gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 12 st färskpotatis(ar) 0,5 st rödlök, finhackad 2 msk olivolja 2 msk vitvinsvinäger salt peppar 1 kruka(or) basilika rostbiff , eller skinka till servering Tillagning 1. Det bästa är att hitta en skål kall kokt potatis i kylen. Finns inte det börjar man med att skrubba potatisen och koka den. 2. Hacka rödlöken fint och skaka ihop hacket med olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. 3. Skär potatisen i kvartar och häll i en skål. Riv bladen av basilikan och blanda ner dem och dressingen i potatisen. Servera med något kallskuret. Recept: Maud Lindholm Stajlist: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Ingredienser 1,5 st vitlöksklyfta(or) 3 msk färsk ingefära 1 st äggula(or) 1 tsk sambal oelek 1,5 tsk risvinäger 5 tsk japansk soja 1 tsk sesamolja 2,5 dl matolja Tillagning Den här gudomliga såsen passar till precis allt grillat. 1.Pressa vitlöken och riv ingefäran på rivjärnets fina sida. 2.Vispa ihop äggulan lätt med samtliga ingredienser utom matoljan. Viktigast är ju, som alltid när man svänger ihop en majonnäs, att alla ingredienser håller samma temperatur, annars kan den skära sig. 3.Blanda i matoljan under kraftig vispning, helst i food processor eller med mixerstav. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Mördeg 50 gram kallt smör 4 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 1 st ägg 0,5 msk kallt vatten 25 gram kakaopulver , (drygt 4 msk) Fyllning 300 gram mörk choklad , av fin kvalitet 2,5 dl vispgrädde Grädde 2 msk mascarponeost 2 tsk florsocker 3 dl vispgrädde Till servering 2 dl valnötter , grovt hackade 0,5 dl flytande honung , eller sirap 1 dl färska hallon 2 msk myntablad , färska Tillagning Den tunna mördegen ska inte gräddas. Se till att tarten är riktigt kall när den ska skäras upp och serveras. Man kan även använda en rund form och sedan skära upp tarten i tårtbitar. 1. Mördegen: Nyp ihop tärnat smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg, vatten och kakaopulver. Arbeta samman tills degen precis går ihop utan att knåda. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca en timme. 2. Hacka chokladen grovt och lägg den med grädden i en kastrull och sjud tills allt smält samman. Låt stå i ca 10 minuter tills smeten tjocknat något. 3. Smöra en form med löstagbar botten med måtten 34x10 cm. 4. Ta ut mördegen och kavla ut mellan två lager bakplåtspapper till en ca 2 mm tjock deg. Täck formen med mördegen. 5. Häll över chokladfyllningen och skaka lite fram och tillbaka några gånger så att eventuella luftbubblor försvinner. Låt kallna i kylen i ca 1-2 timmar. 6. Blanda under tiden mascarpone och florsocker väl med grädden. Ställ kallt. 7. Rosta valnötterna i ugnen tills de fått fin färg. Ta ut och ringla över honung/sirap medan de är varma. Vänd runt och låt dem svalna utlagda med mellanrum på plåten så att de inte klibbar fast i varandra. 8. Ta ut ganachekakan från kylen och skär den i portionsbitar. Servera med mascarponegrädde, honungsrostade valnötter, färska hallon och mynta. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 0,5 l jordgubbar 0,5 l mango(s) , (går även bra med fryst) 1 knippa(en) färsk mynta, Stor 2 msk socker 1 dl saft från en pressad lime Glass 1 l vaniljglass , äkta 0,5 dl syltad ingefära , finhackad 1 msk ingefärslag Nötterna 2 dl pecannötter 2,5 msk flytande honung Tillagning 1. Skölj och snoppa jordgubbarna och dela i kvartar. Skär mangon i kuber. Plocka av myntabladen och strimla dem. Blanda socker med limesaft och låt stå tills sockret löst sig. ­Blanda i myntan. 2. Lägg mangon och jord­gubbarna i en stor skål och häll över marinaden. Blanda väl. 3. Lägg alla ingredienser till glassen i en stor skål och blanda väl. Ställ in i frysen. 4. Rosta nötter och honung i stekpanna tills honungen karamelliserats runt nötterna. Bred ut nötterna på ett bakplåts­papper så att de inte klumpar ihop. Grovhacka nötterna då de svalnat. 5. Ta ut glassen ur frysen och ­skeda upp i fyra skålar. Lägg över frukten och toppa med nötterna. Vin: St Stephan’s Crown Tokaji Aszú 3 Putto­nyos, 114 kr (500 ml), ­Ungern, 2928, vitt sött. Recept/styling: Victoria Nordström Vintips: Mikael Mölstad Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Färsspett 500 gram lammfärs eller nötfärs, tinad 0,5 st gul lök(ar) 0,5 kruka(or) bladpersilja 0,25 kruka(or) koriander 1 tsk salt 3 krm svartpeppar träspett smör och olivolja Fänkålsyoghurt 300 gram turkisk yoghurt 1 st fänkål 1 msk ingefära, riven Skal från 1 citron saft från 1/2 citron olivolja flingsalt och svartpeppar Tillbehör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Färsspett: Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och koriander. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. 3. Forma färsen runt spetten till små järpformade bollar. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden. 4. Fänkålsyoghurt: Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finriv skalet av citronen. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften och strö över citronskalet. Avsluta med att strö över ingefäran samt att ringla över olivolja, svartpeppar och flingsalt. Servera spetten med fänkålsyoghurt och ris. Strö över resten av koriandern. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 590 kcal, 32 g protein, 28 g fett, 52 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Fläskkotletter 500 gram fläskkotlett salt och svartpeppar smör och olivolja Varma tomater och druvor 300 gram vindruvor 250 gram cocktailtomat(er) 3 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor, finhackade 3 msk flytande honung 1 tsk salt svartpeppar från kvarn 0,5 kruka(or) bladpersilja Parmesanbröd 10 st brödskivor 75 gram smör 2 tsk dijonsenap 50 gram parmesanost Tillagning 1. Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka. 2. Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen. 3. Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Men har inte jag tur nu då? Temat för veckans Lördagsgodis är vit choklad och jag har bakstopp här hemma. Men, förra sommaren bakade jag Leilas pain au chocolate och gjorde senare en variant med just vit choklad och hallon. Kanske hade jag lite väl mycket fyllning i varje chokladbröd. I alla fall av hallonen. Det rann ut en del under gräddningen. Och de blev lite blöta och inte riktigt lika frasig som de med bara choklad i så de måste ätas med detsamma! Nu är det så att jag just läst boken Sockerbomben av Bitten Jonsson och Pia Nordström (2004) och såååå många grejer i den som stämmer in på mig. Det hela började för ca 15 år sedan då jag var utomlands och jobbade som au pair. Jag gick upp ungefär 11 kg på knappa tre månader. Efter det började jag få obeskrivlig värk och svullnad lite varstans i kroppen och tappade också styrseln och kraften i armar och händer. Sedan dess har livet mest varit en pina. Många sjukhusbesök, mycket tabletter, depressioner, terapi, akupunktur (tack Tommy !) - you name it. Men jag har ingen ordentlig diagnos. Ingen reumatoid artrit fast symptomen är den samma. Dock är det någon typ av autoimmun sjukdom. Kan det helt enkelt vara så att jag är sockermissbrukare? I släkten finns (och fanns) allehanda missbruk (alkohol, tabletter, droger och mat). Jag är inte överviktig- än - och har inte fått diabetes men beteendet att gömma och liksom smussla med sötsaker känner jag igen. Och jag nöjer mig inte med en liten bit utan tar hela kakan om man säger så. Och jag är som piggast i kroppen när jag rör på mig ordentligt och äter en ganska restriktiv kost med mycket frukt och grönsaker, lite bröd, inga mjölkprodukter och inget kött. Dessutom lite eller inget kaffe och alkohol. Det låter ju hur tråkigt som helst och emellanåt tröttnar till och med jag på mig själv ;-) Men då går det som det gått nu och jag blir tröttare och mer apatisk. Får koncentrationssvårigheter, går upp i vikt etc. Så nu är det alltså dags att åter igen lägga om kursen. Därför är det tur att min dator är full av bilder på sött och gott jag bakat fram tills nu. Det finns en del jag inte gjort inlägg om än så ni kommer med all säkerhet hitta recept på sötsaker här framöver. Pain au chocolate blanc 8 st 1 rulle (250 g) färsk kyld smördeg 100 1 ask hasselnötskräm 75 100 g vit choklad 10 hallon, frysta KRAV 1 1 1 ägg KRAV florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering Sätt ugnen på 190-200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar. Bred en klick hasselnötskräm på ena kortsidan av varje smördegsruta. Hacka chokladen grovt. Lägg på de tinade frysta hallonen och fördela den hackade vita chokladen över smördegsrutorna. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med det uppvispade ägget. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen ca 20 minuter. Pudra på florsocker precis innan serveringen. Smaklig fika!

Källa: missmeistersmat.blogspot.se

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

"Var nu beredd att skära ut ditt kött. Spill ej en blodtår; skär ej mer, ej mindre, Men jämnt ett skålpund kött" -Shakespeare Köpmannen i Vendig Ett skålpund är ca 425 gram men det kan variera lite från land till land och själv kom jag inte riktigt upp till den viktent det är bara 350 gram rimmat fläsk på bilden som ligger och väntar på att bli fläskpannkaka. En liten parentes först bara. Det är inte klokt vad vi är korvstoppade av media på både ont och gott givetvis. När jag igår stod på ICA och kräset petade på paket med hackad bacon och fläsk så kommer det man lärt sig upp till ytan lika snabbt som Tina Nordström säger "Jätte gott". Jag hade hittat två paket med hackad bacon och granskade kritiskt dem och just som jag trodde så när jag läste det finstilta så stod det ursprungsland Danmark. Baconen åkte tillbax i hyllan och hade ungefär lika mycket värdighet kvar som en vetexduk, istället hitta jag en fin bit rimmat fläsk som var stolt svenskt. Nu är det bara så att jag har själv jobbat i danmark i lite över tio år och under den tiden har jag utan att blinka låtit en uppsjö av blandade slakteriprodukter flöda in i min mun utan att en gång stanna upp och undra över var köttet kommer från. Känns lite som dubbelmoral att först spola i sig det danska köttet för att sen rata det som pesten. Men om man ska titta på det ekonomiska så är det faktist så att 280 gram dansk kött var dyrare än 350 gram svensk kött så valet att att vara nationalisktisk i slakteri frågan var inte så svår. Nåja åter till pankakan. 300 gram Fläskkött 5 st ägg 1 tsk salt 3 dl vetemjöl 8 dl mjölk Sätt ugnen på 175. Fin hacka och bryn fläsket tills det fått lite färg. Slå hälften av mjölken i en skål och vispa ner mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen samt saltet och vispa samman. Slå upp smeten i en väl smord långpanna och fördela fläsket över pannan. sätt i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller tills den är vackert gyllenbrun. Råröda lingon eller lingonsylt är ett givet tillbehör och för mig även ett stort glas kall mjölk. Det brukar bli lite över går utmärkt att frysa och vetskapen om att man har pankaka där hemma är något som kan värma den frusnaste av själar.

Källa: mollusken.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt