äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Bearnaisesås, tex Erik Lallerstedt ca 800g potatis timjan salt & peppar Ugn 225 grader. Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja och smör på klyftorna. Krydda med timjan salt & peppar. Stek mitt i ugnen i 25-30 min. 500g fläskfilé salt & peppar Salta & peppra fläskfilén. Bryn den på hög värme i lite smör och olja, sänk sedan till medelvärme och stek i ca 20 min. Täck med lock eller folie. Låt fläskfilén svalna något innan du skär upp den i skivor. Haricot verte 1 vitlöksklyfta, pressad 1 schalottenlök, hackad salt & peppar Stek haricot verte, vitlök och lök i lite smör och olja. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis, fläskfilé och bearnaisesås!

Källa: hungriga.blogspot.se

4 port: 500g rättika (ca 2 st) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 100g fårost (tex. feta) havssalt och nymald vitpeppar 3 dl grädde Skala rättikan och skör den i halvcentimeters tjocka skivor. Koka rättikan i lättsaltat vatten ca 15 min. Skiva under tiden löken och vitlöken fint och smörj en ugnssäker form. Häll av vattnet från rättikan och lägg ett lager rättika i formen. Krydda med salt och peppar och strö över lök och vitlök. Smula över fårosten (som ger en krämigare gratäng). Täck med ett lager rättika, krydda med salt och peppar igen. Slå över grädden. Grädda på 175 grader i ca 45 minuter, känn efter om rättikan är lagom mjuk. __________________________________ Denna gratäng tyckte jag var supergod. Smakade nästan som potatisgratäng och fetaosten gjorde att den blev extra krämig och smakrik. Jag serverade med fläsksnitzel, sallad blandad med olivolja, salt och peppar, och Erik Lallerstedt färdiga bearnaisesås. _______________________________________ Näringssammansättning för 1 portion: Energi: 310 kcal Protein: 6 gram Fett: 28 gram Kolhydrater: 6 gram

Källa: jeanettesviktresa.blogspot.se

Vi brukar göra kyckling med bacon och cheddar , men för ett tag sedan fick vi ett tips från en tjej som också har en LCHF-blogg om en variant på den rätten. Superbra tips, det var verkligen jätte gott, här hittade jag receptet . Gott med jalapenos i, blir lite mer hetta ihop med cheddarosten. Vi åt en sallad till och bea-sås från Lallerstedt. Baconinlindad kyckling, fylld med cheddar och jalapenos 4port 4 st kycklingfiléer 8 st cheddarostskivor Jalapenos inlagda i skivor efter smak 2 paket bacon Skär en ficka i varje kycklingfilé, fyll med cheddarost och jalapenos. Linda baconskivor runt kycklingfiléerna och stek i stekpanna. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och ställ in ugnen på 200grader tills kycklingens innertemperatur är 75grader, ca 20-25minuter. Idag blev det ytterligare 1mil i skidspåret. Det var betydligt tyngre idag, inte lika fina spår och kroppen kändes rätt trött, men jag är ändå nöjd över att vi tog oss ut. På väg mot Gyllbergen, rätt imponerande natur Nu ska jag bara vila upp min trött kropp, medans Jimmy ska dra iväg på innebandyspel. Ha en bra söndagkväll! / Camilla

Källa: jimpslchf.blogspot.se

Efter 2 dagar med demonstrationer på de fina Mästerlivsbutikerna i Malmö av våra Fynbos produkterna och många glada samtal med kunder var det söndag och jag hade lovat ta ut min mor och svärfar på lunch. Skåne och lunch - då kommer man ju att tänka på gästgivaregårdar och den klassiska söndagsmaten. Sådan mat som man känner sig varm och ombonad i hela kroppen men på ett juste sätt. När jag började söka vart jag skulle ta ut dem så visade det sig inte så lätt för första advent börjar alla julbord. Och jag vill inte äta julbord i november eller så mycket mer än ett litet mini ett på julafton. Gamla klassiska Dalby gästis hade dock både julbord och vanlig mat också. För mig som gammal Lundastudent är Dalby gästis så mycket nostalgi. Dit åkte man och åt antingen pyttipanna eller köttbullar och drack gärna mjölk ur kanna till. Det var ju ofta dagen efter en fest man kom dit. Men idag var det ju lite lugnare så vi fastnade för Tocknatupp med cidersås och savojkål. Tuppen hade fler än vi velat ha men Gästis erbjöd vildand istället. Det var jättegott och blev precis så där lagom traditionellt men modernt stekt och upplagt. Utanför piskade regnet på fönstret och det blåste som det bara kan blåsa i Skåne. Men vad gjorde det jag blev just sådär varm och ombonad i kroppen som jag drömmer om av mat. Sedan blir man ju ändå lite hungrig på kvällen och Lallerstedt sillmacka är en höjdare efter en sådan lunch tidigare på dagen. Grovt rostat bröd, ett supertunt lager majonäs. Sallad (kanske med lite paprika och gurktärningar i), ett skivat löskokt ägg, ansjoviskryddad sill toppad med gräddfil, rädisskivor, finhackad rödlök och ett par tag på svartpepparkvarnen. Ett glas källarsval pilsner. Kan bara rekommenderas. Glöm inte att lägg upp det lite tjusigt och så har du plötsligt världens lyxsmörrebröd. Trots allt är man ju inte så långt från Danmark

Källa: kerstinsfoodtwist.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 1 st gul lök(ar) 2 st äpple(n) 200 gram morötter 200 gram vitkål 0,5 flaska(or) Eriks Curry Limedressing salt och svartpeppar Tillbehör 0,5 paket bulgur , ca 250 gram Tillagning 1. Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. 2. Kyckling: Skala morötter och lök och skölj äpplena. Skär morötter, lök, äpple och vitkål i strimlor. 3. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen på medelhög värme tills de är helt genomstekta. Ta ur kycklingbitarna och lägg i en stor bunke. 4. Skölj ur pannan och tillsätt lite ny olja. Fräs grönsaksstrimlorna på hög värme snabbt så att de blir varma men ändå behåller sin krisp. Salta och peppra lite lätt. Häll över grönsakerna till kycklingen och tillsätt ca ½ flaska Curry-Limedressing. Blanda om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer dressing om du vill eller servera vid sidan om. Servera den ljumna kyckling- och äppelsalladen med bulgur. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 15 g Protein: 50 g Kolhydrater: 48 g

Källa: tasteline.com

Det här är en rätt som passar väl in på IFD:s (inflammation free diet, inflammationsdämpande mat) kriterier! Fantastiskt goda rotfrukter med bl a rotselleri, morötter, lök, äpple. Till det en god entrecôte och själv lyxar jag till det med lite bearnaisesås smaksatt med chili av Erik Lallerstedt :) 4 personer 4 st entrecôter (120-150 g per person) 2 st morötter 2 st äpplen 4 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 1 st palsternacka 1/4 st kålrot 1/4 st rotselleri bearnaisessås från Erik Lallerstedt Skala rotfrukterna och löken och skölj äpplena. Dela dem i jämnstora bitar och lägg i en smörjd ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40-45 minuter, tills de fått en fin färg och är lagom mjuka. Stek entrecôten några minuter på varje sida, beroende på hur välstekt du vill ha dem. Marinera dem gärna några timmar innan, eller salta och peppra vid stekning! Servera gärna med persilja (bra IFD-krydda!) och med en klick bearnaisesås. Smaklig måltid!

Källa: matochlycka.blogspot.se

I tisdags bjöd jag hem 10 tjejkompisar på bubbel, snittar och cupcakes och de fick också första tjing på mina utgående produkter från Living and Room. Det blev en väldigt mysig kväll så det får jag snart göra om! Igår fyllde Jocke 40(!) år och vi firade honom med presenter, tårta och bubbel. Till middag åt vi gott svenskt kött från ICA , goda såser från Erik Lallerstedt och till det åt vi potatis och grönsaker i ugn. Super gott! Ekologisk Aioli och Ekologisk Bearnaise är nyheter på marknaden och känns självklara i sommar tycker jag! Erik Lallerstedt ligger bakom alla recept från Eriks såser. Han har även gjort en ny salladsdressing; Mango Chili och en ny sås; Bearnaise Sweet Cayenne. Alla såserna gick verkligen hem här hemma! Sen var det en prinsesstårta beställd och även bubbel såklart :-)

Källa: niehoffs.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 600 gram laxfilé , 500 - 600 g salt och vitpeppar olivolja 1 burk(ar) räkor i lake, ca 400 g 3 msk sweet chilisås , 2 - 3 msk 1 st äpple(n) 1 st rödlök(ar) 0,75 ask ruccola 5 msk Eriks örtvinaigrette Eventuellt tillbehör 4 port ris , gryn eller nudlar Tillagning 1. Skala löken. Skölj och skär äpple och lök i cm stora tärningar. 2. Skär laxen i 4 portionsbitar om den är hel i bit. Salta och peppra laxbitarna på båda sidor. Hetta upp lite olja i en varm panna och stek laxen gyllenbrun på båda sidor. 3. Häll av räkorna och blanda med sweet chili. 4. Skölj ruccolasalladen och lägg upp på ett fat. Lägg laxbitarna över ruccolabädden. 5. Fräs äpple och lök i lite olivolja utan att det tar färg. Blanda med räkorna och lägg över laxen. Häll på Eriks Örtvinaigrette som krona på verket. Servera tillsammans med ris, gryn eller nudlar om du vill ha ett extra tillbehör. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 641 Fett: 25 g Protein: 48 g Kolhydrater: 53 g

Källa: tasteline.com

Hej Sitter med en kaffe, ingen MBC utan själv kör jag med grädde istället medans Levi ligger bredvid mig och sover lite middag några min. Så passar på att få in gårdagens middag innan jag ska väcka han. Och hur gott är inte detta då? Jo hur gott som helst, så vi som äter Lchf lär äta en och annan köttbit nu när det snart är sommar och grillsäsong, och våra respektive som äter vanligt får vi lätt i mat som är ok enligt Lchf utan att dom egentligen fattar det själva, perfekt årstid för massa härlig sommarmat med Lchf. .Behövs nog inte nåt värst avancerat recept på detta men här kommer lite snabbt hur jag gjorde Gör så här Skiva upp fläskfile Stek upp i ex smör och smula över köttbuljong och krydda med paprikapulver Vänd och krydda med paprikapulver även på andra sidan och stek sen på båda sidor tills dom är genomstekta, låt det inte bli för torrt i pannan, blir mycket godare om det får fräsa runt i kryddsmöret Koka brysselkålen enligt anvisning på påsen Ta ur köttbitarna och lägg i brysselkålen i kryddsmöret som finns kvar och stek runt dom liten stund så dom får smak Går ju såklart göra egen beasås men nu fick Erik Lallerstedt stå för såsen idag (den är riktigt god och ok som Lchf

Källa: veronicaslchfmat.blogspot.se

Perfekt maträtt till köttfria måndagar. Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska? Du kan anpassa rätten till vad du har hemma. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Hoppas ni tycker om receptet. Ingredienser 300g quornfärs (1 paket) 0.5 gullök 4msk potatismjöl 3ägg salt & peppar 1 tsk soja 1.5 tsk oregano 0.5tsk timjan 1 klyfta vitlök 1 tsk chilipulver/1 msk BBQ sås/chilisås Ost (rekommenderar mozzarella) Hemmagjord hamburgersås: 1dl creme fraise, 0.5dl majonäs, 0.5dl chilisås, 0.5tsk dijon senap & om man vill 2-3 msk bostongurka. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god). Potatisklyftor (potatis, flingsalt, olja i 20min 225grader i mitten av ugnen) och majskolv.

Källa: miljonochvardagen.blogspot.se

I lördags när vi kom hem från Humletorp kastade jag mig ut i en solstol! Där låg jag mer eller mindre hela dagen o njöt av kanske den sista soldagen för den här sommaren?!? Det gäller ju att passa på! Hihi! En efterlängtad vilodag från träningen, ja förutom de obligatoriska 100 squatsen då!;) Är det någon som hänger på? :) Man kan dela upp dem hur man vill! Huvudsaken att det blir 100 st! Jag gjorde 50 först sen en kort vila o 20 till! Här avslutar jag de sista 30! Jag var nog lite trött av alla pass jag kört sista dagarna! De dagarna har jag hoppat över squatsen! Sen var jag ju bara tvungen att inviga mina nya Gynning glas som jag hittade på Cervera för halva priset! Jag betalade 124:50 per glas, 4 st med olika motiv fick följa med hem! Tänk den dagen som man skulle få sina målningar tryckt på glas! ;))) Enkel middag med avocadosallad, kycklingfilé i bacon o två olika currysåser! Curry lime dressingen från Lallerstedt är sååå "inibänken" god! Körslaget på tv:n! Nu har jag duschat efter Powerstepen som fick avsluta veckans träning! Vilket höstväder! Vi körde passet under bar himmel! Så underbart! R åkte precis iväg för att hämta Sushi på Happy Kitchen! Ha en underbar Söndag! Jag är så glad för alla som kikar in här! Jag blir lika glad varenda gång! Kram på er! Nu ska jag lägga upp alla bilder från Humletorp! <3 /Petra 

Källa: petranyman.blogspot.com

Vi hade bokat bord på mitt favoritställe Gondolen! Om man inte vill äta Libanesiskt såklart! Då kommer Restaurang Underbar på första plats! Här har jag haft sådana fantastiska matupplevelser! R o jag har ätit avsmakningsmenyer två gånger, 7 rätter som varit amazing! Men igår kväll tyvärr allt var inte på topp! Utsikten kan man inte klaga på ändå! Helt fantastisk! Champagnebubblor! Förrätterna var supergoda! Västerbottenpaj med löjrom. cremefraiche o syltad lök! Carrpaccio Moa! Men nu till min varmrätt! Inte så bra! Min torskrygg är bättre än vad den här var kan jag säga! Den var bränd! Så hela rätten smakade som när man har bränt såsen i kastrullen typ! Sorry Erik Lallerstedt! Det här var inte så bra! Bad hairday! Jag är ju inte den som klagar så jag åt nästan upp allt på tallriken! Hade vi inte varit så stressade till nästa ställe hade jag kanske lite fint sagt till?!? Halstrad Bränd torsk från Barents hav med lasagne på jordärtskocka och gravad lax med dillrödvinssås 285:- Grilled cod from Barents sea with lasagna made with jerusalem artichoke and marinated salmon with dill red wine sauce :) E kollar in vinlistan! Per funderar på bilen han provkörde idag?!? Hihi En espresso o lite choklad så kändes allt förlåtet! Det är inte lätt att vara kock helt enkelt! :) Halvåtta hos mig kockarna är ju helt fantastiska! Men sen när jag kom in på toaletten o fann hela toalettsitsen liggandes på golvet! Då kändes det inte så mycket "finaste restaurangen Gondolen" längre! Störtloppställning för min del! Tur att man har starka benmuskler! Hehe Nu drar vi vidare! <3 

Källa: petranyman.blogspot.com

Copyright 2017 ® - Kontakt