Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 15 recept
Kåldolmar med kokt potatis alt potatismos, lingonsylt (ibland kör jag höstens goda grönsaker, stekta till detta) och en god sås är en lyckad måltid för mig.[...]
Källa: matmor.blogspot.seMin amerikanska receptsamling från tidigt 1900-tal lämnar mig ingen ro. Den saknar de första sju sidorna men nu har en släkting i USA också blivit intresserad[...]
Källa: matskap.blogspot.seJag är galet förtjust i husmanskost! Det bästa av allt är nog att mosa potatisen i brunsåsen och äta med lingon till sist ;) Idag fick jag för mig att jag[...]
Källa: vanillaskykitchen.blogspot.seJag var ledig igår och passade på att göra en plåt med kåldolmar. Jag älskar kål av alla slag och kåldolmar tillhör favoriterna. Detta recept ger en hel plåt[...]
Källa: lindasgoda.blogspot.seSnacka om att det är snudd på falsk marknadsföring när vi i härom veckan skrev att vi äter färs väldigt sällan... nu kommer det nämligen ytterligare ett recept[...]
Källa: martenssonskok.blogspot.seIngredienser, 4 port.: 1 litet vitkålshuvud 400 g köttfärs 1 finhackad gul lök 1 stort ägg 1 msk strömald fibrex + 0,5 dl vatten 1 tsk agavesirap 1 msk sukrin[...]
Källa: matutanallergener.blogspot.seEn kollega pratade om att hon gjort kåldolmar till middag.. Då slog det mig att jag aldrig har gjort det! Så självklart såg jag till att testa! Grymt gott,[...]
Källa: mat365.blogspot.seEtt recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott! 4 portioner 1[...]
Källa: mat365.blogspot.seIngredienser 1 st vitkålshuvud 300 g blandfärs 1 dl grötris 1 dl grädde 1 dl mjölk 2 st ägg 3 krm salt 2 krm nymalen peppar Knivsudd kryddpeppar 2 msk smör 2[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1 vitkålshuvud 2 msk sirap Fyllning: 250 g köttfärs 70/30 1 dl rundkornigt ris 1 dl vatten 2 dl mjölk 1 gul lök 1 msk smör 1[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1 huvud vitkål Färs: 400 g fläskfärs 1 dl kokt kallt ris salt och malen vitpeppar 2 krm 4-kryddor 1 krm paprikapulver 1[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 6 Färdigt på: 1h 50 min Ingredienser 1 st vitkålshuvud 300 g blandfärs 1.5 dl mjölk 2 st ägg 1.5 dl kokt rundkornigt ris 1 st gul lök salt[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 2 st persiljerötter salt och vitpeppar 150 gr trumpetsvamp 1 msk smör 2 st schalottenlökar, skivade KÅLDOLMAR: 4 st[...]
Källa: recept.nuVanlig svensk husmanskost när den är som allra bäst. Fast egentligen är ju inte kåldolmar en svensk rätt ifrån början, men jag räknar dom ändå till svensk[...]
Källa: hallonblabar.blogspot.seIngredienser 1 kg vitkÃ¥l 1 st liten gul lök 3 msk Arla ® Svenskt Smör 1 dl Arla ® mjölk 1 ⁄ 2 dl ströbröd 400 g blandfärs 1 st ägg 1 tsk salt 2[...]
Källa: arla.se