gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 12 st färskpotatis(ar) 0,5 st rödlök, finhackad 2 msk olivolja 2 msk vitvinsvinäger salt peppar 1 kruka(or) basilika rostbiff , eller skinka till servering Tillagning 1. Det bästa är att hitta en skål kall kokt potatis i kylen. Finns inte det börjar man med att skrubba potatisen och koka den. 2. Hacka rödlöken fint och skaka ihop hacket med olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. 3. Skär potatisen i kvartar och häll i en skål. Riv bladen av basilikan och blanda ner dem och dressingen i potatisen. Servera med något kallskuret. Recept: Maud Lindholm Stajlist: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Köttfria måndag Då fick det bli denna super enkla tomatsoppa på ugnsrostade kvisttomater och en kryddpåse by Tina Nordström Detta behöver du 1 kg kvisttomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1½ msk tomatpuré 1½ msk olivolja 1 påse jättegott SOPPA rostad tomat och timjan 1 msk vitt vin 7 dl vatten salt Gör så här: Sätt ugnen på 220 grader, skär tomaterna i klyftor skiva löken och krossa dom skalade vitlöksklyftorna Lägg allt i en ugnsfast form med kryddorna, tomatpurén samt olivoljan, rosta i ca 15 minuter Koka under tiden upp vattnet med 1 msk vin, när tomatblandningen rostat färdigt, har du ner det i vattnet och låter det koka med i ca 5 minuter Mixa soppan slät med en stavmmixer, salta soppan med lite flingsalt Ha en bra dag

Källa: bamseshonung.blogspot.se

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 4 skiva(or) surdegsbröd 1 st vitlöksklyfta(or) 3 msk pinjenötter 2 msk olivolja 1 ask chevre, Bredbar 1 kruka(or) basilika 2 msk flytande honung flingsalt svartpeppar Tillagning Istället för bredbar chèvre kan man blanda vanlig getost med lite crème fraiche till bredbar konsistens. 1.Rosta brödskivorna och gnugga dem med en halverad vitlöksklyfta när de är varma. Torrosta pinjenötterna hastigt i stekpanna. 2.Ringla olivolja över bröden och bred på chèvren generöst. 3.Lägg på rivna basilikablad och pinjenötter och ringla över honung. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt. 4.Servera som förrätt eller uppskuret i små munsbitar. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st sparris, färsk 4 st potatis(ar) , fasta olja , till fritering 1 dl crème fraiche 1 st rödlök, finhackad , (spara lite till dekoration) 1 burk(ar) löjrom , eller annan rom efter önskemål nymald svartpeppar flingsalt 1 paket solrosskott 100 gram pinjenötter , lätt rostade i pannan Tillagning 1. Blanchera sparrisen, doppa den i kallt vatten och ställ åt sidan så länge. 2. Skiva potatisen tunt, helst med mandolin. Torka dem torra med papper. Värm oljan i en vid kastrull. Lägg i en bit bröd, när det börjar bli gyllenbrunt har oljan lagom temperatur. 3. Lägg i två skivor potatis i taget och fritera tills de får fin färg. Lägg upp på hushållspapper att rinna av. Fortsätt tills alla är chips är färdigfriterade. 4. Vänd ihop crème fraiche, rödlök och löjrom med lite salt och peppar. 5. Skiva den blancherade sparrisen på längden med en mandolin. 6. Arrangera sparrisen och solrosskotten på ett fat. Lägg de nyfriterade chipsen ovanpå och klicka på löjromscrème fraiche. Toppa med lite extra rödlök och de rostade pinjenötterna. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 300 gram lax i hel bit , pinfärsk 1 ask ärtskott 1 knippa(en) blomkrasse, gärna med extra blommor till garnering 1 burk(ar) inlagd japansk ingefära, (gari) Sesamvinägrett 1 msk rostade sesamfrön 1 msk japansk soja , eller tamari 1 msk vitvinsvinäger 1 msk flytande honung 1 msk neutral olja, t ex majs- eller rapsolja Tillagning 1. Skär laxen i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-) 2. Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela ärtskotten på laxen och klipp över krassen. 3. Blanda vinägretten. 4. Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på laxen. Skvätt över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor. TINA TIPSAR Hacka resten av ingefäran och använd till att smaksätta kokt ris med. Jättegott! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl maizena majsstärkelse 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk mald kardemumma Citronkräm 3 dl vispgrädde 250 gram Mascarpone 1,5 dl citroncurd 1 st citron(er) , skal och saft Till servering valfria bär, t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortron Tillagning 8-10 bitar: 1. Värm ugnen till 225 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. 3. Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret. 4. Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt