äppelkaka i långpanna | plommonpaj | björnbärskaka | kasslerpaj | arraksbollar | bananpaj | äppelkaka | tuppkaka | davosgröt | plommonmarmelad recept | kebabsås | äppelmos utan askorbinsyra | vaniljmuffins
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Blomkål, potatis och purjolök i en smakrik och rustik kombination. Len och krämig är dagens blomkålssoppa och för er med normala smaklökar kommer det inte att fattas någonting... jag måste dock vara en aning "miljöskadad" för jag vill ha spiskummin i nästan alla mina soppor nuförtiden. Vad tror ni, har jag blivit mattokig månne tro eller vad är det frågan om? För övrigt har veckan flutit på i en rasande takt. Igår kväll var jag på ett informationsmöte för vår äldste son som till hösten börjar nollan. Liten blir stor, himmel, vart har tiden tagit vägen? Skolan verkar vara kanon och magkänslan säger att det här blir bra! Blomkålssoppa (ca 4-5 portioner) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackas 1 purjolök, skölj och hacka 250 g potatis, skala och tärna grovt 1 blomkålshuvud (ca 350 g), skär i grova bitar ca 7,5 dl mjölk 2,5 dl matlagningsgrädde 1-2 grönsaksbuljongtärningar 0,5 msk vitvinsvinäger flingsalt svartpeppar från kvarn Fräs purjo- och vitlöken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera soppan varm med ett gott bröd till. Bon appétit! Receptet kommer från Leila Lindholm.

Källa: amyspieceofcake.blogspot.se

Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag . Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka. Men jag tror inte det finns tid till det i dag. Eftersom det ser ut att kunna bli en härlig dag så hoppas jag att jag hinner med en promenad i alla fall. Barnen längtar efter snö, Isak frågar nästan varje dag när det ska snöa och det är ju lite svårt att svara på. I fjol hade det redan snöat en del vid den här tiden. Det har blivit kallare nu i alla fall och det ligger ett frostlager på marken, så snön kan nog komma vilken dag som helst. Helstekt älgfilé med bacon och ost 800 g älgfilé i bit 1 tsk torkad örtkrydda, t.ex. timjan eller rosmarin 2 msk smör 140 g bacon 150 g färskost med t.ex. vitlök- eller kantarellsmak Salt Peppar Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur precis när det ska brynas. Klappa in filén med örtkryddan, salt och peppar. Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda ost och bacon. Skär en djup ficka längs med filén. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Knyt ev. ihop filén med steksnöre. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Sätt in i ugnen i 125°. Ta ut köttet vid 65 grader. Låt köttet vila ca10 minuter i folie. Skär sedan upp filén. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig. Leif tyckte det var bra när det var blodigt. Jag tog några skivor och satte in i ugnen några minuter extra så att de blev mer stekt och då blev det perfekt tyckte jag. Om en vill ha blodigt och en vill ha mer stekt så går det alldeles utmärkt att göra på det sättet så blir alla nöjda och glada. Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. Riktigt god kombination.

Källa: mat-ro.blogspot.se

Till 3-4 portioner: 300-400g pasta 100g parmaskinka eller stekt bacon 2 ägg 4 msk grädde 100g riven parmesan 1 vitlöksklyfta 1 knippe sparris ev cocktailtomater salt, peppar och olivolja Koka pastan Stek sparrisen i lite olivolja , salta och peppra . Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde , vitlök , lite salt och peppar och hälften av parmesan osten . Vispa luftigt. Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan . Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka , sparris , parmesan och svartpeppar . Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Källa: matarbast.blogspot.se

I förrgår sprallade jag loss i köket, och skapade ett gäng prinsessrosa mini-dammsugare! Denna gång blev de inte fullt lika timon-och-pumba-mat-liknande som för några år sedan - alltid ett framsteg, haha. Pga lite tankspriddhet i affären innan, kom jag dock hem med romarom, istället för punch- eller arraksarom som varit tanken. hm. men - det blev gott ändå! om än inte lika "mustigt och tungt", men smaken var den rätta, i alla fall. Ingredienser: 50 g rumsvarmt smör 5 dl sockerkakssmulor 3-4 tsk kakao 3 tsk romarom (eller om du vill göra "på riktigt" - punch eller arraksarom!) 300 g marsipan Röd karamellfärg (eller annan färg såklart, om du hellre önskar det!) 100 g mörk kvalitetschoklad 70 % Att göra: Rör smöret och kaksmulorna till en kräm. Tillsätt kako, samt rom/punch/arrak efter smak, cirka några teskedar. Dela degen i tre delar, vilka du rullar till cirka 2 cm tjocka rullar som du lägger in i frysen. Om du som jag önskar färga din marsipan, gör du det. Kavla sedan ut marsipanen mellan två lager plastfolie, till en cirka 2 millimeters tjocklek. Ta Skär marsipanen i breda remsor, och ta ut en i taget av rullarna i frysen, och "rulla in" dem i marsipanen. Vik skarvarna omlott, under själva dammsugarlängan. Jag gjorde sedan misstaget att placera alltihop i frysen igen för att få konsistensen lite lättare att skära - gör INTE det! marsipanen blir nämligen väldigt vattnig av det... (som kanske synns på bilden ovan?) Så; skär sedan helt enkelt lagom stora dammsugarbitar av dina tre rullar. Smält chokladen över vattenbad, och doppa sedan ändarna av dammsugarna i chokladen. Själva chokladdopparmomenten tyckte jag var lite knepigt; jättesvårt att inte få chokladen att rinna omkring! Borde ev. gjort mina dammsugare lite större, för enklare hantering. Sedan är det bara att låta chokladen stelna, sätta på en kanna kaffe, och kalasa loss på de små söta bakverken! :) Betyg: Jo, jag är nöjd! En av anledningarna till att jag valde just detta receptet på dammsugare, var den att det inte innehöll något strösocker. Det kan ju knastra så hemsk mellan tänderna annars, då man äter kalla bakverk som innehåller strösocker. Och ja - något knaster blev det ju inte! Ett recept jag definitivt kommer att göra igen; och väldigt roligt med sådana här lite pilligare bakverk tycker jag. Ang. receptet: Receptet har jag hittat hos Leila Lindholm! Har dock lite mer kakao i mina, och några sådana småändringar - annars är det taget rakt av. Hon har för övrigt många bra recept, tycker jag.

Källa: mitt-stora-koksaventyr.blogspot.se

Brickan är redo för att bäras ut till picknick filten ! Till min sorbé bakade jag goda biscotti. För att smakerna skulle matcha använde jag syrénblomssocker och citronskal i degen. Resultatet blev en lagom söt mandelskorpa med en touche av citrus Orginalreceptet kommer från fantastiska Leila Lindholm. Ingredienser: 100 g hel sötmandel 75 g pinjenötter 4 dl vetemjöl 2 dl syrenblomsströsocker (går även bra med vanligt strösocker) 1 st citron 0.5 st vaniljstång 0.25 tsk bakpulver 1 nypa salt 2 st ekologiska ägg . Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader). 2. koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt. 3. Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter. 4. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta citronen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. 5. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet citronskal, urskrapad vaniljstång , bakpulver och salt på en ren bänkskiva. 6. Forma en grop i mitten och häll i äggen. 7. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar. 8. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna. 9. Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor. 10. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra. Amanda tyckte att det var så roligt att "måla" kycklingen att jag inte ens fick låna penseln, tur att vi hade en dubblett . Just nu är jag nog inne i någon slags " citrusperiod ", för dagens middag var inget undantag! Hel kyckling i ugn med viss smak av citrus , men gott var det! Visar receptet inom kort! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

Det här brödet är mitt första med min egen surdeg,och vad gott det blev.Jag halverade receptet,och så klart är det Leila Lindholm"One more slice". Finns så mycket recept,och när jag använder mig av Leilas så vet jag att de blir gott,och man lyckas alltid.Det här brödet fick en härlig,fin skorpa.Saftig och god blev den.Åt det till frukost,lite sen frukost blev det. Ingredienser: 30g färsk jäst 8dl ljummet vatten 2 1/2msk salt 6dl surdeg av vete 2msk ljus sirap 20dl vetemjöl special Gör så här: 1.Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.Tillsätt salt,surdeg och sirap. 2.Tillsätt lite vetemjöl i taget och knåda degen på medelhastighet i maskin i cirka 15minuter tills den är mjuk och elastisk(Jag körde för hand då jag inte har någon maskin) 3.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2timmar. 4.Sätt ugnen på 250grader. 5.Knåda degen och baka ut den till två runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vetemjöl jäs bröden under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 1/2timme. 6.Snitta bröden genom att dra tre diagonala snitt med en kniv som är vinklad i 45grader och ställ in plåten i mitten av ugnen.Släng in 1dl vatten på ugnsbotten(detta gör man för att brödet ska få en fin skorpa).Sänk värmen till 220grader och grädda i 40-50minuter,de ska få ordentligt med färg.

Källa: smulansbakblogg.blogspot.se

En kväll i veckan skulle vi hem till vänner och äta middag. De stod för maten och vinet, vi för efterrätten. Inte fick jag något bakat kvällen innan, alltså krävdes det en kaka som kunde bakas efter jobbet, gärna med ingredienser som vi hade hemma. Det blev en riktigt god och riktigt smulig äppelpaj som får härlig smak av ingefäran. De som inte är så förtjusta i ingefära bör dock passa sig eftersom det är ganska mycket färsk sådan i pajen! Till pajen passar det alldeles utmärkt med vaniljyoghurt. Kan ni gissa vem som har skapat pajreceptet? Japp, det är Leila Lindholm som har varit framme igen, men jag förenklade tillagningen lite genom att köra alla degingredienser i matberedaren. För övrigt var den lilla pajresten precis lika god dagen efter, speciellt efter några sekunder i mikron. Nötterna och havregrynen gör nämligen smuldegen otroligt knaprig! Kryddig smulpaj med mandel, ingefära och vaniljyoghurt (4 port) Smuldeg: 100 g smör 2 dl sötmandel 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 ½ dl socker (gärna hälften eller allt råströsocker, ev kan 1 dl räcka) 1 krm salt Fyllning: 5 äpplen 50 g färsk ingefära 1 msk smör 2 msk socker 1 tsk mald kanel Yoghurtsås: 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt 1 msk vaniljsocker 1 msk strösocker Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienser till smuldegen i matberedare till en smulig massa. Skala och skär äpplena i klyftor. Skala ingefäran och riv fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna. Strö över sockret och låt det karamelliseras (alltså bli ljusbrunt) med smöret. Tillsätt ingefära och äppelklyftor och stek under omrörning några minuter. Tillsätt kanel. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen över. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Blanda yoghurten med vanilj- och strösocker. Servera pajen ljummen med yoghurtsåsen till.

Källa: spralligast.blogspot.se

4 bitar lammkött Marinad: Färsk rosmarin Färsk basilika Färsk timjan 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt svartpeppar Melonsallad: 1 kag vattenmelon 1 huvud isbergssallad 4 avocado 200-400 g fårost 1 dl solrosfrön 0,5 dl balsamvinäger Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i en mortel. gnid in köttet med marinaden och låt vila i kylen några timmar. Lägg kol på ena sidan av grillen och låt köttet grilla där ca 3 minuter per sida med locket på. Lägg sedan köttet på den kolfria sidan och efterstek under lock i ca 10 minuter. Blanda isbergssallad, tärnad vattenmelon och avocado i bitar. Smula fårosten över. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Detta var gårdagens middag. Jag kan inte skryta med att det var jag som grillade, det skötte käre maken. Det var första gången med lamm faktiskt. Vi hade en benfri lammstek i frysen som hade ropat på oss ett tag att det var dags att använda frysutrymmet till något annat. Det blev en väldigt bra första gång, även om nästa lamm får ligga några minuter kortare på grillen. Det är lätt att glömma att köttet fortsätter att tillagas av sin egen värme även när man tagit bort det från grillen. Örterna skulle enligt receptet vara en kruka vardera, men det blev så hiskeligt mycket så att vi sparade några stjälkar till en annan gång. Salladen var helt okej, men det bästa var solrosfröna som jag satt och knaprade på senare under kvällen, saltet behövdes inte tycker jag. Vinägern glömde vi hälla över, den hade nog gjort hela salladen lite roligare. Måste bara säga att vattenmelon är en riktig höjdare till grillat. Receptet hittade jag på recept.nu som är tv4 :as receptsida. Egentligen skulle jag leta reda på ett av Jamie Olivers recept, men det blev Leila Lindholm som fick inspirera den här gången.

Källa: stulnarecept.blogspot.se

En riktigt god citronkräm som jag ofta använder till tårtor. Det går utmärkt att bland ut med lite grädde om man önskar. Det här receptet är från Leila Lindholm . 3 st ekologiska citroner 1.5 dl strösocker 50 g smör 1 msk maizena 2 st ekologiska ägg 2 st ekologiska äggulor 1.5 50 1 2 2 Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

Källa: tartkalas.blogspot.se

Snart börjar jag arbeta igen efter min mammaledighet. Bjöd då hem mina fina vänner på fika och lyxade till vår tillvaro med en rulltårta fylld av lemon curd, hallon och grädde. Friskt och gott! Rulltårtan 3 ägg 2 dl socker 3 dl kokos 0,75 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 2 dl vispgrädde 1 dl lemon curd 3 dl hallon, frysta eller färska 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Rör ihop alla de övriga ingredienserna till rulltårtan och vänd ner i smeten. 4. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. 5. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av gräddningspapperet. Låt svalna helt. 6. Vispa grädden hårt, vänd ner lemon curden och bre ut på kakan, strö över hallon och rulla ihop. Låt vila i kylen ca 1 timme. Lemon curd finns att köpa dock måste jag rekommendera att man gör den själv, då smakar den mest och bäst. Är även gott på en bit rostat bröd eller på glassen. Klicka på länken ovan så kommer ni till er mycket bra recept signerat Leila Lindholm . /Johanna

Källa: victoriajohanna.blogspot.se

Vissa kakor är ju faktiskt lite godare än andra, och den här hör till den senare. Kombinationen kola, lakrits och flingsalt är populärt att blanda för tillfället. Min favoritglass nu är till exempel Häagen Dazs Salted Caramel. Kakan bjöd jag på i butiken i helgen och den uppskattades verkligen av mina kunder. Receptet kommer från Leila Lindholm, leila.se Browniebotten 50 g smör 1/2 dl matolja 2 ägg 2 dl strösocker 1 dl farinsocker 2 1/2 dl vetemjöl 4 msk kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Smör och ströbröd till formen Flingsalt Lakrits- och Chokladkola 2 dl vispgrädde 1 3/4 dl mörkt muscovadosocker 2 dl glykos 2 msk kakao 100 g mörk choklad 70% 100 g mjukt smör 1 msk lakritspulver Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Jag använde en fyrkantig bakform, som jag lade bakplåtspapper i. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna så den är rumstempererad när du brer på kolablandningen. Toppa med flingsalt. Lakrits-chokladkola Koka grädde, muscovadosocker och glykos till 116 grader i en tjockbottnad kastrull. Viktigt att använda en socker eller elektronisk stektermometer. När temperaturen närmar sig 112 grader, får man ta det försiktigt och kan sänka värmen lite eftersom det sedan går väldigt fort att komma upp till 116. När temperaturen har nått 116 grader; ta av från värmen, tillsätt choklad, kakao och lakritspulver på en gång och vispa ut detta i grädden. Var snabb med att blanda i ingredienserna, annars kan det bli svårt att få allt att blandas. Tillsätt smöret i klickar i flera omgångar. Bre på ett lager av kolablandningen över hela kladdkakan och toppa med flingsalt. Jag valde att skära upp kakan i mindre bitar. Det räcker för den är väldigt söt, men inte för söt så klart. Ha en skön kväll! //Malin

Källa: malinsdiner.blogspot.se

Igår firade vi min morbror och hans mans bröllop. De gifte sig i höstas men hade bröllopsfest nu. Jag fick äran att baka tårta, det skulle helst vara en fräsch somrig tårta. Fick förslag om mazarintårta och det var vad jag fastnade för när jag letade runt. Recepten kommer från A piece of cake av Lelia Lindholm. Så här är resultatet, uppskattat av de andra gästerna. Resterna äter vi idag :) Det är mazarinbotten, hemkokt vaniljkräm blandad med grädde toppat med söta svenska jordgubbar. Botten 250 g mjukt smör 500 g mandelmassa 5 st ekologiska ägg 1 dl vetemjöl smör och mandelspån till formen (mandelspånen var slut i affären så det blev ströbröd) 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. 3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. 4. Vänd sist i vetemjölet för hand. 5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån. 6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Vaniljkräm (räcker till två tårtor) 5 dl mjölk, 3% 1 st vaniljstång (jag använde 1 tsk vaniljpulver och slapp skrapa ur vaniljstången) 1.5 dl strösocker 7 st ekologiska äggulor 1.5 dl maizena 50 g mjukt smör 1. Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp. 2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning. 3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. 4. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl (väl plastad). Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.

Källa: helenassota.blogspot.se

I dag är det min födelsedag hela dagen lång. Det ska firras med Piri Piri- kyckling och världens bästa morotskaka. Den 13 November skrev jag ett inlägg om den här rätten av Jamie Oliver Ni kan gå in på http://foodandcookies.blogspot.com/2011/11/jamies-30-minute-meals.html så kommer ni åt receptet på kycklingen. Världens godaste morotskaka av Leila Lindholm ur boken Apiece of cake 150 grader i 55 min 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1,5 tsk malen kanel 1,5 tsk malen kardemumma 0,5 tsk malen ingefära1 nypa salt 1,5 dl solrosolja(jag använde mig av en olja som har lime smak i sig) Gör så här; Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser, vänd sedan ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och solrosolja. Fyll smeten i en smord och bröad bakform med löstagbar kant ca; 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 55 min ( min var inne i 1 h och 15 min ). Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig när man tar ut den ! Låt svalna. Creme cheese lime frosting; 60 g smör ( rumsvarmt ) 4,5 dl rårivna morötter 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker skal av 1 lime 100 gram philadelphiaost Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut över kakan.

Källa: foodandcookies.blogspot.se

Mannen snodde med sig kameran på semestern (som jag inte fick följa med på...). Därför blir det tyvärr inget foto på den couscoussallad som serverades till pitaburgare med aubergine på valborg. En liten hummus passade fint till också. Synd faktiskt att foto saknas för salladen har en härlig färg och prydde verkligen bordet. Receptet kommer ursprungligen från Leila Lindholm men jag har förenklat lite. Couscoussallad med apelsin och sultanrussin (4 port) 4 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1 tsk gurkmeja 1/2 tsk spiskummin 1 msk olivolja salt och svartpeppar 4 dl couscous 1 påse ruccolasallad 2 apelsiner 1 dl sultanrussin 1 dl cashewnötter Koka upp vattnet tillsammans med hönsbuljongtärning, gurkmeja, spiskummin och olivolja. Lägg i couscousen och täck. Låt stå i fem minuter. Filéa apelsinerna och skölj ruccolan. Precis innan servering, blanda ner apelsinen och ruccolan i couscousen tillsammans med russin och grovhackade nötter. Smaka av med salt och peppar. (Variera med exempelvis tärnad avocado, äpple och plommon.)

Källa: spralligast.blogspot.se

Copyright 2017 ® - Kontakt