Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Ingredienser 500 g vit sparris 4 st löskokta ägg 1 dl god majonnäs 1 dl matagningsyoghurt av medelhavstyp 1 st citron, rivet skal och saft salt några droppar tabasco 0.5 dl hackade örter, gärna ramslök 5 skivor rökt skinka Gör så här 1. Skala sparrisen och lägg i kokande vatten smaksatt med salt och lite socker. Koka lätt, lyft upp med hålslev. 2. Lägg ned äggen i sjudande vatten och låt sjuda 6 minuter. Spola i kallt vatten och skala. 3. Rör samman majonnäs med yoghurt och smaksätt med rivet citronskal och saft, salt och tabasco. 4. Strimla skinkan fint och stek knaprigt i en teflonpanna. 5. Rör ihop såsen och örterna. 6. Lägg upp sparrisen på serveringsfat och lägg äggen ovanpå. Skeda såsen och strö över skinkan på toppen.
Källa: recept.nu