äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Finsk Kålrotslåda: (4 personer) 550 g kålrot 50 g morötter 2.5 dl skinkspad 0.5 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 krm mald ingefära några varv vitpeppar från kvarn 1 litet ägg 2 msk smör 1 msk ströbröd Leilas Malta med ingefärsrörda hallon: (6 små portioner) 500 g risgrynsgröt (ganska lös, färdig gröt på tub går bra) 1 dl grekisk/turkisk yoghurt 10% 2 msk florsocker 250 g frysta hallon 2 msk strösocker 0.5 tsk malen ingefära 1 färskt fikon Snabb rödkål: 0.25 rödkålshuvud, tärnat 6 katrinplommon, tärnade 1 apelsin, tärnad 1 dl apelsinjuice 1 dl glögg 2 kanelstänger salt vitpeppar råsocker Gör så här 1. Finsk kålrotslåda: 2. Kock: Werner Vögeli 3. Skär kålrötter och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka i skinkspad. Mosa dem när de är färdigkokta. 4. Blanda först vetemjöl, ingefära och grädde. Därefter ägg och krydda med vitpeppar. Rör ner blandningen i moset. 5. Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ströbrödet jämt fördelat. Klicka över resten av smöret. 6. Grädda i 200 grader varm ugn i 30 min. 7. Kommentar: 8. Denna kålrotslåda är nästan oundviklig på ett finskt julbord som tillbehör till skinkan. Kålrotslådan kan serveras året runt som tillbehör till alla slags kötträtter. Har man inte skinkspad som till jul går det lika bra med saltat vatten. 9. Leilas Malta med ingefärsrörda hallon: 10. Kock: Leila Lindholm 11. Blanda gröten med yoghurt och florsocker, fyll i små glas eller skålar. 12. Rör samman lätt tinade hallon, socker och ingefära. 13. Toppa yoghurtmaltan med rörda hallon och garnera med fikonklyfta om du vill. 14. Snabb rödkål: 15. Kock: Fredrik Eriksson 16. Svetta rödkålen i lite smör i en rejäl panna. Tillsätt råsocker, svetta lite till och salta. 17. Fortsätt med kanelstänger, katrinplommon, apelsin, apelsinjuice och glögg. Krydda med vitpeppar och lägg på lock. Låt sjuda i ca 30 min.

Källa: recept.nu

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Dessa smakrika potatisflarn gjorde jag i somras som förrätt när vi hade vänner över på besök. Har länge velat testa potatisflarn och när jag såg receptet hos Leila Lindholm, ja då var naturligtvis saken klar. För vem kan motstå hennes recept liksom. Önskar jag själv hade den idérikedom hon besitter. Jag testade även att ha på fetaost eftersom någon i sällskapet inte var stort fan av getost. Det blev jättegott det också, rekommenderas varmt! Närmast getostflarn och längst bort flarn med fetaost på... båda mycket delikata! Potatisflarn och getost/fetaost med vitlök och timjan (tilltugg/förrätt för 4 personer) 1 rulle färsk smördeg 200 g fast potatis 3 vitlöksklyftor 5 kvistar timjan (helst den hårda sorten) 3 msk olivolja flingsalt svartpeppar från kvarn 200 g getost/fetaost 1 msk flytande honung 2 kvistar färsk rosmarin Härlig blandning av potatis och kryddor... inbäddat i smördeg. Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord och vik ihop den på tre delar. Kavla ut den och vik ihop den igen, denna gång på fyra delar. Kavla ut degen till en avlång rektangel och lägg den på ett bakplåtspapper. Vik in kanten cirka 1 cm på långsidorna. Tvätta och skiva potatisen lövtunt på mandolin eller med hjälp av en osthyvel. Skiva vitlöken lika tunt och lägg allt i en bunke. Smaksätt med finfördelad timjan, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Krama ur eventuell överflödig vätska och lägg potatisskivorna omlott över smördegen (innanför kanten) tillsammans med vitlöken och kryddorna. Grädda tills flarnet är gyllene och bottnarna fått färg även på undersidan (man kan försiktigt lyfta upp och titta). Ta ut ur ugnen och smula över getosten/fetaosten, ringla över lite honung och strö över finhackad rosmarin. Servera varmt! Enjoy lots!

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

I dag är det alltså andra advent och bara två veckor kvar till julafton. Hur ligger ni till med julklappsinköpen? Själv känner jag mig lite lätt stressad. Kan bli så att alla i släkten får paket från butiken. God Jul Ludvig, här får du ett doftljus, från tomten så klart... Visst är det väl gulligt med barn som fortfarande tror på den snälla farbror i rött? Ella fick ett paket i kalendern som gick sönder vid första användandet. Jag sa då att jag skulle byta den till en ny, vilket fick Ludvigs ögon att vidgas. - Va?! Kan man byta den hos tomten? Jag och Ella fick snabbt löst det med att säga att affären gör upp det med tomten sedan. Ludvig nöjd, alla nöjda! Det ryktas om oväder i vårt område i dag, men ännu så länge ingen snö. Lite mer vind har det blivit, men det är vi vana vid i Glommen. Lars är beredd att dra ut den nyinköpta snöslungan ur garaget. Jag tror nog att han hoppas på ett riktigt oväder, med mängder av snö. Maskinen måste ju användas! Kommer ni till Annies Stuga i dag så bjuds ni på Saffransskorpor med hasselnötter och lite kaffe till det. Min saffransorgie fortsätter alltså. Ska nog hinna med ännu mer saffransbakverk innan den här julen är över. Vill också få till någon maträtt med saffran. Saffransskorpor med hasselnötter 100 g smör 0,5 g saffran 2 dl hasselnötter 1 1/2 dl socker 2 ägg 6 dl mjöl 1 1/2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på lägg värme och rör i saffran och hackade hasselnötter. Vispa därefter ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda försiktigt ner det smälta smöret i sockerfluffet. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta lite i taget och arbeta ihop till en deg. Rulla degen till tre längder. Lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till längderna lite. Grädda i ca. 20 minuter och skär sedan direkt längderna i smala sneda bitar. Lägg dem med snittytan uppåt och ställ i dem i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden, så andra snittytan kommer uppåt. Stäng därefter av ugnen och låt stå kvar med ugnsluckan på glänt. Urspungsrecept från Leila Lindholm. Annies Stuga i Glommen har i dag öppet till 15.00 Välkomna in i värmen!

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag . Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka. Men jag tror inte det finns tid till det i dag. Eftersom det ser ut att kunna bli en härlig dag så hoppas jag att jag hinner med en promenad i alla fall. Barnen längtar efter snö, Isak frågar nästan varje dag när det ska snöa och det är ju lite svårt att svara på. I fjol hade det redan snöat en del vid den här tiden. Det har blivit kallare nu i alla fall och det ligger ett frostlager på marken, så snön kan nog komma vilken dag som helst. Helstekt älgfilé med bacon och ost 800 g älgfilé i bit 1 tsk torkad örtkrydda, t.ex. timjan eller rosmarin 2 msk smör 140 g bacon 150 g färskost med t.ex. vitlök- eller kantarellsmak Salt Peppar Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur precis när det ska brynas. Klappa in filén med örtkryddan, salt och peppar. Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda ost och bacon. Skär en djup ficka längs med filén. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Knyt ev. ihop filén med steksnöre. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Sätt in i ugnen i 125°. Ta ut köttet vid 65 grader. Låt köttet vila ca10 minuter i folie. Skär sedan upp filén. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig. Leif tyckte det var bra när det var blodigt. Jag tog några skivor och satte in i ugnen några minuter extra så att de blev mer stekt och då blev det perfekt tyckte jag. Om en vill ha blodigt och en vill ha mer stekt så går det alldeles utmärkt att göra på det sättet så blir alla nöjda och glada. Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. Riktigt god kombination.

Källa: mat-ro.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

En snöig kväll i december var vi några vänner som träffades och åt trerätters middag. Vi hade fått lite olika uppdrag, mitt var efterrätt med temat: pepparkaka. Tur att vi var två om detta uppdrag, för jag drabbades av idétorka. Min kollega hittade detta underbara recept (från Leila Lindholm). Nu har jag gjort den flera gånger och har ändrat lite i receptet så att smakerna kommer fram lite bättre. Har provat lite olika chokladsorter och kommit fram till att Lindt Madagascar 70% smakar bäst. Jag har även bytt ut 1dl grädde till 1dl mjölk, för att få en lite tunnare konsistens. Här kommer min variant av denna Juliga dessert Mitt bidrag till Månadens matbild hos Matgeek Glass med pepparkaka och varm kardemummafudge 1 dl grädde 1dl mjölk 1/2 tsk kardemummakärnor 200 g mörk choklad (Lindt Madagascar) vaniljglass pepparkakor (ca 3st till varje port) Krossa kardemumman och koka upp med grädden och mjölken Hacka chokladen grovt och smält den i grädd/mjölken. Varva glassen med krossade pepparkakor och fyll i glas, toppa med den varma såsen.

Källa: millashalsoblogg.blogspot.se

I förrgår sprallade jag loss i köket, och skapade ett gäng prinsessrosa mini-dammsugare! Denna gång blev de inte fullt lika timon-och-pumba-mat-liknande som för några år sedan - alltid ett framsteg, haha. Pga lite tankspriddhet i affären innan, kom jag dock hem med romarom, istället för punch- eller arraksarom som varit tanken. hm. men - det blev gott ändå! om än inte lika "mustigt och tungt", men smaken var den rätta, i alla fall. Ingredienser: 50 g rumsvarmt smör 5 dl sockerkakssmulor 3-4 tsk kakao 3 tsk romarom (eller om du vill göra "på riktigt" - punch eller arraksarom!) 300 g marsipan Röd karamellfärg (eller annan färg såklart, om du hellre önskar det!) 100 g mörk kvalitetschoklad 70 % Att göra: Rör smöret och kaksmulorna till en kräm. Tillsätt kako, samt rom/punch/arrak efter smak, cirka några teskedar. Dela degen i tre delar, vilka du rullar till cirka 2 cm tjocka rullar som du lägger in i frysen. Om du som jag önskar färga din marsipan, gör du det. Kavla sedan ut marsipanen mellan två lager plastfolie, till en cirka 2 millimeters tjocklek. Ta Skär marsipanen i breda remsor, och ta ut en i taget av rullarna i frysen, och "rulla in" dem i marsipanen. Vik skarvarna omlott, under själva dammsugarlängan. Jag gjorde sedan misstaget att placera alltihop i frysen igen för att få konsistensen lite lättare att skära - gör INTE det! marsipanen blir nämligen väldigt vattnig av det... (som kanske synns på bilden ovan?) Så; skär sedan helt enkelt lagom stora dammsugarbitar av dina tre rullar. Smält chokladen över vattenbad, och doppa sedan ändarna av dammsugarna i chokladen. Själva chokladdopparmomenten tyckte jag var lite knepigt; jättesvårt att inte få chokladen att rinna omkring! Borde ev. gjort mina dammsugare lite större, för enklare hantering. Sedan är det bara att låta chokladen stelna, sätta på en kanna kaffe, och kalasa loss på de små söta bakverken! :) Betyg: Jo, jag är nöjd! En av anledningarna till att jag valde just detta receptet på dammsugare, var den att det inte innehöll något strösocker. Det kan ju knastra så hemsk mellan tänderna annars, då man äter kalla bakverk som innehåller strösocker. Och ja - något knaster blev det ju inte! Ett recept jag definitivt kommer att göra igen; och väldigt roligt med sådana här lite pilligare bakverk tycker jag. Ang. receptet: Receptet har jag hittat hos Leila Lindholm! Har dock lite mer kakao i mina, och några sådana småändringar - annars är det taget rakt av. Hon har för övrigt många bra recept, tycker jag.

Källa: mitt-stora-koksaventyr.blogspot.se

Detta recept (och bilden) är helt och hållet kopierat från Leila Lindholm. Men vi har provbakat rutorna och de är verkligen gudomligt smarriga. Antingen kan rutorna ätas rumstemperade och är då lite mjukrinniga, eller så kan de ätas efter att ha stått i kylen ett tag och har fått en fudgeliknande konsistens. Ingredienser 24 rutor 175 g mjukt smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 0,5 dl ljus sirap 1 nypa salt 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Toscasmet: 75 g smör 0,75 dl matlagningsgrädde 1,5 dl sirap 2 dl strösocker 200 g kokos Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt med en elvisp. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Vänd ner mjölet. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen i 30 minuter. Koka upp smör, grädde, sirap och socker till toscasmeten. Rör ner kokosen och bred massan på den gräddade kladdkakan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs upp i bitar.

Källa: paskok.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

Tänkte prova på denna pajen som jag råkade "springa på på nätet" till helgen . Vad tror du mamma, blir den bra? Jag får återkomma med resultatet. Mördeg 150 gram smör , kallt 4 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 1 st ägg , ekologiskt 0,5 msk vatten , kallt ägg till pensling Maräng 3 st äggvita(or) , ekologiska 0,5 st citron(er) , saften av 3,5 dl strösocker 200 gram hallon , färska Fylllning 2 burk(ar) lemon curd Garnering hallon , färska florsocker Tillagning 1 paj/12 bitar 1. Gör mördegen. Tärna smöret och nyp ihop det med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut mördegen, klä en pajform med den och sätt i frysen. 3. Pensla bottnen på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanten med folie så att den inte sjunker ned. Nagga bottnen och förbaka pajskalet i cirka 10 minuter. Låt svalna. 4. Höj ugnstemperaturen till 250 grader. 5. Vispa äggvitor, citronsaft och 1 dl av sockret till en maräng i en rostfri bunke. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker. 6. Rör sönder hallonen med resterande socker och vänd ner i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum. 7. Fyll pajskalet med lemon curd. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 5 minuter. 8. Garnera med färska hallon och pudra med florsocker. Recept: Leila Lindholm

Källa: countryliving-vissberga.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Kontakt