äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

. Idag visar jag receptet på en av mina favorit sallader. Den är både matig, god och annorlunda. Grundreceptet har jag tagit från Leila Lindholm, men jag har tagit bort lite och lagt till en hel del grönsaker för att göra den ännu godare och finare! . Ingredienser 1 kg färska rödbetor 4 st kycklingfiléer 0.5 dl sweet chilisås 2 msk japansk soja 2 st vitlöksklyftor olivolja 1 påse babyspenat körsbärstomatar gurka rödlök blandsallad majs solrosskott flingsalt svartpeppar från kvarn 1 pkt bacon 200 g getost Gör så här 1. Skär kycklingen i rejäla bitar och marinera i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök och låt stå i kylen någon timma. 2. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten 3. Gnid av skalet med händerna. 4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland. 5. Lägg babyspenaten och övriga grönsaker (ej solrosskotten) på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra. 6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. 7. Lägg kycklingbitarna på salladen, toppa med bacon och smulad getost. 8. Salta, peppra lägg på solrosskotten och toppa med lite olivolja. Ojoj helt plötsligt vill Amanda vara med och bestämma inredningen i sitt rum. Den här fina griffeltavlan ville hon helt plötsligt inte ha på väggen! Istället skulle hennes lilla sulky och resväska stå där. Vart ska det här sluta.. Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

Den här chokladmuffinsen får ni helt enkelt föreställa er. Inte så svårt kanske, den ser ut som en chokladmuffin gör mest. Men smaken, den är fantastisk! Muffinsen innehåller faktiskt tre olika sorters choklad: kakao, riven mjölkchoklad och så grovhackad mintkrisp. Testa att byta ut mintkrispen mot t ex apelsinkrisp... mums! Ursprungsreceptet är från Leila Lindholm. Chokladmuffins med tre sorters choklad (12 normalstora muffins) 100 g smör 2 dl mjölk 2 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk bakpulver en gnutta salt 50 g mjölkchoklad, finriven 50 g mintkrispchoklad, grovhackad Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i smör-/mjölkblandningen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda i den rivna mjölkchokladen och den grovhackade chokladen. Fördela smeten i tolv muffinsformar (ca 3/4 upp i muffinsformen). Om du använder pappersformar, ställ dem gärna i en muffinspanna så håller de formen bättre. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Känn med sticka så att de inte är kladdiga inuti.

Källa: spralligast.blogspot.se

Mannen snodde med sig kameran på semestern (som jag inte fick följa med på...). Därför blir det tyvärr inget foto på den couscoussallad som serverades till pitaburgare med aubergine på valborg. En liten hummus passade fint till också. Synd faktiskt att foto saknas för salladen har en härlig färg och prydde verkligen bordet. Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm men jag har förenklat lite. Couscoussallad med apelsin och sultanrussin (4 port) 4 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1 tsk gurkmeja 1/2 tsk spiskummin 1 msk olivolja salt och svartpeppar 4 dl couscous 1 påse ruccolasallad 2 apelsiner 1 dl sultanrussin 1 dl cashewnötter Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongtärning, gurkmeja, spiskummin och olivolja. Lägg i couscousen och täck. Låt stå i fem minuter. Filéa apelsinerna och skölj ruccolan. Precis innan servering, blanda ner apelsinen och ruccolan i couscousen tillsammans med russin och grovhackade nötter. Smaka av med salt och peppar. (Variera med exempelvis tärnad avocado, äpple och plommon.)

Källa: spralligast.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

En riktigt god citronkräm som jag ofta använder till tårtor. Det går utmärkt att bland ut med lite grädde om man önskar. Det här receptet är från Leila Lindholm . 3 st ekologiska citroner 1.5 dl strösocker 50 g smör 1 msk maizena 2 st ekologiska ägg 2 st ekologiska äggulor 1.5 50 1 2 2 Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

Källa: tartkalas.blogspot.se

Min syster är den bästa massör jag känner . Hon är precis vad en småbarnsmamma behöver. Och för att vi skulle få till en välbehövlig massage så fick de lov att bjuda oss på en grill i går kväll. Jag fick massage i friggeboden och grabbarna fixade lite med maten (ja, lite i alla fall). Min svåger, chiliodlaren, hade införskaffat ett nytt redskap. En platta med massa hål i som man kan ställa chilifrukter i på grillen. Men först fyller man dem med en härlig ostblandning. Syrran blandade i hop kesella med riven parmesanost, salt & peppar samt Renée Voltaires lantbuljong med citrongräs och chili . Platta med chilifrukter på God fyllning spritsas i Godsaker på grillen Denna gången stod plattan på grillen en stund och chilisarna blev varma och goda. Nästa gång ska han testa att ställa dem i sin rök under en längre tid och kanske ge dem en annan smak. På gillen låg även spett med nektariner och spett med rubbat fläskkött. Smarrigt! Chilifrukterna hade lite olika styrka vilket blev ett lotteri. Kokta rödbetor med fetaost Härlig grilltallrik med massor av gott En chilisort som inte fanns med på grillen men som odlas i det enorma chilifönstret är Dorset Naga . En av världens starkaste chili. Johan var på grabbkväll hos svågern för ett tag sedan då de fick smaka chilin. Johan sa att den var så stark att man fick hicka när man åt den (och säkert lite extra hår på bröstet). Tydligen så använder man den endast genom att gnida den på tex kött för att få hetta. Eller har pyttelite i tex en chilisås. Den mäter nästan 1 miljon scoville-enheter vilket kan jämföras med Habaneron ’ Red Savina ’ känd som världens hetaste chilifrukt, som står noterad i Guiness rekordbok och mäter 577,000 scoville-enheter. Inte alls sugen på att prova. Dorset naga Lite mildare och lite sötare var desserten som jag hade gjort. En smulpaj med rabarber och jordgubbar i. Hade lite rabarber kvar i frysen och jordgubbar köpte jag på torget. Receptet på smulet hittade jag hos Leila Lindholm. Minskade något på smöret bara. Smulpaj med rabarber och jordgubbar ca 200 g rabarber i bitar (frysta eller färska) 1 liter jordgubbar 200 g smör 1,5 dl råsocker 1,5 dl kokosflingor 1,5 dl havregryn 2,5 dl vetemjöl Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Lägg tillsammans med rabarbern i en smord ugnsfast form. Nyp ihop smör med övriga ingredienser till smuldegen och fördela över bären. Grädda på 200 grader i 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås. Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Idag är det Kanelbullens dag och det måste vi fira. Här kommer ett recept på otroligt goda American sticky buns där orginalreceptet kommer från Leila Lindholm. Recept på ca 20 bullar i en liten panna 50 gram jäst 3 dl mjölk 150 gram smör 1½ dl strösocker ½ tsk salt 1 msk kardemumma 1 ägg 11-12 dl vetemjöl Fyllning ca 100 gram valnötter 250 gram smör 1½ dl farinsocker 1 msk kanel Cream Cheese Glaze 100 gram philadephiaost 1½ msk ljus sirap 0,75 dl florsocker Skal och saft från 1 liten lime. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen och blanda väl. Blanda i socker, salt, kardemumma, ägg, och mjukt smör skuret i tärningar. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i ca 1 timma. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda till en smidig deg. Låt vila i ca 5 minuter. Blanda under tiden fyllningen. Hacka nötterna grovt och blanda med smör, farinsocker och kanel. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Skär degen i ca 2 cm tjocka bitar. Det ska bli ca 20 stycken. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd liten långpanna. Låt jäsa under bakduk ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över råsocker eller pärlsocker. Grädda bullarna i 15-20 minuter. Låt svalna. Blanda under tiden glazen. Blanda philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål. Smaksätt med lime. Ringla glazen över bullarna.

Källa: kokboken-ellinor.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

I dag har det varit en händelserik dag, vilket betyder att jag nu är helt slut i kropp och huvud. Började med att ha öppet butiken i fem timmar, vilket som vanligt var jätteroligt och inte det minsta jobbigt. Direkt efter stängning drog familjen och en extra passagerare, Ellas kompis Moa, till Liseberg för lite julmys. Även det jätteroligt och framför allt mysigt, men det enda negativa var att det var så galet kallt. - 6 grader är ingen favorittemperatur för mig, inte ens +6 är något för mig. Jag har inte riktigt hunnit koppla att det är vinter, så ingen i familjen var nog riktigt rätt klädd. I butiken i dag bjöd jag på den här underbart goda saffranskakan. En favorit i repris från förra julen, som jag med säkerhet kommer att baka igen. Saffranskaka 3 st ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 1/2 g saffran 1 msk ljus rom 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Smör och kokosflingor till formen Florsocker till pudring av kakan Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Jag fick ha min inne i 45-50 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett fint fat. Pudra över florsocker vid servering. Knepet till att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten. Receptet kommer från Leila Lindholm. I morgon har Annies Stuga öppet mellan klockan 10-15. Vi bjuder då på glögg, tigerkaka och pepparkakor i butiken . Välkomna!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt