gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 12 st färskpotatis(ar) 0,5 st rödlök, finhackad 2 msk olivolja 2 msk vitvinsvinäger salt peppar 1 kruka(or) basilika rostbiff , eller skinka till servering Tillagning 1. Det bästa är att hitta en skål kall kokt potatis i kylen. Finns inte det börjar man med att skrubba potatisen och koka den. 2. Hacka rödlöken fint och skaka ihop hacket med olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. 3. Skär potatisen i kvartar och häll i en skål. Riv bladen av basilikan och blanda ner dem och dressingen i potatisen. Servera med något kallskuret. Recept: Maud Lindholm Stajlist: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Ingredienser 1,5 st vitlöksklyfta(or) 3 msk färsk ingefära 1 st äggula(or) 1 tsk sambal oelek 1,5 tsk risvinäger 5 tsk japansk soja 1 tsk sesamolja 2,5 dl matolja Tillagning Den här gudomliga såsen passar till precis allt grillat. 1.Pressa vitlöken och riv ingefäran på rivjärnets fina sida. 2.Vispa ihop äggulan lätt med samtliga ingredienser utom matoljan. Viktigast är ju, som alltid när man svänger ihop en majonnäs, att alla ingredienser håller samma temperatur, annars kan den skära sig. 3.Blanda i matoljan under kraftig vispning, helst i food processor eller med mixerstav. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Detta är en riktigt favorit. God som förrätt tillsammans med lite sallad, men passar lika bra på en buffé. Receptet kommer ifrån Tina Nordström, vet dock inte ifrån vilken av hennes böcker. Tårtan går alldeles utmärkt att göra dagen innan den ska serveras. Räcker till ca 8 personer. 6 skivor färskt vitt bröd 1 dl persilja 1 dl dill 75 g smält smör 200 g färska, skalade räkor 1 rödlök 2 avokado 3 1/2 gelatinblad skal och saft ifrån 1 citron 2,5 dl crème fraiche 3 dl gräddfil salt och vitpeppar 2 dl ishavsrom Skär bort kanterna på brödet. Plocka persilja och dill och mixa det tillsammans med brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till en "deg". Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbara kanter. Häll ut brödmassan i pajformen och platta till. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är helt mjuka. Lägg bladen i en kastrull och värm försiktigt. Häll i 1/2 dl crème fraiche och rör ihop. Ställ kastrullen åt sidan när gelatinbladen lösts upp. Låt svalna något. Finhacka rödlöken och hacka avokadon. Blanda räkor, lök och avokado. Blanda i resten av crème fraichen och grädden. Riv citronen, häll i skal och saft. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner en sked av räkröran i gelatinblandningen för temperaturutjämning. Häll därefter gelatinblandningen i räkröran och rör om. Lägg fyllningen i pajformen, plasta väl och ställ i kylen. Vid servering: Ta bort kanterna på pajformen och bred ut rommen på tårtan. Garnera med något som ser trevligt ut, t ex några räkor, cocktailtomater, dill, citronskivor eller något annat gott. Servera gärna med lite sallad som blandats med olivolja och vinäger.

Källa: minabastareceptochnagratill.blogspot.se

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

IKEA kör julbord för andra året i rad. Förra året var det Leif Mannerström som stod för inspirationen bakom rätterna, i år är det Tina Nordström. Vi åt inte julbordet förra året men fick möjlighet att testa i år. IKEA i nära anslutning till köpcentret Väla i Helsingborg fick det bli, dessutom en lördagseftermiddag två helger innan julafton - japp, mycket folk! Dock var det förhållandevis lugnt i restaurangen. Jag har hört skräckhistorier från bekanta om julbordsmarodörer som tränger sig, slabbar ner och tar fyra tallrikar lax... men så var det inte när vi åt. Allt på julbordet fanns i rikliga portioner, det var rätt så välordnat (lite slabb blir det ju alltid vid julbord) och framför allt var maten helt OK! Enligt IKEA siktade Tina Nordström på "rockiga smaker" vilket möjligtvis märktes på skinkan som smakade lakrits! Både anis och fänkål i griljeringen gjorde detta. De olika sillsorterna var olika varandra i smaken, vörtbrödet fanns där, jansson och rödkålen smakade som de ska... Ja, inget att klaga på helt enkelt! Julbordet på IKEA är kanske inte den mest fantastiska kulinariska upplevelsen men som sagt, helt OK! Dessutom prisvärt (99:- för familymedlemmar) och självklart mättande... Jag äter alltid för mycket på julbord! Närbild på ett urval av den varma maten. Svårt att fota snyggt... Julbordet serveras fram till 23 december så än finns det några dagar kvar om du vill smaka. Läs mer här!

Källa: spralligast.blogspot.se

Ingredienser 6 st färskpotatis(ar) , kokta 4 msk löjrom 4 msk crème fraiche rödlök, finhackad Tillagning 12 munsbitar: 1. Halvera potatisarna. Skär bort en liten skiva i de rundade ändarna så att halvorna får en botten att stå på. 2. Bred på löjrommen och klicka på lite crème fraiche. Toppa med hackad rödlök. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Måste dela med mig av det här receptet, jag gjorde det i somras till grillat kött. Potatisen va väldigt uppskattad av gästerna och jag inspirerades av Tina Nordström, orginalrecept HÄR Ingredienser: Bakpotatis, riven ost, sommarlökar, vitlök, blomkål, citron, kryddor efter smak Jag gjorde såhär: Baka potatisen i ugn tills den är mjuk, dela potatisen mitt itu och gröp ur innehållet. Potatisen du gröpt ut lägger du i en bytta. Spara alla tomma halvor och gröp ur försiktigt. Koka sommarlök i smör och vatten så löken blir mjuk. Blanda ner löken i potatisen och mosa. Blanda ner lite riven ost, saft från citron, små buketter av en halv blomkål och lite vitlök. Vispa ihop allt, spä med lite av kokspadet från löken till en bra konsistens. Ha i blandningen i de tomma skalen. Strö ut lite riven ost, in i ugnen tills osten smält och potatisen är varm. MUMS! Kan verkligen rekommendera det här, så gott!

Källa: lindisen81.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Färsspett 500 gram lammfärs eller nötfärs, tinad 0,5 st gul lök(ar) 0,5 kruka(or) bladpersilja 0,25 kruka(or) koriander 1 tsk salt 3 krm svartpeppar träspett smör och olivolja Fänkålsyoghurt 300 gram turkisk yoghurt 1 st fänkål 1 msk ingefära, riven Skal från 1 citron saft från 1/2 citron olivolja flingsalt och svartpeppar Tillbehör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Färsspett: Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och koriander. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. 3. Forma färsen runt spetten till små järpformade bollar. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden. 4. Fänkålsyoghurt: Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finriv skalet av citronen. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften och strö över citronskalet. Avsluta med att strö över ingefäran samt att ringla över olivolja, svartpeppar och flingsalt. Servera spetten med fänkålsyoghurt och ris. Strö över resten av koriandern. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 590 kcal, 32 g protein, 28 g fett, 52 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 300 gram lax i hel bit , pinfärsk 1 ask ärtskott 1 knippa(en) blomkrasse, gärna med extra blommor till garnering 1 burk(ar) inlagd japansk ingefära, (gari) Sesamvinägrett 1 msk rostade sesamfrön 1 msk japansk soja , eller tamari 1 msk vitvinsvinäger 1 msk flytande honung 1 msk neutral olja, t ex majs- eller rapsolja Tillagning 1. Skär laxen i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-) 2. Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela ärtskotten på laxen och klipp över krassen. 3. Blanda vinägretten. 4. Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på laxen. Skvätt över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor. TINA TIPSAR Hacka resten av ingefäran och använd till att smaksätta kokt ris med. Jättegott! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

"Var nu beredd att skära ut ditt kött. Spill ej en blodtår; skär ej mer, ej mindre, Men jämnt ett skålpund kött" -Shakespeare Köpmannen i Vendig Ett skålpund är ca 425 gram men det kan variera lite från land till land och själv kom jag inte riktigt upp till den viktent det är bara 350 gram rimmat fläsk på bilden som ligger och väntar på att bli fläskpannkaka. En liten parentes först bara. Det är inte klokt vad vi är korvstoppade av media på både ont och gott givetvis. När jag igår stod på ICA och kräset petade på paket med hackad bacon och fläsk så kommer det man lärt sig upp till ytan lika snabbt som Tina Nordström säger "Jätte gott". Jag hade hittat två paket med hackad bacon och granskade kritiskt dem och just som jag trodde så när jag läste det finstilta så stod det ursprungsland Danmark. Baconen åkte tillbax i hyllan och hade ungefär lika mycket värdighet kvar som en vetexduk, istället hitta jag en fin bit rimmat fläsk som var stolt svenskt. Nu är det bara så att jag har själv jobbat i danmark i lite över tio år och under den tiden har jag utan att blinka låtit en uppsjö av blandade slakteriprodukter flöda in i min mun utan att en gång stanna upp och undra över var köttet kommer från. Känns lite som dubbelmoral att först spola i sig det danska köttet för att sen rata det som pesten. Men om man ska titta på det ekonomiska så är det faktist så att 280 gram dansk kött var dyrare än 350 gram svensk kött så valet att att vara nationalisktisk i slakteri frågan var inte så svår. Nåja åter till pankakan. 300 gram Fläskkött 5 st ägg 1 tsk salt 3 dl vetemjöl 8 dl mjölk Sätt ugnen på 175. Fin hacka och bryn fläsket tills det fått lite färg. Slå hälften av mjölken i en skål och vispa ner mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen samt saltet och vispa samman. Slå upp smeten i en väl smord långpanna och fördela fläsket över pannan. sätt i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller tills den är vackert gyllenbrun. Råröda lingon eller lingonsylt är ett givet tillbehör och för mig även ett stort glas kall mjölk. Det brukar bli lite över går utmärkt att frysa och vetskapen om att man har pankaka där hemma är något som kan värma den frusnaste av själar.

Källa: mollusken.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt