äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

I dag är det alltså andra advent och bara två veckor kvar till julafton. Hur ligger ni till med julklappsinköpen? Själv känner jag mig lite lätt stressad. Kan bli så att alla i släkten får paket från butiken. God Jul Ludvig, här får du ett doftljus, från tomten så klart... Visst är det väl gulligt med barn som fortfarande tror på den snälla farbror i rött? Ella fick ett paket i kalendern som gick sönder vid första användandet. Jag sa då att jag skulle byta den till en ny, vilket fick Ludvigs ögon att vidgas. - Va?! Kan man byta den hos tomten? Jag och Ella fick snabbt löst det med att säga att affären gör upp det med tomten sedan. Ludvig nöjd, alla nöjda! Det ryktas om oväder i vårt område i dag, men ännu så länge ingen snö. Lite mer vind har det blivit, men det är vi vana vid i Glommen. Lars är beredd att dra ut den nyinköpta snöslungan ur garaget. Jag tror nog att han hoppas på ett riktigt oväder, med mängder av snö. Maskinen måste ju användas! Kommer ni till Annies Stuga i dag så bjuds ni på Saffransskorpor med hasselnötter och lite kaffe till det. Min saffransorgie fortsätter alltså. Ska nog hinna med ännu mer saffransbakverk innan den här julen är över. Vill också få till någon maträtt med saffran. Saffransskorpor med hasselnötter 100 g smör 0,5 g saffran 2 dl hasselnötter 1 1/2 dl socker 2 ägg 6 dl mjöl 1 1/2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på lägg värme och rör i saffran och hackade hasselnötter. Vispa därefter ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda försiktigt ner det smälta smöret i sockerfluffet. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta lite i taget och arbeta ihop till en deg. Rulla degen till tre längder. Lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till längderna lite. Grädda i ca. 20 minuter och skär sedan direkt längderna i smala sneda bitar. Lägg dem med snittytan uppåt och ställ i dem i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden, så andra snittytan kommer uppåt. Stäng därefter av ugnen och låt stå kvar med ugnsluckan på glänt. Urspungsrecept från Leila Lindholm. Annies Stuga i Glommen har i dag öppet till 15.00 Välkomna in i värmen!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag . Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka. Men jag tror inte det finns tid till det i dag. Eftersom det ser ut att kunna bli en härlig dag så hoppas jag att jag hinner med en promenad i alla fall. Barnen längtar efter snö, Isak frågar nästan varje dag när det ska snöa och det är ju lite svårt att svara på. I fjol hade det redan snöat en del vid den här tiden. Det har blivit kallare nu i alla fall och det ligger ett frostlager på marken, så snön kan nog komma vilken dag som helst. Helstekt älgfilé med bacon och ost 800 g älgfilé i bit 1 tsk torkad örtkrydda, t.ex. timjan eller rosmarin 2 msk smör 140 g bacon 150 g färskost med t.ex. vitlök- eller kantarellsmak Salt Peppar Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur precis när det ska brynas. Klappa in filén med örtkryddan, salt och peppar. Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda ost och bacon. Skär en djup ficka längs med filén. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Knyt ev. ihop filén med steksnöre. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Sätt in i ugnen i 125°. Ta ut köttet vid 65 grader. Låt köttet vila ca10 minuter i folie. Skär sedan upp filén. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig. Leif tyckte det var bra när det var blodigt. Jag tog några skivor och satte in i ugnen några minuter extra så att de blev mer stekt och då blev det perfekt tyckte jag. Om en vill ha blodigt och en vill ha mer stekt så går det alldeles utmärkt att göra på det sättet så blir alla nöjda och glada. Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. Riktigt god kombination.

Källa: mat-ro.blogspot.se

I går fyllde min sida hela 2år,Hippi Hurra.Tyvärr var jag sjuk.Så i dag har jag nya krafter och firar det med nygräddade våfflor och inte vilka som helst utan belgiska som är enligt mig de allra godaste, lite lyxigare dessutom. Man kan ju äta de med färska bär,grädde,glass,choklad,lönnsirap ja allt möjligt. Jag valde något enkelt som jordgubbssylt och riven vit choklad över,riktigt mumsigt. Och så har väl alla sett att de fanns ett billigt belgiskt våffeljärn för 50:-lappen hos Kjell & companie. Ingredienser: 2ägg 125g smör 2 1/2dl mjölk 3% 2dl vatten 12g färsk jäst 1/2tsk salt 3/4dl strösocker 2tsk vaniljsocker 6 3/4dl vetemjöl Gör så här: 1.Separera äggulorna från vitorna utan att de kommer någon gula i vitorna. 2.Smält smöret,tillsätt mjölken och vatten och värm tills värskan är ljummen,ca 37grader. 3.Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. 4.Tillsätt äggulor,salt,strösocker,vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät smet. 5.Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i cirka 20minuter. 6.Värm våffeljärnet,pensla det med smält smör och grädda våfflorna 3-5min. Tips:Godast att äta dessa nygräddade,då de är krispiga.Gärna med en skopa glass,färska bär,chokladsås,sylt ja allt möjligt är supergott till. Recepet kommer från Leila Lindholm Kram

Källa: smulansbakblogg.blogspot.se

Nu har jag invigt min nya bok " One more slice" av Leila Lindholm. Blev sugen på baguette,och började i går med att göra deg poolish som det heter. Och detta tar i för sig tid att göra,många moment och långa jästider,men det vart så värt hela besväret.Riktigt god smak.Käkade nyss en halv baguette bara så där. Här får ni receptet,pröva på ni också.Blir 4 st baguetter, Ingredienser: Deg 1(poolish/starter) 5g färsk jäst 3 dl kallt vatten 5dl vetemjöl special Deg 2 15g färsk jäst 3 dl kallt vatten 1 sats deg 1(poolish) 1msk salt 1 msk strösocker 7-8dl vetemjöl special Garnera med pumpakärnor http://www.zmaka.se// svarta sesamfrö,linfrö,solroskärnor, vallmofrön. Gör så här: 1.Deg 1,börja med att smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. 2.Tillsätt vetemjölet och rör tills den lösa degen är slät. 3.Täck bunken med plastfilm och jäs i minst i 4timmar i rumstemperatur eller i kyl i över natten.Jag lät den vara i kylskåpet och började tidigt. 4.Deg 2,Smula jästen i en bunke,tillsätt vattnet och rör om. 5.Tillsätt deg 1,salt,strösocker och sist vetemjölet tills degen går i hop. Arbeta degen i maskin på låg hastighet i cirka 15minuter. 6.Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 1 1/2 timme.Sätt ugnen på 240grader. 7.Stjälp över degen på välmjölat bakbord,dela den i fyra delar och tryck försiktigt ut varje del med fingrarna till en rektangel. 8.Vik in långsidan på varje rektangel,rulla i hop och spetsa till ändarna. 9.Lägg baguetterna på en välsmord baguetteplåt(eller vanlig plåt).Vill du göra baguetterna lite finare så vrid baguetterna ett varv innan du lägger på plåten. 10.Låt dem jäsa under bakduk i cirka 1 timme. 11.Pensla baguetterna med vatten och strö 2dl blandade frön(vallmofrön,sesamfrön, solrosfrön och pumpakärnor och lite flingsalt. Ställ genast in plåten i mitten av ugnen ca 15minuter. 12.Sänk temperaturen från 240grader till 200grader då bröden fått lite färg. 13.Låt svalna på galler utan bakduk.

Källa: smulansbakblogg.blogspot.se

#fullpost{display:inline;} Äntligen kom det lite snö. Självklart passade vi på och åkte ut till backen för att åka pulka med Emin. Antar att det var fler som gjorde samma sak. Och Emin var så duktig att han tog upp pulkan själv och åkte alldeles själv. 5-åringar är så underbara. En härlig ålder då de vill lära sig allt, prova på allt och vill göra precis allt själva. Ibland kan det reta gallfeber på en att de vill allt själv när man har bråttom, men oftast om man har tålamod så är det alldeles härligt att se hur de utvecklas. :) Kvällen avslutas men en enkel efterrätt med recept från Leila Lindholm. Glassen han dock smälta på min så jag ska verkligen se till att ta ut den i sista sekund nästa gång. Men gott var det. Ingredienser , 8 personer Sockerkaka 3 st ägg 2.5 dl strösocker 50 g smör 1 dl mjölk 3.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt smör och ströbröd till formen Maräng 2 st ägg 1 dl strösocker 4 droppar citron Fyllning 5 dl jordgubbar 5 dl hallon 0.5 dl råsocker 1 st lime 1 l glass, vanilj Gör så här 1. Sockerkaka Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 5. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. 6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. 7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik. 8. Maräng Separera äggvitorna från gulorna (utan att det kommer någon gula i vitorna). 9. Blanda äggvita, 1/3 av strösockret och citronsaft i en torr och ren bunke. 10. Vispa till ett skum och tillsätt resterande strösocker lite i taget. Vispa till en styv maräng. 11. Fyllning och gräddning Sätt ugnen på 250 grader grill/övervärme. 12. Skiva sockerkakan i 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i botten av en ugnsform med hög kant. 13. Tvätta och dela jordgubbarna och blanda dem med hallon, råsocker, rivet skal och saften från 1 limefrukt. 14. Fördela bären över den skivade sockerkakan. 15. Skiva den djupfrysta glassen i 3 cm tjocka skivor och lägg skivorna i ett lager över bären. 16. Bred ut marängen så att den täcker all glass och grädda med ugnsluckan öppen tills marängen blir gyllene - i cirka 4-5 minuter.

Källa: yaseminskok.blogspot.se

Det här är ett riktigt smarrigt recept från Leila Lindholm. Blir bra varje gång! Jag har använt 2 äpplen i stället för det rekommenderade i recepetet och har gjort hälften så mycket av råkrämen. Mycket mycket gott! Äppelpaj: 1 ekologiskt ägg 2 dl strösocker 1 tsk vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 100 g smält smör 4-5 syrliga svenska äpplen Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning Smör till formen Rör samman ägg, strösocker och vatten. Rör ner smält smör. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft). Råkräm: 1 vaniljstång 3 ekologiska äggulor 1 dl strösocker 6 dl vispgrädde Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten. //Sofie

Källa: matlagarna.blogspot.se

Det här brödet är mitt första med min egen surdeg,och vad gott det blev.Jag halverade receptet,och så klart är det Leila Lindholm"One more slice". Finns så mycket recept,och när jag använder mig av Leilas så vet jag att de blir gott,och man lyckas alltid.Det här brödet fick en härlig,fin skorpa.Saftig och god blev den.Åt det till frukost,lite sen frukost blev det. Ingredienser: 30g färsk jäst 8dl ljummet vatten 2 1/2msk salt 6dl surdeg av vete 2msk ljus sirap 20dl vetemjöl special Gör så här: 1.Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.Tillsätt salt,surdeg och sirap. 2.Tillsätt lite vetemjöl i taget och knåda degen på medelhastighet i maskin i cirka 15minuter tills den är mjuk och elastisk(Jag körde för hand då jag inte har någon maskin) 3.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2timmar. 4.Sätt ugnen på 250grader. 5.Knåda degen och baka ut den till två runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vetemjöl jäs bröden under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 1/2timme. 6.Snitta bröden genom att dra tre diagonala snitt med en kniv som är vinklad i 45grader och ställ in plåten i mitten av ugnen.Släng in 1dl vatten på ugnsbotten(detta gör man för att brödet ska få en fin skorpa).Sänk värmen till 220grader och grädda i 40-50minuter,de ska få ordentligt med färg.

Källa: smulansbakblogg.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

Det här receptet måste ni prova! Det är Leila Lindholm's recept som jag hittade på recept.nu. Definitivt en favorit! Bladspenaten byttes ut mot ruccolan och det fungerade utmärkt. Hejja Leila! Krämig getost, söta rödbetor och salt knaprig bacon trivs väldigt bra ihop. 4 port: 1 kg färska rödbetor 4 4 st kycklingfiléer 0.5 0.5 dl sweet chilisås 2 2 msk japansk soja 2 2 st vitlöksklyftor olivolja 1 1 påse babyspenat flingsalt svartpeppar från kvarn 1 1 pkt bacon 200 200 g getost balsamvinäger 1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten. 2. Gnid av skalet med händerna. 3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök. 4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland. 5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra. 6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. 7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost. 8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger. Posted in: favoritrecept , kyckling Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

TV-kockar är ett säreget släkte, ganska imponerande faktiskt. De lyckas ju få oftast komplicerade recept med hur många ingredienser som helst att se busenkla ut. Någonstans långt inne vet jag ju att en TV-rätt tar många timmar av förberedelser (eller mis-en-place som jag gillar att säga då och då till mannens stora förvirring) och därefter lika många timmar av uppröjning och diskning. Dessutom har jag faktiskt svårt för en hel del av TV-matlagarna. Ta Leila Lindholm till exempel. Jag gillar inte alls hennes manér i rutan (även om hon säkert är fantastiskt trevlig i verkligheten) men vad jag däremot oftast gillar skarpt är hennes recept. Raka motsatsen har vi i Nigella Lawson. Hennes avslappnade attityd i TV gillar jag, jag köpte hennes kokbok Fest på bokrean men jag har trots detta inte lagat eller bakat efter ett enda av hennes recept. Hittills. Det har nu ändrats på! Det här är faktiskt en bulgursallad från ovan nämnda kokbok. Förvisso med några ändringar men kryddningen är helt och hållet Nigellas! Salladen är smakrik och lite syrlig och skulle säkerligen passa bra på en buffé. Vi åt den tillsammans med en yoghurtsås och några kryddiga köttfärsbiffar. Berberisbär undrar kanske någon vad det är? Jo, bären kallas också för zereshk och används mycket (i torkad form) i persisk matlagning. De är syrliga men smakrika. Läs gärna mer här! I den här salladen passar de alldeles utmärkt, men går att ersätta med torkade tranbär eller i nödfall syrliga russin. Jag köpte mina bär i Malmö - en stor påse för 30 kr. Kryddig bulgur- och pistagesallad med berberis och granatäpple (3-4 port som tillbehör) 2 dl bulgur 1/2 dl torkade berberisbär 7 1/2 dl kokande vatten 1 msk granatäppelsyrup Saft av 1/2 citron 3 msk olivolja 1/4 tsk malen kryddpeppar 1 tsk spiskummin (mortla gärna hela frön för extra smak) 1 tsk flingsalt eller 1/4 tsk vanligt bordssalt 1/4 tsk malen kanel 1 dl skalade pistagenötter 1 rödlök 2 msk hackad persilja Lägg bulgur och berberisbär i en skål och häll det kokande vattnet över. Täck med plastfolie och låt stå och dra i 20 minuter. Låt rinna av i en sil och svalna. Vispa ihop granatäppelsyrup, citronsaft, olivolja och kryddor till en dressing. Hacka pistagenötterna grovt. Finhacka löken. Blanda bulgur, pistagenötter, dressing, rödlök och hackad persilja. Låt gärna stå och dra en stund. Servera tillsammans med en yoghurtsås och gärna kryddiga biffar.

Källa: spralligast.blogspot.se

Ett recept från boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. Klassiska lussekatter, goda! Lussekatter är ju alltid lussekatter liksom! 200 g smör 2 påsar (1 g) saffran 5 dl mjölk, 3 % ½ dl vispgrädde 1 pkt (50 g) jäst 2 ekologiska ägg 2 dl strösocker 1 krm salt 16–17 dl vetemjöl special 1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet och låt det koka upp. 2. Ta av från värmen och tillsätt mjölk och grädde, låt svalna till 37 grader. 3. Vispa ut jästen med den fingerljumna vätskan i en bunke. Tillsätt ägg, strösocker och salt. 4. Arbeta in mjölet i degen lite i taget tills den börjar släppa från kanterna (jag brukar knåda i en bakmaskin cirka 10–15 minuter, så att proteinet i mjölet utvecklas och degen blir smidig). 5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk till dubbel storlek, 45–60 minuter. 6. Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela i fyra. Dela sedan varje fjärdedel i antingen sex eller åtta bitar. 7. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. 8. Rulla ihop till lussekatter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk 45–60 minuter. 9. Blanda ägg och grädde i en skål och pensla de jästa lussekatterna. 10. Garnera med russin och grädda lussekatterna cirka 10 minuter.

Källa: mat365.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt