äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Finsk Kålrotslåda: (4 personer) 550 g kålrot 50 g morötter 2.5 dl skinkspad 0.5 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 krm mald ingefära några varv vitpeppar från kvarn 1 litet ägg 2 msk smör 1 msk ströbröd Leilas Malta med ingefärsrörda hallon: (6 små portioner) 500 g risgrynsgröt (ganska lös, färdig gröt på tub går bra) 1 dl grekisk/turkisk yoghurt 10% 2 msk florsocker 250 g frysta hallon 2 msk strösocker 0.5 tsk malen ingefära 1 färskt fikon Snabb rödkål: 0.25 rödkålshuvud, tärnat 6 katrinplommon, tärnade 1 apelsin, tärnad 1 dl apelsinjuice 1 dl glögg 2 kanelstänger salt vitpeppar råsocker Gör så här 1. Finsk kålrotslåda: 2. Kock: Werner Vögeli 3. Skär kålrötter och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka i skinkspad. Mosa dem när de är färdigkokta. 4. Blanda först vetemjöl, ingefära och grädde. Därefter ägg och krydda med vitpeppar. Rör ner blandningen i moset. 5. Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ströbrödet jämt fördelat. Klicka över resten av smöret. 6. Grädda i 200 grader varm ugn i 30 min. 7. Kommentar: 8. Denna kålrotslåda är nästan oundviklig på ett finskt julbord som tillbehör till skinkan. Kålrotslådan kan serveras året runt som tillbehör till alla slags kötträtter. Har man inte skinkspad som till jul går det lika bra med saltat vatten. 9. Leilas Malta med ingefärsrörda hallon: 10. Kock: Leila Lindholm 11. Blanda gröten med yoghurt och florsocker, fyll i små glas eller skålar. 12. Rör samman lätt tinade hallon, socker och ingefära. 13. Toppa yoghurtmaltan med rörda hallon och garnera med fikonklyfta om du vill. 14. Snabb rödkål: 15. Kock: Fredrik Eriksson 16. Svetta rödkålen i lite smör i en rejäl panna. Tillsätt råsocker, svetta lite till och salta. 17. Fortsätt med kanelstänger, katrinplommon, apelsin, apelsinjuice och glögg. Krydda med vitpeppar och lägg på lock. Låt sjuda i ca 30 min.

Källa: recept.nu

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Recept och bild kommer från recept.nu Annorlunda och goda bagutter med choklad i. Mums mums... Kock: Leila Lindholm TV: Leila bakar Ingredienser Deg 1: 25 25 g färsk jäst 3 3 dl kallt vatten 5 5 dl vetemjöl special Deg 2: 15 g färsk jäst 2 dl kallt vatten 1 dl mjölk 1 st sats deg 1 1 st ekologsikt ägg 1 msk salt 3 msk strösocker 9 dl vetemjöl special 300 g mörk kvalitetschoklad 70 % Vatten till pensling samt flingsalt att strö över Tips Leilas tips! Om man sprutar vatten över baguetterna med en blomspruta en till två gånger under gräddningen och när man precis tagit ut dem ur ugnen så får de extra fin krackelering och skorpa av ångan. Baguetter ska ätas färska, då är de helt klart godast. Ställ gärna in dem i ugnen på 200 grader i någon minut, just innan de serveras, så smakar de som nybakta. 1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten. 2. Tillsätt vetemjöl och rör tills den lösa degen är slät. 3. Täck bunken med plastfilm och jäs i minst 4 timmar i rumstemperatur eller i kyl över natten. 4. Deg 2: 5. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet, mjölk och rör om. 6. Tillsätt deg 1, ägg, salt och strösocker och sist vetemjöl tills degen går ihop. Knåda degen i degblandare på låg hastighet i cirka 15 minuter. 7. Jäs i en bunke under bakduk, i cirka 1 ½ timme. 8. Knåda in hackad choklad för hand. 9. Sätt ugnen på 240 grader. 10. Stjälp över degen på välmjölat bakbord, dela den i fyra bitar och tryck försiktigt ut varje del med fingrarna till en rektangel. 11. Vik in långsidan på varje ark, rulla ihop och spetsa till ändarna. 12. Vrid baguetterna ett varv så att skarven blir som en spiral och lägg dem på en smord baguetteplåt (eller vanlig plåt). 13. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 1 timme. 14. Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt. Gör några snitt med en vass kniv (eller rakblad) diagonalt över varje baguette och ställ genast in plåten i mitten av ugnen. 15. Sänk temperaturen till 200 grader när bröden börjar få färg. 16. Grädda tills brödet sammanlagt stått inne i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Källa: kalasmums.blogspot.se

I dag har det varit en händelserik dag, vilket betyder att jag nu är helt slut i kropp och huvud. Började med att ha öppet butiken i fem timmar, vilket som vanligt var jätteroligt och inte det minsta jobbigt. Direkt efter stängning drog familjen och en extra passagerare, Ellas kompis Moa, till Liseberg för lite julmys. Även det jätteroligt och framför allt mysigt, men det enda negativa var att det var så galet kallt. - 6 grader är ingen favorittemperatur för mig, inte ens +6 är något för mig. Jag har inte riktigt hunnit koppla att det är vinter, så ingen i familjen var nog riktigt rätt klädd. I butiken i dag bjöd jag på den här underbart goda saffranskakan. En favorit i repris från förra julen, som jag med säkerhet kommer att baka igen. Saffranskaka 3 st ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 1/2 g saffran 1 msk ljus rom 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Smör och kokosflingor till formen Florsocker till pudring av kakan Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Jag fick ha min inne i 45-50 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett fint fat. Pudra över florsocker vid servering. Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten. Receptet kommer från Leila Lindholm. I morgon har Annies Stuga öppet mellan klockan 10-15. Vi bjuder då på glögg, tigerkaka och pepparkakor i butiken . Välkomna!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

I vårt hus äts det bananer i perioder. Blir de dessutom lite bruna vill barnens absolut inte äta dem, usch och fy! Ett perfekt sätt ätt använda dem på är att göra en banankaka. Bananerna jag använde var så bruna att inget gult syntes alls på dem. Inte ens jag hade tagit dem i filen, som de såg ut. Men alldeles perfekta för mitt ändamål. Kakan blev väldigt saftig, vilket banankakor oftast blir. Den här kakan gick verkligen hem hos min dotter, hon älskar även valnötter så det kunde inte bli mycket bättre. Sonen däremot var skeptisk "-Den smakar ju nötter". Ingredienser 1 dl strösocker 2 dl florsocker 150 g mjukt smör 3 st mogna bananer 2 st ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk malen kanel 1/2 tsk malen ingefära 75 g valnötskärnor smör och ströbröd till formen Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten. Fyll en smord och bröad kakform i valfri form. Lägg ut några hela fina valnötter på toppen av smeten. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter. Hmm, jag fick dock ha inne min ganska mycket längre. Tipset är att använda en sticka för att känna om den är klar. Receptet kommer från Leila Lindholm bok "A piece of cake".

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

En riktigt god citronkräm som jag ofta använder till tårtor. Det går utmärkt att bland ut med lite grädde om man önskar. Det här receptet är från Leila Lindholm . 3 st ekologiska citroner 1.5 dl strösocker 50 g smör 1 msk maizena 2 st ekologiska ägg 2 st ekologiska äggulor 1.5 50 1 2 2 Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

Källa: tartkalas.blogspot.se

Min syster är den bästa massör jag känner . Hon är precis vad en småbarnsmamma behöver. Och för att vi skulle få till en välbehövlig massage så fick de lov att bjuda oss på en grill i går kväll. Jag fick massage i friggeboden och grabbarna fixade lite med maten (ja, lite i alla fall). Min svåger, chiliodlaren, hade införskaffat ett nytt redskap. En platta med massa hål i som man kan ställa chilifrukter i på grillen. Men först fyller man dem med en härlig ostblandning. Syrran blandade i hop kesella med riven parmesanost, salt & peppar samt Renée Voltaires lantbuljong med citrongräs och chili . Platta med chilifrukter på God fyllning spritsas i Godsaker på grillen Denna gången stod plattan på grillen en stund och chilisarna blev varma och goda. Nästa gång ska han testa att ställa dem i sin rök under en längre tid och kanske ge dem en annan smak. På gillen låg även spett med nektariner och spett med rubbat fläskkött. Smarrigt! Chilifrukterna hade lite olika styrka vilket blev ett lotteri. Kokta rödbetor med fetaost Härlig grilltallrik med massor av gott En chilisort som inte fanns med på grillen men som odlas i det enorma chilifönstret är Dorset Naga . En av världens starkaste chili. Johan var på grabbkväll hos svågern för ett tag sedan då de fick smaka chilin. Johan sa att den var så stark att man fick hicka när man åt den (och säkert lite extra hår på bröstet). Tydligen så använder man den endast genom att gnida den på tex kött för att få hetta. Eller har pyttelite i tex en chilisås. Den mäter nästan 1 miljon scoville-enheter vilket kan jämföras med Habaneron ’ Red Savina ’ känd som världens hetaste chilifrukt, som står noterad i Guiness rekordbok och mäter 577,000 scoville-enheter. Inte alls sugen på att prova. Dorset naga Lite mildare och lite sötare var desserten som jag hade gjort. En smulpaj med rabarber och jordgubbar i. Hade lite rabarber kvar i frysen och jordgubbar köpte jag på torget. Receptet på smulet hittade jag hos Leila Lindholm. Minskade något på smöret bara. Smulpaj med rabarber och jordgubbar ca 200 g rabarber i bitar (frysta eller färska) 1 liter jordgubbar 200 g smör 1,5 dl råsocker 1,5 dl kokosflingor 1,5 dl havregryn 2,5 dl vetemjöl Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Lägg tillsammans med rabarbern i en smord ugnsfast form. Nyp ihop smör med övriga ingredienser till smuldegen och fördela över bären. Grädda på 200 grader i 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås. Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Vilken underbar långhelg vi lämnat bakom oss! Sol, värme, trädgårdsfix, påskmat och godis. Me like. Jag vet att påsken egentligen är över men jag vill ändå visa en riktigt god påsktårta jag gjorde i helgen - morotskaka med frosting a la Leila Lindholm och chokladägg. Perfekt hela året om, bara att byta ut dekorationen. Det var inte sista gången jag gjorde den. Morotskaka 2 ägg 2 dl socker 2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 2 tsk kanel 1 tsk vaniljsocker 3/4-1 dl olja 3 dl finriven morot Gör så här 1. Vispa ägg och socker poröst. 2. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i äggblandningen. 3. Tillsätt olja och riven morot och rör om. 4. Häll smeten i en ugnsform med avtagbar botten. Grädda i 175 grader i ca 20-30 minuter. Cream cheese frosting 60 g mjukt smör 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk färskpressad citron, saften 100 g Philadelphiaost Gör så här 1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. 2. Vispa i Philadelphiaosten. När morotskakan svalnat, bred på frostingen och för en mer påskig känsla dekorera med små chokladägg. Källa: bloggen Cupcakes Hbg

Källa: soffansmat.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

Det här receptet måste ni prova! Det är Leila Lindholm's recept som jag hittade på recept.nu. Definitivt en favorit! Bladspenaten byttes ut mot ruccolan och det fungerade utmärkt. Hejja Leila! Krämig getost, söta rödbetor och salt knaprig bacon trivs väldigt bra ihop. 4 port: 1 kg färska rödbetor 4 4 st kycklingfiléer 0.5 0.5 dl sweet chilisås 2 2 msk japansk soja 2 2 st vitlöksklyftor olivolja 1 1 påse babyspenat flingsalt svartpeppar från kvarn 1 1 pkt bacon 200 200 g getost balsamvinäger 1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten. 2. Gnid av skalet med händerna. 3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök. 4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland. 5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra. 6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. 7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost. 8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger. Posted in: favoritrecept , kyckling Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

TV-kockar är ett säreget släkte, ganska imponerande faktiskt. De lyckas ju få oftast komplicerade recept med hur många ingredienser som helst att se busenkla ut. Någonstans långt inne vet jag ju att en TV-rätt tar många timmar av förberedelser (eller mis-en-place som jag gillar att säga då och då till mannens stora förvirring) och därefter lika många timmar av uppröjning och diskning. Dessutom har jag faktiskt svårt för en hel del av TV-matlagarna. Ta Leila Lindholm till exempel. Jag gillar inte alls hennes manér i rutan (även om hon säkert är fantastiskt trevlig i verkligheten) men vad jag däremot oftast gillar skarpt är hennes recept. Raka motsatsen har vi i Nigella Lawson. Hennes avslappnade attityd i TV gillar jag, jag köpte hennes kokbok Fest på bokrean men jag har trots detta inte lagat eller bakat efter ett enda av hennes recept. Hittills. Det har nu ändrats på! Det här är faktiskt en bulgursallad från ovan nämnda kokbok. Förvisso med några ändringar men kryddningen är helt och hållet Nigellas! Salladen är smakrik och lite syrlig och skulle säkerligen passa bra på en buffé. Vi åt den tillsammans med en yoghurtsås och några kryddiga köttfärsbiffar. Berberisbär undrar kanske någon vad det är? Jo, bären kallas också för zereshk och används mycket (i torkad form) i persisk matlagning. De är syrliga men smakrika. Läs gärna mer här! I den här salladen passar de alldeles utmärkt, men går att ersätta med torkade tranbär eller i nödfall syrliga russin. Jag köpte mina bär i Malmö - en stor påse för 30 kr. Kryddig bulgur- och pistagesallad med berberis och granatäpple (3-4 port som tillbehör) 2 dl bulgur 1/2 dl torkade berberisbär 7 1/2 dl kokande vatten 1 msk granatäppelsyrup Saft av 1/2 citron 3 msk olivolja 1/4 tsk malen kryddpeppar 1 tsk spiskummin (mortla gärna hela frön för extra smak) 1 tsk flingsalt eller 1/4 tsk vanligt bordssalt 1/4 tsk malen kanel 1 dl skalade pistagenötter 1 rödlök 2 msk hackad persilja Lägg bulgur och berberisbär i en skål och häll det kokande vattnet över. Täck med plastfolie och låt stå och dra i 20 minuter. Låt rinna av i en sil och svalna. Vispa ihop granatäppelsyrup, citronsaft, olivolja och kryddor till en dressing. Hacka pistagenötterna grovt. Finhacka löken. Blanda bulgur, pistagenötter, dressing, rödlök och hackad persilja. Låt gärna stå och dra en stund. Servera tillsammans med en yoghurtsås och gärna kryddiga biffar.

Källa: spralligast.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt