äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Finsk Kålrotslåda: (4 personer) 550 g kålrot 50 g morötter 2.5 dl skinkspad 0.5 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 krm mald ingefära några varv vitpeppar från kvarn 1 litet ägg 2 msk smör 1 msk ströbröd Leilas Malta med ingefärsrörda hallon: (6 små portioner) 500 g risgrynsgröt (ganska lös, färdig gröt på tub går bra) 1 dl grekisk/turkisk yoghurt 10% 2 msk florsocker 250 g frysta hallon 2 msk strösocker 0.5 tsk malen ingefära 1 färskt fikon Snabb rödkål: 0.25 rödkålshuvud, tärnat 6 katrinplommon, tärnade 1 apelsin, tärnad 1 dl apelsinjuice 1 dl glögg 2 kanelstänger salt vitpeppar råsocker Gör så här 1. Finsk kålrotslåda: 2. Kock: Werner Vögeli 3. Skär kålrötter och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka i skinkspad. Mosa dem när de är färdigkokta. 4. Blanda först vetemjöl, ingefära och grädde. Därefter ägg och krydda med vitpeppar. Rör ner blandningen i moset. 5. Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ströbrödet jämt fördelat. Klicka över resten av smöret. 6. Grädda i 200 grader varm ugn i 30 min. 7. Kommentar: 8. Denna kålrotslåda är nästan oundviklig på ett finskt julbord som tillbehör till skinkan. Kålrotslådan kan serveras året runt som tillbehör till alla slags kötträtter. Har man inte skinkspad som till jul går det lika bra med saltat vatten. 9. Leilas Malta med ingefärsrörda hallon: 10. Kock: Leila Lindholm 11. Blanda gröten med yoghurt och florsocker, fyll i små glas eller skålar. 12. Rör samman lätt tinade hallon, socker och ingefära. 13. Toppa yoghurtmaltan med rörda hallon och garnera med fikonklyfta om du vill. 14. Snabb rödkål: 15. Kock: Fredrik Eriksson 16. Svetta rödkålen i lite smör i en rejäl panna. Tillsätt råsocker, svetta lite till och salta. 17. Fortsätt med kanelstänger, katrinplommon, apelsin, apelsinjuice och glögg. Krydda med vitpeppar och lägg på lock. Låt sjuda i ca 30 min.

Källa: recept.nu

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Recept och bild kommer från recept.nu Annorlunda och goda bagutter med choklad i. Mums mums... Kock: Leila Lindholm TV: Leila bakar Ingredienser Deg 1: 25 25 g färsk jäst 3 3 dl kallt vatten 5 5 dl vetemjöl special Deg 2: 15 g färsk jäst 2 dl kallt vatten 1 dl mjölk 1 st sats deg 1 1 st ekologsikt ägg 1 msk salt 3 msk strösocker 9 dl vetemjöl special 300 g mörk kvalitetschoklad 70 % Vatten till pensling samt flingsalt att strö över Tips Leilas tips! Om man sprutar vatten över baguetterna med en blomspruta en till två gånger under gräddningen och när man precis tagit ut dem ur ugnen så får de extra fin krackelering och skorpa av ångan. Baguetter ska ätas färska, då är de helt klart godast. Ställ gärna in dem i ugnen på 200 grader i någon minut, just innan de serveras, så smakar de som nybakta. 1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten. 2. Tillsätt vetemjöl och rör tills den lösa degen är slät. 3. Täck bunken med plastfilm och jäs i minst 4 timmar i rumstemperatur eller i kyl över natten. 4. Deg 2: 5. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet, mjölk och rör om. 6. Tillsätt deg 1, ägg, salt och strösocker och sist vetemjöl tills degen går ihop. Knåda degen i degblandare på låg hastighet i cirka 15 minuter. 7. Jäs i en bunke under bakduk, i cirka 1 ½ timme. 8. Knåda in hackad choklad för hand. 9. Sätt ugnen på 240 grader. 10. Stjälp över degen på välmjölat bakbord, dela den i fyra bitar och tryck försiktigt ut varje del med fingrarna till en rektangel. 11. Vik in långsidan på varje ark, rulla ihop och spetsa till ändarna. 12. Vrid baguetterna ett varv så att skarven blir som en spiral och lägg dem på en smord baguetteplåt (eller vanlig plåt). 13. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 1 timme. 14. Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt. Gör några snitt med en vass kniv (eller rakblad) diagonalt över varje baguette och ställ genast in plåten i mitten av ugnen. 15. Sänk temperaturen till 200 grader när bröden börjar få färg. 16. Grädda tills brödet sammanlagt stått inne i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Källa: kalasmums.blogspot.se

Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag . Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka. Men jag tror inte det finns tid till det i dag. Eftersom det ser ut att kunna bli en härlig dag så hoppas jag att jag hinner med en promenad i alla fall. Barnen längtar efter snö, Isak frågar nästan varje dag när det ska snöa och det är ju lite svårt att svara på. I fjol hade det redan snöat en del vid den här tiden. Det har blivit kallare nu i alla fall och det ligger ett frostlager på marken, så snön kan nog komma vilken dag som helst. Helstekt älgfilé med bacon och ost 800 g älgfilé i bit 1 tsk torkad örtkrydda, t.ex. timjan eller rosmarin 2 msk smör 140 g bacon 150 g färskost med t.ex. vitlök- eller kantarellsmak Salt Peppar Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur precis när det ska brynas. Klappa in filén med örtkryddan, salt och peppar. Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda ost och bacon. Skär en djup ficka längs med filén. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Knyt ev. ihop filén med steksnöre. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Sätt in i ugnen i 125°. Ta ut köttet vid 65 grader. Låt köttet vila ca10 minuter i folie. Skär sedan upp filén. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig. Leif tyckte det var bra när det var blodigt. Jag tog några skivor och satte in i ugnen några minuter extra så att de blev mer stekt och då blev det perfekt tyckte jag. Om en vill ha blodigt och en vill ha mer stekt så går det alldeles utmärkt att göra på det sättet så blir alla nöjda och glada. Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. Riktigt god kombination.

Källa: mat-ro.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

Inget går väl fortare att "slänga ihop" till eftermiddagskaffet än en sockerkaka? Dessutom är det enkelt och kan göras i oändligt många varianter, något som inte minst illustreras av Leila Lindholm i "A piece of cake" där det finns ett grundrecept som sedan "smaksätts" på olika sätt. Jag har sockerkaka så länge jag kan minnas. Faktum är att jag nyligen hittade mina allra första recept (i orginal) som jag fick i lekis, alltså när jag var si så där 5-6 år. Och det funkar fortfarande - inte minst för dem som behöver mjölkfria alternativ. Den görs på 2 ägg, 2 dl strösocker, lite rivet citronskal, 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1½ dl vatten (alltså ingen mjölk och inget smör utöver det som används till formen). Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Tillsammans med dottern gör jag ofta sockerkakan ur underbara boken "Castor bakar" (mest för att hon älskar boken). I den används 75 g smält smör till 2 dl socker, 2 ägg, 3 dl vetemjöl, 1½ tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 1 dl mjölk. Idag blev det dock systrarna Eisenmans variant med blåbär och citron. Eller ja, nästan i allafall. Handen på hjärtat blandar jag Leilas och Två systrar sötas sockerkaksrecept och då blir det så här: 125 g rumsvarmt smör vispas poröst med 2½ dl socker och 1 tsk vaniljsocker. Två ägg tillsätts ett och ett under omrörning. Därefter blandas 4 dl vetemjöl, ½ tsk bikarbonat och 1 krm salt. Detta blandas ned i smeten tillsammans med 1½ dl filmjölk, skal och saft av en citron. Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form (jag använder en vanlig springform, dvs. utan hål i mitten), strö över hälften av ca 2-3 dl blåbär (frysta funkar fint), resten av smeten och sedan resten av blåbären. Grädda den i 175 grader i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Gör en citronglasyr av 3 dl florsocker, lite rivet citronskal och några matskedar citronsaft och bred över kakan. Och inget går ju uppmot nybakat och hembakat till helgfikat - oavsett vilken variant man väljer. - Mostern

Källa: smakkansla.blogspot.se

En kväll i veckan skulle vi hem till vänner och äta middag. De stod för maten och vinet, vi för efterrätten. Inte fick jag något bakat kvällen innan, alltså krävdes det en kaka som kunde bakas efter jobbet, gärna med ingredienser som vi hade hemma. Det blev en riktigt god och riktigt smulig äppelpaj som får härlig smak av ingefäran. De som inte är så förtjusta i ingefära bör dock passa sig eftersom det är ganska mycket färsk sådan i pajen! Till pajen passar det alldeles utmärkt med vaniljyoghurt. Kan ni gissa vem som har skapat pajreceptet? Japp, det är Leila Lindholm som har varit framme igen, men jag förenklade tillagningen lite genom att köra alla degingredienser i matberedaren. För övrigt var den lilla pajresten precis lika god dagen efter, speciellt efter några sekunder i mikron. Nötterna och havregrynen gör nämligen smuldegen otroligt knaprig! Kryddig smulpaj med mandel, ingefära och vaniljyoghurt (4 port) Smuldeg: 100 g smör 2 dl sötmandel 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 ½ dl socker (gärna hälften eller allt råströsocker, ev kan 1 dl räcka) 1 krm salt Fyllning: 5 äpplen 50 g färsk ingefära 1 msk smör 2 msk socker 1 tsk mald kanel Yoghurtsås: 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt 1 msk vaniljsocker 1 msk strösocker Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienser till smuldegen i matberedare till en smulig massa. Skala och skär äpplena i klyftor. Skala ingefäran och riv fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna. Strö över sockret och låt det karamelliseras (alltså bli ljusbrunt) med smöret. Tillsätt ingefära och äppelklyftor och stek under omrörning några minuter. Tillsätt kanel. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen över. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Blanda yoghurten med vanilj- och strösocker. Servera pajen ljummen med yoghurtsåsen till.

Källa: spralligast.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

Bakade lite cupcakes som jag tog med till mina föräldrar på midsommarafton. Riktigt härligt med frostingen till. Receptet är från Leila Lindholm 100 g smör 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 2 1.5 1 2 1 4 2 1 Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll med valfri fyllning, se nedan. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den) TIPS! Sätt cupcake formar i en muffinsplåt när jag bakar. Utan plåten flyter pappersformarna lätt ut och de tappar formen. När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Källa: tartkalas.blogspot.se

Den här vackra bilden kommer från Manuela Kjeilens bok Manuelas magiske jul och är hennes illustration till ett recept på brända mandlar. Receptet nedan kommer dock från Leila Lindholm Med två karamellfabriker inom ett fåtal kilometers räckhåll behöver vi inte direkt lida brist på julgodis i den här kommunen. En av deras specialiteter är brända mandlar. Men vill man göra egna så blir de så klart precis lika goda. Det här receptet har jag hämtat från Leila Lindholms samling. Brända mandlar 250 g skalad hel mandel 3 dl florsocker 1 dl florsocker till separering Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, se till att röra hela tiden. Ta av från plattan och låt det vila i cirka en minut. Strö sedan i en halv deciliter florsocker och blanda. Slå upp allt på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt dem svalna.

Källa: sagattsom.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

Mannen snodde med sig kameran på semestern (som jag inte fick följa med på...). Därför blir det tyvärr inget foto på den couscoussallad som serverades till pitaburgare med aubergine på valborg. En liten hummus passade fint till också. Synd faktiskt att foto saknas för salladen har en härlig färg och prydde verkligen bordet. Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm men jag har förenklat lite. Couscoussallad med apelsin och sultanrussin (4 port) 4 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1 tsk gurkmeja 1/2 tsk spiskummin 1 msk olivolja salt och svartpeppar 4 dl couscous 1 påse ruccolasallad 2 apelsiner 1 dl sultanrussin 1 dl cashewnötter Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongtärning, gurkmeja, spiskummin och olivolja. Lägg i couscousen och täck. Låt stå i fem minuter. Filéa apelsinerna och skölj ruccolan. Precis innan servering, blanda ner apelsinen och ruccolan i couscousen tillsammans med russin och grovhackade nötter. Smaka av med salt och peppar. (Variera med exempelvis tärnad avocado, äpple och plommon.)

Källa: spralligast.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. FAQ
Copyright 2018 ® - Kontakt