lammlägg per morberg | gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | grönkålssoppa per morberg | kräftströmming per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Så, nu har jag smält lördagens höstmiddag , firat söndag med garderobsrensning, babysim och firat att det var sex år sedan vi träffades med att dela en pizza, dricka billigt bubbel och lite polly.Nu är det måndag och om en stund drar vi iväg till Hanna och Edvin för att fira att Hanna fyllde år igår. Efter Höstgrytan i lördags bjöd vi på Äppelsmulpaj till dessert. Lite lätt dessert sådär efter en lätt gryta. Not!! Tokmätt och matkoma blev det! Men är det någon gång man ska frossa i äpple och äppelpaj så är det nu på hösten. Svenska fina äpplen Förra lördagen såg jag Tommy Myllymäki göra en Äppelsmulpaj med flingsalt i smulet på Nyhetsmorgon i TV4 Mitt Kök. Lät ju spännande så det testade jag men gjorde några små måttjusteringar. Och det var gott! Var som om alla smaker kom fram lite extra. Pajen serverades med vaniljsås såklart! Äppelsmulpaj med Flingsalt 6 st små svenska äpplen 1 msk kanel 1 msk strösocker 2 nypor flingsalt Smul: 140 g smör 2 dl strösocker 1,5 dl havregryn 2,5 dl vetemjöl 2 tsk flingsalt Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en ugnsfast form. Strö över kanel, strösocker och flingsalt och blanda runt. Nyp i hop alla ingredienserna till smulet och lägg ovanpå äpplena. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter. Servera ljummen med vaniljsås. Ha en bra måndag och start på veckan!

Källa: mumsfillibaba.blogspot.se

Mitt kök på Tv4 levererar otroligt mycket god mat och med liten modifiering blir det tillräckligt slankt ibland. Tack Tommy Myllymäki & Lisa Lemke för all inspiration. Snabbrimmad torsk med tomater och citronsmör 12 propoints 2 portioner 2 x150 gram torskrygg 1 l rimlag, 2,5% ca 8 blandade cocktailtomater 1/2 citron saft och skal av 1/2 bananschalottenlök 1/2 kruka dill 60 g smör 4 potatis Koka potatisen till servering. Rimlag gör du genom att koka upp vatten och salt och sedan låta blandningen svalna. När det ska vara 2,5 procent salthalt som i detta recept så tar du helt enkelt 25 g salt till varje liter vatten. Lägg torsken i en hög ungsfast form. Slå sedan rimlagen över fisken så att det täcker. Låt sedan torsken tillagas i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter beroende på storlek. Den här gången köpte vi fryst torskrygg från Findus. Jag är ju inte så förtjust i fryst fisk men det var helt ok. Och priset är ju si sådär 300:- billigare per kilo. Ta fram en stor kastrull med kokande vatten samt en skål eller bunke med iskallt vatten. "Kryssa" alla tomater, dvs. skär ett litet snitt i tomaten där kvisten har suttit, det gör att skinnet kommer släppa när tomaten hamnar i kokande vatten. Lägg de kryssade tomaterna i det kokande vattnet, de ska bara doppas så att skinnet spricker. Sedan ska de snabbt kylas ner i det iskalla vattnet. När de kommit ner i temperatur, ta upp tomaterna och pilla bort skalet. Skiva tunna ringar av löken och riv skalet på citronen. Bryn smöret i en stekpanna, lägg ner ca 90 % av smöret i pannan. När smöret blivit brynt och en nötig doft sprider sig i köket, lyft av pannan från spisen och klicka i det sista smöret. Då kyls det brynta smöret ner snabbare och riskerar inte att bli bränt. Vänd ner lök, tomater, citronskal och saft i det brynta smöret. Avsluta med att salta och peppra samt plocka ner dill till servering. Häll av potatisen och servera fisken utan rimlagen. Toppa med det brynta smöret med tomat och lök samt dill. Smaklig spis! Var på Bromma blocks idag och Village inredning skulle stänga & hade 50% på allt. Så det blev lite nya fina saker till hemmet. Lite bokstäver i plåt, kuddfodral & linne servetter.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Jobbat sent och kommer hem till dukat bord och en middag inspirerad av Tommy Myllymäki. Denna härliga "pasta" är häftig & jäkligt god. Går att kombinera med allt möjligt gott. Tack älskling för god mat! Vitkåls "pasta" med basilika kräm & korv 12 propoints 2 portioner 1/4 vitkålshuvud 1 gula lök, tunt klyftad 1/2 paket sugarsnaps eller sockerärtor, skurna på mitten 1/2 vitlöksklyfta, skalad 1/2 kruka basilika 1/4 dl sötmandel, hackad 50 g ost max 10%, grovt riven 1/4 dl rapsolja 2 st korv med hög kötthalt - vi hade korv från vår korvkurs på Taylor & jones. (6 propoints/st) salt och svartpeppar Mortla vitlöken tillsammans med basilikablad i en mortel. Tillsätt hackad mandel, riven ost och rapsoljan. Blanda och smaksätt med salt. Strimla vitkålen tunt. Fräs tillsammans med lökklyftorna så att det mjuknar. Tillsätt sugarsnaps, salt och svartpeppar. Rör ner basilikkrämen, blanda runt och lägg upp på tallrik. Servera med stekt korv & lite riven ost och svartpeppar.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Nu äntligen bubblar rabarberna upp i rabatten, som jag har längtat! Visst kan man köpa i affären men det är ju inte alls samma känsla som att äta av sina egna :) I förra vecka gjorde jag denna rabarberpaj med jordgubbar med köpta rabarber, kunde inte hålla mig längre! Om bara ett par dagar eller tre kommer jag att göra den igen och då på mina egna. Jippiii! :) Rabarber och jordgubbar är ju som känt en väldigt fin kombination, sen tycker jag att det är gott med något nötaktigt till det och i detta fall blev det mandel. Väldigt gott! Tål man inte mandel kan man ju ersätta den med kokos eller något annat eller så ersätter man den inte alls... Givetvis serverar jag min till hemmagjord vaniljsås, mums mums mums! Receptet på denna vaniljsås är hämtat från Tommy Myllymäki men jag har minskat på mängden socker då jag inte vill ha den toksöt! Varsågoda, här kommer receptet. Rabarber och jordgubbspaj 300g rabarber (rensade & skalade) 200g jordgubbar 3/4 dl socker 1/2 msk potatismjöl 175g smör normalsaltat (tärnat) 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1/4-1/2 dl muscovadosocker ca 1/2 dl mandelspån Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar. Vänd runt dem i sockret och potatismjölet. Lägg i en paj eller ugnsform. Lägg smör, vetemjöl, havregryn och socker i en bunke och krama ihop den till en deg. Smula den över frukten, strö över lite muscovadosocker och mandelspån. Grädda i ca 20 min Vaniljsås 2,5 dl mjölk 2,5 dl grädde 1 dl socker 1 vaniljstång 5 gulor Skrapa ur vaniljstången och koka upp den tillsammans men mjölk, socker och grädde. Dra det åt sidan och vispa försiktigt ner lätt uppvispade gulor. Ställ tillbaka på plattan och låt sjuda en stund. ställ åt sidan och låt svalna. Ha en bra dag! Kram, Sanja

Källa: bakakuten.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili 800 gram högrev, i tärningar 2 st gul lök(ar) , grovt hackade 4 st vitlöksklyfta(or) , skivade 1 st röd chilipeppar, skivad med kärnor 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk koriander, malen 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk fänkålsfrö 1 st lagerblad 2 msk tomatpuré 3 msk kalvfond 3 dl vatten salt olivolja 0,5 kruka(or) persilja Tillbehör 3 dl gräddfil 0,5 paket mjukt bröd smör 0,5 st gurka i stavar Tillagning 1. Chili: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar. 2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn. 3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt. 4. Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna. Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, gurkstavar och smörstekt bröd. Recept: Tommy Myllymäki Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 690 Fett: 40 g Protein: 45 g Kolhydrater: 38 g

Källa: tasteline.com

Våra egna tomater! När Amy var här fick jag Tandori masala-krydda av henne. I går fick jag använt den för första gången. Jag marinerade kycklingfilé i yoghurt och krydda och detta fick ligga i kylskåp i ett dygn. Åh, så gott det blev. Så mört och underbart kött. Som tillbehör blev det gräddbakad potatis, ett för mig, nytt recept. Ett recept av Tommy Myllymäki från Allt om Mat. Gräddbakad färskpotatis 1 kg färskpotatis 1 solovitlök 2,5 dl matlagningsgrädde gräslök Salt Svartpeppar Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och halvera dem. Salta, peppra riv över vitlök och häll över grädde. Baka i ugnen i ca tjugo min. I kväll mer grill, nytt även den här gången. Får besök av härliga vänner, som ska sova över i vårt uthus. Två uppblåsbara madrasser så är det fixat.

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Såg ni semifinalen i Kockarnas kamp i TV4 igår? Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Han sade så kloka ord om smaksättningen att jag inte längre skäms för mina förmaningar när jag publicerade mitt recept. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Titta på något program om du missat dem. Finalen kommer nästa torsdag. Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept i repris här. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Jo, den andre kocken betonade att han hade morot i buljongen för att få naturlig sötma. Det har ju faktiskt jag också. Så hela receptet får vara med. KOKT LAMM I SÖTSUR DILLSÅS Lammkött efter tillgång Salt Vitpeppar, 10 korn Gul lök, små 2 morötter Sås: 2 msk smör 2 msk mjöl 4 dl kokspad Ättiksprit ( 12 % ) eller citron Socker Dill Koka upp köttet och skumma. Tillsätt salt och peppar.Efter halva koktiden som är ca 1 ¼ timme tillsätter man hela gula lökar och hela morötter. De blir då färdiga samtidigt som köttet. Sås: Fräs smör och mjöl. Tillsätt 4 dl kokspad. Vispa och koka 5 minuter. Smaka av med ättiksprit och socker. Börja med ½-1 tsk ättika och ½ tsk socker. Börja försiktigt . Jag brukar droppa i flera gånger. Citron är väl inte så riskabelt och blir också mycket gott. Moderna recept utesluter ofta socker. Ättika och socker är gammal tradition och godast tycker jag. Lägg sist i skuren dill. Kommentar efter Kockarnas kamp. Dessa giganter utelämnar inte sockret.

Källa: matskap.blogspot.se

Copyright 2018 ® - Kontakt