äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Har minskat ner på potatis i min kost radikalt, men nu äter vi ur kylskåpet och då hittade jag två bakpotatisar. I frysen hittade jag några överblivna tillagade kycklingklubbor och då kändes currysåsen given. Ska dock villigt erkänna (eftersom jag lovat att bjuda även på mina mindre lyckade försök i köket) att currysåsen smakade sådär. Lite fadd i smaken liksom. Curryn kan inte vara för gammal i alla fall sa jag så mycket curry som vi använder, men ack så fel jag hade. Dryga året för gammal var den och därmed skyller jag allt på curryn och kocken går fri. Sen hade det varit grymt gott med lite riven ost och en klick smör också men de kalorierna hade inte Fru Jonsson utrymme för idag. Några klyftade cocktailtomater hade varit gott både för smak och syn också, men det hade vi inte några. 2 port 2 bakpotatisar 200 g kyckling kött (ca 6-7 klubbor) 1 dl créme fraiche 180 g purjolök Curry (ca 1/2 msk) Salt & Peppar Ca 570 kalorier (enligt appen ShapeUp) Gör lite hål i potatisarna med en gaffel. Tillaga i micron 10-15 minuter och sen 5 minuter i ugn på 200 grader (skalet blir bättre då tycker jag) Blanda créme fraiche, curry, salt och peppar och kontrollera gärna Bäst Före-datum på curryn :) Ta bor skinnet på kycklingen och pilla bort köttet från benen. Hacka i bitar Skär purjolöken i tunna skivor. Skölj noga Fräs purjolöken så att den blir mjuk. Tillsätt kycklingen på slutet så att den blir varm Lägg upp och servera

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Pannkaka 400 gram rimmat fläsk eller bacon, 300-400 g 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg 3 msk smör Tillbehör 0,5 huvud isbergssallad 0,5 st rödlök(ar) 1 st paprika olja och vinäger salt och peppar lingonsylt Tillagning 1. Pannkaka: Sätt ugnen på 225 grader. Tärna fläsket och stek det i en varm panna utan fett. Lägg över det stekta fläsket på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av. 2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet utan klumpar. Häll sedan i äggen och resten av mjölken och vispa åter till en jämn smet. Låt gärna smeten stå och svälla en stund. 3. Smörj en långpanna med smöret och strö i fläsket, slå över pannkakssmeten och grädda i ca 20–25 minuter. 4. Tillbehör: Skölj och skär sallad och paprika i mindre bitar. Skala och finstrimla rödlöken och blanda ihop i en skål. Tillsätt lite olja och vinäger och en nypa salt och peppar. Servera fläskpannkakan med lingonsylt och sallad vid sidan om. Recept: Plura Jonsson Foto: Linnea Swärd Näringsvärde: Kcal: 630 Fett: 39 g Protein: 25 g Kolhydrater: 44 g

Källa: tasteline.com

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 3 dl strösocker 5 dl riven zucchini 1 dl rapsolja 5 dl vetemjöl 150 gram mörk choklad , grovriven 1 dl kakao 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk bakpulver 1 tsk salt Jordgubbsmousse till fyllning 7 dl jordgubbar , (frysta eller färska) 0,5 dl strösocker 3 msk agar agar-flingor, (kan uteslutas om du byter sockret mot gelésocker) 1 msk färskpressad citronsaft några nypor salt 3 dl vispgrädde Chokladmousse till fyllning 200 gram mörk choklad , ca 70 % 4 dl vispgrädde Tillagning Ca 15 skivor: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, 1 ½ liter, eller en springform med diametern 21 cm. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa smeten klumpfri. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr. Täck kakan med bakplåtspapper om den får mycket färg. 3. Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Låt svalna helt med formen på. Jordgubbsmousse: 1. Lägg 5 deciliter jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och agar agar. Sjud blandningen i 5 minuter och mixa den sedan hastigt till slät konsistens. Tillsätt citronsaft och salt. Låt svalna helt. 2. Finhacka resten av jordgubbarna och rör ner i bärmoset. Vispa grädden hårt och rör ner i moset. Låt moussen stå i kylen i några timmar. Chokladmousse: Hacka chokladen. Smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna och vänd sedan ner den i grädden. Dela den runda kakan i tre tårtbottnar. Fyll tårtan med mousserna och spritsa eventuellt lite mousse på toppen. Garnera gärna med flisad choklad. Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta Foto: Karoline Jönsson

Källa: tasteline.com

Jag kan varmt rekommendera ett besök på LCHF-butikens café och handelsbod som är en kombinerad butik och café. Den öppnades av Ingela Jönsson förra året. Lchf-butiken serverar goda kakor, ett varierat utbud av dagens luncher, kaffe med mera. Bland annat gör de sin egen mjukglass helt utan socker. Den provsmakade jag förra sommaren då produkten var helt ny. Jättegod. I caféet finns även en butiksdel som säljer bra produkter utan eller med minimalt kolhydratinnehåll. De erbjuder även catering, föreläsningar och säljer frysta portionsförpackade färdigrätter. Kika in på deras hemsida eller följ dem på Facebook. Ingela Jönsson Räksmörgås på lchf-bröd - mycket god och mättande Pistaschbröd från lchf-butiken

Källa: brittasmat.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 400 gram pasta 300 gram salami i bit 4 st ägg 0,5 dl grädde 150 gram riven parmesanost rivet skal av en citron salt och svartpeppar 1 kruka(or) persilja , grovhackad olivolja Tillagning 1. Börja med att sätta på en kastrull med rikligt saltat vatten till pastan. 2. Vispa äggen med grädden och blanda med parmesanosten, ägg och grädde (spar lite av osten till servering). Krydda rejält med nymalen svartpeppar, själv stöter jag den i mortel för att jag vill ha den ganska grov. 3. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. 4. Ta bort plasten från salamin och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdigkokt, stek salamin hastigt i olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Häll upp på ett stort serveringsfat, alternativt individuella tallrikar, toppa med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar, ta en tugga och lyssna till hur änglarna sjunger. Recept: Plura Jonsson Foto: Malou Fickling Näringsvärde: KCAL: 888 Fett: 45 g Protein: 44 g Kolhydrater: 72 g

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Citron- och fänkålskyckling 1 st hel kyckling 0,5 st fänkål , med lite blast 200 gram morötter 0,5 st purjolök(ar) , med lite blast 3 klyfta(or) vitlök(ar) 1 st citron(er) 4 st lagerblad 1 msk olivolja 2 krm salt 2 krm vitpeppar 4 l vatten , 3-4 liter Bulgursallad 2 dl bulgur 1 st paprika 0,5 st fänkål , utan blast 0,5 st purjolök(ar) , utan blast 1 st rödlök(ar) 0,5 st chilipeppar 1 msk olivolja 1 krm paprikapulver 1 krm spiskummin 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 dl kokvatten från kycklingen Tillagning 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Citron- och fänkålskyckling: Lägg kycklingen i en stor kastrull (volym 5 l). Grovhacka fänkål, morötter, purjolök och krossa vitlöksklyftorna. Lägg i kastrullen tillsammans med kycklingen. Dela citronen. Pressa i citronsaft och lägg i citronhalvorna. Tillsätt lagerblad, olja, salt och peppar. Häll på vatten så att det täcker kycklingen, ca 3-4 liter. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock i ca 20-25 min, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75 grader. 3. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på paketet. 4. Skölj och grovhacka paprika, fänkål, purjolök, rödlök och chili. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och tillsätt olivolja. Blanda om ordentligt och rosta i övre delen av ugnen i ca 15 min. 5. Citron- och fänkålskyckling: Ta upp kycklingen ur kastrullen, lägg den på en skärbräda och låt svalna lite. Sila av 2 dl av kokvattnet för att använda till bulgursalladen. Rensa kycklingen. (Vill du göra egen kycklingbuljong? se tips.) 6. Bulgursallad: Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda med den kokta bulgurn. Tillsätt ca 2 dl av kokvattnet, rör om och krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Servera din goda bulgursallad med citron- och fänkålskokt kyckling. Tips! Gör egen kycklingbuljong: Lägg tillbaka kycklingrenset i kastrullen och låt sjuda under tiden du äter. Efter ca 45-60 min sila av buljongen och häll upp i en bunke, täck med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Så har du en fantastisk buljong som du kan använda till framtida rätter. Går även bra att frysa in. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Ankbröst 500 gram ankbröst 1 krm salt Potatiskaka 800 gram potatis(ar) 1 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 3 dl vispgrädde 0,5 dl gräddmjölk 25 gram smör 1 krm salt och svartpeppar Apelsinglace saft från en apelsin 1 msk muscovadosocker , ljust 2 msk vit balsamvinäger Smörstekt grönkål 300 gram grönkål 20 gram smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillagning 1. Tina ankbrösten ett dygn i kylskåp för bästa resultat vid tillagning. Torka köttet väl med hushållspapper. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Potatiskaka: Skala potatisen och skiva den tunt. Strimla purjolöken fint och skala och finhacka vitlöken. Lägg potatis i en kastrull med grädde, gräddmjölk, salt och peppar. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Smörj en ugnsform med ca 10 g smör och häll i potatisblandningen. Toppa med smörklickar, totalt ca 15 g. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå i ca 10 min medan du gör steg två. 3. Anka: Skåra ett rutmönster på ankbröstens skinnsida och salta lätt. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen till medelvärme, vänd ankbrösten och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över dem i en ugnssäker form och häll över fettet från stekpannan. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. 4. Apelsinglace: Blanda alla ingredienserna till glacen i en kastrull och hetta upp under omrörning tills den börjar bubbla. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min och ställ därefter åt sidan. 5. Smörstekt grönkål: Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stek grönkålen lätt i ca 2 min, salta och peppra. Lägg över den i en ugnssäker form och sätt in längst ned i ugnen i ca 5 min. 6. Potatiskaka: Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering. 7. Anka: Hetta upp en stekpanna och stek ankbrösten med skinnsidan nedåt tills de är krispiga. Skiva upp brösten till servering. Ringla apelsinglacen över grönkålen och servera! Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. FAQ
Copyright 2018 ® - Kontakt