gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Valborgsmässoafton & mys med god middag hemma i Spånga med underbara maken. En fräsch vårmeny med insperation från Leif Mannerström, tack Leif för en underbart god sås. Såsen är gjord "smalare" men är ändå den stora points källan i denna rätten, men eftersom fisk är så slankt så funkar det till en lyxig middag. Supergott! Toast skagen 3 propoints 2 portioner 100 gram skalade räkor 1 msk fettfri majonnäs 1 msk fraiche 5% Pressad citron Hackad dill Sat & vitpeppar 2 skivor rost bröd Blanda grovt delade räkor med allt och ställ svalt en stund. Rosta bröd och toppa med röra & en dillkvist. För den som gillar det ta även med lite hackad rödlök. Stekt torskrygg med Sandefjordsmör a´la Mannerström, men lite smalare 15 propoints 4 portioner 600 gram torskrygg 1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15% 150 gram smör 1 msk citronsaft 2 msk finhackad persilja salt & peppar 8 st Kokt potatis Smörj en ugnsform och salta & peppra fisken, stek torsken i ugn på ca 150 grader i 15 minuter tills den når en temperatur av 56 grader. Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering. Servera torsken med kokt potatis, sparris & sandefjordssmöret. Jordgubbar med vaniljglass 2 propoints 2 portioner Färska jordgubbar 2 dl lättglass vanilj max 6% Ät & njut precis som det är Ha en trevlig Valborg alla härliga människor!

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Om man googlar på fisklasagne så får man många olika recept på lasagne innehållande frysta fiskblock, spenat, pulversoppor mm.Det är ingenting för oss. Vi vill ha rena råvaror och färsk fisk. Därför väljer vi Mannerströms recept. Vårt favoritrecept på fisklasagne finns i Leif Mannerströms bok " Husmanskonst " och vi äter den ofta på lördagar och den passar aldeles utmärkt också som bjudmat, eftersom den går att förbereda och den blir dessutom alltid populär. Boken Husmanskonst är för övrigt en mycket bra bok som vi varmt kan rekommendera. Leif Mannerström är en utomordentligt kunnig kock och hans recept är lätta att följa och de blir alltid bra. Eftersom vi till skillnad från Mannerström gör egna lasagneplattor och alltid kokar dem så blir vår lasagne en aning lösare och mer såsig i konsistensen. Se ovanstående bild som är från boken och så som vår ser ut. Till 4 portioner (Obs Mannerströms recept är alltid väl tilltagna) 4 skivor röd fisk (ca 300 gr) tex lax 4 skivor vit fisk (ca 300 gr) tex spätta eller torsk 12 lasagneplattor, helst färska. (hemgjorda recept här Det räcker med 1/2 sats) salt och peppar Tomatsås 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja till stekning 1 burk hela tomater (Vi väljer Kung Markattas som är ekologiska) 1/2 burk vatten 1/2 tsk timjan 1 msk italiensk salladskrydda 1 tsk oregano 1 tsk socker salt och peppar Parmesansås: 3 msk smör 2 msk mjöl 6 dl mjölk 3-4 riv på en muskotnöt 1 lagerblad 2 dl riven parmesanost salt och peppar Garnityr: riven ost, gärna lagrad herrgård Till servering: tomatsallad Gör så här : Börja med tomatsåsen : Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i olivolja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra 15 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen och sila den. Ställ den åt sidan så länge. Gör sedan parmesansåsen : Fräs smöret i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölken. Tillsätt muskotnöt, lägg i lagerbladet och osten. Smaka av med salt och pepper. Vispa ordentligt och låt sjuda ca 5 min. Sila. Sätt ugnen på 200. Salta och peppra fisken lätt på båda sidor. Smörj en rymlig ugnssäker form. Bred ut ett lager parmesansås i botten på formen och därefter lasagneplattor så att det täcker, lasagneplattorna behöver inte kokas (skriver Mannerström men eftersom vi alltid gör vår egen pasta så kokar vi alltid utom en gång då vi följde receptet och inte kokade men då tyckte vi plattorna blev lite för mycket al dente). Lägg på den röda fisken först, därefter parmesansås, tomatsås, ett lager lasagneplattor, den vita fisken, tomatsås, parmesansås, ett lager lasangeplattor och slutligen ett lager enbart parmesansås. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills ytan bubblar och har fått fin färg. Servera rykande het med tomatsallad. Att dricka till passar ett svalt torrt vitt vin som Frascati Rätten får betyg 5 av oss

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Rimmad torskrygg med sandefjordsmör Mannerström lagade till och de tävlande i Sveriges mästerkock skulle kopiera. Det gjorde jag också! Så här gick det till när jag lagade till min variant. Rimmad torskrygg med sandefjordsmör 2 pers 350-400 gram torskrygg smör 1 liten morot 1/4 purjolök 1 dl grädde 1 dl créme fraiche 100 gram smör 1/2 citron 1 tsk - 1 msk söt senap rejält med hackad gräslök salt och peppar Gör så här: Skär torsken i portionsbitar och lägg den i saltat vatten i en halvtimme. Vattnet ska vara som salt havsvatten ungefär. Torka av torsken och lägg den i en ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå. sätt in i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 47 grader. Strimla morot och purjo fint och ge det ett snabbt uppkok i lte lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka upp grädde och créme fraiche och låt det puttra lite. Sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält. Pressa i saften av en halv citron. Värm försiktigt igen. Smaka av med senap, salt och peppar. Blanda sist i gräslöken. Red med lite såsredning om det behövs. Servera med kokt potatis och toppa torsken med morot och purjo.

Källa: morkomat.blogspot.se

Jag var på mätmässan i lördags och det var helt fantastiskt. Jag var lika ivrig som ett barn på julafton. Vi kom dit när det öppnade och lämnade stället 6 timmar senare när alla andra var där. I slutet var det så mycket folk att det knappt gick att andas. Jag fick så mycket inspiration och idéer och jag kan säga att detta var en av de bästa dagarna i mitt liv. Mat är det bästa jag vet, jag tänker alltid på mat, vad jag ska baka eller laga, hur jag ska göra det, vad det ska innehålla, hur blir resultatet... Ja, osv.... Att få tillbringa en hel dag bland matentusiaster, lyxiga ostar, fantastisk choklad, goda viner och spännande smakkombinationer är mer än vad jag kan begära. Det har aldrig känts så här bra att slösa pengar. Det var värt varje krona. Roligaste var nog att få se Leif Mannerström prata om mat. Han var precis som man förväntar sig. Några deltagare från Sveriges mästerkock var där och helt plötsligt blev det en tävling. Dom lagade lax och vi fick vara "juryn", tyvärr är jag fiskallergiker och fick inte ens smaka på de fantastiska laxrätterna...Resten av dagen spenderades med att smaka på allt som fanns där, här kommer lite bilder. En arg Leif En glad Leif Smakar på lammlever (En delikatess enligt alla kockar), håller tyvärr inte med. Riktigt kämpigt att få i mig detta, övning ger färdighet eller hur? En fin Jossa Mästerkocks deltagare och Leif som kramas Nu blev det plötsligt tävling och här lagas det lax Det här fick jag med mig från Matmässan Riktig choklad, fantastiskt gott Lyxiga godisar med smak av lime/vitchoklad samt nötter Fantastisk goda kex Bovete skorpor, lite nyttigare och jätte gott med god smak av kardemumma En helt otroligt god marmelad som blir som en upplevelse ihop med Gruyéreost Favorit mjölet

Källa: sottsaltochsurdeg.blogspot.se

En laddning julköttbullar är nu klara och ligger i frysen i väntan på att plockas fram till julbordet på självaste dopparedagen. För att göra det lite smidigare att steka en så stor laddning med små julköttbullar steker jag dem hastigt runt om på hög värme så de får stekyta, lägger dem på en ugnsfastplåt och låter dem steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter. Julköttbullar 12 bufféportioner 1 kg nötfärs 2 små gula lökar 2 ägg 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 dl matlagningsgrädde 2 msk skånsksenap 4msk ströbröd Gör så här Skala och finhacka löken Fräs löken i lite matfett Blanda ströbröd och matlagningsgrädde och låt svälla minst 10 minuter Rör sedan ner ägg, lök, senap, salt och peppar Lägg i köttfärsen och blanda samman så det precis blir väl blandat Forma färsen till små jämna bullar Stek bullarna hastigt runt om på hög värme så de får stekyta Lägg dem sedan på en ugnsfastplåt och låt dem steka färdigt i ugnen i 2oo grader i ca 10 minuter Jag undrar hur Mannerström gör sina julköttbullar?

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Det här var bland det godaste jag gjort och ätit på länge. Grundreceptet är från den oerhört duktiga kocken Leif Mannerström. Ingredienser för 6 personer 6 st kycklingfiléer 6 skivor parmaskinka ca 50-100 g riven parmesanost Färsk basilika, hackad Salt Vitpeppar Tomatsås 1,5 dl soltorkade tomater i olja, hackad 3 schalottenlökar, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackad 1 stor citron, saften 2 burkar krossade tomater 1 dl vitt vin 2 dl vatten + 1 st grönsaksbuljong Gör så här Fräs lök, schalottenlök och soltorkade tomater. Tillsätt buljongen, vinet, citronsaften och de krossade tomaterna. Låt såsen stå och småputtra i ca 30 minuter. Gör under tiden kycklingen. Jag valde att dela mina filéer i två delar. Dela därefter dom på mitten, men skär inte ända ut utan behåll en sida "stängd". Lägg på skinkan, strö över parmesanosten och den hackade basilikan. Lägg över "locket" och fäst med tandpetare. Krydda med salt och vitpeppar. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör tills de känns klara. (om du är osäker så lägg dom i ugnen en stund). Lägg därefter i filéerna i tomatsåsen, låt filéerna puttra med i ca 20 minuter. Smaka av ev. med salt och vitpeppar. Servera med pasta eller klyftpotatis. Fantastiskt gott!

Källa: lattaochgodarecept.blogspot.se

Lika ofta som jag inspireras av kokböcker, inspireras jag av andra matbloggare. Så är det nog för de flesta bloggare och ibland märks det därför på bloggarna. Likadana maträtter kan dyka upp på olika bloggar med korta mellanrum. Så känns det som om det varit med kvällens middag. Hittade makaronipudding hos några av mina favoritbloggar, bland annat hos Mårtenssons kök och Mumsfillibaba . Båda två hade använt sig av Mannerströms recept. Herr Mannerström känns väldigt aktuell just nu, och visst verkar han vara en riktig mysfarbror? Jag använde mig av överbliven julskinka i den här rätten. Kom i år ihåg att frysa ner skinkan efter det att vi tröttnat på den. Har man ingen skinka, eller inte vill ha julskinka i, så går det bra med rökt sidfläsk, vanlig skinka eller bacon. Makaronipudding ca. 6 port 4 dl Idealmakaroner 2 dl vatten 6 dl standardmjölk lite riven muskot 1 tsk socker salt och vitpeppar Koka upp vatten och mjölk, häll i makaronerna och koka dem bara nästan klara. Makaronerna kommer att "koka" klart inne i ugnen. Rör om då och då så det inte kokar över. Tag grytan från värmen och krydda med salt, peppar, muskot och socker. Låt det stå och svalna, under tiden kommer makaronerna att dra åt sig vätskan som är kvar i grytan. Rör om då och då under tiden så det inte klumpar ihop sig. Äggstanning 2 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde 4 ägg salt och svartpeppar Vispa samman alla ingredienserna. 400 g tärnad julskinka 1 fint hackad gul lök 1 strimlad purjolök 3 dl riven smakrik ost, jag tog Kvibille Cheddar Fräs skinkan ett par minuter, tillsätt lök och purjolök och fräs ytterligare någon minut. Rör ner i makarongrytan och blanda samman väl, rör även i 3/4 av osten. Häll det hela i en smord ugnsfast form och häll på äggstanningen. Rör om så att det blandas ordentligt. Strö på resten av den rivna osten och grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter, lägg över aluminiumfolie mot slutet om du tycker att det börjar bli för mörkt. I morgon är det fredag, igen. Tänk vad veckorna går. Det blir en eftermiddag i butiken och sedan färska räkor till kvällen. Min dotter Ella har blivit en riktig gourmand och vi måste nu köpa extra mycket räkor, snabb på att skala är hon också. På lördag är det tjejmiddag hos mig. Jag ska köra temamiddag, men vad temat blir kan jag inte avslöja ännu. Men det ska bli riktigt kul och spännande faktiskt. Hoppas nu bara att det blir så bra som jag föreställt mig... //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Igår gjorde min sambo( helt själv utan att jag la mig i) "Gratinerad falukorv extra allt" ett recept av Leif Mannerström som jag hittade på Gittos mat för ett tag sen. Detta recept är alltid lika fantastiskt gott och lätt att göra också. Har ni inte testat det så gör det nästa gång ni köper falukorv. Ett superrecept! för 6 pers: 800 g falukorv 2 msk smör 1 stor purjolök 1 gul lök 3 msk chilisås (av Heinz-typen) 3 msk grovkorning söt senap 1 msk paprikapulver 2 tomater 2 saltgurkor 2 dl vispgrädde 2 dl riven vällagrad ost (prästost blir godast tycker jag!) salt, svartpeppar till servering hemgjort potatismos smaksatt med hackad persilja och gräslök senap Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform med smöret. Skölj och strimla purjolöken. Strimla löken. Skär tomaterna i klyftor. Skär saltgurkorna i stavar. Dela falukorven på längden och sedan i totalt sex portionsbitar. Bottna med purjolöksstrimlorna. Lägg falukorvsbitarna ovanpå. Bred rejält med senap och chilisås ovanpå. Salta, peppra och pudra över paprikapulvret. Strö över gul lök, tomater och saltgurka. Ringla över grädden. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills allt fått fin färg. Posted in: korv , Taffel Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Räksoppa på Mannerströms vis När mamma kommer på visit brukar jag alltid se till att vi äter något, det blir lite dåligt av den varan för henne nu när hon är själv. Idag var vi till graven och fixade och det var rätt kyligt för en gångs skull .Så då passade jag på att laga en räksoppa till oss, varmt och gott i magen. 1 kg räkor med skal 3 msk olivolja 1,5 gul lök 1 bit färsk fänkål ca 75 gram skuren i små tärningar 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong ( på tärning) 1,5 dl vitt vin 4 dl grädde ( jag tog matlagningsgrädde men det är ju en smaksak) ev en skvätt cognac salt och peppar 1 knippa dill finskuren - till garnering Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Fräs räkskalen några minuter i olivoljan. Tillsätt sedan tomatpuré, fänkål och den hackade löken. Fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och vin och låt det koka ca 10 minuter. Sila och häll tillbaka i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka 10 minuter till. Salta och peppra. Häll upp i soppskålar och ha i räkorna och garnera med dill. Räkorna syns knappt men de finns där under ... Betyget då? Av både mamma och mig fick den toppbetyget och vad annat är att vänta av ett Mannerström-recept??

Källa: matlagarna.blogspot.se

Ett recept ur boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Skulle bjuda min mamma på middag, och eftersom hon är vegetarian så passade jag på att göra detta receptet. Väldigt gott och fräscht! Mycket godare än jag hade förväntat mig! (Serverade en grillad kyckling vid sidan av...) 4 portioner 1 knippe färska rödbetor 1 litet blomkålshuvud 1 knippe späda morötter 2 broccoli 1 bunt grön sparris 1 knippe rädisor Några nävar sockerärtor 1 tsk salt 1 liter vatten Citronsmör: 100 g rumstempererat smör 1 citron Salt och peppar Till servering: Flingsalt 1 citron Smör 1 kruka basilika Tvätta citronen till citronsmöret och riv zesten. Blanda smör med zitronzest, salt och peppar (gärna nymalen). Pressa saften ur citronen och blanda ner i smöret, tillsätt lite i taget så blir det lättare att arbeta in vätskan i smöret. Bryt av blasten och tvätta rödbetorna. Koka dem i lättsaltat vatten. Använd en separat kastrull så att de inte färgar av sig. Räkna med 15-20 minuters koktid, känn med en sticka så att de är mjuka i mitten. Spola betorna i kallt vatten och dra av skalet med händerna. Koka upp vatten med 1 tsk salt i en rymlig kastrull. Ansa och skölj de övriga grönsakerna. Dela blomkålshuvudet och bryt det i små buketter. Skala morötterna och skär bort det nedersta på sparrisen. Dra bort den trådiga mittsträngen på sockerärtorna med en skalkniv. Skär grönsakerna i så jämnstora bitar som möjligt så att de får liknande koktid. Lägg i grönsakerna när vattnet har kokat upp så bevaras vitaminerna. Lägg i de hårdaste grönsakerna först, som morot och blomkål. Koka morot och blomkål ca 3 minuter. Sockerärtor, sparris och rädisor behöver bara någon minuts koktid. Lyft upp grönsakerna med en hålslev och lägg grönsakerna i en skål. Pressa över saft från en halv citron och toppa med lite flingsalt. Lägg på en sked smör så att det smälter ner över primörerna, servera med extra smör, basilika och citron vid sidan.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Så himla gott! Rekommenderar verkligen denna salladen! 4 portioner 2 färska rödbetor 200 g haricoverts (200 g vaxbönor) 2 ägg 1 rödlök 5 små tomater 1 litet huvud romansallad 400-500 g färsk tonfisk 8-10 sardellfiléer 1 näve bladspenat 1/2 dl kapris 20 svarta oliver med kärna 1 citron Salt och peppar Olja till stekning Dressing: 1 msk dijonsenap 1/2 msk rödvinsvinäger 1 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk vatten Salt och peppar Krutonger: 4 skivor vitt formbröd Smör till stekning Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Koka upp en rejäl kastrull med lättsaltat vatten till bönorna. Ansa bönorna i ändarna och blanchera dem snabbt i det kokade vattnet. Ta upp dem med en hålslev och skölj dem i kallt vatten. Skär bönorna på längden. Koka äggen i 7-8 minuter, tills de fortfarande har en krämig gula. Skala och skiva rödlöken tunt och dela tomaterna på mitten. Skölj romansalladen och bryt den i bitar, låt den rinna av på en handduk. Kantskär formbrödet och skär det i tärningar. Stek krutongerna frasiga och gyllenbruna i smör. Hetta upp en panna med lite olja till tonfisken. Halstra tonfisken på hög värme runt om, den ska fortfarande ha en rosa kärna i mitten. Krydda med salt och peppar. Låt tonfisken vila en stund innan den skärs upp i tunna skivor. Skala rödbetorna och skär dem i tunna strimlor. Skala äggen och dela dem i klyftor. Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar. Lägg bönorna i en bunke, slå dressingen över och blanda ner rödlök, tomater, romansallad, spenat, kapris och oliver. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och toppa med tonfisk. Garnera med sardeller, äggklyftor, rödbetsstrimlor och krutonger. Skär citronen i klyftor och servera den till salladen.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. På bilden i hans bok så såg det väldigt knäckigt och gott ut, men tycker att min inte alls blev likadan... men visst blev den ändå god. 6-8 portioner 150 g smör 2 dl vetemjöl 2 dl socker 2 dl havregryn 1 dl ljus sirap 1 nypa salt Fyllning: 500 g skalad späd rabarber 3/4- 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, mät upp övriga ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. Rör ihop allt till en smulig massa, med fingrarna eller en träslev. Skala och skär rabarbern i ca 1 cm långa bitar. Lägg dem i en smord pajform, strö över potatismjöl och socker och blanda väl. Bred ut havresmulet över rabarbern och grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen. Servera pajen ljummen vaniljsås eller gräddglass. Vaniljsås 1 vaniljstång 2 dl mjölk 3 äggulor 1/2 dl strösocker 2 dl grädde Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång, vaniljfrön och socker. Låt stå och dra några minuter. Tillsätt äggulorna och sjud såsen tills den tjocknar (85 grader). Den får inte koka, då blir den grynig. Häll upp såsen i en skål och låt kallna. Vispa grädden fluffig men ej för hård. Fiska upp vaniljstången och vänd ned grädden i den kalla vaniljsåsen. Servera såsen kall till pajen.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från en kokbok av Leif Mannerström som jag hittade hemma hos en kompis. Blev helt okej, inte alls så starkt som jag trodde att det skulle bli med tanke på att det skulle vara 4 st chili i. Som vanligt hoppade jag över koriandern, men du gör som du vill såklart! 4 portioner 600 g lammbog (med ben) 3 gula lökar 5 morötter 4 l vatten 1 purjolök (I knippe koriander) 6 vitlöksklyftor 4 röda chili Smör till stekning 1 msk fisksås 1 tsk sichuanpeppar 1 msk kikkomansoja 1 pkt nudlar Salt och peppar Skala lök och morötter. Skär 1 lök och 1 morot i grova bitar och lägg med lammbogen i vattnet med lite salt och det gröna på purjolöken och stjälkarna på koriandern. Låt koka tills köttet är helt mört och nästan ramlar sönder, ca 2 timmar. Ta upp köttet och sila buljongen. Skala vitlöken och kärna ur chilin. Strimla resterande lökar, purjolök, morötter, chili och vitlök. Fräs i smör i en stor kastrull tillsammans med fisksås, sichuanpeppar och soja. Häll på buljongen (ca 2 liter) och koka upp. Låt koka i 15 minuter. Plocka rent köttet och dela i bitar. Lägg ner i buljongen tillsammans med nudlarna. Smaka av med salt, ev peppar och hackad koriander.

Källa: mat365.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt