äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Dessa smakrika potatisflarn gjorde jag i somras som förrätt när vi hade vänner över på besök. Har länge velat testa potatisflarn och när jag såg receptet hos Leila Lindholm, ja då var naturligtvis saken klar. För vem kan motstå hennes recept liksom. Önskar jag själv hade den idérikedom hon besitter. Jag testade även att ha på fetaost eftersom någon i sällskapet inte var stort fan av getost. Det blev jättegott det också, rekommenderas varmt! Närmast getostflarn och längst bort flarn med fetaost på... båda mycket delikata! Potatisflarn och getost/fetaost med vitlök och timjan (tilltugg/förrätt för 4 personer) 1 rulle färsk smördeg 200 g fast potatis 3 vitlöksklyftor 5 kvistar timjan (helst den hårda sorten) 3 msk olivolja flingsalt svartpeppar från kvarn 200 g getost/fetaost 1 msk flytande honung 2 kvistar färsk rosmarin Härlig blandning av potatis och kryddor... inbäddat i smördeg. Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord och vik ihop den på tre delar. Kavla ut den och vik ihop den igen, denna gång på fyra delar. Kavla ut degen till en avlång rektangel och lägg den på ett bakplåtspapper. Vik in kanten cirka 1 cm på långsidorna. Tvätta och skiva potatisen lövtunt på mandolin eller med hjälp av en osthyvel. Skiva vitlöken lika tunt och lägg allt i en bunke. Smaksätt med finfördelad timjan, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Krama ur eventuell överflödig vätska och lägg potatisskivorna omlott över smördegen (innanför kanten) tillsammans med vitlöken och kryddorna. Grädda tills flarnet är gyllene och bottnarna fått färg även på undersidan (man kan försiktigt lyfta upp och titta). Ta ut ur ugnen och smula över getosten/fetaosten, ringla över lite honung och strö över finhackad rosmarin. Servera varmt! Enjoy lots!

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag . Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka. Men jag tror inte det finns tid till det i dag. Eftersom det ser ut att kunna bli en härlig dag så hoppas jag att jag hinner med en promenad i alla fall. Barnen längtar efter snö, Isak frågar nästan varje dag när det ska snöa och det är ju lite svårt att svara på. I fjol hade det redan snöat en del vid den här tiden. Det har blivit kallare nu i alla fall och det ligger ett frostlager på marken, så snön kan nog komma vilken dag som helst. Helstekt älgfilé med bacon och ost 800 g älgfilé i bit 1 tsk torkad örtkrydda, t.ex. timjan eller rosmarin 2 msk smör 140 g bacon 150 g färskost med t.ex. vitlök- eller kantarellsmak Salt Peppar Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur precis när det ska brynas. Klappa in filén med örtkryddan, salt och peppar. Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda ost och bacon. Skär en djup ficka längs med filén. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Knyt ev. ihop filén med steksnöre. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Sätt in i ugnen i 125°. Ta ut köttet vid 65 grader. Låt köttet vila ca10 minuter i folie. Skär sedan upp filén. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig. Leif tyckte det var bra när det var blodigt. Jag tog några skivor och satte in i ugnen några minuter extra så att de blev mer stekt och då blev det perfekt tyckte jag. Om en vill ha blodigt och en vill ha mer stekt så går det alldeles utmärkt att göra på det sättet så blir alla nöjda och glada. Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. Riktigt god kombination.

Källa: mat-ro.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

Födelsedagskalas! Igår fyllde min ena bror år, och jag hade turen att befinna mig i närheten. Grattis i efterskott, säger jag, och; såhär blev födelsedagsbaket! Ingredienser, botten: 50 gsmör 2 ägg 2,5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver Ingredienser, smörkräm - vill du ha mycket smörkräm; x:a med 2 eller 3 : 1 äggvita 1,5 dl strösocker (rek att utesluta lite av sockret; annars väldigt söt!) 1 tsk vaniljsocker 1 st nypa salt 0,5 citron, saften (önkas inte mkt citronsmak; reducera mängden något) 250 g smör Lite kakao; tillsatte olika mängd beroende på var i tårtan den anv Ingredienser, Garnering & fyllning: Hallonsylt 1 kiwi Hallon färska 100 g mörk choklad 100 g daimkulor Att göra, botten: Värm ugen till 175 grader, och smöra valfria form/formar (jag använde två stycken ganska små, cirka 20x20 cm, fyrantiga formar). Smält smöret och ställ åt sidan så det svalnar. Koka upp mjölken, och låt den svalna. Värm sockret i ugnen, och vispa det därefter samman med ägg och vaniljsocker till en luftig vit smet. Tillsätt mjölken under fortsatt dock lugnare vispning, och därefter även det smälta smöret. Sikta ned mjöl och bakpulver som blandats, och vänd in det i smeten. Fördela smeten jämnt i formen/formarna, och grädda i mittersta eller nedersta delen av ugnen tills kakan är fast och genombakad men inte torr! (detta tog mig 15 minuter) Låt bottnarna svalna, och skär dem eventuellt (jag skar mina en gång vardera, så jag slutligen fick fyra bottnar.) Att göra, smörkräm: Rör samman äggvita, socker, salt, citronsaft och vaniljsocker tills sockret smält. Vispa därefter massan till maräng över vattenbad, till ca 65 grader - akta så det inte blir för varmt! Då massan börjar likna maräng tar du den från värmen och vispar den helt kall. Tillsätt därefter det rumsvarma smöret succesivt, tills allt är invispad. Vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Tillsätt kakao i önskade mängder; jag gjorde två bladningar, en med lite kako att ha i tårtan, och en med mycket kakao att ha ovanpå samt för spackling av tårtan. Att göra, montering & garnering: Skär bottnarna i mitten, och dela dem därefter en gång vardera, rakt över, så du sammanlagt får åtta stycken rektangulära bottnar. Bred ett tunt lager hallonsylt på botten 1, strö över lite daimkulor. Ta en ny botten, och bred ett tunt lager smörkräm över, ta botten och vänd upponed och lägg ovanpå hallonsyltbottnen, dvs så smörkrämen kommer ovanpå hallonsylten och daimkulorna. Bygg på detta vis vidare med samtliga bottnar, och tryck på tårtan efter varje ny pålagd botten. Slutligen har du en hög rektangulär tårta. Spackla tårtan med smörkräm vilken du smaksätter med mer smörkräm, och riv därefter 50 g choklad att garnera tårtans smörkrämsspacklade sidor samt ovansida med. Ta resterande mörk sörkräm, och spritsa tårtans kanter. Smält choklad med lite kokosfett, och spritsa cirklar vilka löper över varandra, på ett bakplåtspapper, placera pappret i frysen. Skär kiwin, och garnera därefter tårtan med kiwi, färska hallon, och bitar av chokladnätet som du lagt i frysen. Placera överblivna daimkulor runt tårtan. Betyg: 6/10, smakmässigt. Min smörkräm blev något för söt, och jag borde även tillsatt mer kakao. Bottnarna var annars helt ljuvliga; saftiga och fasta, men ändå lätta, och enkla att skära - de kommer jag definitivt utveckla och använda igen! Ang. receptet: receptet på smörkrämen kommer från Leila Lindholm, (endast små ändrigar gällande smaksättningen), och recept på tårtbotten härstammar från okänd plats. Resternade mitt eget.

Källa: mitt-stora-koksaventyr.blogspot.se

Biskvier; ÄNTLIGEEEN! Om jag räknade på fingrarna alla de gånger jag funderat på att baka biskvier - då skulle jag behöva ungefär tjugo händer att räkna på; minst. Nu har jag dock äntligen fått tummen ur, och det är bannemig ingenting jag ångrar; WOW! De blev över förväntan bra! Jag valde att smaksätta mina biskvier med rom och kaffe, samt att även hotta upp själva bottnarna, genom att tillsätta grovt mortlade kaffebönor; det gav en viss krispighet till den annars härligt mjuksega bottnen. Detta kommer sannerligen bakas igen, succé! Biskvier var för övrigt även med i min utmaning till mig själv, som jag påbörjade i början av året. Ingredienser: Bottnar: 250 g mandelmassa 1,5 dl strösocker 2 äggvitor Kaffebönor, 2-4 msk Smörkräm: 1 äggvita 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 st nypa salt 1 krm ättikssprit 250 g smör 2-4 msk kallt, stark kaffe, helst espresso Romessens, mängd efter smak Kaffebönor, 2-4 msk Topping: Cirka 150 g mörk choklad Hela kaffebönor Att göra: Bottnar: Värm ugnen till 180 grader och täck en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan, och vispa samman den med socker och äggvita. Mortla vald mängd kaffebönor, och blanda ner dem i blandningen. Spritsa därefter ut 20 rundlar på plåten, och grädda bottnarna tills dess de blivit gyllenbruna, dvs. cirka 13 minuter. Smörkräm: Blanda samman äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och ättikssprit, förslagsvis i en rostfri skål, och rör tills sockret smält. Vispa därefter smeten till maräng över kokande vatten, tills dess marängen uppnått en temperatur på cirka 65 grader. Ta bunken från värmen och fortsätt vispa tills marängen är helt kall. Tillsätt det rumstempererade smöret lite i taget, och vispa krämen luftig under cirka 15 minuter. Smaksätt slutligen krämen med det kalla kaffet, romen, samt mortlade kaffebönor, och smaka av. Spackla smörkrämen på biskvibottnarnas undersida, (jag upprepar; undersida ! Själv var jag tankspridd nog att börja spackla ovansidorna istället - visserligen inte något problem för smaklökarna, men skall även ögat få njuta rekommenderas varmt att biskviernas undersida täcks med smörkrämen, så den vackert gyllene ovansidan får komma till syns! Tack och lov insåg jag mitt misstag i någorlunda tid, och hann täcka resterande bottnar på önskad sida, haha.) Låt därefter biskvierna stelna i frysen. Topping: Då biskvierna stelnat smälter du mörk choklad över vattenbad, och doppar biskvitopparna i chokladen. Placera biskvierna på bakplåtspapper; själv garnerade jag även mina med några hela kaffebönor - fint! Betyg: 10/10 SUPERRECEPT! Och smörkrämen; WOW rent ut sagt! Den skall definitivt användas igen, med olika smaksättningar, helt gudomlig i sin konsistens. Ang. receptet: Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm, bortsett från några små ändringar jag gjort, som tillsatsen av rom och krossade kaffebönor tex, och frånvaron av smält choklad i smeten, osv.

Källa: mitt-stora-koksaventyr.blogspot.se

Detta recept (och bilden) är helt och hållet kopierat från Leila Lindholm. Men vi har provbakat rutorna och de är verkligen gudomligt smarriga. Antingen kan rutorna ätas rumstemperade och är då lite mjukrinniga, eller så kan de ätas efter att ha stått i kylen ett tag och har fått en fudgeliknande konsistens. Ingredienser 24 rutor 175 g mjukt smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 0,5 dl ljus sirap 1 nypa salt 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Toscasmet: 75 g smör 0,75 dl matlagningsgrädde 1,5 dl sirap 2 dl strösocker 200 g kokos Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt med en elvisp. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Vänd ner mjölet. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen i 30 minuter. Koka upp smör, grädde, sirap och socker till toscasmeten. Rör ner kokosen och bred massan på den gräddade kladdkakan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs upp i bitar.

Källa: paskok.blogspot.se

Jag tog receptet av Leila lindholms recept av vetebullar men la till saffran&kesella. Här får ni receptet,för de som inte har den underbara boken "A piece of cake". Kanelbulleformarna kommer från http://www.siluett.se/ Ingredienser: 3dl mjölk 1paket saffran 125g kesella 10% 50g röd jäst 1 1/2dl strösocker 1/2tsk salt 150g smör 1ägg 12 dl vetemjöl special(Jag använde vanligt) Gör så här: 1.Smula ner jästen i en bunke.Värm upp mjölken,lägg i 1 saffrans påse och se till att den är fingerljummen,37grader och häll över på jästen och rör om. 2.Lägg i strösocker,salt,ägg och kesella. 3.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. 4.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek. 5.Dela degen i 2 delar,kavla sedan ut degen,bre på smör,lägg på lite vaniljsocker, riv grovt mandelmassa och strö på lite russin och sedan rulla ihop.Sedan är det bara att skära i 3-4cm tjocka skivor.Och lägga på kanelbulleformar. 6.Sätt ugnen på 200grader.Låt bullarna jäsa ca 45-60minuter. 7.Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 8.Grädda bullarna gyllene i ca 10-12min,beroende på ugn. 9.Låt bullarna svalna,och sedan är det bara att lägga dem i fryspåsar eller äta direkt.

Källa: smulansbakblogg.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

Tänkte prova på denna pajen som jag råkade "springa på på nätet" till helgen . Vad tror du mamma, blir den bra? Jag får återkomma med resultatet. Mördeg 150 gram smör , kallt 4 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 1 st ägg , ekologiskt 0,5 msk vatten , kallt ägg till pensling Maräng 3 st äggvita(or) , ekologiska 0,5 st citron(er) , saften av 3,5 dl strösocker 200 gram hallon , färska Fylllning 2 burk(ar) lemon curd Garnering hallon , färska florsocker Tillagning 1 paj/12 bitar 1. Gör mördegen. Tärna smöret och nyp ihop det med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut mördegen, klä en pajform med den och sätt i frysen. 3. Pensla bottnen på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanten med folie så att den inte sjunker ned. Nagga bottnen och förbaka pajskalet i cirka 10 minuter. Låt svalna. 4. Höj ugnstemperaturen till 250 grader. 5. Vispa äggvitor, citronsaft och 1 dl av sockret till en maräng i en rostfri bunke. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker. 6. Rör sönder hallonen med resterande socker och vänd ner i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum. 7. Fyll pajskalet med lemon curd. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 5 minuter. 8. Garnera med färska hallon och pudra med florsocker. Recept: Leila Lindholm

Källa: countryliving-vissberga.blogspot.se

#fullpost{display:inline;} Vi hade ett barnkalas med barn och mammor här igår och Emin blev uppvaktad. Tack för alla fina presenter. :) Vi började med att äta lite plockmat, sedan fikade vi med té och kakor och sist in kom spindelmannentårtan. Emellan lekte vi en minneslek vi köpt från Turkiet där barnen drog kort och skulle göra olika saker som ex. stampa med fötterna, lipa, räkna till 5, osv. För varje nytt kort de drog skulle de göra om varje grej utan att titta på korten. Denna lek passade bra när det var många barn och så kunde man anpassa den fast barnen var olika gamla. I några dagar framöver kommer jag lägga upp recept jag hade framme på kalaset. Jag börjar med kokostopparna, som Feride hade med sig. Kokostoppar Ingredienser 50 g smör 2 ägg 5 1/2 dl kokosflingor 1 dl strösocker Skal av 1 lime ca 50 g mörk choklad Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med övriga kakingredienser. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Forma till små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (beroende på storlek). Smält choklad över vattenbad. Låt kakorna svalna och doppa sedan bottnarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper. Recept från "A piece of cake" av Leila Lindholm

Källa: yaseminskok.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt