gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Foto: Niklas Ekstedt Får du oplanerat besök och vill fixa i ordning någonting gott att äta till vinet? Då passar varm brieost med rabarberchutney perfekt! En brieost hittar du på varje affär och en chutney slänger du snabbt ihop på sommarens rabarber och jordgubbar. Det här receptet kommer från Niklas Ekstedt från hans program Niklas mat. Varm brie med rabarberchutney (4 pers ) 2 små brieostar, eller camembert smörpapper 3 rabarberstjälkar 0,5 liter jordgubbar 2 msk socker 0,5 vaniljstång lite vitvinsvinäger el. vitt vin 1. Sätt ugnen på 150 grader och vira in ostarna i smörpapper och knyt ihop med bomullssnöre. Baka i ugnen tills de blir mjuka i mitten - ca 15 minuter. 2. Häll vinäger eller vin i en kastrull tillsammans med socker och en halv vaniljstång. Lägg i skivad rabarber och delade jordgubbar. Rör försiktigt en stund på hög värme. 3. Låt stå under lock på låg värme i ca 20 minuter. Ta ur vaniljstången och slå över chutneyn i en burk. 4. Servera tillsammans med den smälta osten och kex eller något gott bröd. Strö gärna

Källa: tinafallgren.blogspot.se

Foto: Tina Fallgren Här kommer ytterligare ett inlägg inspirerad av Niklas mat - groddade mandlar! Genom att blötlägga mandlarna i kallt vatten under ett dygn börjar de grodda sig och smaken blir helt fantastisk. Friskt blandat med mandelns egna goda. Niklas Ekstedt beskriver den som att mandeln smakar färsk . I Renée Voltaires bok Peace, Love & Food skriver hon om just blötläggning och groddning. Det man kan blötlägga och grodda är nötter, frön, säd och gryn. För nötter räcker det faktiskt med en blötläggning. Det som händer är att man maximerar näringen genom att påbörja nedbrytningsprocessen, vilket resulterar i att det blir mer lättsmält. Utöver det så ökar man halten av proteiner, mineraler och vitaminer. Gott, mer lättsmält och näringsrikare alltså. Du kan sedan förvara de grodda mandlarna i kylskåpet och äta de som de är, på müslin, i smoothien eller kanske rosta de torra i ugnen. Niklas Ekstedt använde mandlarna till en av sina desserter, Vininkokta päron med syltad ingefära - se här .

Källa: tinafallgren.blogspot.se

För en tid sedan plockade jag på mig några gratistidningar på ICA, där de flesta var grillrecept komponerade av Niklas Ekstedt . Föll för ett där bitar av rumpstek skulle smaksättas med en coca cola-glaze. Tyckte först att de alldeles för dyra små bitarna av rumpstek från ICA´s Selection , inte såg mycket ut för världen men kvalitén på köttet var hög och vi kunde enas om att de minsann var värda 175:-/kg. Så här gjorde vi: Glaze: Skala och hacka 1 lök och 1 vitlöksklyfta fint. Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt 3 msk tomatpuré och fortsätt fräsa någon minut. Rör ner 2 msk soja, 3 dl köttbuljong och 3 dl coca-cola. Koka ihop till sirapskonsistens. Tillsätt 1/2 dl blandade örter (hackade) och smaksätt med chili, salt och peppar. Pensla köttet med glazen, innan, under tiden och efter. Köttet ska grillas max tre minuter på varje sida. Servera med grillade morötter, grillad vattenmelon (förvånansvärt gott), glazen och en pestosås (gräddfil, pesto, vitlök, salt och peppar. Ev lite honung). Skäms när jag blottar min grill så igår införskaffades en ny. Vi kör alltid kolgrill men denna gång fick det bli en med lite större diameter för att kunna plocka på många olika råvaror som ska grillas. DENNA blev det, till superpris på ett varuhus längs mannens väg från jobb till hem.

Källa: kobbarokrubb.blogspot.se

Igårkväll åt vi vääldigt goda grillade kycklingben som fick alla i familjen att sitta tysta vid matbordet och äta massor. Det receptet håller jag lite grann på men det kommer, jag lovar.. Nu tänkte jag dela med mig av Måndagens middag som inte heller gjorde någon besviken! Vi åt ostfyllda fläskkotlettrullar som puttrat i brunsås och till det kokt brysselkål. En modern Husmansklingande rätt med smaker man känner igen. Vi har gjort liknande tidigare fast då på fläskkarre och det är lite av en vardagsfavorit. Ostfyllda fläskkotlettrullar med brunsås 4 port: fläskkotlett i bit 800 - 1000 g 100 g färskost/philadelphia (fyllning) 4 st soltorkade tomater 2 tsk finhackad basilika 2 tsk finhackad persilja salt & peppar smör 2 st schalottenlökar 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond konc. 1 msk soja 100 g färskost/philadelphia (brunsås) Börja med att skiva upp köttet i 1 cm tjocka skivor och banka sedan ut dem med kötthammare eller klubba så tunnt du bara kan. Blanda sedan ihop fyllningen genom att blanda ner finhackade soltorkade tomater, persilja, basilika, salt och peppar i 100 g av färskosten. Lägg en klick av fyllningen på varje kotlettskiva, rulla sedan ihop till en rullad och fäst med tandpetare. Bryn sedan rullarna i stekpanna med smör tills dem fått fin stekyta, plocka av dem och gör sedan såsen i samma panna. Finhacka då schalottenlök och stek i smör. Slå sedan i grädde, fond, soja och färskost. Koka upp och lägg sedan ner rullarna och låt dem puttra med. Låt koka mellan 10 och 20 min, smaka upp såsen med salt och peppar. Klart! Servera med tex kokt brysselkål eller annan kål/grönsak. Jag måste tipsa om det bästa matprogrammet på tv just nu! "Niklas mat" där Niklas Ekstedt reser världen över och besöker dem främsta restaurangerna och köksmästarna för att inspireras, lära känna kockarna och slutligen laga en egen rätt som betygsätts av köksmästaren. Jag måste erkänna att jag inte alltid tyckt om hans program men detta program seglar direkt upp som en favorit! Har ni inte redan sett det på tv så klicka in på Svt-play och titta ikapp i efterhand. http://www.svtplay.se/video/1465984/del-1-av-6 Ha det fint! /Jimps

Källa: jimpslchf.blogspot.se

Gahhh så spännande! Just nu läser jag Dödens Pendel av Jonas Moström rekommenderas! Finns att beställa på www.adlibris.com pocket 49:-/fraktfritt på beställningar över 99:- "Historien är tät, språket rappt och det går knappt att lägga ifrån sig boken Östersunds-Posten När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna. När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen. Går en seriemördare lös i staden? Dödens pendel är Jonas Moströms debut och en rapp och spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig. En övertygande debut. Poliskollektivet är ledigt skissat, huvudpersonerna har karaktär och dialogen är otvungen, ibland till och med rolig. Dagens Nyheter" källa adlibris

Källa: sofiabakar.blogspot.se

Idag drar vi igång KGB på jobbet. Ja, nu är det kanske inte riktigt som det låter. KGB står för Kågeskolan Ger Bistånd. Vi ska ha en öppet-hus-dag och ha massor till försäljning. Pengarna vi tjänar kommer att gå till välgörande ändamål. Eleverna bestämmer vart pengarna ska gå. Jag och ett järngäng är ansvariga för "Bake and cook". Idag blir det långpannekakor för hela slanten, så svetten lär lacka. Jag drar på mig ninjakostymen! Ha en fin dag, kära läsare! Gjorde dessa till pojkarnas mellis eftersom vi skulle äta en riktigt sen middag. Det är ett recept från Norge och som är ungefär som plättar. Norska lappar 3 dl fil 2 tsk bakpulver 2 dl socker 4,5 dl mjöl 2 ägg Blanda till en tjock smet, stek i smör på svag värme. Servera med t ex socker och kanel eller sylt och grädde. Åsså är det dags för boktips! Jonas Moströms "Dödens pendel". "När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som misstänker att döden inte kommit naturligt. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit i hennes sovrum på natten. Kriminalkommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. Samtidigt får Axbergs vän Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung och frisk person plötsligt skulle drabbas av hjärtfel verkar märkligt, och Jensen kan inte få händelsen ur tankarna. När en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. Förutom ett inväxlingskvitto från Sundsvalls kasino är det en speciell detalj som fångar polisens uppmärksamhet: flickans klocka saknas. Går en seriemördare lös i staden?" (text från Jonas Moströms hemsida) -Mama Skogly ♥

Källa: smaskelismaskens.blogspot.se

Till efterrätt till vår tre-rätters i fredags hade mannen beställt "något med vaniljsås". Jag valde att göra en variant på smulpaj. En äppel- och päronkompott med smuldegscrunch som varvas i skål och toppas med vaniljsås. Aptitretaren och huvudrätten hittar du HÄR och HÄR . Äppel- och päronkompott med smuldegscrunch 4 portioner 3 st äpplen 3 st päron 3 msk syltsocker 100 g smör, rumstempererat 4 msk socker 2 dl vete mjöl Vaniljsås Gör så här Skala och tärna äpplen och päron Lägg ner alltihop i en varm kastrull Häll på syltsocker och bland med frukten Koka tills frukten är lagom mjuk Blanda i lite malen kardemumma i kompotten strax innan du serverar Smuldegscrunch Blanda smör, socker och mjöl Nyp samman ingredienserna med fingrarna Strö ut smuldegen över ett smörpapper i en långpanna Sätt in i ugnen i 200 grader Ta ut ur ugnen när smuldegen fått en gyllenbrun färg Hacka upp smuldegen lite Server i glas/skål med smuldegscrunch i botten, sedan kompott och därefter lite mer smuldegscrunch ovanpå Avsluta med vaniljsås på toppen Ett recept av Niklas Ekstedt

Källa: minlillakokvra.blogspot.se

Har köpt biljetter till Allt Om Mat's Sinnen & Smak. Urban är på jobb i Danmark så jag tar med mig Anna istället. Anna studerar programemt.. vad kommer att hända under kvällen..? On a acheté des billets pour l’événement « Les sens et le Goût », organisé par le magazine « Allt OM Mat » (= tout sur la nourriture). Urban est au travail au Danemark alors j’emmène Anna avec moi. Anna études le programme .. qu’est-ce qui se passera au cours de la soirée ..? Have bought tickets to the event “Minds & Taste” organizer by the magazine “Allt Om Mat” (= All about food). Urban is on job in Denmark so I take Anna with me instead. Anna studies the program.. what will happen during the evening .. ? Mycket folk är det men ibland lyckas vi ta oss fram för att ta ett smakprov av något - denna lax med asiatisk touch smakade fantastiskt gott. Il y a beaucoup de monde, mais parfois nous réussissons à faire notre chemin pour obtenir un goût de quelque chose - ce saumon avec un goût d’une touche asiatique est absolument délicieux. There are many people there but sometimes we manage to make our way to get a taste of something - this salmon with Asian touch tasted absolutely delicious. Vad är det vi köar för? Nous faites la queue pour de quoi? We queue for what? Här serverades smaskiga småtugg som oliver och små droppformade chili som smakade fantastiskt gott utan att vara speciellt starka. Ici on servit des mise-en-bouche délicieux comme les olives et petit piment en forme des gouttes qui avait incroyable bon goût sans être particulièrement forte. Here they served yummy aperitif as olives and small teardrop-shaped chili that tasted amazingly good without being particularly strong. Dags att sätta sig till bords. Le temps de s'asseoir pour dîner. Time to be seated. Många har samlats. Beaucoup de monde a se réuni. Many have gathered. Thomas Tenngby är kvällens konferencier. Här tillsammans med chefredaktör Mona Johansson. Thomas Tenngby le présentateur de la soirée. Ici avec la directrice de la rédaction, Mona Johansson. Thomas Tenngby the evening's konferencier. Here with the chief editor Mona Johansson. Förrättens lax smakade fantastiskt gott! Kanske en aningen för mycket fänkål i botten som tog död på smaklökarna så att vinet inte smakade så mycket mer än..fänkål! Le saumon de l’entrée a un goût absolument délicieux ! Peut-être un peu trop de fenouil dans le fond qui a tué les papilles afin que le vin ne goûte pas tellement plus que...le fenouil ! The starter with the salmon tasted absolutely delicious ! Maybe a bit too much fennel in the bottom that killed the taste buds so that the wine didn’t taste so much more than .. fennel ! Magdalena Ribbing är en fantastisk underhållare med torr men rik humor och precis som Tengby säger "Hon borde bli ståuppkomiker" Magdalena Ribbing est un artiste étonnant avec humour sec mais riche et comme Tengby a dit: « Elle devrait être comédien de stand-up " Magdalena Ribbing is an amazing entertainer with dry but rich humor and like Tengby said " She should be a stand-up comedian " Ylva Persson pratar om sin produkt ”Rhuby” och unga kvinnliga bartenders visar upp sina skills. Ylva Persson parle de leur produit « Rhuby »et de jeunes barmaid montrent leurs compétences. Ylva Persson talks about their product ”Rhuby” and young female bartenders show off their skills. Huvudrätten är en smakrik risotto med Bjärekycklingbröst. Är inte så imponerad av kycklingen. Tycker den får lite skumgummiaktig konsistens som ger mig en känsla av skolbespisning. Le plat principal est un risotto savoureux avec le poulet blanc. Je ne suis pas impressionné par le poulet. Je trouve que la texture est un peu comme du caoutchouc mousse qui me donne un sentiment de repas scolaires, dans la cantine... The main dish is a flavorful risotto with Chicken Breast. I’m not that impressed with the chicken. It has a little foam rubber-like texture that gives me a sense of school meals. Niklas Ekstedt visar hur man gör en god kaninpaté som vi får smaka i pausen. Den är riktigt god! Han visar oss också syrad kål som är otroligt vacker i sin röda färg. Niklas Ekstedt montre comment faire un bon pâté de lapin que nous pourrions goûter dans la pause. Il est vraiment bon! Il nous montre aussi la choucroute qui est incroyablement belle dans sa couleur rouge. Niklas Ekstedt shows us how to make a good rabbit pâté that we got to taste in the break. It was really good ! He also shows us the pickled cabbage that is incredibly beautiful in its red color. Sen kommer efterrätten in. Vacker att se på men rätt alldaglig smak. Har jag blivit för smak-kräsen?? Kanske.. varit på för många goa restauranger sen vi flyttade hit. Klockan är sen och vi smyger ut innan allt har helt tagit slut. På vägen ut får vi en stor goodiebag som verkligen är välfylld - den ger i alla fall valuta för pengarna! Puis vient le dessert. Belle à regarder, mais tout à fait un goût ordinaire. Est-ce que je suis devenu trop pointilleux ? Peut-être .. j’ai été dans des nombreux bon restaurants depuis nous avons déménagé ici . Il est tard, et nous faufiler avant tout est complètement fini . En sortons, nous obtenons un grand sac de « goodies » qui est vraiment bourré - il donne de toute façon de la valeur pour l'argent! Then comes the dessert. It looks beautiful but has a quite ordinary taste. Have I become too picky? Maybe .. I have been to so many good restaurants since we moved here. It is late, and we sneak out before everything has completely finished. On the way out, we get a great goodie bag that is really stuffed - it gives anyway value for money!

Källa: moniurban.blogspot.se

Det här enkla och supernyttiga pålägget är såååå gott! Den enda förberedelsen är att blötlägga några torkade aprikoser 3-4 h innan du blixtsnabbt mixar ihop röran. Jag använde det som pålägg på en fullkornstortilla till Vera men du kan lika gärna servera den som en pudding (vilket jag åt det som). Eftersom pålägget innehåller jordnötssmör är det lämpligt att ge din bebis från ett års ålder. Om du utesluter jordnötssmöret kan du servera det som en pudding till din bebis från 6 månaders ålder. Pålägget kommer att mörkna något i kylen men smaka likadant. Avslutningsvis vill jag även nämna att jag nyligen läste om att det inte bara är jag som är sockerpolis. Även kocken Niklas Ekstedt håller både sig själv och sin nya lilla kotte borta från vitt raffinerat socker. Bra Niklas! 2 dl pålägg ½ paket semi-mjuk tofu 1 banan 2 torkade aprikoser, blötlagda 3-4 h 1 ½ msk osaltat jordnötssmör 2 tsk citronsaft Mixa allt i en blender eller med en stavmixer tills alla ingredienser är fullkomligt blandade och purén är helt slät.

Källa: lillamatderiven.blogspot.se

Niklas Ekstedt (Niklas mat) är bra, därför kör vi ett till recept från honom=) Denna gången brynt jordärtskockssoppa med örtstekt kyckling. Sorry Niklas men jag ändrade lite i receptet..Jag hade i några deciliter vitt vin och kycklingfond också. Sen läste jag slarvigt så jag tog persilja istället för timjan till kycklingen, men det blev en väldigt god och krämig soppa ändå. Bra med kycklinen till så känns soppan lite matigare och mer mättande. här har ni Nicklas recept i alla fall: Ingredienser Beräknat för 4 portioner 2 kycklingfiléer 1 knippa(or) färsk timjan 1 klyfta(or) vitlök 2 msk citron, - saften, pressad 1 kg jordärtskockor, skalade 2 gul lök 0,5 liter mjölk 2 dl grädde smör och olja salt och peppar Gör så här: Skär lök och jordärtskockor i mindre bitar och rosta dem i ugn med lite olja på 200 grader i ca 45 min. Häll mjölk och grädde i en kastrull och låt koka med de rostade jordärtskockorna och löken på låg värme i ett par minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek kycklingen i smör och/eller olja tillsammans med finhackad vitlök och hackad timjan. Pressa över ca 2 msk citronsaft. Servera soppan med bitar av den stekta kycklingen till. Posted in: soppa Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Reaktioner:

Källa: nysansmat.blogspot.se

Efter en blöt fredagskväll sitter jag utslagen i soffan i ett stort gubblinne och med rullgardinen nerdragen. Jag känner mig ungefär lika flåttig och darrig som djungelkändisarna i nya underhållningsprogrammet Kändisdjungeln som går på repris på tv'n. Igår blev det en klassisk fredag med jobb hela dagen, några kalla öl på kontoret och sen ut på aw. Gick till Kåken med Anna och ett gäng blandat media och klädfolk. Sen blev det Sturehof samt en snabbvisit på Soapen för att hälsa på besökande täbyinvånare och influgna Schweizare. Middagen blev så klart lidande och kvällens kulinariska upplevelse bestod av ”lilla menyn” på McDonalds Kungsgatan. Uuuh, tragisk! Detta gjorde att jag i princip hela kvällen suktade efter fantastisk mat och drog djupa andetag efter de magiska dofterna som inhystes på restaurangerna vars bakfickor vi satt och pimplade vin. Stundtals kände jag mig som Kalla Anka när en tallrik köttbullar med potatispuré svepte förbi och efterpusten, eller snarare jetströmmen av ljuva dofter släpade mig efter sig någon meter... Jaja, jag beställde tillslut desperat in de stora gröna oliverna på o-baren som konstigt nog mättar både mage och sinne riktigt bra. Men det var ju inte mindre tragiskt för det eftersom jag insiktsfullt kan erkänna att det var vad min middag bestod av vid minst två tillfällen förra veckan! Vad håller jag på med? Jag vill ju egentligen bara slå mig ner i några timmar och njuta av en god crème ninion, halstrade pilgrimsmusslor, fin fisk, kött, ost, vin… Mmm. Jag råkade nästan köpa mig en kokbok mitt i allt afterworkande igår dock! :) Trots mer i glaset än på fatet och kampen för att sluta tänka på en trerätters så kunde jag inte låta bli att smita in i restaurangdelen och lirka ner en bok från en av de vitbetsade trähyllorna. Haha, det hade ju blivit lite bökigt att dra med sig hela kvällen. Men åh, jag tänker på den fortfarande. Den stod där bland porslin, böcker och bokhyllor på Restaurang 1900 och kostade 199kr. Kåken är en bakficka till Restaurang 1900 som för övrigt verkar (!), har inte kollat upp exakt, men det verkar som det drivs av kocken Niklas Ekstedt från Helsingborg. Det var hans kokbok, "Niklas smaker" som jag hade raggat upp. Hm, undrar om jag ska vara så konstigt att jag åker dit med bilen ikväll kanske, går in via vakterna, köper den och sen går ut igen. Kanske lite udda sätt att besöka krogen på! :) Men nu när jag kikar runt på nätet efter boken så hittade jag den på Bokus.com för 89kr bara! Den klickar jag nog hem faktiskt. Ja det gör jag. Men ändå.. hm, nja… nu blir jag osäker. Jag vet inte om jag har tålamodet. Då ska jag ändå vänta några dagar och jag vill ju ha den ikväll, nu!! Beslutsångest. Jag ska nog ta mig ner på stan nu och gå på bolaget i alla fall. Klockan är en timma innan stängning. Så kan jag bestämma mig sen… Och nej, tänkte inte supa ikväll igen. Ska bara köpa mig en flarra vitt vin till kvällens middag som blir en grym risotto. Kanske svänga förbi hallen och köpa mig ett gäng härlig kantareller nu när det är säsong. Efter att ha hört på Bengt Fritiofson, som förutom Rafael Edholm är min favoritdeltagare i Kändisdjungeln, med sitt språk och uttal får en rå höna med aubergine att framstå som coq au vin så skulle jag lika gärna kunna äta stuvade myrägg och kattpiss, så länge han presenterar rätten för mig så spelar det ingen roll! Som han sa: ”En fullständig komplett, utvecklad, smakpalett som slår ut som en påfågelsstjärt i munnen..” Hahaha, han är ju för underbar! Hur som helst, Restaurang 1900 verkar vara en riktig pärla. Trodde jag faktiskt inte innan jag klev in genom restaurangdelen, där värme och kärlek ombonade den mysiga lokalen. Jag läste på deras hemsida och citerar "Historien om Restaurang 1900 handlar om kärleken till svensk matlagning och kultur. Därför använder vi alla mormors smaker, de vi minns från barndomen. Vi letar fram svenska råvaror som lite orättvist glömts bort och känns häpet nya. Ramslök, libbsticka och vilda bär. Vi ser långkok som lyx och jagar ständigt efter receptet på de perfekta köttbullarna. Ekologiskt och närodlat är honnörsord i köket på 1900". Helt fantastiskt om det är så att denna restaurang faktiskt står för detta plus serverar riktigt bra mat. Men det tvekar jag inte på. Ska definitivt gå dit snart och prova deras svampmeny som verkar otrolig. Mmm. Blir efter löning dock. Får nöja mig så länge med en svamprisotto hemma ikväll.

Källa: kokskatten.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt