gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer | gulaschsoppa köttfärs per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

Efter 9 timmar i ugnen!! Mums! Med massor av goda tillbehör! I den bästa av matvärldar så älskar jag recept som är enkla att läsa, enkla att göra och samtidigt ger ett otroligt gott resultat. Är det dessutom en rätt som jag kan göra när vi ska vara många, ja då är det en fullträff! Pulled Pork uppfyller alla dessa saker! Det enda man ska tänka på det är att det tar ca 9 timmar. Men å andra sidan så hinner du göra mycket annat roligt under tiden då du knappt behöver göra något!! Så läsa igenom det enkla receptet, handla, laga och njut!! 1 kg kött räckte i vår familj till 1 middag och en lunchrest till mig och mannen. Då hade vi tillbehör som pitabröd, tomat, gurka mm. som du ser på bilden. Detta är något du med fördela kan göra över natten när du sover. Nästa dag har du en perfekt maträtt att ta med dig till stranden, båten, husvagnen eller vart du nu ska! Receptet nedan har jag tagit från Tina Nordström när hon lagade detta i ett av sina program. Till 1 kg. 1 kg benfri fläskkarré ca 3 dl barbecue sauce (se bilden) ½ msk paprikapulver 2 krm cayennepeppar 2 msk olivolja Sätt ugnen på 110 grader. Lägg köttet i en gryta som tål att stå i ugnen. Blanda alla ingredienserna och häll på köttet. Gnugga in ordentligt. Ställ in grytan i ca 9 timmar. Efter 4-5 timmar kan du om du vill vända på köttet och ös över lite sås. Men det är inte nödvändigt. Ta sedan ut köttet. Köttet är nu jättemört och fint. De drar bara enkelt sönder det med en gaffel. Servera det tillsammans med tomat, gurka, majs, strimlad rödlök, paprika, lite crème fraiche osv. Dvs typ tacotillbehör. Vi la allt detta i ett pitabröd. Det går också bra med tortillabröd. Blir det kött över så ös på lite av såsen som blev kvar i grytan så håller sig köttet saftigt. Förvara i en plastburk för att det inte ska komma till luft som torkar ut. Vi värmde lite kött nästa dag och la i tunnbrödsrullar med grönsaker till lunch. Mumsigt det också. Du kan med fördela göra på mer än 1 kg. Se bara till att du har en tillräckligt stor gryta som går in i ugnen. Praktisk mat när ni blir många på festen eller kalaset!!

Källa: lagasmakanjut.blogspot.se

Ingredienser 6 st färskpotatis(ar) , kokta 4 msk löjrom 4 msk crème fraiche rödlök, finhackad Tillagning 12 munsbitar: 1. Halvera potatisarna. Skär bort en liten skiva i de rundade ändarna så att halvorna får en botten att stå på. 2. Bred på löjrommen och klicka på lite crème fraiche. Toppa med hackad rödlök. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Ingredienser 750 gram färskpotatis(ar) , kokta 1 knippa(en) grön sparris , ca 250 gram 8 st morot , små salt och nymalen svartpeppar salvia timjan 4 msk smör Tillagning Har man inte grillen igång kan man värma paketen i ugnen. 1. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den knappt mjuk, ca 5 minuter. Skrapa morötterna och koka dem också knappt mjuka. 2. Fördela potatis, sparris och morötter på fyra ark aluminiumfolie. Salta och peppra. Lägg på örter och klicka på lite smör. Vik ihop till ett tätt paket. 3. Lägg på grillen i ca 15 minuter eller värm i ugnen i 15 minuter på 225 grader. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 200 gram trattkantareller , (eller 25 g torkade, blötlagda och urkramade) 50 gram kantareller , gula små 1 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl hönsbuljong 4 dl kalvbuljong 1,5 dl vispgrädde 1 dl Creme fraiche 1 msk svartvinbärsgelé salt och svartpeppar Sherry , eventuellt Tillagning 1. Ansa trattkantareller och gula kantareller. Hacka trattisarna grovt. Hacka lök och vitlök. 2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull så att löken blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt trattisarna och låt dem fräsa med. 3. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och låt alltsammans puttra 20–30 minuter. 4. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med gelé, salt och peppar och eventuellt en skvätt sherry eller cognac. Kör ev med stavmixer precis före serveringen, så att soppan blir skummig. 5. Stek de gula kantarellerna. Fördela dem i djupa tallrikar och häll på soppan. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria nordström Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st färska tomater 1 st vitlöksklyfta(or) 1 dl färsk basilika 2 st mozzarella olivolja extravergine pasta , penne eller pipe rigate Tillagning 1. Skär tomaterna i bitar och lägg i en skål. Riv ner vitlöken, tillsätt hackad basilika. Skär mozzarellan i bitar och lägg i den. 2. Häll över olivolja, salta och peppra och låt stå medan du kokar pastan enligt anvisning på paket. 3. Häll av pastavattnet och slå över pastan i skålen med tomatröran. Rör om så att allt blandas ordentligt och se till så att inte mozzarellan blir till en klump. 4. Servera medan det är ljummet. Recept: Joanna Drevinger Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 4 skiva(or) surdegsbröd 1 st vitlöksklyfta(or) 3 msk pinjenötter 2 msk olivolja 1 ask chevre, Bredbar 1 kruka(or) basilika 2 msk flytande honung flingsalt svartpeppar Tillagning Istället för bredbar chèvre kan man blanda vanlig getost med lite crème fraiche till bredbar konsistens. 1.Rosta brödskivorna och gnugga dem med en halverad vitlöksklyfta när de är varma. Torrosta pinjenötterna hastigt i stekpanna. 2.Ringla olivolja över bröden och bred på chèvren generöst. 3.Lägg på rivna basilikablad och pinjenötter och ringla över honung. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt. 4.Servera som förrätt eller uppskuret i små munsbitar. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Färsspett 500 gram lammfärs eller nötfärs, tinad 0,5 st gul lök(ar) 0,5 kruka(or) bladpersilja 0,25 kruka(or) koriander 1 tsk salt 3 krm svartpeppar träspett smör och olivolja Fänkålsyoghurt 300 gram turkisk yoghurt 1 st fänkål 1 msk ingefära, riven Skal från 1 citron saft från 1/2 citron olivolja flingsalt och svartpeppar Tillbehör 4 port ris Tillagning 1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Färsspett: Skala och riv löken. Skölj och finhacka persilja och koriander. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. 3. Forma färsen runt spetten till små järpformade bollar. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden. 4. Fänkålsyoghurt: Skeda upp yoghurten på ett fat. Riv fänkålen grovt på ett rivjärn. Skala och finriv ingefäran. Skölj och finriv skalet av citronen. Lägg fänkålen på yoghurten, ringla över citronsaften och strö över citronskalet. Avsluta med att strö över ingefäran samt att ringla över olivolja, svartpeppar och flingsalt. Servera spetten med fänkålsyoghurt och ris. Strö över resten av koriandern. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 590 kcal, 32 g protein, 28 g fett, 52 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

Hallå i höstrusket, hur har ni det i regnvädret? Idag blir det Köttfärspaj till lunch hos mig, en smarrig god paj fylld med skogens guld och ett fluffigt täcke med creme fraishe och ost. Till det blir det en sallad. Brukar göra den här pajen varje höst när man varit ute och plockat skogens guld. I år har jag haft turen och få en hel papperskasse full med trattisar av min syster, Tack så mycket!!! Så nu behöver jag inte ge mig ut i skogen själv, det uppskattas då tiden förnärvarande inte finns för skogsutflykter. Ursprungs receptet kommer från Tina Nordström (Tinas Mat som gick på Tv) men jag har modifierat om receptet lite nu för att få ner fetthalten så det passar min kosthållning och inte får för högt ProPoints värde. Det blir ca 5 port ProPointsvärdet hamnar på 14 / port 50 g Margarin 80% 4 dl Vetemjöl 1 1/2 dl Mellanmjölk 1,5% 1 tsk Bakpulver 4 hg Nötfärs 10% 2 st Lök 5 dl Kantareller el Trattkantareller 2 Vitlöks klyftor 1 tsk Salt 1 krm Peppar 2 tsk Olivolja 4 dl Skånemejerier Mini Fraiche 4 msk Majonnäs lätt 32% 2 dl Ost riven max 17% Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen. Fyllning: Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet. Täcket: Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Källa: nettansgodsaker.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Kontakt
';