Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Vi lagar aldrig kött här hemma, utan försöker hitta på enkla rätter med grönsaker, och ibland fisk och skaldjur. Det här blev helt vegan. Idag gjorde jag enkla[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frIdag öppnade äntligen blomstermarknaden här i Béziers, efter några veckors avbrott. Att gå längs allén omgiven av alla färger och dofter, det är det bästa man[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frAtt äta närproducerat är så enkelt här i Frankrike, allt gott finns inom räckhåll! I dag gick vi förbi skaldjurskiosken vid Place Jan Jaurès på morgonen, köpte[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frDe senaste dagarna har det varit riktigt skönt väder med sommarvärme här hos oss. Och grönsaksaffärerna säljer stora flak med jordgubbar... I dag provade jag[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frI dag fick vi en ny leverans med vin från La Maison Hansby , med bland annat detta mousserande vin, som är en Blanquette de Limoux . Det är en av våra[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frDet har blivit mycket desserter här på senaste tiden... men jag lovar, vi äter inte bara efterrätter! Här kommer ett recept på en enkel och god squash-gratäng:[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.fr´ Vi har såna fantastiska grönsaker här, och nu kommer primörerna, det är en underbar vardagslyx! Häromdagen hämtade jag min beställda korg med primörer[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frDet råkar vara min födelsedag idag, det firas inte så mycket nuförtiden, -men det är roligt med alla hälsningar från nära och kära! Jag fick en butelj[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frNu har Jerker Pettersson gjort ett nytt radioinslag från Languedoc, med titeln Mat och vin under pandemin . Han pratar med Outi Karlsson, som driver B&B[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frHäromdagen lagade vi en härlig gratinerad aubergine och här kommer receptet: Dela en aubergine på längden, sätt in i ugnen ca 15 minuter. Gröp sedan ur[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frHäromdagen fick vi en hemleverans av viner från våra vänner Maria och Kjell Hansby på La Maison Hansby . De har ett bra urval kvalitetsviner härifrån[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frDet måste erkännas att vi har börjat få lite nya ovanor... I vanliga fall "fikar" vi inte alls längre, men nu när vi är hemma båda två på dagarna... Dessert[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frI dag fortsätter vi att utforska vinlådan från La Maison Hansby och jämför två viner från vingården Domaine de la Dourbie , en ekologisk vingård där man[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frUndrar hur det här ska sluta, att ha så mycket tid hemma menar jag... Det inbjuder till att hitta på nya recept, så mycket är säkert! I dag blev det en[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.frDe första lokala jordgubbarna är redan här, de är ganska små och smakrika, sorten kallas gariguette . I vanliga fall kan man handla direkt från odlarna, t.ex.[...]
Källa: brevfranservian.blogspot.fr