Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Efter lite hjälp från barnen blev det så bullbak idag. Recepten på degen hittar ni som vanligt här Recept. Efter att jag visat dem hur de skulle göra för att[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seEn riktigt fin surdeg. Efter ett väldigt intensivt bloggande i början gick bloggandet helt plötsligt till noll. Förklaringen kan stavas tidsbrist eller helt[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seBröd bakade med surdeg av vetemjöl. Bröd bakade med surdeg av rågmjöl. Bröd bakade med surdeg av grahamsmjöl. När jag bakar mina surdegsbröd här hemma utgår[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seJag har på senare tid följt debatten angående askorbinsyrans vara eller inte vara i mjölet. Många hävdar att man tillsätter askorbinsyran för att man har ett[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seOch vad gör crêpes här i en bakblogg? Ni har all rätt att fråga er det. Som jag skrivit tidigare är jag absolut inte rädd för att pröva nya saker. För en tid[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seTjaaa, vad ska man säga? Ibland ser allt så bra ut men blir så fel. När jag startade den här bloggen var min tanke att jag även skulle publicera då det ibland[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seSå var det åter fredag. Då är det ju dags för fredagsmys. Barnen fick "fria tyglar" och fick bestämma mat ikväll. De valde hemgjord pizza. Naturligtvis var jag[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seNej, det är inte dags för frukost ännu. Däremot har förberedelserna redan startat. Frukostbröden står nämligen i kylen just nu. Då jag tidigare ikväll gjorde[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seJag har funderat ett tag på att testa att göra ett bröd med fint rågmjöl istället för att bara använda vetemjöl och grovt rågmjöl. Igår inhandlades så en påse[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seNu är det ju snart dags för Fettisdagen. Det innebär semlor även om jag är ledig från jobbet den dagen. Baka och äta semlor måste man ju göra i alla fall. Jag[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seBagels med surdeg (dill), till vänster och de utan surdeg (kummin + salt) till höger. Då jag var klar med bakningen av semlebullarna och kardemummabullarna[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seEn sån här dag måste man ju äta semlor. Jag gjorde semlor här hemma på de bullar som jag bakade här Semlebullar . Det är en otrolig skillnad att göra semlor[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seGår det att ordna? Istället för att bara ställa mig själv den frågan så provar jag.. Efter lite googlande så verkar det som att man kan starta en glutenfri[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seSurdegsstart med grovt glutenfritt mjöl. Morgon 2 Surdegsstart med fint, glutenfritt mjöl. Morgon 2 Startsuren står där och väntar. Jag har rört i den på[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.seSurdegsstarten dag 5 Så har jag lyckats få fram en glutenfri surdeg. Det har gått över förväntan. Den smakar nästan precis som surdeg gjord på vanligt[...]
Källa: gotlandsbagaren.blogspot.se