lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | kräftströmming per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mazarinbotten 200 g Mandel 3 msk sötrix-flor 0.5 krm stevia 3 msk Vispgrädde 150 g Mjukt smör 3 st Ägg 3 msk kokosnötsmjöl Hallonmousse 8 st Gelatinblad 500 g hallon 5 dl Vispgrädde 3 msk sötrix-flor 0.25 krm stevia Servering 1 ask Färska hallon citronmeliss Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning Mazarinbotten: Sätt på ugnen på 175 grader.  Skålla och skala mandeln. Mal i mandelkvarn. Häll den malda mandeln och sötning i en matberedare och pulskör några sekunder. Tillsätt sedan en matsked grädde i taget till lämplig mandelmassekonsistens. Låt mandelmassan vara kvar i matberedaren, lägg i smöret och pulskör. Tillsätt ett ägg i taget och kör till en jämns smet. Rör sedan i mjölet för hand. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, cirka 24 cm i diameter. Bre ut mandelmassesmeten väl. Grädda tårtbottnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt i formen och lossna sedan från pappret. Lägg tillbaka bottnen utan papper i formen. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa hallonen till puré. Häll cirka 1 dl av purén i en kastrull och värm ordentligt. Tillsätt grädde, blanda väl. Rör ner gelatinet i den varma hallonmixen. Blanda sedan mer den varma hallonmixen i purén. Häll moussen över tårtbotten. Låt stelna i frysen i 4 timmar. Ta fram tårtan 1 timme före servering. Skär med en vass kniv runt kanten när tårtan är halvtinad. Dekorera med färska hallon och citronmeliss. Tips från kocken "Det går bra att använda 200 g mandelmjöl istället för att skålla, skala och mala mandel men då blir mandelsmaken mindre tydlig. Fler recept av Mariann Andersson hittar du på mariannslchf.se" Favorisera

Källa: recept.se

Silvakaka 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl vatten Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda allt och tillsätt vatten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 45 minuter på nedersta falsen. Kräm 100 g smör 1 dl socker 1 st äggula 2 tsk vaniljsocker 1 dl kokos Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Häll krämen över den varma kakan och strö över kokos. Låt sedan kakan svalna. Jaha, så var det onsdag igen, lill-lördag! Vi har haft en riktigt skön onsdagskväll här hemma. God mat har vi också ätit. Rökt fläskfilé med potatisgratäng. Hade jag haft vin hemma, så hade jag tagit ett glas. Sedan bakade jag en silvakaka som vi fikade på hela familjen. Kvällen avslutades i soffan, där jag tittade på "Livet blir bättre" på Tv3. Det handlade om Jessica Anderssons livshistoria, där hon trots en väldigt tuff barndom lyckats vända motgång till framgång. Gråtig som jag är, bölade jag mig igenom programmet. Jag har även läst hennes bok där hon beskriver sin uppväxt. Jag blir tung i hjärtat när jag tänker på hur många barn som faktiskt har det som Jessica Andersson hade det. Barn som växer upp med föräldrar med missbruk av olika slag. Barn som inte känner trygghet. Ge era barn en extra kram i morgon bitti, det ska jag. Kram på er också!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul. Tillbehöret blev rårörda lingon med smak av pepparot som jag lärt av Mats Andersson. Ingredienser till 4 personer 500 gr rådjursfärs 4 normalstora potatisar 2 ägg 1/2 gullök 11/2 dl vatten Salt och peppar Till såsen 2dl ekologisk laktosfri vispgrädde 1 dl vatten 1 dl rött vin 1 köttbuljongtärning 50gr förvällda trattkantareller Lite colorit soya 1/2 gullök Salt och peppar Skala potatisen och koka den när den är mjuk så pressa den och låt den kallna. Skala löken och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Blanda potatisen, ägget, löken och färsen till en jämn smet blanda i vattnet lite i taget och salta och peppra, gör ett stekprov för att kolla att kryddningen är bra.

Källa: matpafotbollsvagen.blogspot.se

Vackra auberginen! Visst måste den vara den vackraste grönsaken?! Skulle ständigt kunna ha en skål full här hemma som prydnad. Tyvärr mår de bäst i kylskåpet, så njuta av skönheten får man göra endast kortare stunder:-) Här har vår frys precis berikats med ett helt ekologiskt lamm (i bitar då, alltså;-)). Vilken lyx!! Det här är ju verkligen bra mat. Lamm som betar fritt ute och håller våra öppna landskap just - öppna. Ingen fabriksliknande köttproduktion här inte. Så här blir det mycket lammkött framöver:-). Igår gjorde jag en moussaka, och receptet är nog det bästa moussakarecept jag testat. Moussaka är ju lite meckigt, och inget man snor ihop en stressig dag. Men har du lite mer tid, testa! Jag förberedde aubergineskivorna på förmiddan, så fick de vänta i kylskåpet under dan. Ha en fin dag! / Mrs Sunshine Moussaka Tag först: 3-4 auberginer 1 tsk salt ca 3-4 msk olivolja 2 bifftomater Skiva auberginerna i cm-tjocka skivor. Strö över salt och låt dra i ca 15 minuter. Torka av aubergine-skivorna med hushållspapper. Stek dem i lite olja i en stekpanna. Köttfärsröran: 500 g lammfärs (eller nötfärs) 2 gula lökar 3 vilöksklyftor olivolja 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 tsk spiskummin 2 tsk sambal oelek salt & peppar 1 msk finhackad färsk oregano 1 msk finhackad färsk timjan Hacka lök och vitlök och fräs i olja tills de mjuknar. Tillsätt färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, spiskummin, sambal oelek, samt salta och peppra. Låt koka i ca 10 minuter utan lock. Tillsätt de färska kryddorna mot slutet av koktiden. Ostsåsen 1 dl riven lagrad ost 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl grädde salt och peppar Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölk och grädde och salta & peppra. Låt koka i ca 5 minuter. Blanda ner osten. Varva nu aubergineskivor, köttfärsröra, tomatskivor och ostsås i en ungsform. Avsluta med ostsås. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Originalreceptet kommer från kokboken "Hemma hos Melker Andersson - Snabblagat, Tillagat och Vällagat" som jag ändrat lite i:-)

Källa: mrssunshinecooking.blogspot.se

Caesarsallad med härlig sälta tillsammans med örtdoftande kycklingfilérullad Ingredienser dressing: dijonsenap, vit balsamvinäger, citronsaft, vitlök, ansjovis, ägg, olivolja, parmesanost, salt & peppar Riv parmesanost, koka 1-minuts ägg & gröp ur, mixa allt, tillsätt olivolja långsamt under vispning & rör ned riven parmesanost Kycklingfilérullad med soltorkad tomat, ansjovis, basilika, dragon, salt & vitpeppar Banka ut kycklingfilén, vänd den i torkad basilika & dragon, rulla ihop ingredienserna i filén, fäst med tandpetare, bryn i olivolja & smör, stek färdig i ugn 150 grader C tills köttet uppnått en temperatur om 70 grader C Den saftiga & mjälla kycklingfilén finns hos B Andersson Fågel & Vilt Frasiga krutonger rostade i olivolja, basilika, dragon & flingsalt Romansallad med caesarsalladsdressing á la quornfilé

Källa: studiomags.blogspot.se

Min mormor är 95 år gammal, och inne på sitt nittiosjätte. Underbart söta mormor Majken Andersson. En riktigt liten tant i bästa bemärkelsen. Mormor Majken bor på tredje våning utan hiss och virkar de finaste mormorsplädarna ni kan tänka er. Jag samlar dem på hög, så jag har så det räcker hela livet. Barnen har fått också, som ska sparas för framtiden. I måndags var min mormor och morbror här på eftermiddagsfika. Riktigt mysigt var det! Jag var ju då så klart tvungen att baka lite, besöket till ära. Bara det bästa är bra nog. Fick blir muffins med hallon och blåbär. Funkar i alla lägen och uppskattas av de flesta, men inte av mina barn tyvärr. Ella tyckte de var för mycket blåbär i, hur det nu är möjligt. Hallon- & blåbärsmuffins 15 st 4 1/2 dl mjöl 1 1/4 dl socker 1/2 tsk salt 3 tsk bakpulver 1 ägg 1 1/2 dl mjölk 1 dl vaniljyoghurt 120 g smör (smält) 75 g hallon 75 g blåbär Blanda bären med 1/4 dl mjöl. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa upp ägget och vispa i mjölk, yoghurt och smält avsvalnat smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt runt tills allt blandats. Rör tillsist ner bären, också detta försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsplåt, nästan upp till kanten. Grädda i 20-25 minuter i 180 grader varm ugn. Fina och goda muffins! I eftermiddag blir det badhuset. "Sportlov is da shit!" //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Korv med bröd Fredag igen, tiden bara rusar fram och det känns som att det bara är måndagar och fredagar, eller som jag hörde någon säga att det är bara jul och midsommar nuförtiden. Oavsett hur man uttrycker sig så tycker jag att tiden går snabbt och det gäller att ta vara på stunden och njuta medan man kan, varför inte umgås med nära och kära genom att grilla korv tillsammans ute i naturen. Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt till korvgrillningen. Vi provsmakade dock inomhus och bröden fick med beröm godkänt av familjen. Kryddiga och goda bröd som höll ihop bra. Till korvarna hade jag dijonsenap och tomatpuré. Jag använde smala wienerkorvar men självklart kan man servera lite kryddigare och tjockare korvar till bröden om man vill. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag. KORVBRÖD (LCHF) 9 st 6 ägg 50 g smör 1,5 dl vatten 2 tsk dijonsenap 1 dl kokosnötsmjöl 2 dl mandelmjöl 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk torkad timjan 0,5 tsk salt Gör så här: Smält smöret. Vispa äggen och vispa ner smöret, vattnet och dijonsenapen. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i äggblandningen. Låt svälla ca 15 minuter. Dela degen i nio delar (läs gärna mitt tips om hur jag hanterar kladdiga degar ) och forma med blöta händer till ca 10 cm långa korvar. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader tills bröden fått fin färg. Receptet hämtat från boken "Baka matbröd med LCHF" av Marianne Andersson. Jag har lagt till salt i receptet. Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Källa: vardagfest.blogspot.se

Ett läsartips från Linda Andersson. Supergod paj med mycket smak. Den var enkel att göra också. Jag gjorde 1,5 sats av creme frache/ostfyllningen ovanpå. Vill man ha den low carb så hoppar man över pajdegen och gör den som en gratäng. Servera med sallad och en god sås. Köttfärspaj med franska smaker Pajdeg: 4 dl vetemjöl 1 ½ dl mjölk 50 g smör 2 tsk bakpulver Fyllning: 400 g älgfärs/nötfärs Smör Salt Peppar 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 dl rött vin 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan ½ köttbuljongstärning 200 g champinjoner Fyllning: 2 dl créme fraiche 1 vitlöksklyfta 1 dl Västerbottenost Salt Peppar Blanda vetemjöl, mjölk, smör och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ställ att vila kallt i minst 30 minuter. Förgrädda skalet i ugnen 225 grader i ca 10 minuter. Stek köttfärsen i smör. Salta och peppra, ställ sedan åt sidan. Hacka all lök. Stek löken så den blir genomskinlig. Tillsätt köttfärsen, vin, tomatpuré, timjan och smulad köttbuljong. Låt köttfärsen småputtra i ca 10 minuter. Skiva champinjonerna och stek i en stekpanna. Blanda créme fraiche, Västerbottenost, vitlök, salt och peppar i en skål. Lägg köttfärssåsen, champinjonerna och över créme fraicheblandningen överst i pajskalet. Gratinera tills ytan fått fin färg, det tar ca 10 minuter. -Mama Skogly ♥

Källa: smaskelismaskens.blogspot.se

Trött tröttare tröttast kan beskriva mig i dag. Vill knappast ta orden i min mun, MEN tant orkar inte som förr... Gårdagen spenderades i Göteborg och gick i ölets tecken. Det var nämligen dags för Lars att inkassera sin julklapp, vilket var en ölvandring arrangerad av Njutningsfrämjandet . Innan vandringen gick vi på Öl- & Whiskeymässan på Svenska Mässan i Göteborg. Lite tokigt då jag varken dricker öl eller whiskey. Men jag brukar reda mig och så även denna gång. Vi var i Göteborg med våra vänner Jenny och Svenne och männen hade både fått likadana julklappar. Förra året fick männen en romprovning, som innehöll 1 timmes information en 1 timmes provning. Första timmen halvsov sig både Svenne och Lars igenom. Tänkte därför att männen i år skulle få röra lite på sig med en ölvandring. Vad som dock inte ingick i planen var ösregnet som var under de två timmar som vandringen varade. Medan männen frös roade sig jag och Jenny på mässan. Det var vi och några tusen män... Nej, inte riktigt så kanske men inte långt i från. Som jag skrev så dricker jag varken öl eller whiskey, så när vi läste drink på en skylt styrde vi oss dit. Med facit hand ångrar jag att vi inte stillade oss lite, för drinken var ta mig tusan det äckligaste jag druckit. En drink med namnet Familjen, bestående av OP Andersson, salt, Ängssyra, citron och sockerlag. Drinken smakade salt gräs och var mer eller mindre odrickbar! Vidrig, så när vi hittade Krönleins monter med cider fick Familjen hällas ut. I Krönleins monter stannade vi, lääänge! På något magiskt sätt fylldes våra muggar på gång på gång, konstigt... Hittade där en ny favorit. Krönlein släpper i juni en cocktail med namnet SkinnyB. En ljusrosa dryck med smak av vattenmelon och Rosa Guava med bara 25 kalorier. Den ska jag hålla utkik efter och drickas under heta sommardagar. Massa provsmak av annat än flytande föda blev det också. Massa korv, snacks och lakrits stoppade jag i mig. Annies Stugas leverantör av isländsk lakrits stod på mässan, Nammi. Tokgott och helt och håller beroendeframkallande. Jag köpte också med mig en marmelad med smaken kokos och passionsfrukt. Så god! Älskar allt som har med kokos att göra. När männen simmat klart, förlåt gått klart sin ölvandring mötte vi upp dem på restaurangen Ölrepubliken . "Röda öl-tråden" fortsatte alltså även på kvällen. Jag måste vara DEN bästa sambon aka julklappsfixaren. Synd bara att jag inte kan styra väder... Musslor, pommes och aioli blev mitt val från menyn. Tokgott! Hörde av de andra att hamburgaren också var ett bra val. I glaset lite bubbel, för öl smakar piss... Efter natt på hotell och hotellfrukost drog vi hemåt. Öppnade butiken klockan 11.00, så vi kom hem precis lagom 10.46. En dag i stugan med trevliga kunder och sedan var det dags för middag. Köttfärs var framplockat och en gratäng fick det bli. En auberginegratäng med inspiration från Karin Högbergs kokbok "Karins Kök - Mat och minnen från Mollösund". Jag har gjort Karins Auberginegratäng tidigare, men den här gången gjorde jag några små förändringar. Resultatet blev smarrigt! Auberginegratäng 1 aubergine 1 liten gul lök 10 cm purjolök 2 vitlöksklyftor 1 burk Körsbärstomater på burk (Mutti) 1 msk tomatpuré några droppar tabasco Chiliexplosion 2 tsk torkad oregano flingsalt 500 g nötfärs 1 knippe färsk svartkål 2 msk tamarisoja salt & peppar 3 dl riven parmesanost Skär auberginen på längden i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken, purjolöken och vitlöken. Ringla lite olivolja i en kastrull och fräs löken och vitlöken på medelhög värme tills den mjuknat. Tillsätt tomater på burk, tomatpuré och oregano. Låt såsen sjuda på svag värme i ca. 5 minuter. Smaka av med tabasco, salt, peppar och chiliexplosion. Salta aubergineskivorna och stek dem i olivolja i stekpanna ett par minuter på varje sida. Bryn färsen i smör, salta och peppra lätt. Hacka svartkålen och tillsätt den till färsen. Häll på tamarisoja och låt puttra några minuter. Varva därefter tomatsås, köttfärs och aubergine i en ugnssäker form och toppa med rikligt med riven parmesan. Grädda 35-40 minuter i 200 grader. Nu blir det soffhäng en kort stund och därefter tidig läggning. Tant behöver sina skönhetstimmar för att ladda batterierna för en ny vecka, en nu kort vecka. Gött! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

8-10 potatisar 1 brk ansjovis med spad 1/2-1 lök 5 dl vispgrädde Ströbröd Smör Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med smör. Strimla potatisen och löken. Varva potatis, lök och ansjovis. Häll över ansjovisspadet och sedan vispgrädden. Avsluta med ett lager med ströbröd och klicka över smör. Grädda i 50-60 minuter beroende på formen och ugnens styrka.

Källa: primamat.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt