äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Dag 1 - fördag 10 g Rågsurdeg 40 g Rågmjöl 100 g Polenta 160 g Vatten Dag 2 Fördegen 150 g Burkmajs 100 g Fint rågmjöl 100 g Grovt rågmjöl 60 g Vetemjöl 1 tsk Salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 48h Dag 1: Blanda alla ingredienser; degen blir som en smet. Låt den lösa degen vila i bunken under plast i rumstemperatur till nästa dag. Du har nu gjort en fördeg, som gör att brödet kommer att smaka mer. Dag 2: Blanda alla ingredienser inklusive fördegen från föregående dag. Låt degen vila i kylskåp i minst 2 timmar; det behövs, för degen är ganska blöt men blir efter vilan mindre kladdig, segare i konsistensen och lättare att kavla. Gör bollar som sedan kavlas ut till runda kakor med kavlingspinne eller brödkavel. Nagga och skär ut ett hål i mitten av varje kaka. Grädda vid 275° i cirka 5-7 minuter, håll noga koll. Tips från kocken "Gyllene majsknäcke Ett gott bröd med trevligt sötaktig karaktär. KNÄCKEBRÖD Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. " Favorisera

Källa: recept.se

Ingredienser 1 dl Mjölk 200 g Rågsurdeg 210 g Grahamsmjöl 50 g Honung 1 tsk Salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 45min Blanda samtliga ingredienser till en deg. Låt degen vila i cirka 20 minuter. Kavla ut degen med kavlingspinne, brödkavel eller pastamaskin. Sporra ut bitar i önskad form, nagga. Grädda vid 250° i cirka 5-7 minuter. Brödet får fort färg på grund av honungen så håll noga koll. Tips från kocken "Honungsknäcke Gott till det mesta, men kanske särskilt som fikabröd till en kopp te. KNÄCKEBRÖD Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. " Favorisera

Källa: recept.se

Ingredienser 1 dl Vatten 100 g Vetesurdeg 25 g dill 140 g Vetemjöl 40 g Fint rågmjöl 0.5 krm bikarbonat 1 tsk Salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 24h Blanda alla ingredienser och låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme, men gärna i upp till 1 dygn; ju längre vila, desto godare bröd. Använd gärna pastamaskin vid utkavlingen; degen ska bli riktigt tunn. Självklart går det också bra att kavla med en kavelpinne eller brödkavel, det tar bara längre tid. Kavla ut en lång remsa. Nagga. Använd en sporre och skär ut 4 cm breda bitar. Grädda vid 275° tills de har fått lite färg, cirka 4-5 minuter. Tips från kocken "Dillknäcke Till sillen, kräftorna eller bara som snacks. KNÄCKEBRÖD Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. " Favorisera

Källa: recept.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy