lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | kräftströmming per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Tårtbotten 200 g osaltat smör 7 st Ägg 3 msk sötrix-flor 0.25 krm stevia 0.5 tsk Vaniljpulver 1.5 dl Vispgrädde 2 dl kokosmjöl 2.5 tsk Bakpulver Bärmos 3 dl mosade jordgubbar 1 dl Vispgrädde Vaniljkräm 1 st Gelatinblad 2 dl Vispgrädde 3 st Äggulor 2 msk sötrix-flor 0.25 krm stevia 0.5 tsk vaniljpulver eller frön från 1 urgröpt vaniljstång 100 g osaltat smör Garnering 3 dl Vispgrädde färska jordgubbar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning Tårtbotten: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Häll i smöret i äggsmeten och vispa ner vaniljpulver och grädde. Blanda kokosnötmjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten Smöra och bröa (gärna med pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i cirka 30 minuter. Känn med sticka att den är färdig. Vaniljkräm: Krämen kan med fördel göras dagen innan. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Visa samman övriga ingredienser förutom smöret i en kastrull och sjud (ska ej koka) tills krämen tjocknar. Ta från värmen och lägg i det blötlagda gelatinbladet, vispa sedan ner smöret en bit i taget. Ställ krämen i kylskåp och rör om då och då. Krämen blir tjockare ju kallare den blir. Dela tårtbotten i tre delar och bred vaniljkrämen över bottendelen. Lägg på nästa botten och sprid de lätt mosade bären på den. Lägg försiktigt den sista delen. Vispa grädden och spritsa eller bred den över tårtan. Garnera med färska jordgubbar. Tips från kocken "Fler recept av Mariann Andersson hittar du på mariannslchf.se! " Favorisera

Källa: recept.se

Har hittat en jättehärlig kokbok med Melker Andersson Snabbt,tillagat,vällagat! Där finns många recept som familjen ska prova på. Igår blev det: Makaronpudding: 4 dl okokta makaroner 200 g salsicciakorv 1/2 gul hackad lök 1/2 hackad purjolök 1 msk smör 2 dl riven ost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 4 dl mjölk Koka makaronerna. Ta bort skinnet från korven och tryck ut färsen. Bryn löken och färsen i smör i stekpanna. Häll över i smord form och blanda i makaronerna och osten. Vispa ägg och mjölk och häll över. Salta peppra. In i ugnen på 200 grader i mitten av ugnen 30-40 minuter

Källa: backastrand.blogspot.se

Här jag frestat någon i helgen för jag skrivit att jag ätit chokladcupcakes? Inte meningen ;-) Men här kommer receptet taget direkt ur Baka med LCHF av Mariann Andersson. Till ca 12 st 150 gram osaltat smör 4 ägg 3 msk stevia strö 1 dl creme fraiche 1/2 tsk vaniljpulver 1 dl kokosnötsmjöl 1dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao Smält smöret Vispa ägg och sötning pösigt, rör i smör och creme fraiche. Blanda resten i en bunke och blanda ihop allt. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Riktigt saftiga blev dom och riktigt goda även 3 dagar efter dom bakades, inte alls torra!!

Källa: frokennilssonskok.blogspot.se

Silvakaka 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl vatten Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda allt och tillsätt vatten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 45 minuter på nedersta falsen. Kräm 100 g smör 1 dl socker 1 st äggula 2 tsk vaniljsocker 1 dl kokos Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Häll krämen över den varma kakan och strö över kokos. Låt sedan kakan svalna. Jaha, så var det onsdag igen, lill-lördag! Vi har haft en riktigt skön onsdagskväll här hemma. God mat har vi också ätit. Rökt fläskfilé med potatisgratäng. Hade jag haft vin hemma, så hade jag tagit ett glas. Sedan bakade jag en silvakaka som vi fikade på hela familjen. Kvällen avslutades i soffan, där jag tittade på "Livet blir bättre" på Tv3. Det handlade om Jessica Anderssons livshistoria, där hon trots en väldigt tuff barndom lyckats vända motgång till framgång. Gråtig som jag är, bölade jag mig igenom programmet. Jag har även läst hennes bok där hon beskriver sin uppväxt. Jag blir tung i hjärtat när jag tänker på hur många barn som faktiskt har det som Jessica Andersson hade det. Barn som växer upp med föräldrar med missbruk av olika slag. Barn som inte känner trygghet. Ge era barn en extra kram i morgon bitti, det ska jag. Kram på er också!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul. Tillbehöret blev rårörda lingon med smak av pepparot som jag lärt av Mats Andersson. Ingredienser till 4 personer 500 gr rådjursfärs 4 normalstora potatisar 2 ägg 1/2 gullök 11/2 dl vatten Salt och peppar Till såsen 2dl ekologisk laktosfri vispgrädde 1 dl vatten 1 dl rött vin 1 köttbuljongtärning 50gr förvällda trattkantareller Lite colorit soya 1/2 gullök Salt och peppar Skala potatisen och koka den när den är mjuk så pressa den och låt den kallna. Skala löken och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Blanda potatisen, ägget, löken och färsen till en jämn smet blanda i vattnet lite i taget och salta och peppra, gör ett stekprov för att kolla att kryddningen är bra.

Källa: matpafotbollsvagen.blogspot.se

Studiebesök på Andersson & Tillmans charkuterifabrik gav mig en ny syn på korv. Jag har varit lite skeptisk till utdrygade köttprodukter som blev dyrare att äta än rent kött. Det här skulle egentligen inte bli reklam, bara ett erkännande av charkuterivaror när de tillverkas av riktigt seriösa företag. I vårt storskaliga samhälle har det varit svårt att veta vad som är äkta vara. A & T visade sig ha totalkoll på sina råvaror från ett begränsat närområde. Korven innehåller inga konstigheter, kalvsyltan bara kalvkött etc. Det var faktiskt deras isterband jag stekte före jul för jag hade börjat förstå att de är pålitliga. Det finns säkert fler sådana företag i Sverige och dessutom en marknad för nya att starta. Sprid kunskapen om dem! Lammkorven som är gjord på lamm- och oxkött är en höjdare i min smak med god kryddning och gluten- och laktosfri som de flesta av deras korvar. Fettsnål och köttrik (83 %). Perfekt med en fräsch rotsakspytt. Glöm inte persiljeroten som börjar krypa fram ur grönsakslagren. ROTSAKSPYTT 2 pers. 1 stor persiljerot 1 stor morot 2-3 selleristjälkar 1 bit paprika 1 liten bit chilipeppar olivolja 2-3 msk vatten örtsalt eller blandade örtkryddor Det här var bara ett förslag med vad jag hade tillgång till under sportlovet. Blanda friskt! Fräs rotsakerna försiktigt, men en god stund, i olivolja. Krydda. Tillsätt vatten och efterkoka under lock. 

Källa: matskap.blogspot.se

Det händer grejer med mina bockhornsklöverfrö som börjat få små "svansar". De har också flyttat ut ur garderoben och bor numera i diskstället. Kanske är det bara jag eller så har människan det så att säga medfött men jag har alltid fascinerats av detta att så och följa frön som gror och växer. Visst är det något speciellt med att vattna och pyssla om frön och följa med hur de med full livskraft spricker och liksom vecklar ut sig till gröna skönheter. Jag har fortfarande kvar en av mina favoritböcker som liten, Linneas årsbok (Andersson och Björk, Prisma, 1982) ur vilken jag nog gjort precis allt Linnea gör i den. Förutom maskroskransar, lönnlövkronor, tändsticksaskbyråer och pressade växter så gjorde jag t. ex. min egna "trädgård". Det vill säga att jag på en liten bricka sådde frön i rader och sektioner med små gångar emellan så det skulle se ut lite som ett minigrönsaksland. Minns också hur vi odlade krasse på läskpapper. Läskpapper förresten, är det någon som använder det idag? Minns inte var vi fick tag på sådant papper ens. Det där med att odla, pyssla och titta på naturen (titel på ännu en favoritbok; Maja tittar på naturen av Andersson och Svedberg, Rabén & Sjögren, 1983) har tack och lov inte försvunnit med åldern. Minns ni mina mangokärnor ? De tog sig till slut. Dessvärre har jag problem med tripsar, vilka trots ihärdigt sköljande och diskmedelstvättande förstör närapå varenda växt jag har. De gav sig på de nya bladen på den finaste av de två mangoplantorna. Har inte hjärta att slänga den för växten i sig lever ju och jag gissar det kommer växa fram fler blad fram i vår. I och för sig lär plantan bli precis som avokado, lång, gänglig och inte riktigt göra sig i mitt torra och dunkla inomhusklimat. I år har jag flera små odlingsprojekt på gång men hittills verkar det gå trögt. Tror jag kan ha det lite för kallt här inne. Har ju ingen sval källare att använda mig av så det bådar i och för sig gott för mitt absolut första övervintra-perlargon-och-plantera-sticklingar-projekt. * * *

Källa: missmeistersmat.blogspot.se

Falsk sockerkaka Hmm... det känns lite konstigt att kalla en kaka "sockerkaka" när den knappt innehåller något socker. Jag sötade min kaka med lite honung, men honungskaka låter ju också helt fel (dessutom smakar den inte honung). Det får helt enkelt bli falsk sockerkaka, för den smakar faktiskt sockerkaka tycker jag. Jag smaksatte den här kakan med vanilj, rivet citronskal och pressad citron (jättegod med apelsin också). Den blev jättegod och kan ätas som den är eller serveras med vispad grädde och bär. Jag tror till och med att den skulle kunna bli otroligt god som tårtbotten... det ska jag snart testa så småningom. Kaka med vispad grädde och jordgubbar FALSK SOCKERKAKA (LCHF) 100 g osaltat smör 1 msk (20 g) honung 5 ägg 2 dl creme fraiche 1 tsk vaniljpulver 1 dl (50 g) mandelmjöl 1 dl (50 g) kokosnötsmjöl 0,5 dl (ca 8 g) pofiber 2 tsk bakpulver Gör så här: Smält smöret tillsammans med honungen och låt det svalna. Vispa äggen fluffigt och blanda i smöret och creme fraichen. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i äggblandningen. Låt svälla ca 5 minuter. Smörj en 1,5-litersform och häll i smeten. Grädda 30-40 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Känn efter med en provsticka att kakan är färdig. Byt ut vaniljpulvret mot något av nedanstående för annan smak: 2 tsk stött kardemumma 1,5 msk kanel 0,5 g saffran 1 citron eller apelsin, rivet skal och saft 0,5 dl kakao Receptet hämtat från boken "Kakor och desserter med LCHF" av Marianne Andersson. Originalreceptet innehöll 2 msk Bakery+ som jag bytt ut mot honung. Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Källa: vardagfest.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 3 dl mjölk 1 paket jäst , (50 g) 2 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 2 st ägg 1 nypa(or) salt 50 gram smör Till servering löjrom crème fraiche röd lök(ar) citron(er) Tillagning 1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig. 2. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt. 3. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter. 4. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och vitor i den jästa smeten. 5. Grädda i blinipanna på medelvärme. Vänd och grädda också andra sidan. Servera direkt med löjrom, en klick crème fraiche, hackad lök och citron. Recept: Melker Andersson Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Eftersom jag inte äter särskilt mycket bröd och vet hur vidriga ingredienserna i det flesta margariner är så har jag bara riktigt smör hemma. ( Becel är ett exempel på det. Det marknadsförs som så bra för hjärtat , men samtidigt innehåller det fullt med kemiska produkter och anses av forskare vara farligt för hjärtat. Detta eftersom de anser att de fleromättade oljorna ger upphov till biokemiska skador, inflammationer och åderförkalkning. Foto: Thorgun Andersson lånat från Matfusket Det händer dock att jag får besök som vill kunna breda mackor och då har jag tidigare köpt en ask Bregott eller tidigare Milkos Bredbar , som bara innehåller grädde rapsolja, salt och syrakultur och som inte genomgått någon härdningsprocess, som andra margariner . Foto: Thorgun Andersson lånat från Matfusket Härom dagen tipsade dock Matfusket om hur man kan göra eget bredbart smör, vilket jag funderat en del över, så nästa gång den situationen uppstår är det jag som gör mitt eget, så här: 1 kilo bredbart smör 500 g rumsvarmt smör Vispa med elvisp e dyl tills smöret vitnar. 1/2 tsk Salt eller mindre löses upp i lite uppvärmt av de ca 5 dl vatten Vispa smöret och tillsätt under tiden det salta vattnet i omgångar (så skvätter det mindre). Tillsätt resten av vattnet under vispning. Dags att vispa i 5 dl ekologisk kallpressad smaklös rapsolja Foto: Thorgun Andersson lånat från finnsdetriktigmat Nu har du en smörblandning, som kan vara trögflytande eller rinnig beroende på temperaturen på de olika ingredienserna är. Den stelnar dock till rätt konsistens i kylskåpet. Håll upp i burkar av lagom storlek och ställ i kylen och det du inte ska använda direkt fryser du in. Smöret kan användas på bröd, att steka i osv, men inte till bakning eftersom vattnet o oljan i då gör proportionerna fel! Vill du lyxa till det som på gourmet-restaurangerna? Byt då bara ut en del av vattnet och rapsoljan mot vispgrädde eller gräddfil! Du kan givetvis också göra kryddsmör genom att finhacka rosmarin, eller andra kryddor enligt smak!

Källa: lyckans-smed.blogspot.se

Som vi skrev i ett tidigare inlägg köpte vi hel Bosarpkyckling för några veckor sedan. Det är inte alls svårt att stycka kycklingen, bara man har en vass kniv, eller ännu hellre köttsax. Hemligheten är egentligen att våga gå in med händerna och bryta lite vid lederna så att bitarna kommer loss, vilket är mycket lättare än att försöka skära igenom brosket. Den som är osäker kan titta på en youtubevideo, t.ex. denna med Melker Andersson. Eftersom kycklingen från Bosarp är så rejäl blir det ordentligt med kött kvar på skrovet, d.v.v.s ryggpartiet och det som blir kvar när man tagit bort låren, vingarna och bröstfiléerna. Detta kan man lämpligen koka soppa på, t.ex. denna goda kycklingnudelsoppa. Det är ett problem att många idag istället för att köpa hel kyckling som förr i tiden har börjat köpa enbart filéer och lårbitar av kyckling, vilket innebär att skrovet blir över och ofta måste slängas. Vi försöker tänkta att det bästa både för miljön och plånboken är att köpa hela kycklingen och göra åt alltihop, göra soppa på skrovet och exempelvis wok, kycklingpasta eller kyckling cordon bleu på filéerna och kyckling i ugn med grönsaker eller baconlindad kyckling på lår- och vingbitarna. Man kan se det som att man har "rätt" att äta en filérätt om man har gjort åt resten av kycklingen, och att man får se till att äta soppa och lårbitar innan man får nästa filé. Det blir en smidig veckoplanering om man får ut 3 maträtter av 2 kycklingar, men ännu hellre kanske man ska frysa in vissa bitar, laga något vegetariskt för att blanda upp kycklingrätterna med grönsaker och sedan tina upp och laga mer kycklingrätter några veckor senare. Vi gjorde en stor sats soppa i en rejäl kastrull, eftersom vi även vid ett tidigare tillfälle fått kycklingskrov över som vi fryst in och nu tinat. Såhär när vardagen slår till gillar vi att koka en rejäl soppa under helgen och sedan ha mat till lunchlådor och kvällsmåltider hemma. Soppan har gott om färsk kryddning och blir riktigt smakrik, men har man inte färsk ingefära eller chili och koriander hemma så kan man skippa dessa ingredienser. Man tager vad man haver och tycker om, så receptet är inte hugget i sten. Kyckling-nudelsoppa ca 8 portioner 2 st kycklingskrov av Bosarpkyckling minst 3-4 grönsaker, exempelvis: 3 mellanstora gula lökar 4 st vitlöksklyftor 250 skogsschampinjoner 1 röd paprika 3 morötter 1/2 zucchini 1/2 purjolök ca 3 cm bit ingefära 1 st röd chili 2,5-3 liter vatten grönsaks eller kycklingbuljong 2 tsk salt 2 krm peppar äggnudlar (gärna fullkorn) salladslök och färsk koriander till garnering Hacka lök, vitlök, och grönsaker grovt. Ta gärna alla grönsaker på listan, eller egna favoriter, men minst 3-4 olika grönsaker ska det vara. Stek alla grönsaker i rapsolja i botten av en stor kastrull. Skala ingfära med potatisskalare och skär strimlor av den med skalaren, alternativt skär med kniv om ni föredrar det. Hacka chili fint. Tillsätt ingefära och chili i grytan. Ta bort skinnet på kycklingen (annars släpper det ifrån sig väldigt mycket fett till soppan). Lägg ner de två skroven hela i grytan. Häll på så mycket vatten att det täcker kycklingen men att det forfarande finns plats för soppan att koka i grytan utan att bubbla över. Tillsätt buljong, salt och peppar. Koka upp och låt puttra i minst 20 minuter. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning i en mindre kastrull bredvid, se till att de inte blir överkokta utan häll av vattnet och skölj nudlarna snabbt i kallt vatten när de är färdiga. Strimla garneringen, om ni har sådan och ska äta soppa direkt, d.v.s. salladslök och koriander. När soppan är klar ska man smaka av och ev. krydda med mer salt om det inte smakar så mycket. Lättast att äta blir det om man nu plockar upp skroven med en gaffel, låter dem svalna något, tvättar händerna noga och sätter sig och plockar loss köttet från kycklingen. Det bör vara lätt att få bort köttet, men aningen pilligt. Sedan tillsätter man köttet i den fortfarande kokheta soppan. Ska man äta direkt kan man först ta en matskål och lägga ner en lagom mängd nudlar i för att sedan sleva upp soppa och se till att man får både kött, grönsaker och buljong i tallriken. Garnera med koriander och salladslök. Har man lagat mat i förväg kan man kyla soppan nu, hälla av och kyla nudlarna i en separat burk och vänta med att strimla garneringen tills man ska äta. Då värmer man upp en eller flera portioner av soppan i en kastrull (här kan man underlätta för sig genom att blanda ner nudlarna medan man värmer) och garnerar. Hemligheten är alltså att koka nudlarna separat och att blanda ner dem först när man ska äta soppan. Sparar man soppa och värmer upp med nudlar i suger nudlarna åt sig vatten från soppan och blir överkokta och sladdriga. Övrigt: Glutenfri rätt (kolla buljongen dock!), laktosfritt, byt ut nudlarna mot äggfria om man vill göra utan ägg. Brukar bli uppskattad av barn. Se upp med folk som är överkänsliga för chili.

Källa: parimatlagning.blogspot.se

Nu när det är Påsk så passar det ju bra att laga till lite lamm. I en av mina kinesiska kokböcker hittade jag en rätt som däri kallasa Fengwei yang xiezi , vilket ordagrant översatt blir: "Lammskorpion med lokal smak". Ordet fengwei används ofta för att säga att rätten ifråga kommer från någon ganska speciell region eller liknande. Gällande lammskorpionen kan jag bara gissa att det har med utseendet av den specifika lammdelen att göra, det ingår hursomhelst ingen skorpion i receptet. (Grillad skorpion på spett kan man annars köpa som streetfood här och där.) Det kan vara ganska svårt att förstå vad för del av djuret som ska användas i ett specifikt recept för de styckar helt annorlunda i kina men jag hade en bit lamm-hals i frysen som verkade passa ypperligt till receptet i fråga. Jag valde att skära upp köttet i små bitar innan serveringen så någon skorpion blev det inte. Låt oss kalla rätten Fengwei yangrou , dvs Lammkött med "lokal" smak. Det är ingen chili i receptet men jag serverade köttet tillsammans med jäst doufu i chiliolja att doppa köttet i. Det blev väldigt gott. Till detta drack vi Fullers Vintage Ale 2007 och eftersom det är påsk så fick O.P Andersson vara med på ett hörn. Recept: Fengwei yangrou - Lammkött med lokal smak Fengwei - lokal, speciell smak yangrou - lammkött Ingredienser: En stor bit lamm, lämpligt för kokning 1 msk shaoxing risvin 1 msk mörk soja salt 2 xiang ye 1 kryddmått muskot 1 msk fänkålsfrön 2 stjärnanisar 5 skivor oskalad ingefära 1 bit cassia 1 caoguo 1 tsk sichuanpeppar 2 salladslökar 2 tsk hela spiskumminfrön 1. Lägg lammköttet i en gryta och täck med vatten, ta gärna någon del buljong i också. 2. Koka upp, skumma av. 3. Lägg i alla övriga ingredienser och låt koka försiktigt i ca 2½ timme. Spara det gröna från en av salladslökarna. 4. Fiska upp köttet, skär det i små bitar eller strimlor och lägg på ett fat. Häll lite av spadet över, skiva den sparade salladslöken ochlägg på. Strö lite spiskummin och/eller fänkålsfrön över.

Källa: risvinchili.blogspot.se

I kväll fick det bli tacopaj i Andersson/Kårdahl-hushållet. Eller i alla fall för 2 av 4, Ella körde tacos naturell och Ludvig nachoschips...Suck! Hittade ett recept på pajdeg helt utan vetemjöl. Inte för att jag är inne i någon GI-period just nu, men ändå. Var så sugen på ett glas vin till middagen, eftersom jag är ledig i morgon, men icke då. Bag-in-boxen var slut och en flaska ville jag inte ödsla för endast ett glas vin. Fick bli vatten i stället. Ingredienser Pajdeg 2 dl havregryn 1 dl vatten 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl sojamjöl 500 g köttfärs 1/2 lök 1 påse tacokrydda 1 dl vatten 1 burk kidneybönor 1 burk creme fraiche 2 msk majonäs 8 körsbärstomater riven ost salt & peppar Blanda havregryn, vatten och rapsolja i en skål och låt vila i mnst 15 minuter. Tillsätt sedan sojamjöl, salt och peppar och blanda till en smidig deg. Kavla ut till en platta och lägg i pajform. Förgrädda skalet i ca 10 minuter i 175 grader. Bryn lök och köttfärs. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt puttra lite. Häll i de sköljde bönorna och vänd runt. Fyll pajformen med köttfärsröran. Dela tomaterna och fördela över köttfärsen. Blanda creme fraiche med majonäs och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över pajen och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått färg. Till det här serverades sallad, nachoschips, gräddfil och tacosås. En riktigt lilla-lördag alltså!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Oj oj, vad jag varit dålig med att skriva här på bloggen. Jag hoppas att det ska bli bättring på det nu när vardagen har återkommit till familjen Kårdahl/Andersson. Jag och Lars har "typ" bestämt att vi ska börja med veckomatsedel. Ja, "typ" för att jag tror det när jag ser det. Innan det verkställs kommer maten bestå av kylskåps- & frysrens. Jag har nämligen många öppnade burkar och flaskor i kylen, några av dessa är rödcurrypasta, sambal oelek och fisksås. Perfekt för en röd currygryta med kyckling. Frysrensen kommer bland annat att bestå av att jag tar med kakor till jobbet. Har redan börjat och bjudit kollegorna på Kärleksmums i två dagar... Kycklinggryta med röd curry 1kg kycklingfilé 1 msk finhackad ingefära 2 vitlöksklyftor 2 tsk ljus soja 3-4 tsk röd currypasta 2 tsk fisksås 1 lime, saft och finrivet skal 1-2 tsk sambal oelek 600 ml krämig kokosmjölk 2 kaffirlimeblad (kan uteslutas) 1 rödlök 1 röd spetspaprika 1/2 squash Skär kycklingen i strimlor. Finhacka ingefäran och vitlöken. Bryn kyckling i olja, salta & peppra och tillsätt vitlök, ingefära, sambal oelek och currypasta. Vänd runt så allt får fräsa till lite, men var försiktigt så det inte brännas. Häll på kokosmjölk, soja, fisksås, limeskal och pressa i limesaft. Lägg även i de två kaffirlimebladen. Strimla löken och skär squash och paprika i bitar. Tillsätt grönsakerna de absolut sista minuterna. Inte för tidigt då squashen kan bli lite för mosig då. Smaka av med soja, fisksås, sambal oelek och kanske lite limesaft. Servera med antingen jasminris eller lite äggnudlar. Mums! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt