lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | kräftströmming per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Tårtbotten 200 g osaltat smör 7 st Ägg 3 msk sötrix-flor 0.25 krm stevia 0.5 tsk Vaniljpulver 1.5 dl Vispgrädde 2 dl kokosmjöl 2.5 tsk Bakpulver Bärmos 3 dl mosade jordgubbar 1 dl Vispgrädde Vaniljkräm 1 st Gelatinblad 2 dl Vispgrädde 3 st Äggulor 2 msk sötrix-flor 0.25 krm stevia 0.5 tsk vaniljpulver eller frön från 1 urgröpt vaniljstång 100 g osaltat smör Garnering 3 dl Vispgrädde färska jordgubbar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning Tårtbotten: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Häll i smöret i äggsmeten och vispa ner vaniljpulver och grädde. Blanda kokosnötmjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten Smöra och bröa (gärna med pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i cirka 30 minuter. Känn med sticka att den är färdig. Vaniljkräm: Krämen kan med fördel göras dagen innan. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Visa samman övriga ingredienser förutom smöret i en kastrull och sjud (ska ej koka) tills krämen tjocknar. Ta från värmen och lägg i det blötlagda gelatinbladet, vispa sedan ner smöret en bit i taget. Ställ krämen i kylskåp och rör om då och då. Krämen blir tjockare ju kallare den blir. Dela tårtbotten i tre delar och bred vaniljkrämen över bottendelen. Lägg på nästa botten och sprid de lätt mosade bären på den. Lägg försiktigt den sista delen. Vispa grädden och spritsa eller bred den över tårtan. Garnera med färska jordgubbar. Tips från kocken "Fler recept av Mariann Andersson hittar du på mariannslchf.se! " Favorisera

Källa: recept.se

Här jag frestat någon i helgen för jag skrivit att jag ätit chokladcupcakes? Inte meningen ;-) Men här kommer receptet taget direkt ur Baka med LCHF av Mariann Andersson. Till ca 12 st 150 gram osaltat smör 4 ägg 3 msk stevia strö 1 dl creme fraiche 1/2 tsk vaniljpulver 1 dl kokosnötsmjöl 1dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao Smält smöret Vispa ägg och sötning pösigt, rör i smör och creme fraiche. Blanda resten i en bunke och blanda ihop allt. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Riktigt saftiga blev dom och riktigt goda även 3 dagar efter dom bakades, inte alls torra!!

Källa: frokennilssonskok.blogspot.se

I kväll fick det bli tacopaj i Andersson/Kårdahl-hushållet. Eller i alla fall för 2 av 4, Ella körde tacos naturell och Ludvig nachoschips...Suck! Hittade ett recept på pajdeg helt utan vetemjöl. Inte för att jag är inne i någon GI-period just nu, men ändå. Var så sugen på ett glas vin till middagen, eftersom jag är ledig i morgon, men icke då. Bag-in-boxen var slut och en flaska ville jag inte ödsla för endast ett glas vin. Fick bli vatten i stället. Ingredienser Pajdeg 2 dl havregryn 1 dl vatten 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl sojamjöl 500 g köttfärs 1/2 lök 1 påse tacokrydda 1 dl vatten 1 burk kidneybönor 1 burk creme fraiche 2 msk majonäs 8 körsbärstomater riven ost salt & peppar Blanda havregryn, vatten och rapsolja i en skål och låt vila i mnst 15 minuter. Tillsätt sedan sojamjöl, salt och peppar och blanda till en smidig deg. Kavla ut till en platta och lägg i pajform. Förgrädda skalet i ca 10 minuter i 175 grader. Bryn lök och köttfärs. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt puttra lite. Häll i de sköljde bönorna och vänd runt. Fyll pajformen med köttfärsröran. Dela tomaterna och fördela över köttfärsen. Blanda creme fraiche med majonäs och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över pajen och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått färg. Till det här serverades sallad, nachoschips, gräddfil och tacosås. En riktigt lilla-lördag alltså!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul. Tillbehöret blev rårörda lingon med smak av pepparot som jag lärt av Mats Andersson. Ingredienser till 4 personer 500 gr rådjursfärs 4 normalstora potatisar 2 ägg 1/2 gullök 11/2 dl vatten Salt och peppar Till såsen 2dl ekologisk laktosfri vispgrädde 1 dl vatten 1 dl rött vin 1 köttbuljongtärning 50gr förvällda trattkantareller Lite colorit soya 1/2 gullök Salt och peppar Skala potatisen och koka den när den är mjuk så pressa den och låt den kallna. Skala löken och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Blanda potatisen, ägget, löken och färsen till en jämn smet blanda i vattnet lite i taget och salta och peppra, gör ett stekprov för att kolla att kryddningen är bra.

Källa: matpafotbollsvagen.blogspot.se

Studiebesök på Andersson & Tillmans charkuterifabrik gav mig en ny syn på korv. Jag har varit lite skeptisk till utdrygade köttprodukter som blev dyrare att äta än rent kött. Det här skulle egentligen inte bli reklam, bara ett erkännande av charkuterivaror när de tillverkas av riktigt seriösa företag. I vårt storskaliga samhälle har det varit svårt att veta vad som är äkta vara. A & T visade sig ha totalkoll på sina råvaror från ett begränsat närområde. Korven innehåller inga konstigheter, kalvsyltan bara kalvkött etc. Det var faktiskt deras isterband jag stekte före jul för jag hade börjat förstå att de är pålitliga. Det finns säkert fler sådana företag i Sverige och dessutom en marknad för nya att starta. Sprid kunskapen om dem! Lammkorven som är gjord på lamm- och oxkött är en höjdare i min smak med god kryddning och gluten- och laktosfri som de flesta av deras korvar. Fettsnål och köttrik (83 %). Perfekt med en fräsch rotsakspytt. Glöm inte persiljeroten som börjar krypa fram ur grönsakslagren. ROTSAKSPYTT 2 pers. 1 stor persiljerot 1 stor morot 2-3 selleristjälkar 1 bit paprika 1 liten bit chilipeppar olivolja 2-3 msk vatten örtsalt eller blandade örtkryddor Det här var bara ett förslag med vad jag hade tillgång till under sportlovet. Blanda friskt! Fräs rotsakerna försiktigt, men en god stund, i olivolja. Krydda. Tillsätt vatten och efterkoka under lock. 

Källa: matskap.blogspot.se

Citron, rosmarin & kyckling i härlig pastakombination Kycklingfilé deluxe från B Andersson Fågel & Vilt i Östermalms Saluhall Låt kycklingen marinera i olivolja, citronsaft, rosmarin & krossade vitlöksklyftor Gör skåror i skinnet, bryn i het panna & färdigstek i ugn tills innertemperaturen visar på 70 grader C & låt vila Bryn champinjoner i torr het panna, tillsätt en skvätt Prà Soave DOC Classico från Ewine & låt fräsa ihop - ju högre kvalitet på vinet, desto bättre reslutat på maten Koka pastan al dente i lättsaltat vatten tillsammans med en & annan kvist av rosmarin Tillsätt till pastan 75 g smör, 1 dl vispad grädde, 75 g riven parmesanost, citronsaft, citronskal, havssalt, svartpeppar & de förstekta champinjonerna Lägg upp & servera på de underbara faten Cera från Villeroy & Boch, som finns på Illums Bolighus Besticken från Gense heter Tulpa & hittas även de i samma butik Toppa med kycklingfilé i skivor, citronskal, rosmarin & några varv med svartpepparkvarnen. Italienska Prà Soave DOC Classico från Ewine upphällt i glaset Difference Mature från Orrefors, som hittas hos Illums Bolighus , är det perfecta vinet i det perfekta glaset till denna anrättning

Källa: studiomags.blogspot.se

Mazarinkaka med hallon och grädde Idag bakade jag en semesterkaka som vi nyss njöt av ute i solen. För några veckor sedan var jag till bästa vännerna och där blev jag bjuden på den här mazarinkakan. Jag skrev genast av receptet och tänkte att den måste jag baka hemma och idag blev det av. Jag serverade kakan med vispad grädde och hallon. Hela familjen tyckte att kakan blev mycket god. Mannen ligger i hängmattan, sonen är ute och cyklar och jag ska plocka fram min bok och sätta mig i solen och läsa. Ikväll kanske vi plockar fram muurikkan och lagar maten ute. Hallon Fika utomhus MAZARINKAKA (LCHF) 200 g mandel Ev. 3 bittermandlar (eller några droppar bittermandelarom) 3 msk kokosnötsmjöl 3 msk vispgrädde 150 g osaltat smör 3 ägg 1 msk honung (eller annan sötning) Gör så här: Mixa mandlarna och bittermandlarna till mjöl i en matberedare. Tillsätt kokosnötsmjöl och kör runt så att det blandar sig. Tillsätt smöret i små+ kuber och övriga ingredienser och kör till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform, diameter 21-24 cm (jag hade en form på 24 cm). Grädda kakan i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär. Receptet hämtat från boken "Baka med LCHF" av Mariann Andersson men jag har använt honung istället för sötningsmedel Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Källa: vardagfest.blogspot.se

Till middag idag åt jag och Linda Goda isterband från andersson och tillman med senapsstuvadpotatis och mammas inlagda rödbetor. För att laga detta behöver man för 4portioner: 4-6st Goda isterband 10st medelstora potatisar ca 5dl mjölk ca 4dl grädde 1st gullök salt och peppar 3msk god grovkornig senap Gör så här: Skär ner potatisen i mindre bitar och hacka löken fint, lägg i en kastrull och slå på grädden och mjölken så det täcker potatisen. Koka på medelvärme tills stuvningen kokat ihop och potatisen är klar. Smaka av med salt, peppar och senap. Stek isterbanden i smör tillsammans med lite färsk timjan. Servera alltsammans med goda inlagda rödbetor. Tyvärr har jag inget recept på mammas inlagda rödbetor, men jag åter kommer med det när jag fått tag på det.

Källa: chefjens.blogspot.se

Wästgöta kloster har använt sig av munkar i sina reklamfilmer sedan 90-talet. Skillnaden mot då och nu är att förr åt alltid munkarna Wästgöta klosters ostar i smyg men nu har oststunden blivit helig ;-) Ja, mina oststunder brukar också vara heliga, älskar ostar i alla dess former :-) För några veckor sedan utökade Wästgöta kloster sitt utbud med två nya smaker: Wästgöta klosters Munkens blå, en ost med mogen karaktär och smak med nötaktiga toner. Wästgöta klosters Munkens grädd, en ost med gräddig och fyllig arom och en smula syrlighet. Låter som två smaskiga ostar! Ostmästaren Fredrik Andersson på Götene mejeri säger att när de gjorde dessa nya ostar så utgick de från recept från 50-talet. Spännande! Du vet väl hur du känner igen ostarna från Wästgöta kloster? Jo, det är dem fyrkantiga ostarna utan kanter som gör att dem går att hyvla direkt ifrån förpackningen. Det finns sex olika smaker att välja mellan och ett tips är att låta dem ligga ute i rumstemperatur en stund innan du ska äta dem för då smakar dem mycket bättre!

Källa: matochodla.blogspot.se

I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem. Men den här gången fick slökokaren vila och lergrytan jobba järnet igen. En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Resultatet blev riktigt bra! Vilken saftig och mör kyckling. Skyn i grytan blev till en riktigt god sås. Ps, vill egentligen inte ha den här texten centrerad, men datorn vill mig illa i dag och jag får andas och räkna till 10... Hel kyckling i lergryta Marinad: 1/2 dl citronolja 1/2 dl kinesisk soja 1/4 dl balsamvinäger 1 tsk citronjuice 2 vitlöksklyftor citronsalt (Mill&Mortar) & svartpeppar 1 st majskyckling 1/4 vitkål 4 morötter 4 salladslök 3-4 msk citronolja (Gunnarshögs rapsolja smaksatt med citron) citronzest från 1 citron hel citron Sås sky från kycklingen 1 dl grädde 1 dl cremé fraiche 1 tsk honung 1-2 tsk kinesisk soya salt & svartpeppar Blötlägg lergrytan i 30 minuter. Är den ny ska den ligga i blöt i ett dygn. Viktigt är också att grytan inte ställs in i varm ugn. Blanda samman marinaden och häll över kycklingen. Låt marinera i minst 3 timmar, gärna en hel dag. Torka av kycklingen och placera i lergrytan. Skär kål, morötter och salladslök i bitar och lägg runt om kycklingen. Ringla över citronolja och riv över citronskal. Ställ in grytan i en kall ugn och sätt sedan ugnen på 200 grader. Låt kycklingen stå inne i ca. 70-70 minuter. Temperaturen inne vid benet ska vara minst 82 grader. Citronsalt och citronolja finns att köpa i min lilla butik Annies Stuga . Häll av skyn i en kastrull och tillsätt grädde och créme fraiche och smaka av såsen med honung, soja, salt och peppar. Ha en bra vecka! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Som vi skrev i ett tidigare inlägg köpte vi hel Bosarpkyckling för några veckor sedan. Det är inte alls svårt att stycka kycklingen, bara man har en vass kniv, eller ännu hellre köttsax. Hemligheten är egentligen att våga gå in med händerna och bryta lite vid lederna så att bitarna kommer loss, vilket är mycket lättare än att försöka skära igenom brosket. Den som är osäker kan titta på en youtubevideo, t.ex. denna med Melker Andersson. Eftersom kycklingen från Bosarp är så rejäl blir det ordentligt med kött kvar på skrovet, d.v.v.s ryggpartiet och det som blir kvar när man tagit bort låren, vingarna och bröstfiléerna. Detta kan man lämpligen koka soppa på, t.ex. denna goda kycklingnudelsoppa. Det är ett problem att många idag istället för att köpa hel kyckling som förr i tiden har börjat köpa enbart filéer och lårbitar av kyckling, vilket innebär att skrovet blir över och ofta måste slängas. Vi försöker tänkta att det bästa både för miljön och plånboken är att köpa hela kycklingen och göra åt alltihop, göra soppa på skrovet och exempelvis wok, kycklingpasta eller kyckling cordon bleu på filéerna och kyckling i ugn med grönsaker eller baconlindad kyckling på lår- och vingbitarna. Man kan se det som att man har "rätt" att äta en filérätt om man har gjort åt resten av kycklingen, och att man får se till att äta soppa och lårbitar innan man får nästa filé. Det blir en smidig veckoplanering om man får ut 3 maträtter av 2 kycklingar, men ännu hellre kanske man ska frysa in vissa bitar, laga något vegetariskt för att blanda upp kycklingrätterna med grönsaker och sedan tina upp och laga mer kycklingrätter några veckor senare. Vi gjorde en stor sats soppa i en rejäl kastrull, eftersom vi även vid ett tidigare tillfälle fått kycklingskrov över som vi fryst in och nu tinat. Såhär när vardagen slår till gillar vi att koka en rejäl soppa under helgen och sedan ha mat till lunchlådor och kvällsmåltider hemma. Soppan har gott om färsk kryddning och blir riktigt smakrik, men har man inte färsk ingefära eller chili och koriander hemma så kan man skippa dessa ingredienser. Man tager vad man haver och tycker om, så receptet är inte hugget i sten. Kyckling-nudelsoppa ca 8 portioner 2 st kycklingskrov av Bosarpkyckling minst 3-4 grönsaker, exempelvis: 3 mellanstora gula lökar 4 st vitlöksklyftor 250 skogsschampinjoner 1 röd paprika 3 morötter 1/2 zucchini 1/2 purjolök ca 3 cm bit ingefära 1 st röd chili 2,5-3 liter vatten grönsaks eller kycklingbuljong 2 tsk salt 2 krm peppar äggnudlar (gärna fullkorn) salladslök och färsk koriander till garnering Hacka lök, vitlök, och grönsaker grovt. Ta gärna alla grönsaker på listan, eller egna favoriter, men minst 3-4 olika grönsaker ska det vara. Stek alla grönsaker i rapsolja i botten av en stor kastrull. Skala ingfära med potatisskalare och skär strimlor av den med skalaren, alternativt skär med kniv om ni föredrar det. Hacka chili fint. Tillsätt ingefära och chili i grytan. Ta bort skinnet på kycklingen (annars släpper det ifrån sig väldigt mycket fett till soppan). Lägg ner de två skroven hela i grytan. Häll på så mycket vatten att det täcker kycklingen men att det forfarande finns plats för soppan att koka i grytan utan att bubbla över. Tillsätt buljong, salt och peppar. Koka upp och låt puttra i minst 20 minuter. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning i en mindre kastrull bredvid, se till att de inte blir överkokta utan häll av vattnet och skölj nudlarna snabbt i kallt vatten när de är färdiga. Strimla garneringen, om ni har sådan och ska äta soppa direkt, d.v.s. salladslök och koriander. När soppan är klar ska man smaka av och ev. krydda med mer salt om det inte smakar så mycket. Lättast att äta blir det om man nu plockar upp skroven med en gaffel, låter dem svalna något, tvättar händerna noga och sätter sig och plockar loss köttet från kycklingen. Det bör vara lätt att få bort köttet, men aningen pilligt. Sedan tillsätter man köttet i den fortfarande kokheta soppan. Ska man äta direkt kan man först ta en matskål och lägga ner en lagom mängd nudlar i för att sedan sleva upp soppa och se till att man får både kött, grönsaker och buljong i tallriken. Garnera med koriander och salladslök. Har man lagat mat i förväg kan man kyla soppan nu, hälla av och kyla nudlarna i en separat burk och vänta med att strimla garneringen tills man ska äta. Då värmer man upp en eller flera portioner av soppan i en kastrull (här kan man underlätta för sig genom att blanda ner nudlarna medan man värmer) och garnerar. Hemligheten är alltså att koka nudlarna separat och att blanda ner dem först när man ska äta soppan. Sparar man soppa och värmer upp med nudlar i suger nudlarna åt sig vatten från soppan och blir överkokta och sladdriga. Övrigt: Glutenfri rätt (kolla buljongen dock!), laktosfritt, byt ut nudlarna mot äggfria om man vill göra utan ägg. Brukar bli uppskattad av barn. Se upp med folk som är överkänsliga för chili.

Källa: parimatlagning.blogspot.se

Nu när det är Påsk så passar det ju bra att laga till lite lamm. I en av mina kinesiska kokböcker hittade jag en rätt som däri kallasa Fengwei yang xiezi , vilket ordagrant översatt blir: "Lammskorpion med lokal smak". Ordet fengwei används ofta för att säga att rätten ifråga kommer från någon ganska speciell region eller liknande. Gällande lammskorpionen kan jag bara gissa att det har med utseendet av den specifika lammdelen att göra, det ingår hursomhelst ingen skorpion i receptet. (Grillad skorpion på spett kan man annars köpa som streetfood här och där.) Det kan vara ganska svårt att förstå vad för del av djuret som ska användas i ett specifikt recept för de styckar helt annorlunda i kina men jag hade en bit lamm-hals i frysen som verkade passa ypperligt till receptet i fråga. Jag valde att skära upp köttet i små bitar innan serveringen så någon skorpion blev det inte. Låt oss kalla rätten Fengwei yangrou , dvs Lammkött med "lokal" smak. Det är ingen chili i receptet men jag serverade köttet tillsammans med jäst doufu i chiliolja att doppa köttet i. Det blev väldigt gott. Till detta drack vi Fullers Vintage Ale 2007 och eftersom det är påsk så fick O.P Andersson vara med på ett hörn. Recept: Fengwei yangrou - Lammkött med lokal smak Fengwei - lokal, speciell smak yangrou - lammkött Ingredienser: En stor bit lamm, lämpligt för kokning 1 msk shaoxing risvin 1 msk mörk soja salt 2 xiang ye 1 kryddmått muskot 1 msk fänkålsfrön 2 stjärnanisar 5 skivor oskalad ingefära 1 bit cassia 1 caoguo 1 tsk sichuanpeppar 2 salladslökar 2 tsk hela spiskumminfrön 1. Lägg lammköttet i en gryta och täck med vatten, ta gärna någon del buljong i också. 2. Koka upp, skumma av. 3. Lägg i alla övriga ingredienser och låt koka försiktigt i ca 2½ timme. Spara det gröna från en av salladslökarna. 4. Fiska upp köttet, skär det i små bitar eller strimlor och lägg på ett fat. Häll lite av spadet över, skiva den sparade salladslöken ochlägg på. Strö lite spiskummin och/eller fänkålsfrön över.

Källa: risvinchili.blogspot.se

8-10 potatisar 1 brk ansjovis med spad 1/2-1 lök 5 dl vispgrädde Ströbröd Smör Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med smör. Strimla potatisen och löken. Varva potatis, lök och ansjovis. Häll över ansjovisspadet och sedan vispgrädden. Avsluta med ett lager med ströbröd och klicka över smör. Grädda i 50-60 minuter beroende på formen och ugnens styrka.

Källa: primamat.blogspot.se

Smakerna! Dessa underbara smaker som värmer ända in i själen. En vegetarisk curry med blomkål och sötpotatis är både gott för kroppen och gott för vår jord. Den är dessutom lättfixad, vilket alltid är en fördel, framför allt vardagskvällar. Just nu är jag inne i en period då jag gärna lagar varma middagar varje kväll. Det kan snabbt ändras och familjen får då nöja sig med smörgåsar och fil. Så familjen Andersson/Kårdal, håll till godo... Vegetarisk curry 1 blomkålshuvud 1 sötpotatis 1/2 gul lök (1st om liten) 3 finhackade vitlöksklyftor 1 msk finhackad ingefära 2-3 msk röd curry 2 msk currymango från Santa Maria el. vanlig currykrydda 2 tsk gurkmeja 1 tsk sambal garlic 1 burk krossade tomater 2 burkar kokosmjölk 1 msk fisksås 1 msk ljust muscovadosocker olivolja färsk koriander Dela blomkålen i små buketter och skär sötpotatisen i kuber. Lägg detta åt sidan. Finhacka lök, vitlök och ingefära och fräs i olivolja tills mjukt utan att det tar färg. Rör ner blomkål och sötpotatis och t illsätt currypasta, sambal och kryddor. Blanda runt och fräs i ca. 5-8 minuter på mediumvärme. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, fisksås och socker och låt småkoka i ca. 10-15 minuter tills blomkål och sötpotatis mjuknat. Håll koll så det inte blir mosigt. Rör tillsist ner 3/4 kruka hackad färsk koriander. Servera med jasminris eller nudlar och toppa med färsk koriander och limeklyftor. Efter bilden togs fick det även bli en klick créme fraiche. Hoppas ni vill testa receptet! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt