gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 200 gram trattkantareller , (eller 25 g torkade, blötlagda och urkramade) 50 gram kantareller , gula små 1 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl hönsbuljong 4 dl kalvbuljong 1,5 dl vispgrädde 1 dl Creme fraiche 1 msk svartvinbärsgelé salt och svartpeppar Sherry , eventuellt Tillagning 1. Ansa trattkantareller och gula kantareller. Hacka trattisarna grovt. Hacka lök och vitlök. 2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull så att löken blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt trattisarna och låt dem fräsa med. 3. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och låt alltsammans puttra 20–30 minuter. 4. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med gelé, salt och peppar och eventuellt en skvätt sherry eller cognac. Kör ev med stavmixer precis före serveringen, så att soppan blir skummig. 5. Stek de gula kantarellerna. Fördela dem i djupa tallrikar och häll på soppan. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria nordström Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Jag har så många bra, spännande och lärorika böcker som står i min bokhylla och väntar på att bli lästa. Ibland plockar jag fram dem, bläddrar lite i dem, läser något litet stycke här och något där. Sen ställer jag tillbaka i bokhyllan och tänker att snaaaaart så är det din tur att bli läst. Det här är en sådan bok, som har fått vänta alldeles för länge på att bli läst. Men nu är den äntligen det från pärm till pärm. Sockerbomben i din hjärna av Bitten Jonsson och Pia Nordström . Bitten Jonsson är sjuksköterskan som själv tampats med flera olika sorters beroenden och som länge varit pionjär och förgrundsfigur inom just sockerberoende. Många var det som från början sa att sockerberoende, det var minsann bara trams och ingen riktig sjukdom. I dag har vetenskapen hunnit i fatt verkligheten och det har konstaterats att socker är lika beroendeframkallande som kokain. Pia Nordström är journalist på tidningen Expressen som har hälsa och medicin som sitt specialområde. Det här är en bok som går på djupet när det gäller vad socker gör för våra hjärnor och kroppar. In på cellnivå. Jag är ju lite nördig på sådant och gillar att läsa hur kroppen fungerar in i minsta aminosyra och cell. Men trots att Bitten och Pia verkligen går på djupet i den här boken, så skriver de ändå väldigt lättbegripligt. De märks att de lagt sig vinn om att de vill att alla ska förstå. Det här är boken för dig som har ett "komplicerat förhållande" till sötsaker eller andra snabba kolhydrater. Du kommer att förstå både dig själv och ditt agerande på ett helt annat sätt än vad du gjort tidigare. Dessutom kommer du att få redskap för att ta dig ifrån det beroende som sockret skapar. Eller kanske har du någon i din närhet som du vill förstå och vars beteende du vill kunna få grepp om. Någon har sagt att om socker hade introducerats på marknaden idag, så hade myndigheter och livsmedelsverket förbjudit det direkt. Istället hade det blivit klassat som drog. Så starkt beroendeframkallande är det. Problemet är att till skillnad från andra "droger", så finns socker - överallt. Även där vi inte förväntar oss att finna det - i korven, kycklingen och dietdrycken till exempel. För en person som är sockerberoende måste ALLT socker undvikas och då måste man lära sig att bli en sockerdetektiv. I boken finns tydliga tips på vad du ska hålla dig borta ifrån och förslag på vad du kan äta istället. Är DU sockerberoende? Det finns ett test som kallas UNCOPE och som är gjort för att se vem som kan vara sockermissbrukare eller sockerberoende. Svara på frågorna nedan och tänk då på att "sötsaker" i det här sammanhanget även innefattar bröd, smörgåsar, fikabröd, pasta, ris, flingor etc. Har du, under senaste året, någonsin ätit mer ”sötsaker” än du tänkt dig och/eller fortsatt använda ”sötsaker” när du inte tänkt dig det? Har du, under senaste året. försummat några av dina vardagliga åtaganden på grund av att du ätit för mycket ”sötsaker”? Har du, under senaste året, känt att du vill eller behöver ändra ditt sätt att äta eller handskas med ”sötsaker”? Har någon, under senaste året, t ex familj eller vänner, klagat på hur mycket eller när du äter ”sötsaker”? Har du, under senaste året, någonsin varit helt upptagen av tankar på när du skall få äta eller köpa ”sötsaker”? Har du, under senaste året, någonsin använt ”sötsaker” för att lindra känslomässigt obehag, såsom nedstämdhet, ilska eller tristess? Om du har svarat ja på fyra eller fler av dessa frågor kan du vara sockermissbrukare eller sockerberoende. Det går att ta sig ur detta beroende/missbruk själv, men det är mycket svårt. Se vad det finns för hjälp att söka där du bor. Börja med att kontakta din familjeläkare. Om inte de har resurser, möjligheter eller kunskap, se dig om efter någon som arbetar med just sockerberoende och kontakta dem. Det här är verkligen en bok som jag rekommenderar till alla som själva är eller har personer i sin närhet vars liv påverkas av socker och snabba kolhydrater. Det finns hjälp att få och du är definitivt inte ensam om att ha ett komplicerat förhållandet till sötsaker och andra snabba kolhydrater. Läs gärna mer på Bittens Addiction .

Källa: ulrikagabriel.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Laxen 700 gram laxfilé med skinn 0,75 dl salt 0,75 dl råsocker 40 gram pepparrot , färsk, riven 300 gram rödbetor , rivna 0,5 dl citronvodka , (eller vanlig vodka) 1 knippa(en) dill Blinier 10 gram jäst 2,5 dl mjölk , ljummen 1,5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 0,75 dl gräddfil 1 st ägg , delat i gula och vita 1 krm salt smör , att steka i Creme 2 dl crème fraiche 1 st apelsin(er) , skalet (spara lite till dekoration) 1 msk apelsinsaft 1 dl dill , grovhackad (spara lite till dekoration) 1 tsk flingsalt Grovmalen Svartpeppar Tillagning 8 portioner som plockmat: 1. Lägg laxen i en form med skinnet neråt. Gnid in saltet jämnt över fisken. Strö över råsocker, pepparrot och rödbetor. Avsluta med vodka och citronskal. Täck fisken med plastfolie och placera en tyngd ovanpå. Ställ i kylen i ca 2 dygn. 2. Skrapa laxen ren från alla smaksättarna. Torka av med hushållspapper. Skär bort skinnet och skär sedan så tunna skivor som möjligt. Ställ undan medan du gör blinierna. 3. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjölsorterna, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa i ca 30 minuter i rumstemperatur. 4. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till apelsincrèmen. 5. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner i blinismeten. Grädda små plättar, ca en 1/2 dl per plätt, i smör i en het stekpanna på båda sidor. Håll varmt under folie. 6. Arrangera laxen på de ljumma blinierna med en klick apelsincrème och toppa med apelsinskal och dillkvist. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

Agda Häggström, Kramfors (min mor) Anki – Af Trollhättan Anna Jacobsen, Norrköping Ann-Christine Swärd, Af Strängnäs (Rosmaries syster) Anne Andersen, Trollhättan Ann e Hosio, Tokebo Annica Lundqvist – Af Sundsvall Berit Jansson, Strängnäs Birgitta Högberg, Kramfors Britt Johansson, Lilla Edet (svärmor) Café Umeå Catherine Ewerman, Alingsås Camilla Norin, Lidköping Claude Poss, Aix en Provence Eira Grannas, Kramfors Eivor Södergran, Strängnäs Elisabeth Eriksson, Moholm (kollegan Karl Lennarts fru) Elly Bölander, Kramfors Eva Nyqvist, Grästorp Eva Salomonsson, Göteborg Expressen Gittan Tholén, Lerdala Grafikens hus, Mariefred Gunhild Andersson Gunilla Ström - AME, Trollhättan Göta Södermark, Stöde Heléne Bergenhäll - AME, Trollhättan Hilbert Andersson, Vara (Ordförande Varaortens Biodlarförening) Hulda Åslund, Stöde (”moster Hulda¨ som var min mormors moster) Inga-Britt Karlsson, Lidköping Inge Rabenius, Strängnäs Irena Rodic (Kureidli) – Af Trollhättan/Lidköping Jenny Häggström, Höör (min dotter) Klas Lundberg, Dalarna Lena Julin, Vara Lena Lindblom, Strängnäs Lena Linderholm, Provance Lena Olsson, Härnösand Lena Stensgård, Strängnäs Lilly Nordkvist, Kramfors Louise Chamberlin, New Mexico, USA Maine Edvinsson, Strängnäs Malin Olsson, Härnösand Marianne Rabenius-Engström, Torsby Marie-Louise Blixt – Af Trollhättan Mary Lidbaum, Kramfors Maud Löwing, Strängnäs May Häggström, Vara Olga Westman, Kramfors Paul Häggström, Kramfors (min far) Pelle Gustavsson, Trollhättan Pia Brännval, Stockholm Pia Roslund, Trollhättan Rosita - Lindbloms ”kompis”, Strängnäs Stina (Anna-Stina) Gidhammar, Sundsvall SVT, Tina Nordström Terhi Alanampa, Strängnäs Tina Hansson, Strängnäs Ulla Berggren, Startkraft Göteborgi Viola Tykesson, Höör Wirya – Af Trollhättan Övriga - - Ja jag kan ha glömt något och ber i så fall om ursäkt. Hör av dig så skriver jag till dig i listan!

Källa: mayolika.blogspot.se

Måste dela med mig av det här receptet, jag gjorde det i somras till grillat kött. Potatisen va väldigt uppskattad av gästerna och jag inspirerades av Tina Nordström, orginalrecept HÄR Ingredienser: Bakpotatis, riven ost, sommarlökar, vitlök, blomkål, citron, kryddor efter smak Jag gjorde såhär: Baka potatisen i ugn tills den är mjuk, dela potatisen mitt itu och gröp ur innehållet. Potatisen du gröpt ut lägger du i en bytta. Spara alla tomma halvor och gröp ur försiktigt. Koka sommarlök i smör och vatten så löken blir mjuk. Blanda ner löken i potatisen och mosa. Blanda ner lite riven ost, saft från citron, små buketter av en halv blomkål och lite vitlök. Vispa ihop allt, spä med lite av kokspadet från löken till en bra konsistens. Ha i blandningen i de tomma skalen. Strö ut lite riven ost, in i ugnen tills osten smält och potatisen är varm. MUMS! Kan verkligen rekommendera det här, så gott!

Källa: lindisen81.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Fläskkotletter 500 gram fläskkotlett salt och svartpeppar smör och olivolja Varma tomater och druvor 300 gram vindruvor 250 gram cocktailtomat(er) 3 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor, finhackade 3 msk flytande honung 1 tsk salt svartpeppar från kvarn 0,5 kruka(or) bladpersilja Parmesanbröd 10 st brödskivor 75 gram smör 2 tsk dijonsenap 50 gram parmesanost Tillagning 1. Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka. 2. Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen. 3. Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Jag vet inte riktigt vad som hände? För just ikväll gör jag inte bloggens namn rättvisa. Jag var så himla på innan, superladdad att ta ett löp pass, bara det slutade att regna (i Helsingborg har det regnat mest i hela Sverige idag). Och när det väl slutade regna så var liksom hela jag jättetom. Jag gick till och med och lade mig i sängen och slumrade till en stund, vilket jag aldrig gör normalt. Men när jag vaknat till liv och fått i mig en kopp kaffe så reflekterade jag över vad jag gjort idag. Idag var det nämligen min lediga dag....från jobb, ja! Det betyder arbetsdag hemma! Uppe med tuppen runt kl 6 i morse, körde igång en maskin tvätt. Rymde upp lite snabb i köket för att i nästa stund ställa mig och baka. Lite frukost fick fixas till killarna som stod helt handfallna när det började åska och alla sladdar drogs ur sina kontakter. Vad ska man göra då om man inte kan titta på TV och spela TVspel? Då fick man agera lekledare och komma på något kul utan ström och el. Middagen som skulle in i ugnen förbereddes och det var bara att vänta ut åskan så jag kunde sätta igång ugnen igen (tur kakan hann bli färdig). Tvätta sig och borsta tänder, på med kläder och sen åkte vi till kära mamma och hälsade på henne med kakan i bakluckan. Hem igen efter 2 koppar kaffe för lillkillen hade bestämt att han skulle ha hem en kompis. Fixa med tvätten, dammsuga över golven och snygga till i garderoben. Fota mina fötter litegrann till ett inlägg i bloggen. Sen har jag för mig att jag hann doppa rumpan i en kvart för att kolla igenom post och recept i ICAs Buffe tidning. Förbereda tillbehör till middagen för att sen hoppa i bilen och hämta maken på sitt jobb, kunde ju inte låta stackaren cykla i åskoväder på morgonen och hem måste han ju också. Kommer hem och äntligen dags att äta. Familjens favorit, pulled pork. När vi hade ätit så kom hammaren fram och slog till mig i huvudet. Det var då all energi försvann! Min sista energi går nu åt till att ge er mitt recept på Pulled Pork! 4-6 portioner Ca 1 kg fläskarre´ ( Per Morberg hade förmodligen slaktat grisen själv) 5 skalade vitlöksklyftor (Jamie Oliver hade förmodligen inte skalat dom) 1 gul lök 2 dl Sweet Baby Rays BBQ sås 3 dl kryddig chilisås ( jag tar Icas ett gott liv, väger upp all skit man får i sig från ovan sås) 2 dl vatten Chili pulver (jättegott!!! hade förmodligen Tina Nordström sagt) Paprikapulver smoked Salt och peppar Sätt ugnen på 100 grader. Blanda BBQ såsen, chilisåsen och vattnet. Bombardera köttbiten med mycket salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Skala löken och klyfta den. Ner med köttet i en gryta med lock som du kan ha i ugnen. Häll såsen över köttet och i med löken. In med allt i ugnen och låt stå där minst 6 timmar. Ju längre desto bättre. Denna rätten kommer från USA och där äter man Pulled Pork i bröd. Hos oss brukar vi ha lite plock till så man kan ta vad man själv gillar. Idag blev det gurka, creme fraiche, fefferonis, jordnötter, tomater och avokado. Jag hade även gjort potatisklyftor som dom andra åt. I USA delar man köttet i grytan tillsammans med såsen så det blir som en "köttröra" men jag har gärna köttet för sig och sen häller jag upp såsen i en skål vid sidan. Eftersom jag har en färdig BBQ sås som innehåller en hel del socker och annat "skit" så kan jag på så sätt själv styra så jag inte får i mig förmycket av det där. Tillbehör! Färdigt resultat! Må gott / J

Källa: energiforevigt.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt