Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
I Finland har vi ätit gurka sedan 1600-talet. Nu i eftertid har gurkans utseende blivit en stor affär! Det är knappast någon annan matvara vi äter så mycket av[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seMoroten är den grönsaken som vi äter mycket av i hela Finland. Men få känner till dess förflutna historia. De kan vara långa, korta, spetsiga, böjda och nästan[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seI fjol höst kom den trista nyheten om att några nordiska restauranger som serverar endast restmat lagat på råvaror som normalt blir kastat måste stänga för[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seAtt laga middag av ”ingenting” kan vara vägen till att bli bättre på matlagning och en början till mera kreativitet och mindre matsvinn i det egna[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seMan blir inte bättre på köket av att vara rik och köpa sig en köksrobot. Man behöver fråga sig själv – ”Varför är jag här på köket?” Har du[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seAstrid Lindgrens (1907 – 2002) underbara och dubbelbottnade berättelser om Pippi Långstrump, Barnen i Bullerbyn, mästerdetektiven Blomqvist, Nils[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seDet kostar skjortan, men kan använts till både fisk och kött och dessa ryska ärter har inte längre någonting med vår stora granne i öst att göra. Ryska ärter[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seI gamla dagar blev det kokt soppa av vattnet som man kokade lutfisken i. Men dagens Norska lutfisk tradition påbjuder att lutfisken skall stekas i ugnen, inte[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seTänk dig en vinexpert som andäktigt öppnar ett årgångsvin, luktar på korken (som för övrigt inte luktar annat än kork) luktar i flaskan, häller försiktigt över[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seNaturen och skogen, världens bästa kök och matsal! Om det första du tänker på är myggor, flugor, Knott, myror, huggorm och varg som stickord till skog och[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seDet är någonting mystiskt med det som föregår under marken. När plantornas blommor och bladverk sträcker sig mot solen så ligger rotknölar och rötter i mörkret[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.se"Här under tak växer det sallad i minst tio våningar"! De behöver inte tvättas eller sköljas och håller sig dubbelt längre än vanlig sallad och kan dessutom[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seMan behöver inte sätta upp en eld eller grilla för att ge sig ut på picknik, man kan lika bra laga en liten egen picknik buffé utan några som helst besvär. Jag[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seEfter snart två år in i kriget mellan Ukraina och Ryssland ser det inte precis ut som om det finns någon lösning på konflikten och god mat är nog hopplöst[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.seMarie Antoinette blev världsberömd för ett uttalande hon aldrig sagt: ”Qu’ils mangent de la brioche” – Låt dem äta brioche! Uttalandet[...]
Källa: christiansrecept.blogspot.se