gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 500 g vit sparris 4 st löskokta ägg 1 dl god majonnäs 1 dl matagningsyoghurt av medelhavstyp 1 st citron, rivet skal och saft salt några droppar tabasco 0.5 dl hackade örter, gärna ramslök 5 skivor rökt skinka Gör så här 1. Skala sparrisen och lägg i kokande vatten smaksatt med salt och lite socker. Koka lätt, lyft upp med hålslev. 2. Lägg ned äggen i sjudande vatten och låt sjuda 6 minuter. Spola i kallt vatten och skala. 3. Rör samman majonnäs med yoghurt och smaksätt med rivet citronskal och saft, salt och tabasco. 4. Strimla skinkan fint och stek knaprigt i en teflonpanna. 5. Rör ihop såsen och örterna. 6. Lägg upp sparrisen på serveringsfat och lägg äggen ovanpå. Skeda såsen och strö över skinkan på toppen.

Källa: recept.nu

Husmor möter upp Karin Fransson och Katarina Westlund för årets fråga på Årets Kock: Visst h ar vi en tjej i finalen nästa år? K oncentrerad Karin Fransson smakar på Albin Wessmans vackra biff med lök Final i årets kock. Snyggt med alla höga kockmössor och 6 duktiga kandidater som lagar underbar mat. Tallrikarna är fantastiskt vackra med svenska ingredienser som backtimjan, majrova och biffrad från Gotland. Men det ser onekligen väldigt manligt ut i lokalen. Redan på morgonens pressfrukost kom frågan upp: varför är det så få kvinnor i tävlingen? Eller snarare inga om man tittar på semifinal och final… På twitter diskuterades frågan ivrigt enligt Arlas social media officer Elin Amberg som fick ta emot en hel del kommentarer. Många man träffar säger samma sak, det är dagens snackis. Faktum är att man inte är van att gå på ett event som är så manligt dominerat nuförtiden i Sverige, det är nästan något unikt. Min spontana tanke är att maten ju traditionellt sett är kvinnans område, varför är det en så pass manlig bransch? Särskilt komiskt blir det när man ser mattrenderna just nu: inläggningar, gammaldags örter och grönsaker, mormorstrend – husmorstrenden - det är ju vårt dominansområde! Det verkar som att det är på gång om man får tro de mest insatta och att det viktigaste tjejerna behöver är någon äldre som uppmuntrar och peppar dem att tävla. Ljuspunkterna sitter i juryn, fem kvinnor bedömde mat i Årets kock och det är tungt meriterade kvinnor: Karin Fransson, Elisabeth Johansson, Ulrika Bengtsson, Malin Söderström och Kajsa Johansson . Jag bestämde mig för att gräva djupare i frågan och mötte upp med två kvinnliga kockar och utreda frågan; min stora idol Karin Fransson och Katarina Westlund, lärare på Dackeskolan, för att prata mat och tjejer i köket. ”Nästa år har vi nog en tjej i finalen” säger Katarina Westlund som haft stora tävlingsframgångar på gymnasienivå, och verkar tänka på en eller flera specifika personer. Karin Fransson är också rakt på sak: ”jag ska se om vi kan göra något åt detta till nästa år, kanske kan vi göra något i tävlingsledningen”. Jag känner mig genast övertygad om att budskapet som ligger där och pockar på under dagen i mångas huvuden ändå går fram. De flesta tänker samma sak. Av över 147 recept anmälda till tävlingen var endast 14 från kvinnor och både i semifinal och final är det 100 % män. Det finns många duktiga kvinnliga kockor nuförtiden och många av dem syns dessutom i media. I Sveriges mästerkock var det två tjejer i final förra året. Sveriges Radios Meny har nästan uteslutande kvinnliga kockar den här säsongen. Tjejerna finns där - men inte i tävlingarna! Katarina tror att förändringen sker nu i köken och drivs på av både från män och från kvinnor. ”Det är många killar som inte heller vill ha de där grabbiga köken som har blivit tradition i restaurangbranschen. När jag en gång i världen började min bana som kock och skulle praktisera var det vissa ställen som uttryckligen inte ville ta emot mig för att jag var kvinna. Tiderna har förändrats” säger Katarina. På tävlingarna är det dock fortfarande tunnsått och den gamla klyschan att vi kvinnor skulle vara mindre tävlingsorienterade är på något sätt konstigt att acceptera när man utgår från den unga generationen idag, jag tycker alla unga tjejer är väldigt taggade att tävla. Min fråga till Karin Fransson, som ju är min stora idol i matlagning och som håller med mig om att hon har en egen stil på sin mat, är om vi kvinnor också kanske gör mat på ett annorlunda sätt och att det kanske inte alltid går hem hos alla jurymedlemmars manliga smaklökar? ” Ja, så kan det vara, vi kvinnor lagar möjligen mat på ett lite annat sätt”, säger Karin. Vad är då kvinnlig mat? Det är svårt att säga, många av tallrikarna i Åretskock hade grönsaker i färger, örter och blommor trots bifftemat som mycket väl är något i Karins stil, hon har verkligen varit en del i inspirationen att använda örter och grönsaker som skapar vackra färger på tallriken. Daniel Engelaus vackra finaltallrik Enligt Katarina måste tjejerna ha fler erfarna mentorer som peppar, sporrar och uppmuntrar, något hon själv gör och hon ser faktiskt lite lurig ut när jag frågar om det finns några kandidater. De t verkar som om hon har en plan och att vi nästa år kanske ser några tjejeri finalen... Faktum är att några av dem faktiskt var på plats för att studera tävlingen under dagen. Spännande! Och så här säger vinnaren Klas Lindberg om bristen på kvinnor i branschen: Ett problem som Karin och många andra tar upp är att tjejer ger upp och inte tävlar för att de skaffar familj, vilket killarna inte verkar göra. Det argumentet är svårt att förstå när det dräller av duktiga tjejer som kombinerar familj och karrär i andra branscher och dagens unga män tar ju sitt ansvari familjelivet. Det är sena kvällar och tuffa arbetsvillkor. Att tävla kräver ännu mer och det verkar som att få tjejer vill lägga den tiden och att de kanske inte är lika måna om att vinna tävlingar. Karin har också en annan erfarenhet, att många tjejer är väldigt otåliga och vill vidare snabbt. De stannar inte tillräckligt länge för att lära sig hantverket. När det gäller bristen på kvinnor i varmköken och kocktävlingarna tycker årets kock 2012 Klas Lindberg att det fenomenet är svårförklarat. - Det finns ju tjejer som är skitduktiga och jag vet inte varför vi inte ser fler av dem. Visst är det bitivs ett ganska otacksamt jobb att stå och gnugga spisar halv ett på natten men det är ju lika trist för killar. Bra sagt, Klas! Får man tro damerna jag intervjuade dyker någon upp. Snart. Heja tjejer, se till att gnugga spis. Husmor ska också gnugga spis och visa att också vi lite äldre mattanter kan!

Källa: husmorlisa.blogspot.se

Juryns motivering löd att "Klas Lindberg med tre välkomponerade rätter vinner titeln Årets kock och får den Gastronomiska Akademins mejerimedalj i guld. Så här glad blev han och fick ta emot medaljen från H K H Prins Carl Philip. Husmor stod längst fram vid scenen och med tanke på vilken rolig och glad person Klas verkar vara så blev det helt galet framme på scenen. Eskil höll nästan på att åka av scen när Klas blev alldeles galet glad. Prins Carl Philip var lite lurig och höll på beskedet en stund. Silver gick till den andre kocken som hade rökt märg på dagens biff: Albin Wessman på Restaurang Lux. Hummerjubel När han kom tillbaka från jurybedömningen av sin kötträtt på dagen såg han lite brydd ut då hans bearnaise med krasse hade spruckit - men blev ju toppen! Man hörde att det inte var någon fara med såsen, Anders Dahlbom såg verkligen ut som att det smakade otroligt gott och lugnade Klas. Är det inte alltid så att alla ambitiösa personer ser minsta lilla fel? Hans sås låg på en kniv bredvid och såg helt ok ut, även om den kladdat ut på sidorna och Klas fick torka frenetiskt för att det skulle se bra ut Klas jublade när han fick reda på att han skulle få laga hummer. När Anders och Fredrik frågade honom vad han mest önskade var det skaldjur. Hans varma hummerrätt var en fin kombo med blomkål - precis vad jag hade velat ha - och ingefära. Han har råstekt en hummer och penslat den med ingefära, till detta en blomkålspuré, picklad blomkål och äpple. Såsen måste jag testa - brynt smör med rostade hasselnötter, soja och champagnevinäger... Vackra pressade vintergrönsaker i ljusgrönt, orange och vitt Jag älskar verkligen färgerna ljusgrönt, orange och vitt i grönsakskompositioner. Här ser vi Klas stå och lägga ut sina fina pressade vintergrönsaker, det är morot, fänkål och spetskål! De är sammanpressade med citron och socker samt hummerspad. Han hade också en fin liten hummermajo på tallriken. Klas Lindgren får nu bli medlem i Föreningen Årets Kock. Här på scenen ser vi ett antal prominenta medlemammar ur juryn och i föreningen. Karin Fransson, Anders Dahlbom och Malin Söderström Efter en fantastisk dag pustade vi Årets kock-bloggare ut en stund under pressträffen och lyssnade på en lycklig Klas som tog emot gratulationer från vänner och familj. Det var en otrolig dag och jag är så proppfull av matinspiration och idéer inför nästa år att jag redan har nog för bloggen för ett år framöver. Bara en planerad djupdykning i rödbetor med Fredrik Lagberg på Görvälns slott. Eller att röka märg. Eller att börja öva på olika terriner. Och tusen uppslag till. Massa nya idéer från Sveriges bästa kockar. Jag kommer att bevaka Årets kock och delta i aktiviteter som skildras på bloggen under 2012 med Årets kock. Dessutom är ju temat Det svenska matarvet som ligger Husmor Lisa varmt om hjärtat. Nu ska jag öva på Klas Lindgrens rökta märgsmör och självklart ska jag prova de pressade vintergrönsakerna. Stort grattis, Klas! Jag ville hem till barnen så det blev ingen bankett men Årets kock 2002 Andreas Hedlund som också bor härute i Vaxholm stod för att laga över 900 rätter till Sveriges främsta inom mat. Det blir en intervju med honom imorgon. Löjromskulorna som de äter just nu på banketten är inte att leka med! Klas Lindgrens vinnarcheck.

Källa: husmorlisa.blogspot.se

Ibland är det svårt att variera vad man skall servera till det grillade, potatisgratäng i all ära men ibland vill man ha något annat. Detta är en förvånansvärt god puré som passar strålande till grill men sin svaga sötma, till saken hör att jag inte tycker så särskilt mycket om rotmos men det här är riktigt gott i all sin enkelhet. Receptet är av Malin Söderström, restaurangchef på Moderna Museet , och jag hittade det i tidningen Buffé. Ingredienser: 1 kålrot (ca 650 g) 75 g rumsvarmt smör 1 tsk äppelcidervinäger 1 tsk finhackad dragon Gör så här: Skala och skär kålroten i míndre bitar, ca 2*2 cm Lägg i en kastrull tillsammans med 1 tsk salt och 25 g av smöret. Fyll på med vatten så det knappt täcker. Koka upp och låt koka under lock i ca 25 minuter. Häll av, spara vätskan. Mixa med stavmixer, tillsätt resten av smöret, vinägern och dragonen. Späd med kokvätskan om puré känns för tjock.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Nu börjar grillsäsongen på allvar, tiden då grilloset ligger som en tät dimma över Glommen. Underbar tid, framför allt de allra första grillningarna. Vi hade gäster i lördags kväll och då grillade vi så klart! Som ett av tillbehören bjöd jag på den här bulgursalladen. Ett lite nyttigare alternativ med mycket färska örter och dessutom väldigt gott. Bulgursalla d med grillade grönsaker 3-4 portioner bulgur eller couscous 1 dl finstrimlad persilja 1/2 dl finstrimlad mynta 1 dl basilikablad 1 zucchini 1 aubergine 2-3 snackpaprikor i olika färger 4-5 msk olivolja salt & peppar 1 ask cocktailtomater 1 rödlök 16-20 oliver 200 g fetaost Dressing 3 msk olivolja 2 msk vit balsamvinäger 1 krm salt 1/2 krm svartpeppar 1 pressad vitlöksklyfta Koka grynen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en stor skål. Vänd ner örterna och grynen. Ansa och skär zucchinin och auberginen i ca. 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna i ugnsform och ringla olivolja över, strö lite flingsalt över och peppra lätt. Grilla grönsakerna i ugnen på 225 grader grill i ca. 20 minuter. Se efter när grönsakerna är klara, mer än att titta på tiden. Dela tomaterna. Skala och skär rödlöken i ringar. Blanda grynen med grillade grönsaker, tomater, oliver och grovsmulad fetaost. Toppa salladen med rödlöksringar och färsk basilika. Receptet hittade jag i kokboken " Festmat utan stress" av Lena Söderström. Vi grillade fläskfilé med en god marinad som jag tänkte ge er också. Glömde tyvärr bort att ta en bild. Marinad 1 dl olivolja 1/2 dl soya 3-4 tsk honung 3-4 tsk dijonsenap 3-4 vitlöksklyftor salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och häll över köttet. Häll över i påse och låt ligga minst 3 timmar i kyl, gärna längre. Ta fram köttet i god tid innan grillningen. I kväll nya gäster och ännu mera grillning. Dessutom ska vi gå ner till Valborgsbrasan, en årlig tradition i Glommen. Ha en skön Valborg alla fina!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Fiskgryta kan vara lite som pytt-i-panna - man tager vad man haver i sitt lilla kylskåp, typ. Därför kan det ibland vara svårt att ge ett "riktigt" recept tycker jag. Blir alltid gott men aldrig lika! Och jag är Cajsa Wargs ättling... Nu var jag förutseende och gjorde en bas dagen innan eftersom jag jobbade sent - till 17, jättesent eller hur? - och ville ha det enkelt vid fredagsmiddagen! Bas till fiskgryta ca 4 pers 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 1 liten fänkål 3 hg rättika 500 gram krossade tomater (2 dl vitt vin) Vatten, ca 5 dl 2-3 tsk torkad timjan Salt och peppar Valfri fiskfile, 4-6 hg Hacka lök, vitlök och fänkål. Skala rättikan och skär den i små bitar. Fräs grönsakerna i rikligt med smör, låt fräsa en stund. Häll på vinet, låt koka upp. Tillsätt timjan, salt och peppar. Häll på krossade tomter och låt koka upp igen. Häll på vatten så det täcker. Låt koka under lock på svag värme till rättikan mjuknat. Kolla ibland om du måste spä med mer vatten. Smaka av om du behöver mer kryddor. Hit går det utmärkt att förbereda en till två dagar innan. Denna gång skippade jag vinet för det fanns märkligt nog inget öppnat här hemma (?)...men vid tillagningen ska det i musselspad från förra fredagen så det gjorde inget! När det sedan är dags för servering så värmer man upp basen, har eventuellt i mer vatten, vin eller buljong, låter det koka en stund och sedan lägger man i valfri fisk i bitar! Voila, klart! Om man vill ha räkor i så ska de läggas i när grytan tagits av spisen annars blir de både små och sega. Serverade grytan med aioli, brödkrutonger LCHF och lite extra reker... Fyndade böcker på Myrorna idag: en vanlig kokbok av Malin Söderström, en nybörjarvinbok (ska ju bli vinnörd) en doktor Dahlqvist-bok och en bok av Skaldeman, allt för totalt sextio riksdaler. Kan det vara värt...

Källa: lilltappanskok.blogspot.se

Julafton har passerat och vi hade en väldigt trevlig dag. God mat, god dryck och julklappar. Precis som de ska vara. Då vi firade med Johans familj i år var det för mig lite nyheter och variation på julbordet som var väldigt gott. Bland annat en rödkålssallad med citron som var fräsch och god till allt det salta och feta. I lördags kväll hade vi middag i Skåneland med mina bröder med respektive. Vi hade fått för oss att äta Kalkon. Något som vi inte brukar äta till jul. Jag vet att många äter det på juldagen. Vi fyllde den med en blandning av lök, äpple, senap och katrinplommon. Vet ärligt talat inte hur mycket den där fyllningen gör på smaken av kalkonen men köttet blev väldigt saftigt och gott. Mamma gjorde en god gräddsås på skyn och pappa gjorde hasselbackspotatis . Jag gjorde en fantastiskt god Brysselkålssallad till. Inspirationen fick jag från kocken Malin Söderström (bla kockarnas kamp) som var på nyhetsmorgon före jul och visade lite goda, fräscha och nyttiga sallader till julbordet. Ofta kokas brysselkål mjuk i saltat vatten men till denna salladen rostades brysselkålen med rödlök i ugnen. Blev så god smak! Rostad Brysselkålssallad 1 kg brysselkål, ansad och ev delad på mitten om de är stora 1 rödlök, skalad och tunt klyftad salt och peppar olivolja 200 g getost eller gorgonzola 1-2 apelsiner, filéeade valnötter Lägg brysselkål och rödlök på en bakplåtsklädd plåt. Ringa över olja. Salta, peppra och blanda runt. Rosta på 200 grader i 15-20 minuter. Ta ut plåten och rör runt några gånger. Känn så att kålen är mjuk men har lite "stuns". Lägg kålen på ett serveringsfat. Smula över osten och lägg på apelsinfiléerna. Hacka eventuellt valnötterna lite och strö över. Rostad brysslekålssallad Älskar hasselbackspotatis Kalkon, hasselbackspotatis, gräddsås och brysselkålssallad.

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Borta bra med hemma bäst! Så sant som det är sagt. Efter en veckas julfirande på resande fot är vi nu på hemmaplan. Väskorna är uppackade och julklapparna uppackade och kylen är åter fylld med mat för några dagar framöver. Trots att jag inte bloggat något vidare kan ni räkna med att vi har ätit en massa god mat. Både julmat och annan god mat. På julafton åt vi som vanligt julbord mitt på dagen och lutfisk på kvällen. Så har vi alltid gjort i skåneland. Så mycket mat som möjligt på en och samma dag. För i Skåne är man sällan hungrig. Hua! För är det inte mat så är det fika eller en liten chokladbit. I år gjorde vi bara det vi verkligen ville ha på julbordet. Vi skippade faktiskt Jansson. Några sorters sill blev det för de som äter det, vörtbröd, en god vällagrad ost, rödbetssallad, rödkål, julskinka, gravad lax med gravlaxssås, omelette med trattkantarellstuvning, grönkålspaj med ädelost samt prinskorv och köttbullar. I år har jag verkligen snöat in på grönkål och kunde därför inte låta bli att svänga ihop en grönkålssallad som kocken Malin Söderström bjöd på under Nyhetsmorgon på Julaftons morgon. Otroligt fräsch och god till allt det andra lite feta och tunga. Grönkålssallad med citron och parmesan 2 grönkålsstånd, ca 300 g repad 1 citron 2 dl parmesanost, riven 2/3 dl olivolja 1 klyfta vitlök Salt och Peppar Repa, skölj och hacka grönkålen. Låt den torka ordentligt. Mixa samman färskpressad citronsaft med riven parmesanost, olivolja, vitlöksklyftan, salt och peppar. Blanda grönkål med dressing i en påse. Skaka och blanda ordentligt. Låt stå kallt en stund före servering.

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 900 gram kycklinglår Till buljongen 1 msk salt 5 st vitpepparkorn dillstjälk(ar) , från den hackade dillen, bind ihop dom med bindgarn så är det lättare att fiska upp stjälkarna 2 l vatten 1 st morot 1 st gul lök(ar) 2 st lagerblad 1 bit(ar) purjolök(ar) , ca 10 cm till såsen 2 msk ättika vitpeppar , från kvarn 1 kruka(or) dill, hackad 2 msk strösocker 3 msk vetemjöl 25 gram smör salt 1 dl grädde Tillbehör 300 gram morötter salt 700 gram potatis(ar) 250 gram sparris Tillagning 1. Buljong: Skölj och hacka dill till såsen men spara stjälkarna till buljongen. Skala lök och morot och skär dem i stora bitar. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka upp vatten med grönsaker, kryddor och dillstjälkar till en god buljong. 2. Lägg ned kycklingen och låt den sakta koka i ca 20 min. Lyft upp kycklingen med en hålslev, sila och spara buljongen och täck köttet med plastfilm så att det inte torkar. 3. Tillbehör: Skala potatis och morötter och skär bort det träiga på sparrisen. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten. Lägg ner sparrisen precis innan servering så att den bara får koka med ca 1 minut. 4. Sås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ned mjölet så att det blandas väl. Mät upp 1 l silat kokspad, slå en liten skvätt över så att det får koka in i redningen. Späd på med resterande liter kokspad och grädde och låt koka samman i 10 min. Smaka av såsen med salt, vitpeppar från kvarn, ättika och socker. 5. Vänd ned kyckling och den hackade dillen i såsen. Servera kycklingen med de vårliga grönsakerna. Recept: Malin Söderström Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 571 Fett: 23 g Protein: 46 g Kolhydrater: 41 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Vetetortilla 5 dl vetemjöl special , (300 g) 0,5 tsk flingsalt 50 gram smör , kylskåpskallt 3 dl kokande vatten Pumpatacos 1 dl solrosfrön 2 st gul lök(ar) majsolja till stekning 1 tsk spiskummin 0,5 tsk torkad koriander 800 gram pumpa , (muscat eller butternut) 2 dl hönsbuljong på tärning Chorizo 400 gram chorizo 1 msk rosmarinblad , finhackade 2,5 msk sherryvinäger , 2-3 msk finrivet skal från en citron korianderblad limeklyfta(or) salsa verde 2 st grön chilifrukt 1 st vitlöksklyfta(or) 2 st salladslök(ar) 1 dl finhackad koriander 3 msk finhackad mynta 2 msk olivolja Tillagning Salsa Verde: Dela och kärna ur chilifrukterna. Skala vitlöksklyftan. Ansa salladslöken. Hacka chilifrukter, vitlök och salladslök fint. Blanda med koriander, mynta och olja. 4 portioner. Tortillabröd: Mät upp mjöl och salt i en matberedare monterad med en kniv och blanda ihop. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Häll i vattnet genom matarröret medan maskinen blandar och kör ihop till en smidig deg. Ta upp degen på lättmjölat bakbord och dela den i 16–20 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Lägg degbollarna i en plastpåse, så att de inte torkar. Doppa bollarna i mjölet och kavla ut dem, en i taget, till tunna kakor. Grädda kakorna i en liten het panna ca 1 minut på varje sida. Slå in de nygräddade tortillabröden direkt i en handduk så att de mjuknar och håller sig varma. 16–20 tortillor. Pumpatacos: Rosta solrosfrön under omrörning i en torr stekpanna på medelstark värme. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i olja ca 3 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ca 2 minuter. Lägg över på en tallrik. Skala och skär pumpan i tärningar. Bryn dem i oljan ca 3 minuter. Häll på buljongen och koka pumpan mjuk under lock tills buljongen kokat in, ca 20 minuter. Mosa pumpan med en gaffel. Blanda i löken, strö över solrosfrön och håll pumpan varm. Skiva korven och fräs den i en het panna ca 1 minut. Tillsätt rosmarin och fräs korven lätt krispig. Ringla över vinägern och ge det ett uppkok. Strö över citronskal och grovhackade korianderblad. Servera pumpa, chorizo, tortilla och limeklyftor så att var och en kan göra sin egen taco. 4 portioner. Receptet kommer från boken Hamburgare och TexMex, skriven av Lena Söderström. Semic förlag. Foto: Eva Hildén Smith.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 1 kruka(or) persilja , färsk 100 gram rostad lök 0,5 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 1 st ägg , endast gulan 500 gram blandfärs 1 krm svartpeppar smör , till stekning Tillagning Ca 40 st. Ställ fram färsen och låt den nå rumstemperatur. Finhacka all persilja. Lägg persilja, rostad lök, vispgrädde, fond, äggula, färs och svartpeppar i en bunke och massera ihop allt till en jämn smet. Forma till köttbullar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna på hög värme tills de får en gyllenbrun färg. Klart för servering. Recept: Oskar Söderström Foto: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (sockerskålen Romulus och glasburken Pembroke): www.oscarclothilde.com

Källa: tasteline.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt
';