lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | kräftströmming per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mazarinbotten 200 g Mandel 3 msk sötrix-flor 0.5 krm stevia 3 msk Vispgrädde 150 g Mjukt smör 3 st Ägg 3 msk kokosnötsmjöl Hallonmousse 8 st Gelatinblad 500 g hallon 5 dl Vispgrädde 3 msk sötrix-flor 0.25 krm stevia Servering 1 ask Färska hallon citronmeliss Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning Mazarinbotten: Sätt på ugnen på 175 grader.  Skålla och skala mandeln. Mal i mandelkvarn. Häll den malda mandeln och sötning i en matberedare och pulskör några sekunder. Tillsätt sedan en matsked grädde i taget till lämplig mandelmassekonsistens. Låt mandelmassan vara kvar i matberedaren, lägg i smöret och pulskör. Tillsätt ett ägg i taget och kör till en jämns smet. Rör sedan i mjölet för hand. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, cirka 24 cm i diameter. Bre ut mandelmassesmeten väl. Grädda tårtbottnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt i formen och lossna sedan från pappret. Lägg tillbaka bottnen utan papper i formen. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa hallonen till puré. Häll cirka 1 dl av purén i en kastrull och värm ordentligt. Tillsätt grädde, blanda väl. Rör ner gelatinet i den varma hallonmixen. Blanda sedan mer den varma hallonmixen i purén. Häll moussen över tårtbotten. Låt stelna i frysen i 4 timmar. Ta fram tårtan 1 timme före servering. Skär med en vass kniv runt kanten när tårtan är halvtinad. Dekorera med färska hallon och citronmeliss. Tips från kocken "Det går bra att använda 200 g mandelmjöl istället för att skålla, skala och mala mandel men då blir mandelsmaken mindre tydlig. Fler recept av Mariann Andersson hittar du på mariannslchf.se" Favorisera

Källa: recept.se

Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul. Tillbehöret blev rårörda lingon med smak av pepparot som jag lärt av Mats Andersson. Ingredienser till 4 personer 500 gr rådjursfärs 4 normalstora potatisar 2 ägg 1/2 gullök 11/2 dl vatten Salt och peppar Till såsen 2dl ekologisk laktosfri vispgrädde 1 dl vatten 1 dl rött vin 1 köttbuljongtärning 50gr förvällda trattkantareller Lite colorit soya 1/2 gullök Salt och peppar Skala potatisen och koka den när den är mjuk så pressa den och låt den kallna. Skala löken och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Blanda potatisen, ägget, löken och färsen till en jämn smet blanda i vattnet lite i taget och salta och peppra, gör ett stekprov för att kolla att kryddningen är bra.

Källa: matpafotbollsvagen.blogspot.se

Vackra auberginen! Visst måste den vara den vackraste grönsaken?! Skulle ständigt kunna ha en skål full här hemma som prydnad. Tyvärr mår de bäst i kylskåpet, så njuta av skönheten får man göra endast kortare stunder:-) Här har vår frys precis berikats med ett helt ekologiskt lamm (i bitar då, alltså;-)). Vilken lyx!! Det här är ju verkligen bra mat. Lamm som betar fritt ute och håller våra öppna landskap just - öppna. Ingen fabriksliknande köttproduktion här inte. Så här blir det mycket lammkött framöver:-). Igår gjorde jag en moussaka, och receptet är nog det bästa moussakarecept jag testat. Moussaka är ju lite meckigt, och inget man snor ihop en stressig dag. Men har du lite mer tid, testa! Jag förberedde aubergineskivorna på förmiddan, så fick de vänta i kylskåpet under dan. Ha en fin dag! / Mrs Sunshine Moussaka Tag först: 3-4 auberginer 1 tsk salt ca 3-4 msk olivolja 2 bifftomater Skiva auberginerna i cm-tjocka skivor. Strö över salt och låt dra i ca 15 minuter. Torka av aubergine-skivorna med hushållspapper. Stek dem i lite olja i en stekpanna. Köttfärsröran: 500 g lammfärs (eller nötfärs) 2 gula lökar 3 vilöksklyftor olivolja 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 tsk spiskummin 2 tsk sambal oelek salt & peppar 1 msk finhackad färsk oregano 1 msk finhackad färsk timjan Hacka lök och vitlök och fräs i olja tills de mjuknar. Tillsätt färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, spiskummin, sambal oelek, samt salta och peppra. Låt koka i ca 10 minuter utan lock. Tillsätt de färska kryddorna mot slutet av koktiden. Ostsåsen 1 dl riven lagrad ost 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl grädde salt och peppar Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölk och grädde och salta & peppra. Låt koka i ca 5 minuter. Blanda ner osten. Varva nu aubergineskivor, köttfärsröra, tomatskivor och ostsås i en ungsform. Avsluta med ostsås. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Originalreceptet kommer från kokboken "Hemma hos Melker Andersson - Snabblagat, Tillagat och Vällagat" som jag ändrat lite i:-)

Källa: mrssunshinecooking.blogspot.se

Över 1 800 matintresserade, press, eliten av kockar och annat branschfolk invaderade Stockholms nya konferenscentrum , Stockholm Waterfront , onsdagen 25 januari, för att begå den 29:e upplagan av Årets Kock. Jag var en av dessa som grymt imponerades av de sex finalisternas snabba handlag och totala koncentration när de under tidspress exekverade de mest fantastiska anrättningar. Alla hade förtjänat att vinna. Men med minsta möjliga poängmarginal stod till slut smålänningen Klas Lindberg som segrare och titelinnehavare av Årets Kock 2012. Hur han ser ut har dagstidningarna och nätet redan gått ut med i massupplagor. Så här följer lite andra bilder från ett evenemang, lika nervkittlande och minst lika kreativt som många idrottstävlingar på elitnivå. Sen må sportfanatikerna säga vad de vill. Koncentrerad jury . De första finalrätterna ,med hummer som bas, till bedömning. Från vänster Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Malin Söderström, Moderna Museet, Marcus Aujalay , Winterviken. Gratis utspisning i Scans monter. Minihamburgare på gris. Recept Christian Hellberg, Årets Kock 2001. Tysklands bidrag till svensk kockkonst. Karin Fransson, vars känsliga smaklökar är ovärdeliga i juryarbetet. Sveriges kockdrottning i New York . Ulrika Bengtsson samlar sig inför uppgiften att värdera de sex finalrätterna på gotlandsbiff. TV-favorit. Paul Svensson, femma i VM för kockar 2003, numera verksam på Fotografiska. . Sträng men rättvis. Nestorn Leif Mannerström , tre gånger vald till Kockarnas kock och med en spårvagn i Göteborg uppkallad efter sig Inget undgår en perfektionist. Allas vår Melker Andersson sätter sina hemliga poäng. Och så lite "äta- med- ögonen" från några av de sex finalisterna. Recepten är alldeles för komplicerade och långa för att rymmas här. Men kanske något av de återkommer i ett annat sammanhang. Kokt svensk hummer med majonäs, pepparrot och tomatbröd . Stekt hummer med brynt smör, dragon och morot. Hummer- och saffranskokt fänkål, spetskål, gemsallad, levainbröd och apelsinsmörsås. Inkokt hummerklo med syrad tomat, blekselleri, vattenkrasse, brödkrisp och en dressing på äpple, pepparrot och citron. Sotad biffstek på varm sten med smält talg och vårlök. Hängmörad biff med rödbetor, toppmurklor, anjovis, pressad savoykål,dill, gräddfil och kryddpeppar. Brynt biff med korv smaksatt med ale och lök, kålterrin, rotselleri-och äppelpuré,kolrökt pärllök, vasslekokt steklök. Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja. Som avslutning: Tävlingens tröttaste medarbetare, den arma barristan, som oavbrutet i sex timmar tillagade gratis espresso, cappucino och latte till den aldrig sinande kön av törstiga besökare.

Källa: pbordet.blogspot.se

Vilken upplevelse! Men vilken cirkus, har aldrig sett något liknande. Kommer inte att kunna uppskatta Fitnessfestivalen på Svenska Mässan lika mycket efter detta. Det här var stort, ungefär 11 gånger större. Information: FIBO Trade Fare, Essen, Tyskland FIBO är en av de största fitnessmässorna. Evenemanget ståtar med mer än 60.000 besökare och underlättar för handel och information i branchen. Mässan organiseras i Essen, Tyskland, under fyra dagar. Tillsammans var det över 580 professionella utställare från 35 olika länder över hela världen. Ett brett utbud presenterades av konditionsträningsmaskiner, produkter för rehabilitering, kosmetika, terapeutiska förnödenheter och andra hälso- och wellnessprodukter och besökarna erbjöds stora shoppingmöjligheter. Spännande scenshower anordnades regelbundet under evenemanget och särskilda Innovation Awards delades ut. Flera kända profiler och proffs fanns på plats. Mässans yta är totalt 74.720 kvadratmeter. Olimp Sport Nutrition Jag och mina kollegor var inbjudna av Olimp Polen. Olimp är största leverantören av kosttillskott i Europa och det märks, fetast monter i två våningar och egen scen så klart! De svenska sponsrade på plats var Sarah Bäckman (armbrytning) och Christoffer Nober (bodybuilder). Eduardo Correa - Topp 3 i världen bodybuilder i 212 lbs-klassen Paul Poloczek - Framtida Mr Olympia ;) Eva Lagerhorn Blom bryter arm med Sarah Bäckman Phil Heath - Mr Olympia 2011 Roelly Winklaar - IFBB proffs Kai Green & Phil Snipes Stan McQuay - tränar bl.a. Vin Diesel och Johannes Eshak ;) Roelly och Johannes jämför tävlingsform Glamourmodeller fanns det gott om - i Olimp's monter Zack Khan och Johannes Andersson Ronnie Coleman - Mr Olympia x 8 Ed Nunn och Shawn Rodem - proffs Svenska Marika Johannson och Kris Gethin i montern tillhörande bodybuilding.com Sarah Bäckman - världsmästarinna i armbrytning - i SmartShake's monter Christoffer Nober - vinnare Excalibur 2011 - i SmartShake's monter "VIP hyllan" - andra våningen i Olimp's monter

Källa: stayfittn.blogspot.se

Var på Akademibokhandeln idag och reafyndade. De hade 50% på rean, så det blev några nya kokböcker. Det franska köket av Joanne Harris för 49:- och Hemma hos Melker Andersson för 65:- får väl räknas som riktiga fynd? I den förstnämnda hittade jag ett nytt recept på Crème Caramel som jag var tvungen att prova och den var verkligen god och lättgjord. 2 1/4dl Socker ½dl Vatten 3 Ägg 2 Äggulor 3/4dl Socker 1tsk Vaniljsocker 5dl Mjölk Ställ en suffléform i ugnen på 150 grader. Låt socker och vatten koka upp och sedan sjuda tills det blivit en gyllene karamell. Häll karamellen i den varma formen. Koka upp mjölken och blanda samtidigt ihop övriga ingredienser i en bunke. Häll över mjölken i bunken och rör till en smet. Häll blandningen genom en sil ner i den karamelltäckta formen och ställ i vattenbad i ugn i 150grader i ca 1 timme. Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna. Ställ sedan i kyl i minst en timme, helst ett dygn innan du tar en kniv för att skära runt kanterna. Stjälp sedan upp desserten på ett fat.

Källa: susie-i-koket.blogspot.se

Till middag idag åt jag och Linda Goda isterband från andersson och tillman med senapsstuvadpotatis och mammas inlagda rödbetor. För att laga detta behöver man för 4portioner: 4-6st Goda isterband 10st medelstora potatisar ca 5dl mjölk ca 4dl grädde 1st gullök salt och peppar 3msk god grovkornig senap Gör så här: Skär ner potatisen i mindre bitar och hacka löken fint, lägg i en kastrull och slå på grädden och mjölken så det täcker potatisen. Koka på medelvärme tills stuvningen kokat ihop och potatisen är klar. Smaka av med salt, peppar och senap. Stek isterbanden i smör tillsammans med lite färsk timjan. Servera alltsammans med goda inlagda rödbetor. Tyvärr har jag inget recept på mammas inlagda rödbetor, men jag åter kommer med det när jag fått tag på det.

Källa: chefjens.blogspot.se

Jag har under några dagars tid nu varit sugen på rimmat fläsklägg, en klassiker som alltid suverän! Idag fick en fin bit från Andersson och Tillman koka tillsammans med grönsaker och kryddor. För att fläsklägget ska vara en riktig klassiker bör rotmos serveras till. Jag gillar dock mitt med spetskål, ugnsbakad med smör salt och peppar. För 4 pers Fläsklägg 1,7-2 kg rimmat fläsklägg med ben 6 lagerblad 8 kryddpepparkorn 3 morötter 2 gula lökar en halv kruka timjan en halv rotselleri Spetskål 1 stor spetskål flytande smör salt och peppar Skirat smör 200 g smör Morot och kålrotstärningar 4 morötter en liten kålrot Fläsklägget Lägg fläsklägget i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och ta bort skummet som bildas. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg ner dom tillsammans med kryddorna i kastrullen. Koka fläsklägget i 2,5-3 timmar tills köttet är så mört att det faller ifrån benet. Spetskålen Sätt ugnen på 200 grader. Dela kålen först i hälften och sedan i stora klyftor. Pensla snittytorna med flytande smör. Hetta upp en stekpanna och lägg ner kålen med snittytan neråt. När ytan fått en fin färg (ca 2-3 minuter) vänd kålen och stek ytterligare 2-3 minuter. Lägg ner kålen i en ugnsform och strö över lite salt och peppar. Baka spetskålen i ugnen i 10-15 minuter. Skirat smör Smält smöret på låg värme i en kastrull. När allt smör är smält och proteinerna (det vita) har lagt sig i botten av kastrullen häller du av smörfettet (det klara) i en såssnipa. Morot och kålrotstärningar Skär morötterna och kålroten i tärningar ca 3x3 cm. Koka 4-5 minuter, tills al dente i fläskläggsspadet. Vid servering: ta loss köttet från benet och fördela det på tallrikarna. Lägg på spetskålen, moro och kålrotstärningarna och häll på det skirade smöret. Servera med senap. Posted in: husmanskost , kött Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Jag kan ofta tycka att vit choklad är för söt, men i denna kaka ackompanjerad av en syrlig hallonsås blir det en riktig höjdare. receptet är i stort hämtat från Melker Anderssons kokbok Hemma hos Melker Andersson . Vit chokladcheesecake, 8 bitar 500 g färskost, Philadelphia 75 g vit choklad 3 ägg 3/4 dl socker 1,5 dl crème fraiche 2.5 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk socker 1 msk vatten Hallonsås 250 g frysta hallon 2 msk socker Till garnering Chokladflarn Börja med hallonsåsen. Koka upp hallon och socker under omrörning. Mosa bären med en gaffel. Ta av från plattan, sila såsen och låt svalna. Nyp ihop smör, mjöl, 2 msk socker och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i botten av en mindre springform, 16 cm i diameter. Förbaka på 200 grader varmluft i 10 min. Sänk ugnen till 130 grader varmluft. Blanda färskost, socker och ägg. Smält chokladen över ett vattenbad och vänd ner i smeten. Häll smeten i springformen och baka ca 20 min i ugnen. Låt svalna i kyl. Innan servering, vispa crème fraiche och stryk ett tunt lager på toppen. Dekorera med chokladflagor.

Källa: christoferskok.blogspot.se

I kväll fick det bli tacopaj i Andersson/Kårdahl-hushållet. Eller i alla fall för 2 av 4, Ella körde tacos naturell och Ludvig nachoschips...Suck! Hittade ett recept på pajdeg helt utan vetemjöl. Inte för att jag är inne i någon GI-period just nu, men ändå. Var så sugen på ett glas vin till middagen, eftersom jag är ledig i morgon, men icke då. Bag-in-boxen var slut och en flaska ville jag inte ödsla för endast ett glas vin. Fick bli vatten i stället. Ingredienser Pajdeg 2 dl havregryn 1 dl vatten 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl sojamjöl 500 g köttfärs 1/2 lök 1 påse tacokrydda 1 dl vatten 1 burk kidneybönor 1 burk creme fraiche 2 msk majonäs 8 körsbärstomater riven ost salt & peppar Blanda havregryn, vatten och rapsolja i en skål och låt vila i mnst 15 minuter. Tillsätt sedan sojamjöl, salt och peppar och blanda till en smidig deg. Kavla ut till en platta och lägg i pajform. Förgrädda skalet i ca 10 minuter i 175 grader. Bryn lök och köttfärs. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt puttra lite. Häll i de sköljde bönorna och vänd runt. Fyll pajformen med köttfärsröran. Dela tomaterna och fördela över köttfärsen. Blanda creme fraiche med majonäs och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över pajen och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått färg. Till det här serverades sallad, nachoschips, gräddfil och tacosås. En riktigt lilla-lördag alltså!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt