Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 20 recept
Antal portioner: 6 Ingredienser 1 kg befritt lammkött 1 purjolök 1 gul lök 2 morötter 5 vitpepparkorn 5 svartpepparkorn 1 lagerblad 1/2 tsk timjan Sås: 50 g[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1,2 kg kalvbog 1 gul lök 1 morot 1 bit rotselleri 1 lagerblad 1 kvist timjan 1 knippa färsk dill 1 dl vatten 2 msk matättika[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1 kg grytbitar av lamm 1 morot 1 palsternacka 1 gul lök 50 g kålrot 5 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 knippa dill salt och malen[...]
Källa: recept.nuIngredienser 1.5 kg kalvkött, lammkott eller älgkalvkött, t.ex. rygg, bog eller rev 1 st stor gul lök 1 st purjolök 2–3 morötter 1 st palsternacka salt 6 –8[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1-1,5 kg benfri kalvbog eller högrev, skuret i grytbitar 2 morötter 8-10 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 10 vitpepparkorn 3-4[...]
Källa: recept.nuMera i serien av rätter jag aldrig lagat: dillkött. Dillkött är väl något av en svensk klassiker? När jag var liten fanns det ungefär ett tillfälle när vi åt[...]
Källa: bakformen.blogspot.seJag har tidigare lagat kalops med Wismars familjemetod . Idag lagade jag dillkött på en kvart med samma metod. Det är inte ofta man har långkok som vardagsmat[...]
Källa: minlillakokvra.blogspot.seDenna helgen har inte blivit riktigt som vi hade planerat, men vi kom oss igenom den ändå. I går var det barnkalas för ett gäng kalassugna 4-åringar och de[...]
Källa: vanillaskykitchen.blogspot.seIgår gjorde jag dillkött för första gången. Vi har alltid ätit det hemma och det är en av mina favoriträtter. Det är en sådan rätt jag "beställer" när jag ska[...]
Källa: frokensandralagar.blogspot.seLite piggare på kvällarna - lite - för visst känns det att jag kliver upp klockan fem. Okristligt tidigt. Men när jag väl är uppe och sitter vid min[...]
Källa: lilltappanskok.blogspot.seEtt recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott recept! Köttet riktigt smälter i munnen! Rekommenderar att du testar! 4 port. 500-600 g[...]
Källa: mat365.blogspot.seDILLKÖTT Kokt mat är gott som omväxling. Dillkött, t ex, lagar man på bringa, bog eller rygg av kalv - alltså de billigare delarna. Det är praktiskt att koka[...]
Källa: mat-adoran.blogspot.comEgentligen stod det "Kokt kalv i dill" som rubrik, men jag hittade inte kalvbog på ICA så blev istället lammbog. Men det gjorde nog ingen större skillnad, gott[...]
Källa: mat365.blogspot.seDillkött, en svensk klassiker.Jag vill göra den på kalv. Bog eller högrev. Men många föredrar lamm. Till c:a 2 kg kött behövs: 2 krukor dill 1 liten purjolök 1[...]
Källa: mattomten.blogspot.seEtt recept från boken Hela Sveriges husman. En klassiker! Supergott. 4 portioner 800 g kalvkött, tex bog 100 g rotselleri 2 morötter 1/2 purjolök 1 lagerblad[...]
Källa: mat365.blogspot.se