Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 20 recept
Skam till sägandes har jag aldrig lagat denna klassiker innan nu men det var inte sista gången... Rätten är enligt ryktet uppkallad efter häradshövding Marcus[...]
Källa: kokbokskul.blogspot.seJag skrev ett recept på Wallenbergare under 2010 också och här kommer ännu ett. Skillnaden är att i version 2010 så hade jag med hela ägg. I detta recept[...]
Källa: manfredsmattorg.blogspot.seJag har haft förmånen att träffa "the grand old man" Tore Wretman en gång...en mästare av sitt slag och som skrivit många läsvärda böcker. Ikväll när det blev[...]
Källa: manfredsmattorg.blogspot.seLite pyssel att göra, lättast är det om du har en food processor annars går det att röra men tänk då på att röra i lite i taget. 400gr kalvfärs 2 dl vispgrädde[...]
Källa: matpafotbollsvagen.blogspot.seMedan Sigrid lägger pussel och Arvid spelar bokstavsspelet passar jag på att slänga ihop kvällsmaten. Eliten ovana jag har lagt mig till då det gäller att få[...]
Källa: postgardsromantik.blogspot.seHär är ännu ett recpet som jag hittat i tidningen allt om mat. Jag älskar att bläddra i tidningar och kokböcker och leta efter nya recept :) De här[...]
Källa: vanillaskykitchen.blogspot.seWallenbergare, gräddstuvad savoykål, stekt lök och lingon I lördags stod min man för middagen och det blev goda wallenbergare som serverades med gräddstuvad[...]
Källa: vardagfest.blogspot.seWallenbergare är husmanskost när den är som bäst. Du gör biffarna på kalvfärs och servera dem med potatismos, lingon, gröna ärtor, stekt lök och ev smält[...]
Källa: lindasgoda.blogspot.seRecept på wallenbergare finns det många av, detta är min variant där ursprungsreceptet är från Tasteline. 500 gram kalvfärs 3 äggulor 1-2 dl vispgrädde Salt[...]
Källa: anitasskafferi.blogspot.seEn riktig klassiker - ack så god! Tricket är att hålla färsen iskall medan man arbetar den. Smeten ska vara lös men inte rinnig. Biffarna ska såklart stekas i[...]
Källa: tildaskokovin.blogspot.seWallenbergare är husmanskost som väcker nostalgiminnen hos mig. Minnen av en riktig matmormor och doften från gasspisen i hennes kök. Wallenbergare är så[...]
Källa: catsbakochmat.blogspot.seWallenbergare är husmanskost när den är som bäst. Du gör biffarna på kalvfärs och servera dem med potatismos, lingon, gröna ärtor, stekt lök och ev smält smör.[...]
Källa: lindasgoda.blogspot.seEn riktig klassiker - ack så god! Tricket är att hålla färsen iskall medan man arbetar den. Smeten ska vara lös men inte rinnig. Biffarna ska såklart stekas i[...]
Källa: tildaskokovin.blogspot.seEtt recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett väldigt gott recept! Biffarna blir så härligt saftiga o goda. Rekommenderas! 4 portioner 500 g[...]
Källa: mat365.blogspot.seIdag fanns ingen kalvfärs i butiken till de Wallenbergare jag hade planerat till middag. Det fick bli kycklingfärs i stället, nästan lika gott! Ingredienser[...]
Källa: nassenbarbro.blogspot.se