gulaschsoppa per morberg | kräftströmming morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | grönkålssoppa morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | per Norberg hummer
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 4 st hela salta sillar 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 1 st morot 1 skiva(or) färsk ingefära, ca 10 g Lag 2 dl ättiksprit, 12 % 5 dl strösocker 7 dl vatten 6 st lagerblad 1 tsk kryddpepparkorn 1 tsk vitpepparkorn 1 tsk svartpepparkorn 1 knippa(en) dill Inläggning 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 1 st morot 1 skiva(or) färsk ingefära, ca 10 g 1 skiva(or) färsk pepparrot, ca 10 g 1 knippa(en) dill 2 tsk gula senapsfrön 4 st vitpepparkorn 4 st lagerblad Tillagning 1. Dag 1: Rensa och putsa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Skär sillen i ca 2 cm tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen. 2. Dag 3: Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefära. Varva det skivade med sillen i en rymlig glasburk. Låt stå med lock över natten. 3. Dag 3: Koka ihop ingredienserna till lagen på svag värme i ca 10 minuter. Låt svalna och ställ i kylskåp över natten. 4. Dag 4: Sila lagen. Lyft upp sillen och ta bort grönsakerna. Skala och skiva gul lök, rödlök, morot, ingefära och pepparrot till inläggningen. Grovhacka dillen. 5. Varva sillen och inläggningsgrönsakerna med dill, senapskorn, vitpeppar och lagerblad i en glasburk och slå över lagen. Låt stå ytterligare minst 2 dygn. Dryckestips: Samuel Adams winter lager, mörk lager. Recept av: Leif Mannerström ur Mannerströms stora kokbok. Bilder: Tomas Yeh. Drickestips: Mikael Mölstad.

Källa: tasteline.com

Ingredienser 16 st strömmingsfiléer 2 dl siktat ströbröd smör och matolja till stekning Inläggning 1 st röd lök(ar) 0,5 st purjolök(ar) 6 dl vatten 2 dl ättiksprit, 12 % 4 dl strösocker 4 st kryddnejlikor 8 st svartpepparkorn 4 st lagerblad Marinad 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , 55 g 1 msk Hackad dill 0,5 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 msk lättrökt kaviar Tillagning 1. Lagen: Skala och skiva löken. Ansa och skiva purjolöken. Koka upp med övriga ingredienser till lagen och låt svalna. 2. Marinaden: Häll av spadet från ansjovisen (spara spadet) och finhacka den. Blanda ansjovisen med spad och de övriga ingredienserna till marinaden. Lägg strömmingen i en bunke och blanda med marinaden. Låt stå i ca 3 timmar. 3. Ta upp strömmingsfiléerna och vik ihop dem på längden. Vänd dem i det siktade ströbrödet och stek i smör och olja i 3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och frasiga. 4. Lägg de varma filéerna i en form. Häll över inläggningslagen. Lägg på smörpapper och en tallrik så att fisken täcks av lagen. Ställ kallt över natten. Servera på knäckebröd med smör. Dryckestips: La Guita Manzanilla, torr sherry. Recept av: Leif Mannerström ur Mannerströms stora kokbok. Bilder: Tomas Yeh. Drickestips: Mikael Mölstad.

Källa: tasteline.com

Ingredienser 5 st urvattnade sillfileér 0,5 dl ättiksprit, 12 % 1 dl strösocker 1,5 dl vatten 6 cl portvin 1 tsk grovkrossad svartpeppar 4 st kryddnejlikor Garnering 1 st röd lök(ar) Tillagning Inläggningen blir utmärkt även om man väljer ett enklare portvin. 1. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke. Rör ordentligt tills sockret lösts upp. 2. Skär sillfiléerna i fina sneda bitar och lägg upp dem på t ex ett glasfat med höga kanter, så att de ser hela ut. 3. Skala och skiva rödlöken tunt. Garnera sillen med lökringarna och ringla över lagen. Ställ sillen att mogna i kylskåp minst 1 dygn, helst 2. Dryckestips: Oppigårds winter ale. Recept av: Leif Mannerström ur Mannerströms stora kokbok. Bilder: Tomas Yeh. Drickestips: Mikael Mölstad.

Källa: tasteline.com

Ingredienser 200 gram lagrade ansjovisfiléer, av skarpsill Marinad 1 st röd lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 1 knippa(en) dill 1 knippa(en) gräslök 1 st citron(er) 4 msk olivolja 1,25 msk rödvinsvinäger 1 tsk dijonsenap salt och vitpeppar Tillagning 1. Skala och finhacka löken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Finhacka dill och gräslök. Skala det yttersta av citronskalet i tunna strimlor. 2. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Vänd ned ansjovisfiléerna och låt stå kallt över natten. Servera med rostat knäckebröd och ev snaps. Dryckestips: Nils Oscar Kalasjulöl, mörk lager. Recept av: Leif Mannerström ur Mannerströms stora kokbok. Bilder: Tomas Yeh. Drickestips: Mikael Mölstad.

Källa: tasteline.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy