gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Köttfria måndag Då fick det bli denna super enkla tomatsoppa på ugnsrostade kvisttomater och en kryddpåse by Tina Nordström Detta behöver du 1 kg kvisttomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1½ msk tomatpuré 1½ msk olivolja 1 påse jättegott SOPPA rostad tomat och timjan 1 msk vitt vin 7 dl vatten salt Gör så här: Sätt ugnen på 220 grader, skär tomaterna i klyftor skiva löken och krossa dom skalade vitlöksklyftorna Lägg allt i en ugnsfast form med kryddorna, tomatpurén samt olivoljan, rosta i ca 15 minuter Koka under tiden upp vattnet med 1 msk vin, när tomatblandningen rostat färdigt, har du ner det i vattnet och låter det koka med i ca 5 minuter Mixa soppan slät med en stavmmixer, salta soppan med lite flingsalt Ha en bra dag

Källa: bamseshonung.blogspot.se

Detta är en riktigt favorit. God som förrätt tillsammans med lite sallad, men passar lika bra på en buffé. Receptet kommer ifrån Tina Nordström, vet dock inte ifrån vilken av hennes böcker. Tårtan går alldeles utmärkt att göra dagen innan den ska serveras. Räcker till ca 8 personer. 6 skivor färskt vitt bröd 1 dl persilja 1 dl dill 75 g smält smör 200 g färska, skalade räkor 1 rödlök 2 avokado 3 1/2 gelatinblad skal och saft ifrån 1 citron 2,5 dl crème fraiche 3 dl gräddfil salt och vitpeppar 2 dl ishavsrom Skär bort kanterna på brödet. Plocka persilja och dill och mixa det tillsammans med brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till en "deg". Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbara kanter. Häll ut brödmassan i pajformen och platta till. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är helt mjuka. Lägg bladen i en kastrull och värm försiktigt. Häll i 1/2 dl crème fraiche och rör ihop. Ställ kastrullen åt sidan när gelatinbladen lösts upp. Låt svalna något. Finhacka rödlöken och hacka avokadon. Blanda räkor, lök och avokado. Blanda i resten av crème fraichen och grädden. Riv citronen, häll i skal och saft. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner en sked av räkröran i gelatinblandningen för temperaturutjämning. Häll därefter gelatinblandningen i räkröran och rör om. Lägg fyllningen i pajformen, plasta väl och ställ i kylen. Vid servering: Ta bort kanterna på pajformen och bred ut rommen på tårtan. Garnera med något som ser trevligt ut, t ex några räkor, cocktailtomater, dill, citronskivor eller något annat gott. Servera gärna med lite sallad som blandats med olivolja och vinäger.

Källa: minabastareceptochnagratill.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

Agda Häggström, Kramfors (min mor) Anki – Af Trollhättan Anna Jacobsen, Norrköping Ann-Christine Swärd, Af Strängnäs (Rosmaries syster) Anne Andersen, Trollhättan Ann e Hosio, Tokebo Annica Lundqvist – Af Sundsvall Berit Jansson, Strängnäs Birgitta Högberg, Kramfors Britt Johansson, Lilla Edet (svärmor) Café Umeå Catherine Ewerman, Alingsås Camilla Norin, Lidköping Claude Poss, Aix en Provence Eira Grannas, Kramfors Eivor Södergran, Strängnäs Elisabeth Eriksson, Moholm (kollegan Karl Lennarts fru) Elly Bölander, Kramfors Eva Nyqvist, Grästorp Eva Salomonsson, Göteborg Expressen Gittan Tholén, Lerdala Grafikens hus, Mariefred Gunhild Andersson Gunilla Ström - AME, Trollhättan Göta Södermark, Stöde Heléne Bergenhäll - AME, Trollhättan Hilbert Andersson, Vara (Ordförande Varaortens Biodlarförening) Hulda Åslund, Stöde (”moster Hulda¨ som var min mormors moster) Inga-Britt Karlsson, Lidköping Inge Rabenius, Strängnäs Irena Rodic (Kureidli) – Af Trollhättan/Lidköping Jenny Häggström, Höör (min dotter) Klas Lundberg, Dalarna Lena Julin, Vara Lena Lindblom, Strängnäs Lena Linderholm, Provance Lena Olsson, Härnösand Lena Stensgård, Strängnäs Lilly Nordkvist, Kramfors Louise Chamberlin, New Mexico, USA Maine Edvinsson, Strängnäs Malin Olsson, Härnösand Marianne Rabenius-Engström, Torsby Marie-Louise Blixt – Af Trollhättan Mary Lidbaum, Kramfors Maud Löwing, Strängnäs May Häggström, Vara Olga Westman, Kramfors Paul Häggström, Kramfors (min far) Pelle Gustavsson, Trollhättan Pia Brännval, Stockholm Pia Roslund, Trollhättan Rosita - Lindbloms ”kompis”, Strängnäs Stina (Anna-Stina) Gidhammar, Sundsvall SVT, Tina Nordström Terhi Alanampa, Strängnäs Tina Hansson, Strängnäs Ulla Berggren, Startkraft Göteborgi Viola Tykesson, Höör Wirya – Af Trollhättan Övriga - - Ja jag kan ha glömt något och ber i så fall om ursäkt. Hör av dig så skriver jag till dig i listan!

Källa: mayolika.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 300 gram lax i hel bit , pinfärsk 1 ask ärtskott 1 knippa(en) blomkrasse, gärna med extra blommor till garnering 1 burk(ar) inlagd japansk ingefära, (gari) Sesamvinägrett 1 msk rostade sesamfrön 1 msk japansk soja , eller tamari 1 msk vitvinsvinäger 1 msk flytande honung 1 msk neutral olja, t ex majs- eller rapsolja Tillagning 1. Skär laxen i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-) 2. Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela ärtskotten på laxen och klipp över krassen. 3. Blanda vinägretten. 4. Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på laxen. Skvätt över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor. TINA TIPSAR Hacka resten av ingefäran och använd till att smaksätta kokt ris med. Jättegott! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl maizena majsstärkelse 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk mald kardemumma Citronkräm 3 dl vispgrädde 250 gram Mascarpone 1,5 dl citroncurd 1 st citron(er) , skal och saft Till servering valfria bär, t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortron Tillagning 8-10 bitar: 1. Värm ugnen till 225 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. 3. Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret. 4. Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

Oj. Jag har ju glömt bort att blogga om det här receptet från kräftskivan för en dryg månad sen. Kikki bjöd även på denna fräscha sallad, recept av Tina Nordström. Riktigt fräscht och nyttigt. Morotssallad med ingefära och jordnötter 3 morötter 3 cm ingefära 0,5 dl jordnötter 1 citron 2 msk olivolja salt och svartpeppar från kvarn Riv morötterna grovt, riv ingefäran fint, lägg på ett fat. Grovhacka jordnötterna och strö dem över. Pressa över citron, häll över olivolja samt salta och peppra. -Mama Skogly ♥

Källa: smaskelismaskens.blogspot.se

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt