Det grillades i helgen, precis som förra helgen - att det regnade fick inte stå i vägen! I köttväg blev det ett säkert kort, helgrillad fläskfilé. För[...]
Cole slaw är så gott! Det förgyller vilken burgare eller köttbit som helst och det är lätt att göra. Förutom vitkålen vill jag ha lite morot i och så röd lök[...]
Här är nå't riktigt gott som jag gjorde till vårt grillknytis i lördags! Ett perfekt tillbehör till kött, grillat eller tillagat på annat sätt. Istället för[...]
Renskav blir det väldigt sällan i mina två små kök men jag förstår inte riktigt varför... Det är riktigt gott och lätt att variera. Lite kött, lök, svamp och[...]
Pannkakor är ju snabbt fixat! Bra att slänga ihop som mellis eller lunch. De blir mer mättande och känns fräschare med lite banan i och en riktigt god[...]
Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt[...]
Äntligen lite ordentlig matlagning! Och i köket på landet också. Älskar att vara här och laga mat. Det blev helstekt fläskfilé i ugnen med hasselnötspotatis[...]
Chiligrytor finns det hur många varianter av som helst, här är en med choklad - en mycket lyckad variant! Chilin blir mörk, murrig och mustig av chokladen[...]
Den här currygrytan är väldigt god som den är men även perfekt att spinna vidare på. Jag tänkte direkt på att kikärter vore gott att blanda ner. Och mer[...]
En pastasås som inte är vacker någonstans men smakar desto bättre. Dessutom extremt lättlagad och snabbt fixad om du använder färdiggrillad kyckling.[...]
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja. Ett[...]
Att mackor kan vara så gott! Jag gillar att dra ihop några varma mackor när jag är lite småhungrig på enklast möjliga sätt. Lite ost, skinka, lök och[...]
Köttbullar som får puttra i en mustig tomatsås att servera med pasta är en favorit för mig och något som återkommer på middagsbordet i olika former. Ibland[...]
Söndagsmiddagen hos mamma och pappa blev en ljuvligt god lövbiffsgryta, med inspiration av Biff Stroganoff. Lite mer av det, lite mindre av det - fix och trix[...]
Chimichurri är en argentinsk sås som kan göras hur het som helst - allt hänger på hur mycket chili och vitlök du använder. Jag hittade receptet i Lisa Lemkes[...]
Pulled pork + kantareller = smaklycka! Att sedan bryta av med syrlig marinerad rödlök blev ännu mer lycka. Den variant av pulled pork som jag har testat[...]
Budapestrulle är en nötig och lite seg rulltårta fylld med grädde och mandarinklyftor som kan vara konserverade eller färska. Den mörka chokladen som ringlas[...]
God morgon alla matglada denna strålande lördagsmorgon i mars 2013! Här på landet är fåglarna igång för länge sen och gapar för full hals. Himlen är intensivt[...]
Kombinationen av den heta kycklingen och den svalkande limesåsen blir perfekt på tungan. Med lite ris till är måltiden komplett i mitt tycke. Väldigt[...]
Några favoriter i repris från helgen, det blev mer av grillad entrecôte och mandelpesto! Fast här är köttbiten (någorlunda) intakt och tillbehören annorlunda.[...]
Jag gillar verkligen smoothies! Just nu är det turkisk yoghurt som gäller som bas. Det är krämigt, syrligt och mättande. Tillsammans med frukter och bär,[...]
Jättegoda och saftiga skinkrullar med kesoröra och melon! Ett av tillbehören på årets kräftskiva men funkar förstås på vilken buffé som helst under den[...]
Blåbär och kardemumma. Kanske visste du för länge sen att det är en riktigt bra smakkombination, men jag visste det inte! Ändå vågade jag chansa och lagade[...]
Färs, massor av gul lök, gratängsås och ost. Varken mer eller mindre... Eller förresten, lite ägg och kryddor också, men väldigt enkelt och väldigt gott.[...]
Kålpudding på sommaren blir extra gott när vitkålen är mjukare i både smak och konsistens. Mammas kålpudding igår smakade fantastiskt gott. Jag äter[...]
Biff Rydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm.[...]
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad[...]
En varm dag passar det med kall mat. Att köpa färdiggrillad kyckling är bekvämt men det betyder inte att mina kycklingwraps inte krävde något jobb i[...]
Tillbaka i en matgenre jag känner mig hemma i efter äventyret med pumpa i en förfärlig och misslyckad rätt. Men visst lärde jag mig något där, att inte[...]
Jag hade lite riven västerbottenost kvar i en påse och så'nt får ju inte förspillas. Jag gjorde kycklingrullader och fyllde med nämnda ost, senap och bacon.[...]
Det här är riktigt gott! Jag har aldrig provat choklad i maten förut, det här blev premiär och en väldigt lyckad sådan. Chilin blir mörk, murrig och mustig av[...]
Möra oxrullader tack vare bacon. Bästa såsen tack vare bacon. Och så lite annat förstås, men bacon är verkligen den största hjälten i den här husmansrätten.[...]
Burgare är så himla gott och lätt att göra! Och det blir nya varianter nästa varje gång jag gör det. Den här burgaren är fylld med en bit camembert som skulle[...]
Ugnspannkaka... Vardagsmat in multum. Så tryggt, enkelt, gott och mättande. Blanda, ner i form, in i ugn, ut ur ugn, klart. Inte så dumt en vanlig tisdag. En[...]
Aftonen med grillknytis är över. Gott och mycket trevligt var det. Grannen hade med sig ett par kannor mojito- inspirerad dryck som vi läskade oss med under[...]
Jag bläddrade i kokboken "Tofvehult - följ med på vår smakresa" av Lena och Peter Göransson i eftermiddags. Var väldigt hungrig och valde ut det första jag[...]
Mina citronrutor ser i princip invaderade ut av florsocker men gott blir det! Jag ville bjuda på fika på landet en av alla dessa heta dagar. Något sött och[...]
Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords. Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy