gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Valborgsmässoafton & mys med god middag hemma i Spånga med underbara maken. En fräsch vårmeny med insperation från Leif Mannerström, tack Leif för en underbart god sås. Såsen är gjord "smalare" men är ändå den stora points källan i denna rätten, men eftersom fisk är så slankt så funkar det till en lyxig middag. Supergott! Toast skagen 3 propoints 2 portioner 100 gram skalade räkor 1 msk fettfri majonnäs 1 msk fraiche 5% Pressad citron Hackad dill Sat & vitpeppar 2 skivor rost bröd Blanda grovt delade räkor med allt och ställ svalt en stund. Rosta bröd och toppa med röra & en dillkvist. För den som gillar det ta även med lite hackad rödlök. Stekt torskrygg med Sandefjordsmör a´la Mannerström, men lite smalare 15 propoints 4 portioner 600 gram torskrygg 1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15% 150 gram smör 1 msk citronsaft 2 msk finhackad persilja salt & peppar 8 st Kokt potatis Smörj en ugnsform och salta & peppra fisken, stek torsken i ugn på ca 150 grader i 15 minuter tills den når en temperatur av 56 grader. Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering. Servera torsken med kokt potatis, sparris & sandefjordssmöret. Jordgubbar med vaniljglass 2 propoints 2 portioner Färska jordgubbar 2 dl lättglass vanilj max 6% Ät & njut precis som det är Ha en trevlig Valborg alla härliga människor!

Källa: gourmet-light.blogspot.se

God afton såhär några dagar före jul. Polka och choklad är nog en av mina favorit-smak-kombosar. Och om man bara får välja en julgodis tar jag nog hellre en kola än knäck tror jag. I alla fall så gjorde jag den här fantastiska chokladkolan med polkagriskross på toppen för några dagar sedan. Kanske måste jag göra mer, för nu är den snart slut. Men så blir det väl ibland. Recept från Leif Mannerström Du behöver: 2 dl vispgrädde 3 msk kakao 100 g smör 3 dl strösocker 1 dl sirap 1 krm salt 2 msk flytande glykos 5 polkagrisar (krossade) Gör såhär: – Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. – Tillsätt resten av ingredienserna och koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor. Termometern ska visa 121 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov. – Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm med smörpapper och häll upp kolan i denna. – Låt svalna och strössla över polkagriskross. – Klipp eller skär kolan i "lagom" stora bitar. – Ät. – Sluta ät och spara några till jul.

Källa: kvinnan.blogspot.se

Jag gillar verkligen smoothies! Just nu är det turkisk yoghurt som gäller som bas. Det är krämigt, syrligt och mättande. Tillsammans med frukter och bär, ibland utspätt med mjölk eller äppeljuice och ibland med lite vaniljsocker så är det lätt att mixa ihop ljuvliga smaker. En smoothie slinker gärna ner som frukost då jag är trött och lat på morgnarna - i alla fall när det är arbetsdag :-) Perfekt att göra i ordning och hälla upp i en shaker och sedan smutta på medan jag kollar mailen på morgonen. Med frysta bär i från början så har smoothien hunnit bli lagom i temperatur under transporten till jobbet, jag gillar inte när den är iskall... I en frukostsmoothie har jag gärna banan som mättar och ger bra energi. På kvällen är det gott med en smoothie som känns lite mer som dessert, med färska bär och lite vaniljsocker. En smoothie är ett bra sätt att få i sig frukt och bär. Sådär. Nu har jag hyllat tillräckligt! Två glas jordgubbssmoothie med turkisk yoghurt och vanilj 3 dl turkisk yoghurt 1 liter färska jordgubbar, snoppade Ca 1/2 msk vaniljsocker Bottna mixerkannan med yoghurt. Lägg i jordgubbarna som inte behöver delas. När de är färska blir de finfördelade direkt. Mixa och smaka av med vaniljsocker. Använd bara lite socker om du vill ha kvar syran från yoghurten. Häll upp i glas och servera. Jag använde alla jordgubbar i smoothien, ville inte offra något till garnering. Men renset från snoppningen (kan man säga så?) gick ju bra att använda! De färska jordgubbarna från Finnerödja var sååå goda! Det var svårt att låta bli dem innan de hamnade i mixerkannan... Yoghurt i botten, på med jordgubbar och mixa! Smaka av med vaniljsocker. Riktigt lyxigt att suga i sig efter maten en måndagskväll. Middagen blev hemtrillade köttbullar med stuvade makaroner. Blev bara SÅ sugen... En del krejvar efter choklad, jag krejvar efter mackisar och köttbullar :-) Det tar faktiskt inte så lång tid att göra sina egna köttbullar. Mina är inspirerade av mammas recept. Jag använder gärna gul finhackad lök i köttbullarna som jag fräser i smör innan. På det sättet släpper de vätskan och "krymper". Med rå lök i smeten så bildas lätt små håligheter när vätskan släpper från den råa löken, för att inte tala om att lökbitarna lättare trillar ur. Men det är inte dödsviktigt - ibland kör jag på rå lök också. Makaroner stuvar jag ganska slaviskt efter receptet på förpackningen med gammeldags mackisar, med tillägget att jag har i en nypa socker. Om Mannerström säger att man ska göra så - då gör jag det :-) Fler recept från helgens grillfest kommer, måste bara hinna kolla igenom bilderna, sortera och plita ihop texterna. Det är lite meck men håll ut :-) Avslutar med en naturbild tagen av Mannen på landet. Fjärilar är så fina! Här har han lyckats fånga två fjärilar i en smäll.. Ha en fin tisdag!

Källa: lottakruse.blogspot.se

Rimmad torskrygg med sandefjordsmör Mannerström lagade till och de tävlande i Sveriges mästerkock skulle kopiera. Det gjorde jag också! Så här gick det till när jag lagade till min variant. Rimmad torskrygg med sandefjordsmör 2 pers 350-400 gram torskrygg smör 1 liten morot 1/4 purjolök 1 dl grädde 1 dl créme fraiche 100 gram smör 1/2 citron 1 tsk - 1 msk söt senap rejält med hackad gräslök salt och peppar Gör så här: Skär torsken i portionsbitar och lägg den i saltat vatten i en halvtimme. Vattnet ska vara som salt havsvatten ungefär. Torka av torsken och lägg den i en ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå. sätt in i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 47 grader. Strimla morot och purjo fint och ge det ett snabbt uppkok i lte lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp grädde och créme fraiche och låt det puttra lite. Sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält. Pressa i saften av en halv citron. Värm försiktigt igen. Smaka av med senap, salt och peppar. Blanda sist i gräslöken. Red med lite såsredning om det behövs. Servera med kokt potatis och toppa torsken med morot och purjo.

Källa: morkomat.blogspot.se

Denna sås kan du använda till det mesta, stek, köttbullar, pannbiff och vad du vill där du vill ha en brun gräddsås. Till morgondagens järpar passar den utmärkt. Mannerström skriver att en saftig stek utan en god sås är som kärlek utan kyssar....det ligger nog en del i den metaforen. Här kommer hans recept på en grund gräddsås: Ingredienser: 1 msk mjöl 1 msk smör 4 dl gräddmjölk (3 dl mjölk + 1 dl grädde) 2 dl köttsky 2 msk konc ox. eller kalvfond 1 msk Kikkoman soya ½ msk vinbärsgelé Salt och peppar Gör så här: Hetta upp gräddmjölken. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Späd med gräddmjölken innan blandningen tar färg. Vispa till en slät sås och späd vidare med köttsky och fon. Smaksätt med soya, gelé, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i ca 10 min under vispning.

Källa: nylagat.blogspot.se

Kyckling på fredag det blev det idag. Det här receptet tar sin lilla tid, men sååå gott det blev! Såsen är fantastisk. Tyvärr hade jag köpt en kruka dragon, och det var nog för lite. Lyxlagats Favoritkyckling med dragon Dragonkyckling 4 portioner Kyckling 1 kg kycklinglår 2 gula lökar 2 morötter 2 dl vitt vin, torrt 1 knippe färsk dragon 2 lagerblad 10 vitpepparkorn Salt Sås 2 dl vispgrädde 1 msk dijon 3 dl crème fraiche 2 msk vitvinsvinäger 1 knippe färsk dragon salt och peppar Grönsaker 2 morötter 2 palsternackor 4 potatisar 2 salladslökar Mannerström gör detta med dragonvinäger. Har ni det så byt ut vitvinsvinägern. Man kan även göra detta på en hel kyckling om man föredrar det. Njut idag en mörk weissbier med härlig knäckton tillsammans med Cornelis underbara verk. Kycklingen Skölj kycklingen väl och lägg i en gryta. Slå på vatten så att det precis täcker och koka upp. Skumma av. Skala och skär ner morötter och lök. Slå på vin, vitpeppar, dragon och 1 tsk salt. Sjud sakta i ca 30 minuter. Lyft ur kycklingen och lägg i folie så den hålls varm. Grönsakerna Skala och skär morötterna och palsternackorna i stavar. Skala och klyfta potatisarna. Ansa och skiva salladslökarna. Koka dem på gränsen till klara i kycklingbuljongen. Lyft ur och håll varma. Såsen Reducera spadet under kraftigt kokande tills ca 1/2 liter är kvar. Smaka av sältan. Silja spadet genom en finmaskig sil och häll sedan tillbaka i grytan. Tillsätt grädde, dijon och cème fraiche. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ge såsen en rik syrlighet med vinägern. Plocka blad från dragonkvistarna och finhacka. Vänd ner i såsen. Lägg upp kycklingen på ett stort fat, lägg på grönsakerna och häll över såsen. Posted in: glutenfritt , kyckling Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Jag var på mätmässan i lördags och det var helt fantastiskt. Jag var lika ivrig som ett barn på julafton. Vi kom dit när det öppnade och lämnade stället 6 timmar senare när alla andra var där. I slutet var det så mycket folk att det knappt gick att andas. Jag fick så mycket inspiration och idéer och jag kan säga att detta var en av de bästa dagarna i mitt liv. Mat är det bästa jag vet, jag tänker alltid på mat, vad jag ska baka eller laga, hur jag ska göra det, vad det ska innehålla, hur blir resultatet... Ja, osv.... Att få tillbringa en hel dag bland matentusiaster, lyxiga ostar, fantastisk choklad, goda viner och spännande smakkombinationer är mer än vad jag kan begära. Det har aldrig känts så här bra att slösa pengar. Det var värt varje krona. Roligaste var nog att få se Leif Mannerström prata om mat. Han var precis som man förväntar sig. Några deltagare från Sveriges mästerkock var där och helt plötsligt blev det en tävling. Dom lagade lax och vi fick vara "juryn", tyvärr är jag fiskallergiker och fick inte ens smaka på de fantastiska laxrätterna...Resten av dagen spenderades med att smaka på allt som fanns där, här kommer lite bilder. En arg Leif En glad Leif Smakar på lammlever (En delikatess enligt alla kockar), håller tyvärr inte med. Riktigt kämpigt att få i mig detta, övning ger färdighet eller hur? En fin Jossa Mästerkocks deltagare och Leif som kramas Nu blev det plötsligt tävling och här lagas det lax Det här fick jag med mig från Matmässan Riktig choklad, fantastiskt gott Lyxiga godisar med smak av lime/vitchoklad samt nötter Fantastisk goda kex Bovete skorpor, lite nyttigare och jätte gott med god smak av kardemumma En helt otroligt god marmelad som blir som en upplevelse ihop med Gruyéreost Favorit mjölet

Källa: sottsaltochsurdeg.blogspot.se

En laddning julköttbullar är nu klara och ligger i frysen i väntan på att plockas fram till julbordet på självaste dopparedagen. För att göra det lite smidigare att steka en så stor laddning med små julköttbullar steker jag dem hastigt runt om på hög värme så de får stekyta, lägger dem på en ugnsfastplåt och låter dem steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter. Julköttbullar 12 bufféportioner 1 kg nötfärs 2 små gula lökar 2 ägg 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 dl matlagningsgrädde 2 msk skånsksenap 4msk ströbröd Gör så här Skala och finhacka löken Fräs löken i lite matfett Blanda ströbröd och matlagningsgrädde och låt svälla minst 10 minuter Rör sedan ner ägg, lök, senap, salt och peppar Lägg i köttfärsen och blanda samman så det precis blir väl blandat Forma färsen till små jämna bullar Stek bullarna hastigt runt om på hög värme så de får stekyta Lägg dem sedan på en ugnsfastplåt och låt dem steka färdigt i ugnen i 2oo grader i ca 10 minuter Jag undrar hur Mannerström gör sina julköttbullar?

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Jag skulle testa att göra räksoppa när man använder räkskalen och gör fonden utav den. Främst för att jag avskyr hur de färdiga räk- och fiskfonderna smakar. Så sist jag skalade räkor kokade jag fond på räkskalen som jag sedan frös ner i en stor burk i frysboxen. Leif Mannerströms räksoppa (4 portioner) 600 g färska räkor 2 msk olivolja 1 st finhackad gul lök 1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g) 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde ev lite cognac salt och nymalen peppar efter smak 1 knippe dill, finskuren, till garnering Gör så här: Skala räkorna och lägg skalen i en stor kastrull. Ställ räkorna svalt så länge. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. Sila. Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Häll i grädde och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Lägg räkorna i skålar och garnera med dill, häll över soppan. Servera räksoppan direkt, rykande het! Fast jag garnerade med dill på toppen, alla i familjen gillar inte det. Jag hade en mycket villig hjälpreda, hon rörde om i soppan och jag fick försöka hålla henne från att äta upp räkorna så gott det gick. Vi smakade av soppan och hon tyckte att den var mums. Så skulle vi äta och då var det inte lika intressant längre. Bröd och mjölk. Ena pojken flydde fältet i vanlig ordning och den andra satt och tjurade. Jag tyckte att soppan var väldigt god, men lite blaskig och maken höll med mig. Jag borde nog ha rett den lite men det stod ju inte i receptet så det gjorde jag inte. Första gången följer jag alltid receptet. :) Dagens hjälpreda i köket. Här tar hon en liten padd-paus före serveringen. Observera att hon har flätor! Kors i taket till slut fick jag lov att göra såna.

Källa: ninna77.blogspot.se

Helgen är till ända och vi ska sätta oss med spänning framför Hockey VM och finalen mellan Sverige och Finland och vad kan då smaka bättre är redig husmanskost? Idag var en sån där perfekt dag för husman, kallt och ruggigt ute och ingen lust att grilla alls. Det blir helt enkelt vår favorit-falukorvslåda med ett fluffigt potatismos. Receptet kommer från min favoritbok ”Husmanskost” av Leif Mannerström. Det luktar helt sagolikt i köket när man lagar denna rätt och smakerna bara gifter sig i munnen...så för mig är detta helt klart en blommig falukorv. Ingredienser till 4 personer 800 g Falukorv 1 purjolök Heinz chilisås sötstark senap 1 kruka färsk timjan 4 hela saltgurka 1 gul lök 10 cocktailtomater 3 dl grädde peppar Mos Potatis mjölk smör salt & peppar Skär lök, purjo och tomater grovt och lägg i en smord form. Skär falukorven i 4 delar och snitta varje. Vik upp och bred på senap och chilisås. Skär saltgrukan i stänger och lägg över korven. Ringla över grädde, hackad timjan och lite ost. Gratinera i 200 grader ca 30 min. Moset... Salta potatisen rejält och koka. Pressa potatisen, tillsätt 125g smällt smör och mjölk tills det blir en bra konsistens på moset. Salta, peppra och sockra efter behov. Tillsätt till sist färsk hackad timjan. En underbar låda för alla falukorvsälskare!

Källa: linasmatresa.blogspot.se

Nu till sommaren tycker jag att paj är en perfekt rätt och man kan göra paj på i stort sett allt. När jag lagar mat är fräscha råvaror A och O. Jag är inte mycket för halvfabrikat, det går givetvis inte undvika till 100%, men jag försöker så gott det går. När jag lagar mat går jag sällan efter recept och när jag väl gör det så improviserar jag en hel del. Ofta när jag lagat efter recept tycker jag det saknas kryddor och smaken blir för mesig och det är sällan man blir helt nöjd utan att få krydda till det lite extra. Det bästa är helt enkelt att känna sig fram och smaka av mycket och ofta, då lyckas man bäst. Men det finns en kokbok jag verkligen kan rekommendera, som jag lagar mycket ur, då jag älskar husman och det är Husmanskost av Leif Mannerström. Nu till ämnet paj...Till helgen ska jag till Skåne och hälsa på en av mina bästa väninnor som tråkigt nog är på väg att flytta till Mora, så det blir en sista helg tillsammans innan flyttlasset går, sen kommer det gå längre tid mellan våra träffar. För att underlätta i all flyttstädning tänkte jag ta med mig två goda pajer och lite annat gott så vi kan fokusera på annat än matlagning. Paj 1 - Läcker Räkpaj Ingredienser 500 g Färska Räkor 200 g Västerbottenost 1 msk Bruschetta och Pesto torrkryddor från Oil & Vinegar , Pajdeg 100 g smör 3 dl vetemjöl 1 ägg Degen görs enklast i matberedaren. Ägget gör att den lossnar lättare från formen och är lättare att arbeta med, men vill man ha en sprödare deg byter man ägget mot 2-3 msk vatten. Äggstanning 3 ägg. 2 dl mjölk 1 dl grädde salt o peppar Kryddorna blandas i vatten tills blandningen får en tjock koncistens. Blanda i räkor och ost. Låt stå och dra till sig lite. Häll i räkblandningen i pajskalet som förgräddats 10 min i 200 grader. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin färg. Känn gärna med en potatissticka om den stelnat...då är den klar! Paj 2 - Härlig Ansjovispaj Ingredienser 1 sats pajdeg 300g Västerbottenost 1 gul lök 1 liten burk ansjovis Äggstanning 3 ägg 3dl mjölk salt och peppar Hacka och stek löken tills den blir glansig utan att brynas. Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader. Lägg i löken och hackad ansjovis och toppa med 2 dl riven västerbottenost. Häll i ansjovisspadet i äggstanningen, vispa ihop och slå över fyllningen. Grädda mitt i ugn tills pajen får fin färg och har stelnat. Klart för servering. Jag brukar servera dessa pajer med grovt hackad, helt naturell isbergsallad och cocktailtomater. Räkskalen kokar jag ner till en fond som jag använder till soppor och grytor.

Källa: linasmatresa.blogspot.se

Lika ofta som jag inspireras av kokböcker, inspireras jag av andra matbloggare. Så är det nog för de flesta bloggare och ibland märks det därför på bloggarna. Likadana maträtter kan dyka upp på olika bloggar med korta mellanrum. Så känns det som om det varit med kvällens middag. Hittade makaronipudding hos några av mina favoritbloggar, bland annat hos Mårtenssons kök och Mumsfillibaba . Båda två hade använt sig av Mannerströms recept. Herr Mannerström känns väldigt aktuell just nu, och visst verkar han vara en riktig mysfarbror? Jag använde mig av överbliven julskinka i den här rätten. Kom i år ihåg att frysa ner skinkan efter det att vi tröttnat på den. Har man ingen skinka, eller inte vill ha julskinka i, så går det bra med rökt sidfläsk, vanlig skinka eller bacon. Makaronipudding ca. 6 port 4 dl Idealmakaroner 2 dl vatten 6 dl standardmjölk lite riven muskot 1 tsk socker salt och vitpeppar Koka upp vatten och mjölk, häll i makaronerna och koka dem bara nästan klara. Makaronerna kommer att "koka" klart inne i ugnen. Rör om då och då så det inte kokar över. Tag grytan från värmen och krydda med salt, peppar, muskot och socker. Låt det stå och svalna, under tiden kommer makaronerna att dra åt sig vätskan som är kvar i grytan. Rör om då och då under tiden så det inte klumpar ihop sig. Äggstanning 2 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde 4 ägg salt och svartpeppar Vispa samman alla ingredienserna. 400 g tärnad julskinka 1 fint hackad gul lök 1 strimlad purjolök 3 dl riven smakrik ost, jag tog Kvibille Cheddar Fräs skinkan ett par minuter, tillsätt lök och purjolök och fräs ytterligare någon minut. Rör ner i makarongrytan och blanda samman väl, rör även i 3/4 av osten. Häll det hela i en smord ugnsfast form och häll på äggstanningen. Rör om så att det blandas ordentligt. Strö på resten av den rivna osten och grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter, lägg över aluminiumfolie mot slutet om du tycker att det börjar bli för mörkt. I morgon är det fredag, igen. Tänk vad veckorna går. Det blir en eftermiddag i butiken och sedan färska räkor till kvällen. Min dotter Ella har blivit en riktig gourmand och vi måste nu köpa extra mycket räkor, snabb på att skala är hon också. På lördag är det tjejmiddag hos mig. Jag ska köra temamiddag, men vad temat blir kan jag inte avslöja ännu. Men det ska bli riktigt kul och spännande faktiskt. Hoppas nu bara att det blir så bra som jag föreställt mig... //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Så himla gott! Rekommenderar verkligen denna salladen! 4 portioner 2 färska rödbetor 200 g haricoverts (200 g vaxbönor) 2 ägg 1 rödlök 5 små tomater 1 litet huvud romansallad 400-500 g färsk tonfisk 8-10 sardellfiléer 1 näve bladspenat 1/2 dl kapris 20 svarta oliver med kärna 1 citron Salt och peppar Olja till stekning Dressing: 1 msk dijonsenap 1/2 msk rödvinsvinäger 1 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk vatten Salt och peppar Krutonger: 4 skivor vitt formbröd Smör till stekning Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Koka upp en rejäl kastrull med lättsaltat vatten till bönorna. Ansa bönorna i ändarna och blanchera dem snabbt i det kokade vattnet. Ta upp dem med en hålslev och skölj dem i kallt vatten. Skär bönorna på längden. Koka äggen i 7-8 minuter, tills de fortfarande har en krämig gula. Skala och skiva rödlöken tunt och dela tomaterna på mitten. Skölj romansalladen och bryt den i bitar, låt den rinna av på en handduk. Kantskär formbrödet och skär det i tärningar. Stek krutongerna frasiga och gyllenbruna i smör. Hetta upp en panna med lite olja till tonfisken. Halstra tonfisken på hög värme runt om, den ska fortfarande ha en rosa kärna i mitten. Krydda med salt och peppar. Låt tonfisken vila en stund innan den skärs upp i tunna skivor. Skala rödbetorna och skär dem i tunna strimlor. Skala äggen och dela dem i klyftor. Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar. Lägg bönorna i en bunke, slå dressingen över och blanda ner rödlök, tomater, romansallad, spenat, kapris och oliver. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och toppa med tonfisk. Garnera med sardeller, äggklyftor, rödbetsstrimlor och krutonger. Skär citronen i klyftor och servera den till salladen.

Källa: mat365.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt