äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

med inlägg....jag vet men håller på och bakar nu för fullt till helgens doptårta.... En liten kille som heter Tage ska få denna kreation. N helg har jag en utmaning som heter duga.... En kille son gillar Ben Ten, ninjas och batman, hur ska jag få ihop dessa tre ??? Tror jag får välja en av dem! Måste tipsa om min favoritform just nu.... Silverwood, helt underbar form som man kan moderera hur man vill, ... små fyrkanter, stora avlånga mm JA väldigt bra, bästa priset har http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk .... Ikväll ska jag på Avsmakningsmeny på Årstiderna i MAlmö... Det är Operakällaren som gästspelar, ska bli jätteroligt, älskar att gå ut och äta....Här kommer menyn: Gästspel av Stefano Catenacci från Operakällaren Torsdagen den 27 januari 2011 Amuse bouche Äggröra i sitt skal med svart Perigord tryffel * Avsmakningsmeny Bräckt färsk pilgrimsmussla med blomkålscrème och äppelcrisp *** À la minute rökt Landö-röding med lättrökt fiskbuljong och pocherat vaktelägg *** Kalvbräss ”Raz el Hanout”, stekt med orientalisk kryddblandning, hommus och citronette *** Ugnsstekt piggvar med krispigt piggvarsslag, russin, rödvinssås gjord på oxsvans med salvia, inkokt paksoi och krämiga Puylinser med anklever från frigående ankor *** Helstekt rådjursytterfilé med svartvinbärssky och potatispuré med svart Perigord tryffel *** Operakällarens Comtéost lagrad i 18 månader med fikonmarmelad *** Hjortronsufflé med mylta, vaniljglass och äppelmunk 950 kr Berättar allt om hur det var efteråt :)

Källa: cakeocupcakemani.blogspot.se

Stefano serverar vongole m koriander Stefano Catenaccis favoritkrydda är koriander . Detta fick vi erfara vid detta fjärde besök på Electrolux The Cube . Att få träffa några av de bästa av våra kockar och äta på denna fantastiska glasvariant av en toppstuga uppe på Operans tak är ett privilegium utan dess like som vi Årets kock-bloggare får vara med om detta år.. jag får nypa mig i armen lite. Stefano är lågmäld och en otroligt trevlig man, jag måste få säga att han är fantastisk. Han får en att känna sig verkligt, äkta välkommen. Ska man slänga sig med fördomar kanske det är något italienskt?! Eller bara just Stefano. Utöver att han lagar fantastisk mat då. Boken om bröllop, säsonger och Operan Ta gärna en flukt på Stefano Catenaccis fantastiskt fina kokbok , som bland annat innehåller bröllopsmiddagen för H K H Victoria och Prins Daniel . Enligt Stefano själv var det det största han gjort - man kan inte annat än förstå. Och bilderna är ju helt ljuvliga, vilken mat. Ett skådespel. Förutom att boken innehåller historia om anrika Operakällaren, ville han inte göra en traditionell kokbok. Han anlitade fyra välkända fotografer som fick tolka säsongen helt fritt!! Vackert. Det är allt från infrysta ostron till vackra landskap i landet sverige. Boken är en coffee table-bok för historie- kungahus- och matnördar! Jaha. Det känns nästan pinsamt hur väl det där stämde det på Husmor. Charmad igen och kan inte annat än älska den här boken. Och hur rätt känns det inte nu när vi står på Operans tak. Grönsaksmosaik Jag och Stefano snöar in i en diskussion om grönsaksmosaik. Fick den vackraste jag sett en gång på tvåstjärniga Le Chèvre d'Or på Rivieran, kommer aldrig glömma den. Gillar du vacker mat, spana in denna bok. Här är bara ett exempel, en mosaik på röda morötter, pumpa och rotselleri. Menyn på kuben är rätter som finns på Operakällaren alltid. Framförallt denna klassiska Guinessbräserad och pepparrotsglaserade gödkalvlägg med grönsaksmosaik, frasig vitlök och rostad märg måste jag bege mig och smaka. Det var nog senast på 90-talet jag var på Operakällaren men när jag nu fått denna inspiration så känns det som att jag måste dit snarast. Tradition och modernitet i ett.För övrigt också intressant att Ta också en titt på det här konstverket från bröllopet: Havskräfta från Västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grönärtssoppa med Kalixlöjrom Sådan mat jag älskar. Blommor, färger och fina råvaror. Vongole med vitlök och koriander Stefano börjar alltså med att räcka över en tallrik Vongole . Aha italienskt tänker jag! Det visar sig dock att han använder koriander istället för persilja. God olivolja och vitlök. För övrigt ska sägas att vongolen var högsta kvalitet, glömde fråga var den kom ifrån. Grymt!  En liten bit kvar lyckades jag rädda efter kladdkaoset - Nu får ni kladda med händerna , säger Stefano och Husmor verkar vara den som mest går loss på detta, det är andra kocken i denna kub som uppmanar mig att släppa fram djuret i mig och äta med händerna. Jag kladdar så mycket att champagneglaset blir flottigt och nästan missar nästa skådespel, nämligen en ljuvlig laxbit med rostad vitlök och vad tror ni? Jo koriander . Fin koriander. Funderar du på att odla så är koriander ett bra val, den både självsår sig och växer kraftigt - du kan så nytt hela säsongen. Laxen var sagolik, krispig och god. Som sagt, mitt vongolekladd gjorde att det bara var en kvar till mig, lite snopen. Ostmakerskan framför franska gigantosten Marie Backrud-Ivegren, prisbelönt ostmakerska på Löfsta Gårdsmejeri i Vallentuna var min gäst den här gången. Hon gör fantastiska ostar, bland annat en kittost på get som heter Röd Kulla som vunnit priser. Hon har både får, kor och getter och de äter bara gräs och örter. Om en vecka är det SM i Mathantverk igen, ska bli spännande att se placeringen för Maries ostar. När vi anlände till kuben blev vi bjudna på en bit från en gigantisk 24 månaders comté, bergsost från Franche-Comté. Operakällaren är en av få restauranger i Sverige som har kvar ostvagnen - något jag bara älskar. Ostvagnen på Paul Bocuse med bla en liten get från säkerligen varenda region i Frankrike är ju helt otrolig. Mer sånt - fast kanske alla hundratals lokala get från svenska gårdsmejerier... Vi fick även den här lilla potatistacon med löjrom och creme fraiche. Vi försökte lura av Stefano ett tips på hur vi kunde göra den här lilla tacon hemma men verktyget är en hålig metallböj som man friterar i - vi gick bet på hur det skulle göras hemma. Ibland går det inte helt enkelt att anpassa det stjärnkockarna gör till hemmaköket :) Trots att man försöker (säger Husmor som för övrigt har lagat upp Leo Frodells timbal på fänkål, kål och lök från Årets kock ungefär fyra ggr och fortfarande inte lyckats få ihop dem i hemmaköket - skam den som ger sig dock). Detsamma gäller även för följande lösning - Electrolux avslutade med att visa hur bordet i The Cube Sthlm kan hissas upp i taket! När det är dåligt väder på terassen kan gästerna ta drinken inomhus. Jag erbjöd mig att ligga på bordet och bli fotograferad men det bidde inget med det. Däremot är det en inspiration till mitt eget hem där det inom kort kommer att hända spännande saker. Frågan är bara om det går att göra samma sak med antika ärvda bord? Tack Stefano och Electrolux för en underbar kubkväll!

Källa: husmorlisa.blogspot.se

Pitabröd med kycklingfärs och vitlöksås Yngste familjemedlemmen skulle ut på äventyr strax efterlunch. Han skulle till Seanafrika som för dagen visst låg i Kosta... Jag bad om lunchförslag och strax var det STORA matbråket igång. Inser att det är alldeles för mycket begärt att de ska vara sugna på samma sak så jag slänger in förslaget med pitabröd. Jaaaaaa vrålar båda, phu! Vi åker och handlar och de får plocka till sig de grönsaker som de vill ha + varsin chokladkalender. Strålande humör i bilen hem = ) Sedan vill båda hjälpa till, så bra tänker jag en mikrosekund innan det STORA bråket om vem som är Stefano Catenacci i vårt kök. Jag försöker locka med både Tommy och Leif men icke. Jag får införa att man får vara vem man vill bara man inte säger det högt. Dom muttrar lite men hackar grönsaker för glatta livet. Kolla vad rakt här säger någon om gurkan, snygga tomater va? säger en annan. Misstänker starkt att det var 2 Stefano i vårt kök ;-) Kycklingfärs : 400 g kycklingfärs 1/2 röd chili (eller lite djupfryst, eller sambal oelek) 1 tsk japansk soja 1 tsk paprika krydda 1 klyfta vitlök salt och peppar Stek tills färsen är genomstekt, ca 10 minuter Sås: 2 dl lätt creme fraiche, 1 dl naturell yoghurt 2 klyftor vitlök, pressade lite persilja salt och peppar Rör ihop och låt stå medan du fixar med det andra, jag brukar börja med såsen Fyllning : isbergssallad gurka champinjoner rödlök tomater jalapenos på burk Hacka och skär i lagom stora bitar och lägg i småskålar 2 pitabröd per person. Värm enligt anvisningar på paketet Kram Lottzy

Källa: matlottzy.blogspot.se

Godkväll! Tänk att jag faktiskt lyckades pallra mig iväg till gymmet ikväll:-) Precis hemkommen och sådär härligt endorfinhög ni vet som verkligen är belöningen ! För med träningen går det rätt så skruttigt. Någon regelbundenhet kan vi då verkligen inte tala om...Men jag kämpar på, och snart, snart, ska jag nog komma in i nåt flow. I hope. Är det någon annan som också kämpar med att få igång träningen? Bästa träningsmusiken just nu är denna ! Nu slängs vi åter in i vardagen med hämtning, läxor och alla aktivieter. Dags igen för enkel, snabb vardagsmat med andra ord! Idag kör vi italienskt, en kycklinggryta à la familjen Catenacci (ni vet, ägare av bl a Cafe Opera och Operakällaren) som kommer från en gammal Buffétidning. Pollo con Peperoni kycklinggryta med paprika Har lagt till en extra burk tomater. Vi äter gärna bulgur eller couscous till och då är det bra när det är lite såsigt:-) 900 g kycklinglårfilé 3 paprikor i olika färger 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 2 burkar hela tomater 1 tsk chiliflakes olivolja, salt Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Skär också paprikan i 3 cm bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek kycklingen i 2 msk olja med vitlök och lök i en stor stekpanna eller gryta i ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare ca 2 minuter. Blanda i tomat och chili. Dela tomaten i lite mindre bitar med en slev. Krydda med ca 1 1/2 tsk salt. Låt koka i ca 20 minuter under lock, rör om då och då. Servera med valfritt tillbehör! 4 personer

Källa: mrssunshinecooking.blogspot.se

Såg Ni " Kockarnas kamp" på TV4 ? Minns Ni avsnittet där några av dessa fantastiska kockar pratade om "skämsmat", alltså mat de gillar, men skäms för att berätta? Stefano Catenacci talade om grillkrydda - och om färdigköpt potatissallad med grillkrydda - Tommy Mylliäki om att äta Heinz vita bönor i tomatsås direkt ur burken. Å plötsligt blev de väldigt mänskliga i TV-tittarnas ögon. Till och med kulinariska jättar med gedigen kunskap hemfaller ibland åt halvfabrikat och färdiglagat ibland! Och är vi nu inne på "syndernas bekännelser" i matvärlden erkänner jag mig skyldig till att gilla fryst sprödbakad torskfilé (som alldeles säkert är mer "sprödbakad" än "torsk") med Arlas citronsås potatismos (nej, aldrig pulver). Och tacos. Färdigköpt salsa, kryddblandningar (med tonvis med glutamat och annat hemskt) och köttfärs. Hua - men ack så bekvämt en sömnig fredag! Men ibland blir det "tacos de luxe". Då blir det chili på högrev istället för mald köttfärs, tomatsalsa med bönor och färsk koriander istället för färdigköpt sås (ibland kokar jag oxå egen). Och ikväll gjordes det också en rostad majssalsa ost (receptet kommer från någon gratisblaska) till nachosen. Mycket gott! Och det är väl precis det här det handlar om, att anpassa ambitionsnivån till den tid som står till förfogande. Och vem har sagt att inte halvfabrikaten kan piffas till? Pressa i lite extra citron i Arlas sås och klipp i lite dill, blanda i lite riven ost och en äggula i moset och "voilá" smakar det så mycket mer. /Moster Ps. Här nedan hittar Du oxå ett recept på rostad majssalsa utan ost, men med soltorkade tomater. Till efterrätt blev det en vit chokladmousse med färska bär, receptet hittar Du här: Vit chokladmousse med eller utan balsammarinerade jordgubbar Och mer om tacos hittar du här: tacos - en fredagsklassiker för barnfamiljer Stora Empas bästa fredagsmys Grannarnas goda chili Rostad majssalsa med ost 1/2 finhackad grön chili (jag använde röd och det gick lika bra) 450 g majskorn på burk, väl avrunna 150 g fetaost i små smulor 50 g riven cheddar 1,5 tsk färskpressad limesaft salt Rosta chili och majs i en torr stekpanna på medelvärme tills majsen fått lite färg. Mixa med ost och limesaft. Smaka av med salt. Servera med nachos. Rostad majssalsa utan ost (men med soltorkade tomater) 1 burk majs (ca 300 g) 5 små vitlöksklyftor 2 msk grovhackad röd chili 4 marinerade soltorkade tomater 2 msk olja från tomatmarinaden 1 msk pressad citronsaft ev. finhackad koriander eller persilja salt och peppar Sätt ugnen på 200 grader. Låt majsen rinna av ordentligt. Lägg kornen i en långpanna tillsammans men vitlök och chili. Rosta i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt majsblandningen svalna något. Mixa majsblandningen med tomater, olja och citronjuice. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt koriander eller persilja och servera till nachos.

Källa: smakkansla.blogspot.se

Jag gjorde den här tårtan till våran VD för Nobiskoncernen Alessandro Catenacci när han fyllde 50 år för en tid sedan. Jag känner att den här tårtan personifierar mig just nu. Jag har börjat jobba mycket med chokladfärger jag köpt in från Frankrike, samt olika glittrigapulver. Detta i sin tur leder till en väldigt fin glans om man sköter sina kort rätt. Den här tårtan är smaksatt med mango,cocos,ananas,lime samt en skvätt rom. Sen är det en pannacotta på passionsfrukt i mitten av tårtan. Jag tyckte tårtan blev så jäkla god att jag kommer göra en dessert till nästa meny som är väldigt inspirerad av denna tårta. I kväll ska jag på 30 års fest. Det är min kollega och vän Fredrik Juhlin från Stockholm Culinary Team som fyller år Grattis Fredrik. För maten står Christoffer Magnusson Domeij även han en god vän och lagkamrat det ska bli mycket trevligt.

Källa: toproos.blogspot.se

Nu är vi framme i ett underbart Österrike! Alperna är magnifika och allt är så vackert! Jag lovar er att visa många bilder hela veckan men först ska jag bara sammanfatta fredagen lite mer... förra inlägget hette ju kaos och då var det mesta kaos i mitt huvud men nu efter 9 timmars sammanhängande sömn så har jag lyckats samla mina tankar. Det kändes både lite sorgligt och ändå väldigt bra att lämna vår gamla lägenhet efter 7 år. Så många minnen vi har från den lägenheten, barnens första hem, vårt första hem som familj! Här är sista bilderna som jag fotade när jag städade mig ut ur lägenheten. Hej då lägenheten! Sen var det ju det här med att få iordning i nya lägenheten, det gick ju inte att bara lämna kaoset till våra familjer så jag jobbade på rätt hårt där och gissa om det här budet kom väldigt lägligt på eftermiddagen!!! En lyxig middag helt i min smak där till och med stekpannan CTX från Scanpan var med! Den är i världsklass som kammat hem en massa priser! Det följde med ett presentkort till Hötorgshallen för att handla lax där men det hann jag inte göra och som tur var hade jag ju ICA Gott liv laxfilé hemma i kylskåpet så den kom ju väldigt bra till pass! Kocken Stefano Catenacci känner ni säkert till och han skickade med ett recept där han lyfter vikten på att man bäst steker kött och fisk med en blandning av olja och smör. Olja för perfekt stekning och smör för god smak! Nya Milda Kockens val har just den här unika blandningen av smör-, raps- och solrosolja. Bulgursallad: Värm Milda Kockens val i en kastrull, stek 1 vitlöksklyfta , 1 gul lök , 1/2 röd skivad chili och 1 frp saffran utan att det tar färg. Tillsätt 3 dl bulgur och låt fräsa med en kort stund. Häll på 6 dl vatten och 1 fond du Chef Fisk och låt sjuda i ca 10 minuter. Stek 200 gram plockad grönkål i stekpanna hastigt och blanda ner i den kokta bulguren. Kan även bytas ut mot bladspenat eller andra grönsaker. Köp Icas färdigkryddade ugnslax och sätt in i ugnen eller köp färsk lax och krydda med salt och peppar. Stek i Milda Kockens val. Laxen är klar vid innertemperatur på ca. 50 grader. Servera gärna med citron och lite Milda Cuisine Fraiche Vitlök & örter . Enkelt och gott!!!

Källa: niehoffs.blogspot.se

{0} port. Ingredienser 200 gram laxfilé 200 gram marulksfilé 200 gram havsabborre 500 gram blåmusslor 500 gram vongole 1,5 dl olivolja extravergine 1 stjälk(ar) selleri , skuren i fyra delar 3 st vitlöksklyfta(or) , skalade och skivade 1 st Schalottenlök(ar) , skalad och hackad 5 dl vitt vin 20 st kvisttomat(er) , små 5 dl fiskbuljong , av bra kvalité salt vitpeppar 1 knippa(en) gräslök Tillagning 1.Skär fisken i portionsbitar, ca 4 cm. Ställ kallt så länge. Skölj och rensa musslorna och vongolen i kallt vatten. Kasta dem som inte stänger sig. 2.Värm hälften av oljan i en kastrull. Med snabba rörelser häll i musslorna, tillsätt selleri, vitlök och schalottenlök samt hälften av vinet. På med lock och låt koka i 2 minuter. 3.Lyft ur musslorna och lägg på en tallrik eller i en skål och täck över. Ta upp selleribitarna och kasta dem. 4.Häll resten av vinet i grytan. Halvera och lägg i kvisttomaterna och tillsätt fiskbuljongen. Låt det sjuda försiktigt i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. 5.Salta och peppra fiskbitarna och stek dem hastigt i 2 msk olja. Lyft fisken ur pannan. 6.Häll tillbaka musslorna i kastrullen med fiskfonden, lägg därefter i fiskbitarna, finhacka gräslöken och strö över. Avsluta med att ringla på resterande olja. Ur Stefanos Italia Recept: Stefano Catenacci Foto: Joel Wåreus

Källa: tasteline.com

Julafton firade vi här hemma i Stånga. I morgonklappen fick tjejerna filmen "Insidan ut" så den såg vi tillsammans på morgonen uppkrupna i en varm hög i soffan. Riktigt rolig & lite tänkvärd film. Eftermiddagen & kvällen tillbringades hos mina svärföräldrar. Vi kollade kalle Anka & så kom tomten... Tomten berättade lite kul om mig när jag va liten & jag tyckte det va såååå jobbigt. Åhh va jag tycker det är jobbigt med tomten. Fixar inte maskerade människor, det kryper i hela kroppen . Som tur va känner inte barnen som jag. Sen blev det paket öppning. Sen åt vi massa massa gott... Och så älskade saffranspannkakan på det... När vi kom hem lekte tjejerna med sina julklappar & vi vuxna kollade "tomten är far till alla barn" men vid 22 gav jag upp o gick & la mig. På juldagen åkte vi med em båten till Stockholm för att fira jul igen med mina föräldrar & syster med familj. Så kul att träffa alla igen, speciellt Nancy!! Vad hon har vuxit på bara 1,5 månader. På Annandagen verkställde jag Mammas julklapp från 2014. Jag, mamma & Maja + Nancy gick på ABBA museet. Hur trevligt som helst. Så himla fint uppbyggt & massor av musik & "Swedish music hall of fame". Efter det tog vi spårvagn & tunnelbana till Skanstull & Ringen köpcentrum. Vårt mål va nya "Matscenen" ett Foodcourt där nio kända kockars & konditorer s mat säljs. Vi fastnade för Stefano Catenacci s mat. tog 3 små rätter.. Laxsashimi m rättika, Vetnamesisk råbiff & friterade små bläckfiskar. SÅÅÅÅ himla gott!! Missa inte detta stället nästa gång ni är på söder. Jag har redan bestämt mig för att testa "Raamen" nästa gång. Sen åkte vi hem till Maja&Joel o firade en mysig lill-jul m familjen. Åt god mat, öppnade klappar & hängde. Dagen efter åkte vi ut till min ena kusin, fikade & pratade medans barnen lekte. Sen skulle Agnes få sin julklapp av Faster Lisa så vi åkte till Nacka Forum där hon fick ta hål i öronen... Hon va lite pirrig & tyckte att det gjorde ont men bara någon timme senare va det lugnt & hon är hur stolt o nöjd som helst. Det blev en mysig resa hem trots blåst o vågor då vi bla satt i vår förliga kupé, i mörkret o kollade på vågorna som slog över fören. Va en välbehövlig trip för familjen utan massa tråkiga vardags-måsten. Väl hemma igen jobbade jag bara 2 dar för i Onsdags, dagen före nyårsafton åkte jag & Anders in till stan ensamma. Vi och några par till blev bjudna på en underbar födelsedags middag på Waller´s i Visby av en vän & så sov vi på Scandic. Fantastiskt trevlig kväll med goda vänner!! Visst är det jobbigt när Anders jobbar mycket i Sthlm men som bonus får han poäng på boendet vilket ger frinätter på hotell. Sviten på Scandic i Visby är så fin & sängarna sååå sköna. Igår va sista dagen på 2015 & vi firade hos Märta & Mattias här i stånga. En mysig kväll m 10 vuxna & 8 barn. Vi bjöds på massor underbar mat. Vi åt, pratade, skrattade o skålade oss genom dom sista timmarna på året. Till förrätt fick vi Hummersoopa! Och till huvudrätt hade vi gjort potatisgratäng & rödvinssås till det MAKALÖSA köttet som värdarna bjöd på. Jag överdriver inte utan det va det bästa nötköttet jag någonsin ätit. Biff, oxfile & entrecote. Välsmakande kött som va så mört att det nästan smälte i munnen. Till efterrätt fick vi bärparfait m salta&knäckiga nötter ovanpå. Barnen lekte, dansade & hade så kul. Tolvslaget kom & gick. Sen kröp vi in i den varma salen igen och fortsatte kvällen. Tror det va vid 2-2:30 tiden som vi beslutade oss för att gå hemåt. Barnen va fortf vakna men va lite trötta. Vi lånade 2 vagnar o rullade hemåt. Denhär jul & nyårshelgen har varit så härlig!! Nu är det ett nytt år o jag inleder det med att njuta av att vara ensam hemma då Anders & barnen åkte till Sthlm i eftermiddags o blir borta hela helgen. Bästa julklappen!

Källa: linaheltenkelt.blogspot.com

4 portioner 4 portioner fläskfilé a 150 g 4 msk tandoorikrydda 2½ dl couscous 1 kruka koriander finhackad 1 st liten gurka 2 st schalottenlökar 1 st röd spansk chili 1 knippe vitlöksgräs 1 st avokado saften från 1 citron saften från 1 lime 2 dl meze yoghurt (avrunnen yoghurt) 2 msk sesamolja 1 dl jungfruolja 50 g smör Salt Peppar 1. Koka up 5 dl vatten med 2 msk jungfruolja och 1 tsk salt. 2. Häll i couscous. 3. Rör om och låt det stå och svälla i 5 min under lock. 4. Skala och skiva schalottenlöken. 5. Hacka vitlöksgräset. 6. Dela chilin, ta ur kärnhuset och skär den i små tärningar. 7. Dela och skär avokado i tärningar. 8. Skala gurkan, dela den längs mitten, gröp ur kärnhuset och skär det i små tärningar. 9. Salta, peppra och rulla fläskfilén i tandoorikryddan. 10. Värm en stekpanna. 11. Häll i 2 msk jungfruolja och stek filén runt om ca 2 min på varje sida. 12. Tillsätt därefter smöret och ös över köttet med hjälp av en sked. 13. Lägg upp köttet i en ungseldfast form, häll över stekfettet. 14. Värm ugnen till 120°. 15. Ställ in köttet och låt det stå tills det fått en kärntemperatur på 56°, (ca 20 min beroende på tjocklek på köttet). 16. Blanda nu couscous med löken, vitlöksgräset, koriandern, chilin, jungfruoljan, sesamoljan, avokadon, gurkan och citronsaften och smaka av med salt och peppar. 17. Ta ur köttet ur ugnen och låt det vila i 3 minuter. 18. Blanda yoghurten med limesaften, salt och peppar. 19. Fördela couscoussalladen på tallrikar. 20. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. 21. Fördela köttet på tallrikarna, ringla lite av stekfettet över köttet. 22. Lägg lite yoghurt runt om och avsluta med att strö över lite sesamfrön.

Källa: beatricematmedmera.blogspot.se

Copyright 2017 ® - Kontakt