äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

Älskar fisksoppa!!! Den här blev en av de bättre jag fått ihop ;) Fräs hackad purjolök och fänkål i smör , tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs ihop lite till Nu ska grädde och vatten i tillsammans med en fiskfond , philadelphiaost och cantadou 4 peppar En skvätt vitt vin skadar aldrig Låt nu allt koka ihop och smaka sen av med dill och kanske mer salt och peppar Några minuter innan servering tillsätt fisken (jag tog lax och torsk)och koka ngr minuter tills fisken är klar Mängderna beror helt på hur mkt soppa DU vill ha såklart Jag serverade min soppa med en klick CF röra och färska räkor på toppen En bit brie är ett perfekt tillbehör oxå! Vad hade jag i creme fraiche röran då?? 1½ dl CF, 3 msk majjo, 1 vitlöksklyfta, 1 röd chili och 1 dl riven boxholms chiliost Kan meddela att det blev riktigt bra sting i denna och den gjorde sig perfekt i den mildare soppan!! Perfekt när man bjuder den till personer med olika styrkekrav på maten Drack ett riktigt gott vin till oxå Larche Vi fick en snilleblixt vid middagsbordet att om vi tar kort på de viner vi gillar så blir det kanske lättare att komma ihåg vilka som va goda ;) Det bästa av allt med fredagskvällens fisksoppa är att det blev så mkt att lördagslunchen är klar i kylen! Ha en härlig helg!

Källa: frokennilssonskok.blogspot.se

Nu smakar juryn Klas Lindbergs hummerrätt och juryn har inget lätt arbete säger Anders Dahlbom och Rikard Nilsson. Här står de alla tre och funderar. Klas ser lite lurig ut. Klas Lindberg gör terrin Här ser vi Klas förbereda den lilla gröna hummerlasagnen eller terrinen och den var så fin! Älskar mat som är ljusgrön, orangerosa och vit! Här är hans rätter: Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja samt Sallad på confiterad hummer, pressade vintergrönsaker och surdegskrutonger med saffran . Anders Dahlbom visar upp Klas Lindbergs vintergrönsaker. 

Källa: husmorlisa.blogspot.se

En liten skön stund med njutbar läsning i växthuset. Kolla in Rabarber av Ingar Nilsson en riktigt trevlig bok om rabarber. Fullspäckad med interessant läsning både lite historia, tips om olika sorter, kuriosa och sist men inte minst sagolika recept - absolutely mouth watering. Jag läser på bokens baksida att Ingar Nilsson är journalist till yrket med mat och trädgård som inriktning. Hon är också initiativtagare till den i Sörmland årliga Rabarberfestivalen. Ingar startade även grönsaksdistributören Ekolådan. Det är förlaget Natur och kultur som ger ut boken. En förrätt som jag föll pladask för är Ostron med rabarberjuice och chili! Wow det bara måste testas, se bilden i nedre vänstra hörnet. Kollaget är gjort av bilder ifrån boken. Mums Jag vill ha fler sådana här underbara böcker!

Källa: tyras-potager.blogspot.se

Tänk dig en smaskig måltid med nästan inga kolhydrater! Ja, som om jag gjort dig förvånad! ;) Du kan ju det och vet att man kan fixa en sådan lunch, middag eller kvällsmat! :) Hos Fröken Nilsson har jag hittat ett mycket bra och enkelt recept på wraps/pannkakor! När du går ännu mer ner i inlägget ser du recept på currymajonnäs, och fyllning till wraps! :) Här är receptet på Mjölkfria wraps/pannkakor : Du behöver: till ca 6 st: 6 ägg 6 msk vatten 3 tsk fiberhusk 1 msk rapsolja salt efter smak Så här gör Du: 1. Vispa ägg, salt, rapsolja och vatten. Tillsätt fiberhusk lite i taget under vispning, då blir det inga klumpar. Låt smeten svälla några minuter. 2. Olja in stekpanna bara första gången innan du börjar steka. Stek tunna wraps/pannkakor på medelvärme. Den här fina stekpannan speciellt för pannkakor köpte jag igår och genast provade steka pannkakor! Det gick utmärkt! Pannkokarna/wraps gick jättebra att vända! :) Här är recept på Currymajonnäs : Du behöver: 2 ägg 1 tsk osötad senap 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 4,5 dl rapsolja (denna gång tog jag kallpressad med pikant nötig smak) 2 tsk curry 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja Så här gör Du: 1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. 2. Lägg ägg, olja, senap, vitvinsvinäger och salt i en mixerbägare. Sänk mixerstaven till botten och dra den sakta mot ytan. Mixa till en tjock konsistens. 3. Blanda i majonnäsen curry, pressad vitlök och persilja. Här är recpetet på Kyckling- och currymajonnäs röra/fyllning till wraps : Du behöver: 400-500 g kycklingfärs 1 paket tärnad bacon salt, peppar fryst hackad chili (från Findus) efter smak smör/kokosfett till stekning 2 -2,5 dl currymajonnäs babyspenat Så här gör Du: 1. Stek kycklingfärs i smör/kokosfett. Krydda. I annan stekpanna stek bacon tills det blir knaperstekt. Blanda färsen och baconet ihop. 2. Riv babyspenat i små bitar och blanda i färssmeten. Tillsätt majonnäs. Fyll pannkakor/wraps med röran: Du kan också vira varje wrap i plastfolje för att kunna förvara de i kylskåp! :) Har du nån favorit fyllning? :)

Källa: ryskadockor.blogspot.se

Äkta och äkta...enligt boken Gör din egen ost av Annie Nilsson, skall detta vara receptet på den äkta småländska ostkakan. Här snålas det varken på grädden, eller mandeln och jag kan försäkra er om att detta ÄR den GODASTE ostkakan jag någonsin ätit. Äkta småländsk ostkaka – 8-16 bitar 5 liter opastöriserad mjölk 3 msk mjöl 1½ msk ostlöpe 4 ägg 1 msk vetemjöl 2½ dl grädde 1½ dl socker 50 g malen mandel 3-5 bittermandlar Till serveringen: 5 dl grädde 3 dl jordgubbssylt Värm 4,5 liter mjölk till 37°C. Vispa ut 3 msk vetemjöl i ½ liter kall mjölk. Vispa ner blandningen i mjölken ihop med löpen. Låt stelna 30-40 minuter. Skär ostmassan med kniv, först i längder och sedan tvärs över så att det blir rutor. Rör försiktigt så att ostbitarna vänder på sig och vasslen kan börja sippra ut mellan massans bitar. Låt stå 30 minuter. Häll av vassla, låt stå 30 min och häll av igen. Häll upp massan i en bunke och pressa ut mer vassla (se bild ovan). Dela massan med fingrarna så den blir grynigt och fint. Vispa ägg och socker, tillsätt vetemjöl, 2½ dl grädde och malda mandlar/bittermandlar. Häll över ostmassan och rör om. Häll upp i form och grädda i ugnen på 200°C i 1 timma. Servera med vispad grädde och jordgubbssylt till.

Källa: dalmatianmom.blogspot.se

I senaste numret av inredningsmagasinet Sköna hem fanns ett mycket enkelt recept på goda Halloumisnäckor. De passar suveränt som drinktilltugg på kommande studentfester, födelsedagskalas och allt annat firande som brukar äga rum vid den här tiden på året. Sköna Hem har hämtat receptet från en bok som heter Halloumi: 50 enkla recept av Karin K Löfgren och Petra K Nilsson. Boken kan köpas på webbsidan Halloumi4u . Priset är 149 kr+porto. Halloumisnäcka INGREDIENSER: ca 20 stycken Ugnsvärme: 175° · 1 smördegsplatta, 30x40 cm · 5 msk grov söt senap · 3/4 halloumi ( eller mellan 150-200 g ) · 1 ägg, uppvispat · sesamfrön Kavla ut smördegen något. Bred på ett tunt lager senap över hela plattan. Täck den med skivor av hyvlad halloumi. Rulla ihop plattan och skär den i 2 cm tjocka skivor. Platta till skivorna så att fyllningen blottas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö på rikligt med sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Snäckan är godast när den svalnat något. Fontanas Grilloumi är fast och går också att hyvla och använda till snäckorna. Den osten har dessutom ett lägre pris än Halloumi. Jag har testat att göra snäckorna med både Halloumi och Grilloumi och ingen av ostarna läcker ut. Färdigfyllda smördegsrullar kan ligga i kylskåpet och vänta innan festen och sedan skivas och gräddas strax innan de ska serveras. Själv reser jag till Spanien på tisdagmorgon ...om inte vulkanaskan från Eyjafjallajökull stoppar mitt flyg... och kommer inte att vara online på ett tag. Jag har ett antal sparade utkast som jag schemalagt. De kommer att postas under tiden jag är borta. Trevlig Pingsthelg önskar Karin

Källa: favoritrecept.blogspot.se

Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt. Alla är de namn på panerat kött, ibland på biff eller kalv och ibland på gris, det varierar lite mellan länderna. Alla är de dock utmärkta exempel på hur man kan göra magert kött mycket fetare. Fett, det är gott det förstår ni. Det är fredag och jag är grymt sugen på fett. Eller i alla fall panerat kött. Under eftermiddagens besök på Hötorgshallen, hos utmärkta G. Nilsson Livs , blev jag presenterad för en riktigt vacker bit kalvinnanlår. Av den skar den trevlige kötthandlaren två fina skivor och bankade ut dem åt mig. Jag kunde ju ha gjort det själv men nu erbjöd han ju sig. Jag brukar egentligen ta benfri kalvkotlett eftersom innanlår ofta är lite segt. Det här köttet var dock av absolut högsta kvalitet så det var mört som smör. Nästan i alla fall. Två vackra skivor kalvkött. Goddag, goddag. Angenämt. På vägen hem köpte jag lite tillbehör och på kvällen vara det bara att sätt igång med att förvandla köttskivorna till en middag. Eftersom vi hade en del kokt potatis i kylen blev det Bratkartoffeln till schnitzeln. Stekt potatis är ju också riktigt fett och gott. Detta plus köttet ovan blev en middag. En fet och fin middag. Wienerschnitzel mit Bratkartoffeln 2 prima skivor kalvinnanlår eller benfri kalvkotlett 2 ägg Vetemjöl till panering Panko, eller vanligt ströbröd, till panering Smör att steka i Rapsolja att också steka i Salt & vitpeppar Kokt potatis, precis lagom mycket 1 schalottenlök 1 liten burk ansjovis (OBS! Både fisken och spadet ska användas) 3 msk kapris 1 dl vitt torrt vin (inte fatlagrat) 1 dl vispgrädde 1 citron 3 dl ärter Börja med att banka ut köttet ordentligt. Detta slipper man om man handlar av en snäll slaktare. Salta och peppra och sikta sedan mjöl över hela köttskivorna. Knäck äggen i en stor djup tallrik och vispa upp dem med en gaffel. Två ägg som var så knäckta att de glodde på mig. Nu glor de på dig. Lägg ner köttet i äggsmeten och se till att skivorna bli helt täckta av ägg. Mjölet måste bli helt uppblött annars fastnar inte ströbrödet. Om man, som jag gjorde, använder panko så blir paneringen väldigt knaprig men om man väljer vanligt ströbröd blir den något tätare. Panko är japanskt ströbröd som är mycket grövre än vanligt ströbröd. Det används till tempura, bland annat. Schnitzeln tittar upp ur äggröran och längtar efter panko. Dags nu att vända det äggkladdiga köttet i ströbrödet. Tryck till så att det fastnar ordentligt överallt. På köttet alltså. Inte ÖVERALLT. Aaaah! Det känns bättre. Hetta upp en panna med rejält med matfett, lika delar smör och olja ungefär, och stek köttet på medelvärme tills det är gyllenbrunt. Låt rinna av lite på hushållspapper. Eller på tusenkronorssedlar om du är jätterik. Den är gyllenbrun på undersidan men lite blyg. Den vill bara visa framsidan. Finhacka löken. Skär potatisen i mindre bitar och bryn den ordentligt i smör. När potatisen är färdig, lägg i löken och stek vidare tills löken är genomskinlig. Salta och peppra. Potatis som är stekt med kärlek, i smör och med lök. Ta upp ansjovisen ur burken men slå inte bort spadet. Betrakta fisken med kärlek i blicken en liten stund. Ansjovis som betraktas med kärlek. Ett ögonblick av fiskfulness. Skär den i småbitar och blanda med kapris. Servera vid sidan om så att alla får ta så mycket de vill. Jag vill ta jättemycket. Citronen betraktar vindögt en liten skål med ansjovis och kapris som blandats både med sked och med omtanke. En liten sås ska vi väl kunna få till också. Pannan som du just stekt köttet i är fullt av gott. Brynt smör, köttsaft och brödsmulor blir en bra början på en sås. Dra på värmen och slå i vinet. Koka nästan bort det och slå i grädden och ansjovisspadet. Koka ihop lite och smaka av med vitpeppar. Salt behövs knappast eftersom ansjovisspad är ganska salt. Sila såsen innan det är dags att äta. Koka ärterna i saltat vatten, slå av vattnet och slå i en klick smör. Dags att käka. Jävelberg vad gott. Vi drack kyld beaujolais till schnitzeln. Det fungerar utmärkt eftersom beaujolais är ett rött vin som nästan beter sig som ett kraftigt vitt. Det har hög syra och är mycket fruktigt och bärigt vilket sitter fint till fetare mat. Beaujolais är djupt underskattat och bör drickas mycket oftare. Jag lovar att göra det. Fleurie Poncié Domaine du Vissoux 2012 (nr 5150) 149 kr Doften är stor och kryddig med toner av hallon och blåbär. Smaken är ganska lätt och mjukt med hög syra och lång eftersmak med inslag av röda bär, örter och smörkola. Det här vinet passade bäst av de två till maten tack vare sin markerade syra. Morgon Marcel Lapierre 2013 (nr 91294) 198 kr Doften är mycket fruktig och tät med toner av mörka körsbär i örtig stil. Smaken är lätt och mycket mjuk med bra syra och inslag av hallon och söt lakrits. Vi serverade bägge vinerna kylda, vid cirka 12-14 grader, och detta vin passade bra till maten men gjorde sig bäst på egen hand. Två viner från två olika byar i Beaujolais. Samma druva dock, nämligen gamay. Kanske borde vi ha lyssnat på något tyskt, Rammstein till exempel. Det gjorde vi dock inte. Det blev Dave Brubeck hela kvällen. Vi är våra grannars idoler. Tror vi. Om de gillar jazz alltså. Kerstin är vår tjockaste katt. Hon verkar tveksam till Dave Brubeck. Hon är dock mindre tveksam till mat.

Källa: olmasnjutbar.blogspot.se

I går var det någon på mitt jobb som sa att kanelbullens dag , som ju är just i dag, var instiftat av Arla med syftet att man ska dricka mer mjölk. Inte helt, men kanske lite sant. Några som heter Hembakningsrådet tar på sig äran att ha grundat högtiden 1999. Hembakningsrådet, som bildades 1959 "med uppgift att hålla kulturarvet att baka hemma levande", drivs av en trevlig (jag vet - jag har just talat med henne i telefon) kvinna som heter Birgit Nilsson. De har en hemsida, ger ut ett nyhetsbrev, anordnar kanelbullebakning på Ikea och har utlyst en tävling i kanelbulledesign. En mycket trivsam historia. Nu lever ju inte Hembakningsrådet på EU-bidrag om någon trodde det. Nä, kulturarvet att baka hemma ska hållas levande med produkter från Lantmännen Axa, Svenskt Smör, Jästbolaget och Danisco Sugar. Och degarna ska naturligtvis knådas med en maskin från Electrolux Small Appliances. .flickr-photo { border: solid 0px #000000; }.flickr-yourcomment { }.flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; }.flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; } Så här såg det ut i somras när Lisa och jag bakade kanelbullar enligt receptet i Riddarbageriets söta . Vi byggde särskilda jäshus av banankartonger för att bullarna skulle få det varmt och skönt.

Källa: paindemartin.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt
';