gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Valborgsmässoafton & mys med god middag hemma i Spånga med underbara maken. En fräsch vårmeny med insperation från Leif Mannerström, tack Leif för en underbart god sås. Såsen är gjord "smalare" men är ändå den stora points källan i denna rätten, men eftersom fisk är så slankt så funkar det till en lyxig middag. Supergott! Toast skagen 3 propoints 2 portioner 100 gram skalade räkor 1 msk fettfri majonnäs 1 msk fraiche 5% Pressad citron Hackad dill Sat & vitpeppar 2 skivor rost bröd Blanda grovt delade räkor med allt och ställ svalt en stund. Rosta bröd och toppa med röra & en dillkvist. För den som gillar det ta även med lite hackad rödlök. Stekt torskrygg med Sandefjordsmör a´la Mannerström, men lite smalare 15 propoints 4 portioner 600 gram torskrygg 1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15% 150 gram smör 1 msk citronsaft 2 msk finhackad persilja salt & peppar 8 st Kokt potatis Smörj en ugnsform och salta & peppra fisken, stek torsken i ugn på ca 150 grader i 15 minuter tills den når en temperatur av 56 grader. Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering. Servera torsken med kokt potatis, sparris & sandefjordssmöret. Jordgubbar med vaniljglass 2 propoints 2 portioner Färska jordgubbar 2 dl lättglass vanilj max 6% Ät & njut precis som det är Ha en trevlig Valborg alla härliga människor!

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Om man googlar på fisklasagne så får man många olika recept på lasagne innehållande frysta fiskblock, spenat, pulversoppor mm.Det är ingenting för oss. Vi vill ha rena råvaror och färsk fisk. Därför väljer vi Mannerströms recept. Vårt favoritrecept på fisklasagne finns i Leif Mannerströms bok " Husmanskonst " och vi äter den ofta på lördagar och den passar aldeles utmärkt också som bjudmat, eftersom den går att förbereda och den blir dessutom alltid populär. Boken Husmanskonst är för övrigt en mycket bra bok som vi varmt kan rekommendera. Leif Mannerström är en utomordentligt kunnig kock och hans recept är lätta att följa och de blir alltid bra. Eftersom vi till skillnad från Mannerström gör egna lasagneplattor och alltid kokar dem så blir vår lasagne en aning lösare och mer såsig i konsistensen. Se ovanstående bild som är från boken och så som vår ser ut. Till 4 portioner (Obs Mannerströms recept är alltid väl tilltagna) 4 skivor röd fisk (ca 300 gr) tex lax 4 skivor vit fisk (ca 300 gr) tex spätta eller torsk 12 lasagneplattor, helst färska. (hemgjorda recept här Det räcker med 1/2 sats) salt och peppar Tomatsås 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja till stekning 1 burk hela tomater (Vi väljer Kung Markattas som är ekologiska) 1/2 burk vatten 1/2 tsk timjan 1 msk italiensk salladskrydda 1 tsk oregano 1 tsk socker salt och peppar Parmesansås: 3 msk smör 2 msk mjöl 6 dl mjölk 3-4 riv på en muskotnöt 1 lagerblad 2 dl riven parmesanost salt och peppar Garnityr: riven ost, gärna lagrad herrgård Till servering: tomatsallad Gör så här : Börja med tomatsåsen : Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i olivolja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra 15 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen och sila den. Ställ den åt sidan så länge. Gör sedan parmesansåsen : Fräs smöret i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölken. Tillsätt muskotnöt, lägg i lagerbladet och osten. Smaka av med salt och pepper. Vispa ordentligt och låt sjuda ca 5 min. Sila. Sätt ugnen på 200. Salta och peppra fisken lätt på båda sidor. Smörj en rymlig ugnssäker form. Bred ut ett lager parmesansås i botten på formen och därefter lasagneplattor så att det täcker, lasagneplattorna behöver inte kokas (skriver Mannerström men eftersom vi alltid gör vår egen pasta så kokar vi alltid utom en gång då vi följde receptet och inte kokade men då tyckte vi plattorna blev lite för mycket al dente). Lägg på den röda fisken först, därefter parmesansås, tomatsås, ett lager lasagneplattor, den vita fisken, tomatsås, parmesansås, ett lager lasangeplattor och slutligen ett lager enbart parmesansås. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills ytan bubblar och har fått fin färg. Servera rykande het med tomatsallad. Att dricka till passar ett svalt torrt vitt vin som Frascati Rätten får betyg 5 av oss

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Jag gillar verkligen smoothies! Just nu är det turkisk yoghurt som gäller som bas. Det är krämigt, syrligt och mättande. Tillsammans med frukter och bär, ibland utspätt med mjölk eller äppeljuice och ibland med lite vaniljsocker så är det lätt att mixa ihop ljuvliga smaker. En smoothie slinker gärna ner som frukost då jag är trött och lat på morgnarna - i alla fall när det är arbetsdag :-) Perfekt att göra i ordning och hälla upp i en shaker och sedan smutta på medan jag kollar mailen på morgonen. Med frysta bär i från början så har smoothien hunnit bli lagom i temperatur under transporten till jobbet, jag gillar inte när den är iskall... I en frukostsmoothie har jag gärna banan som mättar och ger bra energi. På kvällen är det gott med en smoothie som känns lite mer som dessert, med färska bär och lite vaniljsocker. En smoothie är ett bra sätt att få i sig frukt och bär. Sådär. Nu har jag hyllat tillräckligt! Två glas jordgubbssmoothie med turkisk yoghurt och vanilj 3 dl turkisk yoghurt 1 liter färska jordgubbar, snoppade Ca 1/2 msk vaniljsocker Bottna mixerkannan med yoghurt. Lägg i jordgubbarna som inte behöver delas. När de är färska blir de finfördelade direkt. Mixa och smaka av med vaniljsocker. Använd bara lite socker om du vill ha kvar syran från yoghurten. Häll upp i glas och servera. Jag använde alla jordgubbar i smoothien, ville inte offra något till garnering. Men renset från snoppningen (kan man säga så?) gick ju bra att använda! De färska jordgubbarna från Finnerödja var sååå goda! Det var svårt att låta bli dem innan de hamnade i mixerkannan... Yoghurt i botten, på med jordgubbar och mixa! Smaka av med vaniljsocker. Riktigt lyxigt att suga i sig efter maten en måndagskväll. Middagen blev hemtrillade köttbullar med stuvade makaroner. Blev bara SÅ sugen... En del krejvar efter choklad, jag krejvar efter mackisar och köttbullar :-) Det tar faktiskt inte så lång tid att göra sina egna köttbullar. Mina är inspirerade av mammas recept. Jag använder gärna gul finhackad lök i köttbullarna som jag fräser i smör innan. På det sättet släpper de vätskan och "krymper". Med rå lök i smeten så bildas lätt små håligheter när vätskan släpper från den råa löken, för att inte tala om att lökbitarna lättare trillar ur. Men det är inte dödsviktigt - ibland kör jag på rå lök också. Makaroner stuvar jag ganska slaviskt efter receptet på förpackningen med gammeldags mackisar, med tillägget att jag har i en nypa socker. Om Mannerström säger att man ska göra så - då gör jag det :-) Fler recept från helgens grillfest kommer, måste bara hinna kolla igenom bilderna, sortera och plita ihop texterna. Det är lite meck men håll ut :-) Avslutar med en naturbild tagen av Mannen på landet. Fjärilar är så fina! Här har han lyckats fånga två fjärilar i en smäll.. Ha en fin tisdag!

Källa: lottakruse.blogspot.se

Förra veckan läste vi om en makaronipudding hos Sofia som vi tyckte lät så god, direkt in på veckomenyn åkte den och det ångrade vi verkligen inte. Krämig och god var den, sältan från den rökta julskinkan var perfekt till krämigheten och ett så bra sätt att återvinna resterna som fanns kvar sen jul i frysen. Det är väl inte den snabbaste vägen till en makaronipudding misstänker vi, men absolut en av de godare vi gjort och smakat. Säkert har smaken en hel del att göra med upphovsmannen till receptet, det är nämligen den gamle räven Leif Mannerström som delat med sej av receptet i en av hans kokböcker " Husmanskonst ". Makaronipudding ca 6 port 4 dl Idelamakaroner 2 dl vatten 6 dl standardmjölk 1 tsk socker salt och vitpeppar Koka upp vatten och mjölk, häll i makaronerna och koka dom enligt paketets tidsangivelse. Rör om då och då så det inte kokar över. Dra grytan från värmen och krydda med salt, peppar och socker. Låt det stå och svalna, under tiden kommer makaronerna att dra åt sig vätskan som är kvar i grytan. Rör om då och då under tiden så det inte blir en enda klibbig klump. Äggstanning 2 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde 4 ägg salt och svartpeppar Vispa samman alla ingredienserna. 400 g tärnat rökt sidfläsk, bacon eller rökt skinka, vi tog resterna från vår vildsvinsjulskinka 1 gul lök, fint hackad 1 purjolök, strimlad 3 dl riven smakrik ost, vi tog Västerbottenost Fräs fläsket ett par minuter, tillsätt lök och purjolök och fräs ytterligare någon minut. Rör ner i makarongrytan och blanda samman väl, rör även i 3/4 av osten. Häll det hela i en smord ugnsfast form och häll på äggstanningen. Rör om så att det blandas ordentligt. Strö på resten av den rivna osten och grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter, lägg över aluminiumfolie mot slutet om du tycker att det börjar bli för mörkt. Inte är det ofta som vi käkar makaronipudding i köket, vi kom fram till att det har vi inte gjort sen i april då vi lagade till en vegetarisk variant med indisk kryddning, här kan ni läsa mer om den . Ikväll blir det rester från gårdagen till middag, Anki kommer hem sent från möte på jobbet så då passar det fint att bara värma på dom godsakerna. Naturligtvis så ska vi bjussa er också på dom, men det får vänta till en annan dag - stay tuned. Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Räksoppa på Mannerströms vis När mamma kommer på visit brukar jag alltid se till att vi äter något, det blir lite dåligt av den varan för henne nu när hon är själv. Idag var vi till graven och fixade och det var rätt kyligt för en gångs skull .Så då passade jag på att laga en räksoppa till oss, varmt och gott i magen. 1 kg räkor med skal 3 msk olivolja 1,5 gul lök 1 bit färsk fänkål ca 75 gram skuren i små tärningar 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong ( på tärning) 1,5 dl vitt vin 4 dl grädde ( jag tog matlagningsgrädde men det är ju en smaksak) ev en skvätt cognac salt och peppar 1 knippa dill finskuren - till garnering Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Fräs räkskalen några minuter i olivoljan. Tillsätt sedan tomatpuré, fänkål och den hackade löken. Fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och vin och låt det koka ca 10 minuter. Sila och häll tillbaka i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka 10 minuter till. Salta och peppra. Häll upp i soppskålar och ha i räkorna och garnera med dill. Räkorna syns knappt men de finns där under ... Betyget då? Av både mamma och mig fick den toppbetyget och vad annat är att vänta av ett Mannerström-recept??

Källa: matlagarna.blogspot.se

Rimmad torskrygg med sandefjordsmör Mannerström lagade till och de tävlande i Sveriges mästerkock skulle kopiera. Det gjorde jag också! Så här gick det till när jag lagade till min variant. Rimmad torskrygg med sandefjordsmör 2 pers 350-400 gram torskrygg smör 1 liten morot 1/4 purjolök 1 dl grädde 1 dl créme fraiche 100 gram smör 1/2 citron 1 tsk - 1 msk söt senap rejält med hackad gräslök salt och peppar Gör så här: Skär torsken i portionsbitar och lägg den i saltat vatten i en halvtimme. Vattnet ska vara som salt havsvatten ungefär. Torka av torsken och lägg den i en ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå. sätt in i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 47 grader. Strimla morot och purjo fint och ge det ett snabbt uppkok i lte lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp grädde och créme fraiche och låt det puttra lite. Sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält. Pressa i saften av en halv citron. Värm försiktigt igen. Smaka av med senap, salt och peppar. Blanda sist i gräslöken. Red med lite såsredning om det behövs. Servera med kokt potatis och toppa torsken med morot och purjo.

Källa: morkomat.blogspot.se

Kyckling på fredag det blev det idag. Det här receptet tar sin lilla tid, men sååå gott det blev! Såsen är fantastisk. Tyvärr hade jag köpt en kruka dragon, och det var nog för lite. Lyxlagats Favoritkyckling med dragon Dragonkyckling 4 portioner Kyckling 1 kg kycklinglår 2 gula lökar 2 morötter 2 dl vitt vin, torrt 1 knippe färsk dragon 2 lagerblad 10 vitpepparkorn Salt Sås 2 dl vispgrädde 1 msk dijon 3 dl crème fraiche 2 msk vitvinsvinäger 1 knippe färsk dragon salt och peppar Grönsaker 2 morötter 2 palsternackor 4 potatisar 2 salladslökar Mannerström gör detta med dragonvinäger. Har ni det så byt ut vitvinsvinägern. Man kan även göra detta på en hel kyckling om man föredrar det. Njut idag en mörk weissbier med härlig knäckton tillsammans med Cornelis underbara verk. Kycklingen Skölj kycklingen väl och lägg i en gryta. Slå på vatten så att det precis täcker och koka upp. Skumma av. Skala och skär ner morötter och lök. Slå på vin, vitpeppar, dragon och 1 tsk salt. Sjud sakta i ca 30 minuter. Lyft ur kycklingen och lägg i folie så den hålls varm. Grönsakerna Skala och skär morötterna och palsternackorna i stavar. Skala och klyfta potatisarna. Ansa och skiva salladslökarna. Koka dem på gränsen till klara i kycklingbuljongen. Lyft ur och håll varma. Såsen Reducera spadet under kraftigt kokande tills ca 1/2 liter är kvar. Smaka av sältan. Silja spadet genom en finmaskig sil och häll sedan tillbaka i grytan. Tillsätt grädde, dijon och cème fraiche. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ge såsen en rik syrlighet med vinägern. Plocka blad från dragonkvistarna och finhacka. Vänd ner i såsen. Lägg upp kycklingen på ett stort fat, lägg på grönsakerna och häll över såsen. Posted in: glutenfritt , kyckling Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Jag var på mätmässan i lördags och det var helt fantastiskt. Jag var lika ivrig som ett barn på julafton. Vi kom dit när det öppnade och lämnade stället 6 timmar senare när alla andra var där. I slutet var det så mycket folk att det knappt gick att andas. Jag fick så mycket inspiration och idéer och jag kan säga att detta var en av de bästa dagarna i mitt liv. Mat är det bästa jag vet, jag tänker alltid på mat, vad jag ska baka eller laga, hur jag ska göra det, vad det ska innehålla, hur blir resultatet... Ja, osv.... Att få tillbringa en hel dag bland matentusiaster, lyxiga ostar, fantastisk choklad, goda viner och spännande smakkombinationer är mer än vad jag kan begära. Det har aldrig känts så här bra att slösa pengar. Det var värt varje krona. Roligaste var nog att få se Leif Mannerström prata om mat. Han var precis som man förväntar sig. Några deltagare från Sveriges mästerkock var där och helt plötsligt blev det en tävling. Dom lagade lax och vi fick vara "juryn", tyvärr är jag fiskallergiker och fick inte ens smaka på de fantastiska laxrätterna...Resten av dagen spenderades med att smaka på allt som fanns där, här kommer lite bilder. En arg Leif En glad Leif Smakar på lammlever (En delikatess enligt alla kockar), håller tyvärr inte med. Riktigt kämpigt att få i mig detta, övning ger färdighet eller hur? En fin Jossa Mästerkocks deltagare och Leif som kramas Nu blev det plötsligt tävling och här lagas det lax Det här fick jag med mig från Matmässan Riktig choklad, fantastiskt gott Lyxiga godisar med smak av lime/vitchoklad samt nötter Fantastisk goda kex Bovete skorpor, lite nyttigare och jätte gott med god smak av kardemumma En helt otroligt god marmelad som blir som en upplevelse ihop med Gruyéreost Favorit mjölet

Källa: sottsaltochsurdeg.blogspot.se

Medans jag knåpar på mitt såhärgårdetmedhälsan-inlägg så får ni hålla tillgodo med lite goda recept. Häromdagen gjorde vi kroppkakor. Väldigt gott och lätt att göra måste jag säga. Receptet är taget direkt från Leif Mannerströms kokbok som jag tror heter Husmanskonst?! Behövde inte göra om något i receptet, då de redan var glutenfria. Måste säga att de känns mindre "stampiga" än de jag gjort tidigare med vetemjöl. Om jag nu kommer ihåg rätt, det var ju ett tag sedan... Glutenfria kroppkakor (ca 4port) 700g potatis (mjölig sort) 1 1/2 dl potatismjöl 3 äggulor 50 g smör (brynt) Salt & peppar Fyllning 400 g rökt sidfläsk 1 gul lök lite smör till stekningen 2 tsk nystött kryddpeppar Skala och koka potatisen. Pressa eller mosa potatisen och låt den svalna en stund. Bryn smöret till potatisdegen och låt svalna. Förbered fyllningen, hacka löken och tärna fläsket i mindre bitar. Stek löken och fläsket i smör tills det får fin färg. Tillsätt kryddpepparn och ställ fyllnigen åt sidan. Blanda ner potatismjöl, äggulor, smör och salt&peppar. Rör om väl och gör sedan en rulle utav degen. Skär i ca 2 cm tjocka skivor. Ta en skiva i handen och gör en grop där du lägger i mycket fyllning och nyper ihop kroppkakan och forma till en boll. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 5 min eller tills de flyter upp. Servera med brynt smör, lingon och lite extra stekt fläsk.

Källa: teatravel-glutenresan.blogspot.se

Helgen är till ända och vi ska sätta oss med spänning framför Hockey VM och finalen mellan Sverige och Finland och vad kan då smaka bättre är redig husmanskost? Idag var en sån där perfekt dag för husman, kallt och ruggigt ute och ingen lust att grilla alls. Det blir helt enkelt vår favorit-falukorvslåda med ett fluffigt potatismos. Receptet kommer från min favoritbok ”Husmanskost” av Leif Mannerström. Det luktar helt sagolikt i köket när man lagar denna rätt och smakerna bara gifter sig i munnen...så för mig är detta helt klart en blommig falukorv. Ingredienser till 4 personer 800 g Falukorv 1 purjolök Heinz chilisås sötstark senap 1 kruka färsk timjan 4 hela saltgurka 1 gul lök 10 cocktailtomater 3 dl grädde peppar Mos Potatis mjölk smör salt & peppar Skär lök, purjo och tomater grovt och lägg i en smord form. Skär falukorven i 4 delar och snitta varje. Vik upp och bred på senap och chilisås. Skär saltgrukan i stänger och lägg över korven. Ringla över grädde, hackad timjan och lite ost. Gratinera i 200 grader ca 30 min. Moset... Salta potatisen rejält och koka. Pressa potatisen, tillsätt 125g smällt smör och mjölk tills det blir en bra konsistens på moset. Salta, peppra och sockra efter behov. Tillsätt till sist färsk hackad timjan. En underbar låda för alla falukorvsälskare!

Källa: linasmatresa.blogspot.se

Nu till sommaren tycker jag att paj är en perfekt rätt och man kan göra paj på i stort sett allt. När jag lagar mat är fräscha råvaror A och O. Jag är inte mycket för halvfabrikat, det går givetvis inte undvika till 100%, men jag försöker så gott det går. När jag lagar mat går jag sällan efter recept och när jag väl gör det så improviserar jag en hel del. Ofta när jag lagat efter recept tycker jag det saknas kryddor och smaken blir för mesig och det är sällan man blir helt nöjd utan att få krydda till det lite extra. Det bästa är helt enkelt att känna sig fram och smaka av mycket och ofta, då lyckas man bäst. Men det finns en kokbok jag verkligen kan rekommendera, som jag lagar mycket ur, då jag älskar husman och det är Husmanskost av Leif Mannerström. Nu till ämnet paj...Till helgen ska jag till Skåne och hälsa på en av mina bästa väninnor som tråkigt nog är på väg att flytta till Mora, så det blir en sista helg tillsammans innan flyttlasset går, sen kommer det gå längre tid mellan våra träffar. För att underlätta i all flyttstädning tänkte jag ta med mig två goda pajer och lite annat gott så vi kan fokusera på annat än matlagning. Paj 1 - Läcker Räkpaj Ingredienser 500 g Färska Räkor 200 g Västerbottenost 1 msk Bruschetta och Pesto torrkryddor från Oil & Vinegar , Pajdeg 100 g smör 3 dl vetemjöl 1 ägg Degen görs enklast i matberedaren. Ägget gör att den lossnar lättare från formen och är lättare att arbeta med, men vill man ha en sprödare deg byter man ägget mot 2-3 msk vatten. Äggstanning 3 ägg. 2 dl mjölk 1 dl grädde salt o peppar Kryddorna blandas i vatten tills blandningen får en tjock koncistens. Blanda i räkor och ost. Låt stå och dra till sig lite. Häll i räkblandningen i pajskalet som förgräddats 10 min i 200 grader. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin färg. Känn gärna med en potatissticka om den stelnat...då är den klar! Paj 2 - Härlig Ansjovispaj Ingredienser 1 sats pajdeg 300g Västerbottenost 1 gul lök 1 liten burk ansjovis Äggstanning 3 ägg 3dl mjölk salt och peppar Hacka och stek löken tills den blir glansig utan att brynas. Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader. Lägg i löken och hackad ansjovis och toppa med 2 dl riven västerbottenost. Häll i ansjovisspadet i äggstanningen, vispa ihop och slå över fyllningen. Grädda mitt i ugn tills pajen får fin färg och har stelnat. Klart för servering. Jag brukar servera dessa pajer med grovt hackad, helt naturell isbergsallad och cocktailtomater. Räkskalen kokar jag ner till en fond som jag använder till soppor och grytor.

Källa: linasmatresa.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Så himla gott! Rekommenderar verkligen denna salladen! 4 portioner 2 färska rödbetor 200 g haricoverts (200 g vaxbönor) 2 ägg 1 rödlök 5 små tomater 1 litet huvud romansallad 400-500 g färsk tonfisk 8-10 sardellfiléer 1 näve bladspenat 1/2 dl kapris 20 svarta oliver med kärna 1 citron Salt och peppar Olja till stekning Dressing: 1 msk dijonsenap 1/2 msk rödvinsvinäger 1 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk vatten Salt och peppar Krutonger: 4 skivor vitt formbröd Smör till stekning Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Koka upp en rejäl kastrull med lättsaltat vatten till bönorna. Ansa bönorna i ändarna och blanchera dem snabbt i det kokade vattnet. Ta upp dem med en hålslev och skölj dem i kallt vatten. Skär bönorna på längden. Koka äggen i 7-8 minuter, tills de fortfarande har en krämig gula. Skala och skiva rödlöken tunt och dela tomaterna på mitten. Skölj romansalladen och bryt den i bitar, låt den rinna av på en handduk. Kantskär formbrödet och skär det i tärningar. Stek krutongerna frasiga och gyllenbruna i smör. Hetta upp en panna med lite olja till tonfisken. Halstra tonfisken på hög värme runt om, den ska fortfarande ha en rosa kärna i mitten. Krydda med salt och peppar. Låt tonfisken vila en stund innan den skärs upp i tunna skivor. Skala rödbetorna och skär dem i tunna strimlor. Skala äggen och dela dem i klyftor. Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar. Lägg bönorna i en bunke, slå dressingen över och blanda ner rödlök, tomater, romansallad, spenat, kapris och oliver. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och toppa med tonfisk. Garnera med sardeller, äggklyftor, rödbetsstrimlor och krutonger. Skär citronen i klyftor och servera den till salladen.

Källa: mat365.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt