Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Så var det dags att fylla år igen. Jag har bjudit hem släkten på en saffransdoftande fisksoppa, och vad kan vara bättre än ett gott bröd till. I jakten på[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seSå här blev de sjyssta bröna! Dom blev rätt så stora, så jag kallar det ena Pamela och det andra Andersson :) Nästan hälften vetesurdeg och sedan 70% manitoba[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seI september besökte jag Champagne och den lilla byn Mareuil-sur-Aÿ under skörden. Jag provade på allt från druvplockning, pressning, vinifiering till[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seDet är som att sköta om en levande varelse. Det är i och för sig levande varelser i en surdeg, men jag menar mer som en enda individ. Med någon veckas[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seSå var det dags igen! Jag såg ett par sjyssta brön på Pärs brödbakslogg som jag tänkte att jag skulle pröva. Både vetegrundsur och råggrundsur, vete och[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seI lördags kväll satte jag en surdeg på grovt dinkelmjöl och durumvete med både råg- och vetesurgrund. Det här skulle bli supernajs! På söndag morgon tog jag[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seSå var det dags att fylla år igen. Jag har bjudit hem släkten på en saffransdoftande fisksoppa, och vad kan vara bättre än ett gott bröd till. I jakten på[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seJag fick min första beställning för några veckor sen. Ja inte mot betalning alltså, jag skulle baka bröd till jul-knytis som min son Dennis och hans[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seTill helgen ville jag ha lite smarrigt bröd och bestämde mig för bröd med solroskärnor i. Jag utgick från ett tidigare recept och la till solroskärnor. Så här[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seJag är egentligen inte sådär jätteförtjust i vörtbröd, men när jag var i snabbköpet och handlade middagsmaten impulsköpte jag påse vörtmix från Santa Maria (ja[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seUnder jul och mellandagarna blev det fyra bak: vörtbröd, solrosbröd och två varianter av restaurangakademiens bröd. Jag tänkte göra en variant med surdeg,[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seGott nytt 2010, verkligen. Jag hoppas att du och din surdeg mår bra. Mina surdegar verkar inte vara skotträdda i alla fall. Själv har jag kvar alla fingar och[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seJag är rätt så förtjust i baguetter. Allra helst i riktiga, franska "Baguette de tradition Française" som jag gärna äter när jag är i frankrike. Jag har[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seDet har varit lite lugnt på bakningsfronten för min del sen nyår. Högst nån gång i veckan, för energin har gått till att skotta snö. Igår blev jag sugen på att[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.seEtt år efter att jag besökt den lilla byn Mareuil-sur-Aÿ i hjärtat av Champagne under skörden återvände jag till brottsplatsen för ännu en vecka hårt[...]
Källa: sjysstabron.blogspot.se