gulaschsoppa per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Köttfria måndag Då fick det bli denna super enkla tomatsoppa på ugnsrostade kvisttomater och en kryddpåse by Tina Nordström Detta behöver du 1 kg kvisttomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1½ msk tomatpuré 1½ msk olivolja 1 påse jättegott SOPPA rostad tomat och timjan 1 msk vitt vin 7 dl vatten salt Gör så här: Sätt ugnen på 220 grader, skär tomaterna i klyftor skiva löken och krossa dom skalade vitlöksklyftorna Lägg allt i en ugnsfast form med kryddorna, tomatpurén samt olivoljan, rosta i ca 15 minuter Koka under tiden upp vattnet med 1 msk vin, när tomatblandningen rostat färdigt, har du ner det i vattnet och låter det koka med i ca 5 minuter Mixa soppan slät med en stavmmixer, salta soppan med lite flingsalt Ha en bra dag

Källa: bamseshonung.blogspot.se

I dag har det blivit en härlig dag med sol och konst och mycket mys med familjen! När vi ätit frukost så begav jag och Mikaela oss iväg på konstrunda i Åhus. Vi gick i vackra Åhus, vi besökte Lars Ferm, Malin Nordström; MaNoLin, Curt Bjerneli - Björn Flygare, Gunilla Mann, Vivianne E Rosenqvist, Lilian Skoog, Lena Ekström Thomasson, Anna M Hansson. Jag kommer presentera konstnärerna en och en sedan. Vi avslutade med att äta årets första glass på pråmen! Vi hade några gäster där som väntade på att vi skulle bjuda på något gott :) Emily och Marcus hämtade upp oss vid Järnvägsstationen och sen bar det av hem och fika på en härligt god kladdkaka som Jasmine bakat. Till den hade vi rörda hallon och vispgrädde. Sen blev det kubbspel och nu har jag fått maten på spisen.. det luktar ljuvligt av vildsvinsgryta här. Jag fick även en fin fin påskpresent av Marcus och Emily...haha! Jag fick igen för deras Adventspresent :P Diskborste i form av blomma och diskhandskar i rosa med blommor på :) Ikväll blir det nog film och avkoppling!

Källa: mayashideout.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

Ingredienser 6 st färskpotatis(ar) , kokta 4 msk löjrom 4 msk crème fraiche rödlök, finhackad Tillagning 12 munsbitar: 1. Halvera potatisarna. Skär bort en liten skiva i de rundade ändarna så att halvorna får en botten att stå på. 2. Bred på löjrommen och klicka på lite crème fraiche. Toppa med hackad rödlök. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st färska tomater 1 st vitlöksklyfta(or) 1 dl färsk basilika 2 st mozzarella olivolja extravergine pasta , penne eller pipe rigate Tillagning 1. Skär tomaterna i bitar och lägg i en skål. Riv ner vitlöken, tillsätt hackad basilika. Skär mozzarellan i bitar och lägg i den. 2. Häll över olivolja, salta och peppra och låt stå medan du kokar pastan enligt anvisning på paket. 3. Häll av pastavattnet och slå över pastan i skålen med tomatröran. Rör om så att allt blandas ordentligt och se till så att inte mozzarellan blir till en klump. 4. Servera medan det är ljummet. Recept: Joanna Drevinger Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 4 skiva(or) surdegsbröd 1 st vitlöksklyfta(or) 3 msk pinjenötter 2 msk olivolja 1 ask chevre, Bredbar 1 kruka(or) basilika 2 msk flytande honung flingsalt svartpeppar Tillagning Istället för bredbar chèvre kan man blanda vanlig getost med lite crème fraiche till bredbar konsistens. 1.Rosta brödskivorna och gnugga dem med en halverad vitlöksklyfta när de är varma. Torrosta pinjenötterna hastigt i stekpanna. 2.Ringla olivolja över bröden och bred på chèvren generöst. 3.Lägg på rivna basilikablad och pinjenötter och ringla över honung. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt. 4.Servera som förrätt eller uppskuret i små munsbitar. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st sparris, färsk 4 st potatis(ar) , fasta olja , till fritering 1 dl crème fraiche 1 st rödlök, finhackad , (spara lite till dekoration) 1 burk(ar) löjrom , eller annan rom efter önskemål nymald svartpeppar flingsalt 1 paket solrosskott 100 gram pinjenötter , lätt rostade i pannan Tillagning 1. Blanchera sparrisen, doppa den i kallt vatten och ställ åt sidan så länge. 2. Skiva potatisen tunt, helst med mandolin. Torka dem torra med papper. Värm oljan i en vid kastrull. Lägg i en bit bröd, när det börjar bli gyllenbrunt har oljan lagom temperatur. 3. Lägg i två skivor potatis i taget och fritera tills de får fin färg. Lägg upp på hushållspapper att rinna av. Fortsätt tills alla är chips är färdigfriterade. 4. Vänd ihop crème fraiche, rödlök och löjrom med lite salt och peppar. 5. Skiva den blancherade sparrisen på längden med en mandolin. 6. Arrangera sparrisen och solrosskotten på ett fat. Lägg de nyfriterade chipsen ovanpå och klicka på löjromscrème fraiche. Toppa med lite extra rödlök och de rostade pinjenötterna. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Fläskkotletter 500 gram fläskkotlett salt och svartpeppar smör och olivolja Varma tomater och druvor 300 gram vindruvor 250 gram cocktailtomat(er) 3 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor, finhackade 3 msk flytande honung 1 tsk salt svartpeppar från kvarn 0,5 kruka(or) bladpersilja Parmesanbröd 10 st brödskivor 75 gram smör 2 tsk dijonsenap 50 gram parmesanost Tillagning 1. Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka. 2. Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen. 3. Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Hallå i höstrusket, hur har ni det i regnvädret? Idag blir det Köttfärspaj till lunch hos mig, en smarrig god paj fylld med skogens guld och ett fluffigt täcke med creme fraishe och ost. Till det blir det en sallad. Brukar göra den här pajen varje höst när man varit ute och plockat skogens guld. I år har jag haft turen och få en hel papperskasse full med trattisar av min syster, Tack så mycket!!! Så nu behöver jag inte ge mig ut i skogen själv, det uppskattas då tiden förnärvarande inte finns för skogsutflykter. Ursprungs receptet kommer från Tina Nordström (Tinas Mat som gick på Tv) men jag har modifierat om receptet lite nu för att få ner fetthalten så det passar min kosthållning och inte får för högt ProPoints värde. Det blir ca 5 port ProPointsvärdet hamnar på 14 / port 50 g Margarin 80% 4 dl Vetemjöl 1 1/2 dl Mellanmjölk 1,5% 1 tsk Bakpulver 4 hg Nötfärs 10% 2 st Lök 5 dl Kantareller el Trattkantareller 2 Vitlöks klyftor 1 tsk Salt 1 krm Peppar 2 tsk Olivolja 4 dl Skånemejerier Mini Fraiche 4 msk Majonnäs lätt 32% 2 dl Ost riven max 17% Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen. Fyllning: Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet. Täcket: Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Källa: nettansgodsaker.blogspot.se

Jag vet inte riktigt vad som hände? För just ikväll gör jag inte bloggens namn rättvisa. Jag var så himla på innan, superladdad att ta ett löp pass, bara det slutade att regna (i Helsingborg har det regnat mest i hela Sverige idag). Och när det väl slutade regna så var liksom hela jag jättetom. Jag gick till och med och lade mig i sängen och slumrade till en stund, vilket jag aldrig gör normalt. Men när jag vaknat till liv och fått i mig en kopp kaffe så reflekterade jag över vad jag gjort idag. Idag var det nämligen min lediga dag....från jobb, ja! Det betyder arbetsdag hemma! Uppe med tuppen runt kl 6 i morse, körde igång en maskin tvätt. Rymde upp lite snabb i köket för att i nästa stund ställa mig och baka. Lite frukost fick fixas till killarna som stod helt handfallna när det började åska och alla sladdar drogs ur sina kontakter. Vad ska man göra då om man inte kan titta på TV och spela TVspel? Då fick man agera lekledare och komma på något kul utan ström och el. Middagen som skulle in i ugnen förbereddes och det var bara att vänta ut åskan så jag kunde sätta igång ugnen igen (tur kakan hann bli färdig). Tvätta sig och borsta tänder, på med kläder och sen åkte vi till kära mamma och hälsade på henne med kakan i bakluckan. Hem igen efter 2 koppar kaffe för lillkillen hade bestämt att han skulle ha hem en kompis. Fixa med tvätten, dammsuga över golven och snygga till i garderoben. Fota mina fötter litegrann till ett inlägg i bloggen. Sen har jag för mig att jag hann doppa rumpan i en kvart för att kolla igenom post och recept i ICAs Buffe tidning. Förbereda tillbehör till middagen för att sen hoppa i bilen och hämta maken på sitt jobb, kunde ju inte låta stackaren cykla i åskoväder på morgonen och hem måste han ju också. Kommer hem och äntligen dags att äta. Familjens favorit, pulled pork. När vi hade ätit så kom hammaren fram och slog till mig i huvudet. Det var då all energi försvann! Min sista energi går nu åt till att ge er mitt recept på Pulled Pork! 4-6 portioner Ca 1 kg fläskarre´ ( Per Morberg hade förmodligen slaktat grisen själv) 5 skalade vitlöksklyftor (Jamie Oliver hade förmodligen inte skalat dom) 1 gul lök 2 dl Sweet Baby Rays BBQ sås 3 dl kryddig chilisås ( jag tar Icas ett gott liv, väger upp all skit man får i sig från ovan sås) 2 dl vatten Chili pulver (jättegott!!! hade förmodligen Tina Nordström sagt) Paprikapulver smoked Salt och peppar Sätt ugnen på 100 grader. Blanda BBQ såsen, chilisåsen och vattnet. Bombardera köttbiten med mycket salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Skala löken och klyfta den. Ner med köttet i en gryta med lock som du kan ha i ugnen. Häll såsen över köttet och i med löken. In med allt i ugnen och låt stå där minst 6 timmar. Ju längre desto bättre. Denna rätten kommer från USA och där äter man Pulled Pork i bröd. Hos oss brukar vi ha lite plock till så man kan ta vad man själv gillar. Idag blev det gurka, creme fraiche, fefferonis, jordnötter, tomater och avokado. Jag hade även gjort potatisklyftor som dom andra åt. I USA delar man köttet i grytan tillsammans med såsen så det blir som en "köttröra" men jag har gärna köttet för sig och sen häller jag upp såsen i en skål vid sidan. Eftersom jag har en färdig BBQ sås som innehåller en hel del socker och annat "skit" så kan jag på så sätt själv styra så jag inte får i mig förmycket av det där. Tillbehör! Färdigt resultat! Må gott / J

Källa: energiforevigt.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt