gulasch per morberg | pizzasallad per morberg | grönkålssoppa per morberg | kalvfilé på lyxlirarens vis | Donnisar plättar | moberg flädersaft | rågkakor | biff greta mannerström | per morberg gulasch
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser Kalvfilé Oscar 8 st kalvfilé, à 80 g Salt och peppar Smör till stekning Choronsås 1 st schalottenlök 0.5 dl rödvinsvinäger 7-8 st vitpepparkorn 3-4 st persiljestjälkar 300 g smör 3 st äggulor 2 msk tomatpuré 2 msk hackad persilja 1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk) Salt och peppar Garnering 4 st hummerklor 8 st vita kokta sparrisar Färsk kryddkvist Gör så här 1. Choronsås Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. 2. Koka ihop vinäger, peppar, schalottenlök och persiljestjälkar tills hälften återstår. Sila av. 3. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra åt sidan. 4. Sjud ihop reduktionen med äggulorna i ett vattenbad. Vispa hela tiden till äggblandningen blir luftig och fingervarm. 5. Droppa ner det skirade fingervarma smöret, dock ej den vita bottensatsen i en tunn stråle under kraftig vispning. 6. Tillsätt tomatpuré, hackad persilja, hackad dragon och smaka av med salt och peppar. 7. Kalvfilé Oscar Salta och peppra köttet. 8. Stek skivorna på båda sidor i smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. De ska vara lätt rosa inuti. 9. Ringla ut såsen i form av bokstaven O på tallriken. Placera två köttbitar i mitten och lägg på två kokta sparrisar som en romersk tvåa. 10. Garnera med en hummerklo och en kvist kryddgrönt. Servera med stekt potatis

Källa: recept.nu

Jamie Oliver är nog min favorit-tv-kock. Han ser så rar ut där han står och läspar lite sött. Maten ser så god ut. Och jag är vansinnigt avundsjuk på den där vedeldade ugnen han har ute i trädgården. Eller förresten, kanske är det Per Morberg som är favoriten när han daskar en laxsida upp på arbetsbänken, kör ner en halv gris i köttkvarnen eller skvätter i vin i tomatsåsen. Fast det är nog Jamie. Eller nä. Jag kan inte bestämma mig. Kvällens middag kommer hursomhelst från Jamie Oliver. Inte mitt recept alltså och jag tänker inte skriva ut det helt, ni får väl köpa boken. Men jag kan inte låta bli att visa de enorma mängderna purjolök som gick åt. Och då drog vi ändå ned mängden lite från originalreceptet. Tre rejäla purjolökar. Hoppsan, grytan räckte precis till. Kokas sakta i buljong och vitt vin med ett lager prosciutto ovanpå. Medan purjolöken kokar mixas bröd med torkad Karljohansvamp (ack, mitt karljohan-lager är nästan slut, måtte detta år bli ett bra svampår, jag ska väl ändå inte behöva köpa sånt?) och så knapersteks det i olivolja. Svampen doftar grymt gott! Och så alltihop tillsammans med färsk pasta. Riktigt gott.

Källa: annasskafferi.blogspot.se

Kokt torsk med äggsås , det måste väl ändå vara en av husmanskostens stora ess! Trots att jag verkligen gillar husmanskost och är rätt bra på att komma ihåg att laga efter dessa recept så har jag nog aldrig gjort denna rätt förut! Det var faktiskt Magnus som kom med idén så jag googlade snabbt reda på ett recept som såg bra ut och det blev Per Morbergs variant. Allra bäst smakar det nog med färskpotatis till men inget man kan göra något åt så här i början av april... Snabbt gick det att laga till också - inget långkok här inte! Recept 4 pers 800 gr torskrygg eller filé 2 kryddpepparkorn (jag tog faktiskt några fler, kändes futtigt annars) 1 lagerblad flingsalt Äggsås med persilja: 4 ägg 4 dl mjölk 1 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 1 dl hackad persilja salt peppar 2 msk smör Skölj fileérna och gnid in dom med flingsalt runt om, lägg i en bunke. Krossa kryddpepparn grovt och lägg ner i bunken med ett lagerblad. Låt fisken ligga och "rimma" i en timma innan tillagning. Koka upp en kastrull med vatten och en grovt hackad lök. När vattnet stormkokar, lägg ner fisken, sätt på ett lock och dra av från plattan. Låt sedan stå och dra i 12 minuter. Sedan är fisken klar. Äggsåsen: Hårdkoka äggen i ca:10 min. Skala och hacka dom. Lägg smöret i kastrullen och ha i mjölet. Rör runt tills det har blivit en slät röra. Häll i mjölken och grädden och rör om. Låt såsen sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar, ha i ägget och den hackade persiljan. Jag tycker gröna ärtor, kokta eller kalla, passar alldeles ypperligt till denna rätt. Mer husmanskost än så kan det väl knappast bli! God & redig mat!! ~~~~~~

Källa: goodthingsmyway.blogspot.se

Den här veckan gick ju undan den oxå och våren har kommit hörde jag på radio idag. Känns ju helt underbart...som jag har längtat!! Igår satt jag ute i solen på lunchen och fick min första bränna på nosen, soldyrkare som jag är. :) Mina kära föräldrar kom i veckan och vi har haft flera mysiga kvällar tillsammans. I mon fyller jag år och det ska firas med gamla trogna vänner i Stockholm så ikväll firar jag med min familj. Det var mamma som kom med idén att laga pasta och varför krångla till det så det blev helt enkelt Italienskt tema för hela slanten ikväll....men ack så gott!!! Meny * Antipasti Bruschetta Dryck Per Morberg Cabernet Sauvignon * Primi Pasta Carbonara Dryck Seniorio de los Llanos Reserva * Dolci Chokladmousse med lime -& passionsfrukt Dryck Kaffe Dolcin kanske inte var helt Italiensk, skulle gjort en panacotta men det blev en mousse i stället. Nästan same same but different! :) Recept till 4 personer Bruschetta 4 skivor kneipp (pågen) 2 msk bruschetta torrkrydda från Oil and vinegar 2 msk vatten 2 msk fin olivolja 12 cocktailtomater färsk basilika till garnering parmesanost smör Skär bort kanterna från brödet. Stek på båda sidor i mycket smör. Lägg på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp. Blanda bruschettakrydda med vatten och olja. Låt stå och dra till sig tills det tjocknat. Skär tomaterna i klyftor och skär bort fruktköttet. Skär tomaterna i små fina bitar. Häll tomaterna i bruschettablandningen Lägg en hög tomatröra på brödet och garnera med basilika. Lägg en hög riven parmesan bredvid. Server direkt. Pasta Carbonara Spagetti av god kvalitet 500g varmrökt sidfläsk 12 medelstora champinjoner 2 gula lökar 4 dl grädde grov svartpeppar salt och socker efter smak smör Skär lök och champinjoner fint och bryn i smör Skär och knaperstek fläsket. Rör ner den stekta löken och svampen. Tillsätt grädde och svartpeppar. Låt sjuda ca 20 min tills grädden blivit krämig. Smaka av med socker och ev socker. Servera med pasta al dente. Chokladmousse 100g choklad 70% 2 äggulor 2 dl grädde Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner äggen i chokladen och häll sen över grädden. Blanda tills smeten blivit slät och fin. Häll upp i glas och t oppa med ett lager curd. Ställ in i kylen minst 1 timma. Innan servering toppa med vispad grädde passionsfrukt Lime/passioncurd 50 g smör 1 dl socker 2 lime 2 passionsfrukter 2 ägg Smält smör och tillsätt socker. Tillsätt rivet limeskal och limesaft samt 1 passionsfrukt. Rör till sist ner äggen. Låt sjuda ca 20 min under omrörning tills curden tjocknat. Sila curden och låt svalna i kylen. Ha en härlig helg där ute!!

Källa: linasmatresa.blogspot.se

En supersmarrig efterrätt som går att förbereda i god tid. Marängbotten mår bra av att ligga i minst ett dygn och Lemon Curd kan du ha i kylskåpet i upp till två veckor. Lemon Curd är också smaskigt att äta som marmelad till frukost, kvällsfika eller varför inte till ostbrickan. Jag hade denna Pavlova som tårta på min födelsedag senast. Önskar er alla en fin vecka och ett trevligt avslut på januari, tänk att snart har första månaden på 2015 också passerat. ♥ KRaM aNNiCa ♥ Pavlova med lemon curd och färska bär ca 4-6 personer Ingredienser: Marängbotten: 4 st äggvitor 2 dl strösocker 1 msk maizenamjöl 1 tsk ättikssprit (12 %) Lemon Curd: 3 st citroner 4 dl strösocker 150 g smör 6 st ägg Garnering: lemon curd 3 dl vispad grädde färska bär (jordgubbar, hallon, blåbär eller vad säsongen erbjuder) flagad mandel florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 140 grader. 2. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen. 3. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om väl. 4. Fös ut smeten på ett smort och rejält mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. 5. Stäng sedan av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen i minst ett par timmar eller över natten. Det går också bra att förvara den på annan torr plats. 6. Tvätta citronerna till lemon curden noga. Riv skalet från två av dem fint och pressa sedan saften ur alla tre. 7. Häll sockret i en liten rostfri kastrull och tillsätt citronskalet. 8. Rör smöret mjukt och blanda ner saften från citronerna. Rör ner citronsmöret i kastrullen. 9. Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om, helst med en träsked. 10. Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt kastrullen med krämen i det sjudande vattnet (vattenbad). 11. Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden! Ställ åt sidan och låt svalna. 12. Lägg upp tårtbottnen på ett fat, bred på ett lager lemon curd och därefter vispad grädde. 13. Garnera din pavlova med de tjusiga små bären och flagad mandel. Pudra till sist över lite florsocker. Försök att använda så många ekologiska ingredienser som möjligt! Receptet kommer ursprungligen från Per Morberg och recept.nu Förberedelserna är klara. Lemon Curden är tappad på burk och marängbotten ligger för att vila över natten. Eftersom jag hade gäster hemma på kalas i början av januari så var det lite svårt att få tag på fina färska bär. Hallon och blåbär hittade jag, men jordgubbarna var både dyra och fula så det fick bli lite tärnad honungsmelon istället. Pavlova med lemon curd och färska bär. Tårtfatet vann jag på en skidtävling när jag var en nio-tio år, så det har hängt med länge.

Källa: annicaostlund74.blogspot.se

Inte allt för sällan får jag cravings för något som jag inte ätit på länge. Både jag och min J är helt galna i isterband, men äter det inte så ofta. Jag blev inspirerad av Per Morberg. Tittar ofta på hans Vad blir det för mat på TV. I det här receptet blev det en massa nya saker som jag aldrig gjort tidigare. Att det var så enkelt att koka rödbetor, varför har jag aldrig gjort det tidigare?! Vi hade en blandning av olika sorters isterband, alla inköpta på ICA Kvantum i Sickla köpkvarter. Min favorit var utan konkurrens Lönneberga Isterband. Recept Ingredienser: Fast potatis 800-900 gr En bunt färska rödbetor Småländska Isterband Färsk dill Mjölk 4 dl Mjöl 2 msk Smör 3,5 msk smör Skär potatisen i klyftor och koka till den är mjuk. Låt ånga av ordenligt och därefter svalna. Koka rödbetorna (bort med det gröna) i 20 minuter nu när de är späda och fina. På vintern tar det längre tid, kolla med en gaffel att de mjuknat. Skölj dem därefter i riktigt kallt vatten och skala med en potatisskalare. Klyfta, blanda runt en klick smör, på med en nypa flingsalt och lägg undan till serveringen. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Ta bort från värmen och sikta över mjölet. Vispa fri från klumpar. Häll på mjölken och vispa allt lent, värm försiktigt under omröring. Låt småputtra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Av från plattan och i med potatisen. Hacka dill och skicka i allt i stuvningen. Dela korvarna på längden och stek i 10-12 minuter. Servera med en god senap och en kall öl. Lämnar också härmed in detta recept som bidrag till Jenny Benjaminssons tävling på kalasgott.com

Källa: lyxigmat.blogspot.se

Dagarna rinner snabbt denna veckan, redan fredag i morgon igen och helgen stundar. Det har varit inskolningar på förskolan, där Anki jobbar, och det har gått riktigt bra. Förmodligen är det därför hennes vecka har rusat iväg. På Håkans jobb har alla turister försvunnit och Köpingebros ICAaffär har återgått till sin normala kundkrets. Nu lät det nästan som att det finns turister som blivit bortförda eller på något annat mystiskt sätt försvunnit från affären, men så är ju naturligtvis inte fallet... Men på somrarna är det många turister som handlar på Gema, även en del kändisar som bor på sina sommarställen på Österlen hittar dit. I år har bl.a Lena Endre gästat affären. Men nu när sommaren börjar gå mot höst så har turisterna rest hem igen och lämnat ett visst tomrum bakom sig. Så vad passar väl bättre, dessa regniga "förhöstdagar" än att kocka till olika grytor? Långkok i all ära, men på vardagarna kan det vara svårt att få tid till det, så då kan dagens middag vara ett bra alternativ. En mustig kyckling gryta som behöver ungefär 20 minuters kokning innan den är klar att avnjutas: Snabb kycklinggryta 2 port 2 kycklingfiléer 125 g bacon 100 g smålök 2 vitlöksklyftor 1 stjälkselleri 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk balsamvinäger Dela filéerna i tre lika stora delar. Skär baconet i småbitar och stek i en stekgryta. Ta upp bitarna men låt fettet stanna kvar och stek kycklingbitarna i bacinfettet till de är lätt brynta runt om. Skala löken och vitlöken. Skiva vitlöken och sellerin. Blanda ner selleri, lök, vitlök och bacon bland kycklingen och stek en kort stund. Tillsätt övriga ingredienser och låt det hela koka ca 20 minuter till kycklingen är klar. Red med maizena och smaka av med salt och peppar innan grytan avnjuts med ris och sallad. Så där ja, en snabb och smarrig gryta för stressiga vardagar. Nu är det snart tid för Per Morberg att svara på frågan "vad blir det för mat" ikväll på 4+. Tittar ni också på hans matprogram ikväll, eller blir det något annat? I morgon kockar vi till en lite lyxigare torskrätt till middag, får se om Håkan kan springa fast i något gott vin som vi kan dricka till. Nyfikna på vad det blir? Då vet ni var ni ska titta in i morgon! Smaklig spis! / Anki och Håkan x

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En ganska så trist efterrätt egentligen, men inkokta päron får mig alltid att tänka på min farmor och farfar som åt det ganska så ofta. Fina minnen! 4 portioner 4-6 päron (gärna lite hårda) 1 bit färsk ingefära (ca 2 cm) 1 liten citron 1 liten bit kanelstång Sockerlag: 1/2 vaniljstång 5 dl vatten 2 dl strösocker Dela vaniljstången på längden. Lägg den med vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt lagen koka kraftigt i cirka 5 minuter. Skala päronen men låt skaftet och blomfästet sitta kvar. Skala och riv ingefäran. Skölj citronen noga och skär den i skivor. Ställ päronen trångt i en lagom stor kastrull och häll över sockerlagen. Lägg i ingefära, citronskivor och kanelbiten. Låt koka upp och sjuda under lock på låg värme i cirka 25 minuter eller tills päronen är mjuka. Känn efter med en sticka om de är klara, de ska bli mjuka men inte koka sönder. Låt dem kallna i lagen. Servera päronen med vispad grädde.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott! Och enkelt att göra! 4 portioner 8-12 lammkotletter (ca 1 kg) Salt och peppar Smör till stekning Vitlökssmör: 200 g rumstempererat smör 3 pressade vitlöksklyftor 1/2 dl hackad persilja Salt och peppar 1 tsk pressad citron Kulpotatis: 8 stora potatisar (700-800 g) Smör till stekning Salt Tillbehör: Tomatsallad Citronklyftor Salta och peppra lammkotletterna på båda sidor och stek dem i het panna i smör, 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna med en klick vitlökssmör och servera med kulpotatis, tomatsallad och citronklyftor. Vitlökssmör: Rör ihop alla ingredienser och servera direkt. Kulpotatis: Skala potatisarna. Ta ut kulor med hjälp av ett kuljärn. Stek dem gyllenbruna i smör och salta.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen. Så kul att testa igen. Den blev helt okej. 4-6 portioner 50 g sötmandel 3 medelstora ägg 1/2 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 500 g keso (1 stor burk) 3 dl vispgrädde 1 tsk rivet citronskal Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform (1,5 liter). Skålla och finhacka mandeln. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, keso, grädde, citronskal och mandel. Häll ostmassan i formen och grädda kakan i ca 1 timme. Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde.

Källa: mat365.blogspot.se

God lördag på er alla, idag återvänder vi från vår lilla julpaus och bjuder på två finfina tips när det ska smarras på gotter och glögg. Inget av tipsen är någon avancerad kokkonst alls, kan du öppna skruvkorkar och hantera tandpetare utan att skada dej, går du säker. Första tipset kommer här: Baconlindade dadlar, sött som möter salt och rökt. Detta kan vara ett av de godaste tilltuggen vi gjort och tuggat i oss någonsin - framförallt med tanke på tid och arbetsinsats som krävs för att få dom i magarna. Egentligen behövs det inte ens ett recept, en arbetsbeskrivning är faktiskt det enda som krävs och den ser ut så här: Baconlindade dadlar valfritt antal färska dadlar baconskivor, mängd efter antal dadlar tandpetare, lika många som dadlarna Dela baconskivorna i två halvor. Finns det kärnor i dadlarna så tar du bort dom. Linda en baconhalva runt varje dadel och fäst med tandpetare. Lägg dadlarna på ett ugnsgaller och stek dom i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg, ca 15 minuter. Ta ut och njut! Vill man klödda till det lite grann och ge dadlarna en extra skjuts så kan man fylla dom med en klick ost innan man lindar in dom i bacon, getost och ädelost är två goda förslag som passar fint till. Tips nummer två kommer nu och det är glögg från en av landets största befolkningsdelare, Mr Morberg. Vi köper sällan, nästan aldrig, glögg sen vi började göra egen glögg för något år sedan - det finns liksom ingen anledning till det. Vi tycker nästan alltid att den man köper är på tok för sötsliskig och därför var det extra spännande när vi fick frågan om att testa och provsmaka Pers glögg (ja den han satt sitt namn och ansikte på iaf:) ). Absolut en utmaning att tacka ja till! Och döm om vår förvåning när vi faktiskt gillade det som fanns i flaskan, vi gillade det till och med oerhört mycket! Det fanns inte den minsta sötsliskighet att hitta inuti flaskan, och tro oss vi försökte, tvärtom var det en riktigt bra kryddad och mustig smak i glöggen. Vi provade både roséglöggen och den vanliga julglöggen och båda fick dom fyra tummar upp från oss! Det enda vi hängde upp oss på är etiketten. Jisses alltså, är man inte rädd för tomten så blir man ju - fru M gick plötsligt i barndom och fick kalla kårar längs ryggraden:) Roséglöggen kan vi förresten varmt rekommendera att dricka kall med några isbitar i, eller blanda med lite mousserande vin (japp det funkar bra med alkoholfritt bubbel också) så får du en alla tiders god juldrink i glaset. Ikväll dricker vi både glögg och bubbel i köket, japp det finns lite kvar i flaskorna. Vi kör plockmat till middag, ingen av oss orkar stå vid spisen och eftersom det var på tok för länge sen vi plockade mat kändes det som en god lösning på det problemet. Efter maten blir det soffa, ryggläge och tv-tittande, några andra utsvävningar har herr M ingen ork till. Det tar på krafterna att jobba så där nonstop så vi pejlar in någon bra film som passar oss båda - både den som tittar och den som blundar:) En läcker lördagskväll till er alla! Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Tycker att Per Morberg gör så mycket gott, så gick in på köket.se och kollade igenom alla hans recept. Hittade detta receptet som såg så himla gott ut, och dessutom så slog det mig att jag inte har gjort gulaschsoppa på väldigt länge. Jag gjorde soppan på högrev och tyckte att det blev väldigt gott! 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 4 st potatisar av fast sort (400 g) 1 st morot 3 msk Smör eller rapsolja 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong Salt, efter smak Peppar , efter smak Tillbehör gräddfil Nybakat bröd Skär köttet i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och lite salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.

Källa: mat365.blogspot.se

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost . Har gått o längtat efter att rabarbern ska växa upp så jag skulle kunna göra detta receptet! Och det va som jag trodde, supergott! 4-6 portioner 500 g rabarber 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g kallt smör 2 1/2 dl vetemjöl 1 msk strösocker 1 riven bittermandel Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skala rabarbern, men lämna lite av skalet kvar för färgens skull. Skär den i ca 2 cm breda bitar. Blanda rabarbern med socker och potatismjöl i en bunke. Lägg alltsammans i en smord ugnssäker form. Blanda alla ingredienser till degen till en smulig massa. Smula den över rabarbern. Ställ in pajen i ugnen och grädde den i ca 20 minuter. Servera med vaniljglass. Glass 2 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 dl mjölk 1 vaniljstång 5 äggulor 1 dl strösocker Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången, som delats på längden, i en kastrull. Vispa samman äggulor och socker i en bunke och sjud dem i ett vattenbad. Tillsätt gräddmjölken under vispning. Låt svalna i kallt vattenbad. Ställ i kylen så att smeten blir riktigt kall. Ta upp vaniljstången ur smeten. Skrapa ur fröna och blanda ner dem i smeten. Frys smeten i en glassmaskin. Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ den i frysen. Rör om ordentligt i glassen var tjugonde minut.

Källa: mat365.blogspot.se

Copyright 2017 ® - Kontakt