äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Martina är i farten igen - hon är nyfiken på allas våra bokhyllor. För min del så finns för närvarande det mesta av läsningen på nätet. Eftersom jag i dagarna startar ett projekt via FOU. En kartläggning inom psykiatri. Så nu är det en blandning av psykiatri och mat, trevlig läsning! Så just nu så ligger alla romaner på hyllan - jag älskar annars alla tänkbara romaner med en och annan mordutredning. Mina 4 kokböcker som ligger på sängbordet läses förstås ändå - de kan man inte vara utan. Inte mattidningarna heller.... Kok/bakböckerna är just nu: * Bröd av Jan Hedh ( julklappsbok) * Nobelfesten (menyer från olika Nobelfester) * Mina fastrars mat - mat från Maddaloni av Paolo Roberto ( läs den - mycket rolig och smarriga italienska enkla recept!) * Street Food av Marcus Samuelsson Övrig litteratur som jag läser nu: * Socialstyrelsens hemsida med diverse utredningar inom psykiatri * Olika FOU-rapporter inom psykiatri * Diverse om vetenskaplig metodik * Boken Forskning - en introduktion av Elisabeth DePoy, Laura N Gitlin * Dynamisk psykiatri av Johan Cullberg Tidningar: * Matmagasinet * Allt om Mat * Idag kom buffé också...

Källa: annamariasmatblogg.blogspot.se

I ett nummer av Gourmet hittade jag ett recept av Marcus Samuelsson som blev grunden till denna underbara vegetariska rätt. Även om jag spenderat ett år i USA kom jag mig aldrig för att laga mac and cheese på dess hemmaplan. Nedan kommer en lite lyxigare variant av amerikanarnas inhemska succé. Var noga med att inte koka pastan för länge eftersom den skall vara i ugnen tillsammans med såsen och lagas då lite till. Mac 'n' cheese med spetskål och grillad sparris, 4 por t 400 g stora pastasnäckor 8 blad spetskål (kan bytas ut mot grönkål eller savoykål) 3 schalottenlökar 1 finhackad vitlöksklyfta 1 msk vetemjöl 1/2 dl riven parmesan 1/2 dl riven Gruyère 1/2 dl riven lagrad prästost 4 dl mellangrädde 1 dl mjölk (vid behov) 1/2 tsk nyriven muskotnöt (kan uteslutas) 1/2 dl hackad persilja (fryst går bra) 1/2 dl hackad basilika (fryst går bra) 1 dl ströbröd 250 g färsk grön sparris smör till stekning salt och peppar Till garnering Hyvlad parmesan Skölj och strimla kålbladen. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka i två min, ta upp och lägg åt sidan. Koka pastan 2 min kortare än anvisningen på paketet. Hacka löken fint och stek på låg värme i smör ca 5 min, tillsätt mjölet mot slutet och rör om ordentligt så att det inte bränner fast. Tillsätt grädde, vitlök samt ost och rör ordentligt. Krydda med muskot, salt och peppar, tillsätt eventuellt mjölk om såsen blir för tjock. Lägg pastan i en ugnsfast form, lägg i kålen och blanda och häll till sist över såsen. Blanda persilja, basilika och ströbröd och strö över. Gratinera i ugn på 200 grader varmluft i 7-10 min, till ströbrödet har fått fin färg. Under tiden pastan är i ugnen, stek sparrisen i smör i grillpanna på medelvärme ca 5 min, salta rikligt. När pastan är klar, toppa med sparrisen och lite hyvlad parmesan.

Källa: christoferskok.blogspot.se

Att kockar gör reklam är väl inget nytt och det är väl de närmaste standard att se årets kock smeka en kyl några veckor efter vinsten, ibland blir det dock lite mycket och här finns en amerikansk lista på de mest pinsamma reklamerna där kändiskockar är inblandade. Sugen på oliver med trött på fyllningarna, med det här lilla redskapet kan du fylla dina oliver med vad du vill. Chip Litherland heter en amerikansk fotograf som tagit några mycket vackra bilder av en jordgubbsskörd, kolla här . Kung Markatta, en av pionjärerna för ekologisk mat i Sverige har just lanserat ett Kravmärkt folköl, pressrelease här . Aldo Sohm, flera gånger utsedd till världens bästa sommelier bjuder på en intervju här . Här ovan hittar du en reklamfilm för Target där vår egen Marcus Samuelsson hoppar in på slutet. Helt klart i sista laget men lite lite tid finns det kvar för att ha chansen att bli årets potatisstjärna på Taffel, rolig tävling med fina priser, läs här och sätt sedan igång.

Källa: matgalen.blogspot.se

Detta recept från Marcus Samuelsson fanns med i senaste Buffétidningen (maj-10). Kladdkaka möter cookie stod det beskrivningen... har en känsla av det kommer att locka många att testa dessa kakor! Se där ja, ni behövde inte vänta länge för här har ni en av dom som har testat. ;) Enligt receptet ska det bli 24 kakor, jag valde att göra lite större och fick ut 18 st. Om jag instämmer i beskrivningen? Njaeo.. kladdkaka är väl att ta i men de var goda på sitt sätt. Lagom mjuksega i mitten, chokladiga och med en mild smak av espresso. Chokladkladdkakor 18 st 200 g mörk choklad, 70% 1,5 msk expresso 1 tsk vaniljsocker 50 g smör, rumstemp. 1 1/4 dl strösocker 1 1/4 dl farinsocker 2 ägg 2,5 dl vetemjöl 1/2 dl kakao 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt Brygg en kopp espressokaffe (eller vanligt extra starkt kaffe). Bryt chokladen i bitar och smält i en skål. Rör ner espresso och vanlijsocker i den smälta chokladen, ställ åt sidan. Vispa rumstempererat smör, strösocker och farinsocker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt vispa. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget under vispning, tills smeten är slät. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i chokladsmeten. Låt smeten vila i 10 minuter. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Rulla golfbollsstora kulor och lägg ut på plåtarna (9 st per plåt). Bollarna ska inte plattas till! Grädda i 175 grader, 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten. Rulla bollar och lägg på plåt Nygräddade chokladkladdkakor (de sjunker ihop lite när de kallnar)

Källa: mingodasida.blogspot.se

Äntligen! Sakta men säkert betar jag av bok efter bok. En del tar fortfarande väldigt lång tid att ta sig igenom. Andra går i ett huj. De flesta tar mittemellan. Som jag saknat att riktigt förlora mig i en bok. Den trevliga sysslan gick förlorad när jag började plugga internationella relationer. Då var det enbart kurslitteratur, lexikon och ordböcker som gällde. Trots att det nu gått många år sedan dess har jag haft svårt att få fart på bokslukandet. Visst läser jag fortfarande mycket men det har blivit allt mer bloggar och otaliga artiklar och rapporter jag hittar på nätet istället. Dygnet har som bekant bara tjugofyra timmar så något måst fått stryka på foten. Nu försöker jag råda bot på det. Någon nytta ska jag väl för tusan ha med att jag är utan krävande lönearbete. Alldeles nyligen hände det faktiskt att jag bokstavligt talat förlorade mig i en bok. Oui, Chef! Marcus Samuelsson s bok som jag hade fördelen att få på Bokmässan förra året då jag jobbade för en välkänd bokhandel . Jag är ingen bokrecensent av rang men vill ändå säga ett par ord om Oui, Chef! för den är lite speciell. Marcus och jag är nästan jämnåriga och då han är uppvuxen nära Göteborg, gick på samma gymnasium som syrran, jobbade på Tidbloms, kanske var han till och med där då vi åt middag och firade syrran då hon slutade gymnasiet, och så var han ju tillsammans med stans då mest kända fotomodell (som också hade snyggaste storebrorsan!) och ja, deras mamma hade stans absolut coolaste butik Okej (den där allt var i princip rosa och fullproppad av pennor, suddgummi, klistermärken, Hello Kitty-prylar och gud vet vad) var det kanske det som gjorde att jag fastnade så snabbt. För sen svänger det en del och hur nyfiken jag än är på alla hans spännande smakresor och äventyr så är boken ändå rätt tråkig. Marcus skriver (om det nu verkligen är han eller hans vän Veronica som han tackar för att hon hjälpt honom skriva sin bok) mycket om Sverige, om hans familj och uppväxt och "svenska smaker" följer som en röd tråd genom hela boken. Ändå tycker jag mig sakna Sverige. Förvisso är det kanske inte så konstigt. Ända sedan tonåren har Marcus i princip varit "utomlands" och han kallar själv New York för sitt hem. Om det inte vore för att jag, under flera år, satt som fastklistrad framför Middagstipset varje morgon och föll pladask för den då ivriga, passionerade och glada kock med göteborgsdialekt som lagade mat från en vagn, utomhus, på en gata i New York, så skulle jag troligtvis inte alls ha koll på vem han är och vad han pysslar med. Marcus är väl idag en av Sveriges mest (o)kända kockar. Just för att han rönt stora framgångar utomlands för han har aldrig synts särskilt mycket här hemma, på den alltmer täta "kändiskockscenen". Kanske är det mest på det språkmässiga jag stör mig men vet inte om det beror på en rätt så tarvlig översättning (jag menar, varför Yes, Chef! på originaltitel blir Oui, Chef! på svenska vet jag inte annat än att svenskar överlag anser det franska köket är köket över alla andra kök) eller för att boken helt enkelt är så typisk amerikansk. Men som sagt, berättelsen griper tag i mig och kan inget annat än fortsätta följa hans ord. Som han slitit och jagat sin dröm. Det är inte helt oberörd jag tar mig igenom Marcus 40-åriga liv på en så koncentrerad yta som 322 sidor. Högt och lågt. Lägger ifrån mig boken med två tankar i huvudet. En är övertygelsen om att en tjej inte på långa vägar skulle kunna göra och bete sig som han gjort på vägen. Den andra, vilket snarare är en bekräftelse än en tanke, är den om hur viken av alla "möjliggörare" som finns omkring andra människor och vilken roll de spelar för en persons väg framåt i livet. , vilket Marcus själv poängterar i boken. Helt klart läsvärd! Innan jul var jag på en sista resa till Stockholm med dåvarande jobb och hade turen att vara där precis när Ordfront, Leopard förlag med flera hade sin årliga "garage sale". Böckerna har förvisso några år på nacken och har legat på min "böcker-jag-ska-läsa-lista" men har förblivit olästa. Så, min julklapp till mig själv blev 9 böcker för 180 kr. Det tycker jag var ett överkomligt pris och inte minst så har jag att göra ett tag framöver. Näst ut till läsning är Michael Pollan s Till matens försvar . Trevlig läsning! ***

Källa: missmeistersmat.blogspot.se

Det är snart Kristi Himmelfärdshelg och klämdag att vara ledig. Det känns väl gott. Nu hittade jag en ny bok av Carin Gerhardson. En ny kriminalbok som kom ut: ” Falleri , fallera, falleralla”. Den är ju så spännande! Jag kunde inte låta bli igår. Jag är inte klok , jag bara la mig igår halv sju och sträckläste den här boken ett par timmar. Jag ville inte prata med någon. Jag ville inte ens prata med min sambo. Jag ville inte göra nånting . Jag bara låg och lyssnade. Den är lite kuslig, att två personer dör. Jag börjar gilla hennes deckarböcker. Sen är det bra uppläsare faktiskt. Hon heter Maria Samuelsson. Hon läser så gott! Man bara hänger med i boken och hon gör en upplevel se. Det kändes väldigt gott att få börja läsa en bok igen. Man har ju inte tyckt om hennes böcker förut. Det är lite kul. Sen var jag nere på träning igår och träffade mina kompisar. Det var lite trevligt. N u blir det väl mekahelg med bilarna. Nu kommer ju ene bilen ut, cabben. Sen för andra gången nu har mitt jävla avgassystem lossnat. På samma ställe som han har lagat. Så att han nu ska han greja med det igen och sätta in nya rör på den. Så vi håller på och grejar . Jag kanske ska få nytt. Ni får ha en så trevlig helg! Jag ska försöka och få iordning hemma och greja lite granna. Ska åka och köpa mer blommor och lite vin och sådär. Ni får ha en trevlig dag!

Källa: josla-dyslexi.blogspot.se

Oui, Chef! Som det har lagats mat i Miss Meisters kök under september men ack så lite jag hunnit med att blogga om den. Vart tog egentligen september vägen? Jag fick till och med förmånen och det stora nöjet att få skjuts av allas vårt goda Russin Kim för ett återbesök på Bärby självplock. Med mig hem hade jag bland annat sockermajs, fänkål, zucchini, kålrot och såklart en massa koriander. Så ja, det har lagats en hel del mat i Miss Meisters kök under september månad. Så har det varit mycket annat att stå i också. Tyvärr har dygnet bara 24 timmar och veckan endast sju ynka dagar, så därför är det mycket som får läggas åt sidan. Och inte bara september månad som svischat förbi i ett enda huj. Jag kan inte för mitt liv begripa att det redan hunnit gå ett h e l t år sedan förra gången Bokmässan kom till stan . I år blev det knappt några timmar alls i kassan utan flängde istället mässan runt med bokvagn och passa upp på signerande författare. Alla av olika rang och manér. En av dem hann jag med att fånga på bild. Årets skörd Då och då händer det att jag skriver här i bloggen om mitt hur mitt matintresse har uppkommit och utvecklats genom åren. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har påverkats av tv-kockarna. Idag är jag inte alls lika imponerad och inspirerad av dem som för tio till femton år sedan. De är alldeles för många. Kan inte hålla reda på dem. Det är nästan att den ena knappt hinner svalna innan nästa höjer sig likt sockerkakssmeten i en 200-gradig varm ugn. Trots att Marcus Samuelsson varken vunnit Årets kock eller har egen finrestaurang här i Sverige, som de flesta andra storkockarna har, är han ändå en av de tyngre och mest välrenommerade svenska kockarna i mitt tycke. Han var nära nyss fyllda 20 då han blev kökschef på Aquavit i New York. Och han var en av alla de kockar jag minns med stor behållning och kommer fortfarande ihåg utomhusinslagen, i fyrans morgon-tv, från Brooklyn, NY, där han lagade till street food. Allra starkas minns jag hans olika såser han hade i de typiskt amerikanska plastflaskorna med spetsig pip. Kommer jag någonsin till New York så kommer jag med all sannolikhet ta mig till Harlem och hans Red Rooster. Men innan det blir verklighet kanske ett besök på restaurang Norda Bar & Grill på Posthotellet Marcus är tillsammans med Jimmy Lappalainens hjärnorna bakom den restaurangen. Hemsidan är dock helt värdelös (utan några som helst menyer!) och vad jag luskat fram hittills sedan öppningen så är det inget ställe för en vegetarian att besöka. Men den ligger ca 20 minuters cykelfärd bort och är således ett bra mycket billigare alternativ än flyg till New York. För övrigt saknade jag emellanåt bästa drömlaget vid kassa 1 och 2 då jag stod ensam utanför en föreläsningshall och väntade på en eventuellt trevlig författare. Så var det stunder vissa jobbade och andra som... tja, låt oss säga att Bokmässan 2012 var minst lika rolig och givande som förra året. Inte minst då undertecknad fick en kram av självaste chefen när allt var över. Tack för i år! ***

Källa: missmeistersmat.blogspot.se

MAGNUS vann!!! Och jag måste bara säga (förlåt min M) att Magnus Samuelsson - jag dansar gärna med dig när som helst!!! Jag gör gärna vad som helst med dig när som helst! Och skulle du vilja göra ett utvik - så kan jag fota - och bilderna kan vi lägga upp på min blogg. Bara ring! ;-) Idag drack jag vitt vin och åt räkor. På jobbet! Och fick åka limousine! Det ni!!! Jag ÄLSKAR musikaler. Det vore en dröm att få vara med i någon nån gång. Helst Mamma Mia... eller kanske en sexy Chicago-roll... eller en bondromantisk och dramatisk roll i Kristina från Duvemåla... eller... eller... eller... ja det finns ju mååånga... Det är trevligt med komplimanger. Men det är så jävla svårt att tro på dom. Spelar det någon roll egentligen om den som säger komplimangen menar det eller ej? Jag kan ju bara suga åt mig och må bra av det och skita i om den är äkta eller ej??? Fast...nee... det kan jag inte. Jag vill vara äkta. Och jag vill att andra ska vara äkta mot mig. Så säg inget till mig som ni inte menar!!! I morgon är det linedance som gäller!!! TOLV timmar linedance! Tjohooo! Ska bli så himla kul! Höftrullningar, skaka axlar, vicka höfter, kicka osv. GÖTT!!! Kommer ha bra ont i kroppen på söndag. Men det är det absolut värt!!! Sen vet jag vart min energi tagit vägen. Min syster har "tagit" den. Jag kan ju inte gärna anklaga henne för stöld - för den har säkert hoppat över frivilligt till henne... men ändå... Jag vill ha den tillbaka. Och kanske kanske att den infinner sig i morgon igen. Under dansen... "Vad roooligt att du gått ner lite - själv har jag ju gått ner massor nu och det ääääär ju såååå enkelt. Vad braaaa att jag inspirerade dig till detta." Jomenvisst hörru du. Jätteroligt att du tar åt dig äran. Kossa! Inga fler kommentarer... Uppiggande...och uppeggande... Klicka här!

Källa: fnissis.blogspot.com

Foto: Anders Hansson På min födelsedag överraskade maken mig med en fritös. Jag har aldrig haft någon förut och ingen i familjen heller, så jag har liksom ingen koll på hur man gör, mer än att jag sett hur de friterad pommes när man köper hamburgare. Så jag skred till verket och googlade de bästa pommes fritesen. Jag skar jämnstora stavar, kokade dem i vatten med ättika, de fick vila sina tjugo minuter, sedan friterade jag i 140 grader, och till sist i 180 grader. De blev gyllenbruna och fina, smakade himmelskt men var alldeles mjuka :( Det är alltså inte så enkelt att fritera som jag trodde. Jag provade sedan att fritera sötpotatis. Samma sak här; himmelskt goda men mjuka. HUR får man dem krispiga? Nåja, skam den som ger sig. Maken önskade fish and chips och på koket.se hittade jag ett recept av Marcus Samuelsson. Jag insåg mina begränsningar och köpte frysta pommes att fritera på slutet, för fisken skulle nog vara min stora utmaning. Så rätt jag fick! Första omgången fastnade i botten på frityrkorgen, fisken trillade ur sitt frityrsmetsskal. Det var allt annat än vackert. Jag var på väg att ge upp där, men familjen hejade på mig att fortsätta. Så tredje omgången fick jag till det, och de tre bitarna (som du ser på bilden) blev riktigt fina. Efter det var frityrsmeten slut?!? Det skulle ju räcka till 600 gram? Nåja, jag får fortsätta öva helt enkelt. Här skriver jag ner de mängder som angavs i grundreceptet, men jag tänker att jag nästa gång gör 1½ gång frityrsmeten till 600 g fisk för att vara på den säkra sidan. Förresten: Jag har läst mig till att man ska sila av sin frityrolja genom melittafilter mellan gångerna. Det fungerar överhuvudtaget inte alls. Efter 1-2 dl slutar det rinna igenom. Någon som kan ge mig ett bra tips? Fish and chips 4 portioner 600 g filé av vit fast fisk, skuren i 12 ungefär lika stora bitar (jag använde torsk) Fryst pommes där det står på förpackningen att du kan fritera den. Frityrsmet 1 tsk bakpulver 1 msk maizena 2 dl vetemjöl saften av två limefrukter 1 dl öl 2 dillkvistar salt och peppar 3 dl olja till fritering Till servering tidningspapper om du vill citronklyftor aioli / remouladsås / majonäs / ketchup Gör så här Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter eller i en fritös. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter. Lägg på hushållspapper att rinna av. Fritera pommes fritesen i den värme och den tid som står på förpackningen. Salta och rör om. Servera, helst i en strut av tidningspapper, eller på en tallrik, tillsammans med aioli och citron. Mina kommentarer: Frityrsmeten blev nästan för syrlig för min smak. Jag tror jag nöjer mig med 1 lime nästa gång. Och så tänker jag göra mer smet så att det räcker till all fisk. Men i övrigt blev den fantastiskt god och krispig!

Källa: ingenrotmos.blogspot.se

Oui, Chef! Som det har lagats mat i Miss Meisters kök under september men ack så lite jag hunnit med att blogga om den. Vart tog egentligen september vägen? Jag fick till och med förmånen och det stora nöjet att få skjuts av allas vårt goda Russin Kim för ett återbesök på Bärby självplock. Med mig hem hade jag bland annat sockermajs, fänkål, zucchini, kålrot och såklart en massa koriander. Så ja, det har lagats en hel del mat i Miss Meisters kök under september månad. Så har det varit mycket annat att stå i också. Tyvärr har dygnet bara 24 timmar och veckan endast sju ynka dagar, så därför är det mycket som får läggas åt sidan. Och inte bara september månad som svischat förbi i ett enda huj. Jag kan inte för mitt liv begripa att det redan hunnit gå ett h e l t år sedan förra gången Bokmässan kom till stan . I år blev det knappt några timmar alls i kassan utan flängde istället mässan runt med bokvagn och passa upp på signerande författare. Alla av olika rang och manér. En av dem hann jag med att fånga på bild. Årets skörd Då och då händer det att jag skriver här i bloggen om mitt hur mitt matintresse har uppkommit och utvecklats genom åren. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har påverkats av tv-kockarna. Idag är jag inte alls lika imponerad och inspirerad av dem som för tio till femton år sedan. De är alldeles för många. Kan inte hålla reda på dem. Det är nästan att den ena knappt hinner svalna innan nästa höjer sig likt sockerkakssmeten i en 200-gradig varm ugn. Trots att Marcus Samuelsson varken vunnit Årets kock eller har egen finrestaurang här i Sverige, som de flesta andra storkockarna har, är han ändå en av de tyngre och mest välrenommerade svenska kockarna i mitt tycke. Han var nära nyss fyllda 20 då han blev kökschef på Aquavit i New York. Och han var en av alla de kockar jag minns med stor behållning och kommer fortfarande ihåg utomhusinslagen, i fyrans morgon-tv, från Brooklyn, NY, där han lagade till street food. Allra starkas minns jag hans olika såser han hade i de typiskt amerikanska plastflaskorna med spetsig pip. Kommer jag någonsin till New York så kommer jag med all sannolikhet ta mig till Harlem och hans Red Rooster. Men innan det blir verklighet kanske ett besök på restaurang Norda Bar & Grill på Posthotellet Marcus är tillsammans med Jimmy Lappalainens hjärnorna bakom den restaurangen. Hemsidan är dock helt värdelös (utan några som helst menyer!) och vad jag luskat fram hittills sedan öppningen så är det inget ställe för en vegetarian att besöka. Men den ligger ca 20 minuters cykelfärd bort och är således ett bra mycket billigare alternativ än flyg till New York. För övrigt saknade jag emellanåt bästa drömlaget vid kassa 1 och 2 då jag stod ensam utanför en föreläsningshall och väntade på en eventuellt trevlig författare. Så var det stunder vissa jobbade och andra som... tja, låt oss säga att Bokmässan 2012 var minst lika rolig och givande som förra året. Inte minst då undertecknad fick en kram av självaste chefen när allt var över. Tack för i år! ***

Källa: missmeistersmat.blogspot.se

I helgen fyllde min pappa 65 år. Det firade vi med en överraskningsdag för honom i Helsingborg och Helsingör. Vi samlades, hela familjen, hos min yngsta lillebror på Brunch (mer om det sen). Mätta och belåtna gav vi oss ut på stan och tog färjan över till Helsingör. Det tar ju bara 20 minuter så det är knappt man hinner dricka upp en öl. Hela familjen (exkl respektive och barn) Tura med Tuborg (gillar retro-kapsylen) Vi besökte Kroborgs slott . Strosade runt, lät barnen springa runt lite och hittade en mysigt fik med gott kaffe där vi vilade benen lite. Vi hade fantastiskt tur med vädret, lite sol, lite moln och lagom varmt. Kronborg slott Grabbar spekulerar Kollade in det mesta.... En god kopp kaffe Favoritmorfar På seneftermiddagen, när vi var tillbaka i Helsingborg, hade vi bokat bord på Kitchen & Table . En relativt nytt restaurangkoncept som Marcus Samuelsson har varit med att ta fram tillsammans med Clarion Hotel. Det finns på ett par platser i Sverige och kommer inom en snar framtid öppnas i fler städer i Sverige och Norge. Tanken är att mixa det Skandinaviska köket med internationella smaker och av det vi åt tycker jag att de har lyckats riktigt bra! Jag åt Southern Crispy belly pork - en långbakad grissida med BBQ sås och en gryta med chorizo, bönor och sötpotatis. Ljuvligt gott! Southern Crispy Pork Belly Oliver trivdes ganska bra på restaurangen Pappas Gös med svamp, rökt sidfläsk, miso, musselchowder och tomat Johans Jerk Caesar med kyckling och stekt ägg Långbakad grissida... ...med god gryta med chorizo, sötpotatis och bönor Tack familjen för en härlig dag. Det blev så bra och pappa blev så gla´!! :)

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Marcus Samuelsson la ut dessa på sin sida för någon månad sen. Jag hade precis fått en gigantisk hemmaodlad zucchini av en kompis. Tyvärr blev min bild lite suddig. Men galet goda blev dessa. Kan varmt rekommendera dem. Ingredienser Zucchini Fritters 5 dl riven zucchini ½ tsk salt 1 stort ägg + 1 äggula 1, 25 dl mjöl 200 gr fetaost smulad 2 1/2 dl hackad ruccola 2 tsk hackad persilja 1 dl hackad salladslök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja Garlic Yogurt Dip 2 msk naturell yoghurt 2 msk majonäs 1 pressad klyfta vitlök Salt ¼ tsk chilipulver Blanda yoghurt dippen och ställ kallt. Riv zucchinin och häll över saltet. Låt stå tio minuter och dra. Häll bort överflödigt vatten. Blanda ner övriga ingredienser förutom oljan som är till för att stekas i. Känns som dessa friteras i onödigt mycket olja. Som svensk så vill man ju hellre steka än fritera. Låt de rinna av på hushållspapper. Galet goda måste jag säga.

Källa: annikasbakeryhouse.blogspot.com

Copyright 2017 ® - Kontakt