gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Om man googlar på fisklasagne så får man många olika recept på lasagne innehållande frysta fiskblock, spenat, pulversoppor mm.Det är ingenting för oss. Vi vill ha rena råvaror och färsk fisk. Därför väljer vi Mannerströms recept. Vårt favoritrecept på fisklasagne finns i Leif Mannerströms bok " Husmanskonst " och vi äter den ofta på lördagar och den passar aldeles utmärkt också som bjudmat, eftersom den går att förbereda och den blir dessutom alltid populär. Boken Husmanskonst är för övrigt en mycket bra bok som vi varmt kan rekommendera. Leif Mannerström är en utomordentligt kunnig kock och hans recept är lätta att följa och de blir alltid bra. Eftersom vi till skillnad från Mannerström gör egna lasagneplattor och alltid kokar dem så blir vår lasagne en aning lösare och mer såsig i konsistensen. Se ovanstående bild som är från boken och så som vår ser ut. Till 4 portioner (Obs Mannerströms recept är alltid väl tilltagna) 4 skivor röd fisk (ca 300 gr) tex lax 4 skivor vit fisk (ca 300 gr) tex spätta eller torsk 12 lasagneplattor, helst färska. (hemgjorda recept här Det räcker med 1/2 sats) salt och peppar Tomatsås 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja till stekning 1 burk hela tomater (Vi väljer Kung Markattas som är ekologiska) 1/2 burk vatten 1/2 tsk timjan 1 msk italiensk salladskrydda 1 tsk oregano 1 tsk socker salt och peppar Parmesansås: 3 msk smör 2 msk mjöl 6 dl mjölk 3-4 riv på en muskotnöt 1 lagerblad 2 dl riven parmesanost salt och peppar Garnityr: riven ost, gärna lagrad herrgård Till servering: tomatsallad Gör så här : Börja med tomatsåsen : Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i olivolja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra 15 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen och sila den. Ställ den åt sidan så länge. Gör sedan parmesansåsen : Fräs smöret i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölken. Tillsätt muskotnöt, lägg i lagerbladet och osten. Smaka av med salt och pepper. Vispa ordentligt och låt sjuda ca 5 min. Sila. Sätt ugnen på 200. Salta och peppra fisken lätt på båda sidor. Smörj en rymlig ugnssäker form. Bred ut ett lager parmesansås i botten på formen och därefter lasagneplattor så att det täcker, lasagneplattorna behöver inte kokas (skriver Mannerström men eftersom vi alltid gör vår egen pasta så kokar vi alltid utom en gång då vi följde receptet och inte kokade men då tyckte vi plattorna blev lite för mycket al dente). Lägg på den röda fisken först, därefter parmesansås, tomatsås, ett lager lasagneplattor, den vita fisken, tomatsås, parmesansås, ett lager lasangeplattor och slutligen ett lager enbart parmesansås. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills ytan bubblar och har fått fin färg. Servera rykande het med tomatsallad. Att dricka till passar ett svalt torrt vitt vin som Frascati Rätten får betyg 5 av oss

Källa: kokbokskul.blogspot.se

God afton såhär några dagar före jul. Polka och choklad är nog en av mina favorit-smak-kombosar. Och om man bara får välja en julgodis tar jag nog hellre en kola än knäck tror jag. I alla fall så gjorde jag den här fantastiska chokladkolan med polkagriskross på toppen för några dagar sedan. Kanske måste jag göra mer, för nu är den snart slut. Men så blir det väl ibland. Recept från Leif Mannerström Du behöver: 2 dl vispgrädde 3 msk kakao 100 g smör 3 dl strösocker 1 dl sirap 1 krm salt 2 msk flytande glykos 5 polkagrisar (krossade) Gör såhär: – Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. – Tillsätt resten av ingredienserna och koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor. Termometern ska visa 121 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov. – Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm med smörpapper och häll upp kolan i denna. – Låt svalna och strössla över polkagriskross. – Klipp eller skär kolan i "lagom" stora bitar. – Ät. – Sluta ät och spara några till jul.

Källa: kvinnan.blogspot.se

Förra veckan läste vi om en makaronipudding hos Sofia som vi tyckte lät så god, direkt in på veckomenyn åkte den och det ångrade vi verkligen inte. Krämig och god var den, sältan från den rökta julskinkan var perfekt till krämigheten och ett så bra sätt att återvinna resterna som fanns kvar sen jul i frysen. Det är väl inte den snabbaste vägen till en makaronipudding misstänker vi, men absolut en av de godare vi gjort och smakat. Säkert har smaken en hel del att göra med upphovsmannen till receptet, det är nämligen den gamle räven Leif Mannerström som delat med sej av receptet i en av hans kokböcker " Husmanskonst ". Makaronipudding ca 6 port 4 dl Idelamakaroner 2 dl vatten 6 dl standardmjölk 1 tsk socker salt och vitpeppar Koka upp vatten och mjölk, häll i makaronerna och koka dom enligt paketets tidsangivelse. Rör om då och då så det inte kokar över. Dra grytan från värmen och krydda med salt, peppar och socker. Låt det stå och svalna, under tiden kommer makaronerna att dra åt sig vätskan som är kvar i grytan. Rör om då och då under tiden så det inte blir en enda klibbig klump. Äggstanning 2 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde 4 ägg salt och svartpeppar Vispa samman alla ingredienserna. 400 g tärnat rökt sidfläsk, bacon eller rökt skinka, vi tog resterna från vår vildsvinsjulskinka 1 gul lök, fint hackad 1 purjolök, strimlad 3 dl riven smakrik ost, vi tog Västerbottenost Fräs fläsket ett par minuter, tillsätt lök och purjolök och fräs ytterligare någon minut. Rör ner i makarongrytan och blanda samman väl, rör även i 3/4 av osten. Häll det hela i en smord ugnsfast form och häll på äggstanningen. Rör om så att det blandas ordentligt. Strö på resten av den rivna osten och grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter, lägg över aluminiumfolie mot slutet om du tycker att det börjar bli för mörkt. Inte är det ofta som vi käkar makaronipudding i köket, vi kom fram till att det har vi inte gjort sen i april då vi lagade till en vegetarisk variant med indisk kryddning, här kan ni läsa mer om den . Ikväll blir det rester från gårdagen till middag, Anki kommer hem sent från möte på jobbet så då passar det fint att bara värma på dom godsakerna. Naturligtvis så ska vi bjussa er också på dom, men det får vänta till en annan dag - stay tuned. Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Räksoppa Maken fyllde 40-år och det måste så klart firas rejält! Vi började fira på eftermiddagen med tårta som ICA-teleborg bjöd på! Vilken bra present tyckte min kära make som lovat att fixa tårtan om jag fixade resten. Ja vissa kommer undan lätt... Ica-tårtan Efter en liten promenad och lite sällskapande så gick vi lös på lite champagne. Den var riktigt fin och lite extra kul blir det när den in te finns på systemet, mamma och Ingvar har nämligen privatimporterat den när de var i Frankrike sist. Middagsmenyn för dagen var: - Förrätt: Räksoppa - Huvudrätt: Calvadosstekt kalkonfilé med kantarellrisotto och hemmagjord tranbärssylt. - Efterrätt: Tiramisu Recept Räksoppa, 4 pers 600 g färska räkor 2 msk olivolja 1 st finhackad gul lök 1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g) 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde lite cognac Salt och nymalen peppar efter smak dill till garnering Gör så här: 1. Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge. 2. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. 3. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. 4. Fräs ytterligare ett par minuter. 5. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6. Sila. 7. Häll tillbaka buljongen i en kastrull. 8. Häll i grädde och koka ca 10 min. 9. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. 10.Dekorera med räkorna och dill. Servera gärna med vitlöksbröd. Receptet på soppan kommer från Mannerströms bok skaldjur. Den fick jag på morsdag så jag misstänker att min man vill att jag ska göra något från den och det passade väl bra en dag som denna! Recept på resten av menyn kommer inom kort. Om någon nu vill veta // Lottzy

Källa: matlottzy.blogspot.se

Rimmad torskrygg med sandefjordsmör Mannerström lagade till och de tävlande i Sveriges mästerkock skulle kopiera. Det gjorde jag också! Så här gick det till när jag lagade till min variant. Rimmad torskrygg med sandefjordsmör 2 pers 350-400 gram torskrygg smör 1 liten morot 1/4 purjolök 1 dl grädde 1 dl créme fraiche 100 gram smör 1/2 citron 1 tsk - 1 msk söt senap rejält med hackad gräslök salt och peppar Gör så här: Skär torsken i portionsbitar och lägg den i saltat vatten i en halvtimme. Vattnet ska vara som salt havsvatten ungefär. Torka av torsken och lägg den i en ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå. sätt in i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 47 grader. Strimla morot och purjo fint och ge det ett snabbt uppkok i lte lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp grädde och créme fraiche och låt det puttra lite. Sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält. Pressa i saften av en halv citron. Värm försiktigt igen. Smaka av med senap, salt och peppar. Blanda sist i gräslöken. Red med lite såsredning om det behövs. Servera med kokt potatis och toppa torsken med morot och purjo.

Källa: morkomat.blogspot.se

Igår gjorde min sambo( helt själv utan att jag la mig i) "Gratinerad falukorv extra allt" ett recept av Leif Mannerström som jag hittade på Gittos mat för ett tag sen. Detta recept är alltid lika fantastiskt gott och lätt att göra också. Har ni inte testat det så gör det nästa gång ni köper falukorv. Ett superrecept! för 6 pers: 800 g falukorv 2 msk smör 1 stor purjolök 1 gul lök 3 msk chilisås (av Heinz-typen) 3 msk grovkorning söt senap 1 msk paprikapulver 2 tomater 2 saltgurkor 2 dl vispgrädde 2 dl riven vällagrad ost (prästost blir godast tycker jag!) salt, svartpeppar till servering hemgjort potatismos smaksatt med hackad persilja och gräslök senap Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform med smöret. Skölj och strimla purjolöken. Strimla löken. Skär tomaterna i klyftor. Skär saltgurkorna i stavar. Dela falukorven på längden och sedan i totalt sex portionsbitar. Bottna med purjolöksstrimlorna. Lägg falukorvsbitarna ovanpå. Bred rejält med senap och chilisås ovanpå. Salta, peppra och pudra över paprikapulvret. Strö över gul lök, tomater och saltgurka. Ringla över grädden. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills allt fått fin färg. Posted in: korv , Taffel Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Jag var på mätmässan i lördags och det var helt fantastiskt. Jag var lika ivrig som ett barn på julafton. Vi kom dit när det öppnade och lämnade stället 6 timmar senare när alla andra var där. I slutet var det så mycket folk att det knappt gick att andas. Jag fick så mycket inspiration och idéer och jag kan säga att detta var en av de bästa dagarna i mitt liv. Mat är det bästa jag vet, jag tänker alltid på mat, vad jag ska baka eller laga, hur jag ska göra det, vad det ska innehålla, hur blir resultatet... Ja, osv.... Att få tillbringa en hel dag bland matentusiaster, lyxiga ostar, fantastisk choklad, goda viner och spännande smakkombinationer är mer än vad jag kan begära. Det har aldrig känts så här bra att slösa pengar. Det var värt varje krona. Roligaste var nog att få se Leif Mannerström prata om mat. Han var precis som man förväntar sig. Några deltagare från Sveriges mästerkock var där och helt plötsligt blev det en tävling. Dom lagade lax och vi fick vara "juryn", tyvärr är jag fiskallergiker och fick inte ens smaka på de fantastiska laxrätterna...Resten av dagen spenderades med att smaka på allt som fanns där, här kommer lite bilder. En arg Leif En glad Leif Smakar på lammlever (En delikatess enligt alla kockar), håller tyvärr inte med. Riktigt kämpigt att få i mig detta, övning ger färdighet eller hur? En fin Jossa Mästerkocks deltagare och Leif som kramas Nu blev det plötsligt tävling och här lagas det lax Det här fick jag med mig från Matmässan Riktig choklad, fantastiskt gott Lyxiga godisar med smak av lime/vitchoklad samt nötter Fantastisk goda kex Bovete skorpor, lite nyttigare och jätte gott med god smak av kardemumma En helt otroligt god marmelad som blir som en upplevelse ihop med Gruyéreost Favorit mjölet

Källa: sottsaltochsurdeg.blogspot.se

Detta recept har jag helt glömt av att lägga upp på bloggen. Det är ett jätte gott recept på kycklingfilé med parmaskinka och parmesanost som jag hittade på Guld Fågelns hemsida. Originalreceptet har Leif Mannerström komponerat. Recept för 4 personer 4 kycklingfiléer 4 skivor parmaskinka 8 skivor parmesanost Färsk basilika 1 dl soltorkade tomater 2 schalottenlökar 2 vitlökar 1 citron 1 burk krossade tomater 1 dl torrt vitt vin Hönsbuljongtärning Salt och peppar efter behag Dela kycklingen så att det blir 2 st platta filéer av varje filé. Lägg 1 ostskiva, 1 skiva parmaskinka, basilikablad och till sist den andra ostskivan mellan två skivor kycklingfilé. Fäst ihop med tandpetare. Dela citronen i 4 skivor. Bryn filéerna tillsammans med citronerna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur pannan och lägg åt sidan. Bryn lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt krossade tomater, vitt vin och hönsbuljong. Lägg kycklingfiléerna och citronerna i såsen och låt puttra i ca 10 minuter. Strö över hackad basilika. Servera med ris eller pasta.

Källa: kokboken-ellinor.blogspot.se

Tittar ni på Sveriges Mästerkock? Det gör jag! Imponerad av hur många duktiga amatörkockar det finns och hur alla vågar ställa upp trots blandad talang. Johan tycker att jag skulle ställa upp men jag skulle verkligen inte våga. Känner inte att jag har finessen, smaksäkerheten och självförtroendet. Jag är mästerkock i mitt eget kök:) En hel del av den mat jag lagar och lägger upp ser kanske ut som en flygplansolycka men det smakar oftast gott. Jag lagar oftast enkel mat som ska passa hela familjen, både till vardag och helg. Det är lättast så. Det får inte heller ta för lång tid. God mat behöver inte ta lång tid att laga tycker jag. Någon av helgerna som passerade lagade jag till denna laxen med soltorkad tomat, vitlök, fetaost och potatismos till. Väldans gott om jag får säga det själv. Flygplansolycka skulle nog Mannerström tycka:) Ugnsbakad lax med fetaost och soltorkad tomat 4 portionsbitar lax, ca 125g per portion ca 5 st soltorkade tomater i olja 1-2 vitlöksklyftor 100 g fetaost 2 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Skär ett snitt längs med hela biten (inte rakt igenom). Smula fetaosten och lägg i fickan. Mixa tomat och viltöksklyftor. Blanda med creme fraiche och grädde i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt laxen. Baka laxen på 200 grader i ca 15 minuter. Servera med potatismos och sallad.

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Gjorde denna tårtan till min dotters 2-års kalas och den var väldigt uppskattad! Det blir ju så mycket godare när man gör allt själv! Montera gärna tårtan dagen innan så att den hinner safta sig över natten. Men spara dekoreringenmed grädde och bär till samma dag som tårtan ska serveras. 6-8 port. Tårtanslag: 60 gram smör 4 ägg 1 1/2 dl strösocker 3/4 dl mjöl 3/4 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver Rabarberkompott: 5 dl rabarber 2 dl syltsocker med pektin 1 vaniljstång 2 msk vatten Vaniljkräm: 1 1/2 dl standardmjölk 1 1/2 msk socker 2 äggulor 1 1/4 msk maizena 1 vaniljstång 1 dl grädde Garnering: 4 dl vispad grädde 1 ask färska jordgubbar, hallon, smultron eller andra färska bär Citronmeliss Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund ugnsform med löstagbara kanter. Smält smöret och låt svalna. Skilj äggvitor från gulor och vispa vitorna och en tredjedel av sockret med en elvisp. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett fast skum. Vänd ner äggulorna och det smälta smöret i smeten. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i smeten, vänd gärna med en slickepott så att luftigheten behålls. Häll smeten i ugnsformen och grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen, känn efter med en provsticka. Skala och skär rabarbern i centimeterstora bitar, lägg dem i en kastrull med en skårad och urskrapad vaniljstång, vatten och syltsocker. Koka tills rabarbern faller sönder. Låt kallna innan tårtanläggs ihop. Mät upp mjölk, socker, gulor och maizena och lägg en skårad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Häll upp krämen i en bunke och låt svalna. Vispa grädden fluffig men ej för hårt. Vänd ned grädden i den kalla krämen med en slickepott. Montera tårtan när alla delar har svalnat. Dela tårtbotten i tre delar. Bred ut hälfte av kompotten på den understa delen och bred ut hälften av vaniljkrämen över. Lägg på den andra botten och bred på resterande kompott och vaniljkräm. Toppa med det översta tårtlocket. Vispa grädden och lägg den i en spritspåse med tyll. Spritsa grädden runt och ovanpå tårtan. Garnera med delade jordgubbar, bär och citronmeliss.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Så himla gott! Rekommenderar verkligen denna salladen! 4 portioner 2 färska rödbetor 200 g haricoverts (200 g vaxbönor) 2 ägg 1 rödlök 5 små tomater 1 litet huvud romansallad 400-500 g färsk tonfisk 8-10 sardellfiléer 1 näve bladspenat 1/2 dl kapris 20 svarta oliver med kärna 1 citron Salt och peppar Olja till stekning Dressing: 1 msk dijonsenap 1/2 msk rödvinsvinäger 1 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk vatten Salt och peppar Krutonger: 4 skivor vitt formbröd Smör till stekning Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Koka upp en rejäl kastrull med lättsaltat vatten till bönorna. Ansa bönorna i ändarna och blanchera dem snabbt i det kokade vattnet. Ta upp dem med en hålslev och skölj dem i kallt vatten. Skär bönorna på längden. Koka äggen i 7-8 minuter, tills de fortfarande har en krämig gula. Skala och skiva rödlöken tunt och dela tomaterna på mitten. Skölj romansalladen och bryt den i bitar, låt den rinna av på en handduk. Kantskär formbrödet och skär det i tärningar. Stek krutongerna frasiga och gyllenbruna i smör. Hetta upp en panna med lite olja till tonfisken. Halstra tonfisken på hög värme runt om, den ska fortfarande ha en rosa kärna i mitten. Krydda med salt och peppar. Låt tonfisken vila en stund innan den skärs upp i tunna skivor. Skala rödbetorna och skär dem i tunna strimlor. Skala äggen och dela dem i klyftor. Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar. Lägg bönorna i en bunke, slå dressingen över och blanda ner rödlök, tomater, romansallad, spenat, kapris och oliver. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och toppa med tonfisk. Garnera med sardeller, äggklyftor, rödbetsstrimlor och krutonger. Skär citronen i klyftor och servera den till salladen.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. På bilden i hans bok så såg det väldigt knäckigt och gott ut, men tycker att min inte alls blev likadan... men visst blev den ändå god. 6-8 portioner 150 g smör 2 dl vetemjöl 2 dl socker 2 dl havregryn 1 dl ljus sirap 1 nypa salt Fyllning: 500 g skalad späd rabarber 3/4- 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, mät upp övriga ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. Rör ihop allt till en smulig massa, med fingrarna eller en träslev. Skala och skär rabarbern i ca 1 cm långa bitar. Lägg dem i en smord pajform, strö över potatismjöl och socker och blanda väl. Bred ut havresmulet över rabarbern och grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen. Servera pajen ljummen vaniljsås eller gräddglass. Vaniljsås 1 vaniljstång 2 dl mjölk 3 äggulor 1/2 dl strösocker 2 dl grädde Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång, vaniljfrön och socker. Låt stå och dra några minuter. Tillsätt äggulorna och sjud såsen tills den tjocknar (85 grader). Den får inte koka, då blir den grynig. Häll upp såsen i en skål och låt kallna. Vispa grädden fluffig men ej för hård. Fiska upp vaniljstången och vänd ned grädden i den kalla vaniljsåsen. Servera såsen kall till pajen.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från en kokbok av Leif Mannerström som jag hittade hemma hos en kompis. Blev helt okej, inte alls så starkt som jag trodde att det skulle bli med tanke på att det skulle vara 4 st chili i. Som vanligt hoppade jag över koriandern, men du gör som du vill såklart! 4 portioner 600 g lammbog (med ben) 3 gula lökar 5 morötter 4 l vatten 1 purjolök (I knippe koriander) 6 vitlöksklyftor 4 röda chili Smör till stekning 1 msk fisksås 1 tsk sichuanpeppar 1 msk kikkomansoja 1 pkt nudlar Salt och peppar Skala lök och morötter. Skär 1 lök och 1 morot i grova bitar och lägg med lammbogen i vattnet med lite salt och det gröna på purjolöken och stjälkarna på koriandern. Låt koka tills köttet är helt mört och nästan ramlar sönder, ca 2 timmar. Ta upp köttet och sila buljongen. Skala vitlöken och kärna ur chilin. Strimla resterande lökar, purjolök, morötter, chili och vitlök. Fräs i smör i en stor kastrull tillsammans med fisksås, sichuanpeppar och soja. Häll på buljongen (ca 2 liter) och koka upp. Låt koka i 15 minuter. Plocka rent köttet och dela i bitar. Lägg ner i buljongen tillsammans med nudlarna. Smaka av med salt, ev peppar och hackad koriander.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms Husmanskonster av Leif Mannerström. Väldigt god och fräsch sallad! 500-600 g mager kokt rimmad oxbringa Potatissallad: 2 råa rödbetor 1 liten rödlök 2 salladslökar 8-10 kalla kokta potatisar (ca 800 g) 2 nävar späd sallad, tex bladspenat, rucola eller mangold Salt och peppar Vinägrett: 1 1/2 msk dijonsenap 1/2 dl rödvinsvinäger 1/2 dl vatten 1 riven vitlöksklyfta 2 dl mild olivolja Salt och peppar Rör ihop samtliga ingredienser utom oljan till vinägretten i en skål, tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Skala rödbetorna och skiva dem så tunt du kan, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna i iskallt vatten så blir de extra krispiga. Skala rödlöken och skiva den tunt, strimla salladslöken. Skiva potatisen och lägg den i en skål tillsammans med löken. Slå över vinägretten, men spara lite till servering. Häll av rödbetorna i ett durkslag och blanda ner dem och salladen precis innan servering. Smaka av med salt och peppar. Skiva oxbringan tunt och tvärs över fibrerna. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och toppa med skivad bringa. Ringla lite extra vinägrett över.

Källa: mat365.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt