Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 18 recept
Antal portioner: 12 Färdigt på: 3h 10 min Ingredienser 500 g vatten 40 g jäst 150 g vört (finns i mataffärer) 550 g siktmjöl 650 g vetemjöl 50 g smör 125 g[...]
Källa: recept.nuÅ rets första vörtbröd är bakat, lär bli fler då jag har en massa bakvört/flytande vört kvar. Bakvört finns att köpa på ICA Focus i Göteborg, men även hos[...]
Källa: cupcakesfluffan.blogspot.seBakade lite härligt gott vörtbröd i veckan. Så gott till lite nygriljerad julskinka eller med några skivor god cheddarost på. Den flytande vörten köpte jag på[...]
Källa: cupcakesfluffan.blogspot.seAtt baka med vildjäst har blivit lite av en favorit. Jag har provat olika bröd under hösten och eftersom det snart är jul så blev det ett vörtbröd häromdagen.[...]
Källa: iingeborgskok.blogspot.seVörtbröd Julen närmar sig med stormsteg och jag fick för mig att baka ett till vörtbröd, den här gången utan russin och utan mandelcrunsh. Det är samma recept[...]
Källa: vardagfest.blogspot.seIngredienser: 25 g mjölkfritt margarin 1 flaska öl (helst mörk) (33 cl) ½ pkt jäst ½ dl mörk sirap 1 tsk ingefära 1 tsk salt 10 dl vetemjöl (eller 4[...]
Källa: veganen.blogspot.seJag skållar mjölet och får ett saftigt och hållbart bröd. Passar bra till skinkan och leverpastejen på julbordet. Ingredienser till 2 limpor 17 dl rågsikt[...]
Källa: nassenbarbro.blogspot.seVörtbröd har jag alltid tyckt är lite trixigt. Riktig vört verkar svårt att få tag i och det verkar vimla av olika lösningar att få till det utan. Här är ett[...]
Källa: mattomten.blogspot.seÅ rets första vörtbröd är bakat, lär bli fler då jag har en massa bakvört/flytande vört kvar. Bakvört finns att köpa på ICA Focus i Göteborg, men även hos[...]
Källa: cupcakesfluffan.blogspot.seBakade lite härligt gott vörtbröd i veckan. Så gott till lite nygriljerad julskinka eller med några skivor god cheddarost på. Den flytande vörten köpte jag på[...]
Källa: cupcakesfluffan.blogspot.seI år bakade jag vörtbröd med lite surdeg och reducerad svagdricka. Ett saftigt och mustigt vörtbröd. Långa jästider, men det är värt det! Ingredienser till 2[...]
Källa: nassenbarbro.blogspot.seVörtbröd utan russin Vad gör man när det finns svagdricka kvar efter vörtbrödet med surdeg? Det är ju ingen riktig vört men alternativet att hälla ut[...]
Källa: nassenbarbro.blogspot.seIngredienser Fördeg: 1000 g svagdricka 335 g vört eller mörk sirap 125 g socker 150 g jäst 1875 g bagerisikt (rågsikt) Deg 2: 65 g smör 7 g kardemumma 5 g[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 limpor Färdigt på: 2 h Ingredienser Vörtbröd 100 g smör 50 g jäst för söta degar 2 flaskor porter 33 cl julmust 0,5 msk kryddnejlika, malen[...]
Källa: recept.nuDag 1 SKÅLLNING 1,4 - 1.7 l kokande vatten 550 g rågmjöl Dag 2 FÖRDEGEN 300 - 500 gr vatten 500 g rågmjöl finmalt 60 - 80 jäst 45 g salt 32 g pomerans' 5[...]
Källa: brodattbaka.blogspot.se