Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 19 recept
Antal portioner: 4 Färdigt på: 50 min Ingredienser 2 knippen dill olivolja till stekning 1 st gul lök 1.5 l vatten 4 msk kycklingfond, koncentrerad 5 st[...]
Källa: recept.nuIngredienser 1.5 kg kalvkött, lammkott eller älgkalvkött, t.ex. rygg, bog eller rev 1 st stor gul lök 1 st purjolök 2–3 morötter 1 st palsternacka salt 6 –8[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1-1,5 kg benfri kalvbog eller högrev, skuret i grytbitar 2 morötter 8-10 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 10 vitpepparkorn 3-4[...]
Källa: recept.nuEn av min makes absoluta favoriträtter är dillkött med kokt potatis. Det var länge sedan jag lagade det så idag ville jag göra maken glad. Jag kan absolut inte[...]
Källa: familjensfavoritmat.blogspot.seJag har tidigare lagat kalops med Wismars familjemetod . Idag lagade jag dillkött på en kvart med samma metod. Det är inte ofta man har långkok som vardagsmat[...]
Källa: minlillakokvra.blogspot.seOjoj vad smidigt det var att laga mat i min Crock Pot. Lammköttet blev otroligt mört och fint. Det riktigt ramlade isär. Konsistensen på potatisen var jag[...]
Källa: mor-mia.blogspot.seIgår gjorde jag dillkött för första gången. Vi har alltid ätit det hemma och det är en av mina favoriträtter. Det är en sådan rätt jag "beställer" när jag ska[...]
Källa: frokensandralagar.blogspot.seI väntan på fotbollsfinalen mellan Spanien och Brasilien som börjar innan midnatt blev det tid för matbloggning igen. Två gånger på en dag har nog inte[...]
Källa: linasmatresa.blogspot.seNär min mamma kokade dillkött (eller dillfrikassé som samma gryta hette), då var den rätten vardagsmat. Traditonell svensk husmanskost blir mer och mer[...]
Källa: favoritrecept.blogspot.seEtt recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott recept! Köttet riktigt smälter i munnen! Rekommenderar att du testar! 4 port. 500-600 g[...]
Källa: mat365.blogspot.seJag älskar dillkött. När mamma gjorde detta när jag var liten skrapade vi rent grytan. Dillkött och sjömansbiff, vi åt tills det var helt slut. Och det är så[...]
Källa: helenesbaksida.blogspot.comEgentligen stod det "Kokt kalv i dill" som rubrik, men jag hittade inte kalvbog på ICA så blev istället lammbog. Men det gjorde nog ingen större skillnad, gott[...]
Källa: mat365.blogspot.seDillkött, en svensk klassiker.Jag vill göra den på kalv. Bog eller högrev. Men många föredrar lamm. Till c:a 2 kg kött behövs: 2 krukor dill 1 liten purjolök 1[...]
Källa: mattomten.blogspot.seEtt recept från boken Hela Sveriges husman. En klassiker! Supergott. 4 portioner 800 g kalvkött, tex bog 100 g rotselleri 2 morötter 1/2 purjolök 1 lagerblad[...]
Källa: mat365.blogspot.seAntal portioner: 4 Ingredienser 4 st lammläggar (eller annat kokkött motsvarande 800 g, gärna bog eller nacke) 1 msk vetemjöl 1 st gul lök 1 st purjolök (det[...]
Källa: recept.nu