Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Ingredienser 2 kg vitkål 20 g salt (bergsalt) 1 krm kummin 3 st lagerblad 4 st enbär Gör så här 1. Strimla kålen fint och blanda med saltet och kryddorna. 2. Stöt och stampa sedan kålen så den vätskas. 3. Lägg i en kruka med lock och vattenlås. Den måste kunna släppa ut gaserna (CO2) men samtidigt stänga ute syret.
Källa: recept.nuIngredienser 4 skiva(or) kalventrecôte , à 150-200 gram olivolja , till pensling salt grönpeppar , stött i mortel eller mald i kvarn gräslök , till garnering Ostsås 50 gram roquefortost , eller ädelost 2 dl crème fraiche 2 msk vispgrädde , eventuellt Tillagning 1. Mosa osten i en bunke. ner crème fraichen och rör om ordentligt. Vill du att såsen ska ha en lösare konsistens kan du späda med vispgrädde. 2. Pensla köttet med lite olivolja. Krydda med salt och grönpeppar. 3. Grilla köttskivorna tills de är gyllenbruna på båda sidor och köttsaften börjar komma ut. Det tar sammanlagt 4-6 minuter. Vänd dem bara en gång. 4. Servera med blue cheese-sås, grillad blomkål och grillad rödlök eller vitlök. Garnera med gräslök. Receptet kommer från boken ”Morberg grillar”, Bonnier Fakta. Recept: Per Morberg Foto: Martin Löf
Källa: tasteline.com