Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 18 recept
Jag skrev ett recept på Wallenbergare under 2010 också och här kommer ännu ett. Skillnaden är att i version 2010 så hade jag med hela ägg. I detta recept[...]
Källa: manfredsmattorg.blogspot.seJag har haft förmånen att träffa "the grand old man" Tore Wretman en gång...en mästare av sitt slag och som skrivit många läsvärda böcker. Ikväll när det blev[...]
Källa: manfredsmattorg.blogspot.seLite pyssel att göra, lättast är det om du har en food processor annars går det att röra men tänk då på att röra i lite i taget. 400gr kalvfärs 2 dl vispgrädde[...]
Källa: matpafotbollsvagen.blogspot.seMedan Sigrid lägger pussel och Arvid spelar bokstavsspelet passar jag på att slänga ihop kvällsmaten. Eliten ovana jag har lagt mig till då det gäller att få[...]
Källa: postgardsromantik.blogspot.seHan fortsätter leverera, den där Mannerström! Eller, nja, rättare sagt så är det den där Mårtensson som fortsätter med leveranserna, Mannerström står för[...]
Källa: martenssonskok.blogspot.seRecept på wallenbergare finns det många av, detta är min variant där ursprungsreceptet är från Tasteline. 500 gram kalvfärs 3 äggulor 1-2 dl vispgrädde Salt[...]
Källa: anitasskafferi.blogspot.se1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Wallenbergare 400 gram vildsvinsfärs 1 msk kryddmix , 4 kryddor 1,5 tsk salt 4 st[...]
Källa: tasteline.comVad skulle vi då äta denna dag? Jag tänkte att Wallenbergare är ju så milt att alla borde tycka om det. Anders och Arvid blev lyriska, Arvid tyckte att det[...]
Källa: postgardsromantik.blogspot.seEn riktig klassiker - ack så god! Tricket är att hålla färsen iskall medan man arbetar den. Smeten ska vara lös men inte rinnig. Biffarna ska såklart stekas i[...]
Källa: tildaskokovin.blogspot.seWallenbergare är husmanskost som väcker nostalgiminnen hos mig. Minnen av en riktig matmormor och doften från gasspisen i hennes kök. Wallenbergare är så[...]
Källa: catsbakochmat.blogspot.seHan fortsätter leverera, den där Mannerström! Eller, nja, rättare sagt så är det den där Mårtensson som fortsätter med leveranserna, Mannerström står för[...]
Källa: martenssonskok.blogspot.seEn riktig klassiker - ack så god! Tricket är att hålla färsen iskall medan man arbetar den. Smeten ska vara lös men inte rinnig. Biffarna ska såklart stekas i[...]
Källa: tildaskokovin.blogspot.seEtt recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett väldigt gott recept! Biffarna blir så härligt saftiga o goda. Rekommenderas! 4 portioner 500 g[...]
Källa: mat365.blogspot.seEtt recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Enkelt att göra och supergott! 4 portioner 400 g fett och senfritt kalvkött, malt tre gånger på den finaste[...]
Källa: mat365.blogspot.seEtt recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Wallenbergare är ju så gott! Men tyckte nog att smeten blev lite väl lös... men det gick att steka[...]
Källa: mat365.blogspot.se