Lägg ner köttet i äggsmeten och se till att skivorna bli helt täckta av ägg. Mjölet måste bli helt uppblött annars fastnar inte ströbrödet. Om man, som jag gjorde, använder panko så blir paneringen väldigt knaprig men om man väljer vanligt ströbröd blir den något tätare. Panko är japanskt ströbröd som är mycket grövre än vanligt ströbröd. Det används till tempura, bland annat. Schnitzeln tittar upp ur äggröran och längtar efter panko. Dags nu att vända det äggkladdiga köttet i ströbrödet. Tryck till så att det fastnar ordentligt överallt. På köttet alltså. Inte ÖVERALLT. Aaaah! Det känns bättre. Hetta upp en panna med rejält med matfett, lika delar smör och olja ungefär, och stek köttet på medelvärme tills det är gyllenbrunt. Låt rinna av lite på hushållspapper. Eller på tusenkronorssedlar om du är jätterik. Den är gyllenbrun på undersidan men lite blyg. Den vill bara visa framsidan. Finhacka löken. Skär potatisen i mindre bitar och bryn den ordentligt i smör. När potatisen är färdig, lägg i löken och stek vidare tills löken är genomskinlig. Salta och peppra. Potatis som är stekt med kärlek, i smör och med lök. Ta upp ansjovisen ur burken men slå inte bort spadet. Betrakta fisken med kärlek i blicken en liten stund. Ansjovis som betraktas med kärlek. Ett ögonblick av fiskfulness. Skär den i småbitar och blanda med kapris. Servera vid sidan om så att alla får ta så mycket de vill. Jag vill ta jättemycket. Citronen betraktar vindögt en liten skål med ansjovis och kapris som blandats både med sked och med omtanke. En liten sås ska vi väl kunna få till också. Pannan som du just stekt köttet i är fullt av gott. Brynt smör, köttsaft och brödsmulor blir en bra början på en sås. Dra på värmen och slå i vinet. Koka nästan bort det och slå i grädden och ansjovisspadet. Koka ihop lite och smaka av med vitpeppar. Salt behövs knappast eftersom ansjovisspad är ganska salt. Sila såsen innan det är dags att äta. Koka ärterna i saltat vatten, slå av vattnet och slå i en klick smör. Dags att käka. Jävelberg vad gott. Vi drack kyld beaujolais till schnitzeln. Det fungerar utmärkt eftersom beaujolais är ett rött vin som nästan beter sig som ett kraftigt vitt. Det har hög syra och är mycket fruktigt och bärigt vilket sitter fint till fetare mat. Beaujolais är djupt underskattat och bör drickas mycket oftare. Jag lovar att göra det. Fleurie Poncié Domaine du Vissoux 2012 (nr 5150) 149 kr Doften är stor och kryddig med toner av hallon och blåbär. Smaken är ganska lätt och mjukt med hög syra och lång eftersmak med inslag av röda bär, örter och smörkola. Det här vinet passade bäst av de två till maten tack vare sin markerade syra. Morgon Marcel Lapierre 2013 (nr 91294) 198 kr Doften är mycket fruktig och tät med toner av mörka körsbär i örtig stil. Smaken är lätt och mycket mjuk med bra syra och inslag av hallon och söt lakrits. Vi serverade bägge vinerna kylda, vid cirka 12-14 grader, och detta vin passade bra till maten men gjorde sig bäst på egen hand. Två viner från två olika byar i Beaujolais. Samma druva dock, nämligen gamay. Kanske borde vi ha lyssnat på något tyskt, Rammstein till exempel. Det gjorde vi dock inte. Det blev Dave Brubeck hela kvällen. Vi är våra grannars idoler. Tror vi. Om de gillar jazz alltså. Kerstin är vår tjockaste katt. Hon verkar tveksam till Dave Brubeck. Hon är dock mindre tveksam till mat.

Källa: olmasnjutbar.blogspot.se

Jag avslutar mitt brödkapitel i Ångermanland med en helt annan specialité från landskapet, nämligen fatost. Detta receptet kommer från Gör din egen ost av Annie Nilsson från 1977. Fatost smakar något mellan ostkaka och pannacotta. Jag serverar min med svartvinbärssylt. Ljuvligt gott. Fatost från Ångermanland - ca 12 bitar 1,7 liter mjölk 1 msk socker 1 msk vaniljsocker 1 ägg 2 msk ostlöpe Häll upp mjölken i en vid kastrull och låt koka upp, rör sedan tills det lugnar ner sig och sänk till låg värme. Låt koka ca 40-60 minuter tills vätskan minskat med hälften. Mjölken kommer att ha tjocknat något. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa i socker, vanilj, ägg och ostlöpe. Rör om ordentligt. Smöra en rund form (25-28 cm i diameter) och häll upp smeten i den. Grädda på 175°C i ca 40 minuter. Låt svalna något så att smeten sätter sig väl och skär bitar, som du kan servera med vispad grädde och sylt. Originalreceptet: 1,7 l mjölk kokas med 2 kanelstänger i ca 40 minuter. Då skall så mycket av mjölken ha gått upp i ånga att det bara är ungefär 8 dl kvar. Låt mjölken svalna tills den är ljummen. Rör ner 2 msk sirap och 1 ägg. Smörj en rund ugnsform med litet smör och häll i smeten. Rör sedan ner 2 msk ostlöpe försiktigt och noggrant och låt formen stå i knappt 5 minuter innan den åker in i ugnen. Grädda i 175 grader i ca 40 min. Serveras ljummen med sylt och lite mjölk eller gräddmjölk. Kardemumma och russin är andra vanliga kryddor till fatosten.

Källa: dalmatianmom.blogspot.se

EN HÄNDELSERIK HELG! Goddagens! Idag var jag inte kaxig när klockan ringde, för lite sömn och många saker på agendan i helgen men jag skulle inte vilja byta bort det mot något! Energidepåerna är fulladdade! Vad har du hittat på för roligt?! Jag hade inga planer på att skriva ett inlägg idag men jag kände för att skriva av mig lite! Förut tyckte jag att både Januari och Februari var sega och långa månader men nu så tycker jag att tiden bara rinner iväg! Härligt! Hur uppfattar du den här tiden? Jag är en sån människa som gillar att hålla på hela tiden med nåt vare sig det är träning, djurkel/skötsel, trädgård eller bak och matlagning! Min man är lika "knäpp" han med! Haha! Vissa laddar batterierna med att "bara vara" medan jag gör det när jag gör saker jag tycker är roliga! Hos Fam. Nilsson finns det alltid nåt att göra! Haha! Jag vet inte många barn som har fått smaka så många olika och många bakverk som min son har fått göra! Han har blivit en riktigt gourmet! Stackars hans tjej som ska baka nåt till honom sedan! Haha! Det finns några bakverk som han specifikt önskar att jag ska baka igen, trots att jag är inte ett big fan av att baka om ett bakverk! Det spelar ingen roll om det är den godaste jag har någonsin ätit och bakat, själva drivet att göra om den är borta! Jag vet ju hur slutresulatet blir! När Isak (min son) igår var och lekte hos några kompisar passade jag på att överraska honom med hans absoluta favorit, Daim- och kolapajen med Chokladgömma! Jag pimpade till den lite bara med extra choklad i botten av skalet! Det värmer i mitt mamma hjärta när jag såg hur glad han blev! Jag och gubben blev också glada eftersom det blev kvällens fika sedan med glass! Den kolan alltså...går inte av för hackor! MUMS! DAIM- OCH KOLAPAJ MED CHOKLADGÖMMA http://arstidsboden.blogspot.se/2014/11/daim-och-kolapaj-med-chokladgomma.html Jag har länge försökt att få in mer vegetarisk mat hemma hos oss, dels för att man mår bättre och så odlar vi ju mycket grönt själv. Detta gör ju att vi kan nästan bli självförsörjande av de saker vi odlar själv!! Nu kan jag stolt säga att 90% av vår mat är Vegetariskt! Jag har nu lyckats samla på mig en massa spännande recept som jag sedan kan använda under skördetid! Lördagens middag blev hemmagjord pasta med pasta rosso och frästa grönsaker med riven parmesan! MUMS! Lördagen blev en riktig utedag och nu i efterhand med tanke på söndagens regnväder valde vi rätt dag att storstäda hönsgårdarna! Man får vara riktig påhittig för att locka ut hönsen på vintern, göra det så torrt och mysigt som det bara går! Vi har tak på våra utegårdar men det hjälper inte alltid när det regnar sidledes! Höns älskar ju att picka och gräva men när marken är frusen får man hitta på annat, halm tex. Just nu så är de ganska mycket på marken men snart vill de upp och sätta sig på pinnar, jag har lite planer på hur jag ska inreda! Jag återkommer med bilder senare! Igår så fick jag äntligen hem mina älskade pullor! Jag har letat länge men det är svårt att hitta denna tiden av året 23 veckors gamla hönor och i större antal! Varför 23 veckors? Därför att det är först då man ver riktigt könen på dem och de börjar att värpa! Bara höns? Ja, vi kan inte ha tuppar hos oss för grannarna uppskattar det tyvärr inte! Visst är de vackra?! Jag älskar att lyxa till med nåt gott i tid och otid, överraska gubben lite! Igår så blev det ett vinglas i växthuset för att vi har faktiskt inte skåla in det ännu! Gör det själv nån gång vetja! Ibland behöver man nåt extra gott, vare sig det är måndag eller helg! Man kan ju inte bara se framemot helgerna...veckan har ju 7 dagar! Haha! Tack fina Majjen för kommentaren i förra inlägget! Ibland undrar jag om folk läser bloggen eller om de är endast intresserade av recepten? Skönt att veta att ni gillar allt runtomkring med! Du gjorde min kväll! Tack! /Helena

Källa: arstidsboden.blogspot.com

Läser i DN att forskare vid Lunds universitets Antidiabetic Food Center funnit att fiberrikt bröd till frukost ger bättre koncentration och minne ända till lunch, medan v itt bröd däremot gör att vi presterar sämre. Danskt rådbröd är fiberrikt och har lågt GI "– Vi kan påverka vår mentala förmåga och vårt minne under hela förmiddagen genom att äta fiberrikt bröd på morgonen. Inte ens direkt efter frukost är det någon vinst med att ha ätit vitt bröd utan fiber. Det höjer blodsockret för högt, och det gynnar inte vår prestationsförmåga, säger Anne Nilsson , som är forskare vid Lunds universitets Antidiabetic Food Center " till DN . " Hon har tillsammans med sina kolleger låtit fyrtio friska kvinnor och män i åldrarna 49–70 år vid olika tillfällen utföra två test efter att ha ätit vitt bröd respektive fiberrikt bröd. Testen utfördes flera gånger under fyra timmar efter frukosten. Det ena testet undersökte arbetsminnet, det vill säga korttidsminnet . Det andra testet undersökte koncentrationsförmåga och uppmärksamhet. Forskarna såg att resultaten blev betydligt bättre när deltagarna hade ätit det fiberrika brödet. – Då presterade de i snitt åtta procent bättre. Det låter kanske inte så imponerande, men det kan betyda mycket när man till exempel löser svåra uppgifter eller kör bil. Skillnaden blev som störst ungefär två timmar efter frukosten, säger Anne Nilsson , som presenterade den ännu opublicerade studien på måndagen. Kolhydraterna i brödet bryts ned till glukos, ett slags socker som snabbt förs ut i blodet. Hjärnan använder blodsockret som bränsle för att fungera. Kolhydraterna i fiberrika livsmedel ger en långsam och långvarig höjning av blodsockret. Den nya studien visar alltså att hjärnan tycks fungera bättre om blodsockret inte stiger för snabbt." Alltså att det har lågt GI ! Ytterligare en anledning att äta fiberrikt bröd med lågt GI ! All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Källa: lyckans-smed.blogspot.se

Så där ja, då var ytterligare en arbetsvecka avklarad och en helg ligger framför oss. Håkan är ledig hela helgen så vi får se vad vi hittar på. Det känns som att det kanske hänger lite på vad det blir för väder, blir det plötsligt sommar igen så skull det inte vara helt fel med ett strandbesök. Blir det istället höst så gör vi kanske en liten utflykt, vi har ett ställe som vi väntat på att besöka länge och vem vet, i morgon så kanske... Dagens middagsrätt är gjord efter ett recept vi fått tipsat från Ankis mor, en riktigt receptskatt, som vet precis vad som går hem hos oss. Även denna gången fick hon in en femetta, fisksoppan som vi njutit av var verkligen hur god som helst och smördegstäcket gjorde sig kanon till soppan. Håkan slutade jobba tidigt denna fredag så han trampade ner till systembolaget för ett vininköp till soppan. Denna gången gick han efter utseendet på flaskan och det gjorde han helt rätt i, det gifte sig perfekt med maten. Flaskan innehöll ett bubblande rosévin vid namn Blason de Bourgogne , nummer 7687 för en kostnad av 89 kronor. Friskt med mycket bubblor, ett vin som absolut kommer att drickas av oss fler gånger. Täckt soppa. Fisk med smördegstäcke 2 port. varmrätt eller 4 port. förrätt. 1 liten strimlad purjolök 1 msk olja ½ burk krossade tomater 6-7 dl fiskbuljong ½ pkt saffran 1 pressad vitlök ½ tsk dragon ½ tsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 400 g torsk i bitar räkor och musslor efter eget tycke och smak 1 smördegsplatta ägg till pensling "Smält" purjon i oljan, låt den inte få färg. Tillsätt kryddor, saffran och vitlök och låt sjuda under lock i 10 minuter. Lägg i fisken och sjud 6-8 minuter. Fördela soppan i ugnsfasta portionsformar (som ej är för vida upp till) och lägg i musslor och räkor efter behag. Täck skålarna med smördeg och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen på ca 200 graders värme i ca 15 minuter. Servera gärna med aioli. Soppan kan förberedas fram t.o.m att locket ska läggas på. Ett hål är gjort och där nere hägrar soppan med fisk och räkor, så god! Just nu snurrar Doobidoo på tvn, Lisa Nilsson har just sjungit med någon vi inte har någon aning om vem det är. Ostbågarna ska hällas upp, drinken blandas (blir en Elektrisk lemonad ) och en styck tv ska tittas på och förmodligen slumras till, brukar bli så när det är fredagskväll. Somnar ni också framför tvn när det är fredagskväll? Hur som helst, ha en härlig helg! Smaklig spis! / Anki och Håkan x

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Kontakt