Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 17 recept
Antal portioner: 6 Ingredienser 1 kg befritt lammkött 1 purjolök 1 gul lök 2 morötter 5 vitpepparkorn 5 svartpepparkorn 1 lagerblad 1/2 tsk timjan Sås: 50 g[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1,2 kg kalvbog 1 gul lök 1 morot 1 bit rotselleri 1 lagerblad 1 kvist timjan 1 knippa färsk dill 1 dl vatten 2 msk matättika[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Färdigt på: 50 min Ingredienser 2 knippen dill olivolja till stekning 1 st gul lök 1.5 l vatten 4 msk kycklingfond, koncentrerad 5 st[...]
Källa: recept.nuIngredienser 1.5 kg kalvkött, lammkott eller älgkalvkött, t.ex. rygg, bog eller rev 1 st stor gul lök 1 st purjolök 2–3 morötter 1 st palsternacka salt 6 –8[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1-1,5 kg benfri kalvbog eller högrev, skuret i grytbitar 2 morötter 8-10 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 10 vitpepparkorn 3-4[...]
Källa: recept.nuMera i serien av rätter jag aldrig lagat: dillkött. Dillkött är väl något av en svensk klassiker? När jag var liten fanns det ungefär ett tillfälle när vi åt[...]
Källa: bakformen.blogspot.seDenna helgen har inte blivit riktigt som vi hade planerat, men vi kom oss igenom den ändå. I går var det barnkalas för ett gäng kalassugna 4-åringar och de[...]
Källa: vanillaskykitchen.blogspot.seLite piggare på kvällarna - lite - för visst känns det att jag kliver upp klockan fem. Okristligt tidigt. Men när jag väl är uppe och sitter vid min[...]
Källa: lilltappanskok.blogspot.seHade massor med dill i frysen så bestämde mig för att göra dillkött till middag. Gott med klassisk husmanskost till middag! 1 kg lammkött med ben, t.ex rygg,[...]
Källa: mat365.blogspot.seNär min mamma kokade dillkött (eller dillfrikassé som samma gryta hette), då var den rätten vardagsmat. Traditonell svensk husmanskost blir mer och mer[...]
Källa: favoritrecept.blogspot.seJag älskar dillkött. När mamma gjorde detta när jag var liten skrapade vi rent grytan. Dillkött och sjömansbiff, vi åt tills det var helt slut. Och det är så[...]
Källa: helenesbaksida.blogspot.comDILLKÖTT Kokt mat är gott som omväxling. Dillkött, t ex, lagar man på bringa, bog eller rygg av kalv - alltså de billigare delarna. Det är praktiskt att koka[...]
Källa: mat-adoran.blogspot.comDillkött, en svensk klassiker.Jag vill göra den på kalv. Bog eller högrev. Men många föredrar lamm. Till c:a 2 kg kött behövs: 2 krukor dill 1 liten purjolök 1[...]
Källa: mattomten.blogspot.seAntal portioner: 4 Ingredienser 4 st lammläggar (eller annat kokkött motsvarande 800 g, gärna bog eller nacke) 1 msk vetemjöl 1 st gul lök 1 st purjolök (det[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 8 Ingredienser 1.5 kg benfri kalvbog (grovtrådigt kött) eller lammkött utan ben 1.5 l vatten 1.5 tsk salt 1 st morot 1 st purjolök, den vita[...]
Källa: recept.nu