gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

När du lämnar restaurangen Niklas på Regeringsgatan 66 i Stockholm så har du ont både i magen och halsen. Magen för att du inte kan motstå att äta dig proppmätt på den fantastiskt goda och vällagade maten som kommer ut ur köket. Halsen för att du har försökt konversera genom den höga ljudnivån i lokalen. Detta är helt klart ett nytt vattenhål för både trendigt folk som letar barhäng och blandade former av matglada middagsgäng. Har du inte varit där än, passa på! Var 6:e månad skrivs menyn om utifrån en ny plats på jorden dit Niklas Ekstedt och hans kollegor rest för att hämta hem inspiration från områdets traditioner och lokala kockar. En väldigt smart och unik idé! Just nu står Piemonte i Norditalien på menyn! Kan varmt rekommendera den goda svamppizzan, lammlägget och vinet med en tomte på, som alla var gudomligt goda! Jag ser fram emot nästa meny.

Källa: kokskatten.blogspot.se

Foto: Niklas Ekstedt Får du oplanerat besök och vill fixa i ordning någonting gott att äta till vinet? Då passar varm brieost med rabarberchutney perfekt! En brieost hittar du på varje affär och en chutney slänger du snabbt ihop på sommarens rabarber och jordgubbar. Det här receptet kommer från Niklas Ekstedt från hans program Niklas mat. Varm brie med rabarberchutney (4 pers ) 2 små brieostar, eller camembert smörpapper 3 rabarberstjälkar 0,5 liter jordgubbar 2 msk socker 0,5 vaniljstång lite vitvinsvinäger el. vitt vin 1. Sätt ugnen på 150 grader och vira in ostarna i smörpapper och knyt ihop med bomullssnöre. Baka i ugnen tills de blir mjuka i mitten - ca 15 minuter. 2. Häll vinäger eller vin i en kastrull tillsammans med socker och en halv vaniljstång. Lägg i skivad rabarber och delade jordgubbar. Rör försiktigt en stund på hög värme. 3. Låt stå under lock på låg värme i ca 20 minuter. Ta ur vaniljstången och slå över chutneyn i en burk. 4. Servera tillsammans med den smälta osten och kex eller något gott bröd. Strö gärna

Källa: tinafallgren.blogspot.se

Foto: Tina Fallgren Igår testade jag en, för mig, ny råvara - jordärtskocka. En knöl som har en frisk och söt smak. Receptet hämtade jag av Niklas Ekstedt, men jag satte en egen touch på soppan. Smakerna som en rostning av jordärtskockorna tillsammans med löken ger är fantastiska. För att balansera upp den söta soppan blandade jag i lite vit balsamvinäger med champagnesmak. Till det rostade jag prosciuttochips, skinkans sälta gjorde sig bra till soppan och gav lite tuggmotstånd. Servera soppan som en förrätt eller ät till lunch. Jordärtskockssoppa (för 2 portioner) 1/2 kg jordärtskockor, skalade 1 gul lök 0,25 liter mjölk 1 dl grädde vatten olja balsamico med champagnesmak salt och peppar Skär lök och jordärtskockor i mindre bitar och rosta dem i ugn med lite olja på 200 grader i ca 45 min. Häll mjölk och grädde i en kastrull och låt koka med de rostade jordärtskockorna och löken på låg värme i ett par minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger. Niklas recept hittar du här . Prosciuttochips Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa. Lägg 4 skivor parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper. Niklas recept hittar du här .

Källa: tinafallgren.blogspot.se

Foto: här De flesta besöker matbutikens tacohylla på fredagarna. Men att köpa den färdigblandade kryddmixen är inte det bästa alternativet. Nedan kan du läsa innehållsförteckningen på kryddmixen som jag hittade i mitt skafferi. Så om vi plockar ut smakerna som vi faktiskt vill ha och blandar i de själva i vår köttfärs så vet vi exakt vad den innehåller och får både ett godare och nyttigare resultat. Faktum är att vi får i oss 6-7 kilo tillsatser per person och år, helt i onödan. Receptet har jag hämtat från Niklas Ekstedt . Innehållsförteckning Hot taco spice mix : druvsocker, salt (17 %), chilipeppar, lök, modifierad stärkelse (potatis), spiskummin, vitlök, potatisfibrer, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra (citronsyra), maltodextrin, jästextrakt. Tacoköttfärs köttfärs spiskummin vitlök salt peppar paprika cayennepeppar

Källa: tinafallgren.blogspot.se

Foto: Tina Fallgren Här kommer ytterligare ett inlägg inspirerad av Niklas mat - groddade mandlar! Genom att blötlägga mandlarna i kallt vatten under ett dygn börjar de grodda sig och smaken blir helt fantastisk. Friskt blandat med mandelns egna goda. Niklas Ekstedt beskriver den som att mandeln smakar färsk . I Renée Voltaires bok Peace, Love & Food skriver hon om just blötläggning och groddning. Det man kan blötlägga och grodda är nötter, frön, säd och gryn. För nötter räcker det faktiskt med en blötläggning. Det som händer är att man maximerar näringen genom att påbörja nedbrytningsprocessen, vilket resulterar i att det blir mer lättsmält. Utöver det så ökar man halten av proteiner, mineraler och vitaminer. Gott, mer lättsmält och näringsrikare alltså. Du kan sedan förvara de grodda mandlarna i kylskåpet och äta de som de är, på müslin, i smoothien eller kanske rosta de torra i ugnen. Niklas Ekstedt använde mandlarna till en av sina desserter, Vininkokta päron med syltad ingefära - se här .

Källa: tinafallgren.blogspot.se

För en tid sedan plockade jag på mig några gratistidningar på ICA, där de flesta var grillrecept komponerade av Niklas Ekstedt . Föll för ett där bitar av rumpstek skulle smaksättas med en coca cola-glaze. Tyckte först att de alldeles för dyra små bitarna av rumpstek från ICA´s Selection , inte såg mycket ut för världen men kvalitén på köttet var hög och vi kunde enas om att de minsann var värda 175:-/kg. Så här gjorde vi: Glaze: Skala och hacka 1 lök och 1 vitlöksklyfta fint. Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt 3 msk tomatpuré och fortsätt fräsa någon minut. Rör ner 2 msk soja, 3 dl köttbuljong och 3 dl coca-cola. Koka ihop till sirapskonsistens. Tillsätt 1/2 dl blandade örter (hackade) och smaksätt med chili, salt och peppar. Pensla köttet med glazen, innan, under tiden och efter. Köttet ska grillas max tre minuter på varje sida. Servera med grillade morötter, grillad vattenmelon (förvånansvärt gott), glazen och en pestosås (gräddfil, pesto, vitlök, salt och peppar. Ev lite honung). Skäms när jag blottar min grill så igår införskaffades en ny. Vi kör alltid kolgrill men denna gång fick det bli en med lite större diameter för att kunna plocka på många olika råvaror som ska grillas. DENNA blev det, till superpris på ett varuhus längs mannens väg från jobb till hem.

Källa: kobbarokrubb.blogspot.se

Till efterrätt till vår tre-rätters i fredags hade mannen beställt "något med vaniljsås". Jag valde att göra en variant på smulpaj. En äppel- och päronkompott med smuldegscrunch som varvas i skål och toppas med vaniljsås. Aptitretaren och huvudrätten hittar du HÄR och HÄR . Äppel- och päronkompott med smuldegscrunch 4 portioner 3 st äpplen 3 st päron 3 msk syltsocker 100 g smör, rumstempererat 4 msk socker 2 dl vete mjöl Vaniljsås Gör så här Skala och tärna äpplen och päron Lägg ner alltihop i en varm kastrull Häll på syltsocker och bland med frukten Koka tills frukten är lagom mjuk Blanda i lite malen kardemumma i kompotten strax innan du serverar Smuldegscrunch Blanda smör, socker och mjöl Nyp samman ingredienserna med fingrarna Strö ut smuldegen över ett smörpapper i en långpanna Sätt in i ugnen i 200 grader Ta ut ur ugnen när smuldegen fått en gyllenbrun färg Hacka upp smuldegen lite Server i glas/skål med smuldegscrunch i botten, sedan kompott och därefter lite mer smuldegscrunch ovanpå Avsluta med vaniljsås på toppen Ett recept av Niklas Ekstedt

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Har köpt biljetter till Allt Om Mat's Sinnen & Smak. Urban är på jobb i Danmark så jag tar med mig Anna istället. Anna studerar programemt.. vad kommer att hända under kvällen..? On a acheté des billets pour l’événement « Les sens et le Goût », organisé par le magazine « Allt OM Mat » (= tout sur la nourriture). Urban est au travail au Danemark alors j’emmène Anna avec moi. Anna études le programme .. qu’est-ce qui se passera au cours de la soirée ..? Have bought tickets to the event “Minds & Taste” organizer by the magazine “Allt Om Mat” (= All about food). Urban is on job in Denmark so I take Anna with me instead. Anna studies the program.. what will happen during the evening .. ? Mycket folk är det men ibland lyckas vi ta oss fram för att ta ett smakprov av något - denna lax med asiatisk touch smakade fantastiskt gott. Il y a beaucoup de monde, mais parfois nous réussissons à faire notre chemin pour obtenir un goût de quelque chose - ce saumon avec un goût d’une touche asiatique est absolument délicieux. There are many people there but sometimes we manage to make our way to get a taste of something - this salmon with Asian touch tasted absolutely delicious. Vad är det vi köar för? Nous faites la queue pour de quoi? We queue for what? Här serverades smaskiga småtugg som oliver och små droppformade chili som smakade fantastiskt gott utan att vara speciellt starka. Ici on servit des mise-en-bouche délicieux comme les olives et petit piment en forme des gouttes qui avait incroyable bon goût sans être particulièrement forte. Here they served yummy aperitif as olives and small teardrop-shaped chili that tasted amazingly good without being particularly strong. Dags att sätta sig till bords. Le temps de s'asseoir pour dîner. Time to be seated. Många har samlats. Beaucoup de monde a se réuni. Many have gathered. Thomas Tenngby är kvällens konferencier. Här tillsammans med chefredaktör Mona Johansson. Thomas Tenngby le présentateur de la soirée. Ici avec la directrice de la rédaction, Mona Johansson. Thomas Tenngby the evening's konferencier. Here with the chief editor Mona Johansson. Förrättens lax smakade fantastiskt gott! Kanske en aningen för mycket fänkål i botten som tog död på smaklökarna så att vinet inte smakade så mycket mer än..fänkål! Le saumon de l’entrée a un goût absolument délicieux ! Peut-être un peu trop de fenouil dans le fond qui a tué les papilles afin que le vin ne goûte pas tellement plus que...le fenouil ! The starter with the salmon tasted absolutely delicious ! Maybe a bit too much fennel in the bottom that killed the taste buds so that the wine didn’t taste so much more than .. fennel ! Magdalena Ribbing är en fantastisk underhållare med torr men rik humor och precis som Tengby säger "Hon borde bli ståuppkomiker" Magdalena Ribbing est un artiste étonnant avec humour sec mais riche et comme Tengby a dit: « Elle devrait être comédien de stand-up " Magdalena Ribbing is an amazing entertainer with dry but rich humor and like Tengby said " She should be a stand-up comedian " Ylva Persson pratar om sin produkt ”Rhuby” och unga kvinnliga bartenders visar upp sina skills. Ylva Persson parle de leur produit « Rhuby »et de jeunes barmaid montrent leurs compétences. Ylva Persson talks about their product ”Rhuby” and young female bartenders show off their skills. Huvudrätten är en smakrik risotto med Bjärekycklingbröst. Är inte så imponerad av kycklingen. Tycker den får lite skumgummiaktig konsistens som ger mig en känsla av skolbespisning. Le plat principal est un risotto savoureux avec le poulet blanc. Je ne suis pas impressionné par le poulet. Je trouve que la texture est un peu comme du caoutchouc mousse qui me donne un sentiment de repas scolaires, dans la cantine... The main dish is a flavorful risotto with Chicken Breast. I’m not that impressed with the chicken. It has a little foam rubber-like texture that gives me a sense of school meals. Niklas Ekstedt visar hur man gör en god kaninpaté som vi får smaka i pausen. Den är riktigt god! Han visar oss också syrad kål som är otroligt vacker i sin röda färg. Niklas Ekstedt montre comment faire un bon pâté de lapin que nous pourrions goûter dans la pause. Il est vraiment bon! Il nous montre aussi la choucroute qui est incroyablement belle dans sa couleur rouge. Niklas Ekstedt shows us how to make a good rabbit pâté that we got to taste in the break. It was really good ! He also shows us the pickled cabbage that is incredibly beautiful in its red color. Sen kommer efterrätten in. Vacker att se på men rätt alldaglig smak. Har jag blivit för smak-kräsen?? Kanske.. varit på för många goa restauranger sen vi flyttade hit. Klockan är sen och vi smyger ut innan allt har helt tagit slut. På vägen ut får vi en stor goodiebag som verkligen är välfylld - den ger i alla fall valuta för pengarna! Puis vient le dessert. Belle à regarder, mais tout à fait un goût ordinaire. Est-ce que je suis devenu trop pointilleux ? Peut-être .. j’ai été dans des nombreux bon restaurants depuis nous avons déménagé ici . Il est tard, et nous faufiler avant tout est complètement fini . En sortons, nous obtenons un grand sac de « goodies » qui est vraiment bourré - il donne de toute façon de la valeur pour l'argent! Then comes the dessert. It looks beautiful but has a quite ordinary taste. Have I become too picky? Maybe .. I have been to so many good restaurants since we moved here. It is late, and we sneak out before everything has completely finished. On the way out, we get a great goodie bag that is really stuffed - it gives anyway value for money!

Källa: moniurban.blogspot.se

Det här enkla och supernyttiga pålägget är såååå gott! Den enda förberedelsen är att blötlägga några torkade aprikoser 3-4 h innan du blixtsnabbt mixar ihop röran. Jag använde det som pålägg på en fullkornstortilla till Vera men du kan lika gärna servera den som en pudding (vilket jag åt det som). Eftersom pålägget innehåller jordnötssmör är det lämpligt att ge din bebis från ett års ålder. Om du utesluter jordnötssmöret kan du servera det som en pudding till din bebis från 6 månaders ålder. Pålägget kommer att mörkna något i kylen men smaka likadant. Avslutningsvis vill jag även nämna att jag nyligen läste om att det inte bara är jag som är sockerpolis. Även kocken Niklas Ekstedt håller både sig själv och sin nya lilla kotte borta från vitt raffinerat socker. Bra Niklas! 2 dl pålägg ½ paket semi-mjuk tofu 1 banan 2 torkade aprikoser, blötlagda 3-4 h 1 ½ msk osaltat jordnötssmör 2 tsk citronsaft Mixa allt i en blender eller med en stavmixer tills alla ingredienser är fullkomligt blandade och purén är helt slät.

Källa: lillamatderiven.blogspot.se

Niklas Ekstedt (Niklas mat) är bra, därför kör vi ett till recept från honom=) Denna gången brynt jordärtskockssoppa med örtstekt kyckling. Sorry Niklas men jag ändrade lite i receptet..Jag hade i några deciliter vitt vin och kycklingfond också. Sen läste jag slarvigt så jag tog persilja istället för timjan till kycklingen, men det blev en väldigt god och krämig soppa ändå. Bra med kycklinen till så känns soppan lite matigare och mer mättande. här har ni Nicklas recept i alla fall: Ingredienser Beräknat för 4 portioner 2 kycklingfiléer 1 knippa(or) färsk timjan 1 klyfta(or) vitlök 2 msk citron, - saften, pressad 1 kg jordärtskockor, skalade 2 gul lök 0,5 liter mjölk 2 dl grädde smör och olja salt och peppar Gör så här: Skär lök och jordärtskockor i mindre bitar och rosta dem i ugn med lite olja på 200 grader i ca 45 min. Häll mjölk och grädde i en kastrull och låt koka med de rostade jordärtskockorna och löken på låg värme i ett par minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek kycklingen i smör och/eller olja tillsammans med finhackad vitlök och hackad timjan. Pressa över ca 2 msk citronsaft. Servera soppan med bitar av den stekta kycklingen till. Posted in: soppa Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Det är kanske lite tidigt att börja propagera för att inte slänga resterna av julmaten. Eller inte, med tanke på alla julbord och glöggmingel man går på under december. Hur som helst vill jag slå ett slag för att återbruka julskinkan och göra en ny maträtt. Och har man inte tid eller lust att laga mat på resterna av skinkan så kan man strimla och frysa in den och ta fram vid senare tillfälle till en pasta carbonara, som topping på pizzan eller i en skinkpaj med purjolök och spenat . Skinka med potatis och senapssås och brysselkål med bacon 4 portioner 8-12 skivor julskinka 8-12 potatisar, kokta Senapssås 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 3 msk grädde 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar 2 msk grov senap 1 msk dijonsenap Gör så här Fräs smöret i en kastrull Rör ut mjölet i smöret med en visp Tillsätt mjölken lite i taget under vispning så klumpar försvinner Låt såsen koka på låg värme i minst 5 minuter och rör då och då så att den inte bränns Smaka av med grädde, salt, vitpeppar och senap Brysselkål med bacon Recept Niklas Ekstedt 500 g färsk brysselkål 1 pkt bacon 2 schalottenlökar, finhackade 1 msk smör 1 msk ljus sirap Salt Svartpeppar Gör så här Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten Låt koka 2-3 minuter beroende på storlek Kyl ner i iskallt vatten Strimla baconet och stek knaprigt Tillsätt löken och sedan brysselkålen, smör och sirap Låt allt bli varmt Smaka av med salt och peppar

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Brukar ni titta på matlagningsprogram? En av mina favoritprogramledare är Niklas Ekstedt. Han far omkring runt jorden och bjuder in sig hos olika kockar och kök och lagar deras specialiteter med sin egna tvist på ett kul och lättsamt sätt. I söndags såg jag ett avsnitt av hans serie Ny skandinavisk mat där han far runt i våra grannländer och upplever matkultur. Det enkla och goda som jag föll för då och ville testa var rårörda björnbär med kardemumma. Han åt dem med varm björkmjölk!? Men just nu är det dåligt med björkflis i det här hushållet ;) så jag nöjde mig med vaniljkvarg... Rårörda björnbär med kardemumma 450 g björnbär 2 msk socker 0,5 tsk kardemumma Gör så här Häll bär, socker och kardemumma i en burk med lock Skaka burken så bären mosas och sockret löser sig Servera med vaniljkvarg Eller varför inte istället för sylt till pannkakor eller ostkaka

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt