gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Juryns motivering löd att "Klas Lindberg med tre välkomponerade rätter vinner titeln Årets kock och får den Gastronomiska Akademins mejerimedalj i guld. Så här glad blev han och fick ta emot medaljen från H K H Prins Carl Philip. Husmor stod längst fram vid scenen och med tanke på vilken rolig och glad person Klas verkar vara så blev det helt galet framme på scenen. Eskil höll nästan på att åka av scen när Klas blev alldeles galet glad. Prins Carl Philip var lite lurig och höll på beskedet en stund. Silver gick till den andre kocken som hade rökt märg på dagens biff: Albin Wessman på Restaurang Lux. Hummerjubel När han kom tillbaka från jurybedömningen av sin kötträtt på dagen såg han lite brydd ut då hans bearnaise med krasse hade spruckit - men blev ju toppen! Man hörde att det inte var någon fara med såsen, Anders Dahlbom såg verkligen ut som att det smakade otroligt gott och lugnade Klas. Är det inte alltid så att alla ambitiösa personer ser minsta lilla fel? Hans sås låg på en kniv bredvid och såg helt ok ut, även om den kladdat ut på sidorna och Klas fick torka frenetiskt för att det skulle se bra ut Klas jublade när han fick reda på att han skulle få laga hummer. När Anders och Fredrik frågade honom vad han mest önskade var det skaldjur. Hans varma hummerrätt var en fin kombo med blomkål - precis vad jag hade velat ha - och ingefära. Han har råstekt en hummer och penslat den med ingefära, till detta en blomkålspuré, picklad blomkål och äpple. Såsen måste jag testa - brynt smör med rostade hasselnötter, soja och champagnevinäger... Vackra pressade vintergrönsaker i ljusgrönt, orange och vitt Jag älskar verkligen färgerna ljusgrönt, orange och vitt i grönsakskompositioner. Här ser vi Klas stå och lägga ut sina fina pressade vintergrönsaker, det är morot, fänkål och spetskål! De är sammanpressade med citron och socker samt hummerspad. Han hade också en fin liten hummermajo på tallriken. Klas Lindgren får nu bli medlem i Föreningen Årets Kock. Här på scenen ser vi ett antal prominenta medlemammar ur juryn och i föreningen. Karin Fransson, Anders Dahlbom och Malin Söderström Efter en fantastisk dag pustade vi Årets kock-bloggare ut en stund under pressträffen och lyssnade på en lycklig Klas som tog emot gratulationer från vänner och familj. Det var en otrolig dag och jag är så proppfull av matinspiration och idéer inför nästa år att jag redan har nog för bloggen för ett år framöver. Bara en planerad djupdykning i rödbetor med Fredrik Lagberg på Görvälns slott. Eller att röka märg. Eller att börja öva på olika terriner. Och tusen uppslag till. Massa nya idéer från Sveriges bästa kockar. Jag kommer att bevaka Årets kock och delta i aktiviteter som skildras på bloggen under 2012 med Årets kock. Dessutom är ju temat Det svenska matarvet som ligger Husmor Lisa varmt om hjärtat. Nu ska jag öva på Klas Lindgrens rökta märgsmör och självklart ska jag prova de pressade vintergrönsakerna. Stort grattis, Klas! Jag ville hem till barnen så det blev ingen bankett men Årets kock 2002 Andreas Hedlund som också bor härute i Vaxholm stod för att laga över 900 rätter till Sveriges främsta inom mat. Det blir en intervju med honom imorgon. Löjromskulorna som de äter just nu på banketten är inte att leka med! Klas Lindgrens vinnarcheck.

Källa: husmorlisa.blogspot.se

Nu börjar grillsäsongen på allvar, tiden då grilloset ligger som en tät dimma över Glommen. Underbar tid, framför allt de allra första grillningarna. Vi hade gäster i lördags kväll och då grillade vi så klart! Som ett av tillbehören bjöd jag på den här bulgursalladen. Ett lite nyttigare alternativ med mycket färska örter och dessutom väldigt gott. Bulgursalla d med grillade grönsaker 3-4 portioner bulgur eller couscous 1 dl finstrimlad persilja 1/2 dl finstrimlad mynta 1 dl basilikablad 1 zucchini 1 aubergine 2-3 snackpaprikor i olika färger 4-5 msk olivolja salt & peppar 1 ask cocktailtomater 1 rödlök 16-20 oliver 200 g fetaost Dressing 3 msk olivolja 2 msk vit balsamvinäger 1 krm salt 1/2 krm svartpeppar 1 pressad vitlöksklyfta Koka grynen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en stor skål. Vänd ner örterna och grynen. Ansa och skär zucchinin och auberginen i ca. 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna i ugnsform och ringla olivolja över, strö lite flingsalt över och peppra lätt. Grilla grönsakerna i ugnen på 225 grader grill i ca. 20 minuter. Se efter när grönsakerna är klara, mer än att titta på tiden. Dela tomaterna. Skala och skär rödlöken i ringar. Blanda grynen med grillade grönsaker, tomater, oliver och grovsmulad fetaost. Toppa salladen med rödlöksringar och färsk basilika. Receptet hittade jag i kokboken " Festmat utan stress" av Lena Söderström. Vi grillade fläskfilé med en god marinad som jag tänkte ge er också. Glömde tyvärr bort att ta en bild. Marinad 1 dl olivolja 1/2 dl soya 3-4 tsk honung 3-4 tsk dijonsenap 3-4 vitlöksklyftor salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och häll över köttet. Häll över i påse och låt ligga minst 3 timmar i kyl, gärna längre. Ta fram köttet i god tid innan grillningen. I kväll nya gäster och ännu mera grillning. Dessutom ska vi gå ner till Valborgsbrasan, en årlig tradition i Glommen. Ha en skön Valborg alla fina!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Våren har fått bakslag och det är kallt och har till och med snöat ett par nätter. Men vårblommorna tittar envist fram genom snödrivorna:) Blåser kallt gör det också! Våren, hallå, kom tillbaka! Jag saknar dig! Nu till helgen ska vi ju ställa tillbaka klockan så att vi får ljusare kvällar i alla fall. Alltid något! Jag tycker det är gott med fisk men jag lagar det alldeles för sällan. Vet faktiskt inte varför för det är oftast enkelt att laga gott av fisk och lätt att variera. I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull. Min pappa är gammal fiskhandlare och skulle kunna äta fisk sju dagar i veckan så jag tänkte det kunde falla honom i smaken med en sillamiddag. Han tillhör den gamla stammen som kräver pärer (potatis på Blekingska) på middagsbordet varje dag så man når inga framgångar med att ställa fram pasta eller ris till honom inte:) Kort sagt passade det bra att bjuda in föräldrarna denna dag. I vanliga fall blir det stekt sill med potatismos och lingonsylt hemma hos oss men nu kände jag för att testa något nytt. Valet föll på två olika ugnsbakade sillådor. Nummer ett smaksattes med persilja och vitlök och receptet har jag hämtat från mmm... malins mat av Malin Söderström. Nummer två smaksattes med senap, dill och grädde och det receptet hittade jag i Vår kokbok . De blev goda var och en på sitt sätt men nummer två vann första pris för sina mer traditionella smaker. Fisklådorna blev inte så såsiga som jag trodde de skulle bli så jag kokade ihop en sås på lite grädde, mjölk, senap och dill som jag redde av till bra konsistens. Tillsammans med lite rivna morötter tycker jag att jag fick ihop en nyttig och god middag. Här kommer recepten och lite bilder! Gremolataströmming 4 portioner 600-750 g strömmingsflundror (sillfiléer) 50 g smör, rumstempererat 2 msk olivolja 2 tsk salt 2-3 vitlöksklyftor 2 dl finhackad persilja 1 dl ströbröd 1 tsk svartpeppar Sätt ugnen på 225°. Skölj filéerna och torka dem med hushållspapper. Klipp bort ryggfenorna och rulla ihop filéerna med köttsidan utåt. Lägg fiskrullarna tätt i en smord ugnsfast form. Finhacka vitlöken och persiljan och blanda med övriga ingredienser. Bred eller klicka blandningen på fisken. Grädda i ugnen i 20 minuter. Servera med nykokt potatis. Strömmingslåda med dill och senap 4 portioner 600-750 g sillfiléer 1/2-1 tsk salt ca 1 dl grädde 2 msk grovkornig senap 1/2-1 pkt frusen dill 2-3 msk sröbröd 25 g smör Sätt ugnen på 250 °. Lägg sillfiléerna med köttsidan uppåt på ett smörgåspapper eller skärbräda. Strö över salt och dill. Vik ihop filéerna tvärsöver och lägg dem omlott i en smord ugnsfast form. Rör ut senap med grädde och fördela över sillen. Strö över sröbröd och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen i 20- 25 minuter. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Källa: ursula-maria-elena.blogspot.se

FARS DAG börjar gå mot sitt slut och fäderna har blivit firade som bara den. Vi tjuvstartade redan igår kväll, med att fira min pappa. Det var verkligen längesedan som hela familjen var samlade. Vi har försökt några gånger utan större framgång. Igår blev det av och min pappa fick bjuda oss alla på årets hummerfångst. Smarrigt! Det är så mysigt när alla är samlade. Det blev sån entusiasm kring vinet som serverades. Många fick nog en ny favorit! Lägg Cederbergs på minnet. Det är ett lite dyrare vin, men jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna. Ni kan beställa det här från Jakobsson & Söderström 99:-/flaska (Minst 6 flaskor+ frakt) eller från Systembolaget 146kr/flaska. Till hummern hade jag gjort världens godaste ostpaj om ni frågar mig ;-) Den funkar både varm som kall, men jag tycker den är absolut bäst ljummen. Absolut bästa tillbehöret till skaldjur! Idag har vi firat mannen här hemma liksom svärfar har vi också hunnit med. Nu blir det till att slänga sig i soffan och det blir faktiskt pizza på menyn! Klassisk söndagsmat, eller vad säger ni? :-) ♥ Kram, och en extra kram till alla underbara pappor ida´! BÄSTA OSTPAJEN! Perfekt till skaldjur. Räcker till 8 personer. 4 dl vetemjöl 150 gr smör 3 msk vatten 150 gr fetaost 150 gr västerbottenost, riven 100 gr parmesanost 3 ägg 3 dl grädde Salt och peppar Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Blanda smör, vetemjöl och vatten. Kör den enkelt i mixer om det finns möjlighet. Tryck ut degen i pajform, gör så hål med gaffel i botten på formen. Grädda i ugnen i ca 5 minuter, tills den fått lite färg. Kläck äggen och blanda med grädden. Tillsätt därefter osten, och salt och peppar. Häll i blandningen i pajskalet, och grädda ytterligare i 35-40 minuter, eller tills den stelnat. Pajen sätter sig lite mer när den kallnar. Favoritvin just nu! Vitt vin från Sydafrika, Cederberg. Vinet beskrivs så här: Druvan är något svår att definiera, men den påminner lite om både Muscat, Gewurstztraminer och Pinot Gris. Doften av honung och torkade aprikoser. Smaken är ren halvtorr med en elegant fruktsyra. Lång härlig eftersmak med elegant restsötma.

Källa: gourmetmorsan.blogspot.se

Borta bra med hemma bäst! Så sant som det är sagt. Efter en veckas julfirande på resande fot är vi nu på hemmaplan. Väskorna är uppackade och julklapparna uppackade och kylen är åter fylld med mat för några dagar framöver. Trots att jag inte bloggat något vidare kan ni räkna med att vi har ätit en massa god mat. Både julmat och annan god mat. På julafton åt vi som vanligt julbord mitt på dagen och lutfisk på kvällen. Så har vi alltid gjort i skåneland. Så mycket mat som möjligt på en och samma dag. För i Skåne är man sällan hungrig. Hua! För är det inte mat så är det fika eller en liten chokladbit. I år gjorde vi bara det vi verkligen ville ha på julbordet. Vi skippade faktiskt Jansson. Några sorters sill blev det för de som äter det, vörtbröd, en god vällagrad ost, rödbetssallad, rödkål, julskinka, gravad lax med gravlaxssås, omelette med trattkantarellstuvning, grönkålspaj med ädelost samt prinskorv och köttbullar. I år har jag verkligen snöat in på grönkål och kunde därför inte låta bli att svänga ihop en grönkålssallad som kocken Malin Söderström bjöd på under Nyhetsmorgon på Julaftons morgon. Otroligt fräsch och god till allt det andra lite feta och tunga. Grönkålssallad med citron och parmesan 2 grönkålsstånd, ca 300 g repad 1 citron 2 dl parmesanost, riven 2/3 dl olivolja 1 klyfta vitlök Salt och Peppar Repa, skölj och hacka grönkålen. Låt den torka ordentligt. Mixa samman färskpressad citronsaft med riven parmesanost, olivolja, vitlöksklyftan, salt och peppar. Blanda grönkål med dressing i en påse. Skaka och blanda ordentligt. Låt stå kallt en stund före servering.

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Hamburgare är något som ständigt käkas hemma hos oss. Allt som oftast blir det kryddstarka sambalburgare men även en och annan laxburgare brukar gästspela. Jag har en favorit som min man brukar göra och det är en laxburgare som toppas med skagen och massor med citron. MUMS! I julas köpte jag boken HAMBURGARE OCH TEXMEX av Lena Söderström. Jag gillar speciellt alla röror, salsa och såser. Inget gör maten lika god som när det serveras en smarrig sås till. Det här receptet kommer från boken. Burger Buns: (6-8 bröd) 12,5 g jäst (1/4 paket) 3 dl ljummet vatten, á 37 grader 2 tsk strösocker 0,5 msk salt 3 msk mjölk 6 dl vetemjöl 50 g smör 0,5 msk bakpulver 1 ägg sesamfrö Ugn 225 grader C Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, socker, salt och mjölk. Blanda i 4 dl av mjölet och låt knådas i maskin på låg hastighet i 10 minuter. Täck över med bakduk och låt jäsa 1,5 timme. Tärna smöret och låt det ligga i rumstemperatur cirka 30 minuter under tiden då degen jäser. Blanda 1,5 dl av mjölet med bakpulver och arbeta det samt de tärnade smöret i den färdigjästa degen, den ska bli blank och smidig. Blanda bara i lite mer mjöl om du anser att det behövs. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 stora eller 8 mindre bitar. Rulla dem till bollar och lägg på papprad plåt. Pensla med uppvispat ägg och trycka till dem med handflatan så att de inte blir för höga under gräddningen. Strö över sesamfrö och låt jäsa utan bakduk i 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Denna söndagsmorgon gräddar jag Bohuslänska brödkakor. Endast 5 minuter i ugnen så det gäller att vara på sin vakt. Ha en fin söndag! Happy Baking!

Källa: endoftavnybakt.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 900 gram kycklinglår Till buljongen 1 msk salt 5 st vitpepparkorn dillstjälk(ar) , från den hackade dillen, bind ihop dom med bindgarn så är det lättare att fiska upp stjälkarna 2 l vatten 1 st morot 1 st gul lök(ar) 2 st lagerblad 1 bit(ar) purjolök(ar) , ca 10 cm till såsen 2 msk ättika vitpeppar , från kvarn 1 kruka(or) dill, hackad 2 msk strösocker 3 msk vetemjöl 25 gram smör salt 1 dl grädde Tillbehör 300 gram morötter salt 700 gram potatis(ar) 250 gram sparris Tillagning 1. Buljong: Skölj och hacka dill till såsen men spara stjälkarna till buljongen. Skala lök och morot och skär dem i stora bitar. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka upp vatten med grönsaker, kryddor och dillstjälkar till en god buljong. 2. Lägg ned kycklingen och låt den sakta koka i ca 20 min. Lyft upp kycklingen med en hålslev, sila och spara buljongen och täck köttet med plastfilm så att det inte torkar. 3. Tillbehör: Skala potatis och morötter och skär bort det träiga på sparrisen. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten. Lägg ner sparrisen precis innan servering så att den bara får koka med ca 1 minut. 4. Sås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ned mjölet så att det blandas väl. Mät upp 1 l silat kokspad, slå en liten skvätt över så att det får koka in i redningen. Späd på med resterande liter kokspad och grädde och låt koka samman i 10 min. Smaka av såsen med salt, vitpeppar från kvarn, ättika och socker. 5. Vänd ned kyckling och den hackade dillen i såsen. Servera kycklingen med de vårliga grönsakerna. Recept: Malin Söderström Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 571 Fett: 23 g Protein: 46 g Kolhydrater: 41 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Vetetortilla 5 dl vetemjöl special , (300 g) 0,5 tsk flingsalt 50 gram smör , kylskåpskallt 3 dl kokande vatten Pumpatacos 1 dl solrosfrön 2 st gul lök(ar) majsolja till stekning 1 tsk spiskummin 0,5 tsk torkad koriander 800 gram pumpa , (muscat eller butternut) 2 dl hönsbuljong på tärning Chorizo 400 gram chorizo 1 msk rosmarinblad , finhackade 2,5 msk sherryvinäger , 2-3 msk finrivet skal från en citron korianderblad limeklyfta(or) salsa verde 2 st grön chilifrukt 1 st vitlöksklyfta(or) 2 st salladslök(ar) 1 dl finhackad koriander 3 msk finhackad mynta 2 msk olivolja Tillagning Salsa Verde: Dela och kärna ur chilifrukterna. Skala vitlöksklyftan. Ansa salladslöken. Hacka chilifrukter, vitlök och salladslök fint. Blanda med koriander, mynta och olja. 4 portioner. Tortillabröd: Mät upp mjöl och salt i en matberedare monterad med en kniv och blanda ihop. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Häll i vattnet genom matarröret medan maskinen blandar och kör ihop till en smidig deg. Ta upp degen på lättmjölat bakbord och dela den i 16–20 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Lägg degbollarna i en plastpåse, så att de inte torkar. Doppa bollarna i mjölet och kavla ut dem, en i taget, till tunna kakor. Grädda kakorna i en liten het panna ca 1 minut på varje sida. Slå in de nygräddade tortillabröden direkt i en handduk så att de mjuknar och håller sig varma. 16–20 tortillor. Pumpatacos: Rosta solrosfrön under omrörning i en torr stekpanna på medelstark värme. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i olja ca 3 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ca 2 minuter. Lägg över på en tallrik. Skala och skär pumpan i tärningar. Bryn dem i oljan ca 3 minuter. Häll på buljongen och koka pumpan mjuk under lock tills buljongen kokat in, ca 20 minuter. Mosa pumpan med en gaffel. Blanda i löken, strö över solrosfrön och håll pumpan varm. Skiva korven och fräs den i en het panna ca 1 minut. Tillsätt rosmarin och fräs korven lätt krispig. Ringla över vinägern och ge det ett uppkok. Strö över citronskal och grovhackade korianderblad. Servera pumpa, chorizo, tortilla och limeklyftor så att var och en kan göra sin egen taco. 4 portioner. Receptet kommer från boken Hamburgare och TexMex, skriven av Lena Söderström. Semic förlag. Foto: Eva Hildén Smith.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 1 kruka(or) persilja , färsk 100 gram rostad lök 0,5 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 1 st ägg , endast gulan 500 gram blandfärs 1 krm svartpeppar smör , till stekning Tillagning Ca 40 st. Ställ fram färsen och låt den nå rumstemperatur. Finhacka all persilja. Lägg persilja, rostad lök, vispgrädde, fond, äggula, färs och svartpeppar i en bunke och massera ihop allt till en jämn smet. Forma till köttbullar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna på hög värme tills de får en gyllenbrun färg. Klart för servering. Recept: Oskar Söderström Foto: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (sockerskålen Romulus och glasburken Pembroke): www.oscarclothilde.com

Källa: tasteline.com

Jag vet att minst två av er som brukar kika in här på bloggen är glutenintoleranta, så därför tänkte jag tipsa er (och alla andra) om den här gröten, för den är en perfekt gröt för den som inte tål gluten. Gröten passar även den som gillar lite syrliga, söta grötvarianter. Gröten är fruktig och smakrik där aprikoserna, bananen och apelsinjuicen bidrar med både sötma och fruktighet. Lite kul med polenta också, som omväxling till gryn. Till konsistensen påminner den om mannagrynsgröt. Kanske en gröt för såväl stor som liten?! Nu får ni ha en underbar start på ännu en vecka, helt galet att januari snart är över! I år gick januari fort tycker jag. Kram på er! 1 port 3 torkade (osvavlade) aprikoser 5 msk polentagryn en nypa salt 2½ dl vatten ½ banan 2 msk färskpressad apelsinjuice 1 tsk hampa- /kokosolja Strimla aprikoserna. Koka upp aprikosstrimlorna med polenta, salt och vatten. Låt sjuda i ca 10 min (beroende på vilken sorts polenta du har så varierar koktiden, så läs på förpackningen. Saltå Kvarns polenta har en koktid på 5-6 min) och späd med mer vatten om det behövs. Mosa ner bananen när polentan är mjuk. Vänd ner apelsinjuice och olja i gröten. Servera med växtmjölk. Receptinspiration ur "Femina" nr 1, januari 2009. Recept av Malin Söderström.

Källa: mollyshalsoblogg.blogspot.se

Jag är vanligtvis ganska så traditionell när det gäller tillbehör till grillat. Det blir ofta ugnsrostad potatis, pastasallad eller potatisgratäng. Men inte den här gången inte, och gud så gott det var! Lägger också in ett gott aromsmör, smaksatt med parmesan och soltorkade tomater. Båda två verkligen något jag rekommenderar för alla framtida grillningar. Sötpotatissallad med örtmarinerad mozzarella 2 stora sötpotatisar 2 msk olivolja salt & peppar 2 färska vitlökar 12-16 oliver 1 låda smörgåskrasse Osten 2 mozzarellaostar á 125 g 3 msk olivolja 3 msk strimlad persilja 3 msk finskuren gräslök 3 msk färsk mynta Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i mindre bitar, ca 6-8 st. Lägg potatisen i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 15 minuter. Blanda i vitlöken, delad i klyftor och rosta ytterligare ca 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk, känn med provsticka. Låt kallna. Skär mozzarellaosten i 4-6 bitar. Blanda olivoljan med persiljan, myntan och gräslöken i en skål. Vänd ner ostbitarna. Ställ i kylskåp och låt marinera ca 30 minuter. Blanda potatisen med avklippt smörgåskrasse. Toppa med den marinerade osten. Garnera med oliver. Peppra. Aromsmör 125 g rumsvarmt smör 1 msk chilisås (inte sweetchilli) 1 dl soltorkade tomater i olja 1 dl riven parmesan 1 pressad vitlök 2 msk finhackad persilja eller basilika 1/2 krm peppar Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en slät massa. Smaka av. Båda recepten kommer från kokboken "Festmat utan stress" av Lena Söderström. I kväll blir det grill här, men inget avancerat. Det blir grillad kycklingfilé med pastasallad, lite kylskåpsrensning. Senare får det nog bli en film i soffan. Någon som kan rekommendera mig en riktigt bra film? Min rekommendation är filmen "Niceville". Oj, så bra! Har ni inte sett den, gör det!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt