gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Se alla webbplatser


Recept:

Baka semlor

Semlor är minst sagt gott denna tiden på året tycker jag. Det är också ett förhållandevis lättbakat "bröd". Smält 35gram smör i en kastrull och tillsätt en[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Enkla surdegsbröd

Även idag blev det några enkla bröd på kvarvarande degklump från morgondagen. Få se hur dom smakar i morgon till frukost

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Trevliga limpor

Fördeg: Några gram jäst 1,5dl vatten 200g Vetemjöl special lite salt Knådas ca. 10 min Jäs i inoljad plastbunke 3 tim i rumstemperatur Före jäsning Efter[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Grova rådbröd med surdeg

Fördeg Några få gram jäst 2,5dl vatten 200g grovt rågmjöl Lös upp jästen i vattnet och blanda med rågmjölet. Låt jäsa täk med folie i ett knappt dygn. Före[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Krossbröd

Fördeg 50g Rågkross 50g Vetekross 150g Grovt rågmjöl 2,5dl vatten några gram jäst rör ut jästen i vattnet och rör samman med krosset och mjölet. Täck över och[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Skållat Kornbröd

Fördeg 2,5dl hett vatten 1 dl Kornmöl Skålla (ett annat ord för att blanda hett vatten med mjöl/kross) Kornmjölet med det heta vattnet och låt stå några timmar[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Söndagsbröd

Bakade lite bröd i söndags som jag glömde publicera, få se om jag kommer ihåg recepetet. Fördeg vatten ca. 1,5 dl lite grovt rågmjöl lite fullkornsvetemjöl[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Kumminbröd

Deg gjordes direkt utan fördeg på följande: 7,5dl vatten (men om du skall göra detta recept så ta mindre) lite jäst rör ut jästen i vattnet (ljummet) tillsatte[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Enkelt bröd med citronskal

Fördeg 2,5dl dl vatten lite jäst 100g grovt Rågmjöl 150g Vetemjöl special Lös upp jästen i vattnet och blanda samman med övriga ingridienser i maskin ca. 10[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Valnötsbröd

Idag blev det lite valnötsbröd enligt en "beställning" som inkom från min fru. Fördeg Gör en liten fördeg på morgonkvisten. lite jäst 1/2 dl vatten 75g[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Baka Baguetter

Ljusa baguetter är ju något som tillhör var fest där det serveras buffé. Lite knöligt att göra på detta sätt men det blir mycket bra när det väl är färdigt.[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Vad gör man av överbliven baguette?

Låt säga att man hade lite festligheter dagen innan och som brukligt så blir det gärna lite bröd över och ljust bröd är ju ingen höjdare när det inte är[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
exprimenterar lite med russinjäst

Jag har aldrig tidigare bakat med russinjäst/levain men tänkte ge mig på ett försök. SÅ i måndags satte jag min första russinjäst bestående av. 1 liter vatten[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
russinjästen avsilad

Russinjästen har nu fått stå och jäst i ett söderfönster sedan i måndags och nu när det började puttra omkring den rejält så silade jag av burken. Det som bli[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se
Ett gott levainbröd

Idag så blev det då ett gott bröd av russinjästen. jag började som sagt i fredags med att blanda lite russinjäst, mjöl och vatten och sedan matade detta lördag[...]

Källa: stockmansbrod.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy