äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Bearnaisesås, tex Erik Lallerstedt ca 800g potatis timjan salt & peppar Ugn 225 grader. Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja och smör på klyftorna. Krydda med timjan salt & peppar. Stek mitt i ugnen i 25-30 min. 500g fläskfilé salt & peppar Salta & peppra fläskfilén. Bryn den på hög värme i lite smör och olja, sänk sedan till medelvärme och stek i ca 20 min. Täck med lock eller folie. Låt fläskfilén svalna något innan du skär upp den i skivor. Haricot verte 1 vitlöksklyfta, pressad 1 schalottenlök, hackad salt & peppar Stek haricot verte, vitlök och lök i lite smör och olja. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis, fläskfilé och bearnaisesås!

Källa: hungriga.blogspot.se

4 port: 500g rättika (ca 2 st) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 100g fårost (tex. feta) havssalt och nymald vitpeppar 3 dl grädde Skala rättikan och skör den i halvcentimeters tjocka skivor. Koka rättikan i lättsaltat vatten ca 15 min. Skiva under tiden löken och vitlöken fint och smörj en ugnssäker form. Häll av vattnet från rättikan och lägg ett lager rättika i formen. Krydda med salt och peppar och strö över lök och vitlök. Smula över fårosten (som ger en krämigare gratäng). Täck med ett lager rättika, krydda med salt och peppar igen. Slå över grädden. Grädda på 175 grader i ca 45 minuter, känn efter om rättikan är lagom mjuk. __________________________________ Denna gratäng tyckte jag var supergod. Smakade nästan som potatisgratäng och fetaosten gjorde att den blev extra krämig och smakrik. Jag serverade med fläsksnitzel, sallad blandad med olivolja, salt och peppar, och Erik Lallerstedt färdiga bearnaisesås. _______________________________________ Näringssammansättning för 1 portion: Energi: 310 kcal Protein: 6 gram Fett: 28 gram Kolhydrater: 6 gram

Källa: jeanettesviktresa.blogspot.se

Vi brukar göra kyckling med bacon och cheddar , men för ett tag sedan fick vi ett tips från en tjej som också har en LCHF-blogg om en variant på den rätten. Superbra tips, det var verkligen jätte gott, här hittade jag receptet . Gott med jalapenos i, blir lite mer hetta ihop med cheddarosten. Vi åt en sallad till och bea-sås från Lallerstedt. Baconinlindad kyckling, fylld med cheddar och jalapenos 4port 4 st kycklingfiléer 8 st cheddarostskivor Jalapenos inlagda i skivor efter smak 2 paket bacon Skär en ficka i varje kycklingfilé, fyll med cheddarost och jalapenos. Linda baconskivor runt kycklingfiléerna och stek i stekpanna. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och ställ in ugnen på 200grader tills kycklingens innertemperatur är 75grader, ca 20-25minuter. Idag blev det ytterligare 1mil i skidspåret. Det var betydligt tyngre idag, inte lika fina spår och kroppen kändes rätt trött, men jag är ändå nöjd över att vi tog oss ut. På väg mot Gyllbergen, rätt imponerande natur Nu ska jag bara vila upp min trött kropp, medans Jimmy ska dra iväg på innebandyspel. Ha en bra söndagkväll! / Camilla

Källa: jimpslchf.blogspot.se

Efter 2 dagar med demonstrationer på de fina Mästerlivsbutikerna i Malmö av våra Fynbos produkterna och många glada samtal med kunder var det söndag och jag hade lovat ta ut min mor och svärfar på lunch. Skåne och lunch - då kommer man ju att tänka på gästgivaregårdar och den klassiska söndagsmaten. Sådan mat som man känner sig varm och ombonad i hela kroppen men på ett juste sätt. När jag började söka vart jag skulle ta ut dem så visade det sig inte så lätt för första advent börjar alla julbord. Och jag vill inte äta julbord i november eller så mycket mer än ett litet mini ett på julafton. Gamla klassiska Dalby gästis hade dock både julbord och vanlig mat också. För mig som gammal Lundastudent är Dalby gästis så mycket nostalgi. Dit åkte man och åt antingen pyttipanna eller köttbullar och drack gärna mjölk ur kanna till. Det var ju ofta dagen efter en fest man kom dit. Men idag var det ju lite lugnare så vi fastnade för Tocknatupp med cidersås och savojkål. Tuppen hade fler än vi velat ha men Gästis erbjöd vildand istället. Det var jättegott och blev precis så där lagom traditionellt men modernt stekt och upplagt. Utanför piskade regnet på fönstret och det blåste som det bara kan blåsa i Skåne. Men vad gjorde det jag blev just sådär varm och ombonad i kroppen som jag drömmer om av mat. Sedan blir man ju ändå lite hungrig på kvällen och Lallerstedt sillmacka är en höjdare efter en sådan lunch tidigare på dagen. Grovt rostat bröd, ett supertunt lager majonäs. Sallad (kanske med lite paprika och gurktärningar i), ett skivat löskokt ägg, ansjoviskryddad sill toppad med gräddfil, rädisskivor, finhackad rödlök och ett par tag på svartpepparkvarnen. Ett glas källarsval pilsner. Kan bara rekommenderas. Glöm inte att lägg upp det lite tjusigt och så har du plötsligt världens lyxsmörrebröd. Trots allt är man ju inte så långt från Danmark

Källa: kerstinsfoodtwist.blogspot.se

Någon mer än jag som sett reklamen med Erik Lallerstedt där han gör kycklingrullader? Jag har sett den massor av gånger och det ser ju så gott ut. Så när min kollega berättade att hon hade gjort rätten så letade jag på receptet och svängde ihop detta i onsdag. Det finns nu tunnskivade kycklingfiléer att köpa (perfekt), men jag hade vanlig filéer som jag skar tunna skivor av när de fortfarande var lite frusna. Det gick bra det också! Lallerstedts kycklingrullader 16 skivor tunna kycklingfiléer 1 skivad gul lök 4 baconskivor, grovskurna 2 msk fransk senap 1 dl hackad persilja 5 dl kycklingfond ½ dl creme fraiche 1 dl grädde 1 msk smör Salt & peppar Gör så här: Fräs bacon och lök tills de fått färg, dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä upp två rullar per grillspett eller sätt ihop med en tandpetare (det gjorde jag). Stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 minuter. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med creme fraiche och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong. I helgen blir det inte så mycket matlagande och bloggande för min del. Ska tillbringa hela helgen på Göransson Arena där Tidningscupen i inomhusfotboll äger rum och båda barnen är med och spelar. Det ska bli skoj!

Källa: pinglansreceptblogg.blogspot.se

Ingredienser 400 gram kallrökt lax , i bit (ca) Ostbollar 1 dl Västerbottensost , grovriven 1 msk pepparrot , finriven 4 msk majonnäs 2 msk crème fraiche 1 nypa(or) cayennepeppar vitpeppar , från kvarn Till servering dill gräslök röd lök(ar) Tillagning 1. Blanda alla ingredienser till oströran. Låt den gärna stå och mogna 1 dygn i kylen. 2. Skiva laxen så tunt som möjligt och skär bort det bruna som suttit närmast skinnet. 3. Arrangera på tallrik och skeda oströran ovanpå. Garnera med hackad dill, gräslök och/eller rödlök. Receptet kommer från ”Julbordet” (Ica Bokförlag) av Erik Lallerstedt och Magnus Leidstedt Foto: Bruno Ehrs

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 1 st gul lök(ar) 2 st äpple(n) 200 gram morötter 200 gram vitkål 0,5 flaska(or) Eriks Curry Limedressing salt och svartpeppar Tillbehör 0,5 paket bulgur , ca 250 gram Tillagning 1. Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. 2. Kyckling: Skala morötter och lök och skölj äpplena. Skär morötter, lök, äpple och vitkål i strimlor. 3. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen på medelhög värme tills de är helt genomstekta. Ta ur kycklingbitarna och lägg i en stor bunke. 4. Skölj ur pannan och tillsätt lite ny olja. Fräs grönsaksstrimlorna på hög värme snabbt så att de blir varma men ändå behåller sin krisp. Salta och peppra lite lätt. Häll över grönsakerna till kycklingen och tillsätt ca ½ flaska Curry-Limedressing. Blanda om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer dressing om du vill eller servera vid sidan om. Servera den ljumna kyckling- och äppelsalladen med bulgur. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 15 g Protein: 50 g Kolhydrater: 48 g

Källa: tasteline.com

Det här är en rätt som passar väl in på IFD:s (inflammation free diet, inflammationsdämpande mat) kriterier! Fantastiskt goda rotfrukter med bl a rotselleri, morötter, lök, äpple. Till det en god entrecôte och själv lyxar jag till det med lite bearnaisesås smaksatt med chili av Erik Lallerstedt :) 4 personer 4 st entrecôter (120-150 g per person) 2 st morötter 2 st äpplen 4 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 1 st palsternacka 1/4 st kålrot 1/4 st rotselleri bearnaisessås från Erik Lallerstedt Skala rotfrukterna och löken och skölj äpplena. Dela dem i jämnstora bitar och lägg i en smörjd ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40-45 minuter, tills de fått en fin färg och är lagom mjuka. Stek entrecôten några minuter på varje sida, beroende på hur välstekt du vill ha dem. Marinera dem gärna några timmar innan, eller salta och peppra vid stekning! Servera gärna med persilja (bra IFD-krydda!) och med en klick bearnaisesås. Smaklig måltid!

Källa: matochlycka.blogspot.se

Hej på er! Hoppas allt är bra! Titta vad häftigt foto,vår granne hade en radiostyrd helikopter med en kamera på så kul att se sitt hus från ovan. Vi bor i huset längst till vänster. Vi skojade o sa att nu är det slut med nakenbadet i sommar haha! Vad grönt o lummigt det är i Edsviken. Men kallt ingen sommarvärme direkt! På måndag börjar sommarschemat på KMTI what? Förra året var vi på vår obligatoriska överraskningsresa (bilsemester) som våra män R o T planerar till mig o Ika då bodde vi på slott, sen var vi på Gekås i Ullared för ett litet stopp för att sedan dra vidare till Båstad o avsluta på Varbergs kurort, så spännande när man inte har en aning om vart bilfärden går. I år blir den lite senare i juni, ska bli sjukt spännande o se vart vi tar vägen i år! Det blir tredje året i rad nu. Sommaren ska komma nästa vecka hörde jag, håller tummarna för det. Det här måste ni testa! Det blev sååå gott! Recept Rabarberkyckling 4 st Kycklingfiléer (jag tog minutfilé så är den redan delad) 3 dl vispgrädde 1,5 msk honung 2 msk kycklingfond 1 tsk sambal oelek 1/2 dl hackad gräslök 3 dl rabarber i bitar smaka av med salt o peppar Jag gjorde så här: 1.Sätt ugnen på 225° 2. Dela o bryn kycklingen i smör i en stekpanna (salta, peppra) 3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, med den delade rabarbern över. 4. Blanda resten av ingredienserna o häll över kycklingen 5. Stek klart i ugnen ca 15 minuter i mitten av ugnen 6. Garnera med hackad gräslök Mumsigt värre! Jag serverade med ris men det är säkert gott med färskpotatis också! Kan vara ett helgtips! En annan fräsch rätt är det här fiskpaketet! Underbart fiskpaket i folie! Jag hade detta i mitt fiskpaket o det blev så gott. Torskrygg eller (laxfilé) Dill Citron Purjolök Romantica tomater En rejäl klick smör Salladsärtor Flingsalt o vitpeppar Små färskpotatisar Vik ihop folien till ett tätslutande paket, efter ca 10 min på grillen tada klart att avnjutas! Doftar ljuvligt o fisken bara trillar isär. (funkar i ugnen också 250 gr) Jag serverade med Lallersteds hollandaise sås med rivet apelsinskal o lite pressad apelsinsaft. Testa det för det blir ett sånt lyft med apelsinen i! Lallerstedt har lite att lära ha ha.............. Tittade ni på Let´s Dance igår? Duktiga allihopa tyckte jag men Anton är ju mer eller mindre proffsdansare så grattis till honom. Sen var det skämskudden fram då säsongsavslutningen av Ack Värmland var. Jag skrattade gott åt ett sms jag fick från dottern. -Det är en hel serie med bara folk som Ove Sundberg! Haha ja det var faktiskt en väldigt bra beskrivning. Tänk om alla tror att vi värmlänningar är så!? Haha Idag regnar det i Karlstad så då har jag tid att blogga ikapp lite! ;) Har ni hört den här låten med Viktor Olsson så vacker! Ha en härlig lördag så hörs vi snart igen! Vi har varit på invigning av Leos Lekland, sen har jag fått provtrycket på min målning på en kudde som jag blev så nöjd med, ska visa er i nästa inlägg! <3 / Petra

Källa: petranyman.blogspot.com

I tisdags bjöd jag hem 10 tjejkompisar på bubbel, snittar och cupcakes och de fick också första tjing på mina utgående produkter från Living and Room. Det blev en väldigt mysig kväll så det får jag snart göra om! Igår fyllde Jocke 40(!) år och vi firade honom med presenter, tårta och bubbel. Till middag åt vi gott svenskt kött från ICA , goda såser från Erik Lallerstedt och till det åt vi potatis och grönsaker i ugn. Super gott! Ekologisk Aioli och Ekologisk Bearnaise är nyheter på marknaden och känns självklara i sommar tycker jag! Erik Lallerstedt ligger bakom alla recept från Eriks såser. Han har även gjort en ny salladsdressing; Mango Chili och en ny sås; Bearnaise Sweet Cayenne. Alla såserna gick verkligen hem här hemma! Sen var det en prinsesstårta beställd och även bubbel såklart :-)

Källa: niehoffs.blogspot.se

Av våra fina grannar fick vi i julas en påse med olika såser, signerade Erik Lallerstedt, däribland en Ceasardressing. Maken min är väldigt förtjust just i Ceasarsallad och väljer det allt emellanåt när vi äter ute. Själv har jag aldrig riktigt vågat mig på att tillaga det av någon märklig anledning, kanske för att jag har svårt att se sallad som något receptkrävande. Men å andra sidan vet jag inte om denna sallad klassas som just sallad, nyttig är den dock garanterat inte insåg jag allt tydligare, ju längre in i processen jag kom när det nu väl blev dags för en provlagning. 4,5 portioner Först riva romansallad i mindre bitar, 1 stort huvud Halvera körsbärstomater, 300 g Finskiva en halv rödlök Så långt, vanlig salladshantering Sedan blanda med en myckenhet av dressing Det krävdes ingen djupstudie av innehållsförteckningen, faktiskt ingen studie alls, för att inse att den innehöll sina kalorier, de måste i det närmaste suttit i knäet på varandra för att få plats allihop. Vidare steka bacon, två paket, som jag faktiskt lät svalna på hushållspapper för viss fettreduktion Steka kycklingbitar, 800 g, då vädret inte var gynnsamt för grillning, salta och peppra Skära bröd, fyra skivor, i fina fyrkanter steka dem i ordentligt med olja och örtkryddor Fördela salladen i djupa tallrikar och sedan ösa över bacon, kyckling, krutonger och en massa hyvlad parmesan Aldrig har jag fått så mycket beröm av husets herrar för något bladbaserat förr. En riktig hit skulle man absolut kunna säga samt att de helt visst brås på sin far. Nåja, jag tyckte också det var gott, dock nådde min eufori inte fullt lika höga höjder, men en förhållandevis enkel, snabb och god rätt, med färdig dressing.

Källa: hemkarahanna.blogspot.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt