gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

Hallå i höstrusket, hur har ni det i regnvädret? Idag blir det Köttfärspaj till lunch hos mig, en smarrig god paj fylld med skogens guld och ett fluffigt täcke med creme fraishe och ost. Till det blir det en sallad. Brukar göra den här pajen varje höst när man varit ute och plockat skogens guld. I år har jag haft turen och få en hel papperskasse full med trattisar av min syster, Tack så mycket!!! Så nu behöver jag inte ge mig ut i skogen själv, det uppskattas då tiden förnärvarande inte finns för skogsutflykter. Ursprungs receptet kommer från Tina Nordström (Tinas Mat som gick på Tv) men jag har modifierat om receptet lite nu för att få ner fetthalten så det passar min kosthållning och inte får för högt ProPoints värde. Det blir ca 5 port ProPointsvärdet hamnar på 14 / port 50 g Margarin 80% 4 dl Vetemjöl 1 1/2 dl Mellanmjölk 1,5% 1 tsk Bakpulver 4 hg Nötfärs 10% 2 st Lök 5 dl Kantareller el Trattkantareller 2 Vitlöks klyftor 1 tsk Salt 1 krm Peppar 2 tsk Olivolja 4 dl Skånemejerier Mini Fraiche 4 msk Majonnäs lätt 32% 2 dl Ost riven max 17% Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen. Fyllning: Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet. Täcket: Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Källa: nettansgodsaker.blogspot.se

Ingredienser 6 st färskpotatis(ar) , kokta 4 msk löjrom 4 msk crème fraiche rödlök, finhackad Tillagning 12 munsbitar: 1. Halvera potatisarna. Skär bort en liten skiva i de rundade ändarna så att halvorna får en botten att stå på. 2. Bred på löjrommen och klicka på lite crème fraiche. Toppa med hackad rödlök. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Ingredienser 750 gram färskpotatis(ar) , kokta 1 knippa(en) grön sparris , ca 250 gram 8 st morot , små salt och nymalen svartpeppar salvia timjan 4 msk smör Tillagning Har man inte grillen igång kan man värma paketen i ugnen. 1. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den knappt mjuk, ca 5 minuter. Skrapa morötterna och koka dem också knappt mjuka. 2. Fördela potatis, sparris och morötter på fyra ark aluminiumfolie. Salta och peppra. Lägg på örter och klicka på lite smör. Vik ihop till ett tätt paket. 3. Lägg på grillen i ca 15 minuter eller värm i ugnen i 15 minuter på 225 grader. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st färska tomater 1 st vitlöksklyfta(or) 1 dl färsk basilika 2 st mozzarella olivolja extravergine pasta , penne eller pipe rigate Tillagning 1. Skär tomaterna i bitar och lägg i en skål. Riv ner vitlöken, tillsätt hackad basilika. Skär mozzarellan i bitar och lägg i den. 2. Häll över olivolja, salta och peppra och låt stå medan du kokar pastan enligt anvisning på paket. 3. Häll av pastavattnet och slå över pastan i skålen med tomatröran. Rör om så att allt blandas ordentligt och se till så att inte mozzarellan blir till en klump. 4. Servera medan det är ljummet. Recept: Joanna Drevinger Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Färsspett 500 gram lammfärs eller nötfärs, tinad 0,5 st gul lök(ar) 0,5 kruka(or) bladpersilja 0,25 kruka(or) koriander 1 tsk salt 3 krm svartpeppar träspett smör och olivolja Fänkålsyoghurt 300 gram turkisk yoghurt 1 st fänkål 1 msk ingefära, riven Skal från 1 citron saft från 1/2 citron olivolja flingsalt och svartpeppar Tillbehör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Färsspett: Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och koriander. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. 3. Forma färsen runt spetten till små järpformade bollar. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden. 4. Fänkålsyoghurt: Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finriv skalet av citronen. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften och strö över citronskalet. Avsluta med att strö över ingefäran samt att ringla över olivolja, svartpeppar och flingsalt. Servera spetten med fänkålsyoghurt och ris. Strö över resten av koriandern. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 590 kcal, 32 g protein, 28 g fett, 52 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

En riktigt smarrig och krämig blomkålssoppa går alltid hem. Jag är egentligen ingen soppmänniska men denna var en riktig höjdare. Vi kör ju numera ICAS matkasse varannan vecka och denna vecka var recepten signerade Tina Nordström (alias Mat-Tina). Så lyxigt att laga mat och veta att alla ingredienser finns hemma i kylen. Denna soppa hade jag aldrig ramlat över annars. Ingredienser 1 blomkål (à ca 800 g) 1 gul lök 2 krm chilipulver 1 msk olja 8 dl vatten 2 dl mjölk 2 dl crème fraiche salt och peppar paprikapulver och cayennepeppar 1 lime 1/2 kruka gräslök Gör så här Ansa blomkålen och skär den i bitar. Skala och hacka lök. Fräs grönsakerna i oljan i en stor kastrull. Tillsätt vatten, mjölk och crème fraiche. Låt koka ca 15 minuter under lock. Mixa slätt och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar och färskpressad lime. receptinspiration: ICAs matkasse

Källa: soffansmat.blogspot.se

För 4 port: 8 st. rödspättafiléer (ca 600 g) rapsolja till stekning Dopp1: 1 dl vetemjöl 1 msk maizena 1 tsk bakpulver salt och peppar Dopp 2: 2 dl filmjölk 1 ägg Dopp 3: Pankoströbröd Remouladsås: 2,5 dl hackad pickles 1 äpple, skuret i tärningar 2 dl majonnäs 2,5 msk smetana/crème fraiche 1.5 msk rostad curry Upplägg: 4 skivor ljust surdegsbröd skivad rödlök klippt krasse några stänk vinäger till smaksättning Gör så här: Remouladsås : Blanda majonnäs och smetana/crème fraiche. Vänd ner hackad pickles och äpple. Smaksätt med rostad curry, salt och peppar. Paneringen : Panera fisken först i mjölblandningen (Dopp 1), sedan äggblandningen (Dopp 2) och sist i Pankobrödet (Dopp 3) så det täcker fisken ordentligt. Hetta upp rikligt med olja i stekpanna och stek spättan gyllenbrun och frasig ett par minuter på varje sida. Klicka på remoulad på varje brödskiva och klipp lite krasse över. Lägg på nystekt spätta och garnera med skivad rödlök, med krasse och stänk till sist över några droppar god vinäger. Källa: Tina Nordström

Källa: elenasrecept.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt