äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Dessa smakrika potatisflarn gjorde jag i somras som förrätt när vi hade vänner över på besök. Har länge velat testa potatisflarn och när jag såg receptet hos Leila Lindholm, ja då var naturligtvis saken klar. För vem kan motstå hennes recept liksom. Önskar jag själv hade den idérikedom hon besitter. Jag testade även att ha på fetaost eftersom någon i sällskapet inte var stort fan av getost. Det blev jättegott det också, rekommenderas varmt! Närmast getostflarn och längst bort flarn med fetaost på... båda mycket delikata! Potatisflarn och getost/fetaost med vitlök och timjan (tilltugg/förrätt för 4 personer) 1 rulle färsk smördeg 200 g fast potatis 3 vitlöksklyftor 5 kvistar timjan (helst den hårda sorten) 3 msk olivolja flingsalt svartpeppar från kvarn 200 g getost/fetaost 1 msk flytande honung 2 kvistar färsk rosmarin Härlig blandning av potatis och kryddor... inbäddat i smördeg. Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord och vik ihop den på tre delar. Kavla ut den och vik ihop den igen, denna gång på fyra delar. Kavla ut degen till en avlång rektangel och lägg den på ett bakplåtspapper. Vik in kanten cirka 1 cm på långsidorna. Tvätta och skiva potatisen lövtunt på mandolin eller med hjälp av en osthyvel. Skiva vitlöken lika tunt och lägg allt i en bunke. Smaksätt med finfördelad timjan, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Krama ur eventuell överflödig vätska och lägg potatisskivorna omlott över smördegen (innanför kanten) tillsammans med vitlöken och kryddorna. Grädda tills flarnet är gyllene och bottnarna fått färg även på undersidan (man kan försiktigt lyfta upp och titta). Ta ut ur ugnen och smula över getosten/fetaosten, ringla över lite honung och strö över finhackad rosmarin. Servera varmt! Enjoy lots!

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Den här tårtbotten blev jag tipsad av Linda . Det är från Leila Lindholm och jag tycker fantastiskt bra om den. Superlätt, saftig, luftig och god! Recept Till en 18 cm form använder jag: 4 ägg 1.5 dl socker 1.5 dl vetemjöl Vispa ägg och socker länge så att det blir riktigt vitt och pösigt, ca 10 minuter Sikta ner mjölet och blanda försiktigt. Häll i form och grädda i mitten av ugnen, 200 grader cirka 10-15 minuter. Till en 24 cm använder jag: 6 ägg 2.25 dl socker 2.25 dl vetemjöl Tillaga som ovan men placera formen på gallret längst ner i ugnen på 175 grader i ca 25 min. Till en 28 cm form använder jag: 8 ägg 3 dl socker 3 dl vetemjöl Tillaga som ovan men placera formen på gallret längst ner i ugnen på 175 grader i ca 40 min. Vill man göra en chokladbotten så byten man ut 1/3 av vetemjölet mot kakao!

Källa: carinasbakkonst.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

Pizza på två olika sätt, dels en klassisk Hawaii med extra tillägg av curry och dels en Kyckling med vitlöksost. Receptet på pizzadegen kommer från Leila Lindholm (TV4) och räcker till 4 runda pizzor eller 2 långpannepizzor. Eller så gör man som jag - halverar receptet och bakar två runda pizzor! Jag har inga exakta mått på hur mycket det gick åt till fyllningarna. Se det mer som ett förslag på hur man kan göra! :) Pizza på två olika sätt Pizzadeg 50 g jäst 2 tsk socker 1 tsk flingsalt 1/2 olivolja 3 dl vatten 7 dl vetemjöl Tomatsås 1/2 gul lök 1 klyfta vitlök 1/2 msk olivolja 1 burk krossade tomater (500 g) 2 msk tomatpuré 3/4 tsk salt 1/2 tsk socker 2 tsk oregano Fyllning Hawaii Tomatsås Prästost Strimlad skinka Ananasringar Curry Mozarellaost Oregano Fyllning Kyckling med vitlöksost Tomatsås Prästost 1 stekt kycklingfilé 2 champinjoner 1/2 paprika 50 g vitlöksost (Ex. Crème bonjour) Mozarellaost Oregano Pizzadeg Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget. Knåda degen tills den blir fast och elastisk. Jäs degen i bunken under bakduk i 25 minuter. Dela degen i 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Tomatsås Fräs hackad lök och pressad vitlök i oljan tills det blir blankt och mjukt. Blanda ner krossade tomater och tomatpuré, smaksätt med kryddorna. Koka såsen i 20 minuter och låt den sedan svalan något innan den breds över pizzabotten. Hawaii med curry Bred tomatsås över botten. Strö över lite riven prästost. Fördela skinka över osten, krydda ev. med curry och lägg sedan på tre ananasringar. Strö till sist över riven mozarellaost. Kyckling med vitlöksost Bred tomatsås över botten och strö över riven prästost. Skiva kycklingfiléen tunt. Fördela kycklingen över hela botten. Lägg på strimlad paprika och skivade champinjoner. Klicka ut vitlöksosten på 5 ställen runt om pizzan. Strö över riven mozarellaost. Gräddning Pensla lite olivolja på pizzakanterna. Grädda pizzorna i 250 grader, 5-10 minuter. Strö över rikligt med oregano efter att de tagits ut ur ugnen. Serveras med pizzasallad!

Källa: mingodasida.blogspot.se

Det här receptet måste ni prova! Det är Leila Lindholm's recept som jag hittade på recept.nu. Definitivt en favorit! Bladspenaten byttes ut mot ruccolan och det fungerade utmärkt. Hejja Leila! Krämig getost, söta rödbetor och salt knaprig bacon trivs väldigt bra ihop. 4 port: 1 kg färska rödbetor 4 4 st kycklingfiléer 0.5 0.5 dl sweet chilisås 2 2 msk japansk soja 2 2 st vitlöksklyftor olivolja 1 1 påse babyspenat flingsalt svartpeppar från kvarn 1 1 pkt bacon 200 200 g getost balsamvinäger 1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten. 2. Gnid av skalet med händerna. 3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök. 4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland. 5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra. 6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. 7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost. 8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger. Posted in: favoritrecept , kyckling Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

En kväll i veckan skulle vi hem till vänner och äta middag. De stod för maten och vinet, vi för efterrätten. Inte fick jag något bakat kvällen innan, alltså krävdes det en kaka som kunde bakas efter jobbet, gärna med ingredienser som vi hade hemma. Det blev en riktigt god och riktigt smulig äppelpaj som får härlig smak av ingefäran. De som inte är så förtjusta i ingefära bör dock passa sig eftersom det är ganska mycket färsk sådan i pajen! Till pajen passar det alldeles utmärkt med vaniljyoghurt. Kan ni gissa vem som har skapat pajreceptet? Japp, det är Leila Lindholm som har varit framme igen, men jag förenklade tillagningen lite genom att köra alla degingredienser i matberedaren. För övrigt var den lilla pajresten precis lika god dagen efter, speciellt efter några sekunder i mikron. Nötterna och havregrynen gör nämligen smuldegen otroligt knaprig! Kryddig smulpaj med mandel, ingefära och vaniljyoghurt (4 port) Smuldeg: 100 g smör 2 dl sötmandel 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 ½ dl socker (gärna hälften eller allt råströsocker, ev kan 1 dl räcka) 1 krm salt Fyllning: 5 äpplen 50 g färsk ingefära 1 msk smör 2 msk socker 1 tsk mald kanel Yoghurtsås: 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt 1 msk vaniljsocker 1 msk strösocker Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienser till smuldegen i matberedare till en smulig massa. Skala och skär äpplena i klyftor. Skala ingefäran och riv fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna. Strö över sockret och låt det karamelliseras (alltså bli ljusbrunt) med smöret. Tillsätt ingefära och äppelklyftor och stek under omrörning några minuter. Tillsätt kanel. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen över. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Blanda yoghurten med vanilj- och strösocker. Servera pajen ljummen med yoghurtsåsen till.

Källa: spralligast.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

Vissa kakor är ju faktiskt lite godare än andra, och den här hör till den senare. Kombinationen kola, lakrits och flingsalt är populärt att blanda för tillfället. Min favoritglass nu är till exempel Häagen Dazs Salted Caramel. Kakan bjöd jag på i butiken i helgen och den uppskattades verkligen av mina kunder. Receptet kommer från Leila Lindholm, leila.se Browniebotten 50 g smör 1/2 dl matolja 2 ägg 2 dl strösocker 1 dl farinsocker 2 1/2 dl vetemjöl 4 msk kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Smör och ströbröd till formen Flingsalt Lakrits- och Chokladkola 2 dl vispgrädde 1 3/4 dl mörkt muscovadosocker 2 dl glykos 2 msk kakao 100 g mörk choklad 70% 100 g mjukt smör 1 msk lakritspulver Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Jag använde en fyrkantig bakform, som jag lade bakplåtspapper i. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna så den är rumstempererad när du brer på kolablandningen. Toppa med flingsalt. Lakrits-chokladkola Koka grädde, muscovadosocker och glykos till 116 grader i en tjockbottnad kastrull. Viktigt att använda en socker eller elektronisk stektermometer. När temperaturen närmar sig 112 grader, får man ta det försiktigt och kan sänka värmen lite eftersom det sedan går väldigt fort att komma upp till 116. När temperaturen har nått 116 grader; ta av från värmen, tillsätt choklad, kakao och lakritspulver på en gång och vispa ut detta i grädden. Var snabb med att blanda i ingredienserna, annars kan det bli svårt att få allt att blandas. Tillsätt smöret i klickar i flera omgångar. Bre på ett lager av kolablandningen över hela kladdkakan och toppa med flingsalt. Jag valde att skära upp kakan i mindre bitar. Det räcker för den är väldigt söt, men inte för söt så klart. Ha en skön kväll! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Igår firade vi min morbror och hans mans bröllop. De gifte sig i höstas men hade bröllopsfest nu. Jag fick äran att baka tårta, det skulle helst vara en fräsch somrig tårta. Fick förslag om mazarintårta och det var vad jag fastnade för när jag letade runt. Recepten kommer från A piece of cake av Lelia Lindholm. Så här är resultatet, uppskattat av de andra gästerna. Resterna äter vi idag :) Det är mazarinbotten, hemkokt vaniljkräm blandad med grädde toppat med söta svenska jordgubbar. Botten 250 g mjukt smör 500 g mandelmassa 5 st ekologiska ägg 1 dl vetemjöl smör och mandelspån till formen (mandelspånen var slut i affären så det blev ströbröd) 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. 3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. 4. Vänd sist i vetemjölet för hand. 5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån. 6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Vaniljkräm (räcker till två tårtor) 5 dl mjölk, 3% 1 st vaniljstång (jag använde 1 tsk vaniljpulver och slapp skrapa ur vaniljstången) 1.5 dl strösocker 7 st ekologiska äggulor 1.5 dl maizena 50 g mjukt smör 1. Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp. 2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning. 3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. 4. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl (väl plastad). Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.

Källa: helenassota.blogspot.se

Det här brödet är mitt första med min egen surdeg,och vad gott det blev.Jag halverade receptet,och så klart är det Leila Lindholm"One more slice". Finns så mycket recept,och när jag använder mig av Leilas så vet jag att de blir gott,och man lyckas alltid.Det här brödet fick en härlig,fin skorpa.Saftig och god blev den.Åt det till frukost,lite sen frukost blev det. Ingredienser: 30g färsk jäst 8dl ljummet vatten 2 1/2msk salt 6dl surdeg av vete 2msk ljus sirap 20dl vetemjöl special Gör så här: 1.Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.Tillsätt salt,surdeg och sirap. 2.Tillsätt lite vetemjöl i taget och knåda degen på medelhastighet i maskin i cirka 15minuter tills den är mjuk och elastisk(Jag körde för hand då jag inte har någon maskin) 3.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2timmar. 4.Sätt ugnen på 250grader. 5.Knåda degen och baka ut den till två runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vetemjöl jäs bröden under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 1/2timme. 6.Snitta bröden genom att dra tre diagonala snitt med en kniv som är vinklad i 45grader och ställ in plåten i mitten av ugnen.Släng in 1dl vatten på ugnsbotten(detta gör man för att brödet ska få en fin skorpa).Sänk värmen till 220grader och grädda i 40-50minuter,de ska få ordentligt med färg.

Källa: smulansbakblogg.blogspot.se

Vi fortsätter på temat solgul mat här i det Mårtenssonska köket och bjuder idag på musslor i en klargul, underbart smaskig kokossås. Receptet kan vi faktiskt (för omväxlings skull) inte varken ta äran åt oss för att ha uppfunnit eller ha förändrat nämnvärt mycket, det har vi hittat i fru Mårtenssons senaste bokvinst " The fresh foodie " av Leila Lindholm. Boken dök upp helt överraskande flera veckor, ja säkert månader, efter att Anki varit med och tävlat om den och vi kan lova er att det var en väldigt uppskattad och glädjande överraskning. Första receptet vi provade var denna lite annorlunda musselrätt där man använder sig av kokosmjölk, (vi hade kokosgrädde) istället för vanlig grädde, som tillsammans med kanel, saffran och lime blev oerhört smarrigt! Den är både laktos-och glutenfri, precis som så många andra recept är i boken, så är man inte skaldjursallergiker är det bara att hugga in här. Såsen är absolut av typen "sked-ätar-sås" eller så gör ni som vi, tar en bit bröd i handen och suger upp sås med den! Blåmusslor i kokos 1 nät blåmusslor eller 1 pkt. djupfrysna 1 pkt. bacon strimlad 2 schallottenlök finhackad 2 klyftor vitlökar finhackade 1 pkt saffran 2 kanelstänger 1 brk kokosgrädde ½ lime pressad saft rivet skal Tvätta musslorna kolla så dom är stängda, släng dom som ej är stängda. Fräs baconen i en djup gryta med olja. Tillsätt vitlök, lök, saffran, och kanelen och fräs i 2 min. Lägg i musslorna och rör runt, häll i kokosmjölken koka upp, lägg på lock och koka 2 min. Smaka av med limesaft, salt och peppar. I tisdags drabbades vi båda av panik här hemma när vår dator plötsligt bestämde sej för att ge sig ut på en uppdateringsresa på eget bevåg, utan att fråga oss om det var okej... Först blev vi lite mörkrädda, men vi förstod snabbt att någon av oss gjort ett felklick i den där frågerutan som vägrar försvinna. Under några skälvande timmar satt vi skräckslagna framför Windows 10 och gjorde vårt bästa att komma överens, men till slut insåg vi vårt eget bästa och gav upp. Det är bara att inse att det är svårt att lära gamla hundar att sitta. En avinstallering räddade oss till slut åter tillbaka till den gamla världen där vi känner oss hemma och vi kan åter igen ge vår fulla datoruppmärksamhet åt vår blogg istället för tekniska mysterium! Phuuu:) Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2022 ® v3 - Kontakt