äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ny vecka nya tag. Förra veckan var den värsta i mitt liv och det blev lite si och så med maten. Tänker inte berätta mer om det här, men kanske att jag skriver en rad om det på min andra blogg Jonssons Underbara Kaos . Här fortsätter vi att koncentrera oss på maten. Ikväll ser jag fram emot att få hem en ny leveranas från Linas Matkasse (LM=Linas Matkasse). Den första veckan föll oss i smaken och bjöd på två nya Jonsson favoriter som kommer att lagas många gånger hemma i vårt kök. Att den ena av dem var den vegetariska rätten som alla var stora skeptiker till är extra kul. Den här veckan kommer följande meny att serveras hemma hos oss: Måndag: Linns mumsiga linssoppa Tisdag: Ugnsbakad lax m mangosalsa o matkorn (LM) Onsdag: Currykyckling m banan o cashewnötter (LM) Torsdag: Ajvargratäng m cashewnötsallad (LM) Fredag: Kalkonschnitzel m rotfruktssås o klyftpotatis (LM) Lördag: Kikärtsgryta m ris (Veganlunch min kusin till ära) Söndag: Paprika- o tomatgratienerad jägarfalu m pasta (LM)

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Plura Jonsson är veckans gästkock hos Tastelines matkasse. Vi lagade Pluras pasta carbonara med salami och den smakar gott. Det rivna skalet från en citron ger extra frisk smak till pastan. Barnen tyckte också att pastan var god. Recept på "Pluras pasta carbonara med salami" ( från Tastelines matkasse) Ingredienser: ca 400 g pasta ca 300 g salami i bit 4 ägg 1/ dl grädde 150 g riven parmesanost Rivet skal från en citron salt och svartpeppar 1 kruka grovhackad persilja olivolja Gör så här: Börja med att sätta på en kastrull med riktigt saltat vatten till pastan. Vispa äggen med grädden och den rivna parmesanosten ( spara lite av osten till servering). Krydda med nymalen svartpeppar. Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt. Ta bort plasten från salamin ( om det finns) och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdig-kokt, stek salamin hastigt i lite olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Servera pastan med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar.

Källa: lovingitbyme.blogspot.se

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 3 dl strösocker 5 dl riven zucchini 1 dl rapsolja 5 dl vetemjöl 150 gram mörk choklad , grovriven 1 dl kakao 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk bakpulver 1 tsk salt Jordgubbsmousse till fyllning 7 dl jordgubbar , (frysta eller färska) 0,5 dl strösocker 3 msk agar agar-flingor, (kan uteslutas om du byter sockret mot gelésocker) 1 msk färskpressad citronsaft några nypor salt 3 dl vispgrädde Chokladmousse till fyllning 200 gram mörk choklad , ca 70 % 4 dl vispgrädde Tillagning Ca 15 skivor: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, 1 ½ liter, eller en springform med diametern 21 cm. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa smeten klumpfri. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr. Täck kakan med bakplåtspapper om den får mycket färg. 3. Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Låt svalna helt med formen på. Jordgubbsmousse: 1. Lägg 5 deciliter jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och agar agar. Sjud blandningen i 5 minuter och mixa den sedan hastigt till slät konsistens. Tillsätt citronsaft och salt. Låt svalna helt. 2. Finhacka resten av jordgubbarna och rör ner i bärmoset. Vispa grädden hårt och rör ner i moset. Låt moussen stå i kylen i några timmar. Chokladmousse: Hacka chokladen. Smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna och vänd sedan ner den i grädden. Dela den runda kakan i tre tårtbottnar. Fyll tårtan med mousserna och spritsa eventuellt lite mousse på toppen. Garnera gärna med flisad choklad. Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta Foto: Karoline Jönsson

Källa: tasteline.com

Jag kan varmt rekommendera ett besök på LCHF-butikens café och handelsbod som är en kombinerad butik och café. Den öppnades av Ingela Jönsson förra året. Lchf-butiken serverar goda kakor, ett varierat utbud av dagens luncher, kaffe med mera. Bland annat gör de sin egen mjukglass helt utan socker. Den provsmakade jag förra sommaren då produkten var helt ny. Jättegod. I caféet finns även en butiksdel som säljer bra produkter utan eller med minimalt kolhydratinnehåll. De erbjuder även catering, föreläsningar och säljer frysta portionsförpackade färdigrätter. Kika in på deras hemsida eller följ dem på Facebook. Ingela Jönsson Räksmörgås på lchf-bröd - mycket god och mättande Pistaschbröd från lchf-butiken

Källa: brittasmat.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kantarellsoppa 250 gram färska kantareller 100 gram smör 1 dl vetemjöl 2 st buljongtärning , fond du chef 1 l vatten 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) persilja 1 dl vispgrädde 2 krm vitpeppar salt och svartpeppar Chili- och bönröra 1 st chili , 0,5 st om du inte vill ha det så starkt 1 st röd lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 förpackning svarta bönor 2 dl vatten 1 msk olivolja salt och svartpeppar 1 förpackning surdegsfralla olivolja Tillagning 1. Kantarellsoppa: Rensa och grovhacka kantarellerna. Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen tillsammans med vattnet. 2. Smält 50 gram av smöret i en stor kastrull (volym minst 1,5 l). Rör i mjölet med en visp. Tillsätt kycklingbuljongen lite i taget under konstant omrörning. Låt stå på svag värme. 3. Hetta upp 50 gram av smöret i en stekpanna, stek vitlök och gul lök tills de mjuknat. Tillsätt kantarellerna och stek ca 5min. Tillsätt finhackad persilja, men spar lite till garnering. Krydda med vitpeppar. Häll över allt i soppkastrullen och tillsätt grädden, låt stå varm och sjuda i fem-tio min eller tills soppan tjocknat lite grann. Salta efter behov. 4. Chili-och bönröra: Skala och hacka rödlök, chili och vitlök. Stek i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Sila de svarta bönorna i en sil, skölj dem noga med vatten. Lägg i bönorna i stekpannan tillsammans med löken, fräs på någon minut. Tillsätt vatten och dra ned värmen till medelvärme på plattan. Låt sjuda tills vattnet ångat bort. Mixa med en mixer eller mosa med en gaffel. Salta och peppra efter smak. 5. Dela brödet på mitten och rosta, med lite olivolja på den sidan av brödet som är uppvänd, på ett galler i övre delen av ugnen i 1-2 min. Lägg bönröran på brödet. Garnera soppan med lite malen svartpeppar och persilja, servera med surdegsbrödet. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: kcal, g protein, g fett, g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Citron- och fänkålskyckling 1 st hel kyckling 0,5 st fänkål , med lite blast 200 gram morötter 0,5 st purjolök(ar) , med lite blast 3 klyfta(or) vitlök(ar) 1 st citron(er) 4 st lagerblad 1 msk olivolja 2 krm salt 2 krm vitpeppar 4 l vatten , 3-4 liter Bulgursallad 2 dl bulgur 1 st paprika 0,5 st fänkål , utan blast 0,5 st purjolök(ar) , utan blast 1 st rödlök(ar) 0,5 st chilipeppar 1 msk olivolja 1 krm paprikapulver 1 krm spiskummin 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 dl kokvatten från kycklingen Tillagning 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Citron- och fänkålskyckling: Lägg kycklingen i en stor kastrull (volym 5 l). Grovhacka fänkål, morötter, purjolök och krossa vitlöksklyftorna. Lägg i kastrullen tillsammans med kycklingen. Dela citronen. Pressa i citronsaft och lägg i citronhalvorna. Tillsätt lagerblad, olja, salt och peppar. Häll på vatten så att det täcker kycklingen, ca 3-4 liter. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock i ca 20-25 min, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75 grader. 3. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på paketet. 4. Skölj och grovhacka paprika, fänkål, purjolök, rödlök och chili. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och tillsätt olivolja. Blanda om ordentligt och rosta i övre delen av ugnen i ca 15 min. 5. Citron- och fänkålskyckling: Ta upp kycklingen ur kastrullen, lägg den på en skärbräda och låt svalna lite. Sila av 2 dl av kokvattnet för att använda till bulgursalladen. Rensa kycklingen. (Vill du göra egen kycklingbuljong? se tips.) 6. Bulgursallad: Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda med den kokta bulgurn. Tillsätt ca 2 dl av kokvattnet, rör om och krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Servera din goda bulgursallad med citron- och fänkålskokt kyckling. Tips! Gör egen kycklingbuljong: Lägg tillbaka kycklingrenset i kastrullen och låt sjuda under tiden du äter. Efter ca 45-60 min sila av buljongen och häll upp i en bunke, täck med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Så har du en fantastisk buljong som du kan använda till framtida rätter. Går även bra att frysa in. Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Ankbröst 500 gram ankbröst 1 krm salt Potatiskaka 800 gram potatis(ar) 1 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 3 dl vispgrädde 0,5 dl gräddmjölk 25 gram smör 1 krm salt och svartpeppar Apelsinglace saft från en apelsin 1 msk muscovadosocker , ljust 2 msk vit balsamvinäger Smörstekt grönkål 300 gram grönkål 20 gram smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillagning 1. Tina ankbrösten ett dygn i kylskåp för bästa resultat vid tillagning. Torka köttet väl med hushållspapper. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Potatiskaka: Skala potatisen och skiva den tunt. Strimla purjolöken fint och skala och finhacka vitlöken. Lägg potatis i en kastrull med grädde, gräddmjölk, salt och peppar. Värm upp försiktigt under omrörning, ca 5 min, eller tills grädden blivit krämig. Smörj en ugnsform med ca 10 g smör och häll i potatisblandningen. Toppa med smörklickar, totalt ca 15 g. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå i ca 10 min medan du gör steg två. 3. Anka: Skåra ett rutmönster på ankbröstens skinnsida och salta lätt. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen till medelvärme, vänd ankbrösten och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över dem i en ugnssäker form och häll över fettet från stekpannan. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. 4. Apelsinglace: Blanda alla ingredienserna till glacen i en kastrull och hetta upp under omrörning tills den börjar bubbla. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min och ställ därefter åt sidan. 5. Smörstekt grönkål: Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stek grönkålen lätt i ca 2 min, salta och peppra. Lägg över den i en ugnssäker form och sätt in längst ned i ugnen i ca 5 min. 6. Potatiskaka: Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering. 7. Anka: Hetta upp en stekpanna och stek ankbrösten med skinnsidan nedåt tills de är krispiga. Skiva upp brösten till servering. Ringla apelsinglacen över grönkålen och servera! Recept: Fredrik Jonsson Foto: Susanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Det är över tre år sen jag gjorde ett inlägg. Vääääldigt länge sen. Har bett min man att starta en matblogg istället för mig eftersom det egentligen är han som har talang för matlagning. Det är inget som är klart än, men snart så... Tills dess måste jag få lov att bjuda på en av veckans middagar som han också tävlar med på: http://www.bbqlovers.se/bidrag-bbqlovers-burger-open-2016/ Så in och rösta på Blue Cheese Dream skapad av Herr Jonsson. Det går att rösta en gång per dygn fram till den 31/7 och om han placerar sig i topp tre så kommer jag tvinga honom att komma igång med sin matblogg;-) Ingredienser: 2 st 120 grams Smashburgers, högrevsfärs. Dessa penslas med baconfett under stekningen. Endast salt och svartpeppar. 2-3msk Blue cheese mayo 2 skivor Burgarcheddar 30gr Blue cheese 4 skivor Bacon 4 skivor stekt rödlök 1 tunt skivad champinjon (stor) Salladsmix med bl.a. ruccola Briochebröd Smashburgers görs av en lättrullad boll av färs som först steks 1min innan den smashas (trycks ut i pannan eller på stekplattan). Stek ytterligare ca 1min, vänd stek 1-2min. Från botten på min burgare: Bröd, mayo, sallad, burgare+cheddar, rödlök, champinjoner, bacon, burgare, Bluecheese, bacon, mayo, bröd. Simple as that!

Källa: frujonssonskok.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt