gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 12 st färskpotatis(ar) 0,5 st rödlök, finhackad 2 msk olivolja 2 msk vitvinsvinäger salt peppar 1 kruka(or) basilika rostbiff , eller skinka till servering Tillagning 1. Det bästa är att hitta en skål kall kokt potatis i kylen. Finns inte det börjar man med att skrubba potatisen och koka den. 2. Hacka rödlöken fint och skaka ihop hacket med olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. 3. Skär potatisen i kvartar och häll i en skål. Riv bladen av basilikan och blanda ner dem och dressingen i potatisen. Servera med något kallskuret. Recept: Maud Lindholm Stajlist: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Laxen 700 gram laxfilé med skinn 0,75 dl salt 0,75 dl råsocker 40 gram pepparrot , färsk, riven 300 gram rödbetor , rivna 0,5 dl citronvodka , (eller vanlig vodka) 1 knippa(en) dill Blinier 10 gram jäst 2,5 dl mjölk , ljummen 1,5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 0,75 dl gräddfil 1 st ägg , delat i gula och vita 1 krm salt smör , att steka i Creme 2 dl crème fraiche 1 st apelsin(er) , skalet (spara lite till dekoration) 1 msk apelsinsaft 1 dl dill , grovhackad (spara lite till dekoration) 1 tsk flingsalt Grovmalen Svartpeppar Tillagning 8 portioner som plockmat: 1. Lägg laxen i en form med skinnet neråt. Gnid in saltet jämnt över fisken. Strö över råsocker, pepparrot och rödbetor. Avsluta med vodka och citronskal. Täck fisken med plastfolie och placera en tyngd ovanpå. Ställ i kylen i ca 2 dygn. 2. Skrapa laxen ren från alla smaksättarna. Torka av med hushållspapper. Skär bort skinnet och skär sedan så tunna skivor som möjligt. Ställ undan medan du gör blinierna. 3. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjölsorterna, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa i ca 30 minuter i rumstemperatur. 4. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till apelsincrèmen. 5. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner i blinismeten. Grädda små plättar, ca en 1/2 dl per plätt, i smör i en het stekpanna på båda sidor. Håll varmt under folie. 6. Arrangera laxen på de ljumma blinierna med en klick apelsincrème och toppa med apelsinskal och dillkvist. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st sparris, färsk 4 st potatis(ar) , fasta olja , till fritering 1 dl crème fraiche 1 st rödlök, finhackad , (spara lite till dekoration) 1 burk(ar) löjrom , eller annan rom efter önskemål nymald svartpeppar flingsalt 1 paket solrosskott 100 gram pinjenötter , lätt rostade i pannan Tillagning 1. Blanchera sparrisen, doppa den i kallt vatten och ställ åt sidan så länge. 2. Skiva potatisen tunt, helst med mandolin. Torka dem torra med papper. Värm oljan i en vid kastrull. Lägg i en bit bröd, när det börjar bli gyllenbrunt har oljan lagom temperatur. 3. Lägg i två skivor potatis i taget och fritera tills de får fin färg. Lägg upp på hushållspapper att rinna av. Fortsätt tills alla är chips är färdigfriterade. 4. Vänd ihop crème fraiche, rödlök och löjrom med lite salt och peppar. 5. Skiva den blancherade sparrisen på längden med en mandolin. 6. Arrangera sparrisen och solrosskotten på ett fat. Lägg de nyfriterade chipsen ovanpå och klicka på löjromscrème fraiche. Toppa med lite extra rödlök och de rostade pinjenötterna. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Färsspett 500 gram lammfärs eller nötfärs, tinad 0,5 st gul lök(ar) 0,5 kruka(or) bladpersilja 0,25 kruka(or) koriander 1 tsk salt 3 krm svartpeppar träspett smör och olivolja Fänkålsyoghurt 300 gram turkisk yoghurt 1 st fänkål 1 msk ingefära, riven Skal från 1 citron saft från 1/2 citron olivolja flingsalt och svartpeppar Tillbehör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Färsspett: Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och koriander. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. 3. Forma färsen runt spetten till små järpformade bollar. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden. 4. Fänkålsyoghurt: Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finriv skalet av citronen. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften och strö över citronskalet. Avsluta med att strö över ingefäran samt att ringla över olivolja, svartpeppar och flingsalt. Servera spetten med fänkålsyoghurt och ris. Strö över resten av koriandern. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 590 kcal, 32 g protein, 28 g fett, 52 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 2 st Flankstek, à ca 400 g 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar, ur kvarn Gremolata 1 dl hasselnötter 1 st citron(er) , rivet skal 1 st vitlöksklyfta(or) 1 ask persilja , ca 30 g Yoghurt 3 dl tjock yoghurt 1 st gurka 1 tsk salt 250 gram mozzarella 1 tsk sambal oelek 1 ask dill , ca 30 g 0,5 st citron(er) 2 msk olivolja Tillagning Gremolata: 1. Värm ugnen till 220 grader. 2. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i 6–7 minuter, tills skalet börjar krackelera. Ta ut och låt svalna lite. Krama sedan nötterna i handen så att skalet smulas av. 3. Hacka nötterna fint och lägg dem i en skål tillsammans med citronskalet. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda ner den. Finhacka persiljan och vänd slutligen ner även den. Yoghurt: 1. Skeda upp yoghurten på en tallrik. 2. Riv gurkan grovt på rivjärn och blanda den med salt. Låt rinna av i ett durkslag. Smaka på gurkan, är den för salt är det bara att skölja av den lite. Krama ur och blanda gurkrivet med sambal oelek. 3. Lägg gurkan på yoghurten. Bryt över mozzarellan. Pressa citronen över och ringla olivolja på toppen. Avsluta med dillkvistar. Flankstek: 1. Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 2–3 minuter. 2. Skär köttet i skivor och strö sedan över gremolata med hasselnötter. 3. Servera med yoghurt, mozzarella, dill och chiligurka. TINA TIPSAR På vintern kan du prova att snabbt ge den rumsvarma flanksteken lite stekyta i en stekpanna och sedan steka den i 200 graders ugnsvärme tills den har en innertemperatur på 57 grader. Det tar 10–12 minuter beroende på hur tjock flanksteken är. Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

En riktigt smarrig och krämig blomkålssoppa går alltid hem. Jag är egentligen ingen soppmänniska men denna var en riktig höjdare. Vi kör ju numera ICAS matkasse varannan vecka och denna vecka var recepten signerade Tina Nordström (alias Mat-Tina). Så lyxigt att laga mat och veta att alla ingredienser finns hemma i kylen. Denna soppa hade jag aldrig ramlat över annars. Ingredienser 1 blomkål (à ca 800 g) 1 gul lök 2 krm chilipulver 1 msk olja 8 dl vatten 2 dl mjölk 2 dl crème fraiche salt och peppar paprikapulver och cayennepeppar 1 lime 1/2 kruka gräslök Gör så här Ansa blomkålen och skär den i bitar. Skala och hacka lök. Fräs grönsakerna i oljan i en stor kastrull. Tillsätt vatten, mjölk och crème fraiche. Låt koka ca 15 minuter under lock. Mixa slätt och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar och färskpressad lime. receptinspiration: ICAs matkasse

Källa: soffansmat.blogspot.se

Hallå i höstrusket, hur har ni det i regnvädret? Idag blir det Köttfärspaj till lunch hos mig, en smarrig god paj fylld med skogens guld och ett fluffigt täcke med creme fraishe och ost. Till det blir det en sallad. Brukar göra den här pajen varje höst när man varit ute och plockat skogens guld. I år har jag haft turen och få en hel papperskasse full med trattisar av min syster, Tack så mycket!!! Så nu behöver jag inte ge mig ut i skogen själv, det uppskattas då tiden förnärvarande inte finns för skogsutflykter. Ursprungs receptet kommer från Tina Nordström (Tinas Mat som gick på Tv) men jag har modifierat om receptet lite nu för att få ner fetthalten så det passar min kosthållning och inte får för högt ProPoints värde. Det blir ca 5 port ProPointsvärdet hamnar på 14 / port 50 g Margarin 80% 4 dl Vetemjöl 1 1/2 dl Mellanmjölk 1,5% 1 tsk Bakpulver 4 hg Nötfärs 10% 2 st Lök 5 dl Kantareller el Trattkantareller 2 Vitlöks klyftor 1 tsk Salt 1 krm Peppar 2 tsk Olivolja 4 dl Skånemejerier Mini Fraiche 4 msk Majonnäs lätt 32% 2 dl Ost riven max 17% Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen. Fyllning: Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet. Täcket: Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Källa: nettansgodsaker.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt