lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | kräftströmming per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mazarinbotten 200 g Mandel 3 msk sötrix-flor 0.5 krm stevia 3 msk Vispgrädde 150 g Mjukt smör 3 st Ägg 3 msk kokosnötsmjöl Hallonmousse 8 st Gelatinblad 500 g hallon 5 dl Vispgrädde 3 msk sötrix-flor 0.25 krm stevia Servering 1 ask Färska hallon citronmeliss Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning Mazarinbotten: Sätt på ugnen på 175 grader.  Skålla och skala mandeln. Mal i mandelkvarn. Häll den malda mandeln och sötning i en matberedare och pulskör några sekunder. Tillsätt sedan en matsked grädde i taget till lämplig mandelmassekonsistens. Låt mandelmassan vara kvar i matberedaren, lägg i smöret och pulskör. Tillsätt ett ägg i taget och kör till en jämns smet. Rör sedan i mjölet för hand. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, cirka 24 cm i diameter. Bre ut mandelmassesmeten väl. Grädda tårtbottnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt i formen och lossna sedan från pappret. Lägg tillbaka bottnen utan papper i formen. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa hallonen till puré. Häll cirka 1 dl av purén i en kastrull och värm ordentligt. Tillsätt grädde, blanda väl. Rör ner gelatinet i den varma hallonmixen. Blanda sedan mer den varma hallonmixen i purén. Häll moussen över tårtbotten. Låt stelna i frysen i 4 timmar. Ta fram tårtan 1 timme före servering. Skär med en vass kniv runt kanten när tårtan är halvtinad. Dekorera med färska hallon och citronmeliss. Tips från kocken "Det går bra att använda 200 g mandelmjöl istället för att skålla, skala och mala mandel men då blir mandelsmaken mindre tydlig. Fler recept av Mariann Andersson hittar du på mariannslchf.se" Favorisera

Källa: recept.se

Jag vill gärna tipsa om Andersson & Tillmans lammkorv. Den är först och främst mycket smakrik men så innehåller den varken gluten eller laktos. Den har en hög kötthalt och för de som är intresserade innehåller den bara 1,6% kolhydrater/ 100 gram. Passade ju perfekt med blomkålspuré, stekt charlottenlök och lite dijón senap blandat med Muttis tomatpuré. Prova själva så ska ni få se! Och så blir ju korv alltid roligare att äta om man klipper den i kanterna... Blomkålspuré 4 personer Dela ett blomkålshuvud i bitar Koka i saltat vatten ca 10 min Häll av nästan allt vatten Klicka i ca 50 gram smör , 1/2 dl grädde , ca 1 dl ost . Jag hade prästost den här gången. Salt & peppar. Mixa med stavmixer och rör sen ner 1 äggula . Klart!

Källa: casaspangtorp.blogspot.se

Här jag frestat någon i helgen för jag skrivit att jag ätit chokladcupcakes? Inte meningen ;-) Men här kommer receptet taget direkt ur Baka med LCHF av Mariann Andersson. Till ca 12 st 150 gram osaltat smör 4 ägg 3 msk stevia strö 1 dl creme fraiche 1/2 tsk vaniljpulver 1 dl kokosnötsmjöl 1dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao Smält smöret Vispa ägg och sötning pösigt, rör i smör och creme fraiche. Blanda resten i en bunke och blanda ihop allt. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Riktigt saftiga blev dom och riktigt goda även 3 dagar efter dom bakades, inte alls torra!!

Källa: frokennilssonskok.blogspot.se

Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul. Tillbehöret blev rårörda lingon med smak av pepparot som jag lärt av Mats Andersson. Ingredienser till 4 personer 500 gr rådjursfärs 4 normalstora potatisar 2 ägg 1/2 gullök 11/2 dl vatten Salt och peppar Till såsen 2dl ekologisk laktosfri vispgrädde 1 dl vatten 1 dl rött vin 1 köttbuljongtärning 50gr förvällda trattkantareller Lite colorit soya 1/2 gullök Salt och peppar Skala potatisen och koka den när den är mjuk så pressa den och låt den kallna. Skala löken och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Blanda potatisen, ägget, löken och färsen till en jämn smet blanda i vattnet lite i taget och salta och peppra, gör ett stekprov för att kolla att kryddningen är bra.

Källa: matpafotbollsvagen.blogspot.se

Citron, rosmarin & kyckling i härlig pastakombination Kycklingfilé deluxe från B Andersson Fågel & Vilt i Östermalms Saluhall Låt kycklingen marinera i olivolja, citronsaft, rosmarin & krossade vitlöksklyftor Gör skåror i skinnet, bryn i het panna & färdigstek i ugn tills innertemperaturen visar på 70 grader C & låt vila Bryn champinjoner i torr het panna, tillsätt en skvätt Prà Soave DOC Classico från Ewine & låt fräsa ihop - ju högre kvalitet på vinet, desto bättre reslutat på maten Koka pastan al dente i lättsaltat vatten tillsammans med en & annan kvist av rosmarin Tillsätt till pastan 75 g smör, 1 dl vispad grädde, 75 g riven parmesanost, citronsaft, citronskal, havssalt, svartpeppar & de förstekta champinjonerna Lägg upp & servera på de underbara faten Cera från Villeroy & Boch, som finns på Illums Bolighus Besticken från Gense heter Tulpa & hittas även de i samma butik Toppa med kycklingfilé i skivor, citronskal, rosmarin & några varv med svartpepparkvarnen. Italienska Prà Soave DOC Classico från Ewine upphällt i glaset Difference Mature från Orrefors, som hittas hos Illums Bolighus , är det perfecta vinet i det perfekta glaset till denna anrättning

Källa: studiomags.blogspot.se

Mazarinkaka med hallon och grädde Idag bakade jag en semesterkaka som vi nyss njöt av ute i solen. För några veckor sedan var jag till bästa vännerna och där blev jag bjuden på den här mazarinkakan. Jag skrev genast av receptet och tänkte att den måste jag baka hemma och idag blev det av. Jag serverade kakan med vispad grädde och hallon. Hela familjen tyckte att kakan blev mycket god. Mannen ligger i hängmattan, sonen är ute och cyklar och jag ska plocka fram min bok och sätta mig i solen och läsa. Ikväll kanske vi plockar fram muurikkan och lagar maten ute. Hallon Fika utomhus MAZARINKAKA (LCHF) 200 g mandel Ev. 3 bittermandlar (eller några droppar bittermandelarom) 3 msk kokosnötsmjöl 3 msk vispgrädde 150 g osaltat smör 3 ägg 1 msk honung (eller annan sötning) Gör så här: Mixa mandlarna och bittermandlarna till mjöl i en matberedare. Tillsätt kokosnötsmjöl och kör runt så att det blandar sig. Tillsätt smöret i små+ kuber och övriga ingredienser och kör till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform, diameter 21-24 cm (jag hade en form på 24 cm). Grädda kakan i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär. Receptet hämtat från boken "Baka med LCHF" av Mariann Andersson men jag har använt honung istället för sötningsmedel Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Källa: vardagfest.blogspot.se

Det var inte så länge sedan vi åt något liknande här hemma, men då med kyckling i rätten. Kålen är med andra ord i familjen Andersson/Kårdahl för att stanna. Det är ju så galet gott! Hur söt är förresten inte brysselkålen? Då menar jag inte smaken utan utseendet. Har ni inte inspekterat de små gröna huvudena innan, så tycker jag ni ska göra det. Det är ena små fulländade juveler! Vegetarisk röd curry 500 g brysselkål 1/2 blomkål 1/2 broccoli 1 msk rapsolja salt 500 ml krämig kokosmjölk 1 tsk ingefära 1 tsk tamarisoja (eller kinesisk soja) 1 tsk sambal oelek 1 tsk risvinäger (kan uteslutas) 2 tsk röd curry 1 tsk fisksås Ansa och skär brysselkålen i två delar. Dela broccoli och blomkål i små minibuketter. Lägg i en skål och häll oljan över grönsakerna. Vänd runt så oljan täcker allt. Salta lätt. Stek kålen i stekpanna tills de mjuknat och fått fin färg. Häll kokosmjölk i en kastrull och tillsätt ingefära, soja, sambal oelek, risvinäger, röd curry och fisksås. Låt småputtra i ca. 5 minuter. Lägg kålen i en skål och häll försiktigt den röda curryn över. Nu kan ni välja om ni vill servera något upptill den här curryn, eller som den är. Vill avsluta med att visa en bild på mitt mellanmål från i går eftermiddag. Nämligen vispad grädde, hallon och riven mörk choklad. Så gott! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 3 dl mjölk 1 paket jäst , (50 g) 2 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 2 st ägg 1 nypa(or) salt 50 gram smör Till servering löjrom crème fraiche röd lök(ar) citron(er) Tillagning 1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig. 2. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt. 3. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter. 4. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och vitor i den jästa smeten. 5. Grädda i blinipanna på medelvärme. Vänd och grädda också andra sidan. Servera direkt med löjrom, en klick crème fraiche, hackad lök och citron. Recept: Melker Andersson Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Eftersom jag inte äter särskilt mycket bröd och vet hur vidriga ingredienserna i det flesta margariner är så har jag bara riktigt smör hemma. ( Becel är ett exempel på det. Det marknadsförs som så bra för hjärtat , men samtidigt innehåller det fullt med kemiska produkter och anses av forskare vara farligt för hjärtat. Detta eftersom de anser att de fleromättade oljorna ger upphov till biokemiska skador, inflammationer och åderförkalkning. Foto: Thorgun Andersson lånat från Matfusket Det händer dock att jag får besök som vill kunna breda mackor och då har jag tidigare köpt en ask Bregott eller tidigare Milkos Bredbar , som bara innehåller grädde rapsolja, salt och syrakultur och som inte genomgått någon härdningsprocess, som andra margariner . Foto: Thorgun Andersson lånat från Matfusket Härom dagen tipsade dock Matfusket om hur man kan göra eget bredbart smör, vilket jag funderat en del över, så nästa gång den situationen uppstår är det jag som gör mitt eget, så här: 1 kilo bredbart smör 500 g rumsvarmt smör Vispa med elvisp e dyl tills smöret vitnar. 1/2 tsk Salt eller mindre löses upp i lite uppvärmt av de ca 5 dl vatten Vispa smöret och tillsätt under tiden det salta vattnet i omgångar (så skvätter det mindre). Tillsätt resten av vattnet under vispning. Dags att vispa i 5 dl ekologisk kallpressad smaklös rapsolja Foto: Thorgun Andersson lånat från finnsdetriktigmat Nu har du en smörblandning, som kan vara trögflytande eller rinnig beroende på temperaturen på de olika ingredienserna är. Den stelnar dock till rätt konsistens i kylskåpet. Håll upp i burkar av lagom storlek och ställ i kylen och det du inte ska använda direkt fryser du in. Smöret kan användas på bröd, att steka i osv, men inte till bakning eftersom vattnet o oljan i då gör proportionerna fel! Vill du lyxa till det som på gourmet-restaurangerna? Byt då bara ut en del av vattnet och rapsoljan mot vispgrädde eller gräddfil! Du kan givetvis också göra kryddsmör genom att finhacka rosmarin, eller andra kryddor enligt smak!

Källa: lyckans-smed.blogspot.se

Som vi skrev i ett tidigare inlägg köpte vi hel Bosarpkyckling för några veckor sedan. Det är inte alls svårt att stycka kycklingen, bara man har en vass kniv, eller ännu hellre köttsax. Hemligheten är egentligen att våga gå in med händerna och bryta lite vid lederna så att bitarna kommer loss, vilket är mycket lättare än att försöka skära igenom brosket. Den som är osäker kan titta på en youtubevideo, t.ex. denna med Melker Andersson. Eftersom kycklingen från Bosarp är så rejäl blir det ordentligt med kött kvar på skrovet, d.v.v.s ryggpartiet och det som blir kvar när man tagit bort låren, vingarna och bröstfiléerna. Detta kan man lämpligen koka soppa på, t.ex. denna goda kycklingnudelsoppa. Det är ett problem att många idag istället för att köpa hel kyckling som förr i tiden har börjat köpa enbart filéer och lårbitar av kyckling, vilket innebär att skrovet blir över och ofta måste slängas. Vi försöker tänkta att det bästa både för miljön och plånboken är att köpa hela kycklingen och göra åt alltihop, göra soppa på skrovet och exempelvis wok, kycklingpasta eller kyckling cordon bleu på filéerna och kyckling i ugn med grönsaker eller baconlindad kyckling på lår- och vingbitarna. Man kan se det som att man har "rätt" att äta en filérätt om man har gjort åt resten av kycklingen, och att man får se till att äta soppa och lårbitar innan man får nästa filé. Det blir en smidig veckoplanering om man får ut 3 maträtter av 2 kycklingar, men ännu hellre kanske man ska frysa in vissa bitar, laga något vegetariskt för att blanda upp kycklingrätterna med grönsaker och sedan tina upp och laga mer kycklingrätter några veckor senare. Vi gjorde en stor sats soppa i en rejäl kastrull, eftersom vi även vid ett tidigare tillfälle fått kycklingskrov över som vi fryst in och nu tinat. Såhär när vardagen slår till gillar vi att koka en rejäl soppa under helgen och sedan ha mat till lunchlådor och kvällsmåltider hemma. Soppan har gott om färsk kryddning och blir riktigt smakrik, men har man inte färsk ingefära eller chili och koriander hemma så kan man skippa dessa ingredienser. Man tager vad man haver och tycker om, så receptet är inte hugget i sten. Kyckling-nudelsoppa ca 8 portioner 2 st kycklingskrov av Bosarpkyckling minst 3-4 grönsaker, exempelvis: 3 mellanstora gula lökar 4 st vitlöksklyftor 250 skogsschampinjoner 1 röd paprika 3 morötter 1/2 zucchini 1/2 purjolök ca 3 cm bit ingefära 1 st röd chili 2,5-3 liter vatten grönsaks eller kycklingbuljong 2 tsk salt 2 krm peppar äggnudlar (gärna fullkorn) salladslök och färsk koriander till garnering Hacka lök, vitlök, och grönsaker grovt. Ta gärna alla grönsaker på listan, eller egna favoriter, men minst 3-4 olika grönsaker ska det vara. Stek alla grönsaker i rapsolja i botten av en stor kastrull. Skala ingfära med potatisskalare och skär strimlor av den med skalaren, alternativt skär med kniv om ni föredrar det. Hacka chili fint. Tillsätt ingefära och chili i grytan. Ta bort skinnet på kycklingen (annars släpper det ifrån sig väldigt mycket fett till soppan). Lägg ner de två skroven hela i grytan. Häll på så mycket vatten att det täcker kycklingen men att det forfarande finns plats för soppan att koka i grytan utan att bubbla över. Tillsätt buljong, salt och peppar. Koka upp och låt puttra i minst 20 minuter. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning i en mindre kastrull bredvid, se till att de inte blir överkokta utan häll av vattnet och skölj nudlarna snabbt i kallt vatten när de är färdiga. Strimla garneringen, om ni har sådan och ska äta soppa direkt, d.v.s. salladslök och koriander. När soppan är klar ska man smaka av och ev. krydda med mer salt om det inte smakar så mycket. Lättast att äta blir det om man nu plockar upp skroven med en gaffel, låter dem svalna något, tvättar händerna noga och sätter sig och plockar loss köttet från kycklingen. Det bör vara lätt att få bort köttet, men aningen pilligt. Sedan tillsätter man köttet i den fortfarande kokheta soppan. Ska man äta direkt kan man först ta en matskål och lägga ner en lagom mängd nudlar i för att sedan sleva upp soppa och se till att man får både kött, grönsaker och buljong i tallriken. Garnera med koriander och salladslök. Har man lagat mat i förväg kan man kyla soppan nu, hälla av och kyla nudlarna i en separat burk och vänta med att strimla garneringen tills man ska äta. Då värmer man upp en eller flera portioner av soppan i en kastrull (här kan man underlätta för sig genom att blanda ner nudlarna medan man värmer) och garnerar. Hemligheten är alltså att koka nudlarna separat och att blanda ner dem först när man ska äta soppan. Sparar man soppa och värmer upp med nudlar i suger nudlarna åt sig vatten från soppan och blir överkokta och sladdriga. Övrigt: Glutenfri rätt (kolla buljongen dock!), laktosfritt, byt ut nudlarna mot äggfria om man vill göra utan ägg. Brukar bli uppskattad av barn. Se upp med folk som är överkänsliga för chili.

Källa: parimatlagning.blogspot.se

Nu när det är Påsk så passar det ju bra att laga till lite lamm. I en av mina kinesiska kokböcker hittade jag en rätt som däri kallasa Fengwei yang xiezi , vilket ordagrant översatt blir: "Lammskorpion med lokal smak". Ordet fengwei används ofta för att säga att rätten ifråga kommer från någon ganska speciell region eller liknande. Gällande lammskorpionen kan jag bara gissa att det har med utseendet av den specifika lammdelen att göra, det ingår hursomhelst ingen skorpion i receptet. (Grillad skorpion på spett kan man annars köpa som streetfood här och där.) Det kan vara ganska svårt att förstå vad för del av djuret som ska användas i ett specifikt recept för de styckar helt annorlunda i kina men jag hade en bit lamm-hals i frysen som verkade passa ypperligt till receptet i fråga. Jag valde att skära upp köttet i små bitar innan serveringen så någon skorpion blev det inte. Låt oss kalla rätten Fengwei yangrou , dvs Lammkött med "lokal" smak. Det är ingen chili i receptet men jag serverade köttet tillsammans med jäst doufu i chiliolja att doppa köttet i. Det blev väldigt gott. Till detta drack vi Fullers Vintage Ale 2007 och eftersom det är påsk så fick O.P Andersson vara med på ett hörn. Recept: Fengwei yangrou - Lammkött med lokal smak Fengwei - lokal, speciell smak yangrou - lammkött Ingredienser: En stor bit lamm, lämpligt för kokning 1 msk shaoxing risvin 1 msk mörk soja salt 2 xiang ye 1 kryddmått muskot 1 msk fänkålsfrön 2 stjärnanisar 5 skivor oskalad ingefära 1 bit cassia 1 caoguo 1 tsk sichuanpeppar 2 salladslökar 2 tsk hela spiskumminfrön 1. Lägg lammköttet i en gryta och täck med vatten, ta gärna någon del buljong i också. 2. Koka upp, skumma av. 3. Lägg i alla övriga ingredienser och låt koka försiktigt i ca 2½ timme. Spara det gröna från en av salladslökarna. 4. Fiska upp köttet, skär det i små bitar eller strimlor och lägg på ett fat. Häll lite av spadet över, skiva den sparade salladslöken ochlägg på. Strö lite spiskummin och/eller fänkålsfrön över.

Källa: risvinchili.blogspot.se

I kväll fick det bli tacopaj i Andersson/Kårdahl-hushållet. Eller i alla fall för 2 av 4, Ella körde tacos naturell och Ludvig nachoschips...Suck! Hittade ett recept på pajdeg helt utan vetemjöl. Inte för att jag är inne i någon GI-period just nu, men ändå. Var så sugen på ett glas vin till middagen, eftersom jag är ledig i morgon, men icke då. Bag-in-boxen var slut och en flaska ville jag inte ödsla för endast ett glas vin. Fick bli vatten i stället. Ingredienser Pajdeg 2 dl havregryn 1 dl vatten 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl sojamjöl 500 g köttfärs 1/2 lök 1 påse tacokrydda 1 dl vatten 1 burk kidneybönor 1 burk creme fraiche 2 msk majonäs 8 körsbärstomater riven ost salt & peppar Blanda havregryn, vatten och rapsolja i en skål och låt vila i mnst 15 minuter. Tillsätt sedan sojamjöl, salt och peppar och blanda till en smidig deg. Kavla ut till en platta och lägg i pajform. Förgrädda skalet i ca 10 minuter i 175 grader. Bryn lök och köttfärs. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt puttra lite. Häll i de sköljde bönorna och vänd runt. Fyll pajformen med köttfärsröran. Dela tomaterna och fördela över köttfärsen. Blanda creme fraiche med majonäs och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över pajen och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått färg. Till det här serverades sallad, nachoschips, gräddfil och tacosås. En riktigt lilla-lördag alltså!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Vissa måndagar är lite bättre än andra, framför allt matmässigt. I dag är en sådan måndag, för maten i dag var så j...la god. Ja, lite så där matporrigt god. Så god att man blir ledsen när den tar slut eller när man blir mätt. Ja, jag tror ni fattar nu. Inspirationen till middagen fick jag i helgen då Jessica Frey lagade halloumiburgare på Nyhetsmorgon i TV4. En vansinnigt duktig och dessutom otroligt snygg kvinna. Glutenfritt hamburgerbröd med chiafrön och parmesan 6st 50g smör 6 st ägg 1 1/2 dl vatten 2 dl mandelmjöl 1 dl kokosnötsmjöl 1/2 dl chiafrön 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 tsk flingsalt 2 dl riven parmesanost chiafrön att strö på bröden Vispa äggen fluffiga med elvisp i några minuter. Smält smöret och häll i vattnet. Vispa ner det smälta smöret i äggen. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner i äggblandningen tillsammans med den rivna osten. Vispa noga så allt blandas. Låt svälla i ca. 15 minuter. Forma degen till sex bollar och platta till dem så de blir ca. 1 cm höga. Blöt händerna så går det lättare. Strö över chiafrön och baka i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 minuter. Recept, med vissa förändringar, från boken Baka med LCHF, av Mariann Andersson Riktigt fina bröd, perfekta till hamburgare eller halloumiburgare. Halloumiosten bröt jag i mitten, detta är enkelt då osten är vikt. Jag stekte den sedan i smör i en stekpanna. Jag började på ganska låg värme för att mjuka upp osten. Mot slutet höjde jag värmen för att få en gyllene stekyta. Syrad rödlök är snabbt fixat och ett självklart tillbehör till alla slags burgare. Syrad rödlök 1 rödlökar 4 msk ättika (12 %) 8 msk socker 1 dl vatten salt & svartpeppar Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt småputtra några minuter tills sockret lösts upp. Låt svalna av något. Skiva lök och lägg i en glasburk med lock. Häll ättikslagen över löken. Låt svalna. Löken är nu redo att avnjutas, men blir bättre om den får stå minst 6 timmar. Dressingen blev en variant av såsen jag gjorde till kycklinggratängen i går. Kände när jag smakade av såsen i går, att det var bra smaker till en dressing. Mango Chutney och curry är så gott tillsammans Mangocurrydressing 2 dl créme fraiche 3 msk mango chutney 1 msk majonnäs (Hellmanns) 2 tsk sambal oelek flingsalt & nymalen svartpeppar Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. När alla tillbehör är fixade är det bara att sätta samman din burgare och därefter det bästa kvar. Äta!!! Jag har förmånen att vara en av de första att testa den nya prenumerationstjänsten Smakbox . I dag anlände så den första lådan och den var fullproppad med en massa godsaker. Rena julafton faktiskt! Lådan innehöll många goda nyheter till ett värde av 350-450 kronor, smakboxen kostar dock endast 189kr. Varannan månad kommer det en ny låda med nya produkter. Många av produkterna var ekologiska. vilket är en stor fördel. Är ni sugna på att testa så får ni just nu 15% rabatt på första lådan, om ni anger koden MALINSDINER vid registreringen. //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Oj oj, vad jag varit dålig med att skriva här på bloggen. Jag hoppas att det ska bli bättring på det nu när vardagen har återkommit till familjen Kårdahl/Andersson. Jag och Lars har "typ" bestämt att vi ska börja med veckomatsedel. Ja, "typ" för att jag tror det när jag ser det. Innan det verkställs kommer maten bestå av kylskåps- & frysrens. Jag har nämligen många öppnade burkar och flaskor i kylen, några av dessa är rödcurrypasta, sambal oelek och fisksås. Perfekt för en röd currygryta med kyckling. Frysrensen kommer bland annat att bestå av att jag tar med kakor till jobbet. Har redan börjat och bjudit kollegorna på Kärleksmums i två dagar... Kycklinggryta med röd curry 1kg kycklingfilé 1 msk finhackad ingefära 2 vitlöksklyftor 2 tsk ljus soja 3-4 tsk röd currypasta 2 tsk fisksås 1 lime, saft och finrivet skal 1-2 tsk sambal oelek 600 ml krämig kokosmjölk 2 kaffirlimeblad (kan uteslutas) 1 rödlök 1 röd spetspaprika 1/2 squash Skär kycklingen i strimlor. Finhacka ingefäran och vitlöken. Bryn kyckling i olja, salta & peppra och tillsätt vitlök, ingefära, sambal oelek och currypasta. Vänd runt så allt får fräsa till lite, men var försiktigt så det inte brännas. Häll på kokosmjölk, soja, fisksås, limeskal och pressa i limesaft. Lägg även i de två kaffirlimebladen. Strimla löken och skär squash och paprika i bitar. Tillsätt grönsakerna de absolut sista minuterna. Inte för tidigt då squashen kan bli lite för mosig då. Smaka av med soja, fisksås, sambal oelek och kanske lite limesaft. Servera med antingen jasminris eller lite äggnudlar. Mums! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt