Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
På våra kurser och föreläsningar pratar vi mycket om gödsel och näringstillskott. Men när man står där med en mängd olika sådder och flera plantor som behöver[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seFänkål ( Foeniculum vulgare) är helt klart en av de vackraste grödorna i våra odlingar. Mycket smakrik och användbar såväl rå som tillagad. Här kommer ett[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seFoto: Linda Eliasson Vi odlar varje årstid. Dels för att sprida ut arbetet över tid, dels för att kunna njuta av egenodlade ingredienser så ofta som möjligt.[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seLila grönsaker attraherar mig mer än gröna men de behöver varandra för att synligöra sig. Först då i detta samspel får både de gröna och lila grönsakerna den[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seDör inte alla mikroorganismer i jorden när du steriliserar den? Den frågan har jag fått ett antal gånger de sista veckorna efter att jag publicerande inlägget[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seLila grönsaker attraherar mig mer än gröna men de behöver varandra för att synligöra sig. Först då i detta samspel får både de gröna och lila grönsakerna den[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seDu blir inte vansinnigt hänförd av ponderosas komplexa smaksensation eller textur, den är ganska Svensk skulle man kunna säga. Lagom halvtråkig, anonym och[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seJag kan inte släppa det här med växelbrukets vara eller ickevara. Ibland ligger jag sömnlös och funderar. Hur ska man tänka om vissa grödor står kvar och ska[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seDet tar en stund innan man ser att plantan på bilden är en kålrabbi. Det här är en rotfrukt som växer uppåt. Ser ni rötterna och jorden som hänger utanför och[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seShungiku Chrysanthemum coronarium Låt mig presentera en märklig växt som både väcker förundran, misstänksamhet och habegär efter asiatisk mat. Den här växten[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seSka du odla ingefära kan du använda knölarna från de vanliga livsmedelsaffären. Storleken på skörden brukar bli ungefär dubbel så stor som storleken på knölen[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.se2013 såg våra egensyrade chilisåser dagens ljus. Vilken grej det var! Att kunna odla och processa chili till egen, ekologisk och härodlad Tabasco. Man kan bli[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seHar ni skördat kål så där skonsamt som vi brukar göra? Kapat plantorna vid markytan och lämnat kvar rötterna i jorden? I så fall har ni en hel del plantor,[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seChristopher, som vi odlar tillsammans med på Takfarmen, tog kontakt med Thomas på Mälarchocolaterie och frågade om han ville experimentera med våra chilisåser[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.seTack för förtroendet alla ni som köpt och köper vår bok. Det blev raketfart upp på tredjeplatsen på Adlibris topplista efter att jag berättade om den igår på[...]
Källa: farbrorgron.blogspot.se