Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 16 recept
Ingredienser 1.5 kg kalvkött, lammkott eller älgkalvkött, t.ex. rygg, bog eller rev 1 st stor gul lök 1 st purjolök 2–3 morötter 1 st palsternacka salt 6 –8[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser 1-1,5 kg benfri kalvbog eller högrev, skuret i grytbitar 2 morötter 8-10 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 10 vitpepparkorn 3-4[...]
Källa: recept.nuEn av min makes absoluta favoriträtter är dillkött med kokt potatis. Det var länge sedan jag lagade det så idag ville jag göra maken glad. Jag kan absolut inte[...]
Källa: familjensfavoritmat.blogspot.seIgår gjorde jag dillkött för första gången. Vi har alltid ätit det hemma och det är en av mina favoriträtter. Det är en sådan rätt jag "beställer" när jag ska[...]
Källa: frokensandralagar.blogspot.seI väntan på fotbollsfinalen mellan Spanien och Brasilien som börjar innan midnatt blev det tid för matbloggning igen. Två gånger på en dag har nog inte[...]
Källa: linasmatresa.blogspot.seOk, nu blir det ytterligare en klassiker som verkligen förtjänar sin plats i den svenska matkulturens finrum. Om kalv eller lamm är godast tvistar de lärde,[...]
Källa: christoferskok.blogspot.seNär min mamma kokade dillkött (eller dillfrikassé som samma gryta hette), då var den rätten vardagsmat. Traditonell svensk husmanskost blir mer och mer[...]
Källa: favoritrecept.blogspot.seEtt recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott recept! Köttet riktigt smälter i munnen! Rekommenderar att du testar! 4 port. 500-600 g[...]
Källa: mat365.blogspot.seJag älskar dillkött. När mamma gjorde detta när jag var liten skrapade vi rent grytan. Dillkött och sjömansbiff, vi åt tills det var helt slut. Och det är så[...]
Källa: helenesbaksida.blogspot.comDillkött, en svensk klassiker.Jag vill göra den på kalv. Bog eller högrev. Men många föredrar lamm. Till c:a 2 kg kött behövs: 2 krukor dill 1 liten purjolök 1[...]
Källa: mattomten.blogspot.seEtt recept från boken Hela Sveriges husman. En klassiker! Supergott. 4 portioner 800 g kalvkött, tex bog 100 g rotselleri 2 morötter 1/2 purjolök 1 lagerblad[...]
Källa: mat365.blogspot.seAntal portioner: 4 Ingredienser 4 st lammläggar (eller annat kokkött motsvarande 800 g, gärna bog eller nacke) 1 msk vetemjöl 1 st gul lök 1 st purjolök (det[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 8 Ingredienser 1.5 kg benfri kalvbog (grovtrådigt kött) eller lammkött utan ben 1.5 l vatten 1.5 tsk salt 1 st morot 1 st purjolök, den vita[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 6 Ingredienser Ingredienser 1.5 kg kalvkött, lammkött elelr älgkalvkött tex. Rygg, bog eller rev 1 stor gul lök 1 purjolök 2 morötter 1[...]
Källa: recept.nuDenna rätt har jag gjort med kalvkött av bog med ben. Att ha med benet är bra för att få en godare sås. Det som är så bra med att göra grytor eller långkok är[...]
Källa: anjasmat.blogspot.se