Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept
Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!
Hittad 11 recept
450 g kalvfärs 3 ägg 3 dl Vispgrädde 1 finhackad gul lök salt och peppar 50 g Smör Potatismos: 1 kg potatis (mjölig sort) 50 g Smör 1 dl Mjölk 3% 1 dl[...]
Källa: skanemejerier.seAntal portioner: 4 Färdigt på: 45 min Ingredienser 400 g kalvfärs 4 st äggulor 3 dl kaffegrädde salt peppar épice riche eller fyra kryddor 4 dl kalvsky 1 dl[...]
Källa: recept.nuAntal portioner: 4 Ingredienser Agis potatismos 16 skalade potatisar i småbitar lite saltat vatten 1 krm färskriven muskot 1 krm svartpeppar 1 krm salt 2 tsk[...]
Källa: recept.nuJag skrev ett recept på Wallenbergare under 2010 också och här kommer ännu ett. Skillnaden är att i version 2010 så hade jag med hela ägg. I detta recept[...]
Källa: manfredsmattorg.blogspot.seJag har haft förmånen att träffa "the grand old man" Tore Wretman en gång...en mästare av sitt slag och som skrivit många läsvärda böcker. Ikväll när det blev[...]
Källa: manfredsmattorg.blogspot.seWallenbergare a la Lottzy Wallenbergare är en rätt som hela familjen Löfgren gillar, det är bra det! Jag brukar alltid roa barnen med att berätta lite om[...]
Källa: matlottzy.blogspot.seRecept på wallenbergare finns det många av, detta är min variant där ursprungsreceptet är från Tasteline. 500 gram kalvfärs 3 äggulor 1-2 dl vispgrädde Salt[...]
Källa: anitasskafferi.blogspot.seEn riktig klassiker - ack så god! Tricket är att hålla färsen iskall medan man arbetar den. Smeten ska vara lös men inte rinnig. Biffarna ska såklart stekas i[...]
Källa: tildaskokovin.blogspot.seWallenbergare är husmanskost som väcker nostalgiminnen hos mig. Minnen av en riktig matmormor och doften från gasspisen i hennes kök. Wallenbergare är så[...]
Källa: catsbakochmat.blogspot.seEn riktig klassiker - ack så god! Tricket är att hålla färsen iskall medan man arbetar den. Smeten ska vara lös men inte rinnig. Biffarna ska såklart stekas i[...]
Källa: tildaskokovin.blogspot.seAntal portioner: 4 Ingredienser 400 g kalvfärs (finmald) 4 st äggulor 3 dl kaffegrädde salt, peppar, epice riche (eller fyra kryddor) 4 dl kalvsky 1 dl sirap[...]
Källa: recept.nu