äppelkaka i långpanna | plommonpaj | äppelkaka långpanna | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | hamburgerbröd utan jäst | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Mördeg 3 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 125 g Smör 1 st äggula Fyllning 500 g ansad rabarber 1.5 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Kardemummasmul 25 g Smör 0.5 dl Vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk stött kardemumma Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell Tillagning 1h 20min Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson Tips från kocken "Servera med vaniljglass eller grädde." Favorisera

Källa: recept.se

3 auberginer 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche, 34% 2 dl riven ost smör rapsolja Betyg: Antal röster: 2 Ingår i kategorierna Huvudrätt Gör så här! Som nybliven student (och vegetarian dessutom) är det viktigt att försöka se till att få i sig hälsosam och gärna god mat som är enkel och tar lite tid att göra. Denna gratäng är ett av mina favoritrecept och har fått mycket beröm av både vegetarianer och kompisar och familj som äter en allsidig kost. Toppen rätt att bjuda på till finare tillfällen men också en rätt som passar bra till vardags! Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i en cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper och strö över salt. Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk i lite smör och rapsolja. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek skivorna i smör och rapsolja, ca en minut per sida. Blanda tomatsås med crème fraiche. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Klart! Inskickat av Hannah Nilsson, Lund.

Källa: skanemejerier.se

3 dl Vispgrädde 2 dl Matyoghurt 1/2 dl strösocker 1/2 vaniljstång 2 1/2 gelatinblad 8 sviskon, delade i mindre bitar skal + fileér av 1 apelsin juice av 1 apelsin 1/2 dl råsocker Betyg: Antal röster: 0 Ingår i kategorierna Efterrätt , Glass, parfait & sorbet , Fika Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Koka upp vispgrädde, vaniljstång och socker. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten. Häll upp blandningen i formar eller glas. Kyl! Riv eller skala av det yttersta skalet på en av apelsinerna och skär sedan bort resten av skalet och släng. Skär ut apelsinköttet utan att få med något vitt. Pressa juicen ur den andra apelsinen. Smält råsockret i stekpannan. Tillsätt sviskon, socker, fint strimlat apelsinskal och apelsinjuice. Låt allt koka ihop till hälften. Rör i ett par klickar rumstempererat smör och blanda i apelsinbitarna. Låt allt svalna ordentligt. Krydda gärna med kanel eller stjärnanis. Ta ut panacottan från kylen när den stelnat. Häll över fruktblandningen och servera! Tips! Recept från Robert Nilsson, vinnare Årets Kock 1998

Källa: skanemejerier.se

1 liten påse med bär till smoothie 2 klickar vaniljglass en skvätt mjölk lite vaniljyoghurt Hälls i en mixer och blandas! Tack för receptet, Annika !

Källa: dryckesmixen.blogspot.se

I helgen när vi var på Ica och handlade fick vi provsmaka köttbullar. Dom var så himla goda & bara 15% fett så jag tänkte att det kan ju faktiskt funka. Idag när vi skulle laga till dem såg jag att de var Alexander Nilsson (Kniven mot strupen) som låg bakom receptet. Hur som så var de jäkligt goda & rekommenderas varmt. Köttbullar med sås & potatis 12 propoints 4 port 1 påse Nilssons Lyxköttbullar (600 gram) 1 tsk mjöl 1/2 tsk smör 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 2 dl mini mjölk Buljongpulver Salt & peppar Gele Soya Worchestershiresås 8 potatis 8 msk lingonsylt Smält smöret och rör i mjöl. Spä med grädde & mjölk. Låt koka ihop och tillsätt smaksättarna tills du blir nöjd. Blir en enkel & god sås. Koka potatis. Tag ut köttbullarna och häll dem frysta i en stekpanna. Tillsätt 1 dl vatten och stek dem klara. Servera med potatis, sås och lingon.

Källa: gourmet-light.blogspot.se

Torsdagen skulle egentligen bjuda på laxwallenbergare men då jag åt lax till lunch i kombination med att hustrun bakat surdegsbröd valde jag i stället ett sopprecept från Göran Nilsson, en av mina favoriter, i Borås Tidning. För fyra personer Ingredienser: Räkfond 1 kg räkor med skal 2 msk rapsolja 0,5 gul lök 1 liten morot 20 g rotselleri 2 msk tomatpuré 5 vitpepparkorn Soppa 1 skalad morot i tärningar 1 skalad palsternacka i tärningar 1 skald kålrot i tärningar 2 msk rapsolja 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 2 citrongräs 4 dl grädde Gör så här: Fond : Skala räkorna, spara skalen och lägg undan räkorna till soppan. Skala och skölj grönsakerna. Skär lök, morot och rotselleri i minder bitar. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs räkskalen tillsammans med grönsakerna så att nästa alla vätska försvinner. Klicka ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på vatten så det täcker skalen och tillsätt vitpepparkornen. Koka upp och sjud under lock i ca 30 minuter. Sila. Soppa : Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 7 minuter. Häll av. Dela chilifrukten och skrapa ur fröna, strimla. Finhacka vitlöken och strimla citrongräset. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs chili, vitlök och citrongräs hastigt. Häll på räkfonden och reducera till hälften. Häll på grädden, koka 5 minuter. Sila. Koka upp och blanda ner rotfrukterna. Koka några minuter och smaka av med salt. Tag av värmen och blanda ned räkorna. Kommentar: En kanonsoppa! Det känns väldigt tillfredställande att göra både fond och soppa samtidigt. Soppan har en härlig stuns och rotfrukterna blir så goda. Till detta kan man mycket väl använda frysta räkor, det är nästa slöseri att använda färska här. Tina dem gärna så här . Hustrun började med fonden eftersom jag kom hem ganska sent så det var bara att ta vid där. Det tar kanske lite lång tid för en vardag men å andra sidan handlar det bara om planering.

Källa: kokbokskul.blogspot.se

Så där ja, då var ytterligare en arbetsvecka avklarad och en helg ligger framför oss. Håkan är ledig hela helgen så vi får se vad vi hittar på. Det känns som att det kanske hänger lite på vad det blir för väder, blir det plötsligt sommar igen så skull det inte vara helt fel med ett strandbesök. Blir det istället höst så gör vi kanske en liten utflykt, vi har ett ställe som vi väntat på att besöka länge och vem vet, i morgon så kanske... Dagens middagsrätt är gjord efter ett recept vi fått tipsat från Ankis mor, en riktigt receptskatt, som vet precis vad som går hem hos oss. Även denna gången fick hon in en femetta, fisksoppan som vi njutit av var verkligen hur god som helst och smördegstäcket gjorde sig kanon till soppan. Håkan slutade jobba tidigt denna fredag så han trampade ner till systembolaget för ett vininköp till soppan. Denna gången gick han efter utseendet på flaskan och det gjorde han helt rätt i, det gifte sig perfekt med maten. Flaskan innehöll ett bubblande rosévin vid namn Blason de Bourgogne , nummer 7687 för en kostnad av 89 kronor. Friskt med mycket bubblor, ett vin som absolut kommer att drickas av oss fler gånger. Täckt soppa. Fisk med smördegstäcke 2 port. varmrätt eller 4 port. förrätt. 1 liten strimlad purjolök 1 msk olja ½ burk krossade tomater 6-7 dl fiskbuljong ½ pkt saffran 1 pressad vitlök ½ tsk dragon ½ tsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 400 g torsk i bitar räkor och musslor efter eget tycke och smak 1 smördegsplatta ägg till pensling "Smält" purjon i oljan, låt den inte få färg. Tillsätt kryddor, saffran och vitlök och låt sjuda under lock i 10 minuter. Lägg i fisken och sjud 6-8 minuter. Fördela soppan i ugnsfasta portionsformar (som ej är för vida upp till) och lägg i musslor och räkor efter behag. Täck skålarna med smördeg och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen på ca 200 graders värme i ca 15 minuter. Servera gärna med aioli. Soppan kan förberedas fram t.o.m att locket ska läggas på. Ett hål är gjort och där nere hägrar soppan med fisk och räkor, så god! Just nu snurrar Doobidoo på tvn, Lisa Nilsson har just sjungit med någon vi inte har någon aning om vem det är. Ostbågarna ska hällas upp, drinken blandas (blir en Elektrisk lemonad ) och en styck tv ska tittas på och förmodligen slumras till, brukar bli så när det är fredagskväll. Somnar ni också framför tvn när det är fredagskväll? Hur som helst, ha en härlig helg! Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Dags för en ny skiss av Jen att inspireras av. Denna gång har jag färglagt en digistämpel av Saturated Canary Digi's . Underbara stämplar som är så roliga att färglägga. Gillar dom stora ögonen! Här kan man se att jag lagt ett lager 3D gloss på äpplena. This is my last week on The Deconstructed Sketch team. I'm so thankful to Jen and the girls on the team. It's have been a blast!!! Thank you! Do you love sketches? Would you like to be a guest designer for The Deconstructed Sketch? Jen is holding a contest using this week's sketch to find a VERY SPECIAL designer to guest with us from November 3, 2011 to January 26, 2012. That's THREE months designing with the Deconstructed Sketch Girls! If you are interested all you need to do is make a card using this week's sketch and add your card to InLinkz on Jen's blog by October 19, 2011 at 8 pm CST and add GUEST to the end of your name when linking up . If you are selected Jen will contact you regarding the specific duties for the three month term. Amber Hight Angela Sowell Anna Maria Nilsson Arielle Gordon Donna Wardle Emma Eads Jen Shults Jessica Diedrich Kadie Ensley Lori Boyd Pam Varnell Sheri Gilson

Källa: rimna.blogspot.se

Tänk dig en smaskig måltid med nästan inga kolhydrater! Ja, som om jag gjort dig förvånad! ;) Du kan ju det och vet att man kan fixa en sådan lunch, middag eller kvällsmat! :) Hos Fröken Nilsson har jag hittat ett mycket bra och enkelt recept på wraps/pannkakor! När du går ännu mer ner i inlägget ser du recept på currymajonnäs, och fyllning till wraps! :) Här är receptet på Mjölkfria wraps/pannkakor : Du behöver: till ca 6 st: 6 ägg 6 msk vatten 3 tsk fiberhusk 1 msk rapsolja salt efter smak Så här gör Du: 1. Vispa ägg, salt, rapsolja och vatten. Tillsätt fiberhusk lite i taget under vispning, då blir det inga klumpar. Låt smeten svälla några minuter. 2. Olja in stekpanna bara första gången innan du börjar steka. Stek tunna wraps/pannkakor på medelvärme. Den här fina stekpannan speciellt för pannkakor köpte jag igår och genast provade steka pannkakor! Det gick utmärkt! Pannkokarna/wraps gick jättebra att vända! :) Här är recept på Currymajonnäs : Du behöver: 2 ägg 1 tsk osötad senap 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 4,5 dl rapsolja (denna gång tog jag kallpressad med pikant nötig smak) 2 tsk curry 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja Så här gör Du: 1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. 2. Lägg ägg, olja, senap, vitvinsvinäger och salt i en mixerbägare. Sänk mixerstaven till botten och dra den sakta mot ytan. Mixa till en tjock konsistens. 3. Blanda i majonnäsen curry, pressad vitlök och persilja. Här är recpetet på Kyckling- och currymajonnäs röra/fyllning till wraps : Du behöver: 400-500 g kycklingfärs 1 paket tärnad bacon salt, peppar fryst hackad chili (från Findus) efter smak smör/kokosfett till stekning 2 -2,5 dl currymajonnäs babyspenat Så här gör Du: 1. Stek kycklingfärs i smör/kokosfett. Krydda. I annan stekpanna stek bacon tills det blir knaperstekt. Blanda färsen och baconet ihop. 2. Riv babyspenat i små bitar och blanda i färssmeten. Tillsätt majonnäs. Fyll pannkakor/wraps med röran: Du kan också vira varje wrap i plastfolje för att kunna förvara de i kylskåp! :) Har du nån favorit fyllning? :)

Källa: ryskadockor.blogspot.se

{0} port. Ingredienser Fördeg 75 gram jäst för söta degar 500 gram mjölk 700 gram vetemjöl 25 gram socker 1 gram saffran 1 tsk vaniljsocker 1 tsk whisky Deg (bortgörning) 2 dl socker 5 gram salt 4 st äggula(or) 500 gram mjöl 250 gram smör Fyllning 500 gram mandelmassa 200 gram smör Tillagning Fördeg: Smula ner jästen i degbunken. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt vetemjöl och socker. Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen. Arbeta på låg hastighet i 10 minuter. Täck med plast och låt jäsa i kylen minst 1 timme. Deg: Tillsätt socker, salt, äggulor och vetemjöl till fördegen. Arbeta på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt därefter smöret lite i taget och arbeta på medelhastighet i ytterligare 10 minuter. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Tillagning: Dela degen i 2 lika stora delar. Kavla ut varje del till en fyrkant (ca 45x45 cm). Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut hälften av fyllningen på varje fyrkant. Vik degen dubbel och skär till 24 st remsor (ca 2x20 cm). Snurra remsorna och forma lussekatter. Låt jäsa under en bakduk ca 30-45 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8-10 minuter. Recept: Anna Nilsson Styling & foto: Sanna Livijn Wexell

Källa: tasteline.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt