gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 16 st strömmingsfiléer 2 dl siktat ströbröd smör och matolja till stekning Inläggning 1 st röd lök(ar) 0,5 st purjolök(ar) 6 dl vatten 2 dl ättiksprit, 12 % 4 dl strösocker 4 st kryddnejlikor 8 st svartpepparkorn 4 st lagerblad Marinad 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , 55 g 1 msk Hackad dill 0,5 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 msk lättrökt kaviar Tillagning 1. Lagen: Skala och skiva löken. Ansa och skiva purjolöken. Koka upp med övriga ingredienser till lagen och låt svalna. 2. Marinaden: Häll av spadet från ansjovisen (spara spadet) och finhacka den. Blanda ansjovisen med spad och de övriga ingredienserna till marinaden. Lägg strömmingen i en bunke och blanda med marinaden. Låt stå i ca 3 timmar. 3. Ta upp strömmingsfiléerna och vik ihop dem på längden. Vänd dem i det siktade ströbrödet och stek i smör och olja i 3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och frasiga. 4. Lägg de varma filéerna i en form. Häll över inläggningslagen. Lägg på smörpapper och en tallrik så att fisken täcks av lagen. Ställ kallt över natten. Servera på knäckebröd med smör. Dryckestips: La Guita Manzanilla, torr sherry. Recept av: Leif Mannerström ur Mannerströms stora kokbok. Bilder: Tomas Yeh. Drickestips: Mikael Mölstad.

Källa: tasteline.com

Valborgsmässoafton & mys med god middag hemma i Spånga med underbara maken. En fräsch vårmeny med insperation från Leif Mannerström, tack Leif för en underbart god sås. Såsen är gjord "smalare" men är ändå den stora points källan i denna rätten, men eftersom fisk är så slankt så funkar det till en lyxig middag. Supergott! Toast skagen 3 propoints 2 portioner 100 gram skalade räkor 1 msk fettfri majonnäs 1 msk fraiche 5% Pressad citron Hackad dill Sat & vitpeppar 2 skivor rost bröd Blanda grovt delade räkor med allt och ställ svalt en stund. Rosta bröd och toppa med röra & en dillkvist. För den som gillar det ta även med lite hackad rödlök. Stekt torskrygg med Sandefjordsmör a´la Mannerström, men lite smalare 15 propoints 4 portioner 600 gram torskrygg 1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15% 150 gram smör 1 msk citronsaft 2 msk finhackad persilja salt & peppar 8 st Kokt potatis Smörj en ugnsform och salta & peppra fisken, stek torsken i ugn på ca 150 grader i 15 minuter tills den når en temperatur av 56 grader. Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering. Servera torsken med kokt potatis, sparris & sandefjordssmöret. Jordgubbar med vaniljglass 2 propoints 2 portioner Färska jordgubbar 2 dl lättglass vanilj max 6% Ät & njut precis som det är Ha en trevlig Valborg alla härliga människor!

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Rimmad torskrygg med sandefjordsmör Mannerström lagade till och de tävlande i Sveriges mästerkock skulle kopiera. Det gjorde jag också! Så här gick det till när jag lagade till min variant. Rimmad torskrygg med sandefjordsmör 2 pers 350-400 gram torskrygg smör 1 liten morot 1/4 purjolök 1 dl grädde 1 dl créme fraiche 100 gram smör 1/2 citron 1 tsk - 1 msk söt senap rejält med hackad gräslök salt och peppar Gör så här: Skär torsken i portionsbitar och lägg den i saltat vatten i en halvtimme. Vattnet ska vara som salt havsvatten ungefär. Torka av torsken och lägg den i en ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå. sätt in i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 47 grader. Strimla morot och purjo fint och ge det ett snabbt uppkok i lte lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp grädde och créme fraiche och låt det puttra lite. Sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält. Pressa i saften av en halv citron. Värm försiktigt igen. Smaka av med senap, salt och peppar. Blanda sist i gräslöken. Red med lite såsredning om det behövs. Servera med kokt potatis och toppa torsken med morot och purjo.

Källa: morkomat.blogspot.se

Jag har haft ett riktigt överflöd av vinbär i år, både svarta, röda och vita. Efter saftningen får det bli en kaka tycker jag. Jag är riktigt förtjust i surt och därför blir den här kakan en riktig höjdare. Vinbärskaka (form ca 28 cm i dm) Pasta frolla: 1 ägg 60 g socker 80 g smör 200 g vetemjöl Fyllning: 350 g röda vinbär 350 g svarta vinbär 1 msk potatismjöl 150 g mandel 3 ägg 2 dl socker 1 nypa salt Topping: 1 msk florsocker Gör degen enligt anvisningarna här . Kavla ut degen på mjölad yta och fyll en form med avtagbara sidor. Nagga pajen och baka den ca 5-7 minuter på 200°C. Rensa och skölj vinbären. Strö på potatismjöl och rör om. Mal mandlarna. Separera äggen. Vispa äggulor med sockret. Vispa äggvitorna med nypan salt till styva toppar. Blanda ner mandlarna i äggulesmeten och vänd till sist ner äggvitorna försiktigt. Häll upp vinbär i pajen och häll på smeten och jämna till med en slickepott. Grädda i ugnen på 200°C och 30-35 min. Strö på florsocker och servera ljummen. Receptet till fyllningen kommer från Mannerström, med några modifikationer.

Källa: dalmatianmom.blogspot.se

Detta recept har jag helt glömt av att lägga upp på bloggen. Det är ett jätte gott recept på kycklingfilé med parmaskinka och parmesanost som jag hittade på Guld Fågelns hemsida. Originalreceptet har Leif Mannerström komponerat. Recept för 4 personer 4 kycklingfiléer 4 skivor parmaskinka 8 skivor parmesanost Färsk basilika 1 dl soltorkade tomater 2 schalottenlökar 2 vitlökar 1 citron 1 burk krossade tomater 1 dl torrt vitt vin Hönsbuljongtärning Salt och peppar efter behag Dela kycklingen så att det blir 2 st platta filéer av varje filé. Lägg 1 ostskiva, 1 skiva parmaskinka, basilikablad och till sist den andra ostskivan mellan två skivor kycklingfilé. Fäst ihop med tandpetare. Dela citronen i 4 skivor. Bryn filéerna tillsammans med citronerna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur pannan och lägg åt sidan. Bryn lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt krossade tomater, vitt vin och hönsbuljong. Lägg kycklingfiléerna och citronerna i såsen och låt puttra i ca 10 minuter. Strö över hackad basilika. Servera med ris eller pasta.

Källa: kokboken-ellinor.blogspot.se

Jag skulle testa att göra räksoppa när man använder räkskalen och gör fonden utav den. Främst för att jag avskyr hur de färdiga räk- och fiskfonderna smakar. Så sist jag skalade räkor kokade jag fond på räkskalen som jag sedan frös ner i en stor burk i frysboxen. Leif Mannerströms räksoppa (4 portioner) 600 g färska räkor 2 msk olivolja 1 st finhackad gul lök 1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g) 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde ev lite cognac salt och nymalen peppar efter smak 1 knippe dill, finskuren, till garnering Gör så här: Skala räkorna och lägg skalen i en stor kastrull. Ställ räkorna svalt så länge. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. Sila. Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Häll i grädde och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Lägg räkorna i skålar och garnera med dill, häll över soppan. Servera räksoppan direkt, rykande het! Fast jag garnerade med dill på toppen, alla i familjen gillar inte det. Jag hade en mycket villig hjälpreda, hon rörde om i soppan och jag fick försöka hålla henne från att äta upp räkorna så gott det gick. Vi smakade av soppan och hon tyckte att den var mums. Så skulle vi äta och då var det inte lika intressant längre. Bröd och mjölk. Ena pojken flydde fältet i vanlig ordning och den andra satt och tjurade. Jag tyckte att soppan var väldigt god, men lite blaskig och maken höll med mig. Jag borde nog ha rett den lite men det stod ju inte i receptet så det gjorde jag inte. Första gången följer jag alltid receptet. :) Dagens hjälpreda i köket. Här tar hon en liten padd-paus före serveringen. Observera att hon har flätor! Kors i taket till slut fick jag lov att göra såna.

Källa: ninna77.blogspot.se

Senapssillen till vänster Två egengjorda sillar blir det denna julen. En tomat- och dillsill och en senapssill. Börjar med senapssillen. Det här receptet kommer ifrån Leif Mannerströms bok Husmanskost men jag har ändrat litegrann, inte mycket dock ;-) Istället för vanligt socker tog jag Sukrin gold, dessutom minskade jag ner på mängden då jag tycker det är onödigt att ha det så sött. Jag hoppade även över gräslöken, helt enkelt för att jag inte hade någon hemma ;-) Jag var dessutom väldigt lat och bekväm och använde mig av 5-minuters sill istället för att göra egen vilket jag tycker funkar utmärkt :-) Så här gjorde jag: Ingredienser 400 g inlagd sill (5-minuter sill eller egengjord) 2 msk vitvinsvinäger ½ dl olja (jag tog en neutral rapsolja) ½ dl creme fraiche 2 msk sukrin gold (eller farinsocker) 2 msk Slotts senap 1 msk dijonsenap 2 msk majonäs 1 krm salt ½ tsk vitpeppar ½ gul lök 3 msk fryst hackad dill (givetvis går det bra med färsk också) Börja med att lägga sillen i en sill så all vätska rinner av. Blanda ihop alla ingredienser utan löken och dillen i en skål. Hacka löken fint och tillsätt till skålen och lägg i dillen, blanda runt väl. Dela sillen i mindre bitar och blanda i krämen. Låt stå i 24 timmar innan du serverar.

Källa: matochodla.blogspot.se

Igår gjorde min sambo( helt själv utan att jag la mig i) "Gratinerad falukorv extra allt" ett recept av Leif Mannerström som jag hittade på Gittos mat för ett tag sen. Detta recept är alltid lika fantastiskt gott och lätt att göra också. Har ni inte testat det så gör det nästa gång ni köper falukorv. Ett superrecept! för 6 pers: 800 g falukorv 2 msk smör 1 stor purjolök 1 gul lök 3 msk chilisås (av Heinz-typen) 3 msk grovkorning söt senap 1 msk paprikapulver 2 tomater 2 saltgurkor 2 dl vispgrädde 2 dl riven vällagrad ost (prästost blir godast tycker jag!) salt, svartpeppar till servering hemgjort potatismos smaksatt med hackad persilja och gräslök senap Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform med smöret. Skölj och strimla purjolöken. Strimla löken. Skär tomaterna i klyftor. Skär saltgurkorna i stavar. Dela falukorven på längden och sedan i totalt sex portionsbitar. Bottna med purjolöksstrimlorna. Lägg falukorvsbitarna ovanpå. Bred rejält med senap och chilisås ovanpå. Salta, peppra och pudra över paprikapulvret. Strö över gul lök, tomater och saltgurka. Ringla över grädden. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills allt fått fin färg. Posted in: korv , Taffel Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Rimmad torskrygg med sandefjordsmör Mannerström lagade till och de tävlande i Sveriges mästerkock skulle kopiera. Det gjorde jag också! Så här gick det till när jag lagade till min variant. Rimmad torskrygg med sandefjordsmör 2 pers 350-400 gram torskrygg smör 1 liten morot 1/4 purjolök 1 dl grädde 1 dl créme fraiche 100 gram smör 1/2 citron 1 tsk - 1 msk söt senap rejält med hackad gräslök salt och peppar Gör så här: Skär torsken i portionsbitar och lägg den i saltat vatten i en halvtimme. Vattnet ska vara som salt havsvatten ungefär. Torka av torsken och lägg den i en ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå. sätt in i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 47 grader. Strimla morot och purjo fint och ge det ett snabbt uppkok i lte lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp grädde och créme fraiche och låt det puttra lite. Sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält. Pressa i saften av en halv citron. Värm försiktigt igen. Smaka av med senap, salt och peppar. Blanda sist i gräslöken. Red med lite såsredning om det behövs. Servera med kokt potatis och toppa torsken med morot och purjo.

Källa: morkomat.blogspot.se

Första receptet ur boken Mannerströms husmanskonster. En bok av Leif Mannerström som jag fick i julklapp. Detta var enkelt att göra, men blev lite besviken, tyckte att det såg mycket godare ut på bilden. Men visst, det var helt okej. 4 portioner 8 urbenade kycklinglår Marinad: 1 1/2 dl torkade aprikoser 1 msk riven färsk ingefära 1 dl syltad ingefära 1 liten röd chili 1 vitlöksklyfta 1 dl japansk soja Nymalen peppar Till servering: En liten bit strimlad purjolök Ev en krispig grönsallad Hacka den syltade ingefäran grovt, skala och riv vitlöken. Skåra chilin och ta bort kärnhuset, strimla den fint. Blanda samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål. Använd även spadet från den syltade ingefäran. Lägg kycklinglåren i en plastpåse och häll ner marinaden, blanda väl. Låt kycklingen ligga i marinaden minst 2 timmar men gärna över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform och lägg ut kycklinglåren med skinnsidan uppåt. Bred ut marinaden och aprikoserna över kycklingen. Baka i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Strö lite färsk purjolök över. Servera direkt ur formen, gärna med en krispig grönsallad.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Enkelt att göra och väldigt gott! Konstigt egentligen att jag inte hört om det här receptet tidigare... upptäckte det ju bara för nåt år sen. Verkligen en rätt i min smak! Och jag håller med Leif Mannerström om att är ett givet tillbehör på midsommarbordet. 4 portioner 1 liten gul lök 5 kokta potatisar 2 hårdkokta ägg 4 lagrade matjesillfiléer 100 g smör 1 liten bunt gräslök Till servering: Knäckebröd Riven pepparrot Sätt ugnen på 180 grader. Skala och finhacka löken, skiva potatisarna med skalet på. Hacka de kokta äggen och skär matjessillen i mindre bitar. Lägg potatisskivorna i botten på en smord ugnsform, bred ut sillbitarna i mitten, strö över hackad lök och ägg. Hetta upp en panna och bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Slå smöret över sillen och ställ in formen i ugnen ca 10 minuter. Finhacka gräslöken och strö den över den nygräddade sillådan. Servera med nyriven pepparrot och knäckebröd.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Gott! 4 portioner 4 marmorerade fläskkotletter (a 200 g) 1 purjolök 1 morot 1 palsternacka 1 msk paprikapulver 1 1/2 msk vetemjöl Smör till stekning Salt och peppar Sås: 1 msk tomatpuré 2 dl ox/kalvbuljong 2 dl matlagningsyoghurt Salt och peppar Till servering: Kokt mjölig potatis Creme fraiche Saltgurka Sätt ugnen på 175 grader. Ansa purjolöken. Skala moroten och palsternackan. Strimla grönsakerna fint. Fräs dem i lite smör i en panna. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Blanda mjölet och paprikapulvret. Salta och peppra kotletterna samt vänd dem i mjölblandningen. Hetta upp smör i en traktörpanna, bryn kotletterna vackert gyllenbruna på båda sidor, 6-7 minuter. Ringla över såsen, fördela grönsakerna över kotletterna och lägg på ett lock. Låt kotletterna puttra och steka färdigt i mitten av ugnen 12-15 minuter. Servera genast med kokt mjölig potatis som kan suga upp den ljuvliga såsen samt creme fraiche och saltgurka.

Källa: mat365.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt