gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

God afton såhär några dagar före jul. Polka och choklad är nog en av mina favorit-smak-kombosar. Och om man bara får välja en julgodis tar jag nog hellre en kola än knäck tror jag. I alla fall så gjorde jag den här fantastiska chokladkolan med polkagriskross på toppen för några dagar sedan. Kanske måste jag göra mer, för nu är den snart slut. Men så blir det väl ibland. Recept från Leif Mannerström Du behöver: 2 dl vispgrädde 3 msk kakao 100 g smör 3 dl strösocker 1 dl sirap 1 krm salt 2 msk flytande glykos 5 polkagrisar (krossade) Gör såhär: – Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. – Tillsätt resten av ingredienserna och koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor. Termometern ska visa 121 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov. – Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm med smörpapper och häll upp kolan i denna. – Låt svalna och strössla över polkagriskross. – Klipp eller skär kolan i "lagom" stora bitar. – Ät. – Sluta ät och spara några till jul.

Källa: kvinnan.blogspot.se

Lika ofta som jag inspireras av kokböcker, inspireras jag av andra matbloggare. Så är det nog för de flesta bloggare och ibland märks det därför på bloggarna. Likadana maträtter kan dyka upp på olika bloggar med korta mellanrum. Så känns det som om det varit med kvällens middag. Hittade makaronipudding hos några av mina favoritbloggar, bland annat hos Mårtenssons kök och Mumsfillibaba . Båda två hade använt sig av Mannerströms recept. Herr Mannerström känns väldigt aktuell just nu, och visst verkar han vara en riktig mysfarbror? Jag använde mig av överbliven julskinka i den här rätten. Kom i år ihåg att frysa ner skinkan efter det att vi tröttnat på den. Har man ingen skinka, eller inte vill ha julskinka i, så går det bra med rökt sidfläsk, vanlig skinka eller bacon. Makaronipudding ca. 6 port 4 dl Idealmakaroner 2 dl vatten 6 dl standardmjölk lite riven muskot 1 tsk socker salt och vitpeppar Koka upp vatten och mjölk, häll i makaronerna och koka dem bara nästan klara. Makaronerna kommer att "koka" klart inne i ugnen. Rör om då och då så det inte kokar över. Tag grytan från värmen och krydda med salt, peppar, muskot och socker. Låt det stå och svalna, under tiden kommer makaronerna att dra åt sig vätskan som är kvar i grytan. Rör om då och då under tiden så det inte klumpar ihop sig. Äggstanning 2 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde 4 ägg salt och svartpeppar Vispa samman alla ingredienserna. 400 g tärnad julskinka 1 fint hackad gul lök 1 strimlad purjolök 3 dl riven smakrik ost, jag tog Kvibille Cheddar Fräs skinkan ett par minuter, tillsätt lök och purjolök och fräs ytterligare någon minut. Rör ner i makarongrytan och blanda samman väl, rör även i 3/4 av osten. Häll det hela i en smord ugnsfast form och häll på äggstanningen. Rör om så att det blandas ordentligt. Strö på resten av den rivna osten och grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter, lägg över aluminiumfolie mot slutet om du tycker att det börjar bli för mörkt. I morgon är det fredag, igen. Tänk vad veckorna går. Det blir en eftermiddag i butiken och sedan färska räkor till kvällen. Min dotter Ella har blivit en riktig gourmand och vi måste nu köpa extra mycket räkor, snabb på att skala är hon också. På lördag är det tjejmiddag hos mig. Jag ska köra temamiddag, men vad temat blir kan jag inte avslöja ännu. Men det ska bli riktigt kul och spännande faktiskt. Hoppas nu bara att det blir så bra som jag föreställt mig... //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Denna sås kan du använda till det mesta, stek, köttbullar, pannbiff och vad du vill där du vill ha en brun gräddsås. Till morgondagens järpar passar den utmärkt. Mannerström skriver att en saftig stek utan en god sås är som kärlek utan kyssar....det ligger nog en del i den metaforen. Här kommer hans recept på en grund gräddsås: Ingredienser: 1 msk mjöl 1 msk smör 4 dl gräddmjölk (3 dl mjölk + 1 dl grädde) 2 dl köttsky 2 msk konc ox. eller kalvfond 1 msk Kikkoman soya ½ msk vinbärsgelé Salt och peppar Gör så här: Hetta upp gräddmjölken. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Späd med gräddmjölken innan blandningen tar färg. Vispa till en slät sås och späd vidare med köttsky och fon. Smaksätt med soya, gelé, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i ca 10 min under vispning.

Källa: nylagat.blogspot.se

Jag var på mätmässan i lördags och det var helt fantastiskt. Jag var lika ivrig som ett barn på julafton. Vi kom dit när det öppnade och lämnade stället 6 timmar senare när alla andra var där. I slutet var det så mycket folk att det knappt gick att andas. Jag fick så mycket inspiration och idéer och jag kan säga att detta var en av de bästa dagarna i mitt liv. Mat är det bästa jag vet, jag tänker alltid på mat, vad jag ska baka eller laga, hur jag ska göra det, vad det ska innehålla, hur blir resultatet... Ja, osv.... Att få tillbringa en hel dag bland matentusiaster, lyxiga ostar, fantastisk choklad, goda viner och spännande smakkombinationer är mer än vad jag kan begära. Det har aldrig känts så här bra att slösa pengar. Det var värt varje krona. Roligaste var nog att få se Leif Mannerström prata om mat. Han var precis som man förväntar sig. Några deltagare från Sveriges mästerkock var där och helt plötsligt blev det en tävling. Dom lagade lax och vi fick vara "juryn", tyvärr är jag fiskallergiker och fick inte ens smaka på de fantastiska laxrätterna...Resten av dagen spenderades med att smaka på allt som fanns där, här kommer lite bilder. En arg Leif En glad Leif Smakar på lammlever (En delikatess enligt alla kockar), håller tyvärr inte med. Riktigt kämpigt att få i mig detta, övning ger färdighet eller hur? En fin Jossa Mästerkocks deltagare och Leif som kramas Nu blev det plötsligt tävling och här lagas det lax Det här fick jag med mig från Matmässan Riktig choklad, fantastiskt gott Lyxiga godisar med smak av lime/vitchoklad samt nötter Fantastisk goda kex Bovete skorpor, lite nyttigare och jätte gott med god smak av kardemumma En helt otroligt god marmelad som blir som en upplevelse ihop med Gruyéreost Favorit mjölet

Källa: sottsaltochsurdeg.blogspot.se

Omelett med dillstuvning och räkor Jag och Algot startade dagen med att åka och shoppa lite kläder till honom och sedan veckohandlade vi, så nu är kylskåpet fullt med mat igen. Det blir lite frysrensning den här veckan för jag måste göra plats i frysen för alla julsaker som ska förberedas och frysas in. Det är ju nästan så att nedräkningen till jul har börjat. Jag gillar verkligen julen och jag längtar redan! Till lunch idag fick jag och Algot en omelett med dillstuvning och räkor. Den blev jättegod och jag var faktiskt lite förvånad att Algot också gillade den. Jag avskydde räkor när jag var liten (jag avskyr fortfarande att skala dem) men han verkar gilla dem. För några år sedan gjorde Leif Mannerström en räkomelett i tv-programmet "Mästerkocken" och ända sedan dess har jag varit sugen på att prova att göra en själv. Sen såg jag att Victoria hade gjort en fin omelett med liknande smaker för ett tag sedan och då blev jag påmind om att jag skulle testa detta. På eftermiddagen idag gjorde jag och Algot några chokladbollar som vi ska bjuda Magnus på när han kommer hem från jobbet. Det är alltid kul att ha något gott att se framemot. OMELETT MED DILLSTUVNING OCH RÄKOR 2 pers Omelett: 4 ägg 4 msk vatten Salt och vitpeppar Dillstuvning: 2 dl vispgrädde 0,5 msk skaldjursfond 1 msk dill En klick smör Dekoration: Räkor Gör så här: Omelett: Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål med en gaffel. Häll smeten i en stekpanna (min stekpanna hade en diameter på 20 cm) och stek på medelvärme, rör gärna lite försiktigt i botten i början. Lägg på ett lock och låt omeletten stekas klart, den är färdig när ovansidan stelnat. Dillstuvning: Koka upp vispgrädde och fond och rör ibland. Låt stuvningen koka 10-15 minuter tills den tjocknat. Ha i en klick smör och dill. Häll stuvningen över den färdiga omeletten. Dekorera med nyskalade räkor. Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Källa: vardagfest.blogspot.se

Söndagsmiddag söndag, 2 oktober 2011 vid 17:39 Hittade ett recept häromdagen som jag blev nyfiken på att laga: Mannerströms fiskburgare. Det var även lätt att göra om det så det funkar för lchf:are. Idag lagade jag det efter konstens alla regler och hittade dessutom ett lchf-recept på Hamburgerbröd som jag bakade. Gjorde dubbel sats burgare och 8 stycken hamburgerbröd. Att baka enligt lchf är löjligt enkelt och snabbt. Inget jäsande och inget knådande, bara röra ihop och in i ugnen! Fiskburgare a la Mannerström 4 portioner 400 g torskfärs 200 g laxfärs 1 knippe finskuren gräslök 2 äggulor chilli efter tycke och smak smör till stekning salt & peppar Till servering: salladsblad eller späda rödbetsblad 1 liten rödlök tomat räksallad (Se nedan) Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Forma fyra stora burgare. Stek dem i rikligt med smör i en het stekpanna 3-4 minuter på varje sida tills de fått fin färg och är färdiga. Lägg upp salladsblad, fiskburgare och rödlök i lager. Toppa med en rejäl klick räksallad. Räksallad 100 g skalade räkor 1 dl majonäs 1 dl gräddfil 1 tsk dijonsenap 2 msk fint skuren dill 2 msk fint skuren gräslök salt & peppar Blanda först ihop alla ingredienser förutom räkorna. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ned räkorna och låt dra i kylskåp i några timmar. I orginalreceptet ska det ju serveras med hamburgerbröd och som lchf-are så äter jag ju inte bröd men hittade följande recept på just hamburgerbröd och kommer testa att baka dessa. Dubbel sats eftersom det bara räcker till två hambugerbröd annars: Ingredienser: 1 ägg 1 dl vatten 1 dl riven ost 1 dl pofiber 1 msk fiberhusk 1/2 tsk bakpulver salt sesamfrö Gör så här Blanda allt utom sesamfrön låt svälla i 20 min Forma 2 st bullar tryck dit sesamfrö på toppen Grädda i ugnen 200grader i 20 min.

Källa: startarom.blogspot.se

En laddning julköttbullar är nu klara och ligger i frysen i väntan på att plockas fram till julbordet på självaste dopparedagen. För att göra det lite smidigare att steka en så stor laddning med små julköttbullar steker jag dem hastigt runt om på hög värme så de får stekyta, lägger dem på en ugnsfastplåt och låter dem steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter. Julköttbullar 12 bufféportioner 1 kg nötfärs 2 små gula lökar 2 ägg 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 dl matlagningsgrädde 2 msk skånsksenap 4msk ströbröd Gör så här Skala och finhacka löken Fräs löken i lite matfett Blanda ströbröd och matlagningsgrädde och låt svälla minst 10 minuter Rör sedan ner ägg, lök, senap, salt och peppar Lägg i köttfärsen och blanda samman så det precis blir väl blandat Forma färsen till små jämna bullar Stek bullarna hastigt runt om på hög värme så de får stekyta Lägg dem sedan på en ugnsfastplåt och låt dem steka färdigt i ugnen i 2oo grader i ca 10 minuter Jag undrar hur Mannerström gör sina julköttbullar?

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Vi tänkte ha lite återbrukstema här på bloggen under några veckor med flera recept och inlägg på temat "släng inte..." (se etiketten "rester" för fler sådana tips/inlägg). Häromdagen gjorde vi nämligen räksoppa på räkskal som vi sett till att spara i frysen, både sedan vi ätit rätter med naturella räkor, samt sedan vi köpt rökta räkor i hamnen i Grisslehamn i våras och sedan vi grillat sweetchili och citrongräsmarinerade räkor i somras. Varje gång har vi helt enkelt samlat räkskal i en skål, tagit en fryspåse, stoppat ner räkskalen, knutit igen och stoppat i frysen. Nu tog vi fram dem och hällde de direkt i en stor kastrull för att snabbt koka med i buljongen till soppan. Räkskalen fräser med fryst dill och buljong Vi utgick ifrån ett recept av Leif Mannerström som vi hittat på nätet, men det hade absurt mycket grädde i sig så vi drog ner rätt kraftigt på den och ökade på med buljong och vin. Inspirerade av våra chili- och citrongräsmarinerade räkskal hade vi dessutom i rejält med Renée Voltaires chili-citrongräsbuljong och det blev en riktigt god soppa med lite sting i! Säkert kan man utesluta grädde om man kan tänka sig en lite tunnare soppa, eller ersätta med matlagningsgrädde. Räksoppa garnerad med citrongräs, räkor bredvid Räksoppa med citrongräs och chili 4 lunchportioner Räkskal från minst 500 g räkor (vi hade säkert det dubbla) 1 gul lök 1 fänkål 2 msk tomatpuré 2 dl vitt vin 1 liter vatten fiskbuljong ifall ni har, annars lantbuljong 2 msk Renée Voltaire citrongräs- och chili buljong (eller färsk chili och citrongräs) 1 tsk salt svartpeppar dill 1 dl hackad (går bra med fryst hackad dill) 2 dl grädde Färska räkor ca 1 dl/ portion Fräs räkskalen i olja i några minuter, lite längre om de var frusna från början. Hacka under tiden lök och fänkål i små bitar. Fräs även dessa i olja med räkskalen tills de är lite mjuka. Tillsätt tomatpuré, vatten, buljong, buljong, salt och peppar samt dill. Koka upp och låt koka i drygt 10 minuter. Sila nu bort alla skal och grönsaksbitar, använd en finmaskig sil, troligtvis får ni tömma silen flera gånger under silningen. Tillsätt grädden, koka upp soppan och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Vill man spara soppan kan man kyla ner den nu och sedan värma i kastrull. Vid servering - klipp gärna lite extra citrongräs över, servera med ca 1 dl färska räkor i en skål bredvid så att man kan tillsätta strax innan man äter. Vitlöksbröd passar nog bra till! Övrigt: testa att utesluta grädde helt eller ersätta med havreprodukt för mjölkfrisoppa. Innehåller inte gluten (kontrollera buljonger!).

Källa: parimatlagning.blogspot.se

Helgen är till ända och vi ska sätta oss med spänning framför Hockey VM och finalen mellan Sverige och Finland och vad kan då smaka bättre är redig husmanskost? Idag var en sån där perfekt dag för husman, kallt och ruggigt ute och ingen lust att grilla alls. Det blir helt enkelt vår favorit-falukorvslåda med ett fluffigt potatismos. Receptet kommer från min favoritbok ”Husmanskost” av Leif Mannerström. Det luktar helt sagolikt i köket när man lagar denna rätt och smakerna bara gifter sig i munnen...så för mig är detta helt klart en blommig falukorv. Ingredienser till 4 personer 800 g Falukorv 1 purjolök Heinz chilisås sötstark senap 1 kruka färsk timjan 4 hela saltgurka 1 gul lök 10 cocktailtomater 3 dl grädde peppar Mos Potatis mjölk smör salt & peppar Skär lök, purjo och tomater grovt och lägg i en smord form. Skär falukorven i 4 delar och snitta varje. Vik upp och bred på senap och chilisås. Skär saltgrukan i stänger och lägg över korven. Ringla över grädde, hackad timjan och lite ost. Gratinera i 200 grader ca 30 min. Moset... Salta potatisen rejält och koka. Pressa potatisen, tillsätt 125g smällt smör och mjölk tills det blir en bra konsistens på moset. Salta, peppra och sockra efter behov. Tillsätt till sist färsk hackad timjan. En underbar låda för alla falukorvsälskare!

Källa: linasmatresa.blogspot.se

Nu till sommaren tycker jag att paj är en perfekt rätt och man kan göra paj på i stort sett allt. När jag lagar mat är fräscha råvaror A och O. Jag är inte mycket för halvfabrikat, det går givetvis inte undvika till 100%, men jag försöker så gott det går. När jag lagar mat går jag sällan efter recept och när jag väl gör det så improviserar jag en hel del. Ofta när jag lagat efter recept tycker jag det saknas kryddor och smaken blir för mesig och det är sällan man blir helt nöjd utan att få krydda till det lite extra. Det bästa är helt enkelt att känna sig fram och smaka av mycket och ofta, då lyckas man bäst. Men det finns en kokbok jag verkligen kan rekommendera, som jag lagar mycket ur, då jag älskar husman och det är Husmanskost av Leif Mannerström. Nu till ämnet paj...Till helgen ska jag till Skåne och hälsa på en av mina bästa väninnor som tråkigt nog är på väg att flytta till Mora, så det blir en sista helg tillsammans innan flyttlasset går, sen kommer det gå längre tid mellan våra träffar. För att underlätta i all flyttstädning tänkte jag ta med mig två goda pajer och lite annat gott så vi kan fokusera på annat än matlagning. Paj 1 - Läcker Räkpaj Ingredienser 500 g Färska Räkor 200 g Västerbottenost 1 msk Bruschetta och Pesto torrkryddor från Oil & Vinegar , Pajdeg 100 g smör 3 dl vetemjöl 1 ägg Degen görs enklast i matberedaren. Ägget gör att den lossnar lättare från formen och är lättare att arbeta med, men vill man ha en sprödare deg byter man ägget mot 2-3 msk vatten. Äggstanning 3 ägg. 2 dl mjölk 1 dl grädde salt o peppar Kryddorna blandas i vatten tills blandningen får en tjock koncistens. Blanda i räkor och ost. Låt stå och dra till sig lite. Häll i räkblandningen i pajskalet som förgräddats 10 min i 200 grader. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin färg. Känn gärna med en potatissticka om den stelnat...då är den klar! Paj 2 - Härlig Ansjovispaj Ingredienser 1 sats pajdeg 300g Västerbottenost 1 gul lök 1 liten burk ansjovis Äggstanning 3 ägg 3dl mjölk salt och peppar Hacka och stek löken tills den blir glansig utan att brynas. Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader. Lägg i löken och hackad ansjovis och toppa med 2 dl riven västerbottenost. Häll i ansjovisspadet i äggstanningen, vispa ihop och slå över fyllningen. Grädda mitt i ugn tills pajen får fin färg och har stelnat. Klart för servering. Jag brukar servera dessa pajer med grovt hackad, helt naturell isbergsallad och cocktailtomater. Räkskalen kokar jag ner till en fond som jag använder till soppor och grytor.

Källa: linasmatresa.blogspot.se

Kyckling på fredag det blev det idag. Det här receptet tar sin lilla tid, men sååå gott det blev! Såsen är fantastisk. Tyvärr hade jag köpt en kruka dragon, och det var nog för lite. Lyxlagats Favoritkyckling med dragon Dragonkyckling 4 portioner Kyckling 1 kg kycklinglår 2 gula lökar 2 morötter 2 dl vitt vin, torrt 1 knippe färsk dragon 2 lagerblad 10 vitpepparkorn Salt Sås 2 dl vispgrädde 1 msk dijon 3 dl crème fraiche 2 msk vitvinsvinäger 1 knippe färsk dragon salt och peppar Grönsaker 2 morötter 2 palsternackor 4 potatisar 2 salladslökar Mannerström gör detta med dragonvinäger. Har ni det så byt ut vitvinsvinägern. Man kan även göra detta på en hel kyckling om man föredrar det. Njut idag en mörk weissbier med härlig knäckton tillsammans med Cornelis underbara verk. Kycklingen Skölj kycklingen väl och lägg i en gryta. Slå på vatten så att det precis täcker och koka upp. Skumma av. Skala och skär ner morötter och lök. Slå på vin, vitpeppar, dragon och 1 tsk salt. Sjud sakta i ca 30 minuter. Lyft ur kycklingen och lägg i folie så den hålls varm. Grönsakerna Skala och skär morötterna och palsternackorna i stavar. Skala och klyfta potatisarna. Ansa och skiva salladslökarna. Koka dem på gränsen till klara i kycklingbuljongen. Lyft ur och håll varma. Såsen Reducera spadet under kraftigt kokande tills ca 1/2 liter är kvar. Smaka av sältan. Silja spadet genom en finmaskig sil och häll sedan tillbaka i grytan. Tillsätt grädde, dijon och cème fraiche. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ge såsen en rik syrlighet med vinägern. Plocka blad från dragonkvistarna och finhacka. Vänd ner i såsen. Lägg upp kycklingen på ett stort fat, lägg på grönsakerna och häll över såsen. Posted in: glutenfritt , kyckling Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Enkelt att göra och gott! Så gott att jag nästan glömde bort att ta en bild, hög in i maten direkt! 4 portioner 4 portioner kall potatismos (eller enligt recept nedan) Ströbröd Smör till stekning Potatismos: 800-1000 g potatis av mjölig sort 1 1/2 dl mjölk 2 msk smör Salt Vitpeppar Lite muskotnöt Rårörda lingon: 4 dl lingon 1 dl socker Till servering: Stekt fläsk eller bacon Färsk persilja Ev rivna morötter Om du inte har sparat potatismos så gör mos enligt receptet i god tid innan servering. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt den ånga av. Krossa potatisen direkt i kastrullen med en potatisstöt. Värm mjölken och rör ner den i potatisen lite i taget. Vispa moset fluffigt för hand eller med elvisp. Tillsätt smöret, smaka av med salt, peppar och lite riven muskotnöt. Låt moset kallna. Rör lingonen med socker tills sockerkornen har lösts upp. Forma bullar av moset och platta till dem, vänd dem i ströbröd. Stek dem på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna. Servera potatisbullarna nystekta med lingon och stekt rimmat fläsk eller bacon. Dekorera med ett par kvistar färsk persilja. Rivna morötter är också gott till.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Så himla gott! Rekommenderar verkligen denna salladen! 4 portioner 2 färska rödbetor 200 g haricoverts (200 g vaxbönor) 2 ägg 1 rödlök 5 små tomater 1 litet huvud romansallad 400-500 g färsk tonfisk 8-10 sardellfiléer 1 näve bladspenat 1/2 dl kapris 20 svarta oliver med kärna 1 citron Salt och peppar Olja till stekning Dressing: 1 msk dijonsenap 1/2 msk rödvinsvinäger 1 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk vatten Salt och peppar Krutonger: 4 skivor vitt formbröd Smör till stekning Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Koka upp en rejäl kastrull med lättsaltat vatten till bönorna. Ansa bönorna i ändarna och blanchera dem snabbt i det kokade vattnet. Ta upp dem med en hålslev och skölj dem i kallt vatten. Skär bönorna på längden. Koka äggen i 7-8 minuter, tills de fortfarande har en krämig gula. Skala och skiva rödlöken tunt och dela tomaterna på mitten. Skölj romansalladen och bryt den i bitar, låt den rinna av på en handduk. Kantskär formbrödet och skär det i tärningar. Stek krutongerna frasiga och gyllenbruna i smör. Hetta upp en panna med lite olja till tonfisken. Halstra tonfisken på hög värme runt om, den ska fortfarande ha en rosa kärna i mitten. Krydda med salt och peppar. Låt tonfisken vila en stund innan den skärs upp i tunna skivor. Skala rödbetorna och skär dem i tunna strimlor. Skala äggen och dela dem i klyftor. Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar. Lägg bönorna i en bunke, slå dressingen över och blanda ner rödlök, tomater, romansallad, spenat, kapris och oliver. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och toppa med tonfisk. Garnera med sardeller, äggklyftor, rödbetsstrimlor och krutonger. Skär citronen i klyftor och servera den till salladen.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från en kokbok av Leif Mannerström som jag hittade hemma hos en kompis. Blev helt okej, inte alls så starkt som jag trodde att det skulle bli med tanke på att det skulle vara 4 st chili i. Som vanligt hoppade jag över koriandern, men du gör som du vill såklart! 4 portioner 600 g lammbog (med ben) 3 gula lökar 5 morötter 4 l vatten 1 purjolök (I knippe koriander) 6 vitlöksklyftor 4 röda chili Smör till stekning 1 msk fisksås 1 tsk sichuanpeppar 1 msk kikkomansoja 1 pkt nudlar Salt och peppar Skala lök och morötter. Skär 1 lök och 1 morot i grova bitar och lägg med lammbogen i vattnet med lite salt och det gröna på purjolöken och stjälkarna på koriandern. Låt koka tills köttet är helt mört och nästan ramlar sönder, ca 2 timmar. Ta upp köttet och sila buljongen. Skala vitlöken och kärna ur chilin. Strimla resterande lökar, purjolök, morötter, chili och vitlök. Fräs i smör i en stor kastrull tillsammans med fisksås, sichuanpeppar och soja. Häll på buljongen (ca 2 liter) och koka upp. Låt koka i 15 minuter. Plocka rent köttet och dela i bitar. Lägg ner i buljongen tillsammans med nudlarna. Smaka av med salt, ev peppar och hackad koriander.

Källa: mat365.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt