äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

Dags för första semesterprojektet: Att försöka sig på att göra eget bacon. Det har inte varit helt trivialt att söka sig fram till lämpliga proportioner på ingredienser, rökningstider och andra tips och tricks. Lika bra att testa själv. Idag har därför inhandlats 4,8 kilo prima sidfläsk från G Nilsson i Hötorgshallen. Tanken är att låta sidfläsket gojsa till sig i lag i 4-7 dagar för att sedan kallrökas så lång tid som mitt något medelsvenssonistiska tålamod tillåter (låt säga 10-14 timmar). Lag (brine) 4 liter vatten 900 gram salt 100 gram nitritsalt (inte säker på att min fru är helt förtjust i det) 250 gram socker Vattnet fick koka upp, ingredienserna slängdes i, kontroll att allt löste sig finfint gjordes. Därefter kylning i först vattenbad och sedan kylskåp. Sedan i med köttet (som transporterats hem i kylväska) i den minutsiöst rengjorda brödjäsningsplastlådan. Lådan är numera försedd med lock och inklämd i kylskåpet som, efter noggrann kontroll, förmodas hålla en stabil temperatur på 4 grader. Ser fram emot att öppna lådan igen på rökdagen. Håll tummarna.

Källa: annasskafferi.blogspot.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

Älskar fisksoppa!!! Den här blev en av de bättre jag fått ihop ;) Fräs hackad purjolök och fänkål i smör , tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs ihop lite till Nu ska grädde och vatten i tillsammans med en fiskfond , philadelphiaost och cantadou 4 peppar En skvätt vitt vin skadar aldrig Låt nu allt koka ihop och smaka sen av med dill och kanske mer salt och peppar Några minuter innan servering tillsätt fisken (jag tog lax och torsk)och koka ngr minuter tills fisken är klar Mängderna beror helt på hur mkt soppa DU vill ha såklart Jag serverade min soppa med en klick CF röra och färska räkor på toppen En bit brie är ett perfekt tillbehör oxå! Vad hade jag i creme fraiche röran då?? 1½ dl CF, 3 msk majjo, 1 vitlöksklyfta, 1 röd chili och 1 dl riven boxholms chiliost Kan meddela att det blev riktigt bra sting i denna och den gjorde sig perfekt i den mildare soppan!! Perfekt när man bjuder den till personer med olika styrkekrav på maten Drack ett riktigt gott vin till oxå Larche Vi fick en snilleblixt vid middagsbordet att om vi tar kort på de viner vi gillar så blir det kanske lättare att komma ihåg vilka som va goda ;) Det bästa av allt med fredagskvällens fisksoppa är att det blev så mkt att lördagslunchen är klar i kylen! Ha en härlig helg!

Källa: frokennilssonskok.blogspot.se

I helgen när vi var på Ica och handlade fick vi provsmaka köttbullar. Dom var så himla goda & bara 15% fett så jag tänkte att det kan ju faktiskt funka. Idag när vi skulle laga till dem såg jag att de var Alexander Nilsson (Kniven mot strupen) som låg bakom receptet. Hur som så var de jäkligt goda & rekommenderas varmt. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints 4 port 1 påse Nilssons Lyxköttbullar (600 gram) 1 tsk mjöl 1/2 tsk smör 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 2 dl mini mjölk Buljongpulver Salt & peppar Gele Soya Worchestershiresås 8 potatis 8 msk lingonsylt Smält smöret och rör i mjöl. Spä med grädde & mjölk. Låt koka ihop och tillsätt smaksättarna tills du blir nöjd. Blir en enkel & god sås. Koka potatis. Tag ut köttbullarna och häll dem frysta i en stekpanna. Tillsätt 1 dl vatten och stek dem klara. Servera med potatis, sås och lingon.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Så där ja, då var ytterligare en arbetsvecka avklarad och en helg ligger framför oss. Håkan är ledig hela helgen så vi får se vad vi hittar på. Det känns som att det kanske hänger lite på vad det blir för väder, blir det plötsligt sommar igen så skull det inte vara helt fel med ett strandbesök. Blir det istället höst så gör vi kanske en liten utflykt, vi har ett ställe som vi väntat på att besöka länge och vem vet, i morgon så kanske... Dagens middagsrätt är gjord efter ett recept vi fått tipsat från Ankis mor, en riktigt receptskatt, som vet precis vad som går hem hos oss. Även denna gången fick hon in en femetta, fisksoppan som vi njutit av var verkligen hur god som helst och smördegstäcket gjorde sig kanon till soppan. Håkan slutade jobba tidigt denna fredag så han trampade ner till systembolaget för ett vininköp till soppan. Denna gången gick han efter utseendet på flaskan och det gjorde han helt rätt i, det gifte sig perfekt med maten. Flaskan innehöll ett bubblande rosévin vid namn Blason de Bourgogne , nummer 7687 för en kostnad av 89 kronor. Friskt med mycket bubblor, ett vin som absolut kommer att drickas av oss fler gånger. Täckt soppa. Fisk med smördegstäcke 2 port. varmrätt eller 4 port. förrätt. 1 liten strimlad purjolök 1 msk olja ½ burk krossade tomater 6-7 dl fiskbuljong ½ pkt saffran 1 pressad vitlök ½ tsk dragon ½ tsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 400 g torsk i bitar räkor och musslor efter eget tycke och smak 1 smördegsplatta ägg till pensling "Smält" purjon i oljan, låt den inte få färg. Tillsätt kryddor, saffran och vitlök och låt sjuda under lock i 10 minuter. Lägg i fisken och sjud 6-8 minuter. Fördela soppan i ugnsfasta portionsformar (som ej är för vida upp till) och lägg i musslor och räkor efter behag. Täck skålarna med smördeg och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen på ca 200 graders värme i ca 15 minuter. Servera gärna med aioli. Soppan kan förberedas fram t.o.m att locket ska läggas på. Ett hål är gjort och där nere hägrar soppan med fisk och räkor, så god! Just nu snurrar Doobidoo på tvn, Lisa Nilsson har just sjungit med någon vi inte har någon aning om vem det är. Ostbågarna ska hällas upp, drinken blandas (blir en Elektrisk lemonad ) och en styck tv ska tittas på och förmodligen slumras till, brukar bli så när det är fredagskväll. Somnar ni också framför tvn när det är fredagskväll? Hur som helst, ha en härlig helg! Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

En liten skön stund med njutbar läsning i växthuset. Kolla in Rabarber av Ingar Nilsson en riktigt trevlig bok om rabarber. Fullspäckad med interessant läsning både lite historia, tips om olika sorter, kuriosa och sist men inte minst sagolika recept - absolutely mouth watering. Jag läser på bokens baksida att Ingar Nilsson är journalist till yrket med mat och trädgård som inriktning. Hon är också initiativtagare till den i Sörmland årliga Rabarberfestivalen. Ingar startade även grönsaksdistributören Ekolådan. Det är förlaget Natur och kultur som ger ut boken. En förrätt som jag föll pladask för är Ostron med rabarberjuice och chili! Wow det bara måste testas, se bilden i nedre vänstra hörnet. Kollaget är gjort av bilder ifrån boken. Mums Jag vill ha fler sådana här underbara böcker!

Källa: tyras-potager.blogspot.se

Tänk dig en smaskig måltid med nästan inga kolhydrater! Ja, som om jag gjort dig förvånad! ;) Du kan ju det och vet att man kan fixa en sådan lunch, middag eller kvällsmat! :) Hos Fröken Nilsson har jag hittat ett mycket bra och enkelt recept på wraps/pannkakor! När du går ännu mer ner i inlägget ser du recept på currymajonnäs, och fyllning till wraps! :) Här är receptet på Mjölkfria wraps/pannkakor : Du behöver: till ca 6 st: 6 ägg 6 msk vatten 3 tsk fiberhusk 1 msk rapsolja salt efter smak Så här gör Du: 1. Vispa ägg, salt, rapsolja och vatten. Tillsätt fiberhusk lite i taget under vispning, då blir det inga klumpar. Låt smeten svälla några minuter. 2. Olja in stekpanna bara första gången innan du börjar steka. Stek tunna wraps/pannkakor på medelvärme. Den här fina stekpannan speciellt för pannkakor köpte jag igår och genast provade steka pannkakor! Det gick utmärkt! Pannkokarna/wraps gick jättebra att vända! :) Här är recept på Currymajonnäs : Du behöver: 2 ägg 1 tsk osötad senap 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 4,5 dl rapsolja (denna gång tog jag kallpressad med pikant nötig smak) 2 tsk curry 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja Så här gör Du: 1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. 2. Lägg ägg, olja, senap, vitvinsvinäger och salt i en mixerbägare. Sänk mixerstaven till botten och dra den sakta mot ytan. Mixa till en tjock konsistens. 3. Blanda i majonnäsen curry, pressad vitlök och persilja. Här är recpetet på Kyckling- och currymajonnäs röra/fyllning till wraps : Du behöver: 400-500 g kycklingfärs 1 paket tärnad bacon salt, peppar fryst hackad chili (från Findus) efter smak smör/kokosfett till stekning 2 -2,5 dl currymajonnäs babyspenat Så här gör Du: 1. Stek kycklingfärs i smör/kokosfett. Krydda. I annan stekpanna stek bacon tills det blir knaperstekt. Blanda färsen och baconet ihop. 2. Riv babyspenat i små bitar och blanda i färssmeten. Tillsätt majonnäs. Fyll pannkakor/wraps med röran: Du kan också vira varje wrap i plastfolje för att kunna förvara de i kylskåp! :) Har du nån favorit fyllning? :)

Källa: ryskadockor.blogspot.se

Äkta och äkta...enligt boken Gör din egen ost av Annie Nilsson, skall detta vara receptet på den äkta småländska ostkakan. Här snålas det varken på grädden, eller mandeln och jag kan försäkra er om att detta ÄR den GODASTE ostkakan jag någonsin ätit. Äkta småländsk ostkaka – 8-16 bitar 5 liter opastöriserad mjölk 3 msk mjöl 1½ msk ostlöpe 4 ägg 1 msk vetemjöl 2½ dl grädde 1½ dl socker 50 g malen mandel 3-5 bittermandlar Till serveringen: 5 dl grädde 3 dl jordgubbssylt Värm 4,5 liter mjölk till 37°C. Vispa ut 3 msk vetemjöl i ½ liter kall mjölk. Vispa ner blandningen i mjölken ihop med löpen. Låt stelna 30-40 minuter. Skär ostmassan med kniv, först i längder och sedan tvärs över så att det blir rutor. Rör försiktigt så att ostbitarna vänder på sig och vasslen kan börja sippra ut mellan massans bitar. Låt stå 30 minuter. Häll av vassla, låt stå 30 min och häll av igen. Häll upp massan i en bunke och pressa ut mer vassla (se bild ovan). Dela massan med fingrarna så den blir grynigt och fint. Vispa ägg och socker, tillsätt vetemjöl, 2½ dl grädde och malda mandlar/bittermandlar. Häll över ostmassan och rör om. Häll upp i form och grädda i ugnen på 200°C i 1 timma. Servera med vispad grädde och jordgubbssylt till.

Källa: dalmatianmom.blogspot.se

#fullpost{display:inline;} Den här cheesecaken bjöd jag i förra veckan hemma hos mamma. Morfar hade gått bort för en tid sedan, och då är det sed att man hälsar på hos de närmsta. När vi ändå var hos mamma passade vi också på att hälsa på hästarna. Emin tog med sig Her Nilsson, eftersom det är en uppgift från dagis att han får vara med en helg hos varje barn. Hade dock inte med mig systemkameran och det blir sådan skillnad på inomhusbilder, men ni ser ju i alla fall vad det är. Ingredienser , 8-10 bitar 10 digestivekex 75 g Arla smör Fyllning: 500 g Arla Köket Kesella kvarg 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 äggulor Passionsfruktsås på multi gelésocker Gör så här Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare eller mortel. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Passionsfruktsåsen gjorde jag genom att koka saften av passionsfrukten med multi gelésocker. Källa: Arla

Källa: yaseminskok.blogspot.se

Copyright 2017 ® - Kontakt