gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Tisdag = soppdag här i vårt kök och idag bidde det en vegetarisk variant, nämligen tomatsoppa. Några idéer från några olika recept fick samsas i samma gryta och resultatet blev väldigt smarrigt. Men ruccola/parmesanoströran var helt och hållet Ankis idé att slänga ihop och slänga på soppan. Ja, kanske inte slänga den på bokstavligt talat, soppa har en tendens att skvätta så förbenat när man slänger något på den och just tomatsoppa lämnar ganska tråkiga fläckar... Så lägg i den lite försiktigt istället, men lova att ni lägger i den för det blev så in i hoppsan gott! Tomatsoppa med ruccolaröra 2-4 port ½ gul lök 1 tsk timjan 2 tsk basilika 1 tsk oregano 2 vitlöksklyftor 2 dl vitt matlagningsvin 2 burkar krossade tomater 4 dl vatten 2 msk grönsaksfond salt och peppar 1-2 msk socker 1½ dl grädde Finhacka den gula löken och låt den mjukna i smör och olivolja i en gryta. Tillsätt basilika, timjan och oregano och låt det fräsa med ett par minuter. Slå sedan i vinet, pressa i vitlöken och låt det puttra någon minut. Tillsätt tomater, vatten och fond och låt det hela småputtra 30 minuter. Slå i grädden och smaka av med kryddor och socker. Servera med: Ruccolaröra ½ påse ruccolasallad 1 dl riven parmesanost 1 msk balsamvinäger 2 msk olivolja salt och peppar Finhacka ruccolasalladen och blanda med ost, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar och klicka i soppan vid serveringen. I morgon har vi båda ledig dag från jobben och ger oss iväg på utflykt igen, är det klokt som vi flänger och far?! Men det blir inga långa sträckor, vi tar tåget till Svågertorp, Malmö, och strosar runt lite bland affärerna som ligger därute. Framför allt IKEA, Ilva och Media Markt ska få besök av oss, de två senare blir det premiärbesök hos, spännande:) På IKEA blir det julshopping och julbord a'la Tina Nordström, någon som har provat hennes variant? Första julbordet för säsongen för vår del men inte sista... Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Laxen 700 gram laxfilé med skinn 0,75 dl salt 0,75 dl råsocker 40 gram pepparrot , färsk, riven 300 gram rödbetor , rivna 0,5 dl citronvodka , (eller vanlig vodka) 1 knippa(en) dill Blinier 10 gram jäst 2,5 dl mjölk , ljummen 1,5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 0,75 dl gräddfil 1 st ägg , delat i gula och vita 1 krm salt smör , att steka i Creme 2 dl crème fraiche 1 st apelsin(er) , skalet (spara lite till dekoration) 1 msk apelsinsaft 1 dl dill , grovhackad (spara lite till dekoration) 1 tsk flingsalt Grovmalen Svartpeppar Tillagning 8 portioner som plockmat: 1. Lägg laxen i en form med skinnet neråt. Gnid in saltet jämnt över fisken. Strö över råsocker, pepparrot och rödbetor. Avsluta med vodka och citronskal. Täck fisken med plastfolie och placera en tyngd ovanpå. Ställ i kylen i ca 2 dygn. 2. Skrapa laxen ren från alla smaksättarna. Torka av med hushållspapper. Skär bort skinnet och skär sedan så tunna skivor som möjligt. Ställ undan medan du gör blinierna. 3. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjölsorterna, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa i ca 30 minuter i rumstemperatur. 4. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till apelsincrèmen. 5. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner i blinismeten. Grädda små plättar, ca en 1/2 dl per plätt, i smör i en het stekpanna på båda sidor. Håll varmt under folie. 6. Arrangera laxen på de ljumma blinierna med en klick apelsincrème och toppa med apelsinskal och dillkvist. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Mördeg 50 gram kallt smör 4 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 1 st ägg 0,5 msk kallt vatten 25 gram kakaopulver , (drygt 4 msk) Fyllning 300 gram mörk choklad , av fin kvalitet 2,5 dl vispgrädde Grädde 2 msk mascarponeost 2 tsk florsocker 3 dl vispgrädde Till servering 2 dl valnötter , grovt hackade 0,5 dl flytande honung , eller sirap 1 dl färska hallon 2 msk myntablad , färska Tillagning Den tunna mördegen ska inte gräddas. Se till att tarten är riktigt kall när den ska skäras upp och serveras. Man kan även använda en rund form och sedan skära upp tarten i tårtbitar. 1. Mördegen: Nyp ihop tärnat smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg, vatten och kakaopulver. Arbeta samman tills degen precis går ihop utan att knåda. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca en timme. 2. Hacka chokladen grovt och lägg den med grädden i en kastrull och sjud tills allt smält samman. Låt stå i ca 10 minuter tills smeten tjocknat något. 3. Smöra en form med löstagbar botten med måtten 34x10 cm. 4. Ta ut mördegen och kavla ut mellan två lager bakplåtspapper till en ca 2 mm tjock deg. Täck formen med mördegen. 5. Häll över chokladfyllningen och skaka lite fram och tillbaka några gånger så att eventuella luftbubblor försvinner. Låt kallna i kylen i ca 1-2 timmar. 6. Blanda under tiden mascarpone och florsocker väl med grädden. Ställ kallt. 7. Rosta valnötterna i ugnen tills de fått fin färg. Ta ut och ringla över honung/sirap medan de är varma. Vänd runt och låt dem svalna utlagda med mellanrum på plåten så att de inte klibbar fast i varandra. 8. Ta ut ganachekakan från kylen och skär den i portionsbitar. Servera med mascarponegrädde, honungsrostade valnötter, färska hallon och mynta. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

Måste dela med mig av det här receptet, jag gjorde det i somras till grillat kött. Potatisen va väldigt uppskattad av gästerna och jag inspirerades av Tina Nordström, orginalrecept HÄR Ingredienser: Bakpotatis, riven ost, sommarlökar, vitlök, blomkål, citron, kryddor efter smak Jag gjorde såhär: Baka potatisen i ugn tills den är mjuk, dela potatisen mitt itu och gröp ur innehållet. Potatisen du gröpt ut lägger du i en bytta. Spara alla tomma halvor och gröp ur försiktigt. Koka sommarlök i smör och vatten så löken blir mjuk. Blanda ner löken i potatisen och mosa. Blanda ner lite riven ost, saft från citron, små buketter av en halv blomkål och lite vitlök. Vispa ihop allt, spä med lite av kokspadet från löken till en bra konsistens. Ha i blandningen i de tomma skalen. Strö ut lite riven ost, in i ugnen tills osten smält och potatisen är varm. MUMS! Kan verkligen rekommendera det här, så gott!

Källa: lindisen81.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Fläskkotletter 500 gram fläskkotlett salt och svartpeppar smör och olivolja Varma tomater och druvor 300 gram vindruvor 250 gram cocktailtomat(er) 3 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor, finhackade 3 msk flytande honung 1 tsk salt svartpeppar från kvarn 0,5 kruka(or) bladpersilja Parmesanbröd 10 st brödskivor 75 gram smör 2 tsk dijonsenap 50 gram parmesanost Tillagning 1. Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka. 2. Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen. 3. Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Kontakt