Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Det går att hitta många roliga inlagda grönsaker i de asiatiska livsmedelsaffärerna. Många av dem är bäst använda som ingridienser i matlagning men det finns[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seI både Sichuan och Hunan är det vanligt att man kan köpa kött, ofta oxkött, som har kokat länge tillsammans med allehanda kryddor. Man äter sedan detta kött[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seFärska bambuskott är mycket gott. Burkbambuskott är mindre goda, de duger i rätter där de mest är med för sin textur men som smak-komponent duger de inte.[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seNu när det är Påsk så passar det ju bra att laga till lite lamm. I en av mina kinesiska kokböcker hittade jag en rätt som däri kallasa Fengwei yang xiezi ,[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seDen här rätten kräver att man verkligen gillar bittermelon, den minimala tillagningen gör att det blir mycket beskt men å andra sidan så blir färgen vackert[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seI en sådan här wokrätt utan så mycket krydning är det extra viktigt att den serveras rykande färsk; "med wokens andedräkt" som kineserna brukar säga. Ytterfilé[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seDet här är en soppa på höna och vintermelon men jag hade inte tid att springa bort till saluhallen för att köpa en höna så jag tog kyckling istället. Det blev[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seSmå torkade räkor används ofta för att ge en extra umami-kick till soppor och wokrätter. Räkorna är mycket små, det är en tesked som syns på bilden nedan. På[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seNär jag först stötte på xiang ye (direkt öv. väldoftande blad), i ett recept så googlade jag lite snabbt tittade på några bilder och drog lite förhastat[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seMängden kryddnejlika i den här soppan är extrem så var beredd på en mycket påträngande nästan lite besk smak. Recept: Ding xiang pai gu tang - Kryddnejlika och[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seEn bra vardagsrätt på doufu. Den innehåller inga exotiska ingredienser (förutom doufu då). Recept: Fan qie dou fu - Doufu med tomat fan qie - tomat dou fu -[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seÅngkoka fisk är något jag gör ofta. Ett tag var det en stående rätt på fredagkväll, övriga familjemedlemmar mer eller mindre krävde det. Jag brukar göra dölja[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seDen här rätten stöter man på i både Sichuan och Hunan. Receptet här är en Sichuanvariant, minska eller ta bort sichuanpepparn helt samt undvik sockret och ta i[...]
Källa: risvinchili.blogspot.sePrövar ett recept från den nya boken Every Grain of Rice . Den fick bli första skottet då jag hade alla ingredienser tillgängliga. Det är bara att skiva upp[...]
Källa: risvinchili.blogspot.seDe kändaste kinesiska risvinerna kommer ifrån Shaoxing i Zhejiangprovinsen. Men det finns naturligtvis risvinsproduktion i andra områden. Fukien Old Wine är[...]
Källa: risvinchili.blogspot.se