lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | kräftströmming per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Se alla webbplatser


Recept:

Gurka, en stor affär!

I Finland har vi ätit gurka sedan 1600-talet. Nu i eftertid har gurkans utseende blivit en stor affär! Det är knappast någon annan matvara vi äter så mycket av[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Morot! Grönsaken med ett färgrikt förflutet!

Moroten är den grönsaken som vi äter mycket av i hela Finland. Men få känner till dess förflutna historia. De kan vara långa, korta, spetsiga, böjda och nästan[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Det dolda matsvinnet!

I fjol höst kom den trista nyheten om att några nordiska restauranger som serverar endast restmat lagat på råvaror som normalt blir kastat måste stänga för[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Undvik matsvinn! Restmat är också festmat!

Att laga middag av ”ingenting” kan vara vägen till att bli bättre på matlagning och en början till mera kreativitet och mindre matsvinn i det egna[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Artificiell  intelligens - en robot på köket!

Man blir inte bättre på köket av att vara rik och köpa sig en köksrobot. Man behöver fråga sig själv – ”Varför är jag här på köket?” Har du[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Kulinariska personligheter - Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens (1907 – 2002) underbara och dubbelbottnade berättelser om Pippi Långstrump, Barnen i Bullerbyn, mästerdetektiven Blomqvist, Nils[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Ryska ärter, lyxen från öst!

Det kostar skjortan, men kan använts till både fisk och kött och dessa ryska ärter har inte längre någonting med vår stora granne i öst att göra. Ryska ärter[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Lutfisk dagen efter!

I gamla dagar blev det kokt soppa av vattnet som man kokade lutfisken i. Men dagens Norska lutfisk tradition påbjuder att lutfisken skall stekas i ugnen, inte[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Vi måste bli som vinexperter!

Tänk dig en vinexpert som andäktigt öppnar ett årgångsvin, luktar på korken (som för övrigt inte luktar annat än kork) luktar i flaskan, häller försiktigt över[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
UT PÅ TUR - ALDRIG SUR!

Naturen och skogen, världens bästa kök och matsal! Om det första du tänker på är myggor, flugor, Knott, myror, huggorm och varg som stickord till skog och[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Roten till det goda.

Det är någonting mystiskt med det som föregår under marken. När plantornas blommor och bladverk sträcker sig mot solen så ligger rotknölar och rötter i mörkret[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Livsmedelsplantor i karantän…

"Här under tak växer det sallad i minst tio våningar"! De behöver inte tvättas eller sköljas och håller sig dubbelt längre än vanlig sallad och kan dessutom[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Picknik- mat utan komplikationer

Man behöver inte sätta upp en eld eller grilla för att ge sig ut på picknik, man kan lika bra laga en liten egen picknik buffé utan några som helst besvär. Jag[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Make dumplings, not war!

Efter snart två år in i kriget mellan Ukraina och Ryssland ser det inte precis ut som om det finns någon lösning på konflikten och god mat är nog hopplöst[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se
Älskad, hatad och missförstådd!

Marie Antoinette blev världsberömd för ett uttalande hon aldrig sagt: ”Qu’ils mangent de la brioche” – Låt dem äta brioche! Uttalandet[...]

Källa: christiansrecept.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy