äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Bearnaisesås, tex Erik Lallerstedt ca 800g potatis timjan salt & peppar Ugn 225 grader. Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja och smör på klyftorna. Krydda med timjan salt & peppar. Stek mitt i ugnen i 25-30 min. 500g fläskfilé salt & peppar Salta & peppra fläskfilén. Bryn den på hög värme i lite smör och olja, sänk sedan till medelvärme och stek i ca 20 min. Täck med lock eller folie. Låt fläskfilén svalna något innan du skär upp den i skivor. Haricot verte 1 vitlöksklyfta, pressad 1 schalottenlök, hackad salt & peppar Stek haricot verte, vitlök och lök i lite smör och olja. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis, fläskfilé och bearnaisesås!

Källa: hungriga.blogspot.se

4 port: 500g rättika (ca 2 st) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 100g fårost (tex. feta) havssalt och nymald vitpeppar 3 dl grädde Skala rättikan och skör den i halvcentimeters tjocka skivor. Koka rättikan i lättsaltat vatten ca 15 min. Skiva under tiden löken och vitlöken fint och smörj en ugnssäker form. Häll av vattnet från rättikan och lägg ett lager rättika i formen. Krydda med salt och peppar och strö över lök och vitlök. Smula över fårosten (som ger en krämigare gratäng). Täck med ett lager rättika, krydda med salt och peppar igen. Slå över grädden. Grädda på 175 grader i ca 45 minuter, känn efter om rättikan är lagom mjuk. __________________________________ Denna gratäng tyckte jag var supergod. Smakade nästan som potatisgratäng och fetaosten gjorde att den blev extra krämig och smakrik. Jag serverade med fläsksnitzel, sallad blandad med olivolja, salt och peppar, och Erik Lallerstedt färdiga bearnaisesås. _______________________________________ Näringssammansättning för 1 portion: Energi: 310 kcal Protein: 6 gram Fett: 28 gram Kolhydrater: 6 gram

Källa: jeanettesviktresa.blogspot.se

Dagens mat blev grillad fläskfilé med diverse tillbehör. Jag gjorde smörstekta champinjoner i en stekpanna. Och så gjorde jag rödlök, champinjoner, paprika och tomat i ugnen med lite olja. Till detta hade jag en tzatziki som jag gjorde på turkisk yoghurt, gurka, vitlök och några stänk citronsaft. Och lite bearnaisesås, som jag köpte färdig av "Erik Lallerstedt" . // Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

Källa: jeanettesviktresa.blogspot.se

Vi brukar göra kyckling med bacon och cheddar , men för ett tag sedan fick vi ett tips från en tjej som också har en LCHF-blogg om en variant på den rätten. Superbra tips, det var verkligen jätte gott, här hittade jag receptet . Gott med jalapenos i, blir lite mer hetta ihop med cheddarosten. Vi åt en sallad till och bea-sås från Lallerstedt. Baconinlindad kyckling, fylld med cheddar och jalapenos 4port 4 st kycklingfiléer 8 st cheddarostskivor Jalapenos inlagda i skivor efter smak 2 paket bacon Skär en ficka i varje kycklingfilé, fyll med cheddarost och jalapenos. Linda baconskivor runt kycklingfiléerna och stek i stekpanna. Lägg kyckligen i en ugnssäker form och ställ in ugnen på 200grader tills kycklingens innertemperatur är 75grader, ca 20-25minuter. Idag blev det ytterligare 1mil i skidspåret. Det var betydligt tyngre idag, inte lika fina spår och kroppen kändes rätt trött, men jag är ändå nöjd över att vi tog oss ut. På väg mot Gyllbergen, rätt imponerande natur Nu ska jag bara vila upp min trött kropp, medans Jimmy ska dra iväg på innebandyspel. Ha en bra söndagkväll! / Camilla

Källa: jimpslchf.blogspot.se

Helgen 14-16 oktober ska jag alltså resa till Stockholm. Det ska bli trevligt att återse huvudstaden igen. Jag har suttit här och klurat på vad vi ska hitta på och var vi ska äta. Och plötsligt stod det helt klart för mig. På GONDOLEN såklart! Var har man liksom bästa utsikten i hela Stockholm? Var sitter man bekvämt och avnjuter mat och dryck medan man njuter av den? Och dessutom är jag förtjust i den klassiska stilen. Jag är kanske lite gammeldags men jag gillar vita linnedukar på borden och personal som vet vad de gör. Förutom detta är jag en stor fan av Erik Lallerstedt och bara det gör att det blir extra spännande att besöka Gondolen. Tänk om han faktiskt är där, i egen hög person. Sitter därför i detta nu och dregglar över menyn som kanske redan är utbytt när jag kommer men det gör inte så mycket då det säkert inte kommer att bli sämre för det. Extra sugen är jag just nu på det här: Confiterat anklår med brysselkål, gulbeta, citronveloute och potatisgnocchi 265:- Hur gott låter inte det? Jag tror faktiskt att jag ska ta och boka bord med en gång så jag inte blir utan. Boka bord kan man göra HÄR . Bilden hittade jag på google..

Källa: lata-mammans-receptblogg.blogspot.se

God morgon :-) Struntade faktiskt i att blogga under helgen, ibland får man ju faktiskt prioritera annat som ex bara umgås med familjen och med den man älskar på kvällen, sitta och prata och mysa till nån film! Skippa tel och dator! Men igår skulle han iväg och jobba natten och jag kom igång med maten lite sent,, hade planerat att steka fläskfilen på ytan och sen in i ugnen för att bli mör och god! Men eftersom tiden blev lite knapp för att jag äntligen dammade av sonens wii-platta och körde ett litet pass med wii-fitt :-) Tänk så mer motiverad man blir att komma igång med träning när man gått ner lite och inte känner sig så uppsväld längre! Nu har jag bestämt att jag MÅSTE börja träna mer, minst 15min per dag! Ja iallafall en början med 15min för att inte sätta för stor press på mig! Så spelar ingen roll vad jag gör om det är en promenad, träna på wii, jogga på studsmattan, hoppa hopprep, träna med hantlarna, el annat! Och igår började jag med Matdagboken Där kan man skriva in vad man ätit under målen under dagen för att få lite mer koll på fördelning, mellan fett, kolhydrater, proteiner med mera! Liten kul grej för att få mer koll plus lära sg vad man bode äta mindre el mer av! Men eftersom tiden blev knapp skärde jag bra upp köttet och stekte till det med lite kryddor! Blomkålsmos med smak av Ajvar Relisch *Täck så mycket blomkål du vill ha med vatten och koka ca 3min (som anvisning på påse) *Sila av vattnet och häll tillbaka blomkålen i grytan/ el annat lämpligt *Smaka av med smör och Ajvar relisch philadelphiaost *Smaka även av med kryddor som ex örtsalt, vitpeppar *Mixa allt med en stavmixer *Jag serverade med stekt fläskfile som var kryddad med paprika och chilipulver och stektes någon minut på var sida *Jag serverade även med Erik Lallerstedt s goda Beaneise som är godkänd vid Lchf här ser ni fördelning i burken sen så är det såklart man själv som bestämmer vad man tycker är ok :-) Kolhydrater: 0,5g Fett: 85,7g Protein: 1,2g

Källa: matochannatgott.blogspot.se

Ibland kommer tomten tidigt. Detta fick jag hem i måndags inte så tokigt att vara hemma och va sjuk när man får sånt här. I kassen från ica så fanns detta med: Först så har dom två nya sorter i icas sortimen och det va dessa som följde med. Pepparkaksfil – en filmjölk smaksatt med kanel och pepparkakskrydda. Ät den till frukost eller använd filen till julens desserter. Julkyckling – hel, färsk och färdigkryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära och apelsin, bara att stoppa in i ugnen för tillagning. Sen va det även Julmust, pepparkakor, kokt julskinka, glögg, glöggmix och på pepparkakorna så stod det "alla kan bli snällare" det va väl en passande present till mig, ha ha.. Sen så va det även med en ny sås dock inte från ica utan den heter eriks sås Kolla här Eriks Såser lanserades 2008, med tanken att alla ska ha möjlighet att njuta av vardagslyx i form av en god och högkvalitativ sås, utan att behöva gå på restaurang eller tillaga den själv. Sedan lanseringen har Eriks Såser skördat stora framgångar och man har under denna korta tid blivit ett av Sveriges tredje största såsföretag. Eriks Såsers sortiment består idag av åtta varianter, bland vilka man finner klassiker som Bearnaise, Pepparsås och Holländarsås, men även nyare smaker som Chili Bearnaise och Aioli Lime. Nu utökar Eriks Såser sortimentet och presenterar Bearnaise Provencale, en krämig bearnaise gjord från grunden av äggula, såsbas, dragon och vinäger, kryddad med färsk vitlök och persilja. Såsen har tydliga franska influenser som för tankarna till den pittoreska landsbygden. – Som vi ser det finns det ingen motsvarighet till Eriks Såser på marknaden. Alla såser tillverkas av noggrant utvalda råvaror av högsta kvalité för att garantera en sås med bästa möjliga smak. Vi väldigt stolta över att svenska folket tagit våra såser till sina hjärtan och jag tror att nya Bearnaise Provencale kommer att bli en ny favorit hos många svenskar, säger Fredrik von Essen, VD på Svenska Smakupplevelser. Känd frontfigur Frontfigur för Eriks Såser är den erkände kocken Erik Lallerstedt, som idag driver bland annat restaurang Gondolen och Eriks Bakficka i Stockholm. Erik har varit verksam i företaget sedan lanseringen 2008 och är själv ansvarig för utvecklingen av recepten. – För mig är det en ära att få ta fram och utveckla produkter som har lika höga kvalitetskrav som jag själv har när jag arbetar i köket. Därför smakar också såsen man köper i butik lika fräscht som om du skulle äta den på någon av mina restauranger, säger Erik Lallersted. Bearnaise Provencale finns i butik från vecka 45, 2010. Cirkapris 22,90 kr för 230 ml. Kopierat från pressmeddelandet som kom.. Och sen så ha det även kommit 2 nya kexsorter som jag ser fram emot att pröva till helgen.. Carr’s lanserar smakrika Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese Brittiska hovleverantören Carr’s har funnits på den svenska marknaden sedan 2009 och har sedan lanseringen blivit en stor favorit bland svenska konsumenter. Nu utökar Carr’s sitt sortiment och presenterar två nya sorter, Nibbles Black Olives och Nibbles Cheese, läckra kex i mindre modell. Avnjut Nibbles till en traditionell ostbricka eller varför inte överraska och servera kexen istället för chips på festen eller ta med dem som snacks på höstens alla mysiga utflykter? I höst utökar Carr’s sitt svenska sortiment med Carr’s Nibbles, små smakrika kex med samma klassiska sprödhet som Carr’s övriga sortiment. Carr’s Nibbles lanseras i två varianter, Black Olives med smak av svarta oliver och Cheese, med riven cheddarost. Med sin rika smak och lilla storlek är Carr’s Nibbles lika goda att servera som snacks som att kombinera med en bit ost eller en röra på ostbrickan. - Carr’s är relativt nya på den svenska marknaden och ända sedan lanseringen har kexen fått otroligt positiv respons från konsumenterna. I och med dess popularitet har vi märkt av en ökad efterfrågan av nya smaker och är därför väldigt stolta över att presentera de nya kexen. Kex gör varje tillfälle till en fest och Carr’s Nibbles passar utmärkt att servera både vid större festliga tillfällen och vid mysiga hemmakvällar med familjen , säger Tony Kraftling, Nordic Manager, United Biscuits. Klassiska kex Carr’s har en anrik historia som sträcker sig ända till 1831 då företaget grundades av Jonathan Carr. I Storbritannien är Carr’s en del av det brittiska arvet, vilket också återspeglas i att man varit kunglig hovleverantör i över 160 år. Kexen tillverkas av finaste vete för att kunna garantera en smak av högsta kvalitet. De är kända för sin tunna och runda form, balanserade smak och dess karaktäristiska krispighet, vilken uppnås genom att kexen gräddas i specialkonstruerade ugnar med extra hög värme. Förutom Carr’s Nibbles består Carr’s sortiment av; Tablewater Bitesize, Tablewater Kingsize, Cheese Melts och Melts Rosemary and Thyme. Carr’s distribueras av Bisca i Sverige. Carr’s Nibbles innehåller 100 g. Cirkapris: 18 kr/förpackning. Finns i butik hösten 2010. Kopierat från pressmeddelandet som kom..

Källa: vxlhaxanfranorrland.blogspot.se

Det här är en rätt som passar väl in på IFD:s (inflammation free diet, inflammationsdämpande mat) kriterier! Fantastiskt goda rotfrukter med bl a rotselleri, morötter, lök, äpple. Till det en god entrecôte och själv lyxar jag till det med lite bearnaisesås smaksatt med chili av Erik Lallerstedt :) 4 personer 4 st entrecôter (120-150 g per person) 2 st morötter 2 st äpplen 4 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 1 st palsternacka 1/4 st kålrot 1/4 st rotselleri bearnaisessås från Erik Lallerstedt Skala rotfrukterna och löken och skölj äpplena. Dela dem i jämnstora bitar och lägg i en smörjd ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 40-45 minuter, tills de fått en fin färg och är lagom mjuka. Stek entrecôten några minuter på varje sida, beroende på hur välstekt du vill ha dem. Marinera dem gärna några timmar innan, eller salta och peppra vid stekning! Servera gärna med persilja (bra IFD-krydda!) och med en klick bearnaisesås. Smaklig måltid!

Källa: matochlycka.blogspot.se

Hej på er! Hoppas allt är bra! Titta vad häftigt foto,vår granne hade en radiostyrd helikopter med en kamera på så kul att se sitt hus från ovan. Vi bor i huset längst till vänster. Vi skojade o sa att nu är det slut med nakenbadet i sommar haha! Vad grönt o lummigt det är i Edsviken. Men kallt ingen sommarvärme direkt! På måndag börjar sommarschemat på KMTI what? Förra året var vi på vår obligatoriska överraskningsresa (bilsemester) som våra män R o T planerar till mig o Ika då bodde vi på slott, sen var vi på Gekås i Ullared för ett litet stopp för att sedan dra vidare till Båstad o avsluta på Varbergs kurort, så spännande när man inte har en aning om vart bilfärden går. I år blir den lite senare i juni, ska bli sjukt spännande o se vart vi tar vägen i år! Det blir tredje året i rad nu. Sommaren ska komma nästa vecka hörde jag, håller tummarna för det. Det här måste ni testa! Det blev sååå gott! Recept Rabarberkyckling 4 st Kycklingfiléer (jag tog minutfilé så är den redan delad) 3 dl vispgrädde 1,5 msk honung 2 msk kycklingfond 1 tsk sambal oelek 1/2 dl hackad gräslök 3 dl rabarber i bitar smaka av med salt o peppar Jag gjorde så här: 1.Sätt ugnen på 225° 2. Dela o bryn kycklingen i smör i en stekpanna (salta, peppra) 3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, med den delade rabarbern över. 4. Blanda resten av ingredienserna o häll över kycklingen 5. Stek klart i ugnen ca 15 minuter i mitten av ugnen 6. Garnera med hackad gräslök Mumsigt värre! Jag serverade med ris men det är säkert gott med färskpotatis också! Kan vara ett helgtips! En annan fräsch rätt är det här fiskpaketet! Underbart fiskpaket i folie! Jag hade detta i mitt fiskpaket o det blev så gott. Torskrygg eller (laxfilé) Dill Citron Purjolök Romantica tomater En rejäl klick smör Salladsärtor Flingsalt o vitpeppar Små färskpotatisar Vik ihop folien till ett tätslutande paket, efter ca 10 min på grillen tada klart att avnjutas! Doftar ljuvligt o fisken bara trillar isär. (funkar i ugnen också 250 gr) Jag serverade med Lallersteds hollandaise sås med rivet apelsinskal o lite pressad apelsinsaft. Testa det för det blir ett sånt lyft med apelsinen i! Lallerstedt har lite att lära ha ha.............. Tittade ni på Let´s Dance igår? Duktiga allihopa tyckte jag men Anton är ju mer eller mindre proffsdansare så grattis till honom. Sen var det skämskudden fram då säsongsavslutningen av Ack Värmland var. Jag skrattade gott åt ett sms jag fick från dottern. -Det är en hel serie med bara folk som Ove Sundberg! Haha ja det var faktiskt en väldigt bra beskrivning. Tänk om alla tror att vi värmlänningar är så!? Haha Idag regnar det i Karlstad så då har jag tid att blogga ikapp lite! ;) Har ni hört den här låten med Viktor Olsson så vacker! Ha en härlig lördag så hörs vi snart igen! Vi har varit på invigning av Leos Lekland, sen har jag fått provtrycket på min målning på en kudde som jag blev så nöjd med, ska visa er i nästa inlägg! <3 / Petra

Källa: petranyman.blogspot.com

I tisdags bjöd jag hem 10 tjejkompisar på bubbel, snittar och cupcakes och de fick också första tjing på mina utgående produkter från Living and Room. Det blev en väldigt mysig kväll så det får jag snart göra om! Igår fyllde Jocke 40(!) år och vi firade honom med presenter, tårta och bubbel. Till middag åt vi gott svenskt kött från ICA , goda såser från Erik Lallerstedt och till det åt vi potatis och grönsaker i ugn. Super gott! Ekologisk Aioli och Ekologisk Bearnaise är nyheter på marknaden och känns självklara i sommar tycker jag! Erik Lallerstedt ligger bakom alla recept från Eriks såser. Han har även gjort en ny salladsdressing; Mango Chili och en ny sås; Bearnaise Sweet Cayenne. Alla såserna gick verkligen hem här hemma! Sen var det en prinsesstårta beställd och även bubbel såklart :-)

Källa: niehoffs.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 600 gram laxfilé , 500 - 600 g salt och vitpeppar olivolja 1 burk(ar) räkor i lake, ca 400 g 3 msk sweet chilisås , 2 - 3 msk 1 st äpple(n) 1 st rödlök(ar) 0,75 ask ruccola 5 msk Eriks örtvinaigrette Eventuellt tillbehör 4 port ris , gryn eller nudlar Tillagning 1. Skala löken. Skölj och skär äpple och lök i cm stora tärningar. 2. Skär laxen i 4 portionsbitar om den är hel i bit. Salta och peppra laxbitarna på båda sidor. Hetta upp lite olja i en varm panna och stek laxen gyllenbrun på båda sidor. 3. Häll av räkorna och blanda med sweet chili. 4. Skölj ruccolasalladen och lägg upp på ett fat. Lägg laxbitarna över ruccolabädden. 5. Fräs äpple och lök i lite olivolja utan att det tar färg. Blanda med räkorna och lägg över laxen. Häll på Eriks Örtvinaigrette som krona på verket. Servera tillsammans med ris, gryn eller nudlar om du vill ha ett extra tillbehör. Recept: Erik Lallerstedt Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 641 Fett: 25 g Protein: 48 g Kolhydrater: 53 g

Källa: tasteline.com

Copyright 2017 ® - Kontakt