äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Dessa smakrika potatisflarn gjorde jag i somras som förrätt när vi hade vänner över på besök. Har länge velat testa potatisflarn och när jag såg receptet hos Leila Lindholm, ja då var naturligtvis saken klar. För vem kan motstå hennes recept liksom. Önskar jag själv hade den idérikedom hon besitter. Jag testade även att ha på fetaost eftersom någon i sällskapet inte var stort fan av getost. Det blev jättegott det också, rekommenderas varmt! Närmast getostflarn och längst bort flarn med fetaost på... båda mycket delikata! Potatisflarn och getost/fetaost med vitlök och timjan (tilltugg/förrätt för 4 personer) 1 rulle färsk smördeg 200 g fast potatis 3 vitlöksklyftor 5 kvistar timjan (helst den hårda sorten) 3 msk olivolja flingsalt svartpeppar från kvarn 200 g getost/fetaost 1 msk flytande honung 2 kvistar färsk rosmarin Härlig blandning av potatis och kryddor... inbäddat i smördeg. Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord och vik ihop den på tre delar. Kavla ut den och vik ihop den igen, denna gång på fyra delar. Kavla ut degen till en avlång rektangel och lägg den på ett bakplåtspapper. Vik in kanten cirka 1 cm på långsidorna. Tvätta och skiva potatisen lövtunt på mandolin eller med hjälp av en osthyvel. Skiva vitlöken lika tunt och lägg allt i en bunke. Smaksätt med finfördelad timjan, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Krama ur eventuell överflödig vätska och lägg potatisskivorna omlott över smördegen (innanför kanten) tillsammans med vitlöken och kryddorna. Grädda tills flarnet är gyllene och bottnarna fått färg även på undersidan (man kan försiktigt lyfta upp och titta). Ta ut ur ugnen och smula över getosten/fetaosten, ringla över lite honung och strö över finhackad rosmarin. Servera varmt! Enjoy lots!

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

I dag är det alltså andra advent och bara två veckor kvar till julafton. Hur ligger ni till med julklappsinköpen? Själv känner jag mig lite lätt stressad. Kan bli så att alla i släkten får paket från butiken. God Jul Ludvig, här får du ett doftljus, från tomten så klart... Visst är det väl gulligt med barn som fortfarande tror på den snälla farbror i rött? Ella fick ett paket i kalendern som gick sönder vid första användandet. Jag sa då att jag skulle byta den till en ny, vilket fick Ludvigs ögon att vidgas. - Va?! Kan man byta den hos tomten? Jag och Ella fick snabbt löst det med att säga att affären gör upp det med tomten sedan. Ludvig nöjd, alla nöjda! Det ryktas om oväder i vårt område i dag, men ännu så länge ingen snö. Lite mer vind har det blivit, men det är vi vana vid i Glommen. Lars är beredd att dra ut den nyinköpta snöslungan ur garaget. Jag tror nog att han hoppas på ett riktigt oväder, med mängder av snö. Maskinen måste ju användas! Kommer ni till Annies Stuga i dag så bjuds ni på Saffransskorpor med hasselnötter och lite kaffe till det. Min saffransorgie fortsätter alltså. Ska nog hinna med ännu mer saffransbakverk innan den här julen är över. Vill också få till någon maträtt med saffran. Saffransskorpor med hasselnötter 100 g smör 0,5 g saffran 2 dl hasselnötter 1 1/2 dl socker 2 ägg 6 dl mjöl 1 1/2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på lägg värme och rör i saffran och hackade hasselnötter. Vispa därefter ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda försiktigt ner det smälta smöret i sockerfluffet. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta lite i taget och arbeta ihop till en deg. Rulla degen till tre längder. Lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till längderna lite. Grädda i ca. 20 minuter och skär sedan direkt längderna i smala sneda bitar. Lägg dem med snittytan uppåt och ställ i dem i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden, så andra snittytan kommer uppåt. Stäng därefter av ugnen och låt stå kvar med ugnsluckan på glänt. Urspungsrecept från Leila Lindholm. Annies Stuga i Glommen har i dag öppet till 15.00 Välkomna in i värmen!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag . Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka. Men jag tror inte det finns tid till det i dag. Eftersom det ser ut att kunna bli en härlig dag så hoppas jag att jag hinner med en promenad i alla fall. Barnen längtar efter snö, Isak frågar nästan varje dag när det ska snöa och det är ju lite svårt att svara på. I fjol hade det redan snöat en del vid den här tiden. Det har blivit kallare nu i alla fall och det ligger ett frostlager på marken, så snön kan nog komma vilken dag som helst. Helstekt älgfilé med bacon och ost 800 g älgfilé i bit 1 tsk torkad örtkrydda, t.ex. timjan eller rosmarin 2 msk smör 140 g bacon 150 g färskost med t.ex. vitlök- eller kantarellsmak Salt Peppar Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur precis när det ska brynas. Klappa in filén med örtkryddan, salt och peppar. Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda ost och bacon. Skär en djup ficka längs med filén. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Knyt ev. ihop filén med steksnöre. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Sätt in i ugnen i 125°. Ta ut köttet vid 65 grader. Låt köttet vila ca10 minuter i folie. Skär sedan upp filén. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig. Leif tyckte det var bra när det var blodigt. Jag tog några skivor och satte in i ugnen några minuter extra så att de blev mer stekt och då blev det perfekt tyckte jag. Om en vill ha blodigt och en vill ha mer stekt så går det alldeles utmärkt att göra på det sättet så blir alla nöjda och glada. Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. Riktigt god kombination.

Källa: mat-ro.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

En snöig kväll i december var vi några vänner som träffades och åt trerätters middag. Vi hade fått lite olika uppdrag, mitt var efterrätt med temat: pepparkaka. Tur att vi var två om detta uppdrag, för jag drabbades av idétorka. Min kollega hittade detta underbara recept (från Leila Lindholm). Nu har jag gjort den flera gånger och har ändrat lite i receptet så att smakerna kommer fram lite bättre. Har provat lite olika chokladsorter och kommit fram till att Lindt Madagascar 70% smakar bäst. Jag har även bytt ut 1dl grädde till 1dl mjölk, för att få en lite tunnare konsistens. Här kommer min variant av denna Juliga dessert Mitt bidrag till Månadens matbild hos Matgeek Glass med pepparkaka och varm kardemummafudge 1 dl grädde 1dl mjölk 1/2 tsk kardemummakärnor 200 g mörk choklad (Lindt Madagascar) vaniljglass pepparkakor (ca 3st till varje port) Krossa kardemumman och koka upp med grädden och mjölken Hacka chokladen grovt och smält den i grädd/mjölken. Varva glassen med krossade pepparkakor och fyll i glas, toppa med den varma såsen.

Källa: millashalsoblogg.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

En riktigt god citronkräm som jag ofta använder till tårtor. Det går utmärkt att bland ut med lite grädde om man önskar. Det här receptet är från Leila Lindholm . 3 st ekologiska citroner 1.5 dl strösocker 50 g smör 1 msk maizena 2 st ekologiska ägg 2 st ekologiska äggulor 1.5 50 1 2 2 Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

Källa: tartkalas.blogspot.se

Min syster är den bästa massör jag känner . Hon är precis vad en småbarnsmamma behöver. Och för att vi skulle få till en välbehövlig massage så fick de lov att bjuda oss på en grill i går kväll. Jag fick massage i friggeboden och grabbarna fixade lite med maten (ja, lite i alla fall). Min svåger, chiliodlaren, hade införskaffat ett nytt redskap. En platta med massa hål i som man kan ställa chilifrukter i på grillen. Men först fyller man dem med en härlig ostblandning. Syrran blandade i hop kesella med riven parmesanost, salt & peppar samt Renée Voltaires lantbuljong med citrongräs och chili . Platta med chilifrukter på God fyllning spritsas i Godsaker på grillen Denna gången stod plattan på grillen en stund och chilisarna blev varma och goda. Nästa gång ska han testa att ställa dem i sin rök under en längre tid och kanske ge dem en annan smak. På gillen låg även spett med nektariner och spett med rubbat fläskkött. Smarrigt! Chilifrukterna hade lite olika styrka vilket blev ett lotteri. Kokta rödbetor med fetaost Härlig grilltallrik med massor av gott En chilisort som inte fanns med på grillen men som odlas i det enorma chilifönstret är Dorset Naga . En av världens starkaste chili. Johan var på grabbkväll hos svågern för ett tag sedan då de fick smaka chilin. Johan sa att den var så stark att man fick hicka när man åt den (och säkert lite extra hår på bröstet). Tydligen så använder man den endast genom att gnida den på tex kött för att få hetta. Eller har pyttelite i tex en chilisås. Den mäter nästan 1 miljon scoville-enheter vilket kan jämföras med Habaneron ’ Red Savina ’ känd som världens hetaste chilifrukt, som står noterad i Guiness rekordbok och mäter 577,000 scoville-enheter. Inte alls sugen på att prova. Dorset naga Lite mildare och lite sötare var desserten som jag hade gjort. En smulpaj med rabarber och jordgubbar i. Hade lite rabarber kvar i frysen och jordgubbar köpte jag på torget. Receptet på smulet hittade jag hos Leila Lindholm. Minskade något på smöret bara. Smulpaj med rabarber och jordgubbar ca 200 g rabarber i bitar (frysta eller färska) 1 liter jordgubbar 200 g smör 1,5 dl råsocker 1,5 dl kokosflingor 1,5 dl havregryn 2,5 dl vetemjöl Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Lägg tillsammans med rabarbern i en smord ugnsfast form. Nyp ihop smör med övriga ingredienser till smuldegen och fördela över bären. Grädda på 200 grader i 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås. Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Den här vackra bilden kommer från Manuela Kjeilens bok Manuelas magiske jul och är hennes illustration till ett recept på brända mandlar. Receptet nedan kommer dock från Leila Lindholm Med två karamellfabriker inom ett fåtal kilometers räckhåll behöver vi inte direkt lida brist på julgodis i den här kommunen. En av deras specialiteter är brända mandlar. Men vill man göra egna så blir de så klart precis lika goda. Det här receptet har jag hämtat från Leila Lindholms samling. Brända mandlar 250 g skalad hel mandel 3 dl florsocker 1 dl florsocker till separering Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, se till att röra hela tiden. Ta av från plattan och låt det vila i cirka en minut. Strö sedan i en halv deciliter florsocker och blanda. Slå upp allt på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt dem svalna.

Källa: sagattsom.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

Den här chokladmuffinsen får ni helt enkelt föreställa er. Inte så svårt kanske, den ser ut som en chokladmuffin gör mest. Men smaken, den är fantastisk! Muffinsen innehåller faktiskt tre olika sorters choklad: kakao, riven mjölkchoklad och så grovhackad mintkrisp. Testa att byta ut mintkrispen mot t ex apelsinkrisp... mums! Ursprungsreceptet är från Leila Lindholm. Chokladmuffins med tre sorters choklad (12 normalstora muffins) 100 g smör 2 dl mjölk 2 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk bakpulver en gnutta salt 50 g mjölkchoklad, finriven 50 g mintkrispchoklad, grovhackad Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i smör-/mjölkblandningen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda i den rivna mjölkchokladen och den grovhackade chokladen. Fördela smeten i tolv muffinsformar (ca 3/4 upp i muffinsformen). Om du använder pappersformar, ställ dem gärna i en muffinspanna så håller de formen bättre. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Känn med sticka så att de inte är kladdiga inuti.

Källa: spralligast.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Kontakt