gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

Måste dela med mig av det här receptet, jag gjorde det i somras till grillat kött. Potatisen va väldigt uppskattad av gästerna och jag inspirerades av Tina Nordström, orginalrecept HÄR Ingredienser: Bakpotatis, riven ost, sommarlökar, vitlök, blomkål, citron, kryddor efter smak Jag gjorde såhär: Baka potatisen i ugn tills den är mjuk, dela potatisen mitt itu och gröp ur innehållet. Potatisen du gröpt ut lägger du i en bytta. Spara alla tomma halvor och gröp ur försiktigt. Koka sommarlök i smör och vatten så löken blir mjuk. Blanda ner löken i potatisen och mosa. Blanda ner lite riven ost, saft från citron, små buketter av en halv blomkål och lite vitlök. Vispa ihop allt, spä med lite av kokspadet från löken till en bra konsistens. Ha i blandningen i de tomma skalen. Strö ut lite riven ost, in i ugnen tills osten smält och potatisen är varm. MUMS! Kan verkligen rekommendera det här, så gott!

Källa: lindisen81.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 300 gram lax i hel bit , pinfärsk 1 ask ärtskott 1 knippa(en) blomkrasse, gärna med extra blommor till garnering 1 burk(ar) inlagd japansk ingefära, (gari) Sesamvinägrett 1 msk rostade sesamfrön 1 msk japansk soja , eller tamari 1 msk vitvinsvinäger 1 msk flytande honung 1 msk neutral olja, t ex majs- eller rapsolja Tillagning 1. Skär laxen i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-) 2. Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela ärtskotten på laxen och klipp över krassen. 3. Blanda vinägretten. 4. Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på laxen. Skvätt över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor. TINA TIPSAR Hacka resten av ingefäran och använd till att smaksätta kokt ris med. Jättegott! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 2 st Flankstek, à ca 400 g 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar, ur kvarn Gremolata 1 dl hasselnötter 1 st citron(er) , rivet skal 1 st vitlöksklyfta(or) 1 ask persilja , ca 30 g Yoghurt 3 dl tjock yoghurt 1 st gurka 1 tsk salt 250 gram mozzarella 1 tsk sambal oelek 1 ask dill , ca 30 g 0,5 st citron(er) 2 msk olivolja Tillagning Gremolata: 1. Värm ugnen till 220 grader. 2. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i 6–7 minuter, tills skalet börjar krackelera. Ta ut och låt svalna lite. Krama sedan nötterna i handen så att skalet smulas av. 3. Hacka nötterna fint och lägg dem i en skål tillsammans med citronskalet. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda ner den. Finhacka persiljan och vänd slutligen ner även den. Yoghurt: 1. Skeda upp yoghurten på en tallrik. 2. Riv gurkan grovt på rivjärn och blanda den med salt. Låt rinna av i ett durkslag. Smaka på gurkan, är den för salt är det bara att skölja av den lite. Krama ur och blanda gurkrivet med sambal oelek. 3. Lägg gurkan på yoghurten. Bryt över mozzarellan. Pressa citronen över och ringla olivolja på toppen. Avsluta med dillkvistar. Flankstek: 1. Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 2–3 minuter. 2. Skär köttet i skivor och strö sedan över gremolata med hasselnötter. 3. Servera med yoghurt, mozzarella, dill och chiligurka. TINA TIPSAR På vintern kan du prova att snabbt ge den rumsvarma flanksteken lite stekyta i en stekpanna och sedan steka den i 200 graders ugnsvärme tills den har en innertemperatur på 57 grader. Det tar 10–12 minuter beroende på hur tjock flanksteken är. Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl maizena majsstärkelse 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk mald kardemumma Citronkräm 3 dl vispgrädde 250 gram Mascarpone 1,5 dl citroncurd 1 st citron(er) , skal och saft Till servering valfria bär, t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortron Tillagning 8-10 bitar: 1. Värm ugnen till 225 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. 3. Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret. 4. Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

Tisdag = soppdag här i vårt kök och idag bidde det en vegetarisk variant, nämligen tomatsoppa. Några idéer från några olika recept fick samsas i samma gryta och resultatet blev väldigt smarrigt. Men ruccola/parmesanoströran var helt och hållet Ankis idé att slänga ihop och slänga på soppan. Ja, kanske inte slänga den på bokstavligt talat, soppa har en tendens att skvätta så förbenat när man slänger något på den och just tomatsoppa lämnar ganska tråkiga fläckar... Så lägg i den lite försiktigt istället, men lova att ni lägger i den för det blev så in i hoppsan gott! Tomatsoppa med ruccolaröra 2-4 port ½ gul lök 1 tsk timjan 2 tsk basilika 1 tsk oregano 2 vitlöksklyftor 2 dl vitt matlagningsvin 2 burkar krossade tomater 4 dl vatten 2 msk grönsaksfond salt och peppar 1-2 msk socker 1½ dl grädde Finhacka den gula löken och låt den mjukna i smör och olivolja i en gryta. Tillsätt basilika, timjan och oregano och låt det fräsa med ett par minuter. Slå sedan i vinet, pressa i vitlöken och låt det puttra någon minut. Tillsätt tomater, vatten och fond och låt det hela småputtra 30 minuter. Slå i grädden och smaka av med kryddor och socker. Servera med: Ruccolaröra ½ påse ruccolasallad 1 dl riven parmesanost 1 msk balsamvinäger 2 msk olivolja salt och peppar Finhacka ruccolasalladen och blanda med ost, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar och klicka i soppan vid serveringen. I morgon har vi båda ledig dag från jobben och ger oss iväg på utflykt igen, är det klokt som vi flänger och far?! Men det blir inga långa sträckor, vi tar tåget till Svågertorp, Malmö, och strosar runt lite bland affärerna som ligger därute. Framför allt IKEA, Ilva och Media Markt ska få besök av oss, de två senare blir det premiärbesök hos, spännande:) På IKEA blir det julshopping och julbord a'la Tina Nordström, någon som har provat hennes variant? Första julbordet för säsongen för vår del men inte sista... Smaklig spis! / Anki och Håkan x

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Jag vet inte riktigt vad som hände? För just ikväll gör jag inte bloggens namn rättvisa. Jag var så himla på innan, superladdad att ta ett löp pass, bara det slutade att regna (i Helsingborg har det regnat mest i hela Sverige idag). Och när det väl slutade regna så var liksom hela jag jättetom. Jag gick till och med och lade mig i sängen och slumrade till en stund, vilket jag aldrig gör normalt. Men när jag vaknat till liv och fått i mig en kopp kaffe så reflekterade jag över vad jag gjort idag. Idag var det nämligen min lediga dag....från jobb, ja! Det betyder arbetsdag hemma! Uppe med tuppen runt kl 6 i morse, körde igång en maskin tvätt. Rymde upp lite snabb i köket för att i nästa stund ställa mig och baka. Lite frukost fick fixas till killarna som stod helt handfallna när det började åska och alla sladdar drogs ur sina kontakter. Vad ska man göra då om man inte kan titta på TV och spela TVspel? Då fick man agera lekledare och komma på något kul utan ström och el. Middagen som skulle in i ugnen förbereddes och det var bara att vänta ut åskan så jag kunde sätta igång ugnen igen (tur kakan hann bli färdig). Tvätta sig och borsta tänder, på med kläder och sen åkte vi till kära mamma och hälsade på henne med kakan i bakluckan. Hem igen efter 2 koppar kaffe för lillkillen hade bestämt att han skulle ha hem en kompis. Fixa med tvätten, dammsuga över golven och snygga till i garderoben. Fota mina fötter litegrann till ett inlägg i bloggen. Sen har jag för mig att jag hann doppa rumpan i en kvart för att kolla igenom post och recept i ICAs Buffe tidning. Förbereda tillbehör till middagen för att sen hoppa i bilen och hämta maken på sitt jobb, kunde ju inte låta stackaren cykla i åskoväder på morgonen och hem måste han ju också. Kommer hem och äntligen dags att äta. Familjens favorit, pulled pork. När vi hade ätit så kom hammaren fram och slog till mig i huvudet. Det var då all energi försvann! Min sista energi går nu åt till att ge er mitt recept på Pulled Pork! 4-6 portioner Ca 1 kg fläskarre´ ( Per Morberg hade förmodligen slaktat grisen själv) 5 skalade vitlöksklyftor (Jamie Oliver hade förmodligen inte skalat dom) 1 gul lök 2 dl Sweet Baby Rays BBQ sås 3 dl kryddig chilisås ( jag tar Icas ett gott liv, väger upp all skit man får i sig från ovan sås) 2 dl vatten Chili pulver (jättegott!!! hade förmodligen Tina Nordström sagt) Paprikapulver smoked Salt och peppar Sätt ugnen på 100 grader. Blanda BBQ såsen, chilisåsen och vattnet. Bombardera köttbiten med mycket salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Skala löken och klyfta den. Ner med köttet i en gryta med lock som du kan ha i ugnen. Häll såsen över köttet och i med löken. In med allt i ugnen och låt stå där minst 6 timmar. Ju längre desto bättre. Denna rätten kommer från USA och där äter man Pulled Pork i bröd. Hos oss brukar vi ha lite plock till så man kan ta vad man själv gillar. Idag blev det gurka, creme fraiche, fefferonis, jordnötter, tomater och avokado. Jag hade även gjort potatisklyftor som dom andra åt. I USA delar man köttet i grytan tillsammans med såsen så det blir som en "köttröra" men jag har gärna köttet för sig och sen häller jag upp såsen i en skål vid sidan. Eftersom jag har en färdig BBQ sås som innehåller en hel del socker och annat "skit" så kan jag på så sätt själv styra så jag inte får i mig förmycket av det där. Tillbehör! Färdigt resultat! Må gott / J

Källa: energiforevigt.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt