Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 15 recept
Ingredienser 2 st äpplen - röda 100 g Socker 2 msk Smör 2 msk calvados mördeg 150 g smör - rumstempererat 100 g Socker 275 g Vetemjöl 1 st Ägg äppelconsommé 6[...]
Källa: recept.seAntal portioner: 4 Färdigt på: 50 min Ingredienser 10 st äpplen 1 msk färskpressad citronsaft 100 g smör 0.5 dl socker Degen 2 dl vetemjöl 75 g smör 2 msk[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 8 Ingredienser Tarte tatin med persikor 20 g smör 0.5 dl strösocker en skvätt Grand Marnier 6-8 st persikor, mogna 2 pkt färsk smördeg på[...]
Källa: recept.nuVi hade svenskbesök häromdagen och jag försökte bjuda på lite franska specialiteter. Till efterrätt gjorde jag Tarte Tatin men inte en stor utan flera små.[...]
Källa: minamatminnen.blogspot.frTarte Tatin är en klassisk upp-och-ned kaka som ursprungligen är en äpplekaka som kom till av misstag i 1898 på l´Hotel Tatin som drevs av systrarna[...]
Källa: matkick.blogspot.seIngredienser Snabb smördeg 250 g vetemjöl 250 g smör, kallt i bitar 100 g vatten 20 g äggula 5 g salt 5 g citronsaft, färskpressad Fyllning äpplen råsocker[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 20 g smör 0.5 dl strösocker 0.5 tsk malen kanel 1 krm malen ingefära en skvätt calvados 4 st små fasta päron 1 pkt smördeg 1[...]
Källa: recept.nuTarte tatin är en klassisk fransk "upp och ner-kaka" som du gräddar i en ugnsfast stekpanna. Ingredienser till en stekpanna 20-25 cm i diameter Mördeg 2½[...]
Källa: nassenbarbro.blogspot.sePajdeg 150 gr vetemjöl 120 gr kallt smör 1 ½ msk strösocker 4 msk kallt vatten Kör alla ingredienserna i matberedare till en deg. Ställ kallt 30 min.[...]
Källa: elsasskafferi.blogspot.seIngredienser Smördeg: 200 g smör Cirka 4 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten (Det går också bra att använda djupfrysta, färdiga smördegsplattor) Fyllning: 100 g[...]
Källa: recept.nuIngredienser 4 msk smör 4 msk råsocker 4 st fasta äpplen 2 bitar smördeg 1 st ägg Vaniljsås 3 dl gräddmjölk 1 st vaniljstång, delad 3 st äggulor 50 g socker[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser Äppelfyllning 8-10 äpplen 150 g salt smör 150-200 g socker Mördeg 250 g mjöl 125 g smör, mjukt 1 äggula 50 g socker 0.5 dl[...]
Källa: recept.nuMina vinteräpplen på balkongen kommer snart inse att det är vår så de sista Ingrid Marie strök med i gårdagens dessertmakande. En riktig klassiker med lite[...]
Källa: gourmeten.blogspot.seAntal portioner: 4 Färdigt på: ca 60 min Ingredienser Deg 2,5 dl mjöl 100 g smör 2 msk råsocker 2 äggula Fyllning 1,25 dl råsocker 40 g smör 5 äpplen[...]
Källa: recept.nuTarte tatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av[...]
Källa: matgalen.blogspot.se