äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag . Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka. Men jag tror inte det finns tid till det i dag. Eftersom det ser ut att kunna bli en härlig dag så hoppas jag att jag hinner med en promenad i alla fall. Barnen längtar efter snö, Isak frågar nästan varje dag när det ska snöa och det är ju lite svårt att svara på. I fjol hade det redan snöat en del vid den här tiden. Det har blivit kallare nu i alla fall och det ligger ett frostlager på marken, så snön kan nog komma vilken dag som helst. Helstekt älgfilé med bacon och ost 800 g älgfilé i bit 1 tsk torkad örtkrydda, t.ex. timjan eller rosmarin 2 msk smör 140 g bacon 150 g färskost med t.ex. vitlök- eller kantarellsmak Salt Peppar Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur precis när det ska brynas. Klappa in filén med örtkryddan, salt och peppar. Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda ost och bacon. Skär en djup ficka längs med filén. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Knyt ev. ihop filén med steksnöre. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Sätt in i ugnen i 125°. Ta ut köttet vid 65 grader. Låt köttet vila ca10 minuter i folie. Skär sedan upp filén. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig. Leif tyckte det var bra när det var blodigt. Jag tog några skivor och satte in i ugnen några minuter extra så att de blev mer stekt och då blev det perfekt tyckte jag. Om en vill ha blodigt och en vill ha mer stekt så går det alldeles utmärkt att göra på det sättet så blir alla nöjda och glada. Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. Riktigt god kombination.

Källa: mat-ro.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

Detta recept (och bilden) är helt och hållet kopierat från Leila Lindholm. Men vi har provbakat rutorna och de är verkligen gudomligt smarriga. Antingen kan rutorna ätas rumstemperade och är då lite mjukrinniga, eller så kan de ätas efter att ha stått i kylen ett tag och har fått en fudgeliknande konsistens. Ingredienser 24 rutor 175 g mjukt smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 0,5 dl ljus sirap 1 nypa salt 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Toscasmet: 75 g smör 0,75 dl matlagningsgrädde 1,5 dl sirap 2 dl strösocker 200 g kokos Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt med en elvisp. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Vänd ner mjölet. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen i 30 minuter. Koka upp smör, grädde, sirap och socker till toscasmeten. Rör ner kokosen och bred massan på den gräddade kladdkakan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs upp i bitar.

Källa: paskok.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

Min syster är den bästa massör jag känner . Hon är precis vad en småbarnsmamma behöver. Och för att vi skulle få till en välbehövlig massage så fick de lov att bjuda oss på en grill i går kväll. Jag fick massage i friggeboden och grabbarna fixade lite med maten (ja, lite i alla fall). Min svåger, chiliodlaren, hade införskaffat ett nytt redskap. En platta med massa hål i som man kan ställa chilifrukter i på grillen. Men först fyller man dem med en härlig ostblandning. Syrran blandade i hop kesella med riven parmesanost, salt & peppar samt Renée Voltaires lantbuljong med citrongräs och chili . Platta med chilifrukter på God fyllning spritsas i Godsaker på grillen Denna gången stod plattan på grillen en stund och chilisarna blev varma och goda. Nästa gång ska han testa att ställa dem i sin rök under en längre tid och kanske ge dem en annan smak. På gillen låg även spett med nektariner och spett med rubbat fläskkött. Smarrigt! Chilifrukterna hade lite olika styrka vilket blev ett lotteri. Kokta rödbetor med fetaost Härlig grilltallrik med massor av gott En chilisort som inte fanns med på grillen men som odlas i det enorma chilifönstret är Dorset Naga . En av världens starkaste chili. Johan var på grabbkväll hos svågern för ett tag sedan då de fick smaka chilin. Johan sa att den var så stark att man fick hicka när man åt den (och säkert lite extra hår på bröstet). Tydligen så använder man den endast genom att gnida den på tex kött för att få hetta. Eller har pyttelite i tex en chilisås. Den mäter nästan 1 miljon scoville-enheter vilket kan jämföras med Habaneron ’ Red Savina ’ känd som världens hetaste chilifrukt, som står noterad i Guiness rekordbok och mäter 577,000 scoville-enheter. Inte alls sugen på att prova. Dorset naga Lite mildare och lite sötare var desserten som jag hade gjort. En smulpaj med rabarber och jordgubbar i. Hade lite rabarber kvar i frysen och jordgubbar köpte jag på torget. Receptet på smulet hittade jag hos Leila Lindholm. Minskade något på smöret bara. Smulpaj med rabarber och jordgubbar ca 200 g rabarber i bitar (frysta eller färska) 1 liter jordgubbar 200 g smör 1,5 dl råsocker 1,5 dl kokosflingor 1,5 dl havregryn 2,5 dl vetemjöl Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Lägg tillsammans med rabarbern i en smord ugnsfast form. Nyp ihop smör med övriga ingredienser till smuldegen och fördela över bären. Grädda på 200 grader i 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås. Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Det här är ett riktigt smarrigt recept från Leila Lindholm. Blir bra varje gång! Jag har använt 2 äpplen i stället för det rekommenderade i recepetet och har gjort hälften så mycket av råkrämen. Mycket mycket gott! Äppelpaj: 1 ekologiskt ägg 2 dl strösocker 1 tsk vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 100 g smält smör 4-5 syrliga svenska äpplen Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning Smör till formen Rör samman ägg, strösocker och vatten. Rör ner smält smör. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft). Råkräm: 1 vaniljstång 3 ekologiska äggulor 1 dl strösocker 6 dl vispgrädde Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten. //Sofie

Källa: matlagarna.blogspot.se

Det här brödet är mitt första med min egen surdeg,och vad gott det blev.Jag halverade receptet,och så klart är det Leila Lindholm"One more slice". Finns så mycket recept,och när jag använder mig av Leilas så vet jag att de blir gott,och man lyckas alltid.Det här brödet fick en härlig,fin skorpa.Saftig och god blev den.Åt det till frukost,lite sen frukost blev det. Ingredienser: 30g färsk jäst 8dl ljummet vatten 2 1/2msk salt 6dl surdeg av vete 2msk ljus sirap 20dl vetemjöl special Gör så här: 1.Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.Tillsätt salt,surdeg och sirap. 2.Tillsätt lite vetemjöl i taget och knåda degen på medelhastighet i maskin i cirka 15minuter tills den är mjuk och elastisk(Jag körde för hand då jag inte har någon maskin) 3.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2timmar. 4.Sätt ugnen på 250grader. 5.Knåda degen och baka ut den till två runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vetemjöl jäs bröden under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 1/2timme. 6.Snitta bröden genom att dra tre diagonala snitt med en kniv som är vinklad i 45grader och ställ in plåten i mitten av ugnen.Släng in 1dl vatten på ugnsbotten(detta gör man för att brödet ska få en fin skorpa).Sänk värmen till 220grader och grädda i 40-50minuter,de ska få ordentligt med färg.

Källa: smulansbakblogg.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

I dag har det varit en händelserik dag, vilket betyder att jag nu är helt slut i kropp och huvud. Började med att ha öppet butiken i fem timmar, vilket som vanligt var jätteroligt och inte det minsta jobbigt. Direkt efter stängning drog familjen och en extra passagerare, Ellas kompis Moa, till Liseberg för lite julmys. Även det jätteroligt och framför allt mysigt, men det enda negativa var att det var så galet kallt. - 6 grader är ingen favorittemperatur för mig, inte ens +6 är något för mig. Jag har inte riktigt hunnit koppla att det är vinter, så ingen i familjen var nog riktigt rätt klädd. I butiken i dag bjöd jag på den här underbart goda saffranskakan. En favorit i repris från förra julen, som jag med säkerhet kommer att baka igen. Saffranskaka 3 st ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 1/2 g saffran 1 msk ljus rom 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Smör och kokosflingor till formen Florsocker till pudring av kakan Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Jag fick ha min inne i 45-50 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett fint fat. Pudra över florsocker vid servering. Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten. Receptet kommer från Leila Lindholm. I morgon har Annies Stuga öppet mellan klockan 10-15. Vi bjuder då på glögg, tigerkaka och pepparkakor i butiken . Välkomna!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

TV-kockar är ett säreget släkte, ganska imponerande faktiskt. De lyckas ju få oftast komplicerade recept med hur många ingredienser som helst att se busenkla ut. Någonstans långt inne vet jag ju att en TV-rätt tar många timmar av förberedelser (eller mis-en-place som jag gillar att säga då och då till mannens stora förvirring) och därefter lika många timmar av uppröjning och diskning. Dessutom har jag faktiskt svårt för en hel del av TV-matlagarna. Ta Leila Lindholm till exempel. Jag gillar inte alls hennes manér i rutan (även om hon säkert är fantastiskt trevlig i verkligheten) men vad jag däremot oftast gillar skarpt är hennes recept. Raka motsatsen har vi i Nigella Lawson. Hennes avslappnade attityd i TV gillar jag, jag köpte hennes kokbok Fest på bokrean men jag har trots detta inte lagat eller bakat efter ett enda av hennes recept. Hittills. Det har nu ändrats på! Det här är faktiskt en bulgursallad från ovan nämnda kokbok. Förvisso med några ändringar men kryddningen är helt och hållet Nigellas! Salladen är smakrik och lite syrlig och skulle säkerligen passa bra på en buffé. Vi åt den tillsammans med en yoghurtsås och några kryddiga köttfärsbiffar. Berberisbär undrar kanske någon vad det är? Jo, bären kallas också för zereshk och används mycket (i torkad form) i persisk matlagning. De är syrliga men smakrika. Läs gärna mer här! I den här salladen passar de alldeles utmärkt, men går att ersätta med torkade tranbär eller i nödfall syrliga russin. Jag köpte mina bär i Malmö - en stor påse för 30 kr. Kryddig bulgur- och pistagesallad med berberis och granatäpple (3-4 port som tillbehör) 2 dl bulgur 1/2 dl torkade berberisbär 7 1/2 dl kokande vatten 1 msk granatäppelsyrup Saft av 1/2 citron 3 msk olivolja 1/4 tsk malen kryddpeppar 1 tsk spiskummin (mortla gärna hela frön för extra smak) 1 tsk flingsalt eller 1/4 tsk vanligt bordssalt 1/4 tsk malen kanel 1 dl skalade pistagenötter 1 rödlök 2 msk hackad persilja Lägg bulgur och berberisbär i en skål och häll det kokande vattnet över. Täck med plastfolie och låt stå och dra i 20 minuter. Låt rinna av i en sil och svalna. Vispa ihop granatäppelsyrup, citronsaft, olivolja och kryddor till en dressing. Hacka pistagenötterna grovt. Finhacka löken. Blanda bulgur, pistagenötter, dressing, rödlök och hackad persilja. Låt gärna stå och dra en stund. Servera tillsammans med en yoghurtsås och gärna kryddiga biffar.

Källa: spralligast.blogspot.se

Mannen snodde med sig kameran på semestern (som jag inte fick följa med på...). Därför blir det tyvärr inget foto på den couscoussallad som serverades till pitaburgare med aubergine på valborg. En liten hummus passade fint till också. Synd faktiskt att foto saknas för salladen har en härlig färg och prydde verkligen bordet. Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm men jag har förenklat lite. Couscoussallad med apelsin och sultanrussin (4 port) 4 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1 tsk gurkmeja 1/2 tsk spiskummin 1 msk olivolja salt och svartpeppar 4 dl couscous 1 påse ruccolasallad 2 apelsiner 1 dl sultanrussin 1 dl cashewnötter Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongtärning, gurkmeja, spiskummin och olivolja. Lägg i couscousen och täck. Låt stå i fem minuter. Filéa apelsinerna och skölj ruccolan. Precis innan servering, blanda ner apelsinen och ruccolan i couscousen tillsammans med russin och grovhackade nötter. Smaka av med salt och peppar. (Variera med exempelvis tärnad avocado, äpple och plommon.)

Källa: spralligast.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt