Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
... spaghetti italiano´ - 4 port olivolja 1 finhackad vitlöksklyfta 500 gram körsbärstomater 1 dl oliver (urkärnade) 500 g spaghetti örtsalt och[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.se...200 gram färska dadlar 50 gram kokos Mixas och rullas till små bollar. Det som ska ätas upp på en gång sätts in i kylen ett par timmar innan fredagsmys;[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seSen födelsedagsfika för Edvin som fyllde 7 år för några veckor sedan. En alldeles underbar och nyttig kaka som alla vuxna tyckte om, barnen fick istället[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.se...påminner om stenungsbakat bröd, fast mjukare. Kvällens "efterrätt" med honung på och ett glas mjölk. ca 20 frallor 1 jäst 5 dl ljummet vatten 2 msk[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seIdag åt vi Punjene paprike eller Fyllda paprikor på svenska, till middag som mormor tillagat. Det är en rätt hon åt som barn i Montenegro som hon modifierat[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.se...Albins favoritmat till utflykterna med förskolan. Det bästa jag har gjort är att investera i en mattermos till barnens utflykter så de kan ha med lunch som[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seIstället för karelska piroger ville barnen ha smörgåstårta; så det är naturligtvis vad det blev på menyn och här är receptet: Till botten: 1 jäst 2 msk[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seIgår äntligen blev surdegsbrödet klart! Det är underbart med surdegsbröd speciellt för oss som äter glutenfritt och annars inte kan ha bröd stående då det blir[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seI helgen var vi i stugan och plockade bland annat gula små söta plommon från vår grannes Kaj plommonträd. Vi plockade även stora röda plommon av en annan[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seI veckan blev det morotssoppa till middag en dag. Jag brukar göra det enkelt för mig, här kommer receptet (använd ekologiska ingredienser): Morotssoppa 1 kg[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seFörra sommaren var jag på en Internationell Celiakimässa i Tampere, Finland. De hade mycket goda saker men inget direkt nytt....trodde jag, förrän jag sprang[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seIdag lägger jag min surdegsgrund gjord på Jyttemjöl: http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=93, en länk till var det finns att köpa och en[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seBlanda 1.25 dl ljummet vatten med lite mindre än 1 dl Jyttemjöl. Rör ner i surdegsgrunden och stäng locket igen. Så här ser den ut dag 2. Några småbubblor har[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.sePrecis som Renée Voltaire är jag helt beroende av bovetecrunch. Jag brukade köpa hennes bovetecrunch tills jag köpte hennes matbok "Salig blandning". I boken[...]
Källa: mektosuperfood.blogspot.seRör ihop mindre än 1 dl Jyttemjöl tillsammans med 1.25 dl ljummet vatten och rör ihop med surdegsgrunden. Upprepa samma procedur dag 4.
Källa: mektosuperfood.blogspot.se