Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
CHILIPEPPAR bör sås i februari. Den röda man köper i livsmedelsaffären nu på våren kan gå som frö men det är säkrare att köpa. Skall den odlas som[...]
Källa: matskap.blogspot.seRIMMAD LAMMRULLE Rimmad lammrulle Detta är ett gammalt danskt slaktarrecept. När jag köper ett helt lamm på hösten ber jag att få bringan hel ( alltså inte[...]
Källa: matskap.blogspot.seD et är säkert fler än jag som har bär i frysen från förra sommaren. Den här årstiden brukar jag försöka använda så mycket som möjligt av frysförrådet för att[...]
Källa: matskap.blogspot.seSCRAMBLED EGGS Den här hemsidan har väckt gamla minnen till liv hos flera i familjen. Det visar sig ha funnits olika åsikter om hur man gör Scrambled Eggs. Ett[...]
Källa: matskap.blogspot.seDet här är ett traditionellt norskt recept på vetekringlor som man köper i sådana norska bagerier som tar sig tid till hantverk. När jag sökte efter efter dem[...]
Källa: matskap.blogspot.seNär ängen är grön, är spättan skön. Det är inget försök att vara rolig utan en gammal minnesregel. Flundra och skrubba går också bra. Av dessa tre tycker jag[...]
Källa: matskap.blogspot.seDessa kex finns i många varianter men jag föredrar dessa med 5 sorters frö. De kan med liten ändring göras glutenfria. FEMFRÖKEX 2 dl havregryn 2 dl[...]
Källa: matskap.blogspot.seSommarkringlor Kan en bulle vara mera sommar och saft och kaffe utomhus? SOMMARKRINGLOR 4 dl mjölk 200 g smör 50 g jäst för söta degar 1 dl socker 1 kryddmått[...]
Källa: matskap.blogspot.seMoster Alma var min farmors syster och hör nu till forntiden. Hon hade en reumatisk sjukdom och hade svårt att gå men hon var söt, ganska kort till växten och[...]
Källa: matskap.blogspot.seDet fina receptet på krusbärschutney har så många läsare idag att det kanske kan finnas intresse även för ett syltrecept. Bären är större än vanligt i år, så[...]
Källa: matskap.blogspot.seDen som har tillgång till färsk makrill vet ju att den har säsong nu när den också är mindre fet. Så passa på! När man inte kan få riktigt färsk makrill[...]
Källa: matskap.blogspot.seKärt barn har många namn. Fryst äggkräm hette det i Sverige och nu har man hittat ursprunget i Italien och kallar det semi freddo. Jag har länge gjort en[...]
Källa: matskap.blogspot.seKrusbär till sylt och chutney har ju varit lite problematiska i år, men nu är resten av mina bär väl mogna och kan passa i en kaka. Det finns ett vida spritt[...]
Källa: matskap.blogspot.seGanska sen kväll. och det tar emot att kasta en hel liter mjölk som har gått ut. Sätt fart! Det blev bullar som gick lätt och bra. Resten då? Smörgåsskorpor är[...]
Källa: matskap.blogspot.seNu kommer bamseskördarna för många. Det gäller att hålla bladen i god tillväxt för att få stora frukter, men de godaste har just den storlek man ser i[...]
Källa: matskap.blogspot.se