gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

Efter 9 timmar i ugnen!! Mums! Med massor av goda tillbehör! I den bästa av matvärldar så älskar jag recept som är enkla att läsa, enkla att göra och samtidigt ger ett otroligt gott resultat. Är det dessutom en rätt som jag kan göra när vi ska vara många, ja då är det en fullträff! Pulled Pork uppfyller alla dessa saker! Det enda man ska tänka på det är att det tar ca 9 timmar. Men å andra sidan så hinner du göra mycket annat roligt under tiden då du knappt behöver göra något!! Så läsa igenom det enkla receptet, handla, laga och njut!! 1 kg kött räckte i vår familj till 1 middag och en lunchrest till mig och mannen. Då hade vi tillbehör som pitabröd, tomat, gurka mm. som du ser på bilden. Detta är något du med fördela kan göra över natten när du sover. Nästa dag har du en perfekt maträtt att ta med dig till stranden, båten, husvagnen eller vart du nu ska! Receptet nedan har jag tagit från Tina Nordström när hon lagade detta i ett av sina program. Till 1 kg. 1 kg benfri fläskkarré ca 3 dl barbecue sauce (se bilden) ½ msk paprikapulver 2 krm cayennepeppar 2 msk olivolja Sätt ugnen på 110 grader. Lägg köttet i en gryta som tål att stå i ugnen. Blanda alla ingredienserna och häll på köttet. Gnugga in ordentligt. Ställ in grytan i ca 9 timmar. Efter 4-5 timmar kan du om du vill vända på köttet och ös över lite sås. Men det är inte nödvändigt. Ta sedan ut köttet. Köttet är nu jättemört och fint. De drar bara enkelt sönder det med en gaffel. Servera det tillsammans med tomat, gurka, majs, strimlad rödlök, paprika, lite crème fraiche osv. Dvs typ tacotillbehör. Vi la allt detta i ett pitabröd. Det går också bra med tortillabröd. Blir det kött över så ös på lite av såsen som blev kvar i grytan så håller sig köttet saftigt. Förvara i en plastburk för att det inte ska komma till luft som torkar ut. Vi värmde lite kött nästa dag och la i tunnbrödsrullar med grönsaker till lunch. Mumsigt det också. Du kan med fördela göra på mer än 1 kg. Se bara till att du har en tillräckligt stor gryta som går in i ugnen. Praktisk mat när ni blir många på festen eller kalaset!!

Källa: lagasmakanjut.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 200 gram trattkantareller , (eller 25 g torkade, blötlagda och urkramade) 50 gram kantareller , gula små 1 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl hönsbuljong 4 dl kalvbuljong 1,5 dl vispgrädde 1 dl Creme fraiche 1 msk svartvinbärsgelé salt och svartpeppar Sherry , eventuellt Tillagning 1. Ansa trattkantareller och gula kantareller. Hacka trattisarna grovt. Hacka lök och vitlök. 2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull så att löken blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt trattisarna och låt dem fräsa med. 3. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och låt alltsammans puttra 20–30 minuter. 4. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med gelé, salt och peppar och eventuellt en skvätt sherry eller cognac. Kör ev med stavmixer precis före serveringen, så att soppan blir skummig. 5. Stek de gula kantarellerna. Fördela dem i djupa tallrikar och häll på soppan. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria nordström Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st sparris, färsk 4 st potatis(ar) , fasta olja , till fritering 1 dl crème fraiche 1 st rödlök, finhackad , (spara lite till dekoration) 1 burk(ar) löjrom , eller annan rom efter önskemål nymald svartpeppar flingsalt 1 paket solrosskott 100 gram pinjenötter , lätt rostade i pannan Tillagning 1. Blanchera sparrisen, doppa den i kallt vatten och ställ åt sidan så länge. 2. Skiva potatisen tunt, helst med mandolin. Torka dem torra med papper. Värm oljan i en vid kastrull. Lägg i en bit bröd, när det börjar bli gyllenbrunt har oljan lagom temperatur. 3. Lägg i två skivor potatis i taget och fritera tills de får fin färg. Lägg upp på hushållspapper att rinna av. Fortsätt tills alla är chips är färdigfriterade. 4. Vänd ihop crème fraiche, rödlök och löjrom med lite salt och peppar. 5. Skiva den blancherade sparrisen på längden med en mandolin. 6. Arrangera sparrisen och solrosskotten på ett fat. Lägg de nyfriterade chipsen ovanpå och klicka på löjromscrème fraiche. Toppa med lite extra rödlök och de rostade pinjenötterna. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Färsspett 500 gram lammfärs eller nötfärs, tinad 0,5 st gul lök(ar) 0,5 kruka(or) bladpersilja 0,25 kruka(or) koriander 1 tsk salt 3 krm svartpeppar träspett smör och olivolja Fänkålsyoghurt 300 gram turkisk yoghurt 1 st fänkål 1 msk ingefära, riven Skal från 1 citron saft från 1/2 citron olivolja flingsalt och svartpeppar Tillbehör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Färsspett: Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och koriander. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. 3. Forma färsen runt spetten till små järpformade bollar. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden. 4. Fänkålsyoghurt: Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finriv skalet av citronen. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften och strö över citronskalet. Avsluta med att strö över ingefäran samt att ringla över olivolja, svartpeppar och flingsalt. Servera spetten med fänkålsyoghurt och ris. Strö över resten av koriandern. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 590 kcal, 32 g protein, 28 g fett, 52 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 2 st Flankstek, à ca 400 g 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar, ur kvarn Gremolata 1 dl hasselnötter 1 st citron(er) , rivet skal 1 st vitlöksklyfta(or) 1 ask persilja , ca 30 g Yoghurt 3 dl tjock yoghurt 1 st gurka 1 tsk salt 250 gram mozzarella 1 tsk sambal oelek 1 ask dill , ca 30 g 0,5 st citron(er) 2 msk olivolja Tillagning Gremolata: 1. Värm ugnen till 220 grader. 2. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i 6–7 minuter, tills skalet börjar krackelera. Ta ut och låt svalna lite. Krama sedan nötterna i handen så att skalet smulas av. 3. Hacka nötterna fint och lägg dem i en skål tillsammans med citronskalet. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda ner den. Finhacka persiljan och vänd slutligen ner även den. Yoghurt: 1. Skeda upp yoghurten på en tallrik. 2. Riv gurkan grovt på rivjärn och blanda den med salt. Låt rinna av i ett durkslag. Smaka på gurkan, är den för salt är det bara att skölja av den lite. Krama ur och blanda gurkrivet med sambal oelek. 3. Lägg gurkan på yoghurten. Bryt över mozzarellan. Pressa citronen över och ringla olivolja på toppen. Avsluta med dillkvistar. Flankstek: 1. Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 2–3 minuter. 2. Skär köttet i skivor och strö sedan över gremolata med hasselnötter. 3. Servera med yoghurt, mozzarella, dill och chiligurka. TINA TIPSAR På vintern kan du prova att snabbt ge den rumsvarma flanksteken lite stekyta i en stekpanna och sedan steka den i 200 graders ugnsvärme tills den har en innertemperatur på 57 grader. Det tar 10–12 minuter beroende på hur tjock flanksteken är. Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

Ni kanske tror att jag slutat laga mat eftersom det knappt kommit något recept på bloggen den senaste tiden? Sanningen är att jag knappt lagat någon mat den senaste veckan. Först var jag sjuk/krasslig och totalt osugen på mat. Sen var vi ute och åt i lördags (jo, jag och Johan var på dejt) och i söndags lagade ju Viktor Westerlind mat åt mig. Måndag yoga = rester/lätt kvällsmat och i går var Johan sjuk och osugen på mat och jag osugen på att laga mat. Men i dag mår jag bra, Johan bättre och en liten laxbit fick sätta livet till. Redan i måndags mixade jag i hop en pesto, på lite av vad som fanns i kylen och nästan ville gå där ifrån, att bre över lilla laxen. Och efter att ha sett Sveriges Skönaste Gårdar med Tina Nordström i kväll, när hon var hos senapsbonden Hans Svensson, så vet vi ju alla vad en pesto ska innehålla: vitlök, parmesan, nötter, örter och olja. Senapsbonden var ju självklart samma som vi besökte på vår bloggträff tidigare i höstas. Håller tummarna för dem i finalen i morgon. Spenat- och dillpesto ca 50 g babyspenat ca 10 blad basilika 20 g dill (en "bubbla" från ICA) 1 stor vitlöksklyfta 1 näve sötmandel salt och peppar olivolja efter tycke och smak ca 1 dl parmesanost Plocka dillvipporna och lägg i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa med stavmixer till en slät massa. Späd med olja till önskad konsistens. Marinera den lilla laxbiten i citronsaft en stund. Lägg den i en smord ugnsfast form med skinnsidan nedåtoch bred peston över. Grädda på 225 grader i ca 20 minuter. Strö över färskriven parmesan före servering. Till laxen hade vi ugnsrostade rotfruter och yoghurtsås med citron, honung och citronpeppar. Före ugnen Efter ugnen Receptet är lite från en höft så blanda och ge efter tycke och smak. Som vanligt. Men jag håller med Tina Nordström om att en pesto ska innehålla just de ingredienserna (vitlök, nötter, örter, parmesan och olja). Sen om man har basilika, soltorkade tomater, spenat eller dill beror på säsong, smak och humör. Blir det någon pesto över så blanda med pasta till lunchlådan, klicka på smörgåsen eller blanda i sås. Gott!

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

För 4 port: 8 st. rödspättafiléer (ca 600 g) rapsolja till stekning Dopp1: 1 dl vetemjöl 1 msk maizena 1 tsk bakpulver salt och peppar Dopp 2: 2 dl filmjölk 1 ägg Dopp 3: Pankoströbröd Remouladsås: 2,5 dl hackad pickles 1 äpple, skuret i tärningar 2 dl majonnäs 2,5 msk smetana/crème fraiche 1.5 msk rostad curry Upplägg: 4 skivor ljust surdegsbröd skivad rödlök klippt krasse några stänk vinäger till smaksättning Gör så här: Remouladsås : Blanda majonnäs och smetana/crème fraiche. Vänd ner hackad pickles och äpple. Smaksätt med rostad curry, salt och peppar. Paneringen : Panera fisken först i mjölblandningen (Dopp 1), sedan äggblandningen (Dopp 2) och sist i Pankobrödet (Dopp 3) så det täcker fisken ordentligt. Hetta upp rikligt med olja i stekpanna och stek spättan gyllenbrun och frasig ett par minuter på varje sida. Klicka på remoulad på varje brödskiva och klipp lite krasse över. Lägg på nystekt spätta och garnera med skivad rödlök, med krasse och stänk till sist över några droppar god vinäger. Källa: Tina Nordström

Källa: elenasrecept.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt