Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Grahamsmjöl mals av hela vetekorn, dvs inklusive skal och grodd, med andra ord ett fullkornsmjöl. Mjölet är döpt efter amerikanen Sylvester Graham, som i[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seReceptet på röran har jag hittat på själv, och den brukar uppskattas - inte minst av min son, och det säger mycket: Till 4 personer behövs: 2 mogna avokador 2[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seSå fort jag såg detta recept visste jag att det skulle bli en hit. Och jag hade rätt. Söta bananer i ingefärs sockerlag smaksatt med lime- och apelsin juice[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seReceptet hittade jag på en polsk blogg hos Mirabbelka . I Polen bakar de nämligen surdegsbröd som galna. För 2 stora brödlimpor Dag 1 200 g vetemjöl 3 dl[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seJag älskar pasta. Jag vet att det kanske inte är särskilt originellt sagt,men pasta är lättlagat och kan varieras i oändlighet. Följande recept är ett bra[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seI mitt tycke är en vällagad soppa bland det godaste man kan bjuda på, och det är för det mesta inte synnerligen tidskrävande. Jag brukar tillaga soppor ofta -[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seEn mustig och värmande linssoppa är min vinterfavorit. Jag brukar oftast använda röda linser men det går bra att använda andra sorter. Fördelen med röda linser[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seReceptet för pajdegen är från LagaLätt - mars 2010. För 6 personer. Pajdegen 50 g smör i kuber; 2 1/2 dl vetemjöl; 1/2 dl kruskakli; 250 g kesella 10% fett; 1[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seReceptet är från Martin Johanssons bok "Surdegsbröd recept och tips från en hemmabagare ". Dag 1, kväll: 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund; 300 g (3 dl) ljummet[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seCarbonara är min favorit pastarätt. Så fort M. äter inte middag hemma passar jag på att laga den. Han tycker nämligen inte om pasta - ibland funderar jag om[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seDet här receptet är så ute att det kanske är inne igen;). Det är så enkelt och så gott att vi har inte tröttnat på att servera det hemma hos oss. Vi har[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seBasreceptet är detsamma som här men i stället för rågmjöl hade jag havrekli i. Dag 1 200 g vetemjöl 3 dl ljummet vatten 1 dl rågsurdegsgrund Blanda allt i en[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seDå och då måste man rensa i frysen, speciellt om den är så pass liten som min. Rensningen resulterade i : - 2 halvtomma paket gröna ärter - ca 200 g - ett[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seSå var det dags för pasta igen. Vi har nyss kommit från Italien och det verkar vara svårt att inte fortsätta äta pasta;) För 3 personer: - 400 g fusili; - 300[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.seTill risotto använder man fino eller superfino sorter av ris. Det mest välkända superfino -riset är arborio. Andra sorter av superfino är till exempel avorio,[...]
Källa: baka-smaka.blogspot.se