Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Sommaren är visst inte över i alla fall och nu har vi haft några underbara soldagar. Varma dagar ger mig verkligen lusten till att grilla något gott. Jag[...]
Källa: matkick.blogspot.seNu är det någon som ljuger för mig…. Det var inte många dagar med sommarvärme vi fick och nu har temperaturen sjunkit igen. Lite regn och kall vind[...]
Källa: matkick.blogspot.se…. ja, är det inte typiskt. Nu har jag då börjat jobba igen efter en lång semester med mycket regn, fukt och låga sommartemperaturer. Och nu kommer[...]
Källa: matkick.blogspot.sePersikorna är på sitt bästa just nu. Saftiga, fruktiga persikor. Hade vi bott vid medelhavet så hade vi sett de rosa blommorna och kunnat plocka solmogna[...]
Källa: matkick.blogspot.seHur är vädret hos er? Jag tillbringar nu en del av min semester i Norge, lite utanför Oslo. Här är vädret som en jojo och får inte helt bestämt sig för om det[...]
Källa: matkick.blogspot.seVisste du att sushi betyder sur? Ja det är ju inte sur i den mening som när vi pratar om att något är basiskt- eller syrabildande. Men det har med att göra[...]
Källa: matkick.blogspot.seTomaterna är mogna! Ja nu odlar jag inte tomater själv i år, men har fått tag i underbart solmogna ekologiskt odlade röda och gula tomater. Ekologiskt odlade[...]
Källa: matkick.blogspot.se Min kära, söta goda mamma har lagat mat sen långt innan jag blev född. Och det är helt klart att man kan se hur mat-trender har förändrats från då[...]
Källa: matkick.blogspot.seMan går grusvägen förbi gårdar och små korsvirkeshus. Tar av vid det stora huset med den stora trädgården. Fortsätter på kostigen rätt fram genom skogsvalvet[...]
Källa: matkick.blogspot.seHalvvägs ut i juli… Hur har ni det? Semester? Kanske är semestern slut eller längtar ni efter er tur med semester? Själv njuter jag dagarna med vänner[...]
Källa: matkick.blogspot.seMeloner är verkligen är säsongsstyrd om du ska ha de bästa melonerna. Så det gäller att passa på nu på sommaren eftersom det är så mycket gott man kan göra med[...]
Källa: matkick.blogspot.seNär man har en idé om en ny kaka, så är det inte alltid en match mellan tanke och resultat. Det utseende eller den smak man ser och känner där uppe i bland de[...]
Källa: matkick.blogspot.seJaha… är sommaren förbi nu? Det har de sista dagarna varit en helt annan temperatur och regnet öste ned ordentligt den ena dagen… men det er ju i[...]
Källa: matkick.blogspot.seI går gjorde jag min jordgubbssirap och som jag skrev så får man en bärmassa av jordgubbar när man gör sirapen som är guld värd när man ska göra glass. Detta[...]
Källa: matkick.blogspot.seJa nu är jag i gång igen med att safta och sylta. Det gäller ju att passa på när det är säsong och tillgången stor. För nu har det i vart fall i Skåne varit[...]
Källa: matkick.blogspot.se