äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

3 auberginer 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche, 34% 2 dl riven ost smör rapsolja Betyg: Antal röster: 2 Ingår i kategorierna Huvudrätt Gör så här! Som nybliven student (och vegetarian dessutom) är det viktigt att försöka se till att få i sig hälsosam och gärna god mat som är enkel och tar lite tid att göra. Denna gratäng är ett av mina favoritrecept och har fått mycket beröm av både vegetarianer och kompisar och familj som äter en allsidig kost. Toppen rätt att bjuda på till finare tillfällen men också en rätt som passar bra till vardags! Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i en cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk i lite smör och rapsolja. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek skivorna i smör och rapsolja, ca en minut per sida. Blanda tomatsås med crème fraiche. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Klart! Inskickat av Hannah Nilsson, Lund.

Källa: skanemejerier.se

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

Älskar fisksoppa!!! Den här blev en av de bättre jag fått ihop ;) Fräs hackad purjolök och fänkål i smör , tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs ihop lite till Nu ska grädde och vatten i tillsammans med en fiskfond , philadelphiaost och cantadou 4 peppar En skvätt vitt vin skadar aldrig Låt nu allt koka ihop och smaka sen av med dill och kanske mer salt och peppar Några minuter innan servering tillsätt fisken (jag tog lax och torsk)och koka ngr minuter tills fisken är klar Mängderna beror helt på hur mkt soppa DU vill ha såklart Jag serverade min soppa med en klick CF röra och färska räkor på toppen En bit brie är ett perfekt tillbehör oxå! Vad hade jag i creme fraiche röran då?? 1½ dl CF, 3 msk majjo, 1 vitlöksklyfta, 1 röd chili och 1 dl riven boxholms chiliost Kan meddela att det blev riktigt bra sting i denna och den gjorde sig perfekt i den mildare soppan!! Perfekt när man bjuder den till personer med olika styrkekrav på maten Drack ett riktigt gott vin till oxå Larche Vi fick en snilleblixt vid middagsbordet att om vi tar kort på de viner vi gillar så blir det kanske lättare att komma ihåg vilka som va goda ;) Det bästa av allt med fredagskvällens fisksoppa är att det blev så mkt att lördagslunchen är klar i kylen! Ha en härlig helg!

Källa: frokennilssonskok.blogspot.se

I helgen när vi var på Ica och handlade fick vi provsmaka köttbullar. Dom var så himla goda & bara 15% fett så jag tänkte att det kan ju faktiskt funka. Idag när vi skulle laga till dem såg jag att de var Alexander Nilsson (Kniven mot strupen) som låg bakom receptet. Hur som så var de jäkligt goda & rekommenderas varmt. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints 4 port 1 påse Nilssons Lyxköttbullar (600 gram) 1 tsk mjöl 1/2 tsk smör 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 2 dl mini mjölk Buljongpulver Salt & peppar Gele Soya Worchestershiresås 8 potatis 8 msk lingonsylt Smält smöret och rör i mjöl. Spä med grädde & mjölk. Låt koka ihop och tillsätt smaksättarna tills du blir nöjd. Blir en enkel & god sås. Koka potatis. Tag ut köttbullarna och häll dem frysta i en stekpanna. Tillsätt 1 dl vatten och stek dem klara. Servera med potatis, sås och lingon.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

På torsdag är det ärtsoppa på lördag är det fest men fredag är ändå den dagen som känns bäst Ge mig då kyckling, det gillar jag mest Kyckling på fredag, det enda jag vill ha Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra Kyckling på fredag, vad var det jag sa? Jag vill ha fredag idag... " Åh det är ju fredag idag...härligt! Ikväll kommer jag tillbringa kvällen hos svägerskan å vi ska ha riktig mysfredag... laga lamm och hemmagjord pasta å dricka vin! Tänkte ge er ett riktigt smarrigt fredagsrecept på kyckling! Hoppas ni kommer tycka om det, för det hör verkligen till en av mina favoriter! Porslin: Rikard Nilsson Kycklingfilé i balsamvinäger marinad 8 kycklingfiléer 2 tsk salt 2 krm svartpeppar Marinaden: 1 dl olivolja 1 dl balsamvinäger 4 msk flytande honung 1 tsk gourmetsalt 1 krm svartpeppar 2 vitlöksklyftor 1 kruka färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano. (Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor) Gör så här: Salta och peppra filéerna. Stek kycklingfiléerna i smör. Blanda marinaden. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i marinaden. Låt de marineras några timmar. Går perfekt att låta de ligga över natten. Servera dem till en god sallad och potatisgratäng eller klyftpotatis.

Källa: gourmetmorsan.blogspot.se

Ett recept från en av mina favoriter, Göran Nilsson, som ofta har ett kanonrecept i Borås Tidning på fredagarna. För fyra personer Ingredienser: 500 g benfri kotlettrad Smör till stekning 150 g förvällda trattkantareller 2 finhackade schalottenlökar 70 g ädelost 1 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 2 dl grädde 3 msk lingon (1 msk lingonsylt) salt, peppar Raggmunk 1 stort ägg 0,5 dl vetemjöl 1 dl mjölk 1 nypa salt 500 g potatis smör till stekning Gör så här: Dela kotlettraden på längden och skär i mindre bitar Stek köttet i smör, lägg upp på hushållspapper Lägg i lite mer smör i pannan, stek trattkantareller och lök i några minuter. Ta av plattan och rör ned ädelosten Häll på köttfond, vatten och grädde. Låt såsen koka långsamt till lagom tjock konsistent. Smaka av med salt och peppar. Blanda ned lingonen. Lägg ner köttbitarna och låt sjuda några minuter Raggmunkar Blanda ihop ägg, vetemjöl, mjölk och salt till en smet. Låt vila ca 15 minuter. Skala och riv potatisen. Blanda ned i smeten Stek 8 små raggmunkar i smör Lägg raggmunkarna på varma tallrikar, lägg på köttet och skeda på såsen. Kommentar: Klockren femma! Vilka smaker. Dessutom är rätten lättlagad, tar ca en timme och passar därför utmärkt för en fredag. Vinvalet blev australiskt, Pimpala Road , som finns tillfälligt på systembolaget. Ett kraftigt vin som passar utmärkt till den här sortens mat.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Min bonus dotter fyller 6 år imorgon och har idag sitt barnkalas. Hon har pratat om sin barnkalastårta i flera månader och tänkt ut flera olika teman och till slut fick vi lugna hennes fantasier som blev vildare och vildare och det fick bli en Pippi tårta. Hon har till och med suttit och Googlat "Pippi tårta" och hittade en superfin tårta hos Tove - Baka baka liten kaka . Så vi snodde Toves idé och gjorde vår tolkning av Pippi, Herr Nilsson och myntväskan =) Här är resultatet =) Tårtan är fylld med Mjölkchoklad fluff & Vaniljkräm och är spacklad med enkel Mashmallowsfrosting med jordgubbssmak =)

Källa: sockertussen.blogspot.se

På söndag efter konserten kommer vi att träffas hos mig! Vi ska fika, prata om hur det har gått, hur vi framfört våra nummer osv. Jag pratar om mig och min vän Matilda. Vi gör konserten tillsammans! Hon står för sopran och jag står för piano! :) Så i onsdags när vi var lediga har jag bakat en hel del till fikat! Jag menar det inte bara jag och hon, våra familjer och hennes föräldrar som är bjudna på "efter-konsertens-fika"! :) Jag har bakat två sorters knäckebröd, rostbröd och hallonmuffins. Allt kommer ut på bloggen och först är ett knäcke som jag smaksatt med parmesanost! Receptet har jag hittat hos min bloggvän Fröken Nilsson . Det blev jättegott! :) Sprött och tunt! Mums! Här är recept på Knäckebröd smaksatt med parmesan: Du behöver: 1 dl krossad linfrö 1 dl sesamfrön 1 ägg 1 dl riven parmesan 2 msk olivolja Så här gör du: 1. Blanda alla ingredienser till en degklump. 2. Lägg degen på bakplåtspapper och lägg en plastfolieark ovanpå. Kavla ut degen tunt. Dra försiktigt bort plastfolie. 3. Grädda knäckebrödet i ugnen, 175 grader ca 15-20 minuter. 4. Ta ut plåten efter halva tiden och skär försiktigt i rutor med pizzaskärare. In ugnen igen för de sista ca 10 minuter. 5. Låt svalna och bryt i knäckerutor. Gott, gott! :)

Källa: ryskadockor.blogspot.se

Äkta och äkta...enligt boken Gör din egen ost av Annie Nilsson, skall detta vara receptet på den äkta småländska ostkakan. Här snålas det varken på grädden, eller mandeln och jag kan försäkra er om att detta ÄR den GODASTE ostkakan jag någonsin ätit. Äkta småländsk ostkaka – 8-16 bitar 5 liter opastöriserad mjölk 3 msk mjöl 1½ msk ostlöpe 4 ägg 1 msk vetemjöl 2½ dl grädde 1½ dl socker 50 g malen mandel 3-5 bittermandlar Till serveringen: 5 dl grädde 3 dl jordgubbssylt Värm 4,5 liter mjölk till 37°C. Vispa ut 3 msk vetemjöl i ½ liter kall mjölk. Vispa ner blandningen i mjölken ihop med löpen. Låt stelna 30-40 minuter. Skär ostmassan med kniv, först i längder och sedan tvärs över så att det blir rutor. Rör försiktigt så att ostbitarna vänder på sig och vasslen kan börja sippra ut mellan massans bitar. Låt stå 30 minuter. Häll av vassla, låt stå 30 min och häll av igen. Häll upp massan i en bunke och pressa ut mer vassla (se bild ovan). Dela massan med fingrarna så den blir grynigt och fint. Vispa ägg och socker, tillsätt vetemjöl, 2½ dl grädde och malda mandlar/bittermandlar. Häll över ostmassan och rör om. Häll upp i form och grädda i ugnen på 200°C i 1 timma. Servera med vispad grädde och jordgubbssylt till.

Källa: dalmatianmom.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt