gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

Efter 9 timmar i ugnen!! Mums! Med massor av goda tillbehör! I den bästa av matvärldar så älskar jag recept som är enkla att läsa, enkla att göra och samtidigt ger ett otroligt gott resultat. Är det dessutom en rätt som jag kan göra när vi ska vara många, ja då är det en fullträff! Pulled Pork uppfyller alla dessa saker! Det enda man ska tänka på det är att det tar ca 9 timmar. Men å andra sidan så hinner du göra mycket annat roligt under tiden då du knappt behöver göra något!! Så läsa igenom det enkla receptet, handla, laga och njut!! 1 kg kött räckte i vår familj till 1 middag och en lunchrest till mig och mannen. Då hade vi tillbehör som pitabröd, tomat, gurka mm. som du ser på bilden. Detta är något du med fördela kan göra över natten när du sover. Nästa dag har du en perfekt maträtt att ta med dig till stranden, båten, husvagnen eller vart du nu ska! Receptet nedan har jag tagit från Tina Nordström när hon lagade detta i ett av sina program. Till 1 kg. 1 kg benfri fläskkarré ca 3 dl barbecue sauce (se bilden) ½ msk paprikapulver 2 krm cayennepeppar 2 msk olivolja Sätt ugnen på 110 grader. Lägg köttet i en gryta som tål att stå i ugnen. Blanda alla ingredienserna och häll på köttet. Gnugga in ordentligt. Ställ in grytan i ca 9 timmar. Efter 4-5 timmar kan du om du vill vända på köttet och ös över lite sås. Men det är inte nödvändigt. Ta sedan ut köttet. Köttet är nu jättemört och fint. De drar bara enkelt sönder det med en gaffel. Servera det tillsammans med tomat, gurka, majs, strimlad rödlök, paprika, lite crème fraiche osv. Dvs typ tacotillbehör. Vi la allt detta i ett pitabröd. Det går också bra med tortillabröd. Blir det kött över så ös på lite av såsen som blev kvar i grytan så håller sig köttet saftigt. Förvara i en plastburk för att det inte ska komma till luft som torkar ut. Vi värmde lite kött nästa dag och la i tunnbrödsrullar med grönsaker till lunch. Mumsigt det också. Du kan med fördela göra på mer än 1 kg. Se bara till att du har en tillräckligt stor gryta som går in i ugnen. Praktisk mat när ni blir många på festen eller kalaset!!

Källa: lagasmakanjut.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Laxen 700 gram laxfilé med skinn 0,75 dl salt 0,75 dl råsocker 40 gram pepparrot , färsk, riven 300 gram rödbetor , rivna 0,5 dl citronvodka , (eller vanlig vodka) 1 knippa(en) dill Blinier 10 gram jäst 2,5 dl mjölk , ljummen 1,5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 0,75 dl gräddfil 1 st ägg , delat i gula och vita 1 krm salt smör , att steka i Creme 2 dl crème fraiche 1 st apelsin(er) , skalet (spara lite till dekoration) 1 msk apelsinsaft 1 dl dill , grovhackad (spara lite till dekoration) 1 tsk flingsalt Grovmalen Svartpeppar Tillagning 8 portioner som plockmat: 1. Lägg laxen i en form med skinnet neråt. Gnid in saltet jämnt över fisken. Strö över råsocker, pepparrot och rödbetor. Avsluta med vodka och citronskal. Täck fisken med plastfolie och placera en tyngd ovanpå. Ställ i kylen i ca 2 dygn. 2. Skrapa laxen ren från alla smaksättarna. Torka av med hushållspapper. Skär bort skinnet och skär sedan så tunna skivor som möjligt. Ställ undan medan du gör blinierna. 3. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjölsorterna, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa i ca 30 minuter i rumstemperatur. 4. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till apelsincrèmen. 5. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner i blinismeten. Grädda små plättar, ca en 1/2 dl per plätt, i smör i en het stekpanna på båda sidor. Håll varmt under folie. 6. Arrangera laxen på de ljumma blinierna med en klick apelsincrème och toppa med apelsinskal och dillkvist. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

Måste dela med mig av det här receptet, jag gjorde det i somras till grillat kött. Potatisen va väldigt uppskattad av gästerna och jag inspirerades av Tina Nordström, orginalrecept HÄR Ingredienser: Bakpotatis, riven ost, sommarlökar, vitlök, blomkål, citron, kryddor efter smak Jag gjorde såhär: Baka potatisen i ugn tills den är mjuk, dela potatisen mitt itu och gröp ur innehållet. Potatisen du gröpt ut lägger du i en bytta. Spara alla tomma halvor och gröp ur försiktigt. Koka sommarlök i smör och vatten så löken blir mjuk. Blanda ner löken i potatisen och mosa. Blanda ner lite riven ost, saft från citron, små buketter av en halv blomkål och lite vitlök. Vispa ihop allt, spä med lite av kokspadet från löken till en bra konsistens. Ha i blandningen i de tomma skalen. Strö ut lite riven ost, in i ugnen tills osten smält och potatisen är varm. MUMS! Kan verkligen rekommendera det här, så gott!

Källa: lindisen81.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 0,5 l jordgubbar 0,5 l mango(s) , (går även bra med fryst) 1 knippa(en) färsk mynta, Stor 2 msk socker 1 dl saft från en pressad lime Glass 1 l vaniljglass , äkta 0,5 dl syltad ingefära , finhackad 1 msk ingefärslag Nötterna 2 dl pecannötter 2,5 msk flytande honung Tillagning 1. Skölj och snoppa jordgubbarna och dela i kvartar. Skär mangon i kuber. Plocka av myntabladen och strimla dem. Blanda socker med limesaft och låt stå tills sockret löst sig. ­Blanda i myntan. 2. Lägg mangon och jord­gubbarna i en stor skål och häll över marinaden. Blanda väl. 3. Lägg alla ingredienser till glassen i en stor skål och blanda väl. Ställ in i frysen. 4. Rosta nötter och honung i stekpanna tills honungen karamelliserats runt nötterna. Bred ut nötterna på ett bakplåts­papper så att de inte klumpar ihop. Grovhacka nötterna då de svalnat. 5. Ta ut glassen ur frysen och ­skeda upp i fyra skålar. Lägg över frukten och toppa med nötterna. Vin: St Stephan’s Crown Tokaji Aszú 3 Putto­nyos, 114 kr (500 ml), ­Ungern, 2928, vitt sött. Recept/styling: Victoria Nordström Vintips: Mikael Mölstad Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

En riktigt smarrig och krämig blomkålssoppa går alltid hem. Jag är egentligen ingen soppmänniska men denna var en riktig höjdare. Vi kör ju numera ICAS matkasse varannan vecka och denna vecka var recepten signerade Tina Nordström (alias Mat-Tina). Så lyxigt att laga mat och veta att alla ingredienser finns hemma i kylen. Denna soppa hade jag aldrig ramlat över annars. Ingredienser 1 blomkål (à ca 800 g) 1 gul lök 2 krm chilipulver 1 msk olja 8 dl vatten 2 dl mjölk 2 dl crème fraiche salt och peppar paprikapulver och cayennepeppar 1 lime 1/2 kruka gräslök Gör så här Ansa blomkålen och skär den i bitar. Skala och hacka lök. Fräs grönsakerna i oljan i en stor kastrull. Tillsätt vatten, mjölk och crème fraiche. Låt koka ca 15 minuter under lock. Mixa slätt och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar och färskpressad lime. receptinspiration: ICAs matkasse

Källa: soffansmat.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Kontakt