Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Det tycks vara rätt vanligt att förkoka grönsaker som kräver lång tillagningstid innan de läggs på grillen. Men faktum är att med lite tålamod och en rätt[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seEn gång i tiden var korv det enda alternativet för gatumat i Stockholm. Men hösten 2010 lades plötsligt alla korvmojar ner och gjordes om till Thaikiosker.[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seDet tjänar väl inget till att förneka det: hösten är här. Vi ställer in grillen och plockar fram stekgrytan. Dags för långkok! Lammbog går utmärkt att grilla,[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.se2 personer, möjligen tre med förrätt. Det är är så enkelt och så gott. Vissa hävdar att det bara går att äta brösten, men det är väl värt att gnaga på låren. 1[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seDen här påminde mig om hur det är äta indisk mat i låt oss säga Nairobi eller Singapore (har inte varit i Indien, bara på ställen där det finns exilindier...),[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seLåt oss börja med fläsk. Fläsk är sannolikt den mest underskattade och misshandlade råvaran som finns, och då är konkurrensen hård på det området. Alla kan[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seVi går väl vidare med att beta av en klassiker, närmare bestämt entrecôte. Ytterligare närmare bestämt: nämnda styckdetalj med Sauce Bordelaise. Min franska är[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seOk. Körde vi bordelaise förra gången måste vi väl beta av en ohotad klassiker denna gång: Sauce Béarnaise. Bea även kallad här hemma. Uppkallad efter provinsen[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seEn långt pågående diskussion vid lunchbordet har berört den kanske största gastronomiska frågan genom tiderna: Frankrike eller Italien? Frankofilen M[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seNu börjar grillsäsongen mina damer och herrar, och det är inte en minut för tidigt. Om träkolsgrillning finns mycket att säga, och jag vågar utlova en kommande[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seDen här gången känns det som att vinet är huvudsaken. I Systembolagets tillfälliga sortiment har det dykt upp en lika gloriös som sällsynt överraskning: mogen,[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seIngen matlagning idag, gräsänkling. Hamnade nere på Bistro Sûd på Swedenborgsgatan, och testade hamburgaren till slut - efter att ha föredragit annat gott på[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seJag vågar hävda att det är få maträtter som väcker så mycket avoga känslor ur ett svenskt perspektiv som tacos. Bara ordet riktigt frammanar känslan av[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seBröd och vin. Som koncept och i skrift låter det oemotståndligt, oavsett om det funkar mindre bra i praktiken. Tänk bara på St:Johns bakficka Bread and Wine i[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.seJag och det östasiatiska köket var nära vänner när jag var i tjugoårsåldern, men sedan dess har vår relation blivit ganska kylig. Trots det finns det[...]
Källa: hungerhowls.blogspot.se